Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Lovas könyvek

• Please log in to reply
881 válasz a témához

#361 Trekk

Trekk

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 208 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 19. - 12:25

ImReAmit fordítottál, az benne van a Kis Lovas Tankönyvben, 60. oldaltól, most nem másolom ide, de tényleg.Nem tudom, hol lehet megszerezni ezt a könyvet, nekünk a polcon megvolt. Van. Nagyon jó kis könyv.

#362 The Oldenburgi

The Oldenburgi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.562 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 20. - 12:27

Szerintem tök jó, hogy ennyi lovas könyv van, de szinte mindegyik ugyanazt írja!Én tegnap kaptam meg a "Lovasok kézikönyve"-t! Jó meg szép meg minden, csak már van három ugyanerre a témára alapuló könyvem!

#363 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 20. - 12:41

Hát akkor tessék karácsonyra másmilyet kérni :D Van nagyon sok jó, vannak Monty-s könyvek, vadnyugati regények, lehet ám találni jókat Posted Image Nekem is van sokféle.

#364 The Oldenburgi

The Oldenburgi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.562 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 20. - 14:09

Köszi!Nekem is van Monty Roberts-es könyvem, a Shy Boy!Nagyon tetszik!

#365 terembura

terembura

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 917 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 25. - 12:17

A Jézuska meghozta az angol lovaglás oktatás és végrehajtás bibliáját. Címe: Irányelvek a lovaglás és hajtás számára. Ezt jó lenne újra kiadatni, mert annyira precíz és szemléletes, hogy ennél jobbat nem igen lehet találni se, de írni se.

#366 ImRe

ImRe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.250 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 27. - 23:09

Ez [url="http://"http://www.juggling.org/books/lasso/"]itten[/url] weszkósoknak való

#367 silvanus

silvanus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 484 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 28. - 0:04

Ha valakit érdekel Hecker Walter: Edzéselmélet (Lovasakadémia 2.) c. könyve, van egy eladó példányom. Teljesen új, nemrég vettem meg, és most karácsonyra is megkaptam. Bolti ára 2500 Ft, én odaadom 2300-ért, vagy elcserélem más könyvre megegyezés szerint (pl. más kötet a Lovasakadémia sorozatból). Érd. mailben vagy magánban. [ December 27, 2004, 23:10: Az üzenetet átszerkesztette: silvanus ]

#368 terembura

terembura

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 917 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 28. - 16:54

A Nagy Lovas boltban megvettem "A lovak tartása" címû reprint kiadványt. Az eredetit 1781-ben készítették. Csak éedekességnek, könyv gyûjtõknek.

#369 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 28. - 17:29

Szerintem is fontos,hogy jó lovas könyveket írjanak.Sajnos ezekbõl csak nagyon kevés vanNekem sok könyvem van.Íme:Mariette Whitlesey: LovakEz inkább a fajtákat mutataja be viszont hatalmas nagy könyv.szép.Struan Reid:lovak és Pónik képes enciklopédiája.Ez egy nagyon jó könyv,ajánlom mindenkinek.Christiane Gohl: Lovak és pónik,ez is inkább a fajtákról szól.Michael Peace és Lesley Bayley: A lovak nyelvén.Ez is nagyonhasznos könyv,gyönyörû képekkel.Mi micsoda: Lovak régebbi és újjab kiadás.Írta: Kerstin Neumann.Anno kiadó: képes paci lexikon,lófajták kézikönyve,ez is inkább sõt csak lófajták vannak benne.Holló és Társa kiadó: Világszép mesék: Fekete Szépség.Monty Roberts:Shy Boy egy vad musztáng megszelídítése.Még nem olvastam ki,de az eleje nagyon jó.Egy csomó Penny kalendárium.Dr.Vecseklõy józsef: Ló és ember,ez egy nagyon szupi könyv tele idézetekkel.Chris Irwin: A lovak nem hazudnak,ezt még nem olvastam el.Hanns-Jörg Schrenk: Az értelmes ló.hogyan látják a lovak a világot,egymást és az embert.ajánlom mindenkinek az említett könyveket.

#370 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 28. - 17:34

Ja kettöt ki hagytam.az egyik amit Lucy Daniels írt:A világlegkedvesebb állatai: Az öreg póni új gazdája,Az utolsó remény,Édes Chariti.3 lóról szól akik egy lovardában vannak.most nem mesélem el,de ez is jó könyv.A másik pedig:Dr.Ócsag imre és Szidnainé dr.Csete Ágnes: lóra gyerekek(voltizsálás)én most kaptam meg már rég volt,hogy lovastornáztam.

#371 Öreg Bölény

Öreg Bölény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 30 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 25. - 9:16

Néhány napja a sukorói lovardában jártunk, ahol – Marlboro Manre várva – végignéztük a Fehérvári Hagyományõrzõ Huszárok oktatással egybekötött lovas gyakorlóedzését. Amíg Adrienn és Kaktusz MM lovait tesztelte, én megismerkedtem a gyakorlást vezetõ Gyõrffy-Villám Andrással, akit legtöbben a lovas hagyományõrzés területérõl ismerhetnek. Beszélgetés közben egy nála lévõ gyönyörû könyvre lettem figyelmes. Belelapoztam, azonnal megvettem, de úgy gondolom, a könyv néhány szavas ajánlást megérdemel itt a Fórumon is. A könyv címe: LOVAS NEMZET, alcíme: A magyarság és a ló évezredeken átívelõ barátságáról, terjedelme: 200 oldal. Valamivel nagyobb, mint A/4-es formátumú, 2004-ben, a Helikon kiadó gondozásában, a kiadóhoz méltó kiállításban jelent meg. Szerzõi: Gyõrffy-Villám András, Hecker Walter, Jankovics Marcell és Szelestey László. A könyv tartalmában és küllemében egyaránt magas színvonalú kiadvány, történeti áttekintést ad a kezdetektõl a közelmúltig, a lovat, a lovaglást, a lovas hagyományokat, a lovakkal kapcsolatos életérzést kedvelõ valamennyi õrült társamnak a polcán és természetesen gyakran a kezében a helye.Az ára elõször borsosnak hat, de a fotók, a nyomdatechnika, a tipográfia minõsége, a szerzõk történelmi mélységekben való jártassága, az adott témákhoz kapcsolódó kultúrtörténeti kitekintéseik, a különféle mûvészi ábrázolások nagy száma, feledteti a 6.990.-Ft-tot, fõleg, amióta már láttam 1.000.-Ft-tal többért is könyvesbolti polcra téve.Az elõszóból idézve: Ez az írás azt tûzte ki célul, hogy a magyar népnek a lóhoz sok ezer szállal való õsi kötõdését tisztán, az eredeti források bemutatásával tárja az olvasó elé. Hogy minél többen találjanak vissza barátainkhoz, bajtársainkhoz, a lovakhoz, és egyre többen éljenek a lovaglás gyarapodó lehetõségeivel. Üljenek lóra, nyeregben barangolják be hazánk rétjeit, ligeteit, ismerjék meg a háborítatlan természet szépségeit.A tartalomjegyzékbõl a teljesség igénye nélkül csak néhány címet ragadok ki: I. A KEZDETEK: Az õsi magyar ló, II. A MAGYAR LOVAS KATONA: A magyarok nyilától ments meg, Magyar huszárok évszázadok csatamezõin, Lovas katonák a két világháború között, III. LÓTENYÉSZTÉS MAGYARORSZÁGON: Az õsi magyar ló korszaka, A keleti ló korszaka, A spanyol ló korszaka, Lovas vadászatok Magyarországon:, VI. A LÓSPORT ÉS LOVASSPORT MAGYARORSZÁGON: Évszázadok lóversenyei, Magyar lovak az újkori olimpiákon, VII. MAGYAR KOCSI - MAGYAR KOCSIZÁS: Magyar kocsigyártók, VIII. NEVES MAGYAR LOVASOK ÉS LÓÉRTÕK: Gróf Széchenyitõl, Sándor Móricon át Némethy Bertalanig, Lovasakadémiák, lovasiskolák, lovardák, Tattersall, IX. MAGYAR ÉS LOVA: Betyárok, juhászok, csikósok lóháton, A puszta arisztokratája: a csikós, Szürke, deres, pej - a lószínekrõl, A lovak elnevezésérõl, X. A LÓ A MAGYAR MÍTIKUS HAGYOMÁNYBAN, XI. IRODALMUNK LÓ HÕSEI: Ló a magyar népdalokban, helységnevekben, az irodalomban, Lovas újságok Magyarországon, ( a nagybetûsek a fejezet címek, a kisbetûs alcímeket csak szûkítve és a terjedelem miatt néha összevonva adtam meg).A könyvnek van egy járulékos értéke is, ugyanis közkinccsé teszi a felhasznált és ajánlott irodalmat, ami jelen esetben 96 szerzõvel és címmel ellátott mûvet jelent.Amennyiben érdeklõdõ Fórumosok vannak, és néhány példányt egyszerre rendelnének, úgy Gyõrffy-Villám András némi engedményt is tud adni. Akit érdekel a könyv, nézzen utána és rendeljen. Ha van igény, vállalom a szervezõmunkát.(Most látom, hogy Zapolya már ajánlotta ezt a könyvet a Helikon kiadó beharangozója nyomán a 8. oldalon. Látva és olvasva megerõsítem ezt az ajánlást, mert ez a könyv megérdemli, hogy beszéljünk róla. [ Január 26, 2005, 07:16: Az üzenetet átszerkesztette: Öreg Bölény ]

#372 Bogár

Bogár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.400 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 28. - 22:06

Sziasztok!Én most kaptam 2 lovas könyvet, nem tudom voltak e már itt említve:Dr. Gere Tibor: A gazdasági állatok viselkedése III. A lovak viselkedéseA másik: 170 év versenyben és tenyésztésben (galoppról szól)Nekem nagyon tetszenek ajánlom mindenkinek!

#373 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 30. - 22:18

Nem tudja vki, hogy hol lehet beszerezni az Irányelvek a lovaglás és hajtás számára címû könyv I. és III. kötetét? A II-ak a Tattersalban sikerült megvenni, de a másik kettõt még csak könyvtárban (Országos Mezõgazdasági Könyvtár) láttam. Kösz!

#374 hintaló

hintaló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 232 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 31. - 17:14

az I. kötetet megkaptam egy fórumtársamtól, fénymásolva oda tudom neked adni.

#375 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 31. - 18:16

Fénymásolva nekem is sikerült megszerezni. A harmadik is így van meg, de az igazság az, hogy jobban szeretem, ha egy könyv eredeti kötésben van meg. Azért köszönöm a felajánlásod, nagyon kedves vagy! Viszont más lovas könyveket kb 20% kedvezménnyel lehet kapni a KönyvNet oldalán.

#376 terembura

terembura

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 917 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 15. - 16:51

Valaki egyszer kereste nálam Tseh Márton: Lovakat orvosló könyvét (reprint). Van belõle 1 eladó példányom 3.500 Ft-ért. Aki elõször jelentkezik, azé a könyv.

#377 terembura

terembura

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 917 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 15. - 21:32

Nyertél Hosszúhomok. Magánban majd add meg a címedet ahova a könyvet küldhetem, és ott majd megbeszéljük a fizetés részleteit is.Terembura

#378 terembura

terembura

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 917 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 16. - 18:34

1976-os kiadású Lovasélet Magyarországon címû könyv 3.000 Ft + postaköltség áron eladó. Az elsõ jelentkezõ viszi!

#379 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 18. - 8:59

Én most kaptam a barátnõmtõl kölcsön 3 könyvet és alig bírom letenni.Az elsõ-egyébkémt ezek sorozatok,igaz csak 3 részes Posted Image -Rosenberg Lovas Kollégium: Az új fiú, a 2.Vágta az éjszakába, a 3.Halloween a kastélyban.Mind a hármat Dagmar Hobfeld írta.Szerintem nagyon jó,már az elsõt is alig bnírom letenni Posted Image

#380 Topy Baba

Topy Baba

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 20. - 20:32

Sziasztok!A Lovas kollégiumot én is olvastam! Nekem is nagyon tetszik. Amúgy május végén megjelenik még két része már nagyon várom.

#381 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 20. - 21:12

Az tökjó!!!!!!!!Most akrtam rákerseni a neten.Én efgy hétvége alatt kimolvastam holnap viszem is vissza.Írtó jó volt.Nmetudod mi lesz a címük?

#382 Gróf

Gróf

Új vendég

• Fórumtag
  • 17 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 21. - 11:46

Sziasztok!Segítséget kérek. Szakdolgozatomat "Ló a magyar kulúrában" vagy "A ló szerepe a magyar mûvelõdéstörténetben" vagy hasonló címmel akarom megírni. Ha van olyan irodalom amit szerintetek érdemes elovasni, légyszi írjátok meg nekem a a könyv címét, szerzõjét, kiadás helyét, évét, kiadót stb. Nemcsak könyv, hanem bármilyen forrás érdekel!Köszi a segítséget.

#383 Keszter

Keszter

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 596 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 21. - 11:56

Lovas Nemzet..Pl.

#384 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 21. - 14:10

Kedves Gróf, olvasd el Öreg Bölény könyvajánlóját néhány hozzászólással feljebb, ugyanezen az oldalon.

#385 amigo

amigo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 986 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 21. - 14:57

idézet:
Eredeti szerzõ: Öreg Bölény: Amennyiben érdeklõdõ Fórumosok vannak, és néhány példányt egyszerre rendelnének, úgy Gyõrffy-Villám András némi engedményt is tud adni. Akit érdekel a könyv, nézzen utána és rendeljen. Ha van igény, vállalom a szervezõmunkát. [/QUOTE]Engem igen erõsen érdekelne a könnyv!Ha még aktuális!!!!

#386 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 21. - 16:21

Jegyeztem Amigo.Szólok Bölénynek. Egy-két érdeklõdõ már van, ha lesz fejlemény, értesítünk. Posted Image

#387 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 21. - 19:44

Csatlakoznék az igénylõkhöz.

#388 Öreg Bölény

Öreg Bölény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 30 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 22. - 8:47

amigó, furioso!OK fiúk, vettem az igényt!Rákérdezek a korábban jelentkezõ lányokra (Xirén, Tötö Zsó?!)és már hívom is Gyõrffy-Villám Andrást. A részleteket: ár, fizetés módja. könyvek átvétele stb. majd ezt követõen, ugyanitt! Gróf!Jelezd, ha érdekel a dolog, szívesen segítek.

#389 kicsi huszár

kicsi huszár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 716 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 22. - 9:33

Én is jelentkeznék. Posted Image

#390 Gróf

Gróf

Új vendég

• Fórumtag
  • 17 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 22. - 16:58

Köszönöm!Közben ajánlott valaki egy könyvet(személyesen), szerzõként Hecker Waltert említette és azt mondta, hogy holnapra megnézi és kölcsönadja.Ha nem ugyanarról a könyvrõl van szó, akkor érdekel!!!Még jelentkezem, hogy akkor kell-e!

#391 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 15:10

Gróf!Dr.Hecker Walrer több lovas témájú könyvet is jegyez, írt pl. a bábolnai arab ménesrõl is, de - tekintve a dolgozatod címét - neked valószínüleg a Lovas Nemzetet ajánlották, aminek negyedmagával társszerzõje.

#392 Öreg Bölény

Öreg Bölény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 30 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 15:15

Bocs, de nem figyeltem, hogy Adrienn bejelentkezve maradt, illetve hogy nem én vagyok a bejelentkezett személy. Az elõzõ infó tólem származik.

#393 Öreg Bölény

Öreg Bölény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 30 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 15:37

Az elõbb sikerült elérnem Gyõrffy-Villám Andrást és megállapodtunk az árban.A Lovas Nemzet címû kötet ára 5.800.-Ft.(bolti ár: 6.990.-Ft.)Jelenleg az alábbiak kértek egy - egy példányt:Xiréntötõ ZsóKeszteramigófuriosohosszúhomlokkicsi huszárén is veszek még egyet, ajándéknak.Jövõ héten megyek a könyvekért, a pénzt és a pontos példányszámot addig kellene a zsebemben tudni. Valószínûleg egy számlaszámot adok meg és arra lehet majd az árat utalni. [ Február 23, 2005, 16:34: Az üzenetet átszerkesztette: Öreg Bölény ]

#394 Hókusz

Hókusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 102 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 16:52

törölhetõ

Edited by Hókusz, 2005 november 29. - 13:51.

#395 Öreg Bölény

Öreg Bölény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 30 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 24. - 16:27

Megadom a számlaszámot, amire az érdeklõdõk utalhatják a könyv árát:11707024-20430973. Valószínû, hogy a jövõ héten pénteken vagy szombaton, el tudom hozni a köteteket. [ Február 24, 2005, 16:53: Az üzenetet átszerkesztette: Öreg Bölény ]

#396 Altair

Altair

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 601 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 26. - 13:40

Életem egyik legjobb lovas könyve Gróf Széchényi Dénes - Lovaglás tanításához c. könyve. Annyira lerakja az alapokat az emberben, hogy az valami hihetetlen. Meg persze a Bodó-Hecker féla Lótenyésztõk kézikönyve (de errõl azt hiszem már volt szó) volt sok esetben a legjobb tanácsadóm

#397 amigo

amigo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 986 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 1. - 0:11

Öreg Bölény!Holnap utalom a pénzt .ui.mostanába nem leskelõdtem a topikba és igy lemaradtam a fontos infokról!!!

#398 BnB

BnB

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 125 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 1. - 10:24

Sziasztok Nem tudtok nekem a fogathajtással kapcsolatos könyvet ajánlani amit érdemes megvenni, mert lehet belöle tanulni?Különben nekem is van egy rakat könyvem csak az a baj a könyvekkel , hogy mondjuk a 300 oldalbol 250et már máshol is olvastam csak a szerkeztés más, és a, maradék 50 oldalért meg sajnálom a 5000 forintot kiadni. De mindegy én fanatikus vagyok és úgy is megveszem Posted Image

#399 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 1. - 11:11

Szia BnB!Pettkó-Szandtner Tibor: A magyar kocsizás(Ez alapmû, tavaly reprintben újra kiadta a Lapu Bt.)Dr. Eõry István: Az egyesfogat és hajtásaKépzõmûvészeti Kiadó91 oldal puha borító1800,-Ft (Errõl bõvebbet nem tudok, de kapható pl.[url="http://"http://www.painthorse.hu/konyv/konyv5.htm"]itt is[/url])Van egy [url="http://"http://www.paci.hu/cgi-bin/lovas/paciforum/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=1;t=000790"]külön topic[/url] a fogathajtásról, olvasd át, ott biztos találsz még számodra érdekes dolgokat!

#400 BnB

BnB

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 125 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 1. - 12:24

Szia AdriennKöszi,a Pettkó könyv TERMÉSZETESEN megvan (már vagy 5ször elolvastam) de a másik könyvet azt meg fogom nézni a tartalom alapján érdekesnek tûnik