Érdekesség
Közzétéve 2009 szeptember 19. - 6:04
Közzétéve 2009 szeptember 19. - 7:11
Edited by PozitívFeri, 2009 szeptember 19. - 7:13.
Közzétéve 2009 szeptember 19. - 9:01
:confused:akarok kilyukadni?

Közzétéve 2009 szeptember 19. - 10:54
Közzétéve 2009 szeptember 19. - 13:41
értem amit írsz! ha kötekedésnek vetted, bocs nem annak szántam! viszont most egy kicsit....a tiroli múltamból kifolyólag ismertem Gerhard Bergert a F 1 pilótát, ültem mellette a "szolgálati" autójában (Honda) de nem tudok úgy vezetni mint Õ ;) az hogy Te a Gerietrián élsz nem tud meghatni, hamarosan én is megtehetem
Nem ez volt a lenyeg... :confused:
Az hogy valaki mellett ulsz, es csak elvezed amit csinal vagy valakivel egyutt dolgozol , napi 14 oraban megint mas felallas!
De te irtad miota lovazol.. en meg leirtam akiktol tanultam s tanulok miota lovaznak..
Az utolso mondatod sem idevalo... nem felsobbrendusegbol irtam amit irtam .. hanem a Te felsobbrendusegedre volt valasz.
Es nem tehettem meg, hanem akartam, es megtettem...
ezennel ezt a temat en lezartam.

Közzétéve 2009 szeptember 19. - 14:28

Edited by PozitívFeri, 2009 szeptember 19. - 14:35.
Közzétéve 2009 szeptember 19. - 15:02
természetesen nekem is tetszett a bika és a gyümölcse= bikatej
kicsit már természetellenes nekem, de 33 évig nem volt az, csak az utolsó 17 évben
tûnik annak
Bocsánatot kérek, sosem voltam jó matekból, elszámoltam magam az 50 év kapcsán.
De hidd el QS. igy is kemény legény Burzsujok!
Közzétéve 2009 szeptember 19. - 16:40
Asszem félre értettetek
a lazaságot nem rosszból írtam hanem h nekem sokkal jobban bejön az h lógó szárral és nem pedig szigorú keretben dolgozik a ló. természetesen a western is komoly munkával jár csak nem kell(vagy nem mindenesetben) a lónak feligazítottnak lenni (jól írtam? vagy ez is hülyeség? :confused: )
értitek mire akarok kilyukadni?
Értjük! és - szigorúan a magam nevében! - oda nyilatkoznék, "h nekem sokkal jobban bejön az h szigorú keretben dolgozik a ló"

"...kinek a prali, kinek a praliné...": kitõl is idéztem :confused:
Közzétéve 2009 szeptember 19. - 17:00

Közzétéve 2009 szeptember 19. - 18:27
(...) és ketten vannak, állandóan. (...)
Together forever.

Közzétéve 2009 szeptember 20. - 1:59
Bocsánatot kérek, sosem voltam jó matekból, elszámoltam magam az 50 év kapcsán.
Barki is ismer engem, az tudja, kit erdekel ki milyen kemeny.. vagy puha vagy barmi

en normalis hsz-t irtam, /mint egyebkent mindig/ s most CSAK BELINKELTEM valamit...
erre van aki mindig belemkot.. :confused:
S kiderult, ez a valaki MINDIG ugyanaz az ember..
Hat igy jarok.. ez van.. Pedig ha tudna hogy menyire sok emberrel tokeletesen kijovok, /nem kell hozza mas, csak normalis 'hangnem' .. / no es imadom a humort..

es ha azt is tudna, ha szemelyesen talakoznank, meg igenis vennem a faradtsagot tanulni OTOLE is..
De ez van.. nem szerethet mindenki mindenkit..

Milyen nyaltenger lenne ebben a vilagban .. pfuujjj

Edited by QuarterSister, 2009 szeptember 20. - 2:02.
Közzétéve 2009 szeptember 20. - 2:46
QS! Nem vagy egy súlycsoprtba Burzsujokal. kicsi vagy te hozzá! Hátrább a fóliákkal! Burzsujok ötven évig bikatejen élt, azon nõtt fel, attól ilyen. és ketten vannak, állandóan.
tehát még szép, hogy jobban tuggyák.
Ültél te G. Beregr mellett? ugyehogy nem. na akkor tudod!
PS. a G. Berger nem Goldbergert jelent.
ja és Hondája volt. eztkapdki.
és nem az a baj, hogy nem tud úgy vezetni mint Berger, hanem lovagolni sem tud úgy mint Berger.
Az tuti... en nem vagyok 60kg sem..

Erdekessegkepp elarulom neked

nem ugy vezettem mint Berger, de ugy vezettem mint En

Most meg Subarum van, az OutBack tipusbol... /megdolgoztam erte, de nem bikatejjel

/Igaz azt neha fogszoritva

Ez az erdekesseg

Ezennel off vege

elnezest a modoktol

Közzétéve 2009 szeptember 20. - 6:40
Ferkó!Bocsánatot kérek, sosem voltam jó matekból, elszámoltam magam az 50 év kapcsán.
azt hiszem feszegeted azokat a határokat amit nem kéne! Amit én tudok rólad és kitárnám mindenki elõtt, az elég lenne ahhoz hogy behúzd magad egy sarokba oszt nyalogasd a sebeidet, de ez a Te szinted, itt érzed jól magad. Mert Te vagy a megtestesült "Bikatej" lásd Sheriff Õ is leírta már

QS- meg azt hittem hogy leány, és nem kemény legény.......
amúgy meg a gyengébbek kedvéért, de neked így is nehéz lesz elképzelned

ugye de "nehéz volt megoldani"

Edited by Burzsujok, 2009 szeptember 20. - 6:57.
Közzétéve 2009 szeptember 20. - 6:46
Edited by Dana, 2009 szeptember 20. - 6:47.
Közzétéve 2009 szeptember 20. - 7:05
egy családban két computerrõl két ember is beregisztrált, csak én lusta vagyok és nem váltogatom a nickeket
És mind a két beregelt családtag örökösen új nickeket kénytelen regisztrálni és mindig párosával.

Edited by Dana, 2009 szeptember 20. - 7:07.
Közzétéve 2009 szeptember 20. - 7:30

Közzétéve 2009 szeptember 20. - 7:49

Közzétéve 2009 szeptember 20. - 7:58
Ferkó!
! Amit én tudok rólad és kitárnám mindenki előtt, az elég lenne ahhoz hogy behúzd magad egy sarokba oszt nyalogasd a sebeidet, de ez a Te szinted, itt érzed jól magad.
hűűűűha!

hát a hejedbe inkább csendben iszogatnám a bikatejet.

ja és Sheriff mögé ne bujj el.

Edited by PozitívFeri, 2009 szeptember 20. - 8:01.
Közzétéve 2009 szeptember 20. - 7:59
hozzád amúgy ki szólt? ;)Me' mindig szemétkedsz valakivel

Nem tévesztessz Te össze a Poz Ferkóval?

De nagyon élvezem hogy alig vagy beregisztrálva és már bölcs vagy

Közzétéve 2009 szeptember 20. - 8:10
hûûûûha!
![]()
![]()
hát, hogy már ennyi mindent tucc rólam , ez derék dolog. de gondojj bele, RÓLAD mennyi mendent tud a magyar lovastársadalom
![]()
és mijen hirek keringenek RÓLAD.
hát a hejedbe inkább csendben iszogatnám a bikatejet.
ja és Sheriff mögé ne bujj el.
Látod Ferkó ez a különbség köztünk!

és ha mindaz ami " kering rólam"

Addig jó ha beszélnek rólam!!! :yeah:
Drakeienusz Anakiszról senki sem beszél, Horatiust meg idézgetik és beszélnek is róla!

Vicces kis emberke vagy Te PozitívFeri! ;)

Edited by Burzsujok, 2009 szeptember 20. - 8:41.
Közzétéve 2009 szeptember 20. - 8:54

Közzétéve 2009 szeptember 20. - 8:57

Közzétéve 2009 szeptember 20. - 8:59
Közzétéve 2009 szeptember 20. - 10:41
Ha neked azt mondja valaki egy kocsmában, hogy "a qr....nyád", akkor Te neki mész? Az is provokáció és az a hibás, aki ilyenkor verekedni kezd! Én biztosan nem venném magamra vagy az anyámra, mert valószínûleg nem is ismeri anyámat!és ki generálja Õket? Nem veszitek észre hogy ha provokálnak csak akkor ütök vissza?
Közzétéve 2009 szeptember 20. - 10:55

Közzétéve 2009 szeptember 20. - 11:23
hozzád amúgy ki szólt? ;)
Te hozzám vagy én hozzád!
Nem tévesztessz Te össze a Poz Ferkóval?
De nagyon élvezem hogy alig vagy beregisztrálva és már bölcs vagy
Jaj,én má' be vótam regisztrálva ecce naccságos úr, csak aztán a tömeghullás áldozata lettem, amikor Hux nyomott egyet és szálltunk páran. De te a márciusi regeddel nagyra vagy, mi? Igaz,hogy volt szerencsénk száz nickedhez (mindig párosával jársz?

De nem foglalkoznék veled többet ha nem haragszol. ;)
Közzétéve 2009 szeptember 20. - 12:18
Pozitiv Feri most elegem lett belõled!!!félreértés történik. senki sem anyázik és eszében sincs. Burzsujok veszi a lapot és néha kiengedi a gõzt
nem kell tulzásokba esni az írások értelmezésével kapcsolatban.
legalább érdekes a fó rumezek mind érdekességek
Kipakolok! Aztán soha többet nem fog Neked hinni senki! :mad:
P Ferenc valójában egy tök rendes és képzett ember, segítõkész és majdnem hogy jó lovas

Na kérem mehetsz a sarokba a magadról a fórumban felépített képedet ezennel szétbombáztam :mad:
Közzétéve 2009 szeptember 20. - 16:18

No de terjunk mar vissza az Erdekessegekhez, valaki linkeljen be valamit.. hamahama

mert kulonben jovok a kovetkezo Dressage videoval

De nem, inkabb belinkelem ezt a Polocrosse videot, a Vilagkuparol, Ausztraliabol, ahol az amerikai csapat egyik kepviseloje Gary lanya is volt. /pedig O amugy masizben western lovas/
Ezt a sportot itt imadjak, pedig ez igen megerolteto a lovaknak.. ketszer 8 percet jatszani..
/kicsit mar mint a Polo. es csak 1 loval jatszak/
Viszont ezekre a lovakra is, akar mas eros lovas sportagban, igen odafigyelnek az egeszsegere, tartasara, stb.
igaz, egy versenyen enyi esest en meg nem lattam/ de torott lolabat mar igen

Ket het mulva megyunk a nemzetire, St Louisba, remelem mi ismet egeszsegesen terunk vissza.
Közzétéve 2009 szeptember 20. - 20:59
Közzétéve 2009 szeptember 21. - 5:54
Közzétéve 2009 szeptember 22. - 9:39
Edited by Ernest, 2009 szeptember 22. - 9:42.
Közzétéve 2009 szeptember 22. - 15:08
Értjük hát, de azért hadd jegyezzem meg, hogy vannak akik a közös dolgokat látják, és nem a különbségeket. És ha fakezû vaskezû lovasokat látsz "angolból" (csak a nyereg az angol, a keményebb stílus német, a lazább francia), akkor nyugodtan hidd azt, hogy azok félreértettek valamit. Gondolj a díjlovas edzõre, aki azt mondja: hátulról (kiírom egyesek kedvéért, ez a seggre utal) lovagolj oly erõvel, mint egy gorilla, elõlrõl (ez meg a szárra) pedig csak annyival, mint egy csecsemõ.Asszem félre értettetek
a lazaságot nem rosszból írtam hanem h nekem sokkal jobban bejön az h lógó szárral és nem pedig szigorú keretben dolgozik a ló. természetesen a western is komoly munkával jár csak nem kell(vagy nem mindenesetben) a lónak feligazítottnak lenni (jól írtam? vagy ez is hülyeség? :confused: )
értitek mire akarok kilyukadni?
Keret az meg mindig van, ha nem is látszik. Ha már fentebb utaltam rá, az 1973-as California's Snaffle Bit Futurity versenyrõl szóló beszámolójában a szerzõ kissé elkalandozik, és ír a stílusról, nyergekrõl, vaquerokról és texanokról, és többek közt ezt: amikor a ló tarkóból enged (!), akkor a zabla mintegy függ a szájában, a szájpadlás és a nyelv között. Érthetõ, hogy ha így tartja a fejét, és finoman ráfog a zablára, akkor képes lesz érezni az apró jelzéseket, amiket a szár közvetít a lovas kezétõl. De ezt a lónak magának kell megtanulnia. Erre azért mondhatnám azt, hogy nem-westernben is ez volna a cél, a jelzések. Az elég szomorú, hogy van, aki az egészbõl annyit ért, hogy semmit. Vagy három éve láttam egy jelenetet, amikor is az edzõk elmagyarázták a lovasnak, hogy hogyan kell a ló fejét beszedni, mert a bírók ennek örülnek.

No, de gondolom, ennyire nem érdekelt a dolog téged sem.

Közzétéve 2009 szeptember 22. - 19:58
Közzétéve 2009 szeptember 22. - 20:04
Értjük hát, de azért hadd jegyezzem meg, hogy vannak akik a közös dolgokat látják, és nem a különbségeket. És ha fakezû vaskezû lovasokat látsz "angolból" (csak a nyereg az angol, a keményebb stílus német, a lazább francia), akkor nyugodtan hidd azt, hogy azok félreértettek valamit. Gondolj a díjlovas edzõre, aki azt mondja: hátulról (kiírom egyesek kedvéért, ez a seggre utal) lovagolj oly erõvel, mint egy gorilla, elõlrõl (ez meg a szárra) pedig csak annyival, mint egy csecsemõ.
Keret az meg mindig van, ha nem is látszik. Ha már fentebb utaltam rá, az 1973-as California's Snaffle Bit Futurity versenyrõl szóló beszámolójában a szerzõ kissé elkalandozik, és ír a stílusról, nyergekrõl, vaquerokról és texanokról, és többek közt ezt: amikor a ló tarkóból enged (!), akkor a zabla mintegy függ a szájában, a szájpadlás és a nyelv között. Érthetõ, hogy ha így tartja a fejét, és finoman ráfog a zablára, akkor képes lesz érezni az apró jelzéseket, amiket a szár közvetít a lovas kezétõl. De ezt a lónak magának kell megtanulnia. Erre azért mondhatnám azt, hogy nem-westernben is ez volna a cél, a jelzések. Az elég szomorú, hogy van, aki az egészbõl annyit ért, hogy semmit. Vagy három éve láttam egy jelenetet, amikor is az edzõk elmagyarázták a lovasnak, hogy hogyan kell a ló fejét beszedni, mert a bírók ennek örülnek.![]()
És a lovas azóta ebben a szellemben fejlõdik...
No, de gondolom, ennyire nem érdekelt a dolog téged sem.
Szerintem mindenhol az a finom "jelzésrendszer" lenne a legfontosabb amit fent említettél... Az olyan edzõ aki azt tanítja h szedd be a fejét és nem azt h elengedett laza legyen a ló és magától kerekítse a nyakát hát... engem nem sokáig tanítana

Közzétéve 2009 szeptember 22. - 20:07
Közzétéve 2009 szeptember 22. - 21:16

Közzétéve 2009 szeptember 22. - 22:03
es egy masik viedo http://www.youtube.c...feature=related
Közzétéve 2009 szeptember 23. - 6:59
Nekem nem tetszik, mert az árakat nem tüntetik fel!
100.000 körül van és ha jól tudom az FEI tervezi kötelezõvé tenni.