Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Cowboyok és Jézus

• Please log in to reply
427 válasz a témához

#361 Gábor2

Gábor2

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 654 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 10. - 23:56

Cowboy trail church

Edited by Gábor2, 2008 március 10. - 23:58.

#362 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 11. - 7:56

Na jó!
Nem érdekel! Zárjanak ki!
ELEGEM VAN ABBÓL,HOGY EGY "LOVASNAK" TITULÁLT TOPIKBAN VALLÁSOS JELLEGÛ LINKEK TÖMKELEGÉT RAKJA FEL VALAKI CSAK AZÉRT, MERT COWBOYOK IS VANNAK A DOLOGBAN!!!!!
KÖNYÖRGÖM! MENJEN EZ A TOPIK A SATÖBBIBE OTT IS ELFÉR!

#363 Gábor2

Gábor2

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 654 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 11. - 12:21

Szia Ladgraf! Az a `valaki` en vagyok, nyugodtan hasznalhatod a nick nevemet, ami esetemben valodi is. Szerinted ennek a topiknak nincs koze a lovaglashoz? Nem erzem egyebkent szamuzetesnek ha az STB be kerul. Amennyiben a moderatorok igy tartjak helyesnek. Csak az a keresem, hogy lazulj le, es ha nekem irsz szolits a nevemen. Koszi: Gabor UI.: bocs nincsenek ekezetek ezen a gepen.

#364 Huxley

Huxley

Fórumgazdi

• Admin
  • 2.920 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 11. - 12:40

A téma szerintem is erõsebben vallásos, mint lovas jellegû, úgyhogy a Satöbbibe költözik.

#365 Janó

Janó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.069 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 11. - 16:25

A téma szerintem is erõsebben vallásos, mint lovas jellegû, úgyhogy a Satöbbibe költözik.

Hogy mennyire szigoruak vagytok!!-...másokkal. :)

#366 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 11. - 17:16

De nem is. Mert például, ha belenézünk, mindhárom nagypacismúltú ranches topicot ide lehetne rakni, mert azokban már lovaglásról a fogalom szûkebb értelmében igen ritkán esik szó... Onnan csak azt tudhatom meg, hogy milyen jól érezték magukat barátaim a hét végén. :D (Illetve a PKN-bõl már azt se. :D )

Edited by Ernest, 2008 március 11. - 17:17.

#367 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 12. - 10:46

Szia Ladgraf!
Az a `valaki` en vagyok, nyugodtan hasznalhatod a nick nevemet, ami esetemben valodi is. Szerinted ennek a topiknak nincs koze a lovaglashoz?
Nem erzem egyebkent szamuzetesnek ha az STB be kerul. Amennyiben a moderatorok igy tartjak helyesnek. Csak az a keresem, hogy lazulj le, es ha nekem irsz szolits a nevemen.
Koszi:
Gabor
UI.: bocs nincsenek ekezetek ezen a gepen.

Szerintem nincs köze a lovagláshoz!
Abszolút laza vagyok...
http://www.youtube.c...feature=related

#368 Gábor2

Gábor2

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 654 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 12. - 19:39

Sziasztok az új helyen! Landgraf megmentette a lovas fórumot a hígulástól. :guny: Szerintem azért a keresztény cowboyoknak is van közük a lóhoz és a lovagláshoz, remélem ez mindenki számára kiderült már eddig is a topikból. Miért kezdtem el írni? Mert szerintem a hit és a vallás nagyon fontos része mind a mai napig az amerikai nyugatnak, az ott élõ emberek hétköznapjainak. Ha errõl mindenki tudott itthon, aki western lovaglással foglalkozik, akkor fölösleges volt elindítani a topikot. Ha viszont vannak akiknek ez újdonság volt, akkor megérte. :yeah: G.

Edited by Gábor2, 2008 március 13. - 14:14.

#369 Guest_Peter13_*

Guest_Peter13_*
  • Guests

Közzétéve 2008 március 13. - 15:47

Kemeny öncenzurat gyakorolsz Landgraf.. miert? Erdekeseket is tudsz irni.. pl az a kidobas hittanrol jo sztori volt..

#370 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 14. - 7:38

Gyakorlom a kõdobálás és kenyér esetét!...

#371 Gábor2

Gábor2

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 654 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 23. - 23:48

Boldog Húsvétot Kívánok! Gábor

#372 Hakapeszi

Hakapeszi

Új vendég

• Fórumtag
  • 3 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 29. - 21:32

Föltámadott! Alleluja! (...emausi...)

#373 Gábor2

Gábor2

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 654 hozzászólás

Közzétéve 2008 szeptember 16. - 12:11

Sziasztok Cowboyok! Jó rég irtam utoljára. A múlt héten volt szerencsém hallgatni Prof. John Lennox elõadásait (õ vitázott a hires neoatheista tudóssal, Richard Dawkinssal), szuper volt. Sajnos nem ért a western lovagláshoz :) , de a hit és a teremtés alapjait nagyon érti.

Edited by Gábor2, 2008 szeptember 16. - 12:52.

#374 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Közzétéve 2008 szeptember 19. - 11:10

Sziasztok Cowboyok!

Csak cowboyokkal tarsalogsz, vagy kerdezhetünk mi, normalis lovasok is?

volt szerencsém hallgatni Prof. John Lennox elõadásait.. a hit és a teremtés alapjait nagyon érti.

Kevesen ertik.. hallhatnank valamit?

#375 Gábor2

Gábor2

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 654 hozzászólás

Közzétéve 2008 szeptember 19. - 13:04

Csak cowboyokkal tarsalogsz, vagy kerdezhetünk mi, normalis lovasok is?
Kevesen ertik.. hallhatnank valamit?

Kedves Normális Lovasok! és cowboyok!
Bocs, nem akartam senkit kirekeszteni....
John Lennox prof. arról beszélt, hogy a nyugati civilizációnk alapja a zsidó-keresztyén spiritualitás, vallás, erkölcs, és enélkül az egész nem mûködik. Idézett egyébként atheista gondolkodót, aki ezzel egyetért. A neoatheizmus veszélye éppen az, hogy ezt a "szociológiai" hatást is tagadja, szept 11 óta állítva, hogy minden szociológiai probléma oka a vallás.
Ez emlékeztetett engem a topikban korábban lefolytatott beszélgetésekre, ezért vettem elõ, és fújtam le a port. (okozva porfelhõt :)
Fontos tehát elválasztani a vallásos hitet és a vallási fanatizmust. Míg az elõbbi társadalom építõ, egészség megörzõ hatású (és persze sokunk számára személyes kapcsolat Istennel) az utóbbi rombol, gyilkol, stb...
Na ennyi most szerintem elég.

#376 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Közzétéve 2008 szeptember 19. - 13:21

..a hit és a teremtés alapjait nagyon érti.

Erröl szerettem volna hallani..

..a vallásos hitet..társadalom építõ, egészség megörzõ hatású..

A vallas a nep opiuma.. tudod, ha olvastal Marx-ot.. de a kereszteny hit alapja nem a tarsadalomepitö hasznossaga.. mast nem mondott?

(okozva porfelhõt :)

Ebböl BAJ lehet!!!

Edited by Peter13, 2008 szeptember 19. - 13:21.

#377 Gábor2

Gábor2

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 654 hozzászólás

Közzétéve 2008 szeptember 19. - 13:35

[[quote]quote name='Peter13' post='634021' date='2008.09.19, 12:21']
Erröl szerettem volna hallani..[/quote]

A lényege a teremtõ személye, intelligenciája, és terve velünk emberekkel. Logikai úton, tudomány elméletileg sem nagyon védhetõ egy minden elemében "intelligensen", információkon alapulva mûködõ világ az alkotó intelligencia nélkül. Ha találunk egy levelet joggal feltételezzük, hogy azt valaki megírta. Érdekes módon komoly tudósok, amikor megtalálják a világ egyik legbonyolultabb levelét (emberi genom) felkiáltanak: micsoda intelligens az EVOLÚCIÓ. Hát ha már ennyire intelligens nevezhetnénk újra TEREMTÕNEK.

[quote]A vallas a nep opiuma.. tudod, ha olvastal Marx-ot.. de a kereszteny hit alapja nem a tarsadalomepitö hasznossaga.. mast nem mondott?[/quote]

Hát kénytelen voltam foglalkozni Marx-szal, bár azt hiszem a világnak ezen a felén kissé túlértékelték álmait..... A magyar nyelvben a vallás egyébként a "hitvallásból" származik, és mint ilyen egyáltalán nem ópium, hanem a hívõ ember élete, életvitele, amit a külvilág lát. Ez persze sajnos sokszor megbotránkoztat sokakat, mert CSAK KÜLSÕSÉG, ITÉLKEZÉS, TARTALOM NÉLKÜLI... Ha jól mûködik(ne) nem kellene félnünk ettõl a szótól, bár én is szívesebben használom inkább a hit szót. (Szerintem azonban nem elválasztható)
A társadalomépítõ hasznosság nem alap, hanem következmény. Az alapja a Teremtõ, és a vele való élõ kapcsolat.

Ebböl BAJ lehet!!!
[/quote]

Edited by Gábor2, 2008 szeptember 19. - 13:43.

#378 Gábor2

Gábor2

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 654 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 25. - 11:45

Régi topik az USA középnyugatán tapasztalt élményekkel, akit érdekel olvassa el.

#379 Gábor2

Gábor2

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 654 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 18. - 10:07

nagyon jó sikerültek az idei táboraink!
Egyik barátom egy kis slide showban foglalta össze. Nagy az adatmennyiség, türelem kell hozzá! :)
Morning Star Camp

#380 Burzsujok

Burzsujok

Hazajáró lélek

• Kizárt tag
  • 646 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 18. - 11:43

nagyon jó sikerültek az idei táboraink!
Egyik barátom egy kis slide showban foglalta össze. Nagy az adatmennyiség, türelem kell hozzá! :)
Morning Star Camp

Jól elbeszélgettek, Gábor2 és Gábor kettõ! :D

#381 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 18. - 12:08

John Lennox prof. arról beszélt, hogy a nyugati civilizációnk alapja a zsidó-keresztyén spiritualitás, vallás, erkölcs, és enélkül az egész nem mûködik.

Pontosabban valaha az volt. De már nagyon messzire kerültünk a tiszta forrástól. Ha tényleg a fent említett értékrend szerint élnénk, egészen másképpen nézne ki a világ.

#382 Gábor2

Gábor2

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 654 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 18. - 12:10

Jól elbeszélgettek, Gábor2 és Gábor kettõ! :D

Példás egyetértésben! :D (képzeld, ha már mi is vitatkoznánk....)

Edited by Gábor2, 2009 július 18. - 12:11.

#383 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 18. - 12:15

A társadalomépítõ hasznosság nem alap, hanem következmény.

Ezt szem elött kell tartani.

#384 Gábor2

Gábor2

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 654 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 18. - 12:41

Ezt szem elött kell tartani.

Legalábbis nem árt.
Egyébként a gyönyörû virágok, hatalmas fák ici-pici magokból nõnek ki. Bolond ember, aki gyufából akar építeni tölgyfát, inkább makkot kell ültetni...
Tetszettek a képek a táborról?

#385 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 18. - 16:22

Kétszer is nekiláttam végignézni, de sajnos mind a kétszer dobott egy hátast a gépem, úgy a felénél kb. :( Nem tudom, hány képrõl maradtam le, de amit láttam, abból azt szûrtem le, hogy jó hangulatban nem lehetett hiány. :) A gyerek bizonyára sok hasznos dolgot tanultak. Egy személyes élménybeszámolóval esetleg még kommentálhatnád a fotókat.

#386 Gábor2

Gábor2

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 654 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 18. - 21:11

Kétszer is nekiláttam végignézni, de sajnos mind a kétszer dobott egy hátast a gépem, úgy a felénél kb. :( Nem tudom, hány képrõl maradtam le, de amit láttam, abból azt szûrtem le, hogy jó hangulatban nem lehetett hiány. :) A gyerek bizonyára sok hasznos dolgot tanultak.
Egy személyes élménybeszámolóval esetleg még kommentálhatnád a fotókat.

Most csak néhány gondolatot:
Jim Swanner Natural Hormanship Oktató volt a táborunk vendége, õ foglalkozott a lovakkal, és tanított minket és a gyerekeket a lónyelvre.
A lovaglások jól sikerültek, bár nehéz volt, hogy nagyon különbözõ szinten voltak a gyerekek.
A természethez ilyen közel könnyû közel kerülni a Teremtõhöz is, ebben is sokat tanultunk, tapasztaltunk.
Most 1 hétre elutazunk, de ha visszajöttem még szívesen írok néhány kedves részletet is.
Jövõre Jim ismét jön, akkor felnõtteknek is szeretnénk egy kurzust tartani.

#387 kazi

kazi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 708 hozzászólás

Közzétéve 2009 december 22. - 23:03

A cowboyok ilyentályt készûlnek jézus születésnapjára.

#388 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2009 december 22. - 23:17

De mikor a nevenapjára készülnek, akkor van az igazi buli! :D

#389 Gábor2

Gábor2

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 654 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 2. - 10:52

Ez így igaz, mert nagyon szép neve van. Apró pók tudod mit jelent?

#390 zulejka

zulejka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.066 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 7. - 22:53

Nem találtam megfelelõ topikot, talán ez áll legközelebb hozzá. Nos a napokban olvastam valahol a 8 boldogságot és ezredszerre is elõjött bennem az óriás kérdõjel, hogy mi a fenét jelent az, hogy boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa? Kik azok a lelki szegények? Eddig egy református igehirdetést találtam, ami talán nekem tetszõ választ adott, a többi az mind neoprotestáns, populista maszlag volt.

#391 esti

esti

Törzsvendég

• Moderátor
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 8. - 1:23

Amit találtam, P.Békés Gellért és P. Dalos Patrik rövid magyarázata: "A mennyek országa, vagyis Isten országa, kegyelmi ajándék, melyben nem a rátarti önhitt gazdagok, hanem a lélekben szegények részesülnek, akik magukról szerényen vélekednek, lelküket nem kötik földi dolgokhoz, hanem mindenben Istenre hagyatkoznak."

#392 Belzebub

Belzebub

Új vendég

• Kizárt tag
  • 21 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 12. - 12:27

Lelki szegény az, aki köznapi szóhasználatban igénytelen, de nem negatív értelemben. Assisi Szent Ferenc (poverello) a klasszikus példa rá, napjainkban pedig talán Teréz Anya említendõ. A lelki szegény (és az õ igénytelensége) nem tévesztendõ össze a puritánnal, aki a negatív ellenpólusa a lelki szegénységnek. Lelki szegény vagyok akkor, ha telik anyagiakból márkás, menõ, drága cuccra, de én beérem bármi csekély értékû, de még használatra megfelelõ holmival. A lelki szegény a rogyadozó svédasztalról nem töm magába kaviárt, lazacot, pármai sonkát, hanem vesz valami szerény, átlagos, nem különös eledelt. A lelki szegény nem fogyasztó, sem fizikai, sem szellemi téren. Fõként az adásra, ajándékozásra gondol anyagi téren, szellemi lelki vonatkozásban a jócselekedtre, a pallérozódásra, hogy hasznot hajtson. Szép, összetett és méltatlanul mellõzött életforma. Közben eszembe jutott, hogy mindig a közvetlen közelben levõ példa a leghatásosabb, ezért mondanám, hogy külsõségekben és anyagiakban a fórumosok közül, írásos megnyilvánulásai alapján még leginkább a "koldus Rózit" nevezhetném lelki szegénynek. Szellemi, lelki indítékait nem ismerve azt nem állíthatom, hogy a téren is lelki szegény.

Edited by Belzebub, 2010 március 12. - 12:36.

#393 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 12. - 13:07

Nem kellene emellé egy új topic, pl. cowboyok és Lucifer követõi? :D

#394 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 12. - 14:17

Ne fesd a falra az ördögöt, mert megjelenik Feribácsi :)

#395 Gábor2

Gábor2

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 654 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 12. - 16:17

Nem találtam megfelelõ topikot, talán ez áll legközelebb hozzá.
Nos a napokban olvastam valahol a 8 boldogságot és ezredszerre is elõjött bennem az óriás kérdõjel, hogy mi a fenét jelent az, hogy boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa? Kik azok a lelki szegények?
Eddig egy református igehirdetést találtam, ami talán nekem tetszõ választ adott, a többi az mind neoprotestáns, populista maszlag volt.

az elmúlt hónapokban sokat foglalkoztam az anyagiak-és Isten országa (Mennyeknek Országa) kérdésével. Nem mintha mindent tudnék, de egy-két dologra rájöttem.
A "lelki szegénység" itt szerintem azt jelenti hogy valaki tudatában van annak, hogy Istentõl függõ helyzetben van, nincs "semmije", aminek "igazából" tulajdonosa. Következményesen ismeri az "elég" fogalmát, és amilye van azt hálával fogadja, és meg képes osztani másokkal.

#396 nuttella

nuttella

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 719 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 12. - 16:45

Vagy lehet máshogy is értelmezni. :gm:

#397 Gábor2

Gábor2

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 654 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 12. - 17:41

Vagy lehet máshogy is értelmezni. :gm:

Természetesen lehet, azért írtam, hogy "szerintem"... Te hogy értelmezed?

#398 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 12. - 17:58

Ha nekünk ekkora problémát jelent egy magyar szöveg értelmezése, akkor nem kizárt ám, hogy aki annó arámiból göröge, majd görögbõl latinra, aztán latinból magyarra fordította, már az sem értette :)

#399 Gábor2

Gábor2

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 654 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 12. - 18:03

Ha nekünk ekkora problémát jelent egy magyar szöveg értelmezése, akkor nem kizárt ám, hogy aki annó arámiból göröge, majd görögbõl latinra, aztán latinból magyarra fordította, már az sem értette :)

Na azért ennél egyszerûbb a dolog. Az viszont igaz, hogy bármely szöveg gondolatokat ébreszt, és azt érdemes meghallgatni, megosztani. Az itt idézett szöveggel is ez a helyzet.

#400 Belzebub

Belzebub

Új vendég

• Kizárt tag
  • 21 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 12. - 21:41

Komám, az eredeti szöveg meg van, lehet olvasni, értelmezni, vitatni a fordítás helyességét, a kérdéses szó (kifejezések) TÉNYLEG lelki és szegény(ek) értelmû-jelentésü-e?

Érteni-nem érteni az valóban 2 dolog és szignifikánsan különböznek, de ezeket a szavakat JÉZUS MAGA mondta és kvázi idézi õt az evangelista.

(Lehet, én se értem ezt: "arámiból göröge" de leírom IDÉZEM!) ahogy látom, olvasom (hallom), s pontosan ezt tette Jézus tanítványa, követõje)

Valóban baromira nehéz, hétköznapi agyunkkal, hétköznapi jelenségekhez szokva, természetfölötti, transzcendens dolgok, közlések, jele(nsége)k értelmét nyelvi "ferdítések" (fogalmak útján továbbadni...hiszen ilyesmikrõl van szó, mint "színében elváltozott" "átment közöttük" megjelent (reájuk szállott) "tüzes lángnyelvek képében". :(