Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Lovasíjászat

• Please log in to reply
965 válasz a témához

#361 Ortadon

Ortadon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 175 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 6. - 6:37

Ez szörnyû a "sportág"-ra nézve!Szerintem csak simán félreugrott a ló, mert valami nagytudású tisztelt nézõ nem vette figyelembe, hogy ezek nem gépek és olyat tett, amivel megijeszthette a lovat és így a vesszõ elmozdult az oldás pillanatában -mindannyian tudjuk, hogy a célzásnál 1 centi is mennyit számít-.Valahol olvastam, hogy a szabályok szerint a lövés vonalát védeni kell, hogy senki se léphessen be. Ha van rá mód, akkor "vesszõfogó hálót" kell felszerelni, hogy az eltévedt vesszõk ne okozhassanak bajt. A céltáblát olyan helyre kell felállítani, ahol a lövés vonalában 300 méteren belül nem közlekedhet senki!Stb...Az íj egyelõre olyan, mint a bicikli: amikor megveszed, akkor nem tesztelnek, hogy tudod-e a kresz szabályait. Ugye?!Üdv!

#362 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 6. - 9:16

Szerintem csak simán félreugrott a ló, mert valami nagytudású tisztelt nézõ nem vette figyelembe, hogy ezek nem gépek és olyat tett, amivel megijeszthette a lovat

Hozzászólás megtekintése

Sajnos másra nem agyatkozhatok, de a cikk szerint gyakorlás közben történt, így nézõk nem biztos, hogy voltak.

#363 Huby

Huby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 72 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 7. - 12:49

Hm, én "csak" gyalog íjászom, nem lovasként, de tény, ahol az íjászok megjelennek, ott mindig van közönség, még ha csak alkalmi is.Biztosat az estrõl akkor tudhatnánk, ha az érintettek valamelyike mesélné el, vagy az ott tartózkodók közül valaki. Nem a csámcsogás miatt, hanem okulásként.

#364 Fövenyi

Fövenyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 105 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 7. - 13:14

Huby! tökre igazad van. Az értelmesebbje okulásként fog az esetre emlékezni, és mégnagyobb körültekintéssel lõ ezután.Fegyverviselési engedély kérdése minden bizonnyal a riporter csípõlövése a témára, ilyen alapon a hokisoknak is kéne, vagy akár egy biliárdgólyó is kasztrálhat egy nézõt.Inkább felmerül a biztosítás kérdése a bemutatozóknak nem?!

#365 Old Shatterhand

Old Shatterhand

A nagy vadász

• Fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 7. - 13:47

Szerencsétlen baleset, reméljük, nem lesz _túl_szankcionálás a végeredménye.

Azért vegyél gyorsan egy-két íjat... :dev: Valami hasonlóért kötötték engedélyhez egy idõben a számszeríjakat. Holott a csigás íjnak sokkal nagyobb a gyorsítása...

#366 Huby

Huby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 72 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 7. - 14:09

100 szónak is 1 a vége. Ha a Jó Isten akarja, a kapanyél is elsül. Tegyük fel, nem lovasíjász esemény van, hanem "csak" íjász bemutató. Megfeszítem az íjam, amikor megcsíp egy darázs, mondjuk hónaljban, vagy nyakon. Háát, nem tudom mi lenne a vége... Nem is akarom megtudni.A logikusan bekövetkezõ (feltételezhetõ) dolgokra fel lehet készülni, de a váratlan eseményeket szerintem lehetetlen kivédeni.

#367 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 7. - 15:27

Inkább felmerül a biztosítás kérdése a bemutatozóknak nem?!

Hozzászólás megtekintése

Milyen biztosításra gondolsz itt? Helyszínbiztosításra, vagy anyagira?

#368 Fövenyi

Fövenyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 105 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 7. - 16:08

Anyagi.A fikcióm szerint a bemutatozónak kell majd rendelkeznie vele. Kvázi 'szakmai' felelõsségbiztosítás.Legjobb tudásom szerint több eu-tagnál, már a lovagoltatással foglalkozók esetén kezdik bevezetni. Ez az eset biztosan nem segít ezt elkerülni.Valakivel nem történt vmi. jó is?

#369 dzsigit

dzsigit

Új vendég

• Fórumtag
  • 29 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 9. - 6:51

Sziasztok!Azért írok, mert nagyon sok tévhit kering a Kassai féle lovasíjászatról. Én világszövetségi tag vagyok úgyhogy ismerem a rendszert.Ahhoz, hogy indulhass Kassai féle lovasíjász versenyen nem kell vizsga csak kaposmérõn. Ezt a Kassai azzal magyarázza, hogy ne legyen bohóckodás a verseny. A többi helyen nem kell vizsga. Ahhoz, hogy indulhass hivatalos versenyen és felkerülhess a ranglistára, világszövetségi tagság kell. A tagság arra jó, hogy ne történjenek pédául olyan esetek, mint a pécsi. Akkor lehetsz tag, ha befizeted az éves tagdíjat és találsz egy törzset, ahol befogadnak. A törzs arra jó, mint a többi sportágban az egyesületek.Ha csak ki akarod próbálni magad, arra is van lehetõség, mert vannak háziversenyek is, ahol mindenki indulhat. Ilyenrõl tudok, hogy volt Sóskúton és volt és lesz szeptember 24-én Pomázon.És egy kicsit a rendszer megítélésérõl:pár éve még én is úgy gondoltam, hogy a kaftán egy fürdõköpeny. Ma már ezt nem így látom. Szerintem a Kassai kaftán egy egyszerû kaftán. Itt meg lehetne említeni, hogy a többiek bemutatókon (köztük én is) függönyökbe öltöznek.Sokan mondják, hogy a pálya nem jó, mert nem életszerû. Ez lehet, hogy igaz, viszont ha valaki ezen a pályán jót lõ, akkor biztos, hogy más pályán is megállja a helyét. Én még nem láttam olyat, hogy valaki csak úgy odament volna és a Kassai pályán lõtt volna 150 pont felett, viszont láttam, hogy valaki (Varga Sanyi) megnyerte a galgahévízi versenyt, aminek csak kis része volt lovasíjászat.Tehát ha valaki rosszat akar mondani a rendszerrõl, az elõbb jó lenne ha megismerné, mert úgy látom erre sokan nem hajlandóak.DzsigitUI.:Ha kérdésetek van szívesen válaszolok.

#370 Fövenyi

Fövenyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 105 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 9. - 8:25

Dzsigit! az elõzõ oldalon pont ezt írtam, egyetértek veled.A balestenél talán nem teljesen van igazad, ez nem tagság, hanem 'pénisz'-ség kérdése.

#371 Pluto

Pluto

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.266 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 9. - 13:27

Csak egy kérdés: kiderült azóta hogy mi történt pontosan?

#372 Tyda

Tyda

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 316 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 9. - 17:16

Dzsigit!Igazán örülök , hogy van végre egy ugymond belsõs Kassais jelen. Ha lett volna idõm az elmúlt évben, meg befizettem volna a tagságit (már ha igy hivják),meg amit nem akartam :-) még én is az lennék.Igazából arra akartam rákérdezni, hogy tudsz-e valami közelebbit arról, hogy miért lett az hogy mostmár a versenyeken meglõtt pontjaid átlaga számít az éves összesítskor? Mert ugye elõtte a legmagasabb meglõtt pontszámmal kerültél fel az éves összesítõ listára.Igazából azért érdekelne mert én személy szerint ugy érzem, hogy ez azért változott pont akkor (hozzátenném, hogy év közben, amikor már jópár verseny lezajlott), mert úgy nézett ki, hogy Varga Sanyinak jobb lesz a legjobb eredménye mint a Kassainak.Szal azért érdekel mert nekem ez tette fel igazából az i-re a pontot. A szakmunkásképzõ mûhelyében hordott munkavédelmi köpenyre hasonlító kaftánra még lazán vontam a vállam mondván nem divatbemutatóra készülök, de ez sok volt.

#373 Kozifru

Kozifru

Csikó

• Fórumtag
  • 1.455 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 10. - 18:58

Hûûû!MA milyen szar voltam edzésen!Olyan ideges voltam az egyik edzõtársam miatt, hogy majd fölrobbantam!Smoft nem te vagy az mielõtt félreérted. ;)

#374 dzsigit

dzsigit

Új vendég

• Fórumtag
  • 29 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 11. - 14:36

Tyda!Az átlagpont azért van, mert így mindenkinek a tényleges teljesítménye jelenik meg a ranglistán. Amúgy meg két lista van. A másikon fennvan az összes eredmény.Arról, hogy tavaly ez hogy született nem tudok sokat. Én is hallottam ilyesmit, hogy azért volt mert a Varga Sanyi többet lõtt, de ezt nem hiszem, mert utána a Kassai többet lõtt, mint a Sanyi (az is igaz, hogy tudtommal elõre nem meghirdetett versenyen, de ez is csak pletyka szinten jutott el hozzám). Az tény, hogy a Sanyi nagyon jól lõ csak mással is kell foglalkoznia, Kassainak meg ez az élete.Az egy átmeneti idõszak volt tavaly, amikor még nem voltak lefektetve a szabályok pontosan, most viszont minden szabályozva van. (Például minden év december elejéig le kell adni, hogy hány versenyt szeretnének rendezni a törzsek a következõ évben.)

#375 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 11. - 20:44

Kozi, ki volt az? (Na jó, ne itt, hanem magánban, de érdekel nagyon, mi volt Veled.)Nekem viszont meglepetésre jobban ment az edzés, mint a múltkor - de hátrafelé szinte alig tudtam lõni. Még mindig béna vagyok, nem vitás. ;)

#376 Pampalini

Pampalini

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 344 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 12. - 9:06

Jönne közületek valaki a szombati Kassai féle versenyre nézõnek? Autóval mennék hajnalban, Budapest közelébõl, egyelõre van három hely... ha valakit érdekel... (Visszafelé KEcskemét felé kell kanyarodnom, de kora este szeretnék visszaérni Pestre.)

#377 Keszi

Keszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 258 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 12. - 14:02

Csongor, hol, merre? Én az okt. 1-jei csallóközi versenyre szeretnék menni nagyon, de lehet ez is érdekelne.

#378 Pampalini

Pampalini

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 344 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 12. - 14:50

Keszi! ezt mire érted "hol, merre?" ?

#379 Keszi

Keszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 258 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 12. - 14:54

írtam magánt

#380 Pampalini

Pampalini

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 344 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 12. - 15:57

Válaszoltam :D Hogy a többiek se maradjanak ki, Tudomásom szerint Kaposmérõn lesz a verseny, ha minden igaz 9-14 óra között.Elvileg Tinnyérõl indulok, de ha valaki Pestrõl csatlakozna akkor az Osztyapenkoig bemehetek érte.

#381 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 12. - 20:29

Jó lenne visszamenni kicsit a völgybe, jobban beszédbe elegyedni az ottaniakkal, de nekünk most szombaton bemutatónk lesz (Fót, Gyermekváros).Te Tinnyén laksz, Pampalini? Nem ismersz véletlenül egy srácot, akinek bordó bõrös Kassai-íja van, kék kaftános, hosszú szõkésbarna hajú, kb 15 éves?

#382 Tyda

Tyda

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 316 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 12. - 23:04

Dzsigit! Kössz a felvilágosítást. A hivatalos meg nem hivatalos versenyeken lõtt pontokról meg annyit, hogy ebbõl úgy érzem mindig kalamajka van. :D

#383 dzsigit

dzsigit

Új vendég

• Fórumtag
  • 29 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 13. - 6:06

Dzsigit! Kössz a felvilágosítást. A hivatalos meg nem hivatalos versenyeken lõtt pontokról meg annyit, hogy ebbõl úgy érzem mindig kalamajka van.  :D

Hozzászólás megtekintése

Miért lenne kalamajka? A hivatalos versenyeredmények felkerülnek a listára a nem hivatalosak meg nem. A hivatalos versenyek száma adott már az év elején, így semmit sem lehet kavarni vele.

#384 Pampalini

Pampalini

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 344 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 13. - 8:15

Smoft! A Tomára gondolsz? :) Csak Õ lehet... Egyébként a kék kaftánját még nem láttam...

#385 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 13. - 10:02

Smoft, a fóti Gyermekvárosban szeptember 24-25-én lesz díjlovagló verseny (fogyatékosoknak is), szerintem akkor lenne a ti lovasíjász bemutatótok is. Ez viszont a jövõ hét, nem most! Nézzetek utána, lécci, nehogy árnyékra fussatok.

#386 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 13. - 10:26

Jajjjjjj, most hétvégén a régiós vadásznap lesz Fóton, a programban ti is szerepeltek, bocsi!!! A plakáton 13.30 van. Basszus, nagyon összejött nekem, mert 2 másik helyre is nagyon kellene mennem :(

#387 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 13. - 20:45

Megelõztél, Filly - elõbb válaszoltál saját Magadnak, mint ahogy én ideértem... ;) Igen, valami lövöldözésrõl beszélt a "fõnök", úgyhogy valószínûbb a vadásznap, mint a díjlovi. Mellesleg 24-én Bábolnán bemutatózunk.Pampalini, valószínûleg Õ az - valami hasonló név rémlik. Csak azért kérdezem, mert pont akkor voltak nálunk edzeni, amikor a baleset történt :( , és azóta nem jöttek egyszer sem - pedig jó lenne bepótolni az elmaradt közös edzést. Na meg ki akartam kérdzeni pár dologról, de az sem jött össze... Jó versenynézést szombatra!

#388 Pampalini

Pampalini

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 344 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 14. - 8:28

Félreértés ne essék: Kassainál nem versenyzek, csak nézem.Nálatok történt a fejberugásos baleset a nyáron? Ahogy mesélték kemény volt... de úgy hallom a fickó jól van hál'istennek.Ha meg a Tomával akarsz beszélgetni akkor megszerzem az emailcímét és írhatsz neki. Valamint ha minden jól megy nemsokára már nálunk is lehet lovasíjjászni és meglátogathatsz bepótolandó ama edzést ;)

#389 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 14. - 18:36

Nem esett félreértés, olvasd csak el, mit írtam... versenynézést :)Szívesen meglátogatnálak Benneteket valamikor, majd egyszer erre is sort kerítünk. ;) Apropó! Nem vette fel valaki véletlenül a tegnapelõtt, tegnap és ma, a Duna TV-n adott sorozatot: Ötvösremekek a Kárpát-medencében?

#390 Pampalini

Pampalini

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 344 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 15. - 8:12

jaaa tééélleg ezt benéztem :D

#391 Pampalini

Pampalini

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 344 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 16. - 9:48

Nos? Senkit sem érdekel a Kassai féle verseny? :)

#392 Keszi

Keszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 258 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 16. - 10:33

Megérkeztek a DVD-k Ortandontól!A felvidékieké nagyon nagyon jó, annyira aranyos a végén a Sanyi ahogy ráhajtja a fejét lovacskája nyakára. :ang:A másik DVD-n meg vannak Nap fiás videok, rajtuk van Kozifru is ;)Köszi Szilárd!

#393 Kozifru

Kozifru

Csikó

• Fórumtag
  • 1.455 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 16. - 11:04

HOgy mi?????MIt keresek én rajta??????ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

#394 palkó

palkó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 38 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 16. - 22:19

Én is megkaptam Ortadon kis csomagját, és tényleg jó. Köszönöm! Az külön tetszett, hogy Varga Sanyi lován a Galgahévízen, a mi viadalunkon tavaly nyert karosi típusú veretes kantár van. Szóval használja! Ilyesmiket lehet nálunk nyerni, ha valaki ügyes. Jövõre gyertek ti is!

Edited by palkó, 2005 szeptember 16. - 22:20.

#395 Keszi

Keszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 258 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 17. - 18:52

Látod Kozi, már ilyen híres amazon vagy, terjengenek rólad a kisfilmek :dev:

#396 Kozifru

Kozifru

Csikó

• Fórumtag
  • 1.455 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 17. - 19:00

Ja. :pMA a bemutatón lenéniztek, meeg azt hitték, hogy 18 éves vagyok.És ott veszekedtek, hogy lány vagyok vagy fiú. :pAztán odajött egy fotós, hogy csinálhatna-e velem képeket.Csöppet sem jöttem zavarba és mondtam, hogy nem lehetne, hogy a többiek is jöhessenek.Megúsztam.;)

#397 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 17. - 19:37

Eladnám Sebõk Attilával eegyedileg készíttetett jamat. Rövid íj, en gyors, kifejezetten lovasíjásztra készítettem(felajzva 116 m) a húrhossza 40 fontos húzóerejû, de õsszevetettük egy 40 fontos Kassai íjjal és 15-25 méterrel messzebbre röpíti a vesszõket.Különlegessége, hogy lejzottan a karok erõs reflexiója miatt igen gyors íj, és a húzóerõ nem növekszik kihúzás közben mint a legtöbb más íjnál, hanem egyenletesnek tûnik végig!!!Karjai erõsen reflexeltek, leginkább ez az íj hasonlít az õsmagyarok íjaihoz. (tudok adni régészeti leletes tanulmányokat a dologról)Igen gyors íj, nem remeg be az oldáskor, nem akar kiugrani a kezembõl, jó fogású a markolata. Artin lõtt már bele, õt remélem lehet piszkálni szubjektív véleményekért. (sorry Artin :D )Hadd nem mondjam mennyiért vettem, (el lehet képzelni, egyedi darb) de mivel minden pénzre szükségem van ebben az idõszakban azért 20e ért eladom. Egy hónapos, max 100-200 at lõttem vele, sajnos nem volt többre idõm. Az íj tökéletes, hibátlan,valóban anyagiak miatt adom el az elsõ érdeklõdõnek :-(((érdeklõdni maiben, magánban, mobilon...06 20 539 8182Petya

#398 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 21. - 19:01

Keszi, mi van azokkal a mongol cuccokkal?

#399 ribit

ribit

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 107 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 22. - 12:54

Üdv mindenkinek, akit érdekel a lovasíjászat (is)! Én nem élményt szeretnék most megosztani (lovasíjásztban még nincs is), hanem S.O.S. keresném Tamus Antal töviskesvölgyi nyeregkészítõ elérhetõségét. Aki tud hozzá telefonszámot, kérem, segítsen. De keresnék magyar nyerget gyártó egyéb nyeregkészítõket is, mert egy ismerõsöm fejébe vette, hogy csakis ilyen nyeregben vágyik lovagolni, de nem tudja, hol vegyen ilyet. Inkább jót, mint olcsót keresnénk. A segítséget elõre is köszönöm mindenkinek. Ha pedig már meglesz a nyereg, akkor csak egy lépés, hogy lovasíjász pályánk is legyen otthon a Pa-Sa Tanyán, ettõl kezdve meg már írhatjuk is az élménybeszámolókat ebbe a topicba. Úgyhogy segítsetek nyerget venni, de gyorsan!

Hozzászólás megtekintése

Tamus Antal:06-30/3829-755

#400 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 23. - 23:33

www.petyanyereg.fw.huén is a sajátjaimban szeretek lovagolni :-)))P.