Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Hannoveri

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
831 válasz a témához

#361 aryka

aryka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 511 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 11:23

Igen, májusban lesz 3! :yeah: de lassan elkezdetm vele dolgozgatni... egyelõre csak természetessen futószáron...meg hogy, szokja a zablát, nyerget, a procedúrát :kir: de okos fiú, nagyon élvezi... mikor a mentorral vagyok akkor állandóan féltékenykedik a karámban, olyan cukk olyankor :kir: is

#362 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 11:29

:) Tündéri lehet. Valóban gyönyörû ló. És bevallom, h nekem a kedvenc színem egy lónál a SZÜRKE! :D Mégis sárgám van ami megváltoztatja az életem! :yeah:

#363 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 11:46

Õ most lesz 3 éves, ugye? Ez a szép PEJ ló. :yeah: :D :D

Pedig õ is Mátka-család tagja :kir: :yeah:
Aryka, nagyon szép lett Mókás, mit jelent az, hogy érzékeny? Remélem nem Naomi szinten, mert az gáz :(

Merénylõ!
Nekem a kedvenc színem a foltos, meg a havas hátú (appalosa), erre van egy sárgám :gm: De lehet még foltos csikója... :rolleyes:

#364 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 12:07

Foltos csikó? Hm... :gm: Nem hangzik rosszul! :yeah:

#365 aryka

aryka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 511 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 12:11

Az, hogy az oldala milyen azt nem tudom még... ugy értem, hogy még a Mentort szinte ûzni kell az ostorral, mókáshoz ha már egy pirinyót hozzáérek rohan...remélem nyeregben majd jobblesz tehát nem hátrányos lesz ez az érzékenysége... :ang: alapból is élénkebb ló... de pl elsõ felnyergelésére õ sem csinált semmit. Jó fej volt. Meg pl õt is a karám közepén simán felkantározom, nem rohan el vagy rosszalkodik. De ágaskodni azt bezzeg tud, ha nem teccik neki valami... :gm: akkor mindig odamegyek és megnyugtatom, de amint megérti mit kérek tõle megcsinálja, néha hamarabb néha késõbb, de elõbb utóbb megérti :yeah: csak ne lenne 155 cm :(

#366 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 12:19

Ha a belovaglásnál nem szúrtok el semmit (és ugye miért is tennétek?), akkor nem hinném, hogy gond lesz vele...Naominál csak ide tudom vezetni a problémát, valószínûleg meg lett erõszakolva eleinte, és ez hagyott benne mély sebeket... :mad:

#367 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 12:25

Hát igen... a belovaglásnál való idõszak teszi ki a lónak szinte az egész életét... Belsõleg.. :( És ha ott vmi nem stimmelt, vagy mély sebeket okozott és hagyott, akkor az kihat az egész életére... :( Rá se ránts... Az én lovam se sokkal magasabb... ;) 163 cm.. :kir:

#368 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 12:50

Az, hogy az oldala milyen azt nem tudom még... ugy értem, hogy még a Mentort szinte ûzni kell az ostorral, mókáshoz ha már egy pirinyót hozzáérek rohan...remélem nyeregben majd jobblesz tehát nem hátrányos lesz ez az érzékenysége... :ang: alapból is élénkebb ló... de pl elsõ felnyergelésére õ sem csinált semmit. Jó fej volt. Meg pl õt is a karám közepén simán felkantározom, nem rohan el vagy rosszalkodik. De ágaskodni azt bezzeg tud, ha nem teccik neki valami... :gm: akkor mindig odamegyek és megnyugtatom, de amint megérti mit kérek tõle megcsinálja, néha hamarabb néha késõbb, de elõbb utóbb megérti :yeah: csak ne lenne 155 cm :(

Lehet, h még csak 2 éves, nem is 3?! :eek: :D :D :dev:

Sztem mondd azt ha kérdezik, hogy ez a nagyra nõtt póni bizony a Tiéd! :yeah: :D

#369 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 12:56

:D Na de kérlek... Ez a nagyra nõtt póni igenis szép! :)

#370 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 13:01

Persze, hogy szép, tényleg az. Csak mégis, nagyra nõtt. Sportpóni. :)

#371 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 13:01

Homokos a karám, és nagyon besüpped Mókás, tudod Franke!? ;) Megaztán a bolha is, milyen pici, és mégis mekkorát ugrik :yeah: :kir:

Edited by Nyanya, 2008 február 19. - 13:02.

#372 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 13:03

Persze, világos. :D

#373 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 13:09

Errõl van szó! A bolha nagyot ugrik... Ez már bebizonyosodott... :kir:

#374 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 13:22

Errõl van szó! A bolha nagyot ugrik... Ez már bebizonyosodott... :kir:

Viszont bolhából is van kisebb, meg nagyobb.... sõt, elefánt.:dev: :D

#375 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 13:37

Igen... Vki a bolhából is elefántot akar és tud is csinálni... :gm: :D

#376 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 13:46

Viszont bolhából is van kisebb, meg nagyobb.... sõt, elefánt.:dev: :D

Aztán, ha a bolhából lett elefánt ugrik nagyot :rolleyes: :D Jó lesz az a csikó, na... :D ;)

#377 aryka

aryka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 511 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 18:37

Egyébként tény, hogy baszott nagyot tud ugrani szabadonban, végülis anyucija is kifelé közlekedett itthon a karámban ha ugy tartotta kénye kedve :D bezzeg lovassal, esze ágában se volt XD

#378 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 19. - 19:39

Mi ennek a pejnek az apja?

#379 aryka

aryka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 511 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 20. - 8:42

Jackson :rolleyes:

#380 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 20. - 9:39

Jackson :rolleyes:

majdnem jó! :D

#381 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 20. - 9:47

Egyébként tény, hogy baszott nagyot tud ugrani szabadonban, végülis anyucija is kifelé közlekedett itthon a karámban ha ugy tartotta kénye kedve :D bezzeg lovassal, esze ágában se volt XD

Anyucinak a "szakszerû" belovaglással szereztek pár maradandó fóbiát... :mad: Lassan felejtgeti el õket, bár ugrasztással én nem nyaggatom (bár Pátkai Janiék azt mondták, hogy nagyon tud ugrani), annál inkább szempont, hogy most már nem retten halálra a szeméttelepek nylon-zsákjaitól, amikkel sajnos kis hazánk terepútvonalai meg vannak szórva rendesen :mad: Mondjuk a fejére még nem tudnék tesco-s szatyrot húzni, de nem is akarok :gm:

#382 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 20. - 11:56

Hát igen... ezeket szomorúan olvasom, h ennyire elbántak a "szakszerû belovaglásnál" vele\velük... Sudár úgy jött el Miskolcról, h állítólag be volt lovagolva és C0-t ment... :D Szerintem elég vicces, mert az a ló amelyik kondiba van (mert róla ez se volt elmondható :gm: ) és folyamatosan nyergelik meg versenyre viszik, az nem ugrál ha ráteszik a nyerget és ismeri az elõrehajtó csizmasegítséget és had' ne soroljam, h mit még... :) Tehát érdekes volt... De egyedül Õ rá ültem folyamatosan és rájöttem az elején, h csak futószárral kezdünk... :kir: Sudár is eléggé fél a zacsiktól. Fõleg ha az ugrás alatt van... :gm: De már sokkal jobb... ;)

#383 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 20. - 12:21

Szerintem ez nemsoká elmúlik majd neki, mivel a TESCO mellett "lakik". :yeah: :dev:

#384 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 20. - 12:29

Hát igen... Pedig neki már lehet a farkára is kötni zacskót :dev: meg a fejére is lehet húzni, semmi ellenvetése. Múltkor egy nagy ponyvával sétáltam le a hátunkon szélben... :) Meg ne kérdezd, h ennek miértelme. CSak annyi, h egész lovaglás alatt félt tõle... Azóta már nem... ;) Csak ha át kell ugrani. :D :kir:

Edited by Merénylõ, 2008 február 20. - 12:30.

#385 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 20. - 14:35

Sose bánd szerintem, hogy nem nagyon kutyultak bele Sudárba, így majd olyan lesz, amilyennek akarod, és nem azzal megy el feleslegesen sok-sok idõ, hogy visszanyerd a bizalmát, és kiöld belõle a rossz emlékeket, beidegzõdéseket ;) Mátka már sokkal több rossz tapasztalattal érkezett, nem hozzám, hanem Arykához, azóta sem tudom elképzelni, hogy mit tehettek vele, hogy rettegett a fehér dolgoktól, egy zacskótól szabályosan pánikba esett, és menekült, stb. Ezeket a félelmeket már nagyrészt lekûzdtük, de én azért még nem mernék zacskót kötni a lovam farkára :gm: De letakarni már hagyja magát, és idõvel szerintem a szatyor is menni fog... :rolleyes: :yeah:

#386 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 20. - 14:39

Elhiheted... Eszméletlenül örülök és most úgy jó ahogy van. :) Rosszabb már nem lesz sose... ;) Remélem. Legalábbis amíg nálam van, nem. :) Hajrá-hajrá! Így tovább anyucinak is! :D

#387 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 20. - 14:46

De mééér akartok mindenáron zacskót húzni a lovatok fejére?! :dev: :dev: :D :D (nembeszélve a farkáról... :dev: )

#388 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 20. - 14:52

Mert úgy késõbb nem lesz ijesztõ. Mert tudja, h Ó az csak egy zacskó, azt ismerem... :cool:

Jahh. Amúgy ide is felteszem. :) Lehet, h már unjátok! Szóljatok! :D
A felrakáskor sokat rontott a minõségen, elmosódott meg ilyenek... :(
(nemgyengén fújt a szél, ugyh a hang profi! :D )
Próbáltam egy kis összeállítást csinálni, h sokat összevágok képekkel-zenével úgy ahogy régen, de most vmiért nem sikerült... :(

#389 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 20. - 15:41

De mééér akartok mindenáron zacskót húzni a lovatok fejére?! :dev: :dev: :D :D (nembeszélve a farkáról... :dev: )

Nem akarok, de ha véletlenül ráugrik egy, valamelyik bokorból, akkor mi van?
Amúgy a sztori lényege az, hogy egy szép napon elmentünk többen túrázgatni...Reggel indultunk, összesen öten, vittünk magunkkal mindent, mi szem-szájnak ingere (hideg sör, a velünk lévõ kiskorúnak ásványvíz, szendvics-hegyek, ami persze, hogy az egyik havernál tesco-s szatyorban volt elszállásolva).
Amikor elérkezettnek láttuk az idõt egy kis falatozásra, akkor leparkíroztunk egy fûvel dúsan benõtt kis erdei úton, hogy a lovak is tudjanak legelni, és elõbányásztuk az elemózsiát. Na itt jött a képbe a zacsi, és Mátka parája...Megzörrent a zacskó, Kazi jól meg is rázta, látván, hogy lovamnak nem igazán tetszik a dolog, mire volt fújtatás, horkantás, tágra nyílt szemek, sasszé jobbra, sasszé balra, kis piruettel megspékelve :gm: Érkezés Negi barátom lába szárán, és piszok nagy mázlija volt, hogy nem volt vas Mátka lábán.
Na erre az okosok kitalálták, minden tiltakozásom ellenére, hogy most majd jól hozzászoktatjuk a lovat a zacskóhoz, hát annyit értek el vele, hogy semmit...Mátka azóta néha felsír álmában, gondolom akkor errõl álmodik... ;) :rolleyes:

#390 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 20. - 15:47

:) Oooo szegénykém... Hát szerintem nem éppen túrán kellett volna a jól hozzászoktatjuk témát eljátszani... :( De majd idõvel csak eltûnteted, legalábbis elhalványítod ezt az emléket a fejecskéjében a csúnya Tesco-s szatyorról... ;) Vagy hozd le hozzánk és a TEsco mellett legalább a hangzavarhoz meg a felirathoz hozzá fog szokni! :D

#391 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 20. - 15:51

:) Oooo szegénykém... Hát szerintem nem éppen túrán kellett volna a jól hozzászoktatjuk témát eljátszani... :( De majd idõvel csak eltûnteted, legalábbis elhalványítod ezt az emléket a fejecskéjében a csúnya Tesco-s szatyorról... ;)
Vagy hozd le hozzánk és a TEsco mellett legalább a hangzavarhoz meg a felirathoz hozzá fog szokni! :D

Tudod, a pasik egy-két sör után már nagyon tudják, mit nem kéne éppen akkor csinálni :rolleyes: És tutira megteszik... :mad:

#392 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 20. - 15:53

:( Hát igen... Tudom. Ott a lovardában is akad egy két iszákos-okos ember... Szegény jótehetségû, bizalommal teli lovat ott nyúzzák teljesen fölöslegesen... :( Na de hát Õk tudják...

#393 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 22. - 12:25

Ma megyek Macikához!!!!! :yeah: :D :cool: :ang:

#394 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 22. - 13:20

Én pedig holnap az anyukájához :kir: :yeah: :D És reggeltõl-estig rajta fogok ülni :gm: Remélem... :rolleyes:

#395 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 22. - 13:22

Én pedig holnap az anyukájához :kir: :yeah: :D És reggeltõl-estig rajta fogok ülni :gm: Remélem... :rolleyes:

Szegény Mátka.... :dev: :gm: :D

#396 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 22. - 13:24

Szegény Mátka.... :dev: :gm: :D

Szegény fenekem... :dev: :D

#397 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 22. - 13:26

Szegény fenekem... :dev: :D

Szegény nyereg.... :dev: :D

#398 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 22. - 13:29

Szegény nyereg.... :dev: :D

Szegény cobbojok, akikkel megyek :gm: :rolleyes: :D

#399 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 23. - 16:34

Ooo ooo.... Dehogy szegény... :cool: Én majd holnap ülök rá nyereggel együtt. Tegnap meg ma csak szõrén ültem fel... meg duplafutószáraztam meg játszottunk meg futószáraztam. :) Aztán ráültem szõrén. De ma igazából úgy volt, h rendesen lelovagolom, csak kicsit késõn mentem ki délelõtt és már hisztiztek kint, h siessek... Mint kiderült, h nem is kellett volna, mert volt aki utánnam fél órával jött be. De így is volt 45-50 perc. :) Majd holnap... :gm: Petra :rolleyes:

#400 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 25. - 14:52

Na szóval... Mátka túlélte a hétvégét :gm: :D , és büszkén jegyzem meg (rá vagyok büszke, nem magamra, mielõtt kikezd valaki :dev: ), hogy mindkét nap kötõfékkel lovagoltam, hihetetlenül elengedetten, nyugodtan közlekedett vele, pedig zavaró, agyalásra okot adó tényezõ volt elég... Kissé túl vehemens cobboyok, szökdösõ lovak, stb... Mi mindezt haláli nyugalommal vettük tudomásul, és még a hatalmas réten történõ, fej-fej melletti vágtánál is el volt felejtve, hogy itt akár rongyolni is lehetne 220-al :rolleyes: Mondjuk a biztonság kedvéért rajta volt a kantár is, mert nem tudtam, hogy hogyan reagál a sok lóra, kavarodásra, de hozzá se kellett nyúlnom csak útban volt... :kir: