Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Veszprém megye

• Please log in to reply
2065 válasz a témához

#361 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 21. - 20:22

Ma sajnos szomoru napra virradtunk! Az egyik kedvenc lovunk Angyal, három napja megbetegedett. Nem tudott, enni inni. Megvizsgálták az orvosok, és megállapították, hogy menthetetlen. A gégefedõ alá beszorult, egy kevés fû, és a bomlási folyamat, átterjedt az izmokra(megfeketedtek). Megszünt a nyelési reflex! Ma megszabadult, szenvedéseitõl, és áttköltözött az örökké zölden hullámzó prérikre, ahol már nem érheti semmi bántódás. Tizenöt éven keresztül szolgált bennünket, hûségben szeretetben. Nem volt hozzá fogható ló széles e hazábann. Zokszó nélkül türte a tanulni vágyó emberek hibáit! Soha nem próbált megszabadulni lovasától. Nem csak a nevében, de a tulajdonságaiban, egy igazi ANGYAL-volt. Valódi hamisítatlan iskolaló, azok közul is a legjobb!Kívánom neked mami(mi csak így hívtuk), hogy annyi szeretet érjen, abban a világban, ahová elköltöztél, mint amennyit itt a földön mulandó életedbenn, nékünk te adtál. ISTEN VELED ANGYAL!

Edited by aroon, 2006 május 22. - 5:57.

#362 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 22. - 11:05

Méz!Ha ezt tudtam volna,hogy jössz 7végén........Szombaton egész nap kint voltam a lovaknál,és nem volt társam,aki kijött volna velem egy jót lovagolni.....Még gondoltam is,h megcsörgetlek,hátha össze tudunk ruccanni...hogy miért nem tettem??!!! :confused: Legközelebb mikor leszel??

#363 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 23. - 13:24

aroon!Tudom nem sokat számít, de együtt érzek Veled. :huh:

#364 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 23. - 15:18

aroon!Tudom nem sokat számít, de együtt érzek Veled. :huh:

Hozzászólás megtekintése

Tévedsz! Nagyon sokat számít! Köszönöm szépen!Egy jó szó, egy baráti gesztus sokat segít elgyötört lelkemnek!

#365 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 24. - 19:05

Én is nagyon sajnálom! Egy ilyen állattól nagyon nehéz megválni, fõleg amikor tõle tanultál nagyon sokat. :(

#366 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 24. - 19:21

Gyerekek! 15 ezer forint egy köbméter hántolt akácoszlopért normális árnak mondható? Sürgõsssssssss!

#367 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 24. - 19:24

Soha nem próbált megszabadulni lovasától. Nem csak a nevében, de a tulajdonságaiban, egy igazi ANGYAL-volt.

Hozzászólás megtekintése

Vágtázzon szabadon és boldogan az örök, zöld vadászmezõkön. :ang: [Natos, megvan Bundásb1 tel.száma? Neki ez szakmábavágó, biztosan tud mondani valami okosságot.]

Edited by Ágimam, 2006 május 24. - 19:25.

#368 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 24. - 19:28

[Natos, megvan Bundásb1 tel.száma? Neki ez szakmábavágó, biztosan tud mondani valami okosságot.][/size]

Hozzászólás megtekintése

Nincs meg, mitõl és miért lenne meg???????

#369 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 24. - 19:35

Az haggyán, de most én sem találom... :( (Bocsi!)

#370 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 24. - 20:05

Gyerekek! 15 ezer forint egy köbméter hántolt akácoszlopért normális árnak mondható? Sürgõsssssssss!

Hozzászólás megtekintése

Nem. Inkább olcsónak.

#371 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 24. - 20:08

Köszönöm, Bundásb1, akkor most örülök. :)

#372 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 24. - 20:16

HH, életem, egyelõre én még csak az oszlopoknál tartok, hogy keresztbe mi lesz, az még hezita. És sztem elég 180-as, amibõl 60 centit leásódik. Vagy hülyeséget beszélek????

#373 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 26. - 6:51

Nekem a 10 cm-es átmérõbõl 2,5 m-es hosszal 50 db jött ki köbméterenként. Ez viszont cirka 300 Ft/oszlop.Az itteni kötött talajban a 60 cm tökéletes. Az erdészetnél vadvédelmi kerítéshez is ezt használják.B1

#374 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 26. - 20:47

Had dicsekedjek itt is! LOVAM van! Saját igazi lovam. Gyönyörû sötétpej mfv. Igazából már tegnap meghoztam a drágát, de eddig nem volt idõm írni, mert mindig tett valamit amiért vissza kellett mennem hozzá. Csupa különleges dolgot csinál: eszik, iszik, szaglászik, ha meglát nyerít, stb... Mondhatjátok, hogy ezeket minden ló tudja. Eddig én is azt hittem, csakhogy ez más, ezeket most az én lovam NEKEM csinálja.Imádom a gyönyörû fejét.Ha kiléptem ismét megyek hozzá. Sziasztok.B1

#375 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 26. - 21:05

Képeket, de azonnal! :yeah: Jaaaj, bundás, és milyen? Szép, ugye? Úgy imádom, ahogy imádod... :kir: Elõttem vagy, ahogy ki-be rohangálsz, nézegeted, hosszasan, ijedezel, ha csinál (v. nem csinál) ezt vagy azt... :D Ha nem mesélsz el rövidesen tövirõl-hegyire mindent, (szine-szaga-méretei,szemeállása, stb.) megharagszom! :ang:

#376 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 28. - 20:24

Zorka! Köszi a jókívánságokat!Ágimam!Bocs, de mostanra tanultam ki a képbeillsztést! Tehát a beszámoló:Csütörtökön hazahoztam Dáriust. Valami borzalmas utam volt: folyamatosan stresszeltem magam, hogy mi minden történhet vele útközben, ezért aztán kb. 3-4 km-enként megálltam és megnéztem. Így sikerült megtennem 45 km-t kb. 1,5 óra alatt. De azért megérkeztem, és megkezdõdött az ismerkedés. Nejemmel is hamar megbarátkozott. A gyerekekkel kölcsönösen imádják egymást. Az egyetlen aki ellenségesen fogadta az Tündi lovunk.Olyan vehemensen kezdte támadni a nálánál közel 2q-val nehezebb heréltet, hogy saját testi épsége miatt kénytelen voltam külön zárni. Most is csak felügyelet mellett merem õket együtt legeltetni. Amúgy jószándékú jószág csak már elszokott a munkától, ezért aztán néha igyekszik megszabadulni a lovasától. De én mindig is ilyet szerettem volna. Szóval imádom. Na még egy utolsó kép: láttatok már ennél szebb lófejetlófejet

Edited by Bundasb1, 2006 május 28. - 20:32.

#377 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 28. - 20:29

És itt szeretmém megragadni az alkalmat, hogy meghívjak minden ismerõst és ismeretlent, akit érdekel Dárius, vagy én, vagy kutyáim, vagy egyszerüen csak lovagolni szeretne: látogassatok meg, ha felém jártok!B1 :) :kocc: :kv:

#378 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 28. - 20:39

Jaj, Bundás, tényleg nagyon szép lovacska! (Bár a "Dáriust" - link nem akar bejönni, de a többi jó.) EZ aztán a kövér legelõ! :yeah: Majd megszokják ám egymást, ne aggódj! :) :ang: Köszi a képeket, veled örülünk!

#379 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 29. - 7:01

Méz!Boldog - vizsga és egyébb stresszmentes - szülinapot! :kocc: Itt egy kép ajándék címén.Isten éltessen!B1

#380 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 29. - 8:10

BOLDOGOT, MÉZ, még száz évre... :)[Bocsi, Méz, valami iszonyat-nagy merénylet történ itt nálam kép-ügyben, a végére kell járnom. Jobb híjján majd utólag megkapod... :( )

Edited by Ágimam, 2006 május 29. - 16:54.

#381 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 29. - 9:31

És itt szeretmém megragadni az alkalmat, hogy meghívjak minden ismerõst és ismeretlent, akit érdekel Dárius, vagy én, vagy kutyáim, vagy egyszerüen csak lovagolni szeretne: látogassatok meg, ha felém jártok!B1  :)  :kocc:  :kv:

Hozzászólás megtekintése

Gratulálok! a pacihoz!Lehet hogy szavadon foglak és megnézem (valahogy érdekelnek a lovak)!Szombaton kirándultunk Khalifával (elvittem lovagolni) a Tési dombokkal szemben álltunk meg pihenni a mellékelt ábra szerint. Következõ körben a fennsíkra megyünk fel! Most viszont elszántan nézzük!Posted ImageKellemes hetet mindenkinek!

#382 Zorka

Zorka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 61 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 29. - 11:27

Nagyon -nagyon boldog szülinapot kivánok Méz :kocc: még sokáig

#383 Zorka

Zorka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 61 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 29. - 12:05

Méz a Balcsi partján nyargalászik és nem tudja mikor jut net közelbe ugyhogy engem kért meg hogy mindenkinek köszönjem meg a jókivánságokat ugyhogy a nevében is köszi mindenkinek :kocc:

#384 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 29. - 13:32

Bundásb1, gratula!

#385 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 29. - 18:44

Gratulálok én is Bundás! :) Majd egyszer szerintem járunk arra Fokossal. Gondolom én. Õ lehet, hogy még elõbb, mint én. Talán a hétvégén a lúval?!Megyünk szombaton "parádézni". Vízmû napok lesznek, és szóltak apának, hogy lovasbemutatót akarnak - egy lóval. Nem tudom mire kíváncsiak, de futni tud, még hisztizni is, tóba is belemegy. LEhet, hogy még az ugrálást is megpróbálja apa vele. Szívesen ugrik, csak lehetõség nincs gyakorolni.Vasárnap meg gyereklovagoltatás lesz. Még jó, hogy hosszú hétvége lesz, talán még én is lóra kerülök.Na üdv nektek!

#386 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 29. - 21:46

Köszi a gratulációkat!De le vagytok maradva! Ma délelött újabb taggal bõvült kis csapatunk. Õ Tündér. Igen, tudom, hülye vagyok. Egy héten két ló!Más: Sütyi, Fokos elkéstetek! Reiderman már ma járt nálam! Egye fene, azért titeket is szívesen látlak! Bármikor! B1

#387 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 29. - 21:50

Necsnádmá, Bundikám, hát asse tudom, hova kapkoggyam a fejem... :rolleyes: :D Hé, ez a sárga Tündér meg hasonlít kicsit Hercegre, nem? :) Mi van, apám, rádszakatt azotöpö? :kir: :yeah:

#388 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 29. - 22:03

Mam!Hercegnek csak a kishúga lehetne!!! Nagyon sokkal kisebb, de ha a gyermekek nem nönek már túl sokat akkor pont méret nekik. Az OTP meg még áll, csak alkudtam.(Nameg halsztottam kissé a házfelújitás következõ fázisát.)Tényleg: ti hogy álltok?B1

Edited by Bundasb1, 2006 május 29. - 22:03.

#389 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 29. - 22:33

Istenem, mennyi hasonló baromságot csináltunk mi is már a lovak miatt... :) :ang: (És nem bánjuk!)Akkor Tündér kanca. (Kitanátam :D) Teljen bennük sok-sok örömötök! [Hogy állunk? Rosszul. Nagyon rosszul. De mostmár lassan összefoglalom egy "Napló-írásban", mert már húzza a lelkemet lefelé rendesen... :rolleyes:]

#390 Zorka

Zorka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 61 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 30. - 8:11

Ejha Bundás ezen héten szépen gyarapodott kis családod :D Gratulálok szépek a lovak :kocc:

#391 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 30. - 9:51

Ejha Bundás ezen héten szépen gyarapodott kis családod :D Gratulálok szépek a lovak :kocc:

Hozzászólás megtekintése

Köszi! :) Rád is áll, hogy akár lóval, akár ló nélkül erre jársz, szívesen látunk!B1

#392 Zorka

Zorka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 61 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 30. - 14:10

Rendben egyszer szavadon foglak :D Te meg gyere Balatonszölõsre a Borfesztiválra itt lesz Méz is meg lesz fogathajtóverseny, loval vagy annélkül gyere ha ráérsz meg ha jó idõ lesz :kocc:

#393 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 31. - 10:26

Való igaz szépek a paripák!B1 lehet hogy a sárga csikó a "sötét" ló (én nagy fantáziát látok benne!)?Azért nyáron találkozunk a dombtetõn lóháton is ugye?Én csak egy lovat akartam (az elején) és amikor öten lettek nem is értettem, hogy szalad igy el a ló az emberrel (bár én már picit sejtem) :dev:

Edited by RIDERMAN, 2006 május 31. - 10:27.

#394 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 1. - 20:57

A "sötét" ló és új gazdája. Imádják egymást! Lassan én is kezdem megkedvelni, mert telivérezettsége ellenére, valami hihetetlenül nyugodt és szinte a bambaságig szelid. De a favorit nálam Dárius. Benne van élet. Csintalan és pajkos. Például amikor elöször akartam pucolni a patáját csak úgy próbaképp combon rúgott. Az ügetést általában egy kisebb bakugrással indítja. Ha még nálam is kezdõbb ül rá akkor meg sem moccan. Isteni látvány ahogyan a nejem "tornászik" a lovon, miközben az ártatlan pofával alvást mimel.Na, csak azt akartam mondani, hogy holnap lesz egy hetes kedvenc lovam és még mindig IMÁDOM. Sõt: egyre jobban!Zorka!Mikor lesz a Szölösi buli? Megpróbálok elmenni, bár egyenlõre még ló nélkül!B1

#395 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 2. - 11:41

Jubileum, meg kell ünnepelni (lovagolni úgy sem lehet) :D Azért az a bambaság, lehet hogy terepen viharban nem annyira lenne jellemzõ.Csak azt akarom mondani, az én lovaim a karámban jóindulatú "értetlenséggel" néznek a kezdõ lovasra és többnyire egy lovasszobor "sebességével" hasítanak arrébb ( a poén az hogy szóra megcsinálnak mindent, csak tudni kell szót érteni velük), terepen viszont éber, és élénk mindegyik és a legkisebb megengedõ jelre vár, hogy mehessen mint a szél. :ang: Azért az ilyen pajkos combonrúgásokat, ne engedd meg . (mert nem szép dolog) :kir:

#396 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 2. - 12:03

RidermanA "pajkosságról" már - azt hiszem - leszoktattam a drágát. De ez nem az õ hibája volt. Az elõzõ "gondozója" (lovász?) ezt nevelte bele. Azt hiszem félt tõle, mert miután megvettem figyelmeztetett is, hogy: "hátul kicsit piszkál". Azóta ha kell, ha nem felveszem a lábait és "megpucolom". Naponta 8-10 alkalommal. Elsõ nap még volt két halvány próbálkozása, de azóta semmi. B1

Edited by Bundasb1, 2006 június 2. - 13:44.

#397 Zorka

Zorka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 61 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 2. - 12:11

Hát igazából ma kezdõdne az egész holnap 10-kor lenne a fogathajtóverseny ha az idõ el nem mossa a megnyitót lehet rémséges ganyé idõ van :confused: hát nem tom mi lesz igy bár van sátor de oda nem a lovakat viszik :D

#398 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 2. - 19:39

Gyerekek, szarrá áztam ma. (Sok elintznivalóm volt, muszáj volt mennem...:() Egyszerûen nem tudom, honnét van ennyi vize a Fõnöknek még ott fenn az égben... :rolleyes: :( Bundás, RIEDERMAN-nak igaza van, ezt nem szabad engedni. Most akkor - csak attól, hogy naponta gyakoroljátok a lábfeladást - teljesen abbahagyta? Remélem, így van, mert ha legközelebb monnyuk csonton talál... :rolleyes: Most akár már az egész család testületileg kivonulhat erdõre-mezõre... :yeah:

#399 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 3. - 7:42

Holnap, azaz vasárnap van a Porvai Búcsú.

#400 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 3. - 8:07

Jelentem: egy nap után MOST elállt az esõ. Hurrá. Biztos nincs sár. :o