Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Isten HÁNTA mögött

• Please log in to reply
1417 válasz a témához

#361 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 6. - 21:31

Ma néztem a butykos alján még lötyög egy kis házipálesz, meg találtam még egy kis karcos vinkót is a denyóban, ezeket át juttatom hátha (sokak örömére) nem érünk oda idõben addig is legyen ami kábít. :D

Szerintem ne küldd elõre, veszélyben lesz!

#362 Szendepende

Szendepende

Csikó

• Fórumtag
  • 434 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 8. - 8:14

Hívtam a sulis barátnõimet is. Elõször nem nagyon érdeklõdtek az ötletem íránt,de mikor megemlítettem,hogy lesz kajapialovak, felcsillant a szemük... :gm:

Edited by Szendepende, 2007 november 8. - 8:14.

#363 Szendepende

Szendepende

Csikó

• Fórumtag
  • 434 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 8. - 15:22

Ééés ha egybõl két bulit szervezünk? ;)

#364 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 8. - 18:51

Ez kérem nem igazság, mi -mi nem tudunk menni, s én már hónapok óta tervezem Ridermannal való véletlen összefutásomat, no meg a lovaival, de mivel ez véletlen olyan mint a lottó, ezt sem nyerem meg! Tessék ezt a bulit átszervezni máshova és kész, mert megsértõdöm, punk tum. Pendebúb tegyél valamit az érdekemben!

Akkor jöttök, amikor tudtok és akkor átlovagolunk Rájdermenékhez!

#365 Mocca

Mocca

Csikó

• Fórumtag
  • 870 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 9. - 19:15

Jajj,mijééért teszed ezt velem,hogy nem kísérsz el?! :(
Na mindegy,megpróbálom befûzni Lucáékat :gm: :D

Áhh,feladom,és nem kommunikálok többet...

Edited by Mocca, 2007 november 9. - 19:19.

#366 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 9. - 19:20

Jajj,mijééért teszed ezt velem,hogy nem kísérsz el?! :(
Na mindegy,megpróbálom befûzni Lucáékat :gm: :D

[size=1]sz@r lenne,ha tudnék írni...[color=#FFFF66]

Ezt most kinek írtad?

#367 Mocca

Mocca

Csikó

• Fórumtag
  • 870 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 9. - 19:24

Melonni drága,aki megígérte,hogy elkísér... Na mind1,tökös leány vagyok,bevállalom én egyedül is! :D

#368 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 9. - 19:25

Akkor jöttök, amikor tudtok és akkor átlovagolunk Rájdermenékhez!

Igy szinte biztos a "véletlenszerû" összefutás, ami késik nem múlik (bár várni azt kell rá rendesen) :D
Ma beszéltem Pendével, remélem tényleg ott tudunk lenni. :yeah:
Ui: ezt a lámpa dolgot addig én is meglépem!

#369 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 9. - 20:00

~10

#370 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 9. - 20:53

Légvonalban, de én tudok az erdõn keresztül egy rövidebb utat is. :kir:

#371 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 10. - 12:21

No azért kérdem mert, ha sikerül lejutni és lovat is vinnénk esetleg, akkor IC baba vinne a hátán, azt neki egyenlõre még sok lenne 4o-5o km - majd jövõre!!!!!! Ez így nagyon baráti táv számára is, hisz a ló a legfontosabb :yeah:

Sirály!

#372 Guest_melonni_*

Guest_melonni_*
  • Guests

Közzétéve 2007 november 10. - 20:41

Melonni drága,aki megígérte,hogy elkísér...
Na mind1,tökös leány vagyok,bevállalom én egyedül is! :D

tökösMocca vazzeeee! most szervezem a szabadnapomat, aztán azért nem írtam mert mindennap 7körül érek haza és egyenlõ vagyok a felmosóronggyaa! Holnap majd mindenhova be-beköszönök mert elõbb szabadulok vasárnap! Addig tarts ki!!!!!!!!!!!!! :D :D

#373 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 11. - 18:12

No azért kérdem mert, ha sikerül lejutni és lovat is vinnénk esetleg, akkor IC baba vinne a hátán, azt neki egyenlõre még sok lenne 4o-5o km - majd jövõre!!!!!! Ez így nagyon baráti táv számára is, hisz a ló a legfontosabb :yeah:

Ebben (ismét) egyetértünk, szerencsérre a táv és a terep ló és lovas barát (milyen is lehetne hiszen hozzánk vezet :kir: ) egy élmény ma havazott szerdáig elolvad és szombatra oké. Egyébként füves homokos az útvonal elég sok csapadékot képes elnyelni gond nélkül. :kv:
Huj :yeah:

#374 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 11. - 21:14

Mit saccolsz, jövõre mennyi idõ alatt tesz meg 50 kilómétert az InterCity?

#375 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 11. - 21:35

Télleg Pacek, Te jövöl?

#376 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 12. - 8:24

Télleg Pacek, Te jövöl?

Most nem, majd barátságosabb idõjárási viszonyok idején.

Hátha a telibvér anyai ágán múlik, akkor Packa csak a füstöt fogod látni utánnunk! :kir:

Attól függ, hogy lovon ülök-e egyáltalán és ha igen, melyiken.

#377 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 12. - 21:34

Azt tervezem, hogy ha igény lesz rá 2 körül lemegyünk a ménesbe, hogy akik szép kótereket szeretnének látni, fotózhassanak! Késõbb már nem érdemes menni, mert hamar sötétedik, tehát akit érdekel, siessen!

#378 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 13. - 17:36

Kérem jelezze, aki jön, hogy kb tudjam, hogy mennyit fõzzek!

#379 nero

nero

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 432 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 14. - 9:29

Kérem jelezze, aki jön, hogy kb tudjam, hogy mennyit fõzzek!

Párommal mi tervezzük hogy megyünk. :D

#380 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 14. - 9:32

Nagyon örülök, a gyõriben leírtam, hogy találtok ide!

#381 Mocca

Mocca

Csikó

• Fórumtag
  • 870 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 14. - 14:48

Énis!! :D

#382 Csapos

Csapos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.544 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 14. - 15:04

Pende szeretnék egy pontos címet vagy koordinátát, hogy oda találjak. (hozzád!)

#383 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 14. - 15:52

Kisbér központjában "Pápa - Veszprémvarsány" irányba fordulni, a várost elhagyva balra Hánta felé fordulni, a faluba érve bal oldalon a 22-es szám elött leparkolni, nálam jelentkezni! 2879 Kisbér-Hánta Kossuth utza 22.

#384 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 14. - 18:50

Mit jelenthet a Pende!? :D

#385 nero

nero

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 432 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 16. - 11:15

Pende! Milyen útviszonyok vannak felétek. Mire számítsunk?

#386 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 16. - 15:52

Pende! Milyen útviszonyok vannak felétek. Mire számítsunk?

Jól járhatóak az utak, de aki az lovakhoz is le akar sétálni, az hozzon magával gumicsizmát! :D

#387 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 16. - 16:10

Jól járhatóak az utak, de aki az lovakhoz is le akar sétálni, az hozzon magával gumicsizmát! :D

POrva hívja Hántát! Itt hóhelyzet, nehogy má' ott ne legyen!!!!

#388 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 16. - 16:19

POrva hívja Hántát! Itt hóhelyzet, nehogy má' ott ne legyen!!!!

Az utak tiszták, még egy Volga nyári gumikkal is idetalál!

Kis Réka mondta, hogy Fehérváron nem is esett a hó, Mórtól volt csak hó.

#389 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 16. - 16:26

Itt sem értik a veszprémiek, mit nyafogunk, pedig az csak 28 km. Viszont innen bejutni Zircre túlélõ túra. És állítólag esni fog. Pende, nem ugrunk át Mexikóba?

#390 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 16. - 16:39

Mér ott mi van?

#391 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 16. - 17:01

Inkább mi nincs :D Úgy mennék én is PendeLand-ba :(

Edited by tötõ Zsó, 2007 november 16. - 17:02.

#392 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 16. - 17:03

Inkább mi nincs :D

Úgy mennék én is PendeLand-ba :(

Itt a helyed! Hétvégén úgy is itthon vagy! :yeah:

#393 Mocca

Mocca

Csikó

• Fórumtag
  • 870 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 16. - 20:13

Pendéék! Sajnálatos módon ugy jött ki,hogy nem tudok elmenni...Szánom-bánom,és utálom az egész világot aktívan...Majd egyszer,talán... :hupp: Ha nagyon készültél rám kajával,akkor küldd el ;)

#394 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 16. - 20:35

Pendéék!
Sajnálatos módon ugy jött ki,hogy nem tudok elmenni...Szánom-bánom,és utálom az egész világot aktívan...Majd egyszer,talán... :hupp:
Ha nagyon készültél rám kajával,akkor küldd el ;)

Sajnálom! :hupp: Több marad nekünk! :yeah:

#395 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 16. - 21:13

vagy korcsolyát
Ha ezt látjátok, már közel vagytok. Ha meg ezt akkor meg is érkeztetek hozzájuk.

#396 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 16. - 21:40

vagy korcsolyát
Ha ezt látjátok, már közel vagytok. Ha meg ezt akkor meg is érkeztetek hozzájuk.

Ez a fogalmazás azt sugalja, hogy Te nem jössz!?

#397 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 16. - 21:54

Hát de, csak máskor. :rolleyes: Reggel disznólefogás, aztán usgyi hidalni a szakadékhoz.

#398 Csapos

Csapos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.544 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 18. - 9:45

Pende famili szép helyen lakik. Mi, kb 11:30-ra értünk oda. A bogácsban már rotyogott a gulyás alap. Gyorsan csináltunk egy kis forraltbor. Mikor megittuk, sajnálattal vettük észre, hogy a bögre alján nincs pénzérme. Tehát megállapíthatjuk, hogy a forraltborban, tényleg nincs pénz! A legelõ valami csodálatias. Egy kis patakon kell átkelni, ami midíg rohan. ( na ki énekelte?) Könnyed emelkedõ a patak parton és a szemed elé tárul "pendeland". Egy hatalmas, erdõvel körülvett tisztás. Látogatásunkkor , már fehérbe öltözött a táj. Minivel hógolyósdit játszottunk és dobáltuk Debebe bácsit is. Ennek Pende volt a mestere aki a cigarettát is kidobta a doktorbá szájából. Mondjuk, inkább csak kisodorta az arcán szétrobbanó hógolyó, melynek másik fele a szemüvege mögé szorult. Meg sem rendült, lehajolt, megkereste az elrepült cigarettáját és grófi gõggel arcán tovább dohányzott. :) Idõközben jött sok-sok ember és a gulyás is elkészült. Szende elõvett egy üveg csípõs paprikát. Óvaintett minket, hogy csak egy cseppet tegyünk a kajába mert bivalyerõs. Debebe, Pocok és én éltünk az alaklommal és nem hittünk Neki. Nehogymá Szende tudja, hogy én mennyire bírom az erõset. Mokkáskanálnyit tettem bele. Ahogy láttam Norbi és doki is minimum hasonló adagot válalt. A vacsora megtanított arra, hogy elgondolkozzak azon, hogy vannak személyek, akiknek valóban hinni kell. Az elsõ falat után köhögtem, utána izzadtam kicsit. NOrbi kért egy kis kenyeret. Debebe meg elhaló hangon érdeklõdött, hogy mi van ebben az üvegben. Sheriff szerint a hiányzó mennyiséggel oldották le azt a 300nm rozsdát ami hiányzik a kapuról. Az orrjáratom kitisztült és a hajamat is kitolta a paprika. Megállapítottuk, hogy ami az üvegre van írva az igaz, miszerint óvakodjunk attól, hogy a paprika szembe kerüljön. Debebe nem hitt a felhívásnak és könnyezõ szemét , biza megtörölte. Nagyon ügyesen boldogult utána félszemmel is. Abban is egyetértettünk, hogy a 19% -os paprika tartalom is igaz lehet, mert a maradék 81% az maga a tömény kapszaicin. A babakrém nagy találmány! Erre a reggeli toilette látogatásom után döbbentem rá. :rolleyes: Utolsónak indultunk haza, szép nap volt. Fotókat is csináltunk remélem Pende mihamarabb felteszi.

#399 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 18. - 10:29

Fotókat is csináltunk remélem Pende mihamarabb felteszi.

Mingyá jönnek, csak megeszem a keCsapos kenyeret, amit fuldokolva eszem a röhögéstõl!

#400 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 18. - 13:07

Üdv ! Örömmel olvasom, hogy jól sikerült az összejövetel. :yeah: 11-kor felkerekedtünk lovastul kutyástul, irány Hánta! A gyanú akkor kezdett fészket verni a gondolataimban, amikor több mint egy órával az indulás után még nem értük el az erdõt Ácsteszér felett. (A múlkor 65 perc alatt voltunk nálad). Na jó hát van egy kis hó 20-40cm, de azért ügetni lehet, ja csak 20m-enként egy-egy sárgadinnye nagyságú golyó rakodott a kis kanca pakójára, amirõl szabályosan "lezuhant", mint amikor valaki még egy lépcsõt megy a sötétben amire nem számít. Nem baj vigasztaltam magunkat, az erdõben nem fúj a szél és haladni is lehet, és annál jobban esik majd a forralt bor. :D Persze, az erdõben nem lehetett haladni ellenben minden faág ami alatt a múlkor vidáman elvágtáztunk, olyan alacsonyan és hóval megrakottan csüngött, hogy mindig volt amirõl a nyakunkba zuhant az áldás. Lassan a birkabõr is át ázott a nyergen, megint eszenbe jutott a forralt bor, de elötte egy jó kis feles is. :ang: Amikor aztán egy jokora a hó súlya alatt kidõlt fenyõ zárta el az utat és a bozótoson "áttörtünk" úgy néztem ki mint a lovas hóember. :cool: Végül elértük az elágazást, leszálltam és hómentesítettem, számoltam és utána hivtalak. :nem: Sajnos, ahogy a telefonban mondtam, úgy történt, közel 4 óra lett mire vissza értünk. Annyi volt a könnyebbség, hogy visszafele az általunk tört nyomban mentünk és igy picit haladósabb volt. Azután kb 2 km -re azután , hogy visszafordultunk meglett a puli is. Szegény feküdt a hóban és pihent, mivel az olvadó hó beleragadt, a szõrébe és emiatt ökölnyi hógolyó koloncokat cipelt. Ez nem csak nehéz volt hanem mozogni sem tudott tõle, csak keservesen. Lóról leszállva bicskával metéltem le a koloncokat (és persze) némi szõrt, hogy haza tudjon jönni. Idõközben elkezdett esni a hó és mintegy 5 órányi "gyalogtúra" után értünk vissza kis kis tanyánkra. Ami engem illet sz..rá fagyva, mivel bölcsen gumicsizmát vettem, ha mégis gázolni kell a hóban milyen jó is lesz az. :eek: