Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Misztika, Mágia, Paranormális és természetfeletti

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
1285 válasz a témához

#361 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 11. - 21:40

Akkor szarban vagyok :dev:

Nna..., akkor most megint csépeltetett az a bizonyos, gõzölgõ khakikupac egy keveset. :yeah: :dev: Aki esetleg még bírja, az akár itt is jelentkezhet. :dev: Javasom mindjárt a Tagfelvétel menûpontot!... :gm:

#362 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 július 11. - 21:42

VAJÚDNAK A HEGYEK ÉS EGEREK SZÜLETNEK...ill. NÚBIA PÁRDUCA NEM SZÛL NYÚLAT... :gm: :D ...s mivan, ha van?!? :confused: ...véletlen... :guny: ..valami valószínûségszámítás, avagy hasonló törpöl efölött ugyancsak... :P Bokorugrónak szerettel: kaki.hu..Kaki Matyi..sötöbö Sapienti sat! :D

Edited by feribácsi, 2007 július 11. - 21:45.

#363 Guest_boomsly_*

Guest_boomsly_*
  • Guests

Közzétéve 2007 július 12. - 9:06

Ne khakizzunk! Jelentkezzünk! :gm: Még mindig jobb vagyok Vokornál :dev: A sors, csak így kisbetûvel (majd megbosszúlja :gm: ), úgy sodort, hogy pontosan egy évvel ezelött mentem ki egy megmentett pacihoz egy faluba és lám: visszatértem ehhez a ponthoz és most ott is lovagolok a szomszédságban :dev: 1 év alatt annyi helyen lovagoltam már, de csak sikerült "visszatalálnom" :D :kir:

#364 pszihopata

pszihopata

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 685 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 12. - 9:33

Misztikum kontra Tudomány...vagy fordítva....kinek hogy tetszik.

Apró kérdésem lenne, amin nem, ártana elgondolkozódni: A tudomány azt mondja, amimkimutathat, mérhetõ, megismételhetõ, az számít tudományosnak. Hmm... Pár száz éve tudták mérni az elektromos feszültséget, a nyomást és egyebeket? NEM. Tehát AKKOR még azok is misztikumnak számítottak ugye? Jó dolog úgy ledegradálni (tudományosan) "érthetetlen" eseményeket, hogy közben könnyedén feledésbe merül, hogy a mai tudománynak állított információ halmaz is még hiányos volt-van nemrégiben.Pedig semmi más, mint információ halmaz.

Aki TÉNYLEG benne van az ezotériában és nem csak divatból, feltûnési viszketegségbõl és szenzáció hajhászásból ûzi, az TAPASZTAL is dolgokat. Rendszeresen. Jöhetnek tudományos ellenvetésekkel, és önmagukat meggyõzhetik a szigorúan papírra vetett adatok alapján a dogmatikus ekutasítók (pl Vágó István), attól még mûködik. Amit csinálnak, semmivel sem tisztességesebb, mint anno az inkvizíció idején a kersztény egyház. Elõre eldöntött elvek alapján igyekeznek kiírtani a nekik nem tetszõt, azt, ami megingathatná a világképüket.

#365 bigblue

bigblue

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 398 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 12. - 10:33

Pszicho, aki érti amit mondasz az érti, a többi meg nem hiszi ami önmagában nem baj. Aki hiszi, vagy tapasztalja az csak szeretne itt beszélgetni errõl békésen hasonlóna gondolkodó emberekkel. De csak szeretne... Azt mondják akik tapasztalnak, hogy nekik is kellemesebb lenne néha ezen dolgok nélkül, egyszerûbb volna, ha csak az létezne, ami kézzel fogható. Kevesebb fizikai és lelki fáradsággal lennének terhelve és kevesebbet látnának, mint amennyit látnak így a világból...

#366 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 július 12. - 21:09

Pszichopatának abszolút igaza van...A tudomány viszonylagos, eszközei végesek és korlátoltak...bár! dinamikusan expandálnak, és ezen az alapon 1x még akár az ezotéria is tudomány lesz :rolleyes: :gm: AKKOR majd úgy illik beszélni róla...! :yeah: most még nem az, R-go: aként (is) lehetséges viszonyúlni hozzá... Ami érdekesebb! hajdanában-danában, a tudomány fogalma, gyakorlata, eszköztára NEM 1ezett a jelelegivel... Gondoljatok a 7 szabad tudományra (szeptem artesz liberalesz)...hát, vajmi kevés köze a jelenlegi "tudományfölfogáshoz" DE! ÉN MA ÉLEK ÉS A JELENLEGI STATUS QUO az alapja viszonyulásomnak...(az ezoteriához, aurához)

#367 pszihopata

pszihopata

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 685 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 12. - 23:14

bigblue: Enyhe lemondást vélek kicsengeni szavaidból....netán úgy érzed, nem veszik itt eléggé komolyan a témát, esetleg offoljág hónapszám? :dev:

Egyébként a HITrõl: Akinek hinnie kell ebben, az inkább nézzen más elfoglaltság után. Én inkább tanulom, tapasztalom és így TUDÁSként létezik velem. Én 16 éve foglalkozok ezotériával és NEM HISZEK benne. Sõt. Szkeptikus vagyok. És ez a jó (szerintem). Így nem borulok meg agyilag tõle, hanem tárgyilagosan tudom szemlélni, vizsgálni. Sokan az ezotéria különbözõ ágai iránt csak a misztikum miatt érdeklõdnek, és maradnak is ezen a szinten. Ezzel az erõvel nézzenek horrort, attól is borzonghatnak. Én inkább a használható, gyakorlati részével foglalkozok. Épp azért, mert szerintem ennek van értelme. Olvashatunk tanulmányokat az arkangyali szintekrõl...de mi értelme van? Az csak egy információ, érdekesség, de semmi gyakorlati haszna sincs.

feribá:Hagyj Magadnak lehetõséget megtapasztalni ezeket a dolgokat és utána alkoss véleményt :D Úgy lehet objektivitásról beszélni. :yeah: A lehetõség adott.....

#368 bigblue

bigblue

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 398 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 13. - 7:34

Lehet, rosszul fogalmaztam meg a hitet, azon emberek hitére gondoltam, akiknek nem volt ilyen jellegû tapasztalatul még (vagy nem tudják hogy ami velük történt az ez volt) de elfogadják, hogy a dolog létezhet.

#369 pszihopata

pszihopata

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 685 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 13. - 8:29

bigblue A hittel kapcsolatban nem csak neked címeztem, hanem mindazoknak, akik úgy vélik, ehhez hit kell, másként nem mûxik.

Elfogadás-tapasztalat: A diliház tele van látó és halló emberkékkel, akik NEM TUDJÁK, mi az, amit tapasztaltak. Csak képességeik vannak, tudásuk nincs. Kapják a kényszer gyógykezelést és agyi snitt. :mad:

#370 bigblue

bigblue

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 398 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 13. - 8:56

Nem vettem sértésnek, csak a magam értelmezését fejtettem ki bõvebben :) Igen a képesség önmagában ijesztõ is lehet, tapasztalattal rendelkezõ, arra alkalmas ember segítsége nélkül komoly tévutakra lehet tévedni. Erre céloztam egy korábbi hozzászólásomban, miszerint néha könnyebb lenne ezen képességek nélkül...

#371 pszihopata

pszihopata

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 685 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 13. - 9:10

A többségnek valóban könnyebb lenne...én inkább fejlesztem a sajátjaimat :-) Volt már "tudatlan látó" akit sikerült egyenesbe hozni, a szomszédja kényszergyógykezelkésen volt, ugyanezért. Pár hete egy "megszállottságot" sikerült rendbetenni, egy másik ismeõsömnél ugyanez a szitu segítség nélkül totális szedálással lett "rendezve".Még mindig nyögi.

#372 bigblue

bigblue

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 398 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 13. - 9:16

jajjj, a gyógyszerek... khmmmm nevezzük a többségüket inkább orvosságnak... Szerencsés eset, ha az ilyene emberek jó idõben jó helyen annak és tudnak segítaéget kérni-kapni, még mielõtt jól begyógyszerezik õket. Egy kis pozitív energia, megértés, "lelki masszázs" többet ér min a xanax, az már tuti. Aztán ha egyenesbe jön az ember testileg lelkileg akkor jöhet a fejlõdés.

#373 pszihopata

pszihopata

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 685 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 13. - 9:18

Hát....valamiért épp a gyógyszer-gyári lobbik támadják leginkább az energiás rendszerünket... Mondjuk elsõként a nyugtatók és fájdalom csillapítók veszítik el értéküket, amikor valaki elsajátítja a megfelelõ képességeket :dev:..és tudtommal a legnagyobb pénz ebben van.

Edited by pszihopata, 2007 július 13. - 9:19.

#374 bigblue

bigblue

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 398 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 13. - 9:22

Sok ember ami ingyen van azt nem tudja megbecsülni... van is errõl egy tanmese.

#375 pszihopata

pszihopata

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 685 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 13. - 9:24

Én ezt nagyon jól tudom, nemrégiben egy másik topikban említettem is ( a vadászgörényesben, örökbefogadási ügyben). Ami fontos valakinek, azért tegyen is valamit, ha mást nem, anyagi ellenszolgáltatást. Úgy TALÁN megbecsüli és megfelelõen használja.

#376 bigblue

bigblue

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 398 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 13. - 10:07

Van ,aki ezért úgy gondolja, hogy csak annak ad, akit szeret de legalább is kedvel, hogy szó szerint igaz legyen: adni öröm. Mások azon a szinten vannak, ami szerintem már-már a krisztusi szeretet kategóriája. Õk is csak azoknak adnak, akiket szeretnek. Mindenkinek, aki hozzájuk fordul. Le a kalappal elõttük, hogy ennyi szeretet van bennük! Ismerek ilyen embert és nagyon tisztelem a tudásáért, és a szerénységéért is.

#377 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 13. - 11:39

Én ettõl még messze vagyok... :( :rolleyes:

#378 bigblue

bigblue

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 398 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 13. - 11:49

MS!
Ezen változtathatsz... de nem muszáj. egy kis olvasnivaló.
Ha nyitott vagy, tedd meg az elsõ lépést és pl menj el egy reiki mesterhez, nem véletlenül írtam azt a múltkor a fejfájásodra...

Edited by bigblue, 2007 július 13. - 11:53.

#379 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 13. - 12:20

Beavatott vagyok! Csak nem használom a tudásom, nem is tudom, miért... Az a baj, hogy az általam negatívnak érzett dolgok (pl. a butaság, rosszindulat, gerinctelenség, stb.) nagyon erõs és negatív indulatokat váltanak ki belõlem. Lehúznak. Ez pedig nem jó, utóvégre dühöngve és vicsorogva nem lehet "megjavítani" semmit... Lehet, hogy túlfejlett az egóm? :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

#380 pszihopata

pszihopata

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 685 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 13. - 16:22

bigblue: Én is reiki rendszerûvel kezdtem (prananadi), de úgy érzem, mai pörgõs életmódunk nehezen engedi egy ember 1-1.5 órán kersztül tartó energiázását. Remek érzés-élmény, de nehezen kivitelezhetõ manapság.

Az a rendszer, amivel 11 éve foglalkozok, alapszinten is mindössze 5 perc idõt igényel napont egy személyre. Magasabb szinten ez radikálisan csökken, közben adódik a távba küldés lehetõsége is. Emellett ez a rendszer még ma is fejlesztés-kutatás alatt áll!!! Nem osztogatja tucatszámra a mester fokozatokat...mindenesetre a Közép 1-es szintet egy reiki mesterrel végeztem együtt és jött velem a Közép 2-re is. És még van sok szint...Még mindig gyûlnek hozzá az újabb képességek, lehetõségek, míg az egyéb rendszerek tradícionális, megrekedt tudások. Nekem ez fontos.

Mint azt már említettem, én ennyi év után is szkeptikus vagyok, és csak a pozitív visszajelzések tartják bennem a lelkesedést....és azok vannak szerencsére folyamatosan.

#381 bigblue

bigblue

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 398 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 13. - 16:52

Ugyanarra a hegycsúcsra több ösvény is vezet, én egyiknek sem vagyok ismerõje. Pár hónapja elmentem egy reiki mesterhez mert ismeretségi körömben érdeklõdve õt ajánlották amikor szükségem volt külsõ segítségre. Bárki máshoz is ugyanígy fordultam volna. segítségért, függetlenül attól, hogy milyen technikát/módszert/filozófiát gyakorol.

#382 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 13. - 19:01

Ugyanarra a hegycsúcsra több ösvény is vezet

Így van. És már az is nagyon nagy dolog, ha az ember a saját energiáit rendben tudja tartani. Van aki csak idáig jut el. De ha többre nem is futja, másoknak nem is tud vele segíteni, ez már akkor is nagyon megérte!
"a legfontosabb dolog Önmagad megismerése"
A sok ösvény közül az sem egyszerû, hogy megtaláljuk a nekünk leginkább megfelelõt. Persze ehhez is lehet avatott segítséget kérni! Hajrá mindenki! :yeah: :)

Edited by Bokorugró, 2007 július 13. - 19:04.

#383 pszihopata

pszihopata

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 685 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 13. - 22:50

bigblue: Tökéletesen igazad van, a mi iskolánk is ezt tanítja. Nem leszóltam a reikit és társait, hiszen több, mint 5 évig alkalmaztam a pranát, sikerrel, csak saját véleményem szerinti jelentõs elõnyét ecseteltem, miszerint talán ALKALMAZHATÓBB jelen környezetünkben.

bokorugró: Valóban fontos a saját energiáid karbantartása, de az emberek 99%-ának erre sincs képessége születetten. A jó hír, hogy megszerezhetõ, ha valaki hajlandó vele foglalkozni. Az utóbbi évek tapasztalata alapján egyre könnyebben értik meg az emberek, mi is ez az egész. Mintha kezdene beépülni valami közös tudatba. Míg az alap tanfolyam 10 éve még 5 külön szintbõl ált és szintenként 1-2 napig tartott a tanulása,ma már összevonva tart két délelõttöt.

#384 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 14. - 17:14

bokorugró: Valóban fontos a saját energiáid karbantartása, de az emberek 99%-ának erre sincs képessége születetten.

Hát... születetten bizonyára csak nagyon kevesek tudják ezt. De sok múlik azon, hogy milyen környezeteben nõ fel valaki. Ha szerencséje van az illetõnek, akkor valaki "felvilágosítja" errõl. Ha van hozzá füle, akkor meg is hallja, amit mondanak neki. Ha nem, akkor sajnos sokkal hosszadalmasabb úton fedezheti csak fel az önismeret fontosságát. És van, aki úgy hal meg, hogy neki ez (is) kimaradt. Õszintén sajnálom, ha ilyet kell látnom a környezetemben. Pedig van ilyen. Nem is kevés.

Míg az alap tanfolyam 10 éve még 5 külön szintbõl ált és szintenként 1-2 napig tartott a tanulása,ma már összevonva tart két délelõttöt.

Hmm... Ebbõl azért még nem vonnék le messzemenõ következtetéseket...

Edited by Bokorugró, 2007 július 14. - 17:12.

#385 pszihopata

pszihopata

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 685 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 15. - 23:32

Full materialista neveltetésben részesültem, még azt se hittem el, amit megfogtam. :dev:
Aztán jöttek az elsõ "élmények", amik gondolkodásra késztettek, néhány szeánsz, aztán mégtöbb szeánsz, majd radiesztézia, végül az energia. Kénytelen voltam elismerni a saját tapasztalataim alapján, hogy van valami a szokványos és elismert érzékelésen túl. Aztán elkezdõdött a tanulás, gyakorlás és tapasztalat szerzés. Valóban sokan vannak, akik "vakok" a spiritualitásra. Nem mindenki érett még rá. Talán a következõ életükben...

A "következtetésket" sok év tapasztalata hozta, korántsem messzemenõen :) Mivel itt a technikák a hatékonyságról szólnak, természetes, hogy efelé tendál az oktatása is. Személyes tapasztalványom errõl az, hogy az idei tanfolyamok résztvevõi sokkal hamarabb tapasztalnak speciális képesség növekedéseket. Nekem ehhez kellett "dolgoznom" az energiával pár évet. :D

#386 bigblue

bigblue

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 398 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 16. - 7:46

Psziho! Tudom, hogy nem szóltad le a reikit és más módszereket sem :) Én eléggé "lassú" tipus vagyok, ráadásul nehezen barátkozom meg az új élményekkel. és hozzád hasonlóan meglehetõsen szkeptikus, azaz még azt sem hiszemel néha ami megtörténik :)

#387 pszihopata

pszihopata

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 685 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 16. - 8:34

Minnél többet alkalmazod, annál több lehetőséget adsz Magadnak a pozitív visszajelzésekre. Sokaktól hallom, hogy nekik nincsenek "élményeik". A használatra vonatkozó kérdéseimre többnyire hümmögés és "ritkán" a válasz. Ez nem egy megvásárolható csecsebecse, ami elvan a polcon és elég néha portalanítani. Akkor ér valamit, ha használva van. A szkepticizmus jó (legalább is a iskolám szerint). Ha a "HIT" vezérel, nem tudsz igazán kiüresedni, elvárás mentessé válni, ergo csökkented a saját képességeidet, "csatorna mivoltodat" és nem fog tudni annyi energia átáramolni Rajtad, mint lehetne. Tehát ne is hidd el a dolgokat. Inkább éld át. Minnél többször :)

Edited by Filly, 2007 július 16. - 18:03.

#388 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 16. - 8:40

Feribá a hasát sütteti a Balcsin, és pancsikál. (Jó neki.) Jövõ hét péntekig nem lesz netközelben.

#389 pszihopata

pszihopata

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 685 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 16. - 8:41

Mézszín (látom ép itt vagy :D ) Ha nem tudod Magad elvonatkoztatni a külsõ behatásoktól, akkor próbáld elengedni õket Magad mellett. Csak akkor tudnak igazán hatással lenni Rád, ha belül falat állítasz nekik-ellenük és van miben elakadni. Ha ez javul, Te is többet tehetsz azért, hogy a környezetedben kissebb legyen a feszültség, hiszen az úgy generálódik, ha a "falról" vissza tud pattanni. Közben már rájöttem, hogy azóta máshová se firkált, ezért ki is vettem a megszólalványból :D

Edited by pszihopata, 2007 július 16. - 8:42.

#390 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 16. - 8:43

Ezzel az a gondom, hogy homokba kéne hozzá dugnom a fejemet.

#391 pszihopata

pszihopata

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 685 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 16. - 8:46

A szerver ideje direkt van két órával korábbra állítva? :D

Ezzel az a gondom, hogy homokba kéne hozzá dugnom a fejemet.

Persze, felfoghatod így is, de csak egy apró gondolkodni valót pöttyenthetnék? :D
A frontális támadásokkal, amit "homokbadugás" helyett alkalmazunk, sikerült már problémát VALÓBAN megoldani? Vigyázat, a másik meghátrálása még nem megodása a problémának!

#392 bigblue

bigblue

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 398 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 16. - 10:19

MS az emberi sötétséget fogd fel úgy, hogy egyrészt nem látják kívülrõl magukat, tehát nem is tudják, hogy gáz amit tesznek, mondanak. Fejlõdésre, változásra képtelen emberek, akik elõbb-utóbb magukból csinálnak hülyét a megnyilvánulásaikkal. Én ezt magamban úgy szoktam "lerenedezni" hogy próbálom az illetõ szemszögébõl nézni a dolgokat, megérteni, hogy "milyen flashben van" és ha ezek után is úgy érzem hogy nagyon nem jól lát dolgokat és nem nyitott arra, hogy meghallgasson, hagyom a dolgokat megtörténni és próbálok humorral mozizni. Elõbb utóbb minden ilyen ember saját maga állítja ki a saját szegénységi bizijét. Te pedig így gyakorolhatod a türelem és a tolerancia erényét :)

Edited by bigblue, 2007 július 16. - 10:30.

#393 Luigi

Luigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 438 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 16. - 17:53

Elsõként a szerénység erényének gyakorlásával kéne kezdeni....

#394 pszihopata

pszihopata

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 685 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 16. - 18:06

Luigi próbálom értelmezni hozzászólásodat, de nem megy.....

#395 Luigi

Luigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 438 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 16. - 20:02

Lehet nem is kell értened, mert te gyakorlod.

#396 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 16. - 22:45

Járj elöl a jó példával!

#397 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 17. - 6:56

hú, akkor gyorsan használjuk ki, hogy offolás nélkül tudunk beszélgetni. a nehézséget abban látom, hogy eredményt akkor tud szerintem az ember elérni, ha a vezetõje egy teljesen megvilágosodott mester. na de ezt honnan tudom? mert mondani mindenki mondhatja. nekem anno ezt állította egy spirituális vezetõ, meg azt is, hogy nem az élményekért, megtapasztalt spiritualitásért meditálunk (napi 3 órát). Ha nincsenek élményeink, akkor is fejlõdünk szerinte, csak ezt maximum nem érezzük. Igazából szerintem a nyelv nem alkalmas arra, hogy leírja a megtapasztalt élményeket, mert ezek a tapasztalatok annyira emberen, nyelven túliak, hogy minden leírás szegényes. És szerintem sem hit kérdése ez az egész. A tapasztalásról beszél a keresztény misztika, a zen :yeah: , a szufizmus stb. Ezt egyébként sokkal nehezebb egy intelligens, mint egy buta embernek megszereznie, az utóbbi érdekes módon nyitottabb. Viszont elképesztõ mennyiségû kókler rohangászik manapság mindenféle álspirituális baromsággal, amiért egy valag pénzt leakasztanak. egyébként mi történt a mágiával, misztikával kapcsolatos hozzászólókkal? ebben a körben nagyon leült a topic.

'Everything that is done for us, without us, is not ours.'

#398 bigblue

bigblue

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 398 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 17. - 7:28

Valóban érdemes elgondolkodni azon, hogy az ember jó helyen van-e vagy mókusvakítás áldozata lett. Itt jön be ismét amit Psziho írt fentebb a kétkedésrõl, a dolgok több irányból vizsgálatáról, illetve a vak hitrõl.
Arról, hogy milyen egy hiteles mester, több helyen is olvashatunk, csak példaképpen itt van egy.
Ezek az intelmek az élet más területein is jól hasznosíthatóak...

#399 pszihopata

pszihopata

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 685 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 17. - 13:17

forkissima: Nyár van, mindenki héderezik....az offolók is :dev: Valóban problémás eldönteni, az adott téma "Mestere" valójában mit tud. Mondani rengeteg dolgot lehet. Tudok olyan magyar emberkérõl, akiért rengetegen odavannak, fanatizálják (mellesleg isteni megjelenésként aposztrofálja ÖNMAGÁT), fõleg a nõk (fiatal sármos fickóról van szó), de eddig mindössze két "tanítványával" talákoztam, mindkettõ "megszállott" volt, az egyik kórházba is került miatta. Biztos hogy van tudása-hatalma az illetõnek, de úgy tûnik, nem használja igazán jól. Emlékezzetek vissza, mennyi okrán-orosz természetgyógyász csodadoktor árasztott el minket a rendszerváltás után. Többségük tényleg mûködött....egy darabig. Aztán szépen, sorban eltûntek. A képességük "kiapadt". Pusztán azért, mert NEM ERRE kapták! Mind egy-egy kis régió, egy falu és környéke rendben tartására kapta a képességeit. Agyilag elszált, és az anyagi elõnyszerzés érdekébe állította korlátozott képességeit, amik a túlhasználattól ki is merültek idõvel. Az iskolánkban ez eleve tilos. Mivel nem a saját energiánkat használjuk,nincs is jogunk pénzt kérni érte. Nem szabad önös érdekbõl, hatalomszerzésre használni. Ha mégis, ez a rezgést csökkentve egyszerûen a megszerzett képességek elvesztéséhez vezet. Nincs itélõszék, ami irgumburgummol minket, a saját gondolataink-cselekedeteink éppen elég hatással vannak képességeinkre. Ha viszont megfelelõen használjuk, a visszajelzések, élmények folyamatosan jönnek, bizonyosságot adva arról, jót teszünk. Az érdekessége az egésznek az, hogy az ember minnél magasabb szintre ér, egy energia átadás ideje annál rövidebb és az érzetek is egyre kevesebbek. A fogadónál is. Ilyenkor már fõleg a problémák megszûnése jelentkezik, mint visszajelzés. Legyünk szerények és elégedjünk meg ezzel is :D

#400 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 17. - 13:44

Igen, az ilyenekkel szemben nekem is fenntartásaim vannak. Isten/Jézus/az Antiochiai Nagy Szent Kézigránát/stb. nevében gyógyítanak - súlyos ezrekért, olykor tízezrekért. Mindenféle jól hangzó címeket és pozíciókat adományoznak maguknak, és az ideológiájuk köré jól prosperáló vállalkozást építenek fel. Saját bevallásuk szerint közvetlen napi kapcsolatban állnak szentekkel, angyalokkal, szellemi vezetõkkel, üzeneteiket kinyilatkoztatásként közvetítik - de nem képesek igazán õszintén, érdek nélkül odafigyelni valakire akár csak egy kérdés erejéig is. Nem beszélve arról, amikor egy félórás beszélgetés elég nekik ahhoz, hogy megtalálják problémáid okát és a megoldást.