Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kedvenc ételek topikja

• Please log in to reply
999 válasz a témához

#361 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 15. - 13:02

Apropó...Majonézes halsaláta á la Bokor :)

#362 gica

gica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 370 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 15. - 16:11

Mama isteni tortája... Nyammm...

#363 Lóbarát

Lóbarát

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.143 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 15. - 16:15

Ha az én anyukám is tudna ilyet csinálni... :rolleyes: De ma bátyám fõzött isteni spagettit valami különleges és új recepttel...Nagyon fincsi volt!

#364 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 28. - 18:35

Ti hogyan eszitek a paradicsomlevest / káposztás tésztát? Édesen v sósan? Én a parilevest sósan (meg borsosan :D) a káposztástésztát meg cukorral. De megeszem ha nincs rajta akkoris csak az fincsibb. Szerintem. :)

#365 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 28. - 18:38

Mindkettõt édesen :) (sváb szokás, azt hallottam...) sõt, a túrós csuszát is porcukorral :)

#366 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 28. - 18:40

Mindkettõt cukrosan.És a túróscsuszát? Azt is cukorral. (Csak Epöl el ne olvassa, mert ki fogja rázni a hideg, ahogy a pörc meg a cukor keveredik. :gm: )

#367 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 28. - 18:45

Hát... én a paradicsomlevest inkább édesen, a káposztás cvvvvekedlit meg borsosan ( persze a párkáp alá karamellizálok egy kis cukrot is :gm: ) A csuszát meg szigorúan pörccel..., cukor nélkül! :rolleyes: :P

#368 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 28. - 19:15

túrós tészta nálam: túró, tejföl, KRISTÁLYcukor :yeah: :D

#369 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 28. - 19:24

Az a túrógombóc, ami cukorral van! :rolleyes: :nem:

#370 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 30. - 19:49

A káposztástésztát borssal és cukorral :gm: A paradicsomlevest cukorral.A töltöttpaprikát szintén cukorral :D (bár ezt a kutya se kérdezte :P)A túróstésztát (csuszát) sok-sok pörccel és tejföllel :DHH! Szerintem sehogy ez, csak "parasztvakítás" :dev:(apropó paradicsomleves, nincs valakinek véletlenül egy jó kis minestrone receptje? Nekem mindíg "csak" paradicsomleves lesz, akárhogy is igyekszem :()

Edited by lisawica, 2006 március 30. - 19:50.

#371 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 30. - 20:28

Ami komolyan kiváncsivá tett az a felirat: teljes kiõrlésû müzli. Ebben, úgy ránézésre semmi nincs, ami bármennyire is õrölt volna.

Hozzászólás megtekintése

Mér..., az nem lehet, hogy Te pont azt kaptad meg, ami véletlenül egyben maradt? :eek: :confused: :dev:

#372 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 30. - 20:34

Én nem tudom, neked hogy lesz a minestrone-ból paradicsomleves :eek: vagy én tudom rosszul, hogy mi az, de szerintem az zöldséges leves. :confused:Anyu megpirítja szalonnán a hagymát, belerak mindenféle zöldséget, ami van, vagy télen mirelit vegyeszöldséget, és fûszereket (fokhagyma, bazsalikom, só, bors, kakukkfû, oregánó).Ha a zöldség félig megfõtt, akkor krumplit meg kagylótésztát tesz bele, és a végén sajtot reszelünk a tetejére.Mi legalábbis ezt hívjuk minestrone levesnek (mekekuka :D )

#373 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 30. - 22:00

Én meg látom, hogy "Kedvenc ételek...." = Zsubaba.. Szaladok-rohanok, hátha lesz megint valami Zsubé-nagyis a kommód-alján tanát kis füzetecskébõl... De látom, nemííís... :hupp: Bár én mostanában semmit nem eszem, amiben van szénhidrát, zsír, cukor, de attólmég imádom ezeket a régi csoda-recepteket. Különbenis! Ma 24 napja, hogy nem ettem kenyeret, és semmi fent említett zsírpárna-rakót, most tartok a -4,5 kilónál, de még kb. kétszer ennyi idõ, és máris lájtosabbra foghatom. Ezért aztán jól jönnek ám majd a nagyis recipék!Ha valakit érdekel: Tejbegríz - másképp:U.úgy készül, mint a grízzel, csak zabkorpát teszünk bele, egy-két szem édesítõ tbl-t, tetejére fahéjat szórunk, (de van olyan kakakópor is, ami szintén mehet) és egy kis Canderel-cukrot. (És nagyon-nagyon finom!)Köret- kenyérpótló kotyvalék (én találtam ki!) :yeah: Egy marék szójagranulátumot, egy marék zabpelyhet, egy marék puffasztott rizst beáztatunk, kevés vegetát, sok-sok pertr.zöldjét, ha van, zeller zöldjét, két fõtt tojást, fûszereket (izlés szerint), és ha magába szívta a vizet, 5 egész tojást ütünk bele. Pogácsákat sütünk ki belõle. Van, hogy teszek bele párolt gombát, párolt hagymát, sült csirkemájat összeaprítva, de bármivel lehet "dúsítani".Egyébként du. 2-6-ig ehetek bármilyen sovány husit, s van egy csomó husis-sajtos-zöldséges receptem is. Éjjenek a minusz-kilók! :yeah: :D

Edited by Ágimam, 2006 március 30. - 22:01.

#374 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 30. - 22:08

káposztás tészta: borssal és erõs fenntartássalparadicsom leves: undorraltúrós tészta: pörccel

#375 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 30. - 22:21

paradicsom leves: undorral

Hozzászólás megtekintése

Itten van-e, kend asse tuggya mijaza jóóókis paradicsomleves. Namajdéneccer csinálok magának olyat hogy a füle is ketté áll majd, még a tíz ujja is eekopik nekije :gm: :kir:

#376 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 30. - 22:24

OK, de mi köze ennek a paradicsomleveshez :confused: :dev:

#377 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 31. - 6:53

túrós csusza: rengeteg tejföllel, házi tésztából, házi túróval, sok-sok pörccel, a kisült zsírban a megfõtt tésztát átforgatva és lesütve. Párom csak így szereti, elõttem utálta.

#378 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 31. - 7:21

Szilvás gombóc(cukorral)lencse fõzelék kövesztett füstöl oldalassalgombocos káposzta tejföllePALACSINTA (mindegy mivel, de legalább 25)paprikás csirke nokival(kellet nekem irni, most meg csorog a nyálam)

#379 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 31. - 9:17

Szinte érzem - így a távol-messzességbõl is - H.h. fintorgó reakcióját az én puffasztott rizseimre és egyéb "nemélvezhetõ" nyalánkságaimra... :D Nem akar megbántani, inkább nem ír, mert csak olyasmiket tudna, amikbõl sütne, hogy: blöáááááá!Posted ImageNembajám, Gyuri, monnyadcsak, ha ezt a kaját elviselem, mindent elviselek... :D ;)

#380 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 31. - 11:26

Ágimamci! Majd keresek valami sütit, és beírom estére, jó lesz? ;) :ang:

#381 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 31. - 11:40

Most csócsáltam el jó adag frissen, én magam kisütött (csontra) bõrös libatepertõt, meleg kenyérrel és sós lilahagymával, hideg light kólával....Isteni volt!! :yeah: :dev: Aztán pár nap múlva majd jelentkezem a fogyókúrás topicba. :dev:

#382 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 31. - 12:15

Ágimam, azért a szójától én óvnálak...(gombócleves tejfölös gombóccal? nyammm :D)

#383 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 31. - 14:39

Hát jó...! Posted ImageAkkor nesze nektek tejfölös majorannás csirke, gombás rízzsel, netán nyúl vadasan burgonyakrokettel! :gm: Affeneeeeee, most olyan éhes lettem! :hupp:

#384 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 31. - 14:50

Künn belgiumban, nem ismerik a fõzelékeket, nincs tejföl, nincs turó.De ami szuper pl: reggeli füstölt lazac sárgadinnyéve, ráksaláta, osztrigaEbéd marha steak hasábburgonyával beschamel mártás spárgával, és két Primus sörrel( azok voltak a jó idõk)

#385 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 13. - 19:01

Ezt most találtam ki, hétvégén meg is csinálom: babapiskóta leöntve vaníliapudinggal, nyáron pedig lehet hozzáadni nektarint is, vagy szõlõt :) hmmmmm!

#386 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 13. - 19:06

Ugyanez olyan variációban, hogy babapiskóta puncs pudinggal és eperrel! Hidegen. Õrült jó! :yeah:

#387 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 13. - 19:08

:)ja, és valentin napra elkészítettem a kedvesem kedvencét, a dobos tortát. egészen olyan íze lett, mintha cukrászdából hozattam volna :kocc: de nem adom meg a receptet, mert...........mert lövésem sincs, hol van :D

#388 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 13. - 20:34

Ezt most találtam ki, hétvégén meg is csinálom: babapiskóta leöntve vaníliapudinggal, nyáron pedig lehet hozzáadni nektarint is, vagy szõlõt :) hmmmmm!

Hozzászólás megtekintése

Jaj ezt nem így kell. ( :gm: ) Nálunk "málnás édesség" rendkívül fantáziadús névre hallgat már évek óta. Leraksz babapiskótát, megöntözöd tejjel, megszórod vaníliáscukorral, rászórsz fagyasztott málnát, majd ezt öntöd nyakon vaníliaKRÉMmel. Szuper. :)

#389 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 14. - 7:37

Nekem az úgy már nagyon édes lenne :P

#390 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 27. - 14:07

Van egy üveg incsifincsi sárgabaracklekvárom.Van ötletetek mit süssek?

#391 Sedon Béla

Sedon Béla

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 304 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 27. - 14:22

császármorzsi ?:D

#392 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 27. - 14:25

Hm. Jó ötlet. Asszem megyek le a mamához búzadaráért :D

#393 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 27. - 16:36

Tisztelettel jelentem, elkészült, a felét csináltam csak meg, de azt már be is zabáltuk, mamának is vittem le belõle, örült, be is tolta 2 perc alatt :kir: Szal jóóó lett. Köszi az ötletet Béla, legközelebb Te is kapsz belõle :D

#394 Sedon Béla

Sedon Béla

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 304 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 27. - 17:47

A mákos guba, na azzal leveszel a lábamról! :D De közben eszembe jutott még1 lekis kaja: máglyarakás, ez lett vón a tuti…..

#395 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 27. - 17:51

Máglyarakáshoz alma is kell ha jól tudom, azom meg úgysem lett vón' ;)Na majd rendezünk egy császármozsis mákosgubás máglyarakásos grillpartit :kir:

#396 Sedon Béla

Sedon Béla

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 304 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 27. - 17:53

na de mit grilkedünk?

#397 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2006 augusztus 27. - 17:59

Tegnap találtam több mint öt kg vargányát.Az õzlábakat már össze se szedtük.Sültekhez, szárítva, levesbe, nyersen a kedvencem.

#398 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 27. - 20:50

Tésztasaláta á lá én. Mennyei. (a kép még a múltkori adagról készült, de a mai az fenomenális lett). Teljesen rákattantam. :)Íme.

#399 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 27. - 20:54

Mi az az izé benne ami mozog???? (:gm: :dev: ne dõlj be nekem, csak az éhség beszél belõlem :D)

#400 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 27. - 20:56

Nincs benne mozgásképes dolog. :D Csak tészta, grillcsirkemellcafatok, kukorica, paradicsom, hagyma, fûszerek. ;)