Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

LOVAK rajzolása

• Please log in to reply
1903 válasz a témához

#361 loxodonta

loxodonta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 244 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 21. - 17:25

He? :confused: :D

#362 Arodoet

Arodoet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.769 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 21. - 17:28

idézet:
Eredeti szerzõ: Rosinante: A lóportré késik, mert nem követelitek elég meggyõzõen. :rolleyes: [/QUOTE]Ha csak az kell Posted Image LÓPORTRÉT!!! LÓPORTRÉT AKARUNK!!! :D

#363 Liza

Liza

Csikó

• Fórumtag
  • 648 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 21. - 17:59

Szépen kérjük:Aranyos Rosi, okos Rosi, ügyes Rosi légy oly jó hogy felraksz nekünk egy portrés sztepbájsztepet...Ugye milyen meggyõzõ? [ Február 21, 2005, 18:25: Az üzenetet átszerkesztette: Liza ]

#364 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 21. - 18:39

Ennyire gátlástalanul hazudozni... :eek: Fúúúj!!! :mad: Éccccaka megcsinálom, reggelre itt lesz. Posted Image Vagy ezt már mondtam? Posted Image tongue.gif

#365 Liza

Liza

Csikó

• Fórumtag
  • 648 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 21. - 19:25

Mi az, hogy hazudni?Én nem ismerlek de nem feltételeztem rólad, hogy nem vagy jó, okos vagy aranyos. Szóval semmi hazugság!Király a karikatúra!

#366 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 21. - 19:38

Na jó, csak provokáltalak, kiváncsi voltam, mennyire gondolod komolyan. :rolleyes: :D ;) Méééég! :rolleyes:

#367 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 21. - 23:43

LÓPORTRÉ SZTEPBÁJSZEPPET AKARUNK! Posted Image Nagyon arik a karikatúráid! Elárulod azért, hogy mi a hiba? Mert azon kívül, hogy orra akar esni, nem nagyon látok mást... :rolleyes:

#368 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 22. - 1:32

Hát, nem az igazi, de legalább csináltam valamit. Egy saját rajzról koppintottam, nem a legoptimálisabb nézõpont, mert kicsit torzít. Filctollal rajzoltam, hogy elbírjon vele a szkenner, tehát egy cseppet elnagyolt a kép. Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image És végül az originál kép, ami vékony tollal készült, tehát kidolgozottabb: Posted Image

#369 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 22. - 1:38

Micsoda meglepetés így késõ este! :D Nagyon jó! Köszi! Azért piszkálhatlak még egy kicsit? Posted Image Légyszi írj ehhez is olyan szupi kis magyarázatot, mint az egész alakos lórajznál! Az nagyon sokat segített nekem.

#370 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 22. - 1:45

idézet:
Eredeti szerzõ: Rosinante:Aki elsõként megmondja, mi a bajság szegény jószággal, viheti a BoKától nyert piros plüss hangszórót! (bocs, Dev! :D ) [/QB][/QUOTE]:eek: :eek: :eek: Micsoda vonzó ajánlaaat!!! A plüss izéknek nem tok ellenállni.Öööö, lássuk csak!... Fáj a lába? Posted Image :D

#371 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 22. - 1:47

Némá', a kis telhetetlen! :D tongue.gif Persze, hogy piszkálhatsz, legrosszabb esetben nem történik semmi. Posted Image Évezredek kérdése, és mindjárt ideizzítok két lórészletet (homlokrész és orr), ami elég részletes, és kicsit könnyebb rajta eligazodni. ;)

#372 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 22. - 1:50

Te Rozi! Az elsõ lépésre azt hittem hirtelen, hogy egy aktmodellnek a hátsója... Posted Image Posted Image

#373 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 22. - 1:56

Bokorugró! Lebuktam. :D Annak indult, csak elrontottam. Posted Image Egyébként tényleg olyan, most, hogy mondod... Posted Image

#374 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 22. - 2:04

Elég a komolytalankodásból, én ilyet nem szoktam! Posted Image Itt elég jól látszanak a szem körüli "domborzati viszonyok" (remélem, nem túl nagy Posted Image :rolleyes: ) Posted Image Itten meg az orra: Posted Image [ Február 22, 2005, 01:05: Az üzenetet átszerkesztette: Rosinante ]

#375 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 22. - 2:04

Nem akarod folytatni? A hímnemûek biztos érdeklõdnének iránta :D ;) !Na és a plüssizét nem nyertem meg? Posted Image Szinte remegek érte...

#376 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 22. - 2:06

[QUOTE]Eredeti szerzõ: Bokorugró:[QB] Nem akarod folytatni? A hímnemûek biztos érdeklõdnének iránta :D ;) !Úgy értem az aktot...

#377 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 22. - 2:12

:D Jaj, Bokorugró, a hímek erõltessék meg a fantáziájukat (vagy fizessék meg a munkámat! :rolleyes: *)A plüssizé marad (még én sem kaptam meg ;) ). Hát senki nem látja, hogy szerencsétlen dögnek MEKKORA feje van?!?! Ha véletlenül tényleg felborul, az nem a lába miatt lesz!*- ehhhem, kicsit félreérthetõ. :rolleyes: :D

#378 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 22. - 2:24

Szóval csak hülyítettél azzal a piros plüssizével! Posted Image Na várjál csak!... Posted Image SRÁÁCOOOOOK! Tényleg senkit nem érdekelnek Rosinante aktképei? Posted Image

#379 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 22. - 2:33

Bokorugró, csak szólok, az nem az én öööö... faram. :rolleyes: Az enyém sokkal jobb! :D Az esetleges érdeklõdõk magánban írhatnak. Posted Image

#380 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 22. - 2:43

Ok fiúk! Akkor kérjétek meg, hogy rajzolja le tükörbõl a sajátját! Az lehet, hogy izgisebb tényleg! :D Posted Image De aztán lássuk a végeredményt! Posted Image

#381 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 22. - 2:49

Az emberiség nem érdemli meg, hogy közkinccsé tegyem eme bámulatraméltó alkatrészemet! Posted Image Meg aztán a nyakam sem tekeredik olyan könnyen... Posted Image De szavaid alapján gyanítom, hogy Neked már kiforrott technikád van önnön hátsód megörökítésére! Esetleg láthatnánk elõször a tiedet?... :confused: Mégiscsak Te vagy a mûvész!Lasssan nyithatunk egy új topicot. :D

#382 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 22. - 3:00

Ugyan kérlek! Egy mûvészeti fõiskolán ez teljesen természetes "köldöknézegetésnek" számít. :D Sajnos már elajándékoztam õket. Mit csináljak? Ha egyszer szétkapkodták...? :rolleyes: Posted Image

#383 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 22. - 3:07

idézet:
Eredeti szerzõ: Bokorugró: Mit csináljak? Ha egyszer szétkapkodták...? :rolleyes: Posted Image [/QUOTE]Nem mondod! Posted Image Cafatokban van?! :eek: tongue.gif Sebaj, rajzolj egy frisset, naprakészet. :rolleyes: Ha mégis zsibbadna a nyakad, csinálhatod fénymásolatról, de akkor kérjük azt is! Posted Image

#384 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 22. - 11:28

Rozi! Segítek. :D Ezt két tükörrel kell csinálni. Egy elöl, egy meg hátul. Próbáld csak ki! tongue.gif Különben is! Ha jól emlékszem te terelted a saját alkatrészeidre a szót. Kis hamis! ;)

#385 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 22. - 12:03

Palomino!Megnéztem a rajzaid. Posted Image Nekem a kis pasztell macska tetszik a legjobban. Az valami nagyon helyes! Ezzel a kis maszatolással nagyon jól érzékeltetted, hogy milyen kis pihe-puha az a macsek. Posted Image Posted Image

#386 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 22. - 15:06

Bokorugró! Azért hagyok másokat is érvényesülni. ;)

#387 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 22. - 15:57

Bokorugró, örülök, hogy tetszik a macsek. Jóóóóó régen rajzoltam már. Posted Image Kb annyit tudtam a pasztelrõl, hogy maszatolni kell, és véletlen választás volt ez a téma. Késõbb derült csak ki, hogy ezzel tök jól lehet pelyhességet ábrázolni. :D Rosi, miért kellett volna feltûnnie a nagy fejnek??? Tudtommal a karikatúrának az a lényege, hogy eltúlozza a nagyon jellemzõ vonásait az alanynak. Vagy tévednék? Ennyi erõvel azt is mondhattad/mondhattuk volna, hogy túl nagy a farka, túl rövidek a lábai, stb. Elsõ ránézésre csak az tûnt fel, hogy orra akar esni. Különben baromi bájos kis darab, csak úgy mint az összes többi karikatúrád. Posted Image

#388 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 22. - 16:20

Csatlakozom az elõttem szólóhoz!(ha addig bele nem vau valaki)Rozi! Felejtsük el a múltat! Kössünk békét! :D De azé azt még el kell, hogy mondjam, hogy Palominonak teljesen igaza van. A karikatúra lényege tényleg az arányok eltúlzása. Mindegy, hogy mit viszel túlzásba. (Ide tartozik a kötözködés is... tongue.gif ) Posted Image Posted Image A végén meg még kiderül, hogy a pasztell kréta is jó valamire, csak egy Palomino kell hozzá, aki felhívja rá a figyelmünket! Posted Image

#389 loxodonta

loxodonta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 244 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 22. - 16:50

Nekem is nagyon tetszik a macsek! Posted Image Na ja, ehhez Palomino kell... De legalábbis tehetség... Asszem én ilyeneket sosem fogok pasztellal gyártani. (meg mással se :( )

#390 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 22. - 22:37

Na majd csak figyeljétek meg, hogy ha én egyszer idõmilliomos leszek, akkor megint elõkapom azt a doboz krétát (nemtom 10 év alatt tönkre tud-e menni :confused: ) és megmutatom mennyire véletlen volt az, hogy az elsõ ilyenre sikerült. :D (ha nem lettem volna egészen érthetõ, csak annyit szerettem vona mondani, hogy ha ma elõvenném, tuti nem tudnék még csak hasonlót sem rajzolni Posted Image )Régen én is kitaláltam egy amolyan könnyen rajzolható lovacskát, ami nem igazán karikatúra, hanem inkább képregény-szereplõnek tudnám elképzelni. Nevet nem találtam neki megfelelõt. De egy idõben rengetegszer lerajzoltam, mindenféle pózban.

#391 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 22. - 22:40

loxodonta, ne add fel ilyen könnyen! Ne akaratból rajzolj, és ne mások kedvéért, hanem azért mert Neked jól esik! Akkor kell leülni rajzolni, amikor már napok óta motozkál a fejedben egy kép és már majd meg bolondulsz, hogy papírra vethesd. Sok sikert! Posted Image

#392 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 1:39

idézet:
Eredeti szerzõ: Palomino: Rosi, miért kellett volna feltûnnie a nagy fejnek??? Tudtommal a karikatúrának az a lényege, hogy eltúlozza a nagyon jellemzõ vonásait az alanynak. Vagy tévednék? Ennyi erõvel azt is mondhattad/mondhattuk volna, hogy túl nagy a farka, túl rövidek a lábai, stb. [/QUOTE]Hmmm, ilyen alapon minden elfuserált rajzot szalonképessé leht tenni azzal a felkiáltással, hogy az tulajdonképpen egy karikatúra. :rolleyes: :D Egy jó karikatúra az eltúlzott arányok ellenére "egyben van". A ló fejét egyébként tudatosan csináltam ilyen bumszlira, (a vázlaton látszik, hogy kisebbnek indult), hogy ne legyen feltûnõ, hogy kétszer hosszabb a nyaka a kelleténél. :D Posted Image

#393 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 1:41

idézet:
Eredeti szerzõ: Palomino: Ne akaratból rajzolj, és ne mások kedvéért, hanem azért mert Neked jól esik! Akkor kell leülni rajzolni, amikor már napok óta motozkál a fejedben egy kép és már majd meg bolondulsz, hogy papírra vethesd. [/QUOTE]Ezt nekem miért nem mondta senki? :confused: Posted Image

#394 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 1:57

Na igen, végülis csak igazad van Neked is egy kicsit, Rosi. Posted Image Mármint ami a karikatúrát illeti.Én mondjuk a nagyon elfuserált fotóimra szoktam ráfogni, hogy nem rossz az, csak mûvészi. :D Jaaa, azt elfelejtettem odaírni, hogy nekem pl így jön be a rajzolás. Csak Lox kedvét szerettem volna meghozni a rajzoláshoz. Posted Image Nyilván ezzel a módszerrel nem lehet pontosat, precízet rajzolni, de legalább élvezi az ember. Ha már kedvtelésbõl nekiáll rajzolgatni, akkor egy idõ után úgyis utánanéz a részleteknek, ha tökéletesíteni akarja a munkáját. Ha rögtön a részletes, pontos rajzolással kezdi az ember, sok a hibalehetõség és gyorsabban elmegy a kedv az egésztõl. Hangsúlyozom, ez a nagyon privát véleményem, nem kötelezõ egyetérteni vele. Csak tippet adtam, hátha segít valakinek. Posted Image

#395 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 2:09

Rozi! Te vagy a kivétel aki erõsíti a szabályt. Na má most..., mint ilyennek, Neked igenis folyton a mi kedvünkért kell rajzolnod. Sajna ez jutott Neked! :D Posted Image :eek: Má megin éccakázunk?

#396 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 2:21

Én most untam meg a scannelgetést, úgyhogy megyek aludni, nem éccakázok. Posted Image Elkezdtem megkeresni azt a képregényfiguraszerû lórajzomat és egy csomó érdekes rajzba botlottam. Pl óvodás kori lovas (!) ( :D ) rajzaim, és a további fejlemények. Gondoltam talán jobban megmarad az utókor számára, ha bescannelem ezeket, mivel egyik-másik már igencsak salátalevél kinézetû. Most untam meg, kb 50 képig jutottam, majd folytatom máskor, mert ma már rám lett szólva, hogy milyen karikásak a szemeim.

#397 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 2:34

Posted Image 50 kép? Az eltarthatott egy ideig! Mi nem kapunk belõle? Lécci!Asszem, ha valaki orvvul nem válaszol, én is bedobom a szunyát...

#398 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 2:53

idézet:
Eredeti szerzõ: Palomino: Na igen, végülis csak igazad van Neked is egy kicsit, Rosi. Posted Image Mármint ami a karikatúrát illeti. [/QUOTE]Szóval nem tetszik?!?!? :mad: Bocs, kötözködõs kedvem van (mint mindig.) :D :D

#399 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 4:22

Palomino, megnéztem a képeidet, gratula, szerintem nagyon klassz, hogy nem "szabvány" lóábrázolásokat készítesz, hanem el mered engedni a fantáziádat!Ami kicsit nehézkesnek tûnik, az a végtagok felsõ részének (lapockától lábtõig, ill. hátsó lábon a konctájék) megrajzolása. Van, ahol sikerül elkapni, de néhány rajzon "elmasszásodik", bizonytalan, hogy hogy is vannak az izmok, amik megadják a láb adott részének a formáját. Ezt érdemes fényképrõl gyakorolni. Hadd rontsam kicsit a Szunyoghy-féle könyv hitelét: helyenként elképesztõ elrajzolások vannak benne, (pl. az orr-tanulmány, amit onnan másoltál, ha nem tévedek), a mozgástanulmányok pedig nem túl meggyõzõ koppintások Ludwig Koch: Die Reitkunst im Bilde címû zseniálisan megrajzolt könyvébõl, ami szerintem sokkal jobb az ominózus Szunyoghy-félénél. Apró hiba, hogy a múlt század elején adták ki... :D Én antikváriumban jutottam hozzá egy 1998-as "taknyos" kiadásához, a ló mozgását remekül kielemzi a lovaglás mûvészete szempontjából is. Igaz, hogy nincsenek benne kórbonctani részletességû ábrák pölö a lábtõízületrõl... De mindjárt idevarázsolok belõle pár gyönyörûséget. Posted Image

#400 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 4:52

Íme: Posted ImageLudwig bácsi nem kevés humorral rajzolta meg a bénázó lovasokat. :rolleyes: