Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kis színesek

• Please log in to reply
5186 válasz a témához

#3961 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 18. - 13:43

Najó, mutasd meg nekik azt a képet. Hadd röhögjenek egy jót! :D :hupp:Egyébként nem volt gáz leesés, mert puhára estem... igen, a hóba. :D És szakadtam a röhögéstõl magamon.Aztán még egyszer elnyaltam, amikor a kocsihoz totyogtunk tükörjégen felcuccolva. Hanyattvágódtam, és az addig veszettül ugató kutyák becsöndeltek. :D Nem értették, mi történt. :guny: :kir: :yeah:

Edited by Zsubaba, 2006 január 18. - 13:45.

#3962 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 18. - 13:44

Áááá, legfeljebb mosolygunk egy kicsit.... :rolleyes: :D

#3963 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 18. - 13:58

Lehet sikítani... :guny:

#3964 Neduddki

Neduddki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.889 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 18. - 14:00

Áááááá! Bumm. :gm:

#3965 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 18. - 14:04

Odafele is sikerült telefonálás közben seggreülnöd :gm: Másodjára én is csak abból vettem észre, hogy vmi nem stimmelt, hogy olyan nagy csend lett a hátam mögött... :DNajó, itt a kép, szerintem tökjól elkaptam :kir: http://img.tar.hu/ap.../18997385.jpg#3 jóvan, megelõztek :D

Edited by Apple, 2006 január 18. - 14:05.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 18. - 18:15

Juj :D És kétszer is egy oldalon? :D Jó kép, annyi biztos! ;) Kicsit olyan, mintha borulnátok fel, de szerencsére persze nem így volt.

#3967 Old Shatterhand

Old Shatterhand

A nagy vadász

• Fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 27. - 12:49

Rég írtam ide.Most van apropó.Augusztus-október közt rendesen allergiás vagyok, de az istállóban, lópucolásnál egész éves téma ez nekem. Most meg itt a fedeles, a múltkor 8 ló volt a 20x40.en, hat vágtázott, csikorgott a fogam alatt a talaj, éjszaka azt hittem megdöglöm.HAsználok a pucoláshoz pormaszkot, de igazság szerint több falsat szívok, mint szûrt levegõt. Vettem már városi neoprém kombinált szûrõs készséget, de kicsi, nyom, párásodik, hosszú távon nagyon kényelmetlen, mert szellõzése nincs egyiknek sem. Ráadásul a szûrõ több ezres és hetente elkoszolódik. A szemem is irritálja a kvarcpor még plusz, szóval volt elég nyavajám.Most pedig bedühödtem. Hát én ezt megoldom!!!Nyakamba vettem a várost és keresgéltem 4 napig. Eredményes volt!Az új felszerelésemben beléptem az istállóba. Józsi lovász rámnézett és visítva röhögve elrohant. Persze a lovasok - az ismerõsök - nagyon nem lepõdtek meg, hisz volt már nekem a fejemen minden, de azért ez mégis elkerekítette a szemüket kissé.Új szerzeményem ugyanis egy fullos gázmaszk. Ez azt jelenti, hogy teljesarcos, páramentes üvegû, beszélõmembrános, szelepes, körszûrõs.Szarabbul néz ki, mint amilyen - legalább is ebben a környezetben - valójában meglepõen könnyû benne a lét, szellõzik a beszívott levegõ által, ezért nincs a taknyom-nyálam effektus, mint a kisebb maszban.Ettõl még rettenet. Tudom.LEpucoltam MEntolt, aki ilyenkor mint a 100 éves subaszõnyeg, na úgy porzik - rég porszívóztam ki.FElszerelem, indulok a fedelesbe. Körbe 3 méter magasan burkolt, felette 2-3 méter szellõzõ körbe. Na ezen úgy dõlt ki a por, hogy még a lovam is megtorpant. 6 ló volt megint bent, köztük a díjlovas-edzés. A megoldás megszületett.Kicsit Dart Vaderre emlékeztetõ hangon, "fffff-phhüüü-fffffff-phhûûû" kíséretében beszóltam, hogy kéne valamicske kis hely.MAjd belovagoltam.Asszem - én a laikus úgy láttam - mintha kimaradt volna vagy két csizma a dílovasoknál és tán a szár is enyhén meglazulni látszott. De ezt valamiért az edzõ sem vette észre, nála a cigi állt meg a szájában.Mintha csodálkoztak volna a weszternes gázmaszkomon...Aztán még jöttek páran külsõsök, azok is majd hanyatt dõltek, de próbálták titkolni.Csillának - a tulajdonos - mondtam is, hogy engedhetne valamit a tartásból és szedjen ezért a látványosságért pénzt, tuti jól járna... :D Viszont olyan jót lovagoltam, amilyet egy fedelesben csak lehet. :D Nem bánnám már azért, ha ez a görcsre fagyott talaj abbahagyná. Jobb kint lobogni a szélben...

#3968 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 27. - 12:55

És hol vannak a kéééépppeeeekkk?? Megígérted! :mad: :D

#3969 esti

esti

Törzsvendég

• Moderátor
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 27. - 23:27

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!De kár, hogy éjszaka olvasom, nem lehet hangosan röhögni. OSH, ez nagyon kész... Méghogy a kobak ciki... :D

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 28. - 17:39

OSH, ezt én is meglátványosságolnám, biztos nagyon megnyerõvé teszi a külsõd, fokozni sem lehet! :kir:De a lovaglás öröme a lényeg, amit nem mosott el taknyod-nyálad ;)

#3971 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 29. - 22:26

Amíg OSH képeire várunk, egy kicsit más téma: Cavalcante küldte át nekem a minap az alábbi történetet, és kért, hogy osszam meg a közzel a hozzá tartozó képekkel együtt:

A napokban igen kedves képeket kaptam egy ismerõsömtõl. Azon töprengett, hogy a barátnõjének minél személyre szabottabb ajándékot ötöljön ki. Végülis a hölgy egy beteljesületlen vágyát, egy LOVAGLÁST igyekezett titokban megszervezni! Azt gondolná az ember, ez egy sima ügy....?. Igen ám de a ünnepelt 80 éves!A történelem viharában valahogy sohasem sikerült megvalósítani ezt az álmát. Nem szaporítom a szót, a képek magukért beszélnek. Engem nagyon meghatott a néni akarása, bátorsága. Az ismerõsöm beleegyezésével ezennel közreadom, hogy ti is láthassátok a szeretetnek és akarásnak e mintapéldáját.Lovas Üdv      Cavalcante

A kezdeti megilletõdöttség utánPosted Image5 perc múlva a néni már boldogan integet a kamerába:Posted ImageA lovaglás végeztével pedig maga vezeti vissza hátasát a helyére:Posted Image

#3972 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 29. - 22:32

Határozottan elpityeredtem :)

#3973 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 30. - 0:14

Szösszenet..Huh. Majdnem elütöttek ahogy átrohantam az úton. Van ilyen, kell egy kis adrenalin az aznapi 7 és fél óra tömény monotonitás után. Az ajtó feletti csengettyû boldogan csilingelve jelezte, valaki jött. Ismerõs bõr illata csapta meg az orrom, jó nagyot szippantottam is belõle, maradjon késõbbre is. 3an ültek az eladó pult körül, ki mögötte ki mellette. Köszöntem, s kérdezték miben segíthetnek. Mosolyogva válaszoltam: -Köszönöm, csak körbenéznék.-Csak tessék :)Sálamat bontogatva lépkedtem a sorok között. Nem túl nagy, két heiségbõl áll. Végignéztem mindent ami létezik. Sietve az órámra néztem, mert a kocsiban valószínûleg már emlegettek.. Megtapogattam mindent ami megtapogatható volt, hatalmas levegõket vettem, utána meg kapaszkodtam a polcokban hogy elmúljon a szédülés. A falon festett képek, rókavadászatról, katonákról, huszárokról. Körülnéztem az urakra, akik már figyelték hogy mit szöszmötötlök annyit. Odaléptem az egyik polchoz. Felmarkoltam egy patakaparót és egy sörényfésût. Határozottan az eladópulthoz léptem, és letettem. -Csak ennyi lesz?-Igen, köszönöm.-750 lesz.-Tessék.-Köszöszöm, viszontlátásra.-Viszlát.. Feljöttem a lépcsõn, a forgalmas utcára, és mosolyogtam. Egy pillanatra megálltak az autók, megállt a szél, és nem mozdultak a madarak. Mert egy pillanatra lovam volt :)

Edited by tötõ Zsó, 2006 január 30. - 0:14.

#3974 cappaa

cappaa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 738 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 30. - 13:07

Tötõ, én patamosókefét vettem meg nyalósót, és én is úgy éreztem, mintha 1 pillanatig lovam lenne... pedig nem az enyém. A gazdájával tartjuk ketten. Úgy imádom azt a lovat, mintha a fiam lenne. Asszem :D Szóval teljesen átérzem, amit írtál.Jucuusnak és Vinkának erõteljes gyógyulást!(Vinka, az írásodon szakadtam a röhögéstõl a megjegyzéseiden, nagyon tetszett!)

#3975 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 30. - 19:16

Amíg OSH képeire várunk, egy kicsit más téma: Cavalcante küldte át nekem a minap az alábbi történetet, és kért, hogy osszam meg a közzel a hozzá tartozó képekkel együtt:

A napokban igen kedves képeket kaptam egy ismerõsömtõl. Azon töprengett, hogy a barátnõjének minél személyre szabottabb ajándékot ötöljön ki. Végülis a hölgy egy beteljesületlen vágyát, egy LOVAGLÁST igyekezett titokban megszervezni! Azt gondolná az ember, ez egy sima ügy....?. Igen ám de a ünnepelt 80 éves!A történelem viharában valahogy sohasem sikerült megvalósítani ezt az álmát. Nem szaporítom a szót, a képek magukért beszélnek. Engem nagyon meghatott a néni akarása, bátorsága. Az ismerõsöm beleegyezésével ezennel közreadom, hogy ti is láthassátok a szeretetnek és akarásnak e mintapéldáját.Lovas Üdv      Cavalcante

Hozzászólás megtekintése

Jajj de megható, Cavalcante !!! picsogószmájli Azért ez jó lecke számomra: van, akinek álma beteljesedésére egy egész életet kell várnia. . . :)

#3976 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 30. - 19:59

Minden elismerésem a 80 éves hölgyé! :yeah:

#3977 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 30. - 20:11

Látjátok?! Még majdnem 3o évem van a végsõ üdvözülésig! És a képeket elnézve... szóval most nagyon fiatalnak és üdének érzem magam! :yeah:

Edited by Ágimam, 2006 január 30. - 21:10.

#3978 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 30. - 20:20

Látjátok?! Még majd nem 3o évem van a végsõ üdvözülésig! És a képeket elnézve... szóval most nagyon fiatalnak és üdének érzem magam!  :yeah:

Hozzászólás megtekintése

Ágimam! Te tinédzser vagy! Amilyen a lendületed . . . hiába vagyok 2-3 évvel fiatalabb, szerintem lekörözöl többszörösen! :D

#3979 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 30. - 21:12

Hát igen... Délelõtt olyan lendülettel vertem le a pult szélérõl a reszelt sárgarépás, áztatott zabos kisvödröt...öröm volt nézni, ahogy beterítette a lókaja a nappalit...Gondoltam is; vissza kéne venni kicsit a lendületbõl... :rolleyes: :D

#3980 tomsawyer

tomsawyer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.115 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 30. - 21:39

Tötõ!ez teccett :) .(Amúgy elbénáztam az idézést)

Edited by tomsawyer, 2006 január 30. - 21:42.

#3981 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 30. - 22:32

Zsófici! Nebusujj! A patakaparó meg a sörényfésû már megvan! :yeah: Ló meg majd akad hozzá... :) :ang:

#3982 mókuska

mókuska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 186 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 31. - 8:32

Zsófici!A gombot már megvetted a kabátra! :)

#3983 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 2. - 21:29

:huh: :( :eek: Örülök hogy nincs semmi bajod.:ang:

#3984 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 2. - 21:35

Jajjittenem, vigyázz magadra :(

#3985 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 2. - 22:09

uhhh..... :huh:

#3986 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 2. - 22:58

Merugyemegmontam, hogy mindenkinek van õr :ang: -a?! Nahát. A tied is most a helyén volt! (Mer' szoktak ám ezek is lazsálni néha! :rolleyes: )Jaj, Gyuri, annyira örülök, hogy "csak" ennyi volt! :)

#3987 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 3. - 8:09

Huhh, ezt most levetítettem. :(Örülök, hogy vigyáznak rád. Posted Image

#3988 igazi lóbarát

igazi lóbarát

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 825 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 3. - 8:46

HH! Görcsbe ugrott a gyomrom ahogy olvastam, örülök, hogy megúsztad. Tényleg vigyáznak rád ott fönn :ang: , de Te is vigyázz magadra!

#3989 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 3. - 14:23

Hú HH, tényleg van õrangyalod! Örülök, hogy nem történt semmi nagyobb baj! :ang:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 3. - 15:32

Jaj... Mostanában sokan szorulunk az õrangyalunkra, jó, hogy a tiéd is éberen figyel!

#3991 lovaslány

lovaslány

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 532 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 7. - 21:06

Nem tudtam, hogy hova is írjam… nem éppen lovas, de színesnek színes :) Ez az utolsó évünk együtt, a gimiben. Még lehetünk egy picit gondtalan kamaszok és ez lesz az utolsó nyár, amikor még teljes a szabadság. Nem tudom, miért érzem úgy, hogy ez az év sokkal gyorsabban repül el, mint ahogy szeretnénk. Nehéz lesz elszakadni az osztálytól. Nyolc év együtt rengeteg idõ… Annyi emlékünk van, annyi fénykép. Mostanában gyakran csak ülünk egy bulin és felidézzük milyen jó volt. Annyi hülyeséget csináltunk… együtt. Közeleg az érettségi, az év vége és nagyjából mindenki másfelé megy. 11 évesen kerültem ebbe a suliba, akkor utáltam, hogy otthagyom az akkori barátaimat. Aztán új emberek, új barátok, új emlékek… rengeteg emlék. Azokat az osztálykirándulásokat ha meg lehetne ismételni… amikor elõször rágyújtottunk (és majdnem megfulladtunk), azok az átdumált éjszakák, az elsõ feles :gm: Aztán idén szeptemberben az utolsó osztálykirándulás… ez a pár nap nagyon összehozta az embereket, talán itt szembesültünk vele, hogy mennyire összetartunk. És ahogy ezt leírom, összeszorul a torkom…Egy-két hete volt a szalagavatónk. Rengeteg idõnk és munkánk volt benne, de vártuk már, hogy mit sikerül kihoznia belõlünk a tánctanároknak. A keringõt elég korán elkezdtük tanulni, hamar kiderült, hogy kinek van falába :D A rocky komoly megpróbáltatás volt, de a tanárunkat valószínûleg jobban megviselte, mint minket. Aztán eljött a fõpróba, végül a nagy nap… Gyönyörû volt mindenki: frizura, smink, estélyi, keringõruha… Egy órával a bálnyitás elõtt oldottuk a hangulatot egy kis pezsgõvel (huh ez életmentõ volt). Mindenkinek borsónyira zsugorodott már a gyomra, mielõtt elkezdõdött a szalagtûzés. Elõször a mi osztályunk vonult a színpadra; nem gondoltam, hogy ez ilyen érzés lesz… torkomban gombóc volt, alig tudtam mosolyogni. Biosztanárnõmet kértem fel, hogy tûzze a szalagomat; õ gratulált és minden jót kívánt. Utánunk a másik két végzõs osztály következett, majd keringõztünk. A próbákon nem nagyon sikerült hibátlanul végigtáncolnunk, párommal mindig siettünk, de most elõször úgy táncoltuk, ahogy a nagykönyvben meg volt írva :kocc: Boldogok voltunk rendesen… Ezután az egyik osztály retrot táncolt, másik swinget, és jött a mi rockynk. Elõtte volt a diavetítésünk: egy pár perces videót állítottunk össze a nyolc év emlékeibõl. Fantasztikus jó volt, Ákos Ilyenek voltunk zenéje ment alatta… ezt énekeltünk együtt az osztálykiránduláson is. Azóta ha meghallom ezt a számot, mindig az a kép idézõdik fel bennem, amikor ott ültünk egy szobába bezsúfolódva 30an, egymás hegyén hátán és mindenki énekelt...A Janehouse rock-ra táncoltunk, egész jól sikerült. Teljesen véletlenül engem az elsõ sor közepére rakott be a tánctanár, amiért szidtam is rendesen és pechemre senki sem akart cserélni… szóval kénytelen voltam ott maradni. Egyik barátnõmmel karöltve olyan bénák voltunk, hogy na, persze õ táncolt mellettem. Nagyon jól szórakoztunk magunkon a próbákon, de azért nagy könnyebbség, hogy vége. Szóval ez is egész jól sikerült :) Örültem, hogy a családtagokon kívül Bluék is el tudtak jönni. Sokat jelentett, hogy ott voltak. Köszönöm! :ang: Õszintén a legjobban a bál végét vártam. Az apámmal akartam táncolni. Elõzõ este azt mondta, hogy nem tud keringõzni és nem akar beégetni, hagyjam békén. Aztán félretoltam az asztalt a nappaliban és mondtam mit csináljon, hova lépjen. Alig akarta abbahagyni… Szóval a párom az apámhoz vezetett, megköszönte neki, hogy velem táncolhatott (írtó aranyos volt) és keringõztünk. Nem tudott lefagyni a mosoly az arcomról… Aztán tesómmal meg nagyapámmal is táncoltam, majd kb minden sráccal az osztályból. Lassan kitáncolta magát mindenki és mehettünk bulizni :cool: Ez volt a másik dolog, amit nagyon vártam. Elõtte gyrosoztunk, hogy legyen energia az estéhez. Egy koktél után hajlandó voltam felvánszorogni a barátnõmmel táncolni, aztán még kettõ után hajnal 3ig ott maradtam :D Nagyon jól éreztük magunkat, végül két sráccal hazataxiztam. 5 körül értem haza, de mire lemostam a fél kiló vakolatot meg a kontyomat szétbombáztam már 6 óra volt. Alig bírtam elaludni, az járt a fejemben, hogy hamarosan vége ennek az egésznek és mennyire fog hiányozni az a pár ember, akivel közel kerültünk egymáshoz és most szétválnak útjaink. Nem jó ilyenekbe belegondolni…Ll

#3992 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 7. - 21:26

Képeket kérünk :ang:

#3993 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 10. - 22:46

Kicsi is és nekem csodaszép színes: ma olyan szuper volt a lovam, hogy ezekért a percekért érdemes élni. :ang: Köszönöm NEKI!!!

#3994 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 13. - 13:55

Boldogság fehér tájon, lóhátrólHétvégén, szombaton lószánkózási lehetõség volt lovardánkban. Elhatároztam, hogy páromat elcsalom erre, hisz nevetséges, de lovasszánon még nem ültem, nem ültünk. Az idõ napfényes volt, jó szórakozásnak ígérkezett. Kislányunkat péntek este nagymamához vittük, ott akart aludni. Így minden rendben volt, míg egy telefon fel nem borította kettesbéli tervünket. Nagymama jelentése szerint egész éjjel nem aludt, annyira köhögött és szegény a sok köhögés miatt többször hányt is. Kérte, hogy anya menjen érte és vigye haza. Így a szánkózásból nem lett semmi. Kicsit bánom, de a kislány fontosabb.Itthon a hétvégén nem volt sok baj vele, a köhögés ugyan megmaradt, de úgy határoztunk mehet oviba, hisz az orvos sem tud ezzel sokmindent kezdeni, fertõzni nem fertõz, láza sincs..Így ha nem is szánkóztam, de reggel a lovamhoz vezetett az utam.Egy hete nem ültem rajta, földrõl dolgozgattunk.Ennek a 30 cm-es hónak nem tudtam ellenállni és kifelé vettük az irányt.Mennyivel másabb mozgása van a lónak puha talajon, mint kõkeményen! Sokkal finomabban haladtunk, nem rázott, neki is kedve volt menni.Útközben holló rikácsolt le ránk a fa tetejérõl, felettünk ölyvek keringtek prédára várva, akiket mi elzavartunk a föld alá.Nem volt érdekes, hogy a rét csupa hepe-hupa, ebben a nagy hóban minden jobban kiegyenlítõdik. Egyszer sem botlottunk, a hókivetõ is jól dolgozott. Mikor az elsõ lassú vágtát megtettük, arra gondoltam, ezért (is) érdemes élni.Közben azért eszembejutott Dé, aki egy ilyen helyen majdnem eltûnt a lovával, a hóban, mert a hófuvás megtréfálta õket. De itt ilyen nem fordulhat elõ, szinte mindegyik rét bozótossal van körülvéve, ahonnan néha elõbukkannak õzek is.Tovább haladva a Vízmûveket megkerülve a fenyvesbe ügettünk, erre rég voltunk. Haramia be-benézett a fenyõsorokba, hátha ott bújkál valami.De csak a vadak nyomaival találkoztunk. Megtanultam már melyik az õzé, melyik a dámvadé, nyúlé, esetleg macskáé, kutyáé. Érdekes látvány ahogy egymást keresztezve haladnak a Duna felé és vissza, látni ilyenkor a csapásokat és persze látni az emberek nyomait is, akik nem biztos, hogy becsületes úton járnak.Persze a lovasokét is felismerem, sõt újabban nézem azt is, hogy itt léptek, ügettek, vagy vágtáztak. Megnézem a sajátunkét is, vajon belelép-e az elsõ nyomaiba, vagy nem. A szûz hóban csináltunk alakzatokat, azokat is tanulmányozom, ha úgy adódik. Általában hazafelé többet vágtáztatom, de már annyira tudja, hogy hazafelé nem rohanunk, hogy álom vele így közlekedni.Követtem a szánkó nyomait, sokszor láttam édekesen fordulni, szinte helyben az aszfalton, vagy szlalomozva a réten.Aztán egy kocsi (vagy quad) nyomait kezdtem követni, mely a Duna-partra vezetett. Jó kis terepgumijai voltak a nyomokból ítélve. Mivel itt nyáron az ár lemosta a falat az úttal együtt, kíváncsi voltam merre ment. Ha õ elfért, akkor nekünk keresztbe is megy. A leomlott rész elõtt vittek a nyomok, bele sûrûbe. Volt egy nagyon szûk, de mély kis árok, hogy azon hogyan ment át fogalmam sincs, bár ekkor gondoltam elõször, hogy quad lehetett, annak nem ér le az eleje. Ha kocsival lett volna, akármilyen terepjáró, vagy Niva Lada, leszaggatta volna az elejét.Követtem a nyomokat, erre ló nem járt már régóta. Kerülgettük az ágakat, a kimosott, parta vetett nagy rönköket és csak követtem a quad nyomait. Aztán egy keresztben lévõ vastag fát került ki a nyom. Én nem tudom, de a fél bokor hiányzott, nem tudom hogy nem szedte le a quad emberét, ha pedig kocsi volt, akkor biztos nem úszta meg horpadások nélkül.Nyáron ahol lejövünk a Dunához, egy jó kis meredek rész, ott felküldtem Haramiát, legalább másztunk is valamit.Hazafelé, meg-megtorpant és nézett mereven, akkor nekem még fogalmam sem volt mitõl ijedezik.Nagy nehezen megláttam a kukoricásban a két fejet, amint mozognak.Két ember sétált bent, suhogtatva, ropogtatva a száraz kukoricaszárakat.-De jó füled, szemed van!-mondtam, aztán hagytam nézegesse kicsit õket, hogy nem falnak fel minket.Meg is nyugodott és haladtunk tovább haza.Egy hosszabb ügetést követõen lépdeltünk befelé.Most is jól kitöltöttük a 2 órát, megfogadtam ennyinél kevesebbet nem megyünk sosem.Szeretem ezeket a magányos lovaglásokat (is), ha ideges vagyok megnyugszom, és újra tele lesz a szívem életkedvvel.Ugyan várom a tavaszt, de ez a mély hó, jó talaj, kicsit csípõs szélben a mozgás úgy gondolom jót tesz nekem is és Haramiának is.Egyik ismrõsöm most jött vissza Thaiföldrõl, rosszul van a hidegtõl, nehezen szokik vissza, legszívesebben visszamenne a 35 fokos nyárba.Azt hiszem nem cserélnék senkivel, aki most ilyenkor nyaral. A télnek is megvan a szépsége (nem is kicsi!) és semmi pénzért nem cserélném el az ilyenkori kilovaglásokat egy tengerparti nyaralásért és nem azért, mert nem tehetem meg.Éljen a téli-havas lovazás! :yeah:

#3995 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 13. - 14:35

Jaja, éljen.Nekünk is jó volt a hétvége. Csak most baromira nincs idõm leírni, meg azt is utálom, mikor a sok (pláne külsõs csak olvasó) nagyon okos megmondja a frankót.És most várom az állatorvost.

#3996 Lombardo

Lombardo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.519 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 13. - 14:55

BoKa!!! Mi történt??? :eek:

#3997 discozombi

discozombi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 780 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 13. - 14:56

És most várom az állatorvost.

Hozzászólás megtekintése

Csak nincs valami bajod, BoKa? :gm:

#3998 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 13. - 14:57

Nagggyon vicces :rolleyes:Lombik: majd kiderül.

#3999 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 13. - 15:22

HH! Én úgy tudom, hogy az elsõnek aki látja a bajbajutottat KÖTELEZÕ megállnia és segítséget nyújtania! Még ha dóga van akkor is! :mad: Egyébként meg akkor boldog szülinapot! :)Csikasz! :yeah: Tetszett amit írtál! :)

#4000 Panni

Panni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.191 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 14. - 17:56

Az ideihez hasonló, havas teleken különösen fontos a kinti madarak RENDSZERES etetése. Ezeken a teleken nem ritkán különleges, ritka madarak is látogatják a kertünkbe kihelyezett etetõt. :)