Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Repülés, katonai, sport, polgári

• Please log in to reply
847 válasz a témához

#361 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 27. - 20:07

Megamúgy mi értelme van itthon helikopterjogsinak? Nem sok helyre mehet az ember sofõrnek nem? Lehet gondolom bérelni gépet, vagy valami, de az meg még többe kerül. Persze lehet venni is, párszázezer dolcsiért, meg üzemeltetni. Esetleg, ha valaki felvenne privát pilótának és fizetné a kiképzést, én is bevállalnám, még tanulmányi szerzõdést is írhatnánk. :-D A Flight Simulator tényleg király, a gyári R22 meg B206 uncsi vót, letöltöttem hozzá Mi-8-at, 24-et, Apache-ot, Cobra-t, egész jól megy már, egész ritkán töröm össze. :-D (jó joystick nem árt) Bár a navigáció nem megy még, csak szemre, ahelyett, hogy olvasnám a cikkeket róla, inkább repkedek. Meg még az Extra 300-at is szeretem, bekapcsolom a füstöt aztán kintrõl nézem mit csinálok. Igaziból biztos behánynék, de azért kipróbálnám. :D Helikoptert vezetni kb. olyan lehet mintha jobb kézzel csavart hajtanál be, bal kézzel gépelnél, közben lábbal dekáznál, és még célba is kéne köpni közben. Mondjuk az FS-ben elég sokminden automata, szóval csak a rotorokat meg a kollektívot kell tekergetni, de az egyhelyben lebegés még mindig nem megy igazán így se. Juteszembe, Mongol, járjál már egyszer erre! Sõt, Úrhidán reptér is van, jöhetsz repülõvel is, itt lakunk fél órára lóval.

#362 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 27. - 20:21

Helikoptert vezetni kb. olyan lehet mintha jobb kézzel csavart hajtanál be, bal kézzel gépelnél, közben lábbal dekáznál, és még célba is kéne köpni közben.

Pont olyan. :yeah:
Vannak elvetemült helis haverjaim.
Egyik sem normális.
A végén meg vettek egy Moránt. :D

#363 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2007 szeptember 27. - 22:54

Cav! Ha pontosítjuk hova is kell mennem, még le is megyek. A repcsivel most várnék, mert ahogy Bendegúz mondaná meglevesedett az orrom az utóbbi három órai nyitott sisakos reppenéstõl. A lovat jobban bírom.

#364 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 28. - 17:45

Sárkeszi, szfvár mellett, ahol lakunk.

http://www.vamp-air....e...cle&sid=123

Itt az Úrhidai reptér, ha majd meggyógyul az orrod. :D

#365 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2007 október 1. - 19:24

Francba. Ma is repülnöm kellett 2 órát, meg holnap is legalább ennyit kell. :D

#366 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 1. - 19:28

Ha ráérek majd sajnállak egy kicsit... :D Juteszembe, tipikus repidõ lesz holnap is. :yeah:

#367 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2007 október 1. - 19:30

Most nézegetem a piacon a zárt sisakokat, mert lassan-lassan összejön egy laza arcüreggyuszi.

#368 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 1. - 19:34

Álvédõs zárt sisak már 17 ezer körül van nálunk is.

#369 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2007 október 1. - 19:38

A vaterán látok 7000-ért is. Nem szeretnék vagyonokat beleölni, mert ugye ha baleset van, akkor úgyis mindegy milyen minõségû ha lezúgok 400-ról, a szelet meg a gagyi is védi. :D

#370 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 1. - 19:42

Ja, csak abba már beleizzadtak egy páran. Nameg a méret a lényeg. :D Van egy olyan amcsi repcsis sisakom, ha meglátnád belesápadnál.

#371 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2007 október 1. - 19:43

Ezek zsír újak.

#372 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 5. - 9:37

Az elmúlt napokban számos – elsõ hallásra egészen megdöbbentõnek tûnõ – hír látott napvilágot a vadonatúj lengyel F-16-os flotta hiányosságairól. A Rzeczpospolita nevû lap szerint az eddig leszállított gépek között számos hibás vagy hiányos darab van. Mivel új gyártású és nem használtan beszerzett gépekrõl van szó, ez több mint furcsa... A megszellõztetett hír valódiságát erõsíti, hogy a napokban két F-16-os is kényszerleszállást hajtott végre az elektronikai rendszer meghibásodása miatt.

A múlt év decembere óta üzemeltetett gépekkel már eddig is számos kisebb-nagyobb probléma akadt. A varsói Rzeczpospolita lap információi szerint például az elsõ 11 leszállított gépbõl 9 hibás volt. A legszélsõségesebb esetben komplett rendszerek hiányoztak egyes gépekbõl, más esetekben csak kisebb hibák fordultak elõ. A lengyel mûszakiak javították a problémás rendszereket, de ez mind idõ és pénz...

A legutóbbi, október 2-ai esetben az elektronikai rendszer meghibásodása miatt voltak kénytelenek repülésüket megszakítani a Fighting Falconok. Már az elsõ gépek megérkezése sem volt zökkenõmentes (bõvebben itt olvashatnak róla: http://www.haborumuv...ws/f16_061109/), és azóta is számos esemény történt a lengyel F-16-osokkal. Természetesen az is tény, hogy az új gépeknél - típustól függetlenül - az üzemeltetés kezdeti szakszában általában több mûszaki probléma adódik.

Lengyelország összesen 48 darab F-16 Fighting Falcon vadászbombázót szerzett be, ezek közül már 37-et leszállított az amerikai Lockheed Martin

#373 pszihopata

pszihopata

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 685 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 8. - 23:40

Tudom, hogy nem teljesen ide tartozik, de elvileg tavasszal ejtõernyõzni kezdek :D

#374 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 9. - 6:56

Tudom, hogy nem teljesen ide tartozik, de elvileg tavasszal ejtõernyõzni kezdek :D

Épp ember, épp gépet, épp ésszel, nem hagy el. :D :kocc:

#375 pszihopata

pszihopata

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 685 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 9. - 17:48

Épp ember, épp gépet, épp ésszel, nem hagy el. :D :kocc:

Soha nem állítottam, hogy épp vagyok, sõõõõt :dev:
A jumpingot próbáltam már, csak kevés volt a zuhanás :D

#376 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 14. - 19:26

Négyen vesztették életüket abban a légi balesetben, amely a hét végén történt Ausztriában. Egy kisrepülõgép szombat késõ délután egy görgõkomp drótkötelének ütközött Spitz közelében, majd a Dunába csapódott. Az utasok után vasárnap reggel is nagy erõkkel folyt a kutatás. A Piper P 28 típusú, egymotoros gépen a pilóta, egy nõ és két gyerek utazott. Feltehetõen mind a négyen szörnyethaltak a balesetben. Szemtanúk szerint a szerencsétlenség szombaton, öt óra tájban történt. Többen is arra lettek figyelmesek, hogy a gép túl alacsonyan száll a víz fölött. A pilóta valószínûleg a szemébe sütõ nap miatt nem vette észre idõben a folyó fölött kifeszített, a komp által használt, 485 méter hosszú kábelt, és hiába próbálta az utolsó pillanatban magasabbra húzni a Pipert, az ütközést már nem tudta elkerülni. A gép felrobbant, majd darabokra szakadt. A roncsok kétszáz méteres körzetben a Dunába csapódtak. Néhány repülõdarabot késõbb megtaláltak, de a holttestek nyomára egyelõre nem bukkantak. A kutatásnál csónakokra erõsített kotróláncokat is használnak. A negyvenhét éves, tapasztalt pilóta - Reinhold B. - Dobersbergben bérelte a sportgépet. Minden bizonnyal kirándulni vitte a nõt és a két gyereket, akik közül az egyik tíz, a másik tizenhárom éves volt.

#377 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 17. - 12:17

http://www.flygradar.nu/stockholm.php
Egy kis néznivaló.
Élõ redar kép. Érdemes sûrün frissíteni.
egy kis segítség:
légitársaság neve,
a járat száma,
magasság láb-ban
irány fok-ban
sebesség csomóban
tipus és lajstromjel.

Edited by don quihote, 2007 október 17. - 14:53.

#378 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 19. - 17:02

..........

Edited by don quihote, 2007 október 19. - 17:02.

#379 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 27. - 10:22

Akit érdekel, hívjon fel. Beviszem. PROGRAM a 2007. október 29-i konferenciára 9.00 óra Megnyitó: dr. Mester László polgármester, országgyûlési képviselõ Simon Gábor országgyûlési képviselõ Elõadás: Zajproblémák kezelésének hatósági megközelítései Elõadó: Nemzeti Közlekedési Hatóság Légiközlekedési Igazgatóság (15 perc) Tájékoztató a legújabb légtérszerkezeti változásokról Elõadó: HungaroControl Zrt. (15 perc) Budapest Airport fejlesztési tervei Elõadó: Budapest Airport Zrt. (15 perc) 1000-1100 óra Konzultáció 1100 óra Állófogadás

#380 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2007 október 30. - 19:01

Repült a bálna!!!

#381 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 31. - 11:19

Nem szeretem az Airbust. Komoly ember, ha repül valahova, és a járatára ez a tipus van tervezve, inkább megy a következõvel. Nagyon rossz a baleseti statisztikája. Nem a 380-ra gondoltam, hanem úgy álltalában.

#382 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2007 október 31. - 11:26

Járaton még én is a B777-est és a 737-est próbáltam.

#383 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 5. - 13:09

Lezárult az a vizsgálat, amelyben a tavaly, Arizonában lezuhant Lufthansa-oktatógép katasztrófájának körülményeit igyekeztek feltárni. Ugyan minden kétséget kizáróan nem sikerült bizonyítani, ám továbbra is makacsan tartja magát az a feltételezés, hogy a katasztrófához köze lehet egy F-16-os vadászgépnek, amely fél perccel a becsapódás elõtt megközelítette a motoros oktatógépet. A katasztrófában elhunyt a kisgép 22 éves nõi pilótája. Az egy hajtómûves Beechcraft F33 kisgép az F-16-ossal való találkozás után meredek szögben kezdett el süllyedni, majd 29 másodperc után a földbe csapódott. Az egyedül repülõ Lufthansa-növendék a phoenixi Goodyear Airportról szállt fel tavaly február elsején, s a kijelölt légtér fele haladt a megfelelõ magasságra emelkedve. Mivel már a képzés vége felé járt, ezért a repülését oktató nélkül végezte. Elérvén a kb. 4500 láb (kb. 1400 méter) magasságot, a pilóta csökkentette a hajtómû teljesítményét, és erõteljes süllyedésbe kezdett. Az ottani légügyi hatóság feltételezése szerint valószínûleg ekkor jelezhetett a kisgép azon rendszere, amely a potenciális ütközésekre hivatott felhívni a pilóta figyelmét. Másodpercekkel késõbb az F-16-os jobbról balra haladva repült el a kisgép elõtt, igaz, relatív nagy távolságban. A közeli reptér radarjának adatai alapján a vadászgép vízszintesen 564 méterre, függõlegesen 122 méterre közelítette meg az oktatógépet. Az F-16-os elhaladása után a növendék gépe folytatta a süllyedést, amely meghaladta a 2500 láb/perc sebességet is. A gép végül 50 fokos szögben, enyhe jobb oldali bedöntéssel csapódott be. A roncsok többszöri vizsgálata alapján kizárták a meghibásodás lehetõségét. Ugyanakkor azt az eshetõséget is kizárták, hogy az elhaladó vadászgép hajtómûvébõl kiáramló gázsugár befolyásolta volna a kisgép repülési tulajdonságait, ugyanis a jelentés szerint ehhez a két gép túl messze volt egymástól. Ugyanakkor nem zárják ki annak lehetõségét, hogy a kisgép pilótája a küszöbönálló ütközés miatt pánikba esett, vagy talán eszméletét is elveszthette. A Lufthansa helyi kiképzõközpontjának vezetõje hitelt érdemlõnek minõsítette a jelentést, ugyanakkor se õ, sem pedig azon reptér illetékesei, ahonnan a kisgép felszállt, nem hajlandóak további információkkal szolgálni.

#384 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 10. - 11:59

Tegnap délelött elment mellettünk a földön egy TU 154 2/M. Meglepõen csendes volt. :eek:

#385 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 12. - 13:53

A légitársaságok nem kérnek az adattárolásból 2007. november 9. Alighogy ismertté váltak az európai légiutas-adatbázis létrehozásának részletei, az Európai Légitársaságok Szövetsége (AEA) máris tiltakozik az elképzelés ellen. A szervezet egyáltalán nem örül az ötletnek. "Nem ismertek elõttünk az adatfelvétel és az adattárolás költségei. Csupán az bizonyos, hogy ezek a kiadások szinte teljes egészében minket terhelnek majd. Hiába mondja az Európai Unió, hogy csak öt évig lesznek aktívak az információk és utána további nyolc évig õrzik meg õket, ez akkor is egy óriási esemény a légitársaságok életében. Úgy véljük, hogy az európai PNR-rendszer már akár jövõre valósággá válhat" - jelentette ki Francoise Humbert, az AEA kommunikációs vezérigazgatója. "A Franco Frattini által bejelentett terv a valóságban azt jelenti, hogy a légitársaságokban a jövõben összesen 27 különbözõ rendszerhez kellene hozzáférniük vagy ilyeneket felszerelniük. Ez pedig mind technikai, mind szervezeti szempontból rémálom. Ráadásul, az Európai Bizottság nem veszi figyelembe a légitársaságok pénzügyi, gazdasági jelentõségét" - tette hozzá a szakember. Az Európai Légitársaságok Szövetségét egyébként leginkább az dühítette fel, hogy az Európai Bizottság (EB) szinte titokban készítette elõ a javaslatot és a testület az AEA egyetlen tagvállalatának véleményét sem kérte ki az ügyben. Vagyis a beruházásokról a légitársaságok feje fölött döntenének, de minden költséget rájuk hagynának. A szervezet ezért azt követeli, hogy az EB azonnal vizsgálja meg, az intézkedések milyen változást jelentenek majd a légitársaságok és az utasok életére, utazási szokásaira. A cégek is hajlanak egy biztonsági rendszer létrehozására, de a jelenleg tervek alapján körvonalazódó rémálomból, köszönik, nem kérnek. A törvénytervezet egyébként az Európai Parlament elé kerül, azonban az EP-nek ebben a kérdésben kizárólag konzultációs joga van, így elvileg semmilyen módon nem szólhat bele az európai légiutas-adatbázis létrehozásába. Az adatvédelmi szakembereket magán az elképzelésen kívül leginkább az zavarja, hogy az adatbázisba a tervek szerint - bizonyos feltételek mellett - akár harmadik ország is beletekinthet majd. Mint ismeretes, az EU 13 évig õrizné a légiutasok adatait. Az adatbázis az Egyesült Államokban alkalmazott rendszer mintájára épülne fel és az egyes légiutasokkal kapcsolatban 19 különbözõ információt tartalmaz majd. A nyilvántartásban minden olyan személy szerepelni fog, aki repülõgépen érkezett az Európai Unióba, illetve egy az EU-ból induló járattal utazott. Mégilyet! :eek: :huh:

#386 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2007 november 12. - 14:21

Vajh mit szólnának a kedves amerikai utasok, ha ugyanúgy bűnözőként kezelnék őket, mint ők a csatlósországok utasait. Nekem most azért kellett útlevelet cserélnem, mert libanoni vízum volt benne és emiatt mindenhol terroristaként kezeltek. -Mit csinált Libanonban?-Robbantottam vazze. Ja, egy kérdés. Még mindig nem vihetek ki egész flakon tusfürdőt? Eszem-fszom megáll az egésztől. Isten hozta kedves utasainkat. Egyébként meg kikérem magamnak, hogy nyilvántartsák az adataimat egy légitársaságnál.

Edited by Mongol, 2007 november 12. - 14:27.

#387 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2007 november 14. - 13:05

Nem hinné az ember, hogy repül.

#388 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 14. - 13:22

Nem hinné az ember, hogy repül.

Egyszer láttam Schönefelden. Az ég is besötétedett ahogy megjött. Csak 3 diesel mozdonyt hozott. :kir:

#389 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2007 november 14. - 13:24

Csak 3 diesel mozdonyt hozott. :kir:

Kinézem belõle :D .

#390 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 14. - 13:30

Kinézem belõle :D .

Tudod mire tervezték ezt a komák? A burán ûrhajót a nyakába vette és azzal is fel tud szállni. A Discoverin láttam. :eek: :huh:

#391 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2007 november 14. - 13:40

Igen, itt van. :yeah:

#392 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 14. - 13:48

Igen, itt van. :yeah:

Erre még a tervezõ is azt mondta, hogy látja, hogy felszálltak, de nem hisz a szemének sem.

#393 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2007 november 14. - 13:59

A Flight Simulator 2004-ben ezek az elefántok a kedvenceim.
B777, AN124, C17, C130, nomeg a nagy kedvenc a Jumbo. "Kicsikkel" szinte nem is repülök. A legkisebb a Learjet45.

Valahogy ilyen szokott lenni.

#394 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 15. - 12:16

--------

Edited by don quihote, 2007 november 15. - 12:52.

#395 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 15. - 12:37

A Flight Simulator 2004-ben ezek az elefántok a kedvenceim.
B777, AN124, C17, C130, nomeg a nagy kedvenc a Jumbo. "Kicsikkel" szinte nem is repülök. A legkisebb a Learjet45.

Valahogy ilyen szokott lenni.

Ezt Te repülted? Nem rosz, bár leszállásnál egy kicsit balra voltál a középvonaltól. ( tudom, a másodpilótád meg egy kicsit jobbra. ) Kaitak esetében ez megbocsátható. :D

Élõ atc adás az index.hu-fórumok-pilóta-légiforgalmi irányítók topicban kikereshetõ, Zürichbõl.

Edited by don quihote, 2007 november 15. - 13:04.

#396 kisbéri

kisbéri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 501 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 15. - 13:03

A nejem is nagy FS rajongó. Az AN 124 az egyik kedvence. Nem repültetek még ? BS-PAN a hívójele.

#397 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 15. - 13:05

A nejem is nagy FS rajongó. Az AN 124 az egyik kedvence. Nem repültetek még ? BS-PAN a hívójele.

Nem szimulátorozok. Csinálom élõben eleget. :D

#398 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 16. - 8:25

Megint egy Airbus balaset. A héten már a második. Egy A 340-esnek hajtómû próbázás közben kioldott a parkolófékje, és belerongyolt egy épületbe.

#399 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2007 november 16. - 15:23

Tavaszig már csak nézhetem az ilyeneket

Edited by Mongol, 2007 november 16. - 15:23.

#400 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 16. - 16:40

Tavaszig már csak nézhetem az ilyeneket

Egyszer Igal környékén felültem hátizsáknak egy ilyenre. Pontosabban NEM ilyenre. Mert azt egy kiszolgált Trabant motor szolgálta. Félórát szántam rá az életembõl. Úgy másfél óra multán derengeni kezdett, hogy valami nem klappol. Valahányszor ereszkedtünk lefelé, a "pilóta" odarikkantott, hogy "na, akkor menjünk még egy kört!". Hatodszorra mondtam, hogy inkább neeeeeeeeeeeee! Õmeg, hogy: deeeeeeeeeeee. A második óra magasságában ordítva követeltem, hogy azonnal szálljunk le, a tököm tele volt már a Balaton látképébõl (Igalon szálltunk fel, mondom.) Elõször a szélre fogta, hogy nem tudunk leszállni, majd a motorra, legvégül bevallotta, hogy én vagyok az elsõ utasa, elõzõ nap lett légügyi dinasztia megalapozója, bár úgy festett, a projekt elmarad, mert ott kerengünk idõk végezetéig az éterben, mint gólyafos a levegõben. Mire sikerült valahogy lepakolnia a gépet, a mandulámra fagyott mindkét petefészkem. Viszont a kalandra való tekintettel ingyen thrillereztem. Ehhez még vegyétek hozzá, hogy némi tériszonyom is van!