Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Dóra-major avagy élet az üllõi homokon

• Please log in to reply
512 válasz a témához

#361 SOMA

SOMA

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 84 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 2. - 21:03

Tudod én nem a szavak embere vagyok :) Kérdezd Õt! Nagyot alakitott az biztos s azt ígérte ha haza ér jelentkezik de hat ez ennyibe is maradt. Kicsit aggódom :confused: .

#362 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 10. - 10:00

Mámegen milyen q. jót lovagoltam! A kis sz@roson! Akit négy vagy öt éve, nem emlékszem sosem a dátumokra, mi terelgettünk elõször ki az istállóból Dusival, az anyjával az elsõ tavaszi körülnézésre, sétálásra. Milyen aranyos csikó volt! Nem csoda, ilyen szülõkkel. Apján, a fekete hidegvérû Topyn még ültünk is, igaz, hogy hárman vezettük ki az istállóból, hogy ne rohanjon a palánking, lógtunk rajta jobbról-balról, úgy kellett berántanunk egy közeli karámba, ahol aztán már megértette, hogy nem fedezni megy, és egy bárány szelídségével hurcolt minket körbe. Olyan dús és hosszú sörénye volt, hogy a szár elveszett benne, állandóan keresgettük. Egyetlen rossz tulajdonsága volt csak, hogy marha nagyot bírt trágyázni. Ez csak azért volt baj, mert néha beletojt az önitatójába, és óriási citromokat rakott a vízbe, amit aztán a legpechesebb, aki elõször észrevette szedegethetett ki. Ez általában én voltam. :dev: Áááá, elkalandoztam, visszatérek a kis Dulcsira. Az elsõ kinti sétáján álltunk körülötte vagy hatan-heten és meghatottan vigyorogtunk, hogy milyen esetlen, és olyan, mint egy plüsscsikó. Néha nekiiramodott, aztán hirtelen megállt, emelgette a farát, vigyázni kellett vele, Dusi meg nyerített utána, izgatottan forgolódott a csikó után. Mára komoly, nagy ló lett. Amikor tavaly elkezdtünk vele foglalkozni, már lehetett vezetni, futószárazni, ellopták. Már elsirattuk, hogy biztos betöltötték kolbászba, de akármerre mentünk, ha megláttunk egy hozzá hasonló lovat valahol, nagyot dobbant a szívünk, hogy talán õ az. Mikor már majdnem feladtuk a reményt, elõkerült. El sem akartuk addig hinni, míg a saját szemünkkel nem láttuk a legelõn a többiekkel. Távolléte alatt bekocsizták, és mire visszajött, kissé tartott az emberektõl. De mostanra ez már csak egy rossz emlék. (Húú, ez így nagyon szentimentális! :rolleyes:)Lényeg az, hogy tegnap Dulcsin mentem terepre, aki nem fél semmitõl, kényelmes, mint egy hintaszék, nyugodt, mint egy hidegvérû, érzékeny, mint egy telivér, pont annyit megy, amennyit kell, nem rohan, de biztatni sem kell, és reagál a legkisebb mozdulatra is. Este nyolc felé indultunk ki, útközben lement a nap, felkelt a telihold. Elõször csak a felhõk között szûrödött át a vöröslõ fény, majd ahogy feljebb emelkedett az égbolton, narancssárgán világította meg a mezõket.

#363 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 18. - 18:56

Ez így nagyon félbehagyott. Még! :yeah:

#364 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 18. - 19:11

lement a nap, felkelt a telihold. Elõször csak a felhõk között szûrödött át a vöröslõ fény, majd ahogy feljebb emelkedett az égbolton, narancssárgán világította meg a mezõket.

Valahol egy bagoly huhogott.- Ez az óberstumbamführer - gondolta Stirlitz.- Nahát, ez itt Stirlitz - gondolta a bagoly.

#365 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 22. - 14:29

Hé, te csaj! Egy topikkal lejjebb tévedtél! ;) :D

#366 SOMA

SOMA

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 84 hozzászólás

Közzétéve 2006 szeptember 1. - 20:37

Érdeklõdés? aggódás! Milyen homok vihar vagy járvány pusztított a Dóra-major környékén? Esetleg lovaglási tilalom lépett életbe? :confused:

#367 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2006 szeptember 2. - 12:03

Érdeklõdés? aggódás! Milyen homok vihar vagy járvány pusztított a Dóra-major környékén? Esetleg lovaglási tilalom lépett életbe? :confused:

Hát bevallom fekve nehéz írni, ücsörögni meg nem lehet. A Panaszkönyvet meg rég bezárták, így nincs hol nyafogni. Zapolya is sikeresen leamortizálta magát két hete Wapival, így lovas, sõt Dórás élményeink megcsappantak (amúgy is táborok voltak, ilyenkor nem nagyon járunk ki).De holnap mennek ki, aztán meg október elején háziverseny készül, amit ugye jó lenne, ha "mi" nyernénk. Lóra nem tudom mikor kerülök legközelebb, de remélem a versenyen mint irnok részt tudok venni :)Röviden ennyi, majd a doki megmondja, hogy hogyan tovább :D

#368 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2006 szeptember 2. - 16:17

Na Eva!Már én is hiányoltalak titeket. Mi történt veletek pontosan?így elõre is jobbulást! :ang:

#369 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2006 szeptember 2. - 16:35

Na Eva!Már én is hiányoltalak titeket. Mi történt veletek pontosan?így elõre is jobbulást! :ang:

Köszi!"Jól vagyok" a körülményekhez képest (aug. 14-én megmûtöttek), utcán még nem voltam, majd ha hétfõn áldását adja a doki, kimegyek valahova lovat nézni ;) Zap pedig nem volt résen, így Wapi egy lóevõ rudat nem mert átlépni, hanem villámgyors jobbos ugrással megszabadult lovasától (és a fenyegetõ rúd közelségétõl). A dokik ugyan csináltak koponya röntgent, bár kobakban volt és az oldalára esett... ami azóta is fáj neki, ha nem javul, csoportos kedvezményt kérhetünk az ortopéd-traumatológus dokimtól :dev:

#370 SOMA

SOMA

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 84 hozzászólás

Közzétéve 2006 szeptember 3. - 22:47

Évi! Ezek nem jó hírek sajnos.Ha tréfára tenném a dolgot említeném hogy "csalánba nem üt a mén'kü" ill.gyógymódra lenne javaslatom tudod az a + gömbölyü üveg de szigorúan külsö bedörzsölésre.Hát mind kettõtöknek mielõbi gyógyulást és mielõbi lovacskázást kívánok. Itthon nekünk a túrát kiheverve 4, három éves csikó nyeregbe, 5-nek pedig kocsi elé tanítása lesz a feladat. Sajnos ebbõl fog elmaradni mert nem tudni idõvel gyõzni. Mégegyszer jobulást MJ

#371 hintaló

hintaló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 232 hozzászólás

Közzétéve 2006 szeptember 3. - 23:12

Hú, Eva, jobbulást mindkettõtöknek! Eléggé besûrûsödtek sajnos a lesérülések... Remélem, a háziversenyre rendbejöttök! Mint elsõ megmérettetés, én is megpróbálom. "Tõletek" kik indulnak, milyen lovakon?

#372 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 szeptember 4. - 10:04

Rajta vagyunk az ügyön (mármint a gyógyulgatáson), Éva hõsiesen, ámbár egyre fogyatkozó türelemmel fekszik már három hete. Én már jobban vagyok, ez még nem jelenti azt, hogy lóra bírok ülni, de tegnap már kint voltam Üllõn, hogy legalább lószagot szívjak. Három hétig nem voltam kint, eközben Ozzynak brutális csüdsömöre lett. A versenyen Éva írnokként vesz részt, ha addigra tud közlekedni és ülni sokat, én még nem tudom, hogy indulok-e, de mindenképpen ott leszek, ha másként nem, akkor segítõként. Nincs most olyan ló, akit állandóan nyúzok, hol egyiken, hol másikon ülök, mostanában leginkább semelyiken. Gennyn indulhatnék, de õ most egy szerencsétlen körmölés miatt sántít, így passz. Felkészülni nincs nagyon rá módom, mert még nem tudok lóra ülni. Adri Hegyivel megy, Zsolt a szokásos lóval (gondolom), ott lesz Bius talán a saját lován, és Bea lovasai. Csábítottunk vendéglovasokat is, hogy ne legyünk olyan belterjesek, úgyhogy olyan mezõny lesz, hogy csak na. Pl. szeretnénk, ha Dömpin indulna Bouget. Jó sokan leszünk, remélem!

#373 Bius

Bius

Csikó

• Fórumtag
  • 57 hozzászólás

Közzétéve 2006 szeptember 16. - 16:30

Képzeljétek lehet h két lóval is indulok(próbálok majd nem beégni) :o

#374 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 szeptember 18. - 8:10

Szombaton megnéztük Fóton a Nagydíj Speciált, és volt egy kazak páros, Szergej Valaki és Volan, akik úgy lebegtek végig a négyszögön, mint egy álom. Ezen a látványon felbuzdulva úgy gondoltam, hogy majd én is így fogok lovagolni. :D De aztán felültem Gennyre és elkeserítõ volt. :( Nem Szergej&Volanhoz képest, hanem úgy egyáltalán, és nem a lovon múlott.

#375 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 5. - 16:18

Vasárnap házi verseny lesz, én majd jól szurkolok mindenkinek és megígérem, hogy korrektül írom majd a pontokat :dev:Természetesen a bírókhoz hasonlóan engem is el lehet csábítani némi csokoládéval.Szorgalmasan végig hallgattam a lányom cédéit, esélytelen olyan zenét találni ami jó lenne a "kûr" alá :D Ám a cél az, hogy ne essen le senki, így kicsit szabadabban válogatok (majd õ eldönti, én csak szelektálok).Megpróbálok majd egy tartalmas beszámolót írni az eseményrõl :)

#376 SOMA

SOMA

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 84 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 5. - 19:58

Vasárnap házi verseny lesz, én majd jól szurkolok mindenkinek és megígérem, hogy korrektül írom majd a pontokat :dev:Természetesen a bírókhoz hasonlóan engem is Szorgalmasan végig hallgattam a lányom cédéit, esélytelen olyan zenét találni ami jó lenne a "kûr" alá :D Ám a cél az, hogy ne essen le senki, így kicsit szabadabban válogatok (majd õ eldönti, én csak szelektálok).Megpróbálok majd egy tartalmas beszámolót írni az eseményrõl :)

el lehet csábítani némi csokoládéval.De Évi már csak csokoládéval? :D Keserû v tejcsokoládé s szakállas "télapó"v ördög 3 ágú villávalÖrülök hogy már anyira jól vagy hogy ha így is de ott leszel nem cserélnék a lelkeddel. :)

#377 safranek

safranek

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 238 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 6. - 18:25

el lehet csábítani némi csokoládéval.De Évi már csak csokoládéval? :D Keserû v tejcsokoládé s szakállas "télapó"v ördög 3 ágú villávalÖrülök hogy már anyira jól vagy hogy ha így is de ott leszel nem cserélnék a lelkeddel. :)

Lehet hogy egy fél liter "tejcsokival" és egy 3 ágú vasvillával (by ördög) :dev: meglátogatom,oszt elviszem a lálkit nekijje :)

#378 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 9. - 10:26

Saf! Te nem voltál sehol tegnap, pedig Feri mondta, hogy úgy volt, lehet, hogy jössz. Mindegy, azért a szellemed a fejünk felett lebegett, szorgalmasan pusztítottuk az unikumot. Jó volt a verseny hangulata, majd Éva beszámol, mert õ madártávlatból figyelte az eseményeket. Nagyon fárasztó nap volt, de egyben szép is.

#379 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 9. - 13:47

Beszámoló majd késõbb, gyorsan csak annyit, hogy lélek ápolás gyanánt ici-pici trágyáztam, meg lepucoltam Dömpillát :DMost viszont nagyon fáradt vagyok, majd fényképekkel aláfestve megy a beszámoló!Hintaló és Zsuzska, nos és Okti is írhatna ám!

#380 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 10. - 13:59

Sokáig tart a photoshopolás. :rolleyes: :D

#381 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 12. - 9:03

Dóra Kupa, 2006 10. 08.Részlet a verseny kiírásból:"...Részt vehet bárki, aki:- még nem indult hivatalos versenyen és nincs rajtengedély vizsgája- idõsebb 5 évesnél, fiatalabb 95-nél- be akar égni a haverok elõtt (és elõttünk)- nem akar kiadni egy rakat pénzt azért, hogy hivatalos keretek közt lepontozzák, leessen, pályát tévesszen stb...- szereti a szubjektív pontozást és a megvesztegethetõ bírókat- az elmúlt 6 hónapban legalább egyszer ült lovon..."Nos mi készültünk: zenei aláfestéssel, unikummal, zsebóval, pudinggal és miegyébbel!Szokás szerint pánikrohamok, kapkodás izgatott készülõdés elõzte meg a versenyt, e nélkül talán meg sem lehetne rendezni egy Dóra Kupát. Itt gyors köszönetnyilvánítás az edzõknek: Hargitai József, Hézsõ Emese, Lovász József, Póka Veronika, Ruska Bea, Szabó Zsuzsanna, Takács Mária, Varga ZoltánVasárnap hajnali 5-kor keltünk, így 7 órára kinn is voltunk, és kezdõdhetett a keresgélés: hol a ló, a pucoló cucc, a felszerelés, az edzõ, ki fogja befonni a sörényét, miért nincs megtépve még és így tovább :dev: A korai érkezésnek köszönhetõen azért sikerült mindenkinek elkészülni, és idõben rajtolni a versenyen, ami pályabemutatással kezdõdött. A bátrabb edzõk Vera és Matti és Mari és Szamóca no és kedvencem Dömpilla igencsak élvezték a mutatványt. A hangosításnak megpróbáltam lepasszolni zenéinket, aminek következményeként ott ragadtam és kezeltem a magnót. Igen sok kompromittáló kép készült (a bírókról is :gm:), meg videó felvétel, jó hangulat és a végén paprikás krumpli készült "gebinbe". A délutáni csapatversenyekrõl beszámolni nem tudok, mer épp krumplit pucoltam, de hallomásból tudom, hogy igencsak fáradt, elcsigázott csapatok próbálták Csinit elhúzni :DÍme néhány bátor versenyzõ, és részletek az edzõk által írt ló és lovas jellemzésekbõl: András, Csabi és Soma András, aki élete derekán kezdett lovagolni. Saját lova Csabi, 8 év körüli sárga herélt, csikókorától Õ nyúzza, nagyon kedves, de nem mindig egyszerû lovaglású pacc.Genovéva és Lambada Lambada - 19 éves kanca, szintén magántulajdonban, állítólag versenyzett régebben, utána évekig a csikókat pottyantotta ki, az utolsót tavaly. Stabil lovastáboros lovacska, ám ember legyen a talpán néha, aki elhajtja (vagy bekanyarodik vele), ha õ nem akar. Azért õt is szeretik a kezdõk, akik hétvégén nyúzzák leginkább. Goe 1999-ben kezdett lovagolni mostanában igen keveset lovagol a havi 1x-i átlag a jellemzõ, mivel most kezdte meg tanulmányait Szent István Gimnáziumban és rendszeresen jár akrobatikus rock&rollra is. Kata és Arkana Arkana – 1X éves holland import kanca. Magánkézben van, korábban ugróban versenyzett. Nagyon szorgalmas lehetett a pályán, biztosan nem voltak alapidõ-problémái, ismerve a természetét és vérmérsékletét. Válogatott táborosok és néhány elszánt lovas azért elbír vele. Neki azért hétközben is jut munka, de ez sem fárasztja el. Kata: Dóra- majorba a katonák révén jutott el vesztére. Árkána a kedvenc, pátyolgatott ló, mellyel Kata felváltva tart hisztis napokat.Adri és HegyesLucas ( Hegyes ): 7 éves ( csodaszép :o) ) pej herélt. Fajtáját tekintve leginkább ügetõ õsökrõl tudunk, akiktõl többek között kis termetét is örökölte. Fizikai kicsiségét kompenzálva jelleme óriási. Aki megismeri, azonnal megszereti. Errõl tanúskodik hatalmas rajongótábora is. Adri kb. 16 hónapja dolgozik vele együtt azon, hogy a díjlovaglás alapjait elsajátítsuk ( több-kevesebb sikerrel ). De a lovas sportok közül a ló többen is remekül helyt áll. Adri: 20as évei elején járó független csajszi, jelenleg Hegyi a mindene szóval a facér pasik ne kíméljék, 6 éve lovagol rendszeresen hobbiszinten.Tibcsi (Coachman) és DulcsiHölgyeim és Uraim! A pályán hamarosan feltûnik Dolores Ursula Lolita Carmelita Suzanna Ibanez (rövidebben: Dulcsi), az õsi Ibanez dinasztia sarja. Kora megegyezik lábai számával, ami – a legutóbbi számlálás szerint – 4. Zsenge csikó korában lelketlen gazemberek kiszakították családja és legelõtársai körébõl és hónapokig fogságban tartották. E mély lelki sérülés nyomait tekintete a mai napig tükrözi – persze csak ha lágy tincsei közül idõnként elõbukkan a szeme. Köszönhetõen a visszatérése utáni gondos és szeretetteljes bánásmódnak, más maradandó következménye nincs e tragédiának – nagy kedvvel és készségesen teljesíti a legnagyobb kihívásokkal járó feladatokat is (mint például kötõfékkel közeledõ lovas elõli menekülés, X-akadály lerombolása, stb.). Termete és természete – nevével ellentétben – hidegvérû, mozgása – jármódtól függõen – komótos illetve szapora. Nagyobb sebességnél fordulási köre megegyezik a Lenin atomjégtörõével, ezért kérek mindenkit, hogy – saját testi épsége érdekében - a pályától tisztes távolságból vagy masszív fedezékbõl tekintse meg fellépését! Tibcsi: kb 5 éve lovagol kisebb-nagyobb megszakításokkal. Dulcsival csak most barátkoznak és összesen 2x gyakoroltak a versenyre idõhiány miatt. Macis megjelenése miatt – mármint Tibcsinek, nem a balerina alkatú Dulcsinak – a lovak teljesen megnyugszanak mellette.Zsolt és DáridóDáridó versenymúlttal rendelkezik, Zsolt pedig az olimpiára hajt, szurkolunk nekik!Adrienn és KanócKanóc: 8 éves pej herélt, nyár végén került a Dórába. Nyáron a táborosok pátyolgatták, hátha egyszer megnõ a patája normál méretûre és ismét tud közlekedni, azóta megnõtt és Kisadri próbálkozik erõsen, hogy szép lassan be tudja venni vele a kanyarokat. Egyébként nagyon családcentrikus jószág még csak 3 hete van munkában. Adri is nagyaon rövid ideje lovagol.Heni (Zapolya) és GennyGenny – Eredeti nevén Glória – 6 éves kanca, 1,5 éve van belovagolva. Kedves, érzékeny pacc, de tipikus nõi ló, akit szeret azzal mindent megcsinál, viszont aki nem néz rá csodalóként, azt megtréfálja. Könnyû lovaglású, ügyesen ugrik így remélhetõleg komoly sportkarrier vár rá egy kedves gyerekkel.Heni (Zap) – 1999-ben ült elõször lóra azóta tudásilag sokat, bátorságban csak alig fejlõdött. Ozzy résztulajdonosa, de túlzott lókímélése révén – ha átharapja a torkát 1 ló, az akkor is csak egy ejnye-bejnyét kap – fel sem ül rá a gyerkek nagy örömére. Livi és CsinosCsinos (Muracsini): 80 %-ban hidegvérû, 8 éves kanca. Kocsizás mellett kezdõk, gyerekek lovacskáznak rajta végtelen nyugalma, kiegyensúlyozottsága miatt. Livi – kevesebb, mint egy éve lovagol, csak 2 hónapja heti rendszerességgel. Nagyon ügyes, már a vágtával is próbálkozik, de szabadon még nem igazán stabil. Fõ célja, hogy a lovastársaival mehessen lovastúrázni, ettõl az eddigi lepottyanásai a különféle képzetlen lovacskákról sem tántorították vissza.A "fölnõtt" kategória helyezettjeiBalról jobbra helyezési sorrendben: Adri, Kata, Zap, Bogi (Hintaló), Zsolt, Tibcsi, Adri, Okti, Andrásés még pár kép:A gyermek kategória helyezettjeiMosolydíjra jelölömEgy ifjú szurkolóOzzy is indul és nyertMatti a nézõk között kézrõl-kézre járt A többi képet Itt és itt nézhetitek meg.

Edited by Eva, 2006 október 25. - 17:25.

#382 SOMA

SOMA

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 84 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 13. - 1:05

Gratukálok! Jó volt látni néhány ismerõs arcot.Kérlek majd a legközelebbi tájékozódási versenyetek ha leszszóljatok nekünk róla.Vissza térve erre a versenyre ill a beszámolóra: régi vágyam teljesült miszerint Dömpillára már régen kíváncsi voltam,és hát Ozzyt is láthattam.Ami még meg ragadott az "egyik versenyzõ hölgy" öltözete s lova felszerelésének(nyereg alátét,fülvédõ) szín harmóniája. Az árnyalatot szándékosan nem írom mert nem tudom a nevét. A mosoly dijjas kép pedig gondolatom szerint lehetne a hónap fotója más kategoriában de szerintem van olyan jó mint a "törvényen kívüli" Jó egészséget szia!

#383 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 13. - 8:51

Éva jól beégetett ezzel a "lassan tanul, de gyorsan felejt, ráadásul gyáva, mint a nyúl" jellemzésnek a beidézésével. :hupp: És ezt beolvasta a szpíker a hangosbemondóba ott a helyszínen, meg még ilyenebbeket, a többségünk vörös képpel lovagolt be a pályára. :D Most hiába építem az imidzsemet, hogy jól lovagolok és ehhez egy oroszlán bátorsága párosul. SOMA! A szerelésemrõl annyit, hogy ha már lúd, legyen kövér alapon alakult így. Rá is írták a pontozólapomra (a gonosz Zsuzska), hogy piros nem jó sárga lóhoz. :D Mit lehet tenni, ha a gazda (Verocs) szeme jónak látja a színösszeállítást? Ismered vonzódásomat eme színhez. :D Ugye milyen jól néz ki Ozzy a korához képest? :ang: Mit szólsz a "kis" dömperkékhez? Dömpi, Dulcsi, Csini... Jó arcok, nagyon. :) Hogy álltok a csikókkal?

#384 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 17. - 9:18

Ezt még muszáj belinkelnem a háziversenyrõl:Ozzy nyergében a gyermekkategória gyõztese :ang: Teljesen meg vagyok hatódva ettõl a lótól, fülel hátra, hogy megvan-e még ott fent a kiscsaj? :D

#385 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 18. - 16:42

:yeah: :kocc:(Jövőre megyek Walkerrel tájékozódni...)

#386 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 19. - 8:42

Az klassz lenne! Az idei õszi elmarad, ha jól tudom. A tájékozódók Pécselyre mennek kiélni magukat.Jön majd SOMA is. :)

#387 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 19. - 9:05

Egy olyan tájékozódásira én is szívesen elmennék egyszer Dömével!Majd szervezkedünk jövõre!

#388 Coachman

Coachman

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 198 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 20. - 15:23

Feltételezem nem az üllõi Dömére gondolsz - tartok tõle, hogy vele egy kicsit sokáig tartana... (hidegvérû fedmén, cirka 800 kiló (vagy több), és gyönyörû, hosszú "szõke" sörénye van) :) A háziverseny elõtt (seggítendõ az asztalok, székek lecuccolását) befogták kocsiba és hajthattam... Majdnem elaludtam a bakon. :) Persze ha valami "kívánatos fruska" megy elõtte... Bezzeg Dulcsi! Tegnap kimetünk a military pályára "átmozgatni". Addig nem is volt gond, míg nem vágtáztunk, onnantól kezdve viszont lépés-vágtán kívül nem volt hajlandó másra, csak mikor már vagy 6-7 NAGY kört meg nem tettünk. Kicsit megizzadt (meg én is).:) Erõnlétileg jót tett neki az elmúlt hetek kocsizása.

#389 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 20. - 15:44

Feltételezem nem az üllõi Dömére gondolsz - tartok tõle, hogy vele egy kicsit sokáig tartana... (hidegvérû fedmén, cirka 800 kiló (vagy több), és gyönyörû, hosszú "szõke" sörénye van) :)

Errõl a "szõke" Dömérõl tudnál esetleg képet mutatni? :ang:

#390 Coachman

Coachman

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 198 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 20. - 16:13

Ha legközelebb arra járok (talán a jövõ hét közepén) és nem felejtek el gépet vinni... :)Viszont ha már erre jársz: Pécselyre jössz jövõ héten? A Balaton felvidék topikba tettem egy linket a kiírásról, de eddig nem sokan villanyozódtak fel... Pedig :kir:

Edited by Coachman, 2006 október 20. - 16:16.

#391 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 20. - 16:40

Láttam a hozzászólást Pécselyrõl, de most még nem tudom, ott leszek-e.

#392 Coachman

Coachman

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 198 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 20. - 21:16

Ha jól rémlik, 24-ig lehet jelentkezni.

#393 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 24. - 10:12

Megint írtam ide egy hosszú lelkendezõ szöveget, aztán inkább csak ennyi: végre, hetek óta elõször el tudtam tölteni egy órácskát kettesben Ozzyval. Pucolgattam, almával tömtem, legeltettem. Azért volt dolog is, lovon is ültem, meg futószáraztam Kadét, alias Hancúrt, akirõl egy kislány megkérdezte, hogy szamár-e, vagy ló?

#394 Coachman

Coachman

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 198 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 24. - 10:23

... meg futószáraztam Kadét...Szép dolog a takarékosság, na de betûkkel ?!?... (futószáraztam Kadétot) :dev:

#395 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 24. - 11:03

Most miért? Nem az a neve, hogy Kadé? :D Tudtad, hogy a rendes neve Hancúr? :D Kicsit el van apátlanodva, biztosan régen jártatok nála Csabival. Már szabadon ment vele Verocs, egy rossz mozdulata nem volt, igaz, egyelõre elég lassan esik le neki a húszfillér, de lesz ez még jobb is.

#396 Coachman

Coachman

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 198 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 24. - 11:53

Most miért? Nem az a neve, hogy Kadé? :D Tudtad, hogy a rendes neve Hancúr? :D Kicsit el van apátlanodva, biztosan régen jártatok nála Csabival.

De igen, kedves Zápoly. :) Tudtam, de a "Hanc" nem túl értelmes név. Annál sokkal jobb a "Kadé". :):):)Múlt csütörtökön jöttek (vevõk) megnézni néhány lovat (Tiffyre, Gennyre alig néztek...:() tk. Kadét(ot). Összeállítottunk egy "szabadonugrót" az egyik karámban, ott mozgott egy keveset - eleinte Dulcsihoz hasonlóan rombolt, de aztán kezdett rájönni, mit is kéne csinálnia.

#397 Verocs

Verocs

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 132 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 24. - 16:39

Errõl a "szõke" Dömérõl tudnál esetleg képet mutatni? :ang:

õõõõõ, nekem van, ha adsz mailcímet, átküldöm...csak a saját gépemen van meg :hu:

#398 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 25. - 8:45

Gennyre alig néztek

Aki lecsap rá, az jól fog járni (ráadásul hétfõn láttam ugrani, azt is nagyon jól csinálja), de én ellenérdekelt fél vagyok, mert nekem addig jó, amíg nem adja el Verocs.

õõõõõ, nekem van, ha adsz mailcímet, átküldöm...csak a saját gépemen van meg :hu:

Küldd el nekem is, felteszem a képtárba, és belinkelem a hidegvérûs topikba is, ott is örülni fognak neki. Méz, meg Méz, meg Méz, na meg a többi hidegvérû fan. :D

#399 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 25. - 9:00

Köszönöm szépen a képeket! Nagyon tetszik Döme. :yeah: :kocc:

#400 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 31. - 11:35

Vasárnap, hosszas tépelõdés után - esik, nem esik, fúj a szél, mi legyen, inkább nézzük dvd-t -, egy icipici kis kékség kibukkant a felhõk között, égi jelnek tekintettük és húztunk ki a lovakhoz Évával. Jól döntöttünk, mert mire kiértünk, hétágra sütött a nap, de azért a szél fújt rendesen, lovak is élénkebbek voltak a szokásosnál, még a ménesi lovak is ide-oda vágtattak, közöttük Ozzy hátrasunyított fülekkel tessék-lássék ügetett velük. Megtutujgattuk a hidegvérûeket a szép napsütésben, majd megvártuk, hogy elkezdjen szürkülni és elindultunk sétálós terepre az elõzõ nap vadászlovaglás által igénybevett lovakon, meg a többieken egy kis levezetõ terepre. Így legalább a láthatólag felénk tartó viharfelhõk mindenképpen fölénk érhettek. Szépen besötétedett, fújt a szél, aztán az esõ is esett néha. Jó volt. Inkább, mint dvd-zni. :yeah: Az ugró-, díjlópalánta, meg most már vadászló Genny-n ültem. Egész jól bírta a megpróbáltatásokat, nekem meg határozottan Mindszent érzésem volt. :D