Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Számítógép

• Please log in to reply
659 válasz a témához

#361 StG

StG

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.686 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 16. - 10:37

(...)
Szerinetetk hülyeség? :D

A magánvéleményem az, hogy semmi sem hülyeség, ahol strukturáltan lehet lekeresni dolgokat, más kérdés, hogy mennyire könnyű vagy nehéz bekerülni egy ilyennel a "köztudatba", hogy pörögjenek az események.
Ezen viszont jelen állapotában is dolgozni kellene még, mert pl. firefoxszal nézve teljesen szétesnek a néznivalók a képernyőn... (igaz, közben mintha le is vetted volna a webről)

Edited by StG, 2008 július 16. - 10:38.

#362 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 16. - 11:28

Szóval ezt portálrendszerrel lehet megcsinálni?
Próbáltam letölteni egy ilyet, de a kicsomagolásnál tovább nem jutottam...hogy lesz ebbõl progi? :D

Így valahogy: http://cavalier.extra.hu/drupal/ :)

Az elõbb telepítettem fel, ki is próbálhatod a regisztrációt, vagy testuser felhasználóval engedjbe jelszóval bemehetsz, annak már beállítottam szerkesztõ jogokat. Lehet még ehhez millió modult feltenni, tartalomszerkesztésre is van vagy párszáz, igények szerint testreszabható. Ez most az alapváltozat minden csicsa nélkül.

#363 Orcus

Orcus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 176 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 17. - 9:41

Ez tök jó, de nem tudom feltelepíteni.A TC-vel feltöltöttem, látszik is a mappa,de nem jelenik meg az oldalon a prog.kezdõlapja.Miért?Vmit rosszul csinálok?A letöltött zip fájlt kicsomagoltam és azt a mappát töltöttem fel.(a Joomla-val, a Drupal-lap is megpróbáltam)

#364 StG

StG

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.686 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 17. - 10:04

Valószínűleg az adatbázis rész nem működik: nincs jogosultságod az adott helyen adatbázist használni VAGY egyáltalán nincs ott adatbázis VAGY valamit hibásan írtál be valahova VAGY valamit nem írtál be valahova... :D :dev: A "nem jelenik meg" hibaüzenetből kb. ennyit lehet leszűrni, de ezt biztosan... :) :ang:

Én azt javasolnám, hogy a Cavalier által telepített drupal-lal ismerkedj, ott a felhasználónév/jelszó. Aztán szét kellene nézni, hogy melyik drupal modullal tudod azt elérni, amit az oldaladon szeretnél (szerintem valami olyat keress, mint amit joomla-hoz ajánlottam)

Némi segítséget egyébként találhatsz itt: http://drupal.hu/kezikonyv/telepites esetleg ugyanott, a fórumokban...

Edited by StG, 2008 július 17. - 10:09.

#365 Orcus

Orcus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 176 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 17. - 10:20

Köszi! ;)

#366 Guest_Zebu_*

Guest_Zebu_*
  • Guests

Közzétéve 2008 július 17. - 12:30

üdv letezik webes skype?ide nem telepithetem fel,mert nem az en gepem,de telefonalni meg kell,kulfoldrol meg nem vagyok olyan gazdag,hogy mobilozzak. valakinek otlet?

#367 StG

StG

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.686 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 17. - 15:04

http://www.jajah.com/
http://www.nonoh.net/en/index.html
Mondjuk nem próbáltam egyiket sem, meg az árakat sem hasonlítottam, hogy mi mennyire drága...

#368 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 17. - 21:30

üdv

letezik webes skype?ide nem telepithetem fel,mert nem az en gepem,de telefonalni meg kell,kulfoldrol meg nem vagyok olyan gazdag,hogy mobilozzak.
valakinek otlet?

http://letoltokozpon...o...?a=3084&k=7

Hordozható Skype, usb kulcsra felrak, bárhol futtat. :)

Ez tök jó, de nem tudom feltelepíteni.A TC-vel feltöltöttem, látszik is a mappa,de nem jelenik meg az oldalon a prog.kezdõlapja.Miért?Vmit rosszul csinálok?A letöltött zip fájlt kicsomagoltam és azt a mappát töltöttem fel.(a Joomla-val, a Drupal-lap is megpróbáltam)

Pár apróbb szívás volt a telepítéssel, pl. a .htaccess filet ki kellett törölni, meg pár file nem ott volt ahol kellett volna. Meg elõször az install.php-t kell futtatni, és persze tudni kell az sql szerver címét, adatbázisnevet, jelszót, stb.

#369 Guest_Zebu_*

Guest_Zebu_*
  • Guests

Közzétéve 2008 július 19. - 12:30

´kosszonom szepen!!

#370 Guest_Zebu_*

Guest_Zebu_*
  • Guests

Közzétéve 2008 július 19. - 20:08

Hordozható Skype, usb kulcsra felrak, bárhol futtat
Van ilyen msn-ben is?De nem a windows msn-re gondolok,hanem a live vältzozatra.

#371 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2008 szeptember 17. - 17:34

Reményeim szerint hamarosan laptop-vásárlás elõtt fogok állni, de nem szeretnék elhamarkodottan dönteni, így itt is felteszem a kérdéseim, hátha valakinek van tapasztalata az adott gépekkel, eszközökkel kapcsolatban.

Jelen állás szerint 2 konfiguráció jöhet szóba:

ASUS X50N-AP068
LENOVO N200 TY2EPHV

A fõ kérdésem az lenne, hogy a gépekben található processzorok, illetve grafikus kártyák egymáshoz képest (tehát nem a kapható legjobb cuccokhoz viszonyítva, mert arra tudnám a választ...) hol helyezhetõek el. Ezen kívûl, ha valakinek konkrétan az adott gépekkel/sorozatokkal kapcsolatban van személyes tapasztalata és megosztaná, azt is nagyon megköszönném.

A gép nem játék célra fog kelleni, hanem az alapprogramok mellett (tehát Office/OpenOffice) kiskaliberû 2D, illetve 3D modellezésre, CAD programok futtatására (és mindezt valószínûleg Linux alatt).

Remélem lesz aki tud segíteni. :)

#372 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 2. - 17:38

A googleearth az milyen idõs? Mikor láthatom a 2 hete beállt helyzetet? Meg akartam nézni az M6 bevezetõt felülrõl (ha már az autópálya honlapon nincs rajta :gm: ), és még csak a földmunkákat látom.

(Utólag: van ilyen tárgyú ropic is... Mások okulására.)

Edited by Ernest, 2008 november 2. - 18:25.

#373 StG

StG

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.686 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 2. - 18:00

Mikor mennyi... Úgy gondolom, hogy az M0 teljes befejezése környékére ez is fel fog kerülni... :D

#374 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 8. - 21:39

Eladó ATI videókártya ( 512 ) külön ventilátorral bordó színû teljesen új ir.ár:25.000 ft képeket küldök kérésre

#375 Vessy

Vessy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 809 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 23. - 14:09

HELP!!

Nem értek a számítógéphez és az internethez, és mióta letöltöttem az Internet Explorer 8-at, azóta nem jön be ez az oldal. :confused: Meg néha pdf-eket sem tudok letölteni, de a régi verzióval minden flottul ment. :hupp:
Tud valaki távsegítségben vmi okosat mondani?

#376 Rajmund

Rajmund

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.755 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 23. - 15:05

Az IE8 még csak béta verzió, tehát még fejlesztési szakaszban van, nincsenek kijavítva a hibák (nem mintha amúgy ki lennének az internet explorerekben általában) A pdf dolog lehet plugin (beépülõ modul) kérdése is, bár ha csak néha, akkor nem valószínû. A legokosabb tanácsok talán: folyamatosan figyeld van-e frissítés az IE8-hoz, illetve telepítsd a legfrissebb plugineket (a legfontosabbak: Flash, Adobe Reader, Java, Quicktime) és reménykedj. Sajnos az IE-re való visszatérés valószinüleg nem fog sikerülni, szobatársam is így járt, õ azóta Operát használ netezéshez. Amúgy a legjobb tanácsom az lehetne,hogy hagyd úgy és tedd fel a Firefoxot (vagy akár az Operát) mert egy nagyon stabil okos, és egyszerû böngészõ, sokkal gyorsabb és praktikusabb mint az IE, és semmit sem kell tudni a használatához, mert világos az egész. ;)

#377 Vessy

Vessy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 809 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 23. - 16:23

Köszi :) megpróbálom a firefox-os verziót. (kettő percbe telt, és tényleg jó :D )

Edited by Vessy, 2008 november 23. - 16:28.

#378 Rajmund

Rajmund

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.755 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 23. - 17:00

;) A plugineket ahhoz is külön kell telepítgetni, de amikor olyasmit akarsz megnyitni ami nincs meg neki akkor felajánlja úgyis.

#379 Zebu

Zebu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 356 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 29. - 17:00

Üdv! Vannak itt WiFi router szakértõk?? :) Szeretnék egyet vásárolni, de nem tudom,hogy mennyire 'komolyat' vegyek (a számítógépes boltban mindig mást mondanak,mármint mindegyik boltban mást....). Szóval a lényeg,hogy max két számítógép használná,a hálózat késõbb sem fog bõvülni,szeressük ha gyors a net,és a ház pedig nagy...(nem tudom,még milyen szempont ismerete szükséges),sima mezei felhasználók vagyunk,mégcsak nem is torrentezünk. Ja,na meg az ár: 15 ezernél nem szeretnék rá többet szánni. /tulajdonképpen arra lennék kíváncsi elsõsorban,hogy egy 15 ezer forintos mennyivel tud többet,mint a 6 ezer forinos,ás arra a tudásra nekem feltétlenül szükségem van-e/

#380 LeO

LeO

Törzsvendég

• Moderátor
  • 5.091 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 29. - 17:09

A 6000 forintos bõséggel megfelel az adott feladatra, pláne ha semmit nem tudsz ezekrõl a jószágokról... :)

#381 Zebu

Zebu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 356 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 29. - 17:21

oh,szuper!!!kösziii

#382 LeO

LeO

Törzsvendég

• Moderátor
  • 5.091 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 29. - 18:26

Egyébként Linksys WRT54GL a kedvencem, hatósugara, mert cserélgethetõ szoftvere miatt. Belefér a 15k-s keretbe.

#383 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 29. - 18:39

Azt dícséri mindenki, (esetleg tomato linux firmware-vel upgradelve,) de csak annak aki szeret molyolni a beálíltásokkal.
Eredeti szoftverével nem nehéz telepíteni.

#384 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2008 november 29. - 21:25

Most adtam el egyet. Kb. 2 napig árultam, azonnal elvitték.

#385 LeO

LeO

Törzsvendég

• Moderátor
  • 5.091 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 30. - 11:40

Nekem a cégnél van egy, 7 dbi-s antennapárral, módosított tomato firmware-el. Ügyes kis szerszám. :]

#386 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 1. - 11:25

Elköltöztünk vidékre és sajnos a jól bevált t-online-os, t-home-os internet, tv itt nem fogható. Invitel területen vagyunk elvileg. Pest megye. Kérdésem, hogy melyik a legelfogadhatóbb tévé elõfizetés a környéken (családi csomag) és olyan, ahol mindennap van szolgáltatás, mert sajnos már jártunk úgy, hogy naponta nem volt adás 1-1,5 órát egy szolgáltatónál. Milyen vonalas telefonelõfizetés a legjobb? És milyen internet? Esetleg mobil internet? Letölteni nem szoktunk, de soha nem lehet tudni, viszont két gép menne róla. Tv meg három van.

#387 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 4. - 21:44

Segítsetek, hogyan lehet a Googleearthba feltölteni képeket? Kaptam egy felkérést, de nem kaptam útmutatót.

#388 StG

StG

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.686 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 5. - 9:34

Kell hozzá egy google-regisztráció, aztán szerintem itt lehet infókat találni a témában.

#389 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 3. - 23:07

Egy számítógép szervíznek megvan az eszköze hozzá, hogy hozzáférjen egy jelszóval védett számítógéphez (pl teszt céljából), illetve, hogy esetleg megváltoztasson egy jelszót? Csakhogy balhézzak, vagy segítséget kérjek, vagy ássam el magam amiatt, hogy nem tudok hozzáférni egy szervízbõl visszakapott gép tulajdonosi profiljához.

#390 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 3. - 23:27

Simán, de "illik" tájékoztatni, még inkább beleegyezését vagy a jelszót kérni elõre, és akkor egyértelmû. Különben szükséges néha, mert bizonyos dolgokhoz csak admin ill. annak megfelelõ jogokkal fér hozzá. A tulajdonosi jogot követelheted, elvégre tulaj lennél, vagy mifene.

#391 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 4. - 12:13

Köszi az infót! Beszéltem velük, állítják, hogy nem nyúltak hozzá, de mivel nem akarom még egyszer leadni 2 hétre, hogy feltörjék így más megoldást kerestem. Sikerrel. :)

Edited by Artin, 2009 február 4. - 12:13.

#392 LeO

LeO

Törzsvendég

• Moderátor
  • 5.091 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 4. - 12:32

Winfos xp, 2003, vista jelszavakat megtörni percek kérdése, ha hozzáférek a számítógéphez. Kis google keresés után bárki meg tudja csinálni.

#393 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 5. - 17:19

na csókoltatok mindenkit, gondom van. be akartam állítani a jap klavit, mert kicsit idegesítõ minden egyes jelet kimásolgatni gépeléskor. nem mondom, hogy fárasztó, de elég macerás egy mondatnyi anyagot is bevinni, hát még többet. neten természetesen rákerestem, területi-nyelvi beállításoknál jelzi is, hogy fent van, az IME természetesen alapból felkerült, nem tudnék semmit olvasni anélkül a neten sem. a történtek ellenére (japán betûtípussal) nem megy a gépelés, de mit nem megy, rákattintok, hogy tegye a tálcára a nyelvi eszköztárat, erre fogja és csak a súgó-beállítások-elõzõ méret gombokat teszi ki, nem a szokásos HU-EN akármi verziót. amikor frissen felraktam a rendszert, természetesen ott volt, de szépen megkértem, hogy fáradjon el onnan, mert nem volt szükségem rá, most meg nem hajlandó visszaállni. valakinek ötlete? a nyelvi eszköztár kis panelen mind a 4 dolog ki van pipálva, reménykedem, hogy csak ott van valami gond. próbáltam zárolni, újra nyitni a tálcát, nem akarja. próbáltam a billentyû kombinációt, ami a nyelvek részleteinél oda van írva, azzal se tudok váltani. annak idején héberül simán gépeltem így, bár a jobbról-balra dolgot nehezen emésztette meg, de az annyira jó volt (nem tudom, ki mennyire...), hogy a MSH-MGH kombó esetén szépen a helyére tette a pöttyöket (ott csak pöttyök jelzik a MSH alatt vagy felett a MGH-kat), gondolom, itt is kiegészítené szépen. inputnak be van állítva a romaji (latin betûs írás). segítsééééég...

Edited by Unicorn, 2009 március 5. - 17:39.

#394 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 5. - 17:42

fejlemény: megjelent a JP-HU gomb, viszont nem hajlandó kanákat írni, csak a latin betûket keveri meg.

#395 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 5. - 17:58

csak a Marslaka :rolleyes: nyelvi klavibeállításokkal tudnék segíteni perpill.

#396 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 5. - 18:00

én is téged. értem, h ez neked nem probléma, de ha megengeded, nekem az. ha nem, sajnos akkor is marad.

#397 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 5. - 18:41

megoldódott.

#398 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 17. - 14:03

Hahó! Szõkenõs bénázás következik :D Netrõl letöltöttem egy tömörített fájlt, a kicsomagolást hosszas töprengés után megoldottam, de valamiért nem tudom megnyitni... Megpróbáltam megint és ugyanott tartok. Ilyenkor mi van? Van olyan, hogy valami miatt nem engedi a gép? Mit állítsak át és hol? Itt ülök telefon nélkül, csak bennetek bízhatok :D

#399 StG

StG

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.686 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 17. - 14:53

Ez így nem megválaszolható. Mit (milyen állományt), hol, milyen körülmények között próbáltál "megnyitni" és mit kaptál hibaüzenetként? Kb. ilyesmi egy hibajelentés... :)

#400 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 17. - 15:02

Csak egy egyszerû kis kérdésecském lenne. Mi a franc az az off???