na csókoltatok mindenkit, gondom van.
be akartam állítani a jap klavit, mert kicsit idegesítõ minden egyes jelet kimásolgatni gépeléskor. nem mondom, hogy fárasztó, de elég macerás egy mondatnyi anyagot is bevinni, hát még többet. neten természetesen rákerestem, területi-nyelvi beállításoknál jelzi is, hogy fent van, az IME természetesen alapból felkerült, nem tudnék semmit olvasni anélkül a neten sem. a történtek ellenére (japán betûtípussal) nem megy a gépelés, de mit nem megy, rákattintok, hogy tegye a tálcára a nyelvi eszköztárat, erre fogja és csak a súgó-beállítások-elõzõ méret gombokat teszi ki, nem a szokásos HU-EN akármi verziót. amikor frissen felraktam a rendszert, természetesen ott volt, de szépen megkértem, hogy fáradjon el onnan, mert nem volt szükségem rá, most meg nem hajlandó visszaállni. valakinek ötlete? a nyelvi eszköztár kis panelen mind a 4 dolog ki van pipálva, reménykedem, hogy csak ott van valami gond. próbáltam zárolni, újra nyitni a tálcát, nem akarja. próbáltam a billentyû kombinációt, ami a nyelvek részleteinél oda van írva, azzal se tudok váltani. annak idején héberül simán gépeltem így, bár a jobbról-balra dolgot nehezen emésztette meg, de az annyira jó volt (nem tudom, ki mennyire...), hogy a MSH-MGH kombó esetén szépen a helyére tette a pöttyöket (ott csak pöttyök jelzik a MSH alatt vagy felett a MGH-kat), gondolom, itt is kiegészítené szépen. inputnak be van állítva a romaji (latin betûs írás).
segítsééééég...
Edited by Unicorn, 2009 március 5. - 17:39.