Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Északi-Bakony régió egy része (3 megye szeglete)

• Please log in to reply
749 válasz a témához

#361 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 7. - 8:44

:yeah:

#362 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 10. - 20:34

Hát eltelt ez a hétvége is. :D Szombaton Khalifa társaságában néztem meg a falunapi zsivajt. A hangzavar nagyságához mérten méltóságteljes nyugalommal viselkedett. Pár lelkes kisembert körbe hordozott a hátán, majd elegánsan távoztunk. (ha van közönség nagyon tud "kinézni") :kir: Vasárnap, a kis kanca nyerte meg a terepre jutás lehetõségét. Ma igazán jól viselkedett, utobbi idõben ugyanis ha ment akkor nagyon ment, ha pedig állt akkor nagyon állt. Most olyan lassan (is) vágtázott, hogy még én is elámultam, igaz a dálutáni esõ miatt sok helyütt elég vizes volt a terep. Egy szó mint száz nagyon jót mentünk, persze megint habos lett (és persze acélkék), hiszen az elején hagytam hadd élvezze a mozgást, a száguldást. Imád menni, semmi idõ alatt a szomszéd falu határában voltunk. Aztán haza "kocogtunk", tényleg ma egészen sokat (magához képest) ügetett, úgy érzem egyre jobb kondiba kerül. :yeah:

#363 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 17. - 19:43

Ma este tértünk vissza a bázisra, két napos túránk végeztével. :D Nagyon szép tájakon jártunk, Isztimér, Kincsesbánya, Kisgyón stb, a teljesség igénye nélkül. :kv: Tegnap mintegy 7,5, ma 8 órát mentünk, ezért még engem is meglepett, hogy a horgásztavaktól vágtában hazairamodó kiskanca szinte"toporzékolt" még az utolsó 300m-en is hogy hadd menjen. :yeah: Sajnos rengeteg a vérszívó, némelyik gigantikus méretü. Sok szép felvételt csináltunk, rengeteg állatot láttunk, klassz utvonalakat fedeztünk fel. Mókás volt ahogy a lovam, "véresen komolyan" versenyezni kezdett egy montis "kollégával" az erdõben. Elhatároztam, hogy ezt a részt alaposan felderítem még a nyáron :kir: Kellemes hetet mindenkinek!

#364 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 17. - 19:54

Csesznekrõl Bakonysárkányra tudtok valami tuti jó és járható lovas útvonalat?

#365 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 29. - 6:13

Állni látszik a topic, úgyhogy úntatlak benneteket legfrissebb élményemmel: Tegnap sikerrel beékelõdtem a motorosok közé. :) Jobbról folyó, balról vasúti töltés dübörgõ vonattal, elöttünk két motor, mögöttünk három. Mit volt mit tenni, alklamazkodtunk a "forgalom" ritmusához és nyomtunk egy olyan vágtát, mint még soha. Nagyon büszke voltam a lovacskámra, mert tombolt ugyan benne az adrenalin, de nem esett teljesen pánikba, sõt egy idõ után egyértelmüen feltámadt benne a versenyszellem: a vonatot simán elõztük, sõt a döcögõsebb részeken a motorosokkal is megpróbálkozott volna ha hagyom.

#366 napkelet

napkelet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 317 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 29. - 8:38

hello!Natos ezt elsõ sorban neked mesélem,hiszen Te személyesen is ismersz! Amikor volt az a vihar egyik csütörtökön elmentünk lovagolni a Cuha -völgyébe!A gázlók már egyáltalán nem olyan nagyok mint voltak :D ,de pechemre átugrattuk,én meg akkkorát zúgtam az egyiknél...Aztán meg vágtában haza,de szerencsére nem kapott el az esõ :D Szóval, már van egy kis tapasztalatom,hogy hiába sietsz haza akkor is mindig résen kell lenni,ha nem akarsz ,,katapultálni,, :D

#367 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 2. - 9:00

El ne kapkodjátok a választ... :D:D:D:D

hello!Natos ezt elsõ sorban neked mesélem,hiszen Te személyesen is ismersz!
Amikor volt az a vihar egyik csütörtökön elmentünk lovagolni a Cuha -völgyébe!A gázlók már egyáltalán nem olyan nagyok mint voltak :D ,de pechemre átugrattuk,én meg akkkorát zúgtam az egyiknél...

Gratula, napkelet, a Cuha völgyben potyogni nem valami nagy élmény, túl sok a kõ. Úgy látszik, megirigyelted babérjaim, én április elején a Szömörke völgyben zakóztam egy istentelen nagyot - természetesen mellig érõ vízben végeztem és mire hazalovagoltunk, kikeltek a csizmámban a begyüjtött ebihalak, a petefészkeim meg felfagytak a mandulámra. Jó hely a Bakony, mi? :D

#368 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 4. - 7:35

Nem. :D

#369 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 5. - 11:30

Látom, megfontolt és végleges a nem.

#370 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 5. - 13:33

Megírtam volna én elöbb is, csak nem tudtam, hogy ilyen sürgős. ;)

Edited by Bundasb1, 2007 július 5. - 13:33.

#371 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 5. - 18:04

Íme a Bakony legszebb lova!

Posted Image

#372 napkelet

napkelet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 317 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 5. - 18:17

aha tényleg szép!!!de Napsugár se ,,kutya,, :D
Posted Image
Posted Image

#373 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 10. - 7:42

Tényleg szép képek, de a szöveggel kissé rámijesztettetek: azt hittem megléptek a lovaim! :kir:

#374 Muraközi

Muraközi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 185 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 10. - 16:42

Tényleg szép képek, de a szöveggel kissé rámijesztettetek: azt hittem megléptek a lovaim! :kir:

Nem-nem semmi gond, a fiam telefonált, hogy minden lovam megvan... ;) ;) :) :)

#375 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 11. - 21:30

Esetleg?

Edited by RIDERMAN, 2007 július 11. - 21:32.

#376 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 15. - 20:36

Riderman!
Mi van veled?
Kijutsz néha lovagolni?
Hogy vannak a lovaid?
Nem jársz mostanában errefelé?

#377 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 23. - 14:36

Köszönöm kérdésedet, el vagyok (foglalva). De már unom kissé.
Még szerencse, hogy pénteken felfújtam az arcom és kora reggel el indultunk a kicsi kancával. Dudar fele vettem az irányt, majd a tavalyi és a tavaszi Cseszneki portyát felül múlva,"bevettük" a Cseszneki várat.
A Vár és a táj
A várlátogatás után a közelben össze akadtam egy baráti lovastársasággal akik a korsók mellett hûsöltek. Egy darabig beszélgettünk, ismerkedtünk, majd együtt útra keltünk. Itatás után irány Dudar, majd Csetény ahol elváltak útjaink.
Egy kellemes, lóháton töltött nap emlékével lettem gazdagabb. Kellemes langyos idõ volt (persze csak a napon). :kv: Este kiszámoltam aznap ugyanannyit ittam mint a lovam (igaz én mindenütt, Õ meg a vártól nem messze) mindketten 6 l folyadékot vettünk magunkhoz. Nem tudom ki bírta jobban :D és még volt kedve este hazavágtázni miután elköszöntem a tásulattól. A körülményekrõl Petya irt még egy két sort a Keleti szél topicban.
Más: tervezem valamikor felmennék Tésre és arra Palota fele egy darabot, mit szólsz hozzá?

Edited by RIDERMAN, 2007 július 27. - 9:16.

#378 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 24. - 7:54

Kellemes langyos idõ volt (persze csak a napon). :kv:

Uhh... te melyik Bakonyban élsz? Én a Magas-Bakonyban, amely elvileg az ország egyik LEGHÛVÖSEBB vidéke, de hetek óta a hõguta kerülget itt embert és állatot egyaránt.

#379 Muraközi

Muraközi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 185 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 6. - 14:16

....és a tavaszi Cseszneki portyát felül múlva,"bevettük" a Cseszneki várat...

A cseszneki vár nekünk is már többször "megvolt" (nem úgy mint Sharon Stone, aki még mindig csak félig...), de ha szeretünk oda járni, mit tegyünk, megyünk. Olyan mint a TakSzöv, útba esik, jövet-menet.
Vasárnap Csetényben jártunk...este hazafelé, már maj'nem setítben úgy 9 óra felé, Csernyén az egyik utcában nagyobb csapatot láttam, de ollan gyorsan mentem az autóval, hogy éppen csak sziluetteket véltem(?) felfedezni.

#380 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 6. - 15:51

Látom, Muraközi, nemigen látogatsz más topikokat... Pedig én felköszöntöttelek ITT (557.) :hupp: Bár már nem aktuális, de akkor még egyszer, itt is... boldogot! :kv:

#381 Muraközi

Muraközi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 185 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 6. - 18:30

Látom, Muraközi, nemigen látogatsz más topikokat... Pedig én felköszöntöttelek ITT (557.) :hupp: Bár már nem aktuális, de akkor még egyszer, itt is... boldogot! :kv:

Igen, igazad van. Nem olvasok szinte semmi mást, csak Bakony-Veszprém, olykor kicsit Gyõr és ritkán apró-kákat.
...de nagyon szépen köszönöm Neked is és azoknak is akik csak gondoltak rá.
Sajnos én is elég trehány vagyok illen' dolgokban...

#382 Kedd

Kedd

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 578 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 7. - 20:20

Üdv, Bakonyi Betyárok! Ötletet kérnék tõletek. Két barátommal lószállítóval közelítenénk meg a Bakonyt és egy napos túrát szeretnénk tenni. Van ötletetek, honnan érdemes indulni, ahol szép a terep és nem nagyon "eltévedõs" ?

#383 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 8. - 6:38

Kicsi Kedd, a Bakonyban mégis hova? Északi, azaz a Magas-Bakony, vagy a déli, és Bodajk vagy inkább Kerteskõ környéke? Pápa, Fehérvár, Veszprém háromszögben mégis hol szeretnél egy kiindulási pontot? Tudod, szívem nagy ez a Bakony... Esetleg Csesznek? (hehe, Marutit vigyél :D :D )

#384 Kedd

Kedd

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 578 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 8. - 19:26

Kicsi Kedd, a Bakonyban mégis hova? Északi, azaz a Magas-Bakony, vagy a déli, és Bodajk vagy inkább Kerteskõ környéke? Pápa, Fehérvár, Veszprém háromszögben mégis hol szeretnél egy kiindulási pontot? Tudod, szívem nagy ez a Bakony... Esetleg Csesznek? (hehe, Marutit vigyél :D :D )

Drága Natoska! :gm:

Tekintve, hogy utánfutóval megyünk, szinte mindegy!
Nem voltam még lóval sem az alacsony, sem a magas Bakonyban, úgyhogy lövésem sincs, hova érdemesebb menni.
Motorral néhányszor elmentem Csesznek felé, de ez még nem alap a lovastúrához.
Ezért kérdeztem a Bakony szerelmeseit, hova érdemes 1 napot túrázni......

#385 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 8. - 20:03

Drága Natoska! :gm:

Kûdtem neked mélt, mert tényleg drága vagyok. :P

#386 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 9. - 20:05

Üdv, Bakonyi Betyárok!
Ötletet kérnék tõletek.
Két barátommal lószállítóval közelítenénk meg a Bakonyt és egy napos túrát szeretnénk tenni.
Van ötletetek, honnan érdemes indulni, ahol szép a terep és nem nagyon "eltévedõs" ?

Vannak ötletek is és jó, kipróbált útvonalak is. :kir: Mikorra tervezitek a túrát? Miért nem két napos mert egy napba itt nem lehet belesûríteni mindent (mondjuk kettõbe sem). Szerencsére Bakonyban (is) lehet egy darabig menni, én nagyon szeretem. :yeah:

Edited by RIDERMAN, 2007 augusztus 9. - 20:05.

#387 Muraközi

Muraközi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 185 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 12. - 20:40

...Motorral néhányszor elmentem Csesznek felé, de ez még nem alap a lovastúrához.
Ezért kérdeztem a Bakony szerelmeseit, hova érdemes 1 napot túrázni......

Szia!
Azt gondolom, hogy mivel már Cseszneket ösmeritek, jó is lehet kiindulási pontnak. Csesznek-Vinye-Porva igen szép túra a Cuha völgyén keresztül. Lehet rövidíteni, monnyuk a vinyei csárda oda vissza. Igen finoman fõznek...

#388 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 16. - 17:24

Túrázni? A Bakonyban, bárhova.....

#389 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 16. - 18:03

Üdv, Bakonyi Betyárok!
Ötletet kérnék tõletek.
Két barátommal lószállítóval közelítenénk meg a Bakonyt és egy napos túrát szeretnénk tenni.
Van ötletetek, honnan érdemes indulni, ahol szép a terep és nem nagyon "eltévedõs" ?

Sziasztok!
Hántáról jelentkezem, végre újra itt vagyunk. (el sem megyek innen többet!)

Kedd, nem tudom, mikorra tervezitek a túrát, de felajánlom, hogy innen induljatok és ide érkezzetek vissza.

#390 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 21. - 15:19

Konkrét javaslat (tegnap 20-án jártam végig) Szápár-Csetény-Jásd-Tés-Csõszpuszta-Bakonycsernye útvonalat. Meseszép, a gyertyános gyönyörû és csodálatos erdei útvonalakon lehet a táv nagyrészét megtenni. :kir: A lélegzet elállító panoráma csak tetézi az élményt. :yeah: Még az idõ is kegyes volt hozzánk :ang:

#391 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 21. - 15:29

Úgyse jönnek, csak a szájuk nagy. Továbbá egynapos túra a Bakonyban... Amikor már ennyi javaslatuk van, és még én is tudnék mondani tippeket? De mivel úgysem jönnek, én is szeretettel meghívom Keddet és barátját.

#392 PozitívFeri

PozitívFeri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.511 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 21. - 15:33

De mivel úgysem jönnek, én is szeretettel meghívom Keddet és barátját.

Szerdát?????

és ha Péntek megy?? :D :D

#393 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 21. - 15:35

Szerdát?????

és ha Péntek megy?? :D :D

Na bumm, hát legfeljebb csütörtököt mondanak...

#394 Kedd

Kedd

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 578 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 21. - 17:08

Konkrét javaslat (tegnap 20-án jártam végig) Szápár-Csetény-Jásd-Tés-Csõszpuszta-Bakonycsernye útvonalat.
Meseszép, a gyertyános gyönyörû és csodálatos erdei útvonalakon lehet a táv nagyrészét megtenni. :kir:
A lélegzet elállító panoráma csak tetézi az élményt. :yeah:
Még az idõ is kegyes volt hozzánk :ang:

Köszi a meghívást, Te kis telhetetlen! Sajnos 2 lány - két fiú felállásban megyünk, de legközelebb szerzek még egy fickót neked, ha én egyedül nem vagyok elég.... :dev:

#395 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 24. - 12:15

:D

#396 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 24. - 12:35

Köszi a meghívást, Te kis telhetetlen! Sajnos 2 lány - két fiú felállásban megyünk, de legközelebb szerzek még egy fickót neked, ha én egyedül nem vagyok elég.... :dev:

Nahát, egyre többen nem jönnek :) Nekem még azt mondta, hogy másodmagával (nem) jön.

#397 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 31. - 5:27

Riderman! Ilyen a mi szerencsénk! Most, hogy lemondtunk a közös lovaglásról, gyönyörû reggelre virradtunk! :( No mindegy, úgyis "tengelyig" érõ sár van. Legközelebb talán összejön. ;)

#398 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 3. - 10:51

Riderman! Muraközi szerint Csetényben gazdafogathajtás és szüreti felvonulás lesz most szombaton. Ezt olvasván egy merész -és pofátlan- terv kezd körvonalazódni a fejemben. Nektek mennyire foglalt a hétvége?

#399 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 3. - 14:57

Egyeztessünk! :D Szombaton délután és vasárnap jártunk egyet a kicsi kancával, olyan 80 km-re saccolom....... :yeah: Szombaton a szemerkélõ esõben olyat mentünk, szem nem maradt szárazon :kir: Vasárnap este 7 kor fogtunk talajt kis haciendámon. Én nem tudom mibõl van ez a paci, de az utolsó 2-2,5 órában egyre inkább úgy ment, már azon gondolkodtam, vissza szerelem a zablát, mert egyre jobban leromlott a hallása. Minél jobban mondtam, hogy elég, menjünk lassabban, annál jobban kapkodta a lábait :D Talán összeszedi magát egy Csetényi kiruccanásra........... :kir:

Edited by RIDERMAN, 2007 szeptember 3. - 14:58.

#400 Muraközi

Muraközi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 185 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 6. - 10:51

...Ezt olvasván egy merész -és pofátlan- terv kezd körvonalazódni a fejemben...

Belelátunk! :yeah: :)