Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Karcag és környékének információs topikja

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
543 válasz a témához

#361 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 23. - 11:44

Talán egészen az állatitetem-feldolgozóig, mert vágóra bizonyos súly alatt már nem vesznek át lovat.

Furcsa a logikád ori!
Tudatosan csinálsz egy problémát, aztán nagy bölcsen megoldod.-))
Én inkább azt a megoldást választom, hogy nem csinálok problémát.
Megyek is lemérem õket, nehogy a vágósúly alá kerüljenek. Ez a dög már elég szarul néz ki.-)))

Edited by packa, 2008 január 23. - 11:45.

#362 Shába

Shába

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.647 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 23. - 12:16

Tudatosan csinálsz egy problémát, aztán nagy bölcsen megoldod.-))

Ori nem csinál problémát azzal, hogy abrakolja a lovát. A probléma akkor is fennállna, ha nem abrakolná, a lovának akkor is szüksége lenne a mozgatásra, foglalkozásra. És nem csak Ori lováról van szó.

Egyébként azt a "problémát" a saját módszereddel hogy oldanád meg, Packa, ami az én esetemben fennáll: minimális mennyiségû abrakot kap a ló(de nuku abrak mellett is ugyanez a helyzet), és mégis "tüzes a segge". Vajon miért? Éjszaka titokban rájár a hûtõre? :D A ló nyáron folyamatos munkához volt szokva, majd jött az õsz, a tél, rövidültek a nappalok, elkezdõdtek a vizsgák, kevesebb idõm van az ellátásuk mellett, már nem tudok naponta több órákat lovaglással tölteni. A ló egyébként legelõn van, szóval van mozástere...ezt sem lehet felróni. Hangsúlyoznám, hogy számomra ez nekem nem probléma, hisz lefutószárazom, megjártatom, de ha Kacagányék rendelkeznének egy ilyen lóval, akik ugyebár nem futószáraznak, akkor te mit tanácsolnál?

Edited by Shába, 2008 január 23. - 12:17.

#363 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 23. - 12:25

Tudatosan azért vettem lovat, mert a vele való foglalkozás se problémát se macerát nem jelent számomra. Ha így lenne, akkor a ráköltött pénz töredékéért kimennék egy héten egyszer lovagolni valamelyik lovardába, a tartás gondját meg rábíznám másra.

A belinkelt kép alapján egyébként már bocs, de nem én vagyok az, aki túleteti a lovát, meg nem is a Zemann. Ha Zengõ így nézne ki, hidd el, Norbi-szénán kívül mást nem kapna, csak sok-sok mozgatást (utóbit a kép alapján még inkább tudom neked javasolni). AMúgy kedves tõled, hogy megmutattad, de ez egy régiós topik, ahol logikusan az itteni lovakról folytattunk eszmecserét, a dögtemetõ réme, és minden egyéb ezekre vonatkozott. A te lovaidról ezt írtam:

A takarmányozási szokásaid nem botránkoztatnak meg, az természetesen fajtától is függ, ha te pl. huculokat tartassz, akkor helyesen jársz el,

Majd visszatértem a kérdéses ló problémájához, engedelmeddel. Aki szerinted nem is ló, úgyhogy kár belefolynod a témába.

Edited by ori, 2008 január 23. - 12:27.

#364 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 23. - 12:52

Egyébként azt a "problémát" a saját módszereddel hogy oldanád meg, Packa,

"packa"
Sehogy. Megelégszem azzal ha sajátjaimat meg tudom oldani. Ezért is kerülöm, hogy magamnak csináljak problémát.-)

Amúgy mintha Zemann azt írta volna, hogy majd lefutószárazza. Erre írtam, hogy én más megoldást választottam, (semmit nem tanácsoltam) szerintem gáz, ha egy lóra csak úgy lehet felülni, hogy elõtte jól le van hajtva...

#365 Shába

Shába

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.647 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 23. - 13:04

A belinkelt kép alapján egyébként már bocs, de nem én vagyok az, aki túleteti a lovát, meg nem is a Zemann. Ha Zengõ így nézne ki, hidd el, Norbi-szénán kívül mást nem kapna, csak sok-sok mozgatást

Na ilyen se nagyon volt még, hogy Orival ne értsek egyet. :gm: De ez van. Azért azt vedd figyelembe, Ori, hogy a képen egy kislovat látsz! Ez persze nem azt jelenti, hogy akkor lehet kövér....De sztem a képen az a ló nem kövér. Jól néz ki. Pl. meg lehet nézni egy fjordot, egy hafit, egy hucult, említhetnék akár shetlandit is...vagy akár Csárdást. Õt pl. nyáron is láthattad, és azt is tudod, nem viszem túlzásba az abrakolást, " a levegõtõl is hízik" szokás mondani. Láthattad úgy is, hogy ménesi tartásban volt és direkt kértem, hogy minimális abrakot kapjon. De pl. a hidegvérûekrõl is beszélhetnénk.
Mindezt csak azért írtam le, hogy nehogy már rossz lótartó legyek, mert kerek a lovam. ;)

Egyébként nekem mindig nehéz volt elképzelni, mikor vki azon fáradozott hosszú hetekig, hogy felhízlalja a lovát. Mivel nekem ilyen lovam van, "hízlalni" sose kellett. De higyjétek el, egy ilyen ló esetében meg az nem egyszerû, hogy úgy takarmányozd, hogy ne "hízzon el". Persze itt jön a mozgatás kérdése, de nyilván minden idõmet nem tölthetem azzal, hogy a lovamat eddzem.
Aztán most ott van Délceg csikó, most úgy tûnik, õ a másik véglet.

"packa"
Sehogy. Megelégszem azzal ha sajátjaimat meg tudom oldani. Ezért is kerülöm, hogy magamnak csináljak problémát.-)

Ezt mindössze azért mertem megkérdezni, mert vhonnan ugye elindult ez a dolog...te reagáltál a felmerült problémákra. De tudomásul vettem: nem tudnád megoldani.

Amúgy mintha Zemann azt írta volna, hogy majd lefutószárazza. Erre írtam, hogy én más megoldást választottam, (semmit nem tanácsoltam) szerintem gáz, ha egy lóra csak úgy lehet felülni, hogy elõtte jól le van hajtva...

"Jól lehajtásról" senki sem beszélt rajtad kívül. ;)

#366 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 23. - 13:18

"Jól lehajtásról" senki sem beszélt rajtad kívül." "Csak mostanra jutottunk el doáig,hogy ráébredjünk arra,hogy nem lehet csak úgy felpattani rájuk,mint nyáron. Elõtte keményen le kell õket futószárazni." "Nem lesz az túl macerás? -) Én ugyanebben a cipõben járok, de mással próbálkozom. Nuku abrak." Innen indultunk.....-)

#367 Shába

Shába

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.647 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 23. - 13:19

Igen, ezt én is tudom. :)

#368 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 23. - 13:25

Igen, ezt én is tudom. :)

Amúgy belátom, igazad van, a kemény lefutószárazás nem egyenlõ a jó lehajtással.-))
Remélem nincs harag?
Ja és a kisló cc. 160 centis marmagaságú...

Edited by packa, 2008 január 23. - 13:27.

#369 Shába

Shába

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.647 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 23. - 14:01

Ezt kijelentést, hogy "keményen le kell futószárazni", én nem úgy értelmeztem....nekem vmi olyasmit jelentett, hogy keményen rá kell állni a futószárazásra. De késõbb ki lett fejtve, hogy Kacagányék mégsem futószáraznak, szóval sztem ezt a dolgot hagyhatjuk is. :D És csak próbáltam olyan fajtákat említeni, amikre inkább a "zömök testalkat" jellemzõ, nem úgy értettem, hogy a fent említettek mindegyike kisló. Mondjuk annyiban igazad van, hogy nem minden kislóra jellemzõ a zömök testalkat...de sztem Ori érteni fogja mire akartam kilyukadni, meg sztem te is, ha nem kekeckednél. :gm: Persze, nincs harag. Vitázni lehet kultúráltan is, ezzel nincs semmi gond. ;) Én ezt a dolgot ennyivel nyugtázom: felmerült egy probléma és erre 2 megoldás. Az egyik a nuku abrak(utólag pontosítva csökkentett), másik a mozgatás. Még ha konkrétan nem is tanácsoltál....azért nyilván számoltál azzal, hogy ha leírod nyilvánosan a véleményed egy felmerülõ problémára, akkor azt tanácsként fogják kezelni. Végül is én Orival értek egyet a megoldást illetõen, de ettõl függetlenül természetesen elfogadom, hogy te más módszert alkalmazol. Már korábbn is elhangzott: mindenkinek szíve joga eldönteni. :)

#370 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 23. - 14:25

azért nyilván számoltál azzal, hogy ha leírod nyilvánosan a véleményed egy felmerülõ problémára, akkor azt tanácsként fogják kezelni.

Bevallom nem számoltam, hiba volt.
(örültem a kulturált beszélgetésnek)-)

#371 kacagány

kacagány

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 251 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 23. - 16:53

Néha futószárazunk. Illetve Torda futószárazta Saka lovát már egy párszor, de utánna nem ült fel. Én is tettem ilyet Sárival, de szintén nem ültem fel rá. Jó volna felûlés elõtt futószárazni, de ez macerás. Idõt vesz el. Inkább lassú lépéssel kezdünk, majd ügetéssel. Általában sikerül. :D A vágtát ezen a talajon nem forszírozzuk. De van mikor nem kerülhetõ el. :kir: A packa lovához képest mi góliátokon lovagolunk. Különösen ha Zengõre gondolok. De Hendrix Sárija se póni kategória. :P A vérmérséklet is nyílván másabb. Szerintem nem a koplaltatás, inkább a foglalkozás a megoldás. Sajna nincs fedelesünk, igy marad néhány napos délután amikor tudunk foglalkozni a lovakkal. Tegnap voltam Hortobágyon. Ott most is van lovas élet. Ez van, lehet választani Karcag és a világhírnév között. :dev:

#372 ani

ani

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 97 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 23. - 17:21

Hát én választottam és maradok Karcagon FANNIVAL! :dev: Ha kell beszállunk mi is a futószárazásba! Én pénteken ki akarok menni a lovakhoz,de persze szombaton is megyünk! :gm: Édua szeretne majd Táncossal foglalkozni:futószárazás és hogy könnyícsünk a helyzeten Fannit is kiviszem,hogy lehessen Táncossal bírni õõõ Aldót kivihetem majd pénteken lefutószárazni?Hát ha sikerûlne valami problémát megoldani! Legalább könyebb lene lovagolni,mert õ is jó ló,meg minden csak túl sok az energiája!!! Legalább van idõ is(már mint nekem)jajj remélem nem mond esõt?!

#373 édua

édua

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 55 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 23. - 18:13

Tervek azok vannak csak az idõ ne szóljon közbe! Ma aránylag jó idõ volt, nem esett az esõ( lekopogom)! Táncoskára nagyon ráfér a foglalkozás fõleg ha májusba megy. Szerintem nem lesz gond szombaton , majd hátra visszük õket ahol Hollóék voltak mert ott nincs nagy sár. Én sajna pénteken nem tudok menni, de szombaton egész nap kintleszünk. Amúgy az idõjárást amikor néztem inkább csak a hideget mondta az esõt nem.

Edited by édua, 2008 január 23. - 18:13.

#374 gysaka

gysaka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 128 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 23. - 18:27

Holnap kimegyek, oszt megkinozom a lújállatot :D

#375 ani

ani

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 97 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 23. - 18:30

Jó válasz Saka ;)

#376 torda

torda

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 90 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 23. - 18:38

Ma megint lefutószáraztam a "Zorrót". :) Már egész normális volt. Kezdi megszokni és rájött, hogy nem bántom, csak megmozgatom, ami az õ érdekében történik. Már a bakkolásról is leszokott. Elõtte letakarítottam, vastagon jött róla az avas szõr. A futószárazás után pampalíniztem vele egy kicsit, már sokat javult. Most már normálisan lehet kötõféken vezetni és szóra megáll. Legközelebb akár egy lovaglást is be merek vállalni vele! :yeah:

#377 kacagány

kacagány

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 251 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 23. - 20:28

Sok sikert Neked és a Tulajnak úgy szintén. :dev: Csak semmi kapkodás, nehogy felfázzatok. :dev:

#378 Zemann

Zemann

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 661 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 23. - 21:54

Na!!! Lassan mindenki lefutószáraz mindenkit. Csajok! Majd meglátjátok,hogy mit csináltok ti hétvégén.Táncos(és a többi is) egy nagy sárkupac ismét. Van egy ötletem...bár nektek nem is kell mondani. :)

#379 édua

édua

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 55 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 23. - 22:06

Zé, ugye ezt nem mondod komolyan?! Hogy tehettet ilyet Táncos??? Akkor megint 1 hétig csutakolni kell. :mad: Mért kell neki az elsõ adandó alkalommal a legnagyobb sárba lefeküdni? Na mind1 akkor is lesz futószárazás, nem marad ki. :D

#380 ani

ani

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 97 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 24. - 13:30

Jajjj ne!Fanni is olyan :confused: :(

#381 katyca

katyca

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 127 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 24. - 19:06

legalább nem fogtok unatkozni! Ori Zé meg aki lovas meg elérhetõ :D kéne pár mozgásos kép.lovakra gondoltam és hogy valakinél kint lennének vagy mind a két helyen.aztán szombaton elmennék és kattintgatnék párat :P még világosban.

#382 ani

ani

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 97 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 24. - 19:26

Katyca!!!!amint olvastad mi futószárazunk szóval biztos lesz akció :D egypár bakkolás meg ilyenek :gm: ami a takarítást illeti,köszönjük szépen,de ha gondolod te is beszálhatsz :gm: :confused:

#383 katyca

katyca

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 127 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 24. - 19:41

jó rendben nem bánom...beszállok :D de nagy szivem van :ang: a mozgást ugy gondoltam egyébként hogy ember nélkül, csak az állatok és akkor esetleges "akciók " ott.de elmegyek mindenképpen.majd Kényest megtakarítom...hamár ti nem :P és melyik nap futószáraztok??....ami azt illeti nem igazán olvasom a fórumot.nincs idõm...lefoglal a tanulás meg az edzések naponta.bár ezt én nem is bánom.

#384 ani

ani

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 97 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 24. - 19:51

hát a takarítást haggyuk ha lehet :( majd haggyuk akkor ra :dev: futószárazást mi szombatra terveztünk!de nem rajtunk múlik,ha nem az idõn :eek:

#385 katyca

katyca

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 127 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 24. - 19:53

háthát.remélem jó idõ lesz holnap is meg szombaton is.pénteken mi is megyünbk ki Katával lovazgatni :) végre.

#386 ani

ani

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 97 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 24. - 20:06

na ok msn-en megtárgyaltuk :D

#387 ani

ani

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 97 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 25. - 18:07

hm hát nem ír senki? egyeseknek ma jó napja van mert szülinapoznak! :yeah: Boldog szülinapot az ünnepltnek!!! :kocc: de már mondtam hogy adják át,de mind1 remélem át is adták az üzenetet :D

#388 édua

édua

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 55 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 25. - 18:34

Hátt én is kívánok a kis ünnepeltnek Sok Boldog Születésnapot! Jó szórakozást! Gondolom most is hasba kerül a marcipán?:)

#389 édua

édua

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 55 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 27. - 17:52

Jó volt tegnap! Bár lehetett volna jobb is ha nem lett volna semmi baja Táncosnak. De ez van. Aldó egyre ügyibb, fejlõdik. Amúgy volt ma lovaglás? :confused:

#390 katyca

katyca

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 127 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 30. - 12:32

:hu: :( Boti :( [color=#FF6666]

#391 Zemann

Zemann

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 661 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 30. - 13:05

.. .

Edited by Zemann, 2008 január 30. - 15:47.

#392 kacagány

kacagány

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 251 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 30. - 13:50

Mindenki hallgat. Mindenki csak néz az üress semmibe. Nincs aki le merné írni. Valaki elment közzülünk. Valaki aki közzénk tartozott, nincsen többé. Egy fiatal szív, egy csupa szív fiatal búcsú nélkûl vágtat tova az égi ösvényen. Isten veled! Isten áldjon!

#393 Zemann

Zemann

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 661 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 30. - 15:37

Posted Image

#394 édua

édua

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 55 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 30. - 15:58

Valaki végleg elment, õrizd meg emlékét, és el ne feledd, így majd veled lesz mindig, lelke szabadon száll, vár a túlsó parton, hol nincsen határ.

Edited by édua, 2008 január 30. - 16:00.

#395 kacagány

kacagány

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 251 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 30. - 18:35

Január 30-án reggel 6:00-kor történt a baleset Bábolna és Õrpuszta között, Bábolnától mintegy 1,5-2 km-re. Egy Bábolna felõl Õrpuszta irányába haladó személygépkocsi gázolt el két gyalogost, akik szintén Õrpuszta felé haladtak. Egyikük életét vesztette, a másik gyalogost a mentõk kórházba szállították. A kocogók fekete pulóvert viseltek, láthatósági mellény nem volt rajtuk, a Bábolna és Õrpuszta közötti útszakaszon közvilágítás nincs. A Komárom-Esztergom megyei Rendõr-fõkapitányság ezúton hívja fel a lakosság figyelmét a láthatósági mellény fontosságára, melynek viselése a Kresz új szabályai szerint lakott területen kívül korlátozott látási viszonyok mellett kerékpárosoknak és gyalogosoknak is kötelezõ. Átvéve a Rendõrség híranyagából.

Edited by kacagány, 2008 január 30. - 18:36.

#396 édua

édua

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 55 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 30. - 20:06

Olyan jó lenne felébredni e szörnyû álomból, s miután felkeltünk csak röhögnénk az egészen. DE ez nem álom, hanem a valóság. Bármilyen szörnyû is el kel fogadnunk. A szívünkben örökre tovább él, és ez több bárminél.

#397 torda

torda

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 90 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 31. - 8:47

Tegnap délután hallottam a szomorú hírt, de igazán csak most fogtam fel! Döbbenet! :( Hogy lehet az, hogy egy ilyen életerõs, vidám, kicsit lökött srác nincs többé?! :confused: Nem szoktam sírni, de most folynak a könnyeim. Nyugodj békében BOTI!!!

#398 Zemann

Zemann

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 661 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 1. - 19:41

Létrehoztam egy galériát,ahová szeretném,ha összegyûjtenénk Botiról a képeket. www.gallery.site.hu felhasználónév: Boti jelszó:Boti Bal oldalon van az Elemek hozzáadása,azzal tudtok felmásolni képeket. Elõre is köszi.

#399 édua

édua

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 55 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 1. - 20:06

Én már tettem fel egyet-kettõt, de majd még keresek.

#400 ani

ani

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 97 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 1. - 20:36

Én tettem fel 7 képet,de majd még próbálok azért keresni! :(