Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kis színesek

• Please log in to reply
5186 válasz a témához

#361 sandokan

sandokan

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 341 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 1. - 21:14

tongue.gif Képtár módosítva, ahol bemutatok egy valódi nyerget. (Brandys Gabi bértartó, nyeregcsere likviditási gondok miatt húzódik)Mindezen túl áll már a második tipi is, jövõ héten meg a harmadik! :D :D :D [url="http://"http://kep.tar.hu/sandokan/index.phtml?aid=27519096"]http://kep.tar.hu/sandokan/index.phtml?aid=27519096[/url] [ 01 Április 2002, 21:20: Az üzenetet átszerkesztette: sandokan ]

#362 Bazs

Bazs

Vérnyúl

• Fórumtag
  • 673 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 1. - 21:31

Nem lehetne valahogy csökkenteni a képek méretét? :rolleyes: Merthogy alig-alig, vagy egyáltalán nem jönnek le.

#363 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 1. - 23:04

Nálam kerály...

#364 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 1. - 23:05

Azé nem semmi, hogy El Bronco ura egy cicanacis beszólástól így beijedt... :D :D :D [ 01 Április 2002, 23:07: Az üzenetet átszerkesztette: Zsuzska ]

#365 sandokan

sandokan

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 341 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 1. - 23:12

Vigyázz Zsuzska, a kínzócölöp is készül! Posted Image

#366 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 1. - 23:18

Nyugodtan bevallhatjátok hogy féltek tõlünk, mint ördög a szenteltvíztõl Posted Image

#367 Ferenc

Ferenc

Vágtabetolós

• Fórumtag
  • 866 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 2. - 7:22

Barefoot-tól valóban tartunk egy kicsit. Amikor meglátom a térdig érõ csili-vili francia lovassági csodacsizmát, akkor mindig leesek a lóról a röhögéstõl. Már kék-zöld az oldalam.Ferenc Posted Image Posted Image

#368 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 2. - 11:43

idézet:
Eredeti szerzõ: sandokan:Vigyázz Zsuzska, a kínzócölöp is készül! Posted Image [/QUOTE]Hiszem, ha látom! tongue.gif

#369 sandokan

sandokan

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 341 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 2. - 20:31

Come to El Bronco Country! :D

#370 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 2. - 20:48

Ferenc, a csizma már csere alatt, de ettõl nem lesz könnyebb a helyzeted, mert az új (jó parasztos) csizmámtól meg majd a segged lesz kék-zöld, ha így folytatod Posted Image

#371 sandokan

sandokan

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 341 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 2. - 21:01

[url="http://"http://kep.tar.hu/sandokan/images/pic809650.jpg"]http://kep.tar.hu/sandokan/images/pic809650.jpg[/url]Fényes kis társaságban készülõdsz a weskósok megfélemlítésére... Posted Image na és persze :D , de leginkább Posted Image

#372 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 2. - 21:25

Én vagyok a tégla, beépültem és belülrõl bomlasztom a társaságot! Posted Image Meg ugye ott van az én nagy szívem, merthogy én szívemen viselem szegény eltévelyedett embertársaim lelki fejlõdését! Beállok hát a veszkósok háta mögé, és amikor már kezdenének nagyon elszállni maguktól, akkor a fülükbe súgom hogy: "Ne feledd, hogy halandó vagy!" :D

#373 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 2. - 21:33

idézet:
Eredeti szerzõ: sandokan:Come to El Bronco Country! :D [/QUOTE]When? :D :D

#374 sandokan

sandokan

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 341 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 3. - 0:16

Anytime! ;)

#375 Porfelhõ

Porfelhõ

Tündércsávó

• Fórumtag
  • 3.771 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 3. - 12:24

Kicsi a rakás,avagy érdekli-e a csajokat, ki kepeszt utoljára a trágyadomb felett?Húsvét hétfõn leparkoltam a lovam egy kiadós terep után, s átnéztem Meggyes komához, mert ott sem akadt semmi dolgom, s ahol ez így alakul, ott szívesen elidõzöm. Kivittük a lovakat a karámba, a kancákat az egyikbe, a srácokat meg, pontosabban Lidérc fõlovat és Robin allovat (másfél éves csõdörcsikó) a szomszédosba. Úgy, ahogy az jobb helyeken lenni szokott.Mi pedig leheveredtünk a villanypásztor tövébe, néztük az eget, a lovakat, s nem beszélgettünk, mert a látványra koncentráltunk. Akkor és ott úgy tûnt, hogy az ég, a fû és a lovak méla studírozása élet-halál kérdése számunkra. Komoly meló ez.Ám megzavarták komor nyugalmunkat. Lidérc fõló és Robin alcsikó hadakozni kezdtek: ki álljon a csajok mellett. Lidérc szemlátomást flörtölni akart. Át is szólt hanyagul: - Helló csajok, na mizújs? A kancák tettek rá, legeltek tovább. Igen ám, csakhogy Robin alcsikó is szeretett volna a kancák közelébe kerülni. Pontosabban egy kanca, az anyja közelébe kerülni. Dehogy akart õ flörtölni. Dahogy akart õ csábítani. Csak a mamáját akarta. Lidércnek errõl szemlátomást halvány fogalma sem volt. Szembe állt Robinnal, nyakon csípte, miközben úgy visított, mint akit nyúznak. Meggyessel dõltünk a nevetéstõl.És akkor jött a második felvonás.Köztudott, hogy a csõdörök mindig, ugyanarra a helyre..., hát, hogy is mondjam csak..., khm..., szarnak. (Na ezt jól körülírtam.) Lidérc kománk megszaglászta a kupacot és döbbenettel vette tudomásul, hogy nem az Õ szent széklete leledzik a kupac legtetején, hát tett a helyzet változtatása érdekében, s amit tett, nyomott vagy nyolc kilót igen szerény becslés szerint. Majd odébb állt, s dicsõsége tudatában legelészett békésen. Erre Robin alcsikó, akit nem hagyott nyugodni a látvány, maga is odasomfordált a kupachoz, s sürgõsen változtatott a harc állásán. Több sem kellett Lidércnek. Elzavarta a kupactól Robint és ismét fordult a kocka: Lidérc széklete kerekedett felül. S ez így ment vagy fél órán keresztül, ott görnyedtek rendre a trágyahalom fölött, remegtek az erõlködéstõl, hogyha csak egy gesztenyényit is, de kipréseljenek magukból.És ekkor, jaj, mi történt? Robin kifogyott a székletbõl. Bárhogy erõlködött egy citrommagnyit sem volt már képes kipréselni magából. Oh, irgalom atyja, ne hagyj el! - révedt bele Robin alcsikó a semmibe. Lidérc pedig elégedetten kepesztett a kancák mellett, hogy lám, csajok, mennyit szartam én itt a kegyetekért... És elégedettsége belengte a csömöri határt.Csakhogy Robin alcsikót sem bikkfából faragták! Töprengett, töprengett, hogyan változtathatna a helyzeten, végül megvilágosult az elméje és megkaparta a trágyahalmot, így ismét az õ széklete kerekedett felül. Lidércnek konstatálnia kellett, hogy a legenda oda... Csakhogy õt sem az árvíz hozta, s a maga módján, izomból megoldotta a szituációt: addig görcsölt, amíg pottyantott egy körömfeketényit. Gyõzött! - gondolta lidérc. Robin elagottan szembesült az új helyzettel. De leleményes csikó ez a Robin, hamarosan ismét tanújelét adta. Amikor Lidérc elfordult, egyszerûen megette a székletetét. Így ismét õ állt a helyzet magaslatán.Nyújthatnám tovább a történést, mint a rétestésztát, de minek... Gondolom, kitûnik a leírtakból, hogy a két eszement harcos délutánja semmi egyébrõl nem szólt, mint a székletpárbajról. A kancák pedig békésen legelésztek, s szemlátomást még csak nem is érdekelte õket a két agyas tusakodása.

#376 sheriff

sheriff

Egyszerû fórumtag, semmi extra

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 3. - 15:31

Tisztára mint a wescos-tatteros párharc. Pont olyan fontos a végkimenetele, pont olyan nemes eszközökkel vívják. Hiába, a lovainktól tanlunk mi mind!

#377 KundK

KundK

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.050 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 3. - 17:46

Egy érdekes kép. Posted Image

#378 Bazs

Bazs

Vérnyúl

• Fórumtag
  • 673 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 3. - 18:41

Milyen jó is nekünk, lovasoknak! Milyen eseménytelen, tartalmatlan, ócska kis élet lehet az, amikor nem bámulhatja az ember egész nap, ahogy sz@rnak a lovai :D

#379 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 3. - 22:11

Sheriff, a példa teljesen oké, de a végén a sz*rt a wescosok eszik meg... Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

#380 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 4. - 22:37

Még egy kis fekete: ma kaptam behívót sorozásra. Ez még önmagában nem lenne baj, de hogy b****** ****** * ***** *******t, nincs lovas alakulat a katonaságnál!

#381 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 5. - 0:07

Én is azért mentem polgári szolgálatra. Posted Image Lovas határõrnem úgy elmentem volna... De sajnos akkor vezették be, hogy határõrnek csak hivatásosan lehet menni. Meg aztán akkor nem lenne lovam, ha katonáskodtam volna. Posted Image Bare, nem jössz a lovardánkba PSZ-ra? Posted Image Cav

#382 KundK

KundK

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.050 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 5. - 11:19

idézet:
Eredeti szerzõ: Barefoot:Még egy kis fekete: ma kaptam behívót sorozásra. Ez még önmagában nem lenne baj, de hogy b****** ****** * ***** *******t, nincs lovas alakulat a katonaságnál![/QUOTE]Amikor engem soroztak, egy fickótól megkérdezte a katona, hogy mi akar lenni. Huszár, volt a válasz. Posted Image A százados reakcióját inkább nem idézem.

#383 Porfelhõ

Porfelhõ

Tündércsávó

• Fórumtag
  • 3.771 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 5. - 11:58

Barefoot, együttérzek veled. Gondolkodtam, mit tudnék ideírni vigasztalás gyanánt, de hát nem sok minden jutott eszembe. Talán az, hogy már csak hat hónap. A hétvégék meg általában szabadok. S most kibújik belõlem az õsi egoista reflex: ülünk-e valahol "civilbúcsút"? Még akkor is, ha a PSZ-t választod? De király! Hol? Mikor?

#384 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 5. - 12:04

KundK, és ki volt az a fickó? ;)

#385 KundK

KundK

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.050 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 5. - 12:08

idézet:
Eredeti szerzõ: Zsuzska:KundK, és ki volt az a fickó? ;) [/QUOTE]Nem én! Akkor még semmi közöm sem volt a lovakhoz. :( Posted Image

#386 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 5. - 12:28

A fene, pedig aszittem. Posted Image

#387 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 5. - 20:55

Ez nem kis színes, csak panaszkodás/szomorkodás...A minap iccsanyám belepillantott az ellenõrzõmbe, és sajnos nem éppen olyan jegyeket látott, amilyet szeretett volna, úgyhogy most "bizonytalan ideig" el vagyok tiltva a lovaglástól, internetõl (bár ez kezd megszûnni, mint bünti...), barátok se suli után, se semmi. A legjobban az fáj, hogy még úgy se mehetek ki lovardába, hogy kényeztetni Carmenéket... :( Egyszerûen nem értik a szüleim, hogy mit lehet szeretni egy lóban...... úgyhogy most aze gész szobámat a fotóik borítják...Apple, a legszomorúbb emberke...

#388 Haflingi

Haflingi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 717 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 6. - 16:16

Barefoot!Nem ismerem a családfádat, de még egy reményed lehet, ha fellebbented róla bátran a fátylat: Izrelben igaz, hogy 4 év a katonaság, de van lovaszolgálta!!!!!!!! :D :D :D

#389 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 6. - 20:49

Igen, de ahhoz meg kéne válni egy apróbb alkatrésztõl, márpedig én ragaszkodom hozzá :D [ 06 Április 2002, 21:05: Az üzenetet átszerkesztette: Barefoot ]

#390 Porfelhõ

Porfelhõ

Tündércsávó

• Fórumtag
  • 3.771 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 7. - 15:43

Zabla, meg Fröschl meg mindenZúg a fejem, gondom s fájdalmam kicifrázva. Az úgy van, hogy az ember valamiben nem jut dûlõre a lovával, erre föl meg kulcsrakész megoldást kap a Tatterben V. Fröschltõl. Meg úgy is van, hogy mire észbe kap az ember, a lova kantárán egy western kiképzõzabla csügg. Aztán van úgy is, hogy havi jövedelmét két részre osztja: egy az APEH (hat-hét) bankszámláira átutalandó részre és egy, a Margit utcai lovasbolt részére, amelyért cserébe egy westernnyerget remél. Ki érti ezt? Ki érti ezt?Nem anyáznék, de most már késõ...

#391 sheriff

sheriff

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 7. - 18:33

A Sheriff, IC, RC, Senki, Idegen, Vágtabetolós, Sandokán, Vas tag és a többiek értik.A pestist is elkapta mindenki anno, miért lenne másképp a westernnel? És ez nem is olyan undorító! (Csak Filly és M1s szerint. :D )

#392 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 7. - 18:53

Felvettem a gyászruhám, Prflh, siratlak... Posted Image

#393 sheriff

sheriff

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 7. - 19:01

Porfelhõ!Figyelmedbe ajánlom (mivel nagy empátiával megértem zavarodott elmeállapotodat), hogy a kisbéri (kis k-val) lovadat ne itt hirdesd meg eladásra és ne itt keress arab (vagy ha a tökély még nem célod: qh) lovat magadnak! Erre külön fórum van!Lassan embör löszöl, öcsém!

#394 Bazs

Bazs

Vérnyúl

• Fórumtag
  • 673 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 7. - 19:08

idézet:
Eredeti szerzõ: Filly:Felvettem a gyászruhám, Prflh, siratlak... Posted Image [/QUOTE]Nem kell siratni. Most lépett a megigazulás útjára.

#395 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 7. - 19:10

Nõtt a siratottak száma... :D

#396 Porfelhõ

Porfelhõ

Tündércsávó

• Fórumtag
  • 3.771 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 7. - 19:51

Sheriff! <összehúzott szemöldökû smy-leee, amolyan Rózsa Sándoros, mikó' épp a lovát ugatta>Csak halkan jegyzemn meg, hogy a kisbéri tenyészszövetség közgyûlésén kiderült, hogy három Kisbéri félvér tenyészkanca leledzik az USÁ-ban, s kb. ugyanennyi Kanadában. Az ottani westernló tenyésztési egyesületek szerint azért, mert fel akarják javítani az állományt.

#397 Neduddki

Neduddki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.889 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 7. - 20:41

:eek: :D

#398 Angi

Angi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.074 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 7. - 20:54

Ma éjjel egy csudaszép, helyes kis jószág látta meg a napvilágot a lovardában. Mondanám hogy nem láttam még szebbet, de mivel még nem sok újszülött csikót láttam, nem mondom. De szavakkal leírhatatlan az a gyönyörûség amit érzek ha Õt nézegetem. :D Talán azért is érzek büszkeséget, mert Én voltam az egyetlen aki tegnapelött azt mondta, hogy akkor éjjel, vagy legkésöbb másnap éjjel csikó lesz. A lovász azt mondta "áááá.. nem hiszem, még nincs elõtej". De, az akkor még leendõ mamán látni lehetett, hogy érkezik lassan a csoda. Posted Image Erõsen késztetést érzek a kancám befedeztetésére. Posted Image :D

#399 mac

mac

irka-firka

• Fórumtag
  • 341 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 8. - 20:40

Elõrebocsájtom, hogy ez szomorú történet.Szóval van ugyebár három lovunk, a 8 éves Fergeteg, a lánya (a lovam) a Concur, és a három éves Fõnixke. Úgy gondoltuk, hogy bértartót váltunk. Vasárnap reggel jól meghajtottuk mind a 3at. Lószállítók megjöttek (egy 1es +1 3as).Sokat tanakodtunk, hogy hogyan legyen, én arra szavaztam, hogy elõször az anyát vigyük fel a 2esre, aztán a Fõnixke. Leszavaztak (sokan voltak ellenem), úgyhogy elõször a Concurt próbáltuk. Nem jött az istennek sem, akárhogy könyörögtünk neki. Félrevittem, és sétálgattam vele egy kicsit odébb. Hozták a Fõnixet (már kihozni is érdekes volt, mert nagyon felszívta magát) és megpróbálták feltenni a szállítóra. Azt tudni kell róla, hogy sok (kb 75%) ATV van benne. Kapott a nyakára, a kötõféken átfûzve egy kötelet, amit a tarkóján egy fapöcökkel rögzítettek. Ketten kétoldalról, a farán át egy futószárral húzták, egy ember meg a szállítóba beállva húzta. Én közben a Concurral 5-6 méterrel odébbról néztem a mûveletet. Fõnixke ellenállt, és egyre izgatottab, ijedtebb lett. Már majdnem felment, de ekkor a futószár lecsúszott a csüdjére, a ló meg éppen ekkor akart hátrálni. Ebbõl lett a baj. Leült, majd hanyatt esett, a nyakára kötött kötél elfordult, becsúszott a szájába, majd ahogy a ló eldõlt félig hanyatt félig balra, a fapöcök, ami kb 8-10 cm hosszú, befordult a szájába keresztben! Az egyik elsõ fogát kiverte, majd tovább feszülve beékelõdött a torkába. Szegény abban a pillanatban elvesztette az eszméletét. A szájából ömlött a vér, a szemei kifordultak, és csak a lábaival kapált. A lélegzetem is megállt, elsõ pillanatban úgy látszott, hogy kitört a nyaka. Szegény feleségem majdnem rosszul lett, a többiek is csak dermedten álltak. Concurt a kezébe nyomtam az egyik embernek, és odarohantam a lóhoz. A kötél olyan szorosan rátekeredett, hogy nem lehetett kiszedni a szájából. Szegény csikó bekómált, a szemei forogtak, és kiverte a víz. Ordítottam, hogy kést ide, mert láttam, hogy amig a kötél egyben van, a szájából soha nem vesszük ki. Úgy éreztem, nagy baj van, majdnem megfulladt (hogy a görcstõl-e vagy az ijedtségtõl, nem tudom, de nagyon úgy nézett ki.) A z egyiklovászánál volt kés , úgyhog gyorsan levágták róla. Fõixke a fejét rendesen legyalulta, a bal szeme telement porral, a rágóizmát dagadtra verte, a térde is megsérült, és az oldala is, na meg a hátát is beverte.Szóval ott álltunk felette, a ló alig szuszog, a szája vérzik, a szemei forognak, csurom víz és nem mozdul. Szerencsére (micsoda megérzés, ragaszkodtam hozzá, hogy ott legyen) Ultimo is köztünk volt. Adott neki valami szíverõsítõt, amitõl pillanatok alatt magához tért. De csak annyira, hogy a fejét megemelte. A szemei forogtak tovább, és szemmel láthatóan nem volt magánál, de a keringés összeomlását megelõztük. Ott feküdt a ló az út közepén, körülötte tizenvalahány ember. Szerencsére, nem volt forgalom, bár kétlem, hogy oda bejöhetett volna autó tíz marcona, szigorú tekintetû, mindenre kész ideges férfi közé. Posted Image Nos, hogy a szavamat ne felejtsem, egy órán keresztül szegény csikó ott pihegett az úton, félig fekve. A szédülése nem akart csillapodni, ezért nem tudott felállni. A fejét rendesen lenyúzta, a szájából a vérzés "csak" a fogától volt. Egy óra után próbált csak felállni, de annyira szédült, hogy megmozdulni sem bírt. Nagy nehezen kitántorogtak vele az út melletti szántóföldre, ami frissen volt megmunkálva, ott eleshet, ha akar. További egy óra várakozás. Feleségem folyamatosan zokogott, nagyon a szívéhez nõtt a ló. Ultimó bizakodott, és biztatta, hogy nem lesz baj, de ez ott, abban a helyzetben és látványban nem gazán látszott többnek, mint vigasztalás.Concurka, aki közben a Jocó nevû lovász kezébe került át, jelesre vizsgázott. Türelmesen álldogált, hagyta, hogy odavissza rángassák, hogy a Fõnixke észrevegye és mozduljon feléje. Nagy sokára ez sikerült is, de kinkeservesen, lépésrõl-lépésre. Lassan a kapu felé indultunk vele, feleségem próbálta vezetgetni, Concur elõtte két lépéssel. Két lépés, várakozás-pihenés. Fõnixke jobb oldalát teljesen meg kellett támasztani, hogy fel ne boruljon, amig lépked, a Concurt ilyenkor megállitva a farához tudtuk támasztani. Concurka akkor már két órája csak ácsorgott, ideoda rángatva, de tûrte. Ott ordítottunk mögötte, zörögtünk, ahogy a lábunk alá kerülõ mindenféle fadarabokat és egyebeket rugdaltuk félre, lökködtük a farát, de meg se rezzent. Nagyon megbízható ló lesz belõle! Beértünk majdnem a belsõ kapuig (negyed óra), amikor Concur megunta, és rángatni kezdte a fejét. Akkor kiabáltunk a lányomnak, aki hátul volt a Fergeteggel, hogy kötõfék, és hozza a Fergit. Gyorsan hozta is, a Concurt pedig elvihette a Jocó hátra (le a kalappal mindkettejük kitartása elõtt). Fõnixke, amikor meglátta az anyját, kissé élénkebb lett. A szédülése mitsem csökkent, de mégis megpróbálta követni, mi meg mellette, a jobb oldalát kitámasztva. Szerencsétlen Tibi, a lányom edzõje, aki egyébként bottal jár a rosz lába miatt, , a botjával botladozva is próbált segíteni, de az elsõ megindulásnál, mivel én tartottam a jobb oldalt, majdnem eltiportam, úgyhogy félre kellett állítani, nehogy végiggyalogoljak rajta. Soha nem volt még hosszabb 200 méter! Ráadásul vödör, vashulladék, fadarabok és egyéb ilyen cuccok között. A karámba vettük az irányt. Fergi bement, Fõnixke utána szédelegve. Az anyja volt az egyetlen fix pont akkor a világból neki. Fergeteg is jelesre vizsgázott. Nyalogatta a csikóját (méghogy a ló nem tudja, hogy ki az anyja/csikója! Hülyeség) Ultimo a karámban adott még neki 4 injekciót, B vitamint, calciumot, antibiotikumot és gyulladáscsökkentõt, ekkor már biztosak voltunk benne, hogy Fõnixke szeme megmaradt, mert látott vele.Sokáig kinn maradtak, Ágira, a bértartóra bíztuk õket, mert nekünk menni kellett ügyeket intézni. Este visszamentünk, jó hír fogadott, hogy bekéredzkedett a boxába és ivott egy nagyot ( ez azért jó hir, mert nem tudtuk, mi ujság van a szájában) és evett pár falat szénát. A szemforgása csökkent kissé, de a fejét a kezdõdõ gyulladás miatt ferdén tartja.Kell kb egy hét, mire gyógyulni kezd. Még kettõ-három hét, mire visszaszeliditjük magunkhoz (meg van sértõdve, bizalmatlan és maximálisan egyetértek vele! :( (( ). A lószállítás tehát elodázva, ha visszük is, akkor lábon az egész brancsot (kb 8 km). Reggel megnéztük, már jobban van, a szemforgása megszünt, viszont csúnyán begyulladt a szeme, megdagadt a pofáján a rágóizma, úgyhogy szegény csak a jobb oldalán tud rágni. De megnyugodtunk!Mindenesetre, ha nincs ott állatorvos, elpusztul.Röviden ennyi.Most nagyon szomorú vagyok. De már vidámodok, mert egyre jobban van.Röviden ennyi. Tanulság? Ronda dolog az erõszak.mac

#400 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2002 április 8. - 21:02

Posted Image