Ugrás a tartalmakhoz

HÍD A SZAKÁGAK KÖZÖTT - elõadássorozat

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
546 válasz a témához

#361 Guest_Haf-Shire_*

Guest_Haf-Shire_*
  • Guests

Közzétéve 2008 február 22. - 7:53

Kösz. És most az eddigiektõl eltérõen minden gyakorlatban kerül bemutatásra, nem lesz külön 'száraz' elmélet. Még a kérdésekre is gyakorlatban mutatják be a választ majd az elõadók.

#362 terembura

terembura

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 917 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 22. - 18:17

Szia Haf! A lóverseny nem vállalta, vagy nem is kerestétek? Pedig azt hiszem nem lenne kárára a társaságnak egy kis galopp lecke sem. Ha ne adj Isten rossz idõ (hideg) lesz, akkor szerintem nem szerencsés végig a lovardában cidrizni. A kihangosításon is javítanotok kellene, ha és amennyiben. Így a kérdéseket sokkal nehezebb lesz feltenni. Összességében nem tartom jó ötletnek, hogy elmarad a terem foglalkozás, de jelentkezem, még ha emelkedett is az áratok.

#363 Guest_Haf-Shire_*

Guest_Haf-Shire_*
  • Guests

Közzétéve 2008 február 23. - 17:37

Ár maradt, nagyon hideg már nem lesz... (reméljük) A lóverseny téma hosszabb project, de nem vetettük el, majd lesz e téren számotokra is látható lépés. Ha viszont igazán jó idõ lesz, Tuska Pali a militaryvala tereppályán fog dolgozni és talán a fogat is! Azért ez így egy plusz színfolt. Késõbb lesz még olyan elõadás, ami komolyabb teremben-ülést kíván, pl. pályát, versenyt lovagolnak az egyes szakágak, amit felveszünk, kielemzünk... Szóval témafüggõen változik majd a szinsztéma. Hangosításra remélhetõleg Kálmán gyuri tud jönni, akinek a technikája 'elég jó'... :D

#364 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 1. - 12:01

jelentkeznék 2 fõvel ebéddel március 30.-ára

#365 gogana

gogana

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 85 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 5. - 16:50

Sziasztok! Itt is elég, ha jelentkezem, vagy küldjek külön emilt? Jelentkezik: Blue+Leon+gogana

#366 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 5. - 16:58

Bokorugró +1fõ jelentkezik. Ja, és van néhány fotóm is a múltkori elméletrõl, Haf-Shire. :) Igyekszem felpakolni valamelyik képtárba.

Edited by Bokorugró, 2008 március 5. - 16:59.

#367 Fakó

Fakó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 354 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 5. - 17:29

Én is szeretnék jelentkezni. Fakó 1 fõ. :)

#368 bartorsi

bartorsi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 276 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 5. - 18:44

Én is jelentkezem + 2fõ

#369 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 5. - 22:06

Adrienn+Öreg Bölény - két fõ ismét

#370 figi

figi

Új vendég

• Fórumtag
  • 2 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 6. - 15:59

Figi + 1 fõ jentkezik a március 30. elöadássorozatra

#371 Guest_Haf-Shire_*

Guest_Haf-Shire_*
  • Guests

Közzétéve 2008 március 13. - 12:59

Megjöttem, ismét itthon vagyok, regisztráltam mindenkit, már a 250-et verdesitek... Az elõadók készülnek, újdonságokkal is... Hamarosan még néhány részlettel jelentkezem és felteszem majd az eddig beérkezett kérdéseket is gondolatébresztõnek!

#372 Dodó

Dodó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 639 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 13. - 16:40

Elég itt jelentkezni erre, vagy e-mailt is küldjek?? Na mindegy, megy majd a mail is. :) Szóval én + 1 fõ!

#373 Guest_Haf-Shire_*

Guest_Haf-Shire_*
  • Guests

Közzétéve 2008 március 13. - 21:07

Elég itt, ha viszont mail-t IS küld valaki, akkor tisztázza milyen civil név lakik a nick mögött... :D

#374 calypsoo

calypsoo

Törzsvendég

• Moderátor
  • 1.084 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 19. - 12:49

milyen idöjäräst rendeltetek aznapra? :D csak hogy ne süllyedjen el a topicCaly

#375 Guest_Haf-Shire_*

Guest_Haf-Shire_*
  • Guests

Közzétéve 2008 március 19. - 13:06

Jót, hiszen igazán izgalmas az lenne, ha a militaryt pl. a tereppályán láthatnánk, és a tervek szerint így lesz!!!

#376 mercédes

mercédes

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 204 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 19. - 14:38

Szia!Jelentkeznék 5 fõvel !Más lesz mint az utolsó?

#377 Guest_Haf-Shire_*

Guest_Haf-Shire_*
  • Guests

Közzétéve 2008 március 19. - 21:30

Egész más... még a felépítése is... a témák is mások - modellezett edzések, és szinte minden gyakorlat lesz, még a kérdésekre a válaszokat is gyakorlatban mutatják be a lovasok és hajtók!!!

#378 mercédes

mercédes

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 204 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 20. - 8:03

Az nagyon jó lesz,pontosan ezt hiányoltuk a múltkoriból.......a militaryt is nehéz bent bemutatni,na meg a fogat:-)))Westernben a tavalyi elõadó lesz vagy más is?Az 5 fõs jelentkezésem rendben?

#379 Guest_Haf-Shire_*

Guest_Haf-Shire_*
  • Guests

Közzétéve 2008 március 20. - 9:28

igen, rendben a jelentkezésetek, hamarosan írok az egyes témákról bõvebben

#380 terembura

terembura

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 917 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 20. - 10:19

Jelentkezem a rendezvényre, 1 fõ.

#381 Tailor

Tailor

Új vendég

• Fórumtag
  • 8 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 22. - 15:42

Szia! Jelentkezünk a márc.30.-ai programra: Szabó Béla + 4fõ ! Köszi Tailor :yeah:

#382 Tailor

Tailor

Új vendég

• Fórumtag
  • 8 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 23. - 10:53

Szia! Csatlakozott hozzánk még egy fõ,szóval Szabó Béla + 5 fõ Köszi !!

#383 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 23. - 10:59

Sziasztok! Jelentkeznénk erre az elõadásra is - Sütyi + 2 fõ. Köszi

#384 Guest_Haf-Shire_*

Guest_Haf-Shire_*
  • Guests

Közzétéve 2008 március 24. - 17:44

az eddigi jelentkezéseket regisztráltam, rendben vannak megérkezett Victor Fröschl tematikája is erre az elõadásra: "a bázismunkától a magas szintû manõverekeig - felkészülés a versenyekre"

#385 Guest_Haf-Shire_*

Guest_Haf-Shire_*
  • Guests

Közzétéve 2008 március 26. - 10:47

Berakok ide kérdéseket, amik eddig érkeztek az elõadókhoz - gondolatébresztõnek. Várunk még további kérdéseket, amikre a résztvevõk most gyakorlatban mutatják meg a választ: 1. Tudom, hogy a fogathajtók egy része a lovait elõször díjlovas szakágban lovagolja be. Ezzel nõ a ló mozgáskultúrája, de egy díjlovaglásban használt lovat lehet-e idõnként fogatban is használni ? 2. A galoppos pályafutásukat befejezett lovak használhatósága, átlovaglása egyébb szakágakba? Mi a legideállisabb? 3. Mi minõsül fizikai fenyítésnek a ló szemszögébõl? Tekintettel az állat (ló!) emberi léptékkel abnormális fizikai érzéketlenségére fájdalom, másfelõl extra szenzitív voltára ingerlékenység (ingerküszöb) vonatkozásában. 4. Ferdeség korrigálása. Gyakorlatok ló és lovas számára. 5. Valamely szakágra belovagolt lovat át lehet-e késõbb képezni másikra. Elvileg. Vajon teljes az átjárás a szakágak között e tekintetben, vagy szakága válogatja melyikbõl-melyikbe könnyebb/nehezebb? Fiatal vagy idõsebb lovaknál érdemes/lehet az átképzést megpróbálni? Úgymond hányféle szakágat tud a ló egyszerre mûvelni - a széles körû képzés "javít" a ló mukáján vagy inkabb a "kevesebb több"-elv érvényesül? 6. Speciális háterõsítõ gyakorlatok az egyes szakágakon belül, a csikókiképzés során, illetve a versenyre való felkészüléskor 7. Bemelegítés során, akár edzésen, akár verseny elõtt történik, milyen gyakorlatokkal lehet lazítani a hátat, és hajlékonnyá tenni a lovat, speciálisan a rövid, illetve a hosszú hátú, illetve nyakú lovakra tekintettel

#386 mercédes

mercédes

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 204 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 26. - 12:37

Nem lehetne a bemutatók között, esetleg az erõszakmentes lókiképzés mûvelõi közül is meghívni valakit? Érdekes lenne:-))))

#387 Guest_Haf-Shire_*

Guest_Haf-Shire_*
  • Guests

Közzétéve 2008 március 26. - 20:16

Tervezünk külön elõadást velük...

#388 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 27. - 8:59

El ne felejtsétek a vasárnapi óraállítást!

#389 Blue

Blue

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 485 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 27. - 20:26

Sajnos le kell mondanom. Blue és Leon storno....

#390 Guest_Haf-Shire_*

Guest_Haf-Shire_*
  • Guests

Közzétéve 2008 március 28. - 9:30

A tervezett idõbeosztás a következõ: 10.00 - 10.40 fogathajtás (Lázár Vilmos - Móró Lajos) 10.40 - 11.25 military (Tuska Pál - Ifj. Tuska Pál) 11.25 - 11.50 távlovaglás (Varga Katalin) 11.50 - 12.30 lovasíjászat (Kassai Lajos és csapata) ebédszünet 14.00 - 14.30 lovastorna (Páska Ildikó és csapata) 14.30 - 15.15 western (Viktor Fröschl) 15.15 - 16.00 díjlovaglás (Dallos Gyula - Dallos Zsófia) 16.00 - 16.45 díjugratás (Zupán Péter - Stöckler Ingrid) 16.45 - ... záró

#391 Old Shatterhand

Old Shatterhand

A nagy vadász

• Fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 28. - 19:15

Kinga, nekem is le kell mondanom kivételesen - úgy alakult, hogy max felülrõl láthatnám... :( Szóval mínusz 4 fõ. :(

#392 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 29. - 23:36

Berakok ide kérdéseket, amik eddig érkeztek az elõadókhoz - gondolatébresztõnek. Várunk még további kérdéseket, amikre a résztvevõk most gyakorlatban mutatják meg a választ:

1. Tudom, hogy a fogathajtók egy része a lovait elõször díjlovas szakágban lovagolja be. Ezzel nõ a ló mozgáskultúrája, de egy díjlovaglásban használt lovat lehet-e idõnként fogatban is használni ?

2. A galoppos pályafutásukat befejezett lovak használhatósága, átlovaglása egyébb szakágakba? Mi a legideállisabb?

3. Mi minõsül fizikai fenyítésnek a ló szemszögébõl? Tekintettel az állat (ló!) emberi léptékkel abnormális fizikai érzéketlenségére fájdalom, másfelõl extra szenzitív voltára ingerlékenység (ingerküszöb) vonatkozásában.

4. Ferdeség korrigálása. Gyakorlatok ló és lovas számára.

5. Valamely szakágra belovagolt lovat át lehet-e késõbb képezni másikra. Elvileg. Vajon teljes az átjárás a szakágak között e tekintetben, vagy szakága válogatja melyikbõl-melyikbe könnyebb/nehezebb? Fiatal vagy idõsebb lovaknál érdemes/lehet az átképzést megpróbálni? Úgymond hányféle szakágat tud a ló egyszerre mûvelni - a széles körû képzés "javít" a ló mukáján vagy inkabb a "kevesebb több"-elv érvényesül?

6. Speciális háterõsítõ gyakorlatok az egyes szakágakon belül, a csikókiképzés során, illetve a versenyre való felkészüléskor

Ebbe a pontba azért diszkréten belekötnék,mert pontatlan.Régen rossz,ha erõs a lovam háta.Egy izmot mindig összehúzással erõsitünk.Egy kicsit kellene utána nézni,hogy hol erednek és tapadnak a lovak hátizmai és akkor nyilvánvalóvá válna,hogy senki nem szeretne erõs hátizmokat...lazákat annál inkább! ;)

7. Bemelegítés során, akár edzésen, akár verseny elõtt történik, milyen gyakorlatokkal lehet lazítani a hátat, és hajlékonnyá tenni a lovat, speciálisan a rövid, illetve a hosszú hátú, illetve nyakú lovakra tekintettel

Egyébként kitünõek a témák! :)

Edited by LANDGRAF, 2008 március 29. - 23:37.

#393 Taxis

Taxis

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 318 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 30. - 20:41

MESÉLJETEK!!!!!!!!!!!!!!!

#394 Guest_Haf-Shire_*

Guest_Haf-Shire_*
  • Guests

Közzétéve 2008 március 30. - 21:04

Te Landgraf, Ezek nem témák, hanem a jelentkezõk által feltett kérdések - szó szerint, módosítás nélkül... :gm:

#395 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 30. - 21:07

Gyönyörû idõ volt, így lényegesen könnyebben lehetett bírni. :) Az elõadások egytõl egyig élvezhetõek, tanulságosak, és részletesek voltak. Szerintem ez volt a legjobb a 3 közül, tényleg edzéseket lehetett látni néha akár hibákkal is, amikre láttuk a megoldást is. Nagyon tetszett most a military, a fogat, és az ugró bemutató. Ezeket emelném ki, de természetesen a többi is ugyanolyan látványos volt. A távlovas elõadásnál az orvosi vizsgálatra tért ki Varga Katalin, nekem ezek is új információk voltak, és hasznosak. Teszek föl pár képet majd a kinti részrõl, azt sajnálom viszont, hogy a lovasíjász bemutató is a fedelesben volt megtartva. Ja, igen. Az volt még csúcs, ahogy a szürke lóval játszott a gazdája... :eek: :yeah: Köszönjük a szervezést!

#396 pamka

pamka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 50 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 31. - 7:16

Képek az elõadásokról:
Híd a szakágak között 3.

#397 Taxis

Taxis

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 318 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 31. - 7:29

Hát, fáj a szívem rendesen. De nem baj, majd a következõn ott leszek!

#398 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 31. - 8:25

Csatlakozom a Sütyi által leírtakhoz. És még az ebéddel is szerencsém volt. :D És mivel "meg lettem szólítva" :) igen, tetszett Victor elõadása, tudtam, hogy bízhatok benne és nem irreális, amirõl eddig beszéltem :ang: Más: Esetleg valamikor egy rész-téma lehetne a felszerelésekrõl, azok szakágspecifikus jellemzõirõl, használatukról a kiképzésben, edzésen, lovas és ló oktatásában. Pl.: nyergek specialitásai a szakágak sajátosságainak tükrében, zablatípusok és használatuk módja, feszítõzabla szerepe a különbözõ szakágakban, segédszárak és alkalmazásuk a ló és a lovas képzettségének fényében, sarkantyú szerepe és használata az angol és a westernlovaglásban, stb. Persze a lovasíjászok, akik szõrén, egy szál nyakba dobott hurokkal lovagolnak, valószínûleg viszonylag egyszerûen intéznék el ezeket a kérdéseket :) :ang:

#399 Dodó

Dodó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 639 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 31. - 11:24

Nekem is nagyon tetszett az elõadás. :) Viktor nagyon szimpatikus volt, az övé és persze a díjugratás és az díjovaglás tetszett a legjobban. És sokat tanultam Tuska Páltól is. Nagyon-nagyon élveztem! :)

#400 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 31. - 20:39

A voltizsosok kitettek magukért! Élvezhetõ, érthetõ, látványos, izgalmas volt az edzés, gratulálok hozzá és köszönet érte! Nagyon jók voltak a szakágak, a fogatnál is láthattuk a folyamatokat, a militari hmmm, finom, könnyed, határozott. Távlovaglás részbõl csak fél füllel hallottam egy két mondatot, lovasíjászoknak is sikerült izgalmas és valódi edzést bemutatni, lehet csórni az ötleteket tõlük (zene/ritmus), a szürkét meg egyszerûen elirigylem :;. Díjloviból és reiningbõl most végre megtudhattuk a hátraléptetés titkát, ill egy fontos és mindenki által megjegyzendõ dolgot: türelem és ha kell egy lépcsõt vissza és onnan újból... Díjugratás: néhány ugrólovast/edzést/verseny láttam már, de nem így, pedig, ha mások is így gyakorolnának, melegítenének, letarolnánk a fél világot. Köszönet ismét a szevezésért a sok munkáért, sajna a közönség (köztük én is) nem mutatott túl nagy aktivitást a kérdések terén, azok általában utólag, leülepedve, átbeszélve kerülnek elõ. Szóval ne érezzék az elénk kiállók, hogy érdektelenség miatt nincs kérdés! Várom a következõt!