Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Csömöri pampák és mogyoródi dombok...

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
1312 válasz a témához

#361 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 7. - 11:13

És mikor kerested a mély hót, gyorsan betakargattad? :gm:Menj ki egy ilyen gazellás alkalommal Lidivel, hátha ezt a figurát is megtanulja, mert szerintem ezt még nem tudja..Vele mi van? Egyedül ácsorog még a karámban?

#362 Old Shatterhand

Old Shatterhand

A nagy vadász

• Fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 7. - 11:55

Afrikával. A karám átlós sarkaiban.

#363 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 7. - 12:34

Frankó :(

#364 Berni

Berni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 145 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 7. - 20:53

Olvasom a csömöri parákat és de jót nevetek... Lengyel Géza idomíthatatlan, de van még pár barom, aki jaszkarizik, na most képzeld mikor két béna sétál egymás mellett, Vic meg magam, az egyik nem tud csak lépni meg vágtázni, a másik meg reflextelen és jön a Géza egy csapat próbakabbojjal' és közibünk ront... Vic erre én amarra, õ állva maradt én meg nekiálltam volna rongyolni igenám de a kezemben volt a vezetõszár, úgy néztünk ki mint a tikitaki. Tolnay Laci, az ügetõs már jobb eset, õ hamar megtanult engem. Az a baj hogy a tudás, a l képzettsége és ez egészségi állapot senikre nincs ráírva, gondoltuk már, kitesszük a lovak farára a "T"-t illetve a rokilogót, aztán egyszer feltettük egy fotó kedvéért és addig röhögtünk míg elvetettük a dolgot

#365 Köki

Köki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 291 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 8. - 9:38

Tényleg most írtad Berni, a Szent T Betû! Nem rossz!! De mi van ha nem tudják elolvasni az ezerrel rohanós lovasok, és már a nyakadban ülnek mire rápillanthatnának a T betûre? :dev: Bár megjegyzem az autósok sem tartják tiszteletben, sõt inkább le akarják mindenáron hagyni, elõzni a T-vel közlekedõket...Szerintem egész egyszerûen szemétség másokat hülye helyzetbe hozni. Azt sem hiszem, hogy csak az mehet terepre aki ezerrel tud rotyózni, és ezt még közben élvezi is, és nem fél a felbukás stb. bármilyen bekövetkezõ balesetektõl. Ez magyar mentalitás(itt kéretik nem megsértõdni azon lovasoknak akik természetesen nem így gondolják). Kérdés ha valaki nem elég gyakorlott a terepen való közlekedésben, és tényleg gyakorlott jó lovas társaságában megy ki terepre, az megóvja valamitõl? NEm. A gyakorlatlanabb lovas akkor is ki van téve a terep "viszontagságainak". A másik gyakorlott legfeljebb tanácsot adhat, helyette nem fogja lovagolni a megriadt lovat. Másrészrõl a terepen való lovaglás annyira más mint egy pályán való közlekedés, hogy a terepre való felkészülést a lovas "sajnálatos" módon csak kint tudja elsajátítani. Ezt az eszmefuttatást mindössze azért írtam, mert sok lovas úgy van vele, minek megy ki terepre az a lovas aki még nem volt...Hát valahol el kell kezdeni. És ezért lenne fontos hogy figyeljünk egymásra, hisz mindenki volt kezdõ, volt rosszabb és jobb napja. A ló jó esetben szintén átesett ezeken a vízválasztókon. Nem hiszem hogy nagy fáradtság lenne egy szembe jövõ, lépésben közlekedõ lovas mellett szintén elléptetni lovunkat...És azért lenne fontos a kontrollált vágta, mert soha nem tudod mikor, mi kerül eléd, és nem árt ha ilyenkor felbírod venni a lovad rövid idõ alatt, hogy ne szállj bele akár a másik lovasba, vagy bármi másba.

#366 Old Shatterhand

Old Shatterhand

A nagy vadász

• Fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 8. - 10:48

Köki, valamilyen szinten megóvja. Ha másért nem - feltéve, hogy ismerõs lovakról beszélünk - hát azért, mert a cimbi lovat nem szívesen hagyja ott a másik, valamint annak a nyugalma jótékonyan hat a kezdõ lovaséra. Nyilván ez nem 100%, de mindenképp nagyobb biztosíték az elragadás elkerülésére...

#367 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 8. - 11:17

Kivétel, amelyik épp hisztisebb, akarom mondani "nagyobb szájú", kevésé lovasra figyelõs, ha épp ott a cimbi ló is :rolleyes: ;)Amúgy ja. De tök kezdõ nyilván nem fog teljesen egyedül kimenni.

#368 Köki

Köki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 291 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 8. - 11:43

Az elõzõ helyen ahol voltam, eleinte egyedül jártam ki terepre, lévén telivérem van, velem szokott vissza terepre, és nekem személy szerint kényelmesebb volt csak magamra, meg a saját lovamra figyelni. Aztán a lovardában egy pár kislány és a szüleik megkértek, had jöhessenek velem terepre a lányok, mert mással nem látták célra vezetõnek kiengedni õket. Velem biztonságosabb volt kimenni, mivel utálok vadulni a lovon... :rolleyes: És ha bármelyik nem akart, vagy nem tudott vágtázni, akkor nem okozott gondott, hogy hazáig lépjünk, és ügessünk. Hozzá teszem mindkét leány volt már kint másokkal terepen, de olyan élményekkel lettek gazdagabbak, hogy eldöntötték "többet nem". De az ember már csak olyan, a szíve kihúzza.. ezért próbálkoztak velem. Jó is volt, nem volt gond. De az egyik kislánynak a kisbéri kancája egyébként is félõs volt, és ritkán, de elõfordult, hogy teljesen ok nélkül is kicsit dilizett, ilyenkor persze a gyerek (egyébként nagyon jó páros voltak a pályán, versenyeztek is, és tényleg összeszokottak voltak) kérte inkább lépjünk stb.. Az én lovam és a kanca jóban voltak, és aránylag bízott is Kökiben. A lovam mögött szépen eljött még vágtában is. Viszont egyszer jöttek motorosok. Mert arra is egy csomó crosszos járt ki sportolni :gm: Az én lovam hiába maradt teljesen nyugodt---az egyik úton miután én kikkukantottam a sarokra és láttam hogy jön a motoros, intettem neki hogy ugyan lassítson már, mert ha bekanyarodik, akkor belénk jön...a kislány kancája úgy felhúzta magát, és elkezdett ugrálni, rángatózni, szóval eléggé kellemetlenül viselkedni, amibõl aztán az következett, hogy majdnem otthagytak bennünket, és elég gyorsan haza kellett mennünk.Ilyen is elõfordul. Viszont hazáig szegény lovam hiába szerett volna megállni legalább harapni pár falás füvet, a kanca arra sem volt hajlandó, fej fent, és elõre, vagy topogás. Így inkább én sem húztam az idõt. :(

#369 anett1980

anett1980

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 98 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 6. - 12:48

ELTÛNT!!! Augusztus 4-én a kastéllyal szembeni lovastanyáról eltûnt egy fehér, barna foltos, sima szõrû, hosszú orrú foxi kutya. Kérem, hogy aki látta kóborolni, vagy esetleg befogadta hívja a 70-519-6583-as számot. Segítségüket elõre is köszönjük.

#370 Neduddki

Neduddki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.889 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 11. - 12:10

Igaz, hogy tûz volt egy csömöri lovardában és elpusztult egy ló?Péntek este hallottuk a tûzoltókat elszirénázni Csömör felé, ma meg ezt hallottam a lovardában.

#371 csömör

csömör

Új vendég

• Fórumtag
  • 13 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 11. - 21:44

Hihetetlen ez a Csömör!!!Mindent én tudok meg utoljára? Olyan dolgokat hallottam ma!!! Tudjátok, a kastéllyal szembeni lovarda. Benis Ervin....mindenki ismeri, nem a pozitív oldaláról :) Nah szóval. Állítólag a bértartók összefogtak, és kitették. Vagyis van egy hete, hogy összepakoljon. A területet eladta a Szávay és hát benis bácsinak leesett, hogy jövõ nyáron mennie kell, és bekattant. Elkezdte veretni a lovakat az oktatójával. (nah ezt sem minõsíteném. hogy mer megütni egy olyan ember egy állatot, aki velük foglalkozik. undorító). Anikónak megszabta, hogy hány tanítványa lehet egy héten (sajnálta tõle a pénzt)..na szóval hogy témánál maradjak, észrevették a bértartók, hogy sunyítanak a lovak, amikor a gazdáik közelítenek feléjük, meg hogy fogyásnak indultak. Hát igen, benis úr elfelejtett takarmányt venni, és amit megvett, elfelejtett kifizetni, így elszállították. :) Erre a bértartók nem bírták és összefogtak az új tulajokkal, akik ott lovardát szeretnének és nem egy Benis-szabályokra épülõ társadalmat. Egyébként jófejek, õket is ma ismertem meg. Még jó, hogy arra jártam. Ja és Ervin barátunk sorban küldte el a bértartókat. Gondolom, egy üres istállót akart otthagyni májusban az új tulajoknak.... Nah gondolkozom, mit hallottam még........jah igen. Észrevették, hogy verik a lovakat és felbéreltek egy céget, hogy 24 órán át figyeljenek a lovakra. A célt elérték a biztonságiak. Benis nagyon gyorsan talált egy új helyet. Úgyhogy reszkessen FÓT, mert az elkövetkezendõ idõben Benis ott mutatkozik be ;))) A lényeg, hogy Csömörrõl távozik. Nem tom, emlékeztek-e a Favoritos ominózus esetre, ahol istállót bérelt :) a kaszkadõrök verték ki õt onnan. szó szerint. Sztem azóta van protkója. Hát kíváncsi leszek, meddig bírja Fóton. :yeah: Erika

#372 Bubus

Bubus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 330 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 12. - 7:49

Igen sajnos szándékos gyújtogatás volt. 10 és 1/2 11 között péntken. Az egyik paci, amelyiknek a boxába bedobták az égõ (vagy szalmát vagy nem tudom pontosan mit) Egy argentin póni volt Karinyosa, és szegény kehes. A többi ló megúszta kisebb nagyobb karcolásokkal és az ijedelemmel. Szerencsére a lovászok idõben kiengedték a lovakat. Azt hiszem bárki is tette, ha valamelyik bértartó vagy a tulajdonosok kezei közé jut nem éli túl.

#373 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 12. - 8:40

melyik lovarda gyulladt akkor ki?a benises ügynek meg én örülök. régen ideje volt ennek már és elférne a hátán még pár kadós verés.

#374 Old Shatterhand

Old Shatterhand

A nagy vadász

• Fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 12. - 9:18

... a Favoritos ominózus esetre, ahol istállót bérelt :)

...büfét. Lenyó elõtt Ervin csinálta.Részeg kaszikat meg nem jó ötlet anyázni.Különben már az ex-Szávaiban is felrakták az asztalra nem is olyan régen... ;)

#375 Bubus

Bubus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 330 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 12. - 9:29

A Móniékét gyujtották fel. De szerencsére magában az istállóban nem okoztak túl nagy kárt. Feltételezések szerint van a környéken valami beteg elme aki már Csömör és Mogyoród környékén 2 faházat gyújtott fel.

#376 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 12. - 10:05

... a Favoritos ominózus esetre, ahol istállót bérelt :)

...büfét. Lenyó elõtt Ervin csinálta.

Hozzászólás megtekintése

... elõtte meg a Favoritban az öltözõ alatti kisházat, boxokat: istállót. Amúgy meg a verés semmi esetben sem lehet jogos. Aki így intézi el a bajait, az egy alantas ember. Akár "kaszi", akár nem, akár be van rúgva, akár nem."Csömör", neked meg csak annyit, hoyg ebben a hozzászólásban csak a névtelenséged a sajnálatos.Bár mondjuk a félelem is nagy úr :gm: (és néha sajnos jogos is...)(amúgy meg a kirakás úgy kell neki, nagyon... Anikóék mikor odamentek, sok szép ígéretet kaptak. Mint mi, mikor átvette a Szávay tanyát... De azért ismerve õt, ezt a nem adok a lovaknak kaját dolgo nem nagyon hiszem el. Még róla sem. Maradhatunk annyiban, hogy ez pletyka, ugye?)Ez a gyújtogatás meg... Hát... Remélem elkapják. És módosítok: van, hogy a verés mégis jogos :dev: :mad:

Edited by BoKa, 2005 szeptember 12. - 10:09.

#377 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 12. - 10:08

Te BoKa!Ott van csömör aláírása alul. :rolleyes:

#378 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 12. - 10:10

Eva persze, de az Erika az én vagyok :D

#379 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 12. - 10:13

:nem: :ááááááááááááááááááááá: :mad: :o Nem baj õ is az! Különben is! Te már nem vagy Csömörön! :D

#380 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 12. - 10:21

Attó' még csömöröm lehet, nem? :D Na monggya' Tésassszony, mit tud, ki ez a "csömör" tagtárs? ;)

Edited by BoKa, 2005 szeptember 12. - 10:21.

#381 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 12. - 10:28

Attó' még csömöröm lehet, nem? :D Na monggya' Tésassszony, mit tud, ki ez a "csömör" tagtárs? ;)

Hozzászólás megtekintése

Hát, hogy õ Erika. :kir:

#382 Old Shatterhand

Old Shatterhand

A nagy vadász

• Fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 12. - 10:40

Boka, ha a lovamat valaki verné, úgy pofán vágnám, hogy a foga kiesne. Jogtalanul és alantasan.Ha pedig az istállót gyújtogatná, a földúton utánfutósat játszanék vele, hidd el. Az is jogtalanul és még alantasabban!Még szerencse, hogy Csillánál vannak farkasok. Azoktól csak fosnak az ilyen barmok!

#383 Bubus

Bubus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 330 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 12. - 11:44

Nálunk is van egy "idõs" Kaukázusi mindig jelzett. A másik kutya is. A két kicsi ha kellett ha nem ugattak. Most a kaukázusi az újfulandi-kaukázusi kutyák még órák múlva is úgy néztek ki mint akiket bekábítoztak.

#384 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 12. - 12:02

Beteg világ.Osh, nem olvastad a módosításomat.

#385 Old Shatterhand

Old Shatterhand

A nagy vadász

• Fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 12. - 12:24

De Sika, csak kötekedtem. ;)

#386 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 12. - 12:50

Mert a világba tartozol, azért :dev:

#387 Guest_Ana_*

Guest_Ana_*
  • Guests

Közzétéve 2005 szeptember 12. - 16:16

Üdv.Bár az ilyen emberek köszönésre sem méltóak,szóval,akkor kezdjük az elején:ez a bértartók összefogtak,és kitették ügy,meg hogy egy hete van,hogy pakoljon,nem így van,mert ha akarna,akár jövõ ,májusig ott maradhatna,csak ettõl az embertelen viselkedéstõl gondolom neki is felfordul a gyomra...Amit nem csodálok...Az hogy elkezdte veretni a lovakat az a másik baromság...Ezt a sok visszájára fordult seggfej bértartó találta ki,és bár sokan kértek a verés ,,nyomairól" orvosszakértõi véleményt,azt nem kaptak...,,Szegény"Anikóéknak,már máshonnan is ,konkrétan CSÖMÖRÖN mindenhonnan,kitették a szûrûket,és a körülmények kísértetiesen hasonlóak...Drágáim,Ti lovakkal foglalkoztok???Mert ugyanis köztudott,hogy a lovak nagyon okos állatok,és a rosszakaróikat,vagy azokat,akik megverték,felismerik,és ott a ló és gazdája között már elég nagy gond lehet,ha már más ember miatt SUNYÍT az állat a SAJÁT gazdájára!Elszállított takarmányról senki sem tud rajtad kívûl,és még MINDIG bõségesen van tartalék a tanyán...Az Anikóék által odaszállíttatott takarmánybõl maguk a bértartók etetik lovaikat,amit másnap a lovászok a trágyával kihordanak!Hurrá üzletpolitika!...Nevetséges... :yeah: Gratulálok az emberismeretedhez,egy napi ismeretség után korrekt dolog véleményt alkotni a másikról... :guny: Könyörgöm,mi ez egy amerikai akciófilm???Ahol egy lovardába ÕRZÕ-VÉDÕ szolgálatot rendelnek???Gondolom nem kis összegért,amit inkább a lovaikba fektethetnének...A bátor kaszkadõrök,részegek voltak(szokás szerint),és nem az erejükbõl,és az eszükbõl ütöttek,hanem pusztán balfaszságból! :kv: És ne lepõdjetek meg ha mégis Csömörön marad!És szerintem nem a BIZTONSÁGIAK érték el,hogy el akarjon menni errõl a helyrõl,hanem a sok gerinctelen,és kétszínû ember...Amit még hozzá akarok fûzni,hogy egy lovardában az a szokás,hogy ha valamivel nem vagyok megelégedve(a Te szavaiddal élve kedves ERIKA)nem összefogok az új ,,tulajokkal"hanem ELVISZEM A LOVAMAT,egy általam jobbnak ítélt helyre,ahol nem Benis-szabályokra épülõ társadalom van!!! :gm:

#388 Old Shatterhand

Old Shatterhand

A nagy vadász

• Fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 12. - 16:48

Ana, ma kötekedõs napom van.Nemcsak biztonságiak voltak ott, hanem ügyvédek is.Mert Ervin felmondott 11 bértartónak, pontosabban felszámolta volna az egész állományt, csak a saját lovai maradtak volna. Namost az új tulaj egy mûködõ vállalkozást vett meg, nem egy szimpla lovardát. Ezért ment a huza-vona, pontosabban megy most is. Szóval itt jogi vita van elsõsorban.Azt nem tudom, ki hova vitt takarmányt, azt viszont igen, hogy így nyáron rendesem cimbalmozni lehet az állatkák oldalán. Valójában nem is értem, hogyan, hisz láttam, hogy a lovak elõtt folyamatosan van egy guriga egész nap. Persze lehet ez takarmány minõség, összetétel, de ez szájhagyományon alapul, nem is mennék bele ezért.Anikóéknak nem tették ki a szûrét, szimplán a szerzõdésük járt le, Csilláéknak pedig más terveik vannak, nem is adták ki a lovit másnak. Anikóék 2 évig tartották a lovamat, soha semmi problémám nem volt Velük, pedig a lóra igazán kényes vagyok. Egy nappal nem kellett hamarabb elmenniük, mint a szerzõdésben foglaltak.Bizonyítja továbbá a lelkiismeretes munkájukat az is, hogy 5-6 lovat vittek tovább, akik - a gazdáik - ragaszkodtak Hozzájuk.Nem tudom, ki és miért rendelt örzõket oda, de oka lehetett, hisz senki nem fizet hiába. A bátor kaszkadõrök valóban részegek voltak. De bocs, mi kell ahhoz, hogy egy halom részeg embert elkezdjen valaki kitartóan anyázni? Mert ész biztosan nem...Valójában van olyan itt a fórumon, aki nálam jobban ismeri Ervint, meséljenek Õk saját tapasztalataik alapján. Én jól csak Anikóékat ismerem, meg pár embert a lovardából, ezért is irtam a fentieket...

#389 Guest_Ana_*

Guest_Ana_*
  • Guests

Közzétéve 2005 szeptember 12. - 17:18

Az új tulajdonos nem Benis Ervin vállalkozását vette meg,hanem egy lovardát,ezt nem szabad figyelmen kívûl hagyni!Az általad említet 5-6 lovon kívül más nem kapott felmondást!-én sem-Az általad jogi huza-vonának titulált események,az erõbõl bszélgetünk elv következményei...Nagyon rosszul informált vagy,vagy csak egyszerûen te még nem láttál sovány lovat...Mert az én lovam tartja a formáját,azóta amióta Ervin emberei foglalkoznak vele!Anikóékról mindenki mást hall és hallott,mint a valóság,ezek szerint Te az õ verziójukat ismered!Akkor a 2év leteltével,miért is került más kezébe a te lovad???Lehet,hogy valakinek van annyi pénze,hogy szimplán erõfitogtatásból,arra költi a feleslegesnek vélt pénzét,hogy hozzá nem értõ emberekkel õrizteti a lovakat,és akkor már csak az lenne a kérdés,hogy miért nem állatvédõket hivattak???Lehet,hogy a biztonsági õrjobban hangzik...Nem tudom...Ja,és hogy mi kell a részeg emberekbe való ,,belekötéshez"?A ki nem fizetett számlák.. :kv:

#390 Old Shatterhand

Old Shatterhand

A nagy vadász

• Fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 12. - 17:33

Ana, nézd, sok itt a homály.Ervin vállalkozását senki nem akarta megvenni, mert a Szávai istállóról beszélünk, mint egy mûködõ lovardáról. Tehát nem négy falról. De engem ez hidegen hagy. Gondolom az ügyvédek kiokoskodják majd.De ez nem erõbõl beszélgetünk, hanem jogszabály kérdése. Az erõbõl beszélgetünk az a pofon. Én nem ismerek semmi "Anikóék verzióját". Én Õket ismerem, náluk volt a lovam, láttam, hogy lelkiismeretesen csinálják, amit csinálnak a megélhetés határán egyensúlyozva. De a lovam soha nem szenvedte kárát ennek.Hogy 2 év után miért került más kezébe a lovam, azt most nem kérdezed komolyan! Egyrészrõl fent a válasz, másrészrõl anélkül is tudhatod, hisz elég közelrõl ismered a történéseket a környéken, nem?Én csak saját tapasztalatot írok le.Boka is biztos reagál erre, neki is volt saját tapasztalata Ervinnel, több hónap. Anikóékkal is több, mint egy év.Nekem fura az, hogy 7 után nincs lovaglás. Ilyen helyen én nem tartanám a lovam. Hogy egy példát említsek. Bár lehet, hogy ezt is mindenki félreértette és én is rosszul láttam a lakatot fél nyolckor.Ami tehát az informátoromat illeti, az a szemem. Persze, nyilván vannak sokkal soványabb lovak is, nem vitatom. Ez szubjektív. Én ordítoznék a lovásszal, ha az enyém úgy nézne ki, de láttam már soványabbat is jó karban lévõnek titulálva. Szubjektív tehát, mint a vélemény...Árnyoldala mindennek és mindenkinek van. Anikóéknak is, hidd el ismerem ezt is.

#391 Guest_Ana_*

Guest_Ana_*
  • Guests

Közzétéve 2005 szeptember 12. - 18:32

Az erõbõl beszélgetünk, itt azt jelentette,hogy az új tulajdonos, nem ötletekkel próbálta megbeszélni a gondokat,hanem biztonsági õrökkel mutatta,meg nagyságát...Anikóékkal kapcsolatban,pedig nagyon sok lehet,hogy nem alaptalan pletyka terjed!És nálam is feltûnt imitt-amott egy-két furcsa dolog...Megmondom õszintán nem nagyon érdekel,ezeknek a gerinctelen,hazudozó embereknek,a megélhetési állapota..Tudod,nagyívbõl....A fél8 as zárásról annyit,hogy valószínûleg látták,hogy már nincs mozgás,és ez szerintem érthetõ...és ez is a lovak érdekében van...tudod,saját tapasztalat...Szerintem egyszer nézz jobban körül azok között a lovak között,amik azon a tanyán vannak!örülök neki,hogy te nem indulatokból beszélsz,és kívûl maradsz ebbõl az egészbõl,de amíg nem tudsz mindent részletesebben,addig ne ítélkezz!

#392 csömör

csömör

Új vendég

• Fórumtag
  • 13 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 13. - 7:25

Hát ez nagyon érdekes! Amíg ott tartottam a lovam, még jó régen, ugyanúgy bezárta a kapukat 7kor. És leszarta, hogy ott ülök a teraszon. A Benis egy gerinctelen ember. és a biztonságiõrökkel csak azt érték el a bértartók, hogy nem májusban, hanem vasárnap takarodik el onnan. És milyen érdekes, hogy az összes bértartó aláírta a papírt, hogy figyeljenek a lovaikra. Látleletet meg vettek az egyik lóról, amelyiknek a fejére lett sózva pálcával. a szeme mellett húzódik végig a pálcanyom. Csak az 2 év letöltendõ lenne, õk pedig beérik annyival, hogy eltakarodik. Anikóékat én is nagyon rég ismerem, nagyon becsületesek, és rendesen, hozzáértõen végzik a munkájukat. Jah, és hogy mire jók a biztonságiak? ezt is megtudtam. Ha õk nem lennének ott, akkor az Anikónak már 2 hete nem lenne munkája, mert azonnali hatállyal kitette õt az ervin a 6 lovával...ennyi. És még jó pár bértartónak felmondott, ok nélkül...és amint megtudtam, itt nem a biztonságiakon volt a hangsúly. Amíg Benisék hülyének nézték a bértartókat, hogy mit akarnak szaros biztonságiakkal, addig a birtokvita specialista cég megszerezte a Szávay aláírását ahhoz, hogy egy mozdulattal kitehesség a benist...Nem tudom, mi kell még. végre nyugalom lesz Csömörön...jah, Erika voltam, de csak hívjatok Erinek :P

#393 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 13. - 8:39

Aztán nekem semmi közöm hozzá, de ez kissé zavaros.Ha majd lemegy a vihar valaki elmagyarázza a jog és egyéb viszonyokat?(kíváncsi vagyok, na és persze nem árt tudni, hogy milyen helyzetbe keveredhet az ember)

#394 anett1980

anett1980

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 98 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 13. - 8:39

Sziasztok!Reagálni szeretnék a ’Csömör’ (azaz Erika) néven bejelentkezett hozzászóló véleményére. Szarvas Ági vagyok a kastéllyal szembeni lovastanyáról. Alexandra lovastanya, Benis Ervin. Pár hónapja tanítgatom - ezen a tanyán - a lovagolni vágyó embereket a lovak szeretetére, tiszteletére, a velük való együttmûködés és munka örömére.Szeretném ha elolvasnátok a véleményemet. Én nem hiszek a pletykáknak, én csak a saját tapasztalataimat írom le, olyan eseteket, amik akkor történtek, amikor én is jelen voltam. Írtátok már többen hogy szolidan szólva nem szeretitek Benis Ervint. Nem szeretitek a viselkedését, a szabályait. Én csak pár hónapja dolgozok nála, de viszonylag sokat sikerült megtudnom róla, a tulajdonságairól. Nem védeni szeretném, hanem leírni a történteket, ahogy én láttam.Mi is a nagyon felháborító Benis Ervin viselkedésében és szabályaiban? Talán az hogy a kb. 40e Ft-os bértartási összegért próbálja maximálisan védeni a lovakat, lovaitokat, lovasokat? Vagy talán az hogy a lovak és lovasok biztonsága érdekében néha szigorúbban próbálja betartatni a szabályokat? Bár ez a szigorúság az én véleményem szerint teljesen jogos, csak néhány neveletlen, felnõttek iránt semmilyen tiszteletet nem mutató fiatal leányzó és fiúka számára bunkó az az ember aki a szabályok betartására odafigyel. Néhány konkrét példa, amiért elítélik Ervin viselkedését: - A két istállórészt összekötõ szûk folyosón -amire két ajtó is nyílik- tilos a lovak átvezetése. Pár lovas ember számára ez a szabály felfoghatatlanul értelmetlen. Holott az ajtócsapódás, az ember hirtelen felbukkanása az ajtó mögül megrémisztheti a lovat, megugorhat, kitörheti az üveget, beszorulhat a szûk folyosóba…VALAKI ÍRJA MÁR MEG, LÉGY SZÍVES, HOGY EZ MIÉRT OLYAN ÉRTHETETLEN BIZTONSÁGI INTÉZKEDÉS.?! - Mióta az új tulajdonos náddal vette körül a kertjét, tilos átjárni lóval a parkolón. Ha valaki közületek –akik szidjátok Ervint- kicsit is elgondolkodna hogy vajon miért is van ez a szabály, akkor rögtön rájönne hogy a lovakért, lovaitokért, lovasokért. Mert tegyük fel, jön egy autó a nád mögül nagy sebességgel, nem veszitek észre egymást és a ló megijed, talán még a lovas is hempereg egyet a parkoló autói között. Legrosszabb esetben még neki is szalad egy autónak, nyergestõl… De ha nektek így kezdõdik egy tök jó terep, akkor nosza rajta. Persze lehet túl aggódásnak nevezni a „Benis féle szabályokat”, de nem jobb kicsit túl óvatosnak lenni – ahol lehet – mint késõbb siratni a lovunkon keletkezett sérüléseket, vagy fizetni az autóban keletkezett kárért. - Olyan esetnél is jelen voltam már, hogy valaki azért lázongott, mert hogy este 8-ig nem ért vissza az istállóba tereprõl és Ervin „nekiesett”. Na már most, vannak ugye a lovászok, azaz mi (két társam, és én, aki e levelet írom) Reggel 5:30-kor kelünk, este 8-kor végzünk, hogy a ti lovaitokat teljes mértékben ellássuk, kiszolgáljuk. Ez nem panaszkodás, mert mi, akik ott dolgozunk, szívesen, szeretettel foglalkozunk a lovaitokkal, hiszen ezért választottuk ezt a szakmát. Ha ti éjszakai túrára szeretnétek menni, mi azt se bánnánk. Sõt, még ébren is maradnánk amíg vissza nem jöttök… És még valami, higgyétek el, hogy még Ervin is engedélyezné a 8 utáni visszatérést. De ennek egy feltétele van. AZ EMBERI KOMMUNIKÁCIÓ. Az hogy erre néhány ember képtelen… Mert ha elõre szól az ember: - nyár van, világos van, most érek rá terepezni- vagy, pl. új terep útvonalat szeretnék kipróbálni, nem biztos hogy visszaérek idõben, de viszek telefont….És ahogy én Benis Ervint megismertem, ezekre azt mondta volna hogy, jó lovaglást. És higgyétek el még aggódtunk is volna ha még 9-kor is kint vagytok…Remélem végigolvastátok mondandómat. Elnézést kérek ha túl hosszúra sikeredett volna, de annyira feldühítenek az igazságtalan, szájról szájra terjedõ vélemények, hogy nem tudtam magam visszafogni. A tulajdonosváltásról, az Anikóval (akivel nekem személy szerint semmi gondom-bajom nincsen, sõt én szimpatikus embereknek ismertem meg, és így is tartom meg emlékeim között õket, és lovasaikat) kötött megállapodásról, a mostani helyzetrõl, a költözködés körülményeirõl, és miértjérõl, arról hogy pár hete micsoda cselszövések és ocsmány praktikák történnek a tanyán Benis Ervin ellen, arról most nem szeretnék írni. Ugyanis most annyira feldühített az alaptalan rágalmazás, a másik fél meghallgatása nélkül, hogy nem lennék képes csúnya, oda nem illõ kifejezések nélkül leírni a történetet. Talán nem tartozik senkire, talán valaki csak végigolvassa, és másnapra elfelejti amit most olvas, talán nem is sok mindenkit érdekel az amit leírok, de szeretném kiadni magamból azt a sok emberi hülyeségbõl, nem gondolkodásból, hozzá nem értésbõl adódó cselekedetet, amit az utóbbi pár hétben láttam ezen a lovas tanyán. ÉS AMI A LEGNAGYOBB BAJ, HOGY ENNEK A HOZZÁ NEM ÉRTÉSNEK AZ A SZERENCSÉTLEN LÓ LÁTJA KÁRÁT. Szóval ha leírom, hátha jobban el tudnám felejteni, hogy milyen gonosz, rosszindulatú emberek élnek körülöttem. A legnagyobb igazság, ami eszembe jutott: „minél több embert ismerek meg, annál jobban szeretem az állatokat”Ui.: Nem vagyok elfogult, nem azt mondom, hogy Benis Ervin tökéletes De melyikünk az? Persze hogy õ is támad, õ is védekezik, neki is van jó, rossz, rosszabb napja… Ember õ is. Ugyanúgy ahogy mi.Ui.2: Nem bírok magammal, muszáj leírnom most egy példát az „ocsmány praktikák” egyikébõl, amellyel az „összefogott bértartók” és az új tulaj ki akarja tenni Ervin „szûrét” a tanyáról. A biztonsági õrõs dolog. Hogy a bértartók észrevették hogy a lovuk fogy, hogy az oktatók, lovászok verik õket. Várjunk csak, én is oktató, lovász vagyok. Akkor én is verem õket? Na, csak kerüljön a kezem közé, aki ilyet terjeszt…Érdekes, reggel mi vezetjük ki a lovakat, este mi vezetjük a helyükre õket, rám és a társamra még egy ló sem sunyított, egy ló sem szaladt el tõlünk amikor a vezetõszárat a kötõfékbe akasztjuk, se reggel, se este. Nem kéne a bértartónak elgondolkodnia, hogy valamit esetleg nem csinál jól a lovával, mielõtt a mi nyakunkba varrja az õ hozzá nem értését. Ha egyáltalán igaz az hogy sunyít rá a lova, és nem csak egy IDIÓTA KITALÁCIÓ, hogy mindenki megutáljon minket. És kérdem én ha nem megfelelõek a tartási körülmények a ló számára, ha nem tudja valaki megbeszélni a problémáját a tanya üzemeltetõjével, miért nem viszi el a lovát más helyre? Miért biztonsági õröket fogad fel elõször, miért nem hív állatvédõt, állatorvost, hogy megvizsgálja a lovát, mert ugye ha fogy, az látható, de ha mi vernénk õket akkor annak látványos nyomai lehetnének, sõt ha annnnyira vernénk õket, talán még belsõ sérülése is lehetne, ha pl. villával szúrkáljuk… Miért biztonsági õrt hív, aki nem is ért a lovakhoz. Na, akkor ennyire fontos annak a bértartónak hogy a lova jól van-e, annyira fontos, hogy elõször egy hozzá nem értõ segítséget hív (lásd biztonsági õr). Vagy ha nem állatvédõt, állatorvost hív akkor nincs is a lovának semmi baja? Akkor ez megint egy OCSMÁNY RÁGALMAZÁS? Helyesbítés: egyik esetben hívtak állatorvost, látleletet akartak vetetni egy karcolás miatt, az orvos komolyan végighallgatta õket. Utána a társammal megkérdeztük a dokit, hogy mégis mi a baja a lónak? Az orvos a szemünkbe nézett és azt mondta: a lónak semmi baja, a gazdáját kellene megvizsgálni…és kis mosollyal a szemében beült a kocsijába és sietett olyan helyre, ahol tényleg tudja hivatását gyakorolni. Én személy szerint örülök a költözésnek, annak hogy megszabadulok az emberi aljasságtól és újra csak a lovakkal tudom tölteni minden szabad percemet, gondolatomat és nem azon kell izgulni hogy mikor szúrnak hátba. És ahogy a „csömör” néven hozzászóló írta: „reszkess Fót, és Csömör örül, hogy Ervin távozik”. Én erre csak azt írnám, hogy remélem az új helyen is sikerül kialakítani azt a vendégkört, akik ’jó’ emberekbõl tevõdnek össze. A GONOSZOK MEG MARADJANAK CSAK CSÖMÖRÖN.Szeptember 4-én innen tûnt el egy fehér, barna foltos, hosszú orrú kis foxi kutya. Nagyon hiányoljuk. Aki tud bármit róla, írjon. Köszönjük. Köszönöm, hogy elolvastátok a mondandómat.Ági

#395 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 13. - 9:47

Szerencsére nem vagyok érintett, de megakadt a szemem azon, hogy mi az, hogy a ló gazdája este hét után nem tud a lovához menni, meg nem akkor lovagolja, sétáltatja, legelteti, ápolja, amikor ideje van rá? Hanem amikor egy ún. szolgáltató elõírja?! Este 1/2 7-nél elõbb nem érek oda egyik általam lovagolt lóhoz sem, ugyebár az embernek van egy munkaideje, ami nem a Benis-féle elõírások szerint alakul. :D

#396 Old Shatterhand

Old Shatterhand

A nagy vadász

• Fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 13. - 10:00

Egy általános megjegyzésem lenne Anahoz és Erihez.Aki nincs itt a fórumon, azt nem szoktuk - bár ebben újabban, más téma kapcsán nem vagyok 100% biztos - fikázni. Anikóék nincsennek itt és Ervin sem. (bár ez utóbbira nem tenném a nyakam ;) )Szóval nem gerinctelenezzük már itt Õket nyilvánosan.Ana, én nem ítélkezem. Nincs se okom, se jogosítványom erre. Ezért indulatról sem beszélhetünk. Csak egy újabb fura, fikázós-köpködõs lovasdolog ez, most a közvetlen közelbõl és sajnos már meg sem lepõdöm...Éva, Szávay a régi tulaj, akitõl Ervin bérelte az egész cuccot. Most megvette valaki, de Ervin szerzõdése májusban járt volna csak le. Tehát Õ maradt volna szerzõdés szerint. Most viszont ezért-azért, amit fent olvashatsz rendkívülivel elküldik. Valójában engem az érdekelne, miért akarta Anikóékat elküldeni.Saját véleményem tapasztalatok alapján Anikóról és Pistirõl van. Amíg Õk vitték - bérelték - a lovardát, nem volt semmi problémánk, a lovak rendben voltak. Zökkenõk mindenütt vannak, itt is voltak, megoldották. Ervinrõl közvetett dolgokat tudok írni. Azon túl, hogy párszor beszéltünk. Egyszer pozitív volt a véleményem, többször semleges, egyszer negatív.Több, számomra hiteles embert ismerek jól (9, és ebben egy kaszi sincs benne, Anikóék sem, tehát a jelenlegi helyzetet szemlélve kívülállók), akik viszont egyöntetûen nem voltak túl pozitív véleménnyel Róla. Vannak itt a fórumon is, a Favoritban is, Csömörön is. Nem nevesíteném a dolgot.Volt továbbá egy oktató - fórumozott is akkoriban, az elején áradozott a tanyáról - aki 3 hónap múlva valamiért átment a Favoritba, ahol azért pont háromszor annyi oktató van, mint az Alexandra-tanyán. Ez nekem jelzésértékû.Amit Anett írt azzal maximálisan egyetértek. Mindazzal együtt, hogy Õt nem ismerem. Azt viszont elmondhatnád, mi dolga a lovásznak egy este 8 után hazatérõ lóval? Bealmolva, szénázva, abrakkal várja az üres box. Miért kell ezért veszekedni? Mert ha lakat van az ajtón - ami nem nagy ötlet - azt a bértartó is fel tudja nyomni, vagy ha kulcs is kell, megfelelõ helyre elhelyezni azt. Ugyanezt a kapuval is megteheti. Persze, ahány ház...Azt pedig azért valóban röhögve olvastam, hogy a kerten tilos lóval átjárni. Nem mondod, hogy elõtte volt aki megtette?!

#397 Ferenc

Ferenc

Vágtabetolós

• Fórumtag
  • 866 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 13. - 10:09

Anet1980!Szia! Én is csak a saját tapasztalataimról nyilatkoznék. A Szávai istállóban volt a lovam, amikor Ervin átvette. Összehívott minket, és ismertette, hogy mik az új szabályok, és mik a tervei. Részemrõl én addig nagyon jól éreztem magam, az új, szabályozott világ elég fura volt ezek után. Sajnos a tervek elég lassan, vagy egyáltalán nem valósultak meg, a szabályok viszont igen. Például egy elég kellemes emeléssel kezdett, arra hivatkozva, hogy ez meg az meg amaz lesz a plusz pénzbõl, de aztán valahogy elaludt a dolog. Mármint az ez meg az, az emelés következõ hónaptól érvénybe lépett.A beszéljük meg a dolgokat nálam úgy mûködött, hogy Ervin közölte, hogy ez így lesz. Ha odamentem, hogy beszéljük meg, akkor közölte, hogy így lesz, és ha nem tetszik, akkor el lehet menni. Olyan is elõfordult, hogy megváltoztatta az abrak összetételét/arányát a tudtom nélkül.Azt írod, hogy a korlátozásokat csak a biztonság érdekében hozták. Ez jó is, csak helyenként elég keményfejûen ment a dolog, egy lovarda egyszerûen nem úgy mûködik, mint egy laktanya. Mondjuk a biztonság is érdekes volt. Hónapokig vitatkoztam – és nem csak én – hogy a lovak ne kötõfékbe legyenek a karámban, fõleg úgy, hogy a karámban egy csomó minden volt, amibe beleakadhatott, de a kötõfék leszedése Ervin szerint túl sok plusz munkát jelentett volna, ezért határozottan megtagadta. A pályán nem volt egy rendes kapu, a szétszedett körkarám beásott oszlopai hónapokig álltak úgy, hogy a pálya sarka belelógott. Meg még néhány ilyen jellegû apróság.Azt írtad Te is, hogy akinek nem tetszik, az elviheti a lovát. Mondjuk az elgondolkoztató, hogy idõnként 6-8-10 bértartó testületileg elköltözik, ahogy mi is tettük anno. Összefoglalva Ervin elég nehéz ember. Nem éppen vendéglátós típus.Ferenc

#398 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 13. - 11:07

Ági, aki Anett. Neked vannak kérdéseid, nekem is.Emlékszem itt egy régebbi lányra, aki szintén ott volt lovász/oktató. Az elsõ két hónapban (vagy hogy) nagyon védte Ervint. Baromi bizakodó volt. Aztán érdekes módon eltünt onnan, szintén nem pont a legjobb szájízzel. Mint mindenki, elõbb vagy utóbb. Mindenki hülye lenne, és összeférhetetlen? SZerinted bárki pár hónap, vagy akár 1 év lótulajdonosság után elküldhet melegebb éghajlatra a szabályaival olyan embereket, akik gyerekkoruk óta, hivatásszerûen lovakkal foglalkoznak, hogy az az egyszem igazság, és csakis az, amit õ mond, amit õ kitalál? Honnan van az a hatalmas hozzáértés, amitõl valaki szava szent és megkérdõjelezhetetlen igazság lesz? És ha valaki mégis ellent mer mondani, miért lesz belõle világháború?Lehet, hogy ezeket még nem érted pontosan. Térjünk vissza a témára pár hónap múlva. Ha minden nap ott vagy, és dolgozol.Mellesleg. Zárójelben. Még a fülemben cseng Ervin egy mondata, sose fogom elfelejteni. Így hangzott: "most azonnal vagy felülsz a lóra, vagy azonnal elhagyod a lovarda területét."

#399 Old Shatterhand

Old Shatterhand

A nagy vadász

• Fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 13. - 12:09

Még a fülemben cseng Ervin egy mondata, sose fogom elfelejteni. Így hangzott: "most azonnal vagy felülsz a lóra, vagy azonnal elhagyod a lovarda területét."

Ha ezt Neked mondta, tuti igaza volt. :dev:

#400 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 13. - 12:33

Elolvastam ezt a vitát Benis Ervin körül. Hála a jó égnek kívüláló vagyok, és így az egészrõl annyi a véleményem, hogy nagyon pletyka-szaga van a vitaindító hozzászólásnak. Én az ilyet nem kedvelem, fõleg úgy - ahogyan OSH is említette -, hogy a vita alanya nem tud hozzászólni, mert nem fórumos.Pl. hülyén érezném magam, ha engem szidnának egy motoros fórumon (névvel stb.), hogy milyen barom vagyok, hogy arra lovagolok ahol X.Y. motorozik. Ne tessék félreérteni, nem akarok senkibe belekötni, csak ez most úgy kikívánkozott.