Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Szamarak és öszvérek

• Please log in to reply
901 válasz a témához

#361 Strucckanca

Strucckanca

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 83 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 14. - 13:55

http://www.kep.tar.h...uzsi/50362062#2

#362 réka_d

réka_d

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.338 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 15. - 18:06

nem mûködik a link...

#363 Strucckanca

Strucckanca

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 83 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 16. - 15:51

hoppá! valóban, pedig multkor ellenõriztem.... :confused:

#364 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 16. - 16:09

A múltkor még jó is volt, meg tudtam nézni, lehet, hogy most a képtár vacakol.

#365 Strucckanca

Strucckanca

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 83 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 16. - 16:44

igen. valamiért nem tudok belépni :( ugy néz ki mintha eltünt volna az egész képtáram :confused:

#366 Dincsi

Dincsi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 225 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 16. - 17:46

Sziasztok! Én lovis vagyok, ( 2 kanca ), de nagyon szeretem a csacsikat. Úgy, hogy most vereget a sárga irigység ilyen gyönyörûségek láttán. Na, de majd egyszer nekem is.....

#367 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 21. - 21:51

http://www.kep.tar.h...uzsi/50362062#2

Bertalan nagyon szép :)
Nem rég mondta nekem vki h a szamarakon hátrébb ülnek mint a lovakon és most láttam a képeiden h Te is tök hátul ülsz. Meg szeretném kérdezni h miért? :confused:

#368 Strucckanca

Strucckanca

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 83 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 24. - 13:51

Nem rég mondta nekem vki h a szamarakon hátrébb ülnek mint a lovakon és most láttam a képeiden h Te is tök hátul ülsz. Meg szeretném kérdezni h miért? :confused: [/quote] 1) nekem ezt mondták amikor elõször ültem csacsin 2) kényelmesebb :kir: 3) az eleje gyengébb, és ha valamiért elõre csúszom rajta akkor leteszi a fejét, botladozik és le akar rázni, mert kényelmetlen neki, hamar a nyakán találom magamat, na meg semmi marja nincs de szerintem szoktatás kérdése is, mert egyszer ültem egy idegen csacsin és rámszóltak h rossz helyen ülök :eek: nem álltam le vitatkozni.... :ang:

#369 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 24. - 19:57

Nem rég mondta nekem vki h a szamarakon hátrébb ülnek mint a lovakon és most láttam a képeiden h Te is tök hátul ülsz. Meg szeretném kérdezni h miért? :confused:
1) nekem ezt mondták amikor elõször ültem csacsin
2) kényelmesebb :kir:
3) az eleje gyengébb, és ha valamiért elõre csúszom rajta akkor leteszi a fejét, botladozik és le akar rázni, mert kényelmetlen neki, hamar a nyakán találom magamat, na meg semmi marja nincs

de szerintem szoktatás kérdése is, mert egyszer ültem egy idegen csacsin és rámszóltak h rossz helyen ülök :eek: nem álltam le vitatkozni.... :ang:

ahha

én nyereghelyen ültem és jó volt bár volt h a nyakára csusztam de indõvel egyre ritkábban... És tulképp hol is ülsz? a hátaközepén vgy hátrébb annál? Akkor nem a vesetájékán ülsz?
bocsi a sok hülye kérdésért :rolleyes:

#370 Strucckanca

Strucckanca

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 83 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 25. - 16:40

de kb. a veséken ülök, de azt szereti :) már majdnem a farán, de szoktam csuszkálni.....mikor hol , minnél hátrébb

#371 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 5. - 17:16

de kb. a veséken ülök, de azt szereti :) már majdnem a farán, de szoktam csuszkálni.....mikor hol , minnél hátrébb

értem

köszi a választ. Azon gondolkodtam h az "enyimek" szerették e ha hátrébb ülök de mintha az rémlene h nem naon díjazták ha hátraültem(viccbõl csináltamm néha olyat :gm: ) de nem teccett nekik bár lehet azért mert nem ahhoz voltak szoktatva...

#372 Ramikath

Ramikath

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 143 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 22. - 17:56

Sziasztok! Új vagyok ezen a fórumon, és lenne pár kérdésem. Sajnos anyagi okok miatt lovat nem tarthatok, de egy szamár még beleférne. Kérdéseim a következõk: -Kb 60 kiló vagyok, tudnék lovagolni minden nap egy csacsin? -Elég, ha csak szénát és füvet adok neki enni? -Kb. Mennyibe kerülhet egy csikó vagy egy kifejlett állat? Lécci válaszoljon valaki, fontos lenne! Köszi!

#373 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 25. - 20:11

Sziasztok!
Új vagyok ezen a fórumon, és lenne pár kérdésem.
Sajnos anyagi okok miatt lovat nem tarthatok, de egy szamár még beleférne. Kérdéseim a következõk:
-Kb 60 kiló vagyok, tudnék lovagolni minden nap egy csacsin?
-Elég, ha csak szénát és füvet adok neki enni?
-Kb. Mennyibe kerülhet egy csikó vagy egy kifejlett állat?
Lécci válaszoljon valaki, fontos lenne! Köszi!

Szia üdv közöttünk :yeah:

ha nagyobb testû szamarat veszel akkor tudsz lovagolni rajta én 55kg vok és egy 126cm-s szamarat lovagoltam sõt ugrottam vele olyan max 30cm-t és bírta szívesen ment...
Takarmány ügyben ha abrakra gondolsz az nem feltétlen kell neki ugy gondolom... Az "enyimeknek" adtam zabot kukorica olajjal keverve(ill amíg volt ilyen keveréket kaptak amiben volt zab, árpa kukorica és szotyi) de sose kaptak sokat egy marékkal munka után ha nem kap az sem baj. A széna elég de az én véleményem az h NE lucernát kapjon hanem réti fûszénát, nyáron legeltetés ha van lehetõség.
Az árakat nem nagyon tudom de olyan 50-100e ft között már lehet kapni szép szamarat fiatalt idõsebbet idomítottat nyerset egyaránt...

Remélem nem írtam nagy hülyeséget ha mégis akkor javítson ki valaki...

u.i.: http://www.gportal.h....php?pg=3973205 itt tucc nézelõdni ha gondolod szoktak jo hirdetések lenni

még egy kérdés: hol tartanád a csacsit? Háznál?

#374 Ramikath

Ramikath

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 143 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 26. - 17:02

Kedves Jasmine20! Köszi, a választ!!! :cool: Amúgy igen, háznál szeretném tartani...Van egy kis épület a ház sarkában, kis karámmal, ez lenne a csacsi helye. Nem túl nagy, de napközben kint lenne a tágas udvarunkban... Miért?

#375 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 26. - 18:52

Elõfordulhat, hogy az egész település testületileg feljelent csendháborításért. :gm:

#376 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 26. - 18:59

Zsanett csak akkor repedtfazekazik :gm: ha nagyon éhes - ergo reggel-délben-este az etetés elõtt, de percre pontosan :gm: :D Illetve, hajnalban amikor meghalja a bejárati ajtó nyitódását - hátha csurran-cseppen valami. Ja és amikor hazaérünk autóval akkor is üdvözöl :D Szóval napi 7-8 :gm: :D

#377 Ramikath

Ramikath

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 143 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 26. - 20:27

Feljelent? Jézusom :D Nekem még nem is lenne bajom a hangjával... De ha a szomszéd birkáinak iszonyatos bégetését elbírják, és a másik szomszéd libáinak illatát elviselik, remélem nem lesz gond a csacsival sem...nagyon remélem :( Zsanettrõl sajnos nem tudtam megnyitni egyetlen képet sem, nem tudom, hogy miért.... de biztos oltári aranyos :D

#378 Ramikath

Ramikath

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 143 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 27. - 11:08

Végre sikerült megnyitnom képet a Zsaniról. Oltári aranyos :D Amúgy egyre biztosabb, hogy tavasz végére, nyár elejére sikerül venni egy csacsit. Nagyon sok kérdésem lesz és már elõre izgulok. Azt szeretném még kérdezni, hogy egy csacsira jó egy sima kötõfék? Egy átlagos szamárnak hány centis kb a marja? Mennyire kiszámíthatatlanok ezek a jószágok? :$ Pár kutyus(kis termetû mind, olyan palotapincsi forma)elég neki társnak? Ezt azért kérdezem mert nem biztos, hogy eltudom hozni barátnõm egyik bárányát neki... Bocsi a sok buta kérdésért csak szeretném ha mindenre tudnék találni megoldást, hogy a legjobb helye legyen a csacsinak...

Edited by Ramikath, 2009 március 27. - 11:19.

#379 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 27. - 21:31

Csa kíváncsi voltam h olyan szerencsés helyzetben vagy h háznál tod e tarani(én nem :hupp: ) Úgy gondolom h buta kérdés nincs. Inkább kérdezd meg mint vmit ne tudj biztosra és kárt tegyél a csacsiba... Ez a csendháboritos dolog ki is ment a fejembõl... Ugy tom h a szomszédoktol engedélyt kell kérni és ha mind belemegy akkor kapsz engedélyt(pulsz sok hülyeségnek meg kell felelni :mad: ) Mekkora csacsit szeretnél? Az én Lujzimnak cob méretû cuccai voltak. Minden (kantár kötõfék heveder...) A marmagasságuk változó ugy gondolom Lujza 126cm de amikkel most dolgozom azok sac/kb 1 méteresek de van 150cm-s is. Egy másik csacsi jáccó pajtása egy macska volt nemtom a kutyák mennyire vannak hozzászokva a lovak/szamarak társaságához(nehogy megrugja) Kiszámíthatatlanság? Az eddigiek közül egyik sem volt kiszámíthatatlan a mostaniak sem azok. Önfejûek Rosi, Lisa lécci javítsatok ki ha valami égtelen baromságot ill szamárságot írnék nem szeretném ha rossz maradna meg RamiKath-ben :rolleyes:

#380 Ramikath

Ramikath

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 143 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 28. - 8:13

Hello! Köszönöm! Nagyobb méretû szamarat szeretnék, mert én így is sajnálom õket, ha rájuk ülök, nem hogy ha még kisebbek... :$ Ennek az engedélyes dolognak utána nézek, nem szeretném, ha gond lenne belõle... A kutyáink nagyon barátságosak, fõleg az, amelyiket a csacsi mellé raknám. :)

#381 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 28. - 17:06

Hello!

Köszönöm!

Nagyobb méretû szamarat szeretnék, mert én így is sajnálom õket, ha rájuk ülök, nem hogy ha még kisebbek... :$
Ennek az engedélyes dolognak utána nézek, nem szeretném, ha gond lenne belõle...
A kutyáink nagyon barátságosak, fõleg az, amelyiket a csacsi mellé raknám. :)

Azt én is javaslom h nézz utána az engedélyeknek...
Ha barátságos a kutyi és összeszoktatod õket akkor ellehetnek. Van egy ismerõsöm aki birkát vett a csacsija mellé de a szamár nem szereti a birkát. Féltékeny és idõnként megkergeti...

#382 Ramikath

Ramikath

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 143 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 29. - 8:45

Hát, még ráérek (sajnos) neki társat keresni... Nem tudsz valamit arról a porról, amit a szamár ürülékére kell szórni, hogy ne legyen szagos? Ez az egyik legnagyobb gondom a csacsi tartással kapcsolatosan, hogy a trágyát hova rakjam vagy mit kezdjek vele....

#383 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 29. - 19:34

Hát, még ráérek (sajnos) neki társat keresni...
Nem tudsz valamit arról a porról, amit a szamár ürülékére kell szórni, hogy ne legyen szagos?
Ez az egyik legnagyobb gondom a csacsi tartással kapcsolatosan, hogy a trágyát hova rakjam vagy mit kezdjek vele....

hát igazából nem hallottam még errõl a porról bár sztem annyira nem is büdös...
A trágya kérdés elég nehéz. Ugye a szomszédok pattoghatnak miatta. Láttam már konténeres megoldást. Hogy konténerben gyûjtik... De a konténer drága viszont 1 csacsi nem tölti meg olyan hamar...
A másik h ha van valami szántó a közelben akkor a tulajjal meg lehetne dumálni h Õ elvigye és beszántsa a talajba...(ezzel mind2 fél jól jár)

#384 Ramikath

Ramikath

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 143 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 29. - 19:58

Nem hiszem, hogy erre olyan elterjedt lenne a konténeres megoldás.... :S Szántó az van itt erre sok, csak egyiknek sem ismerem a tulaját...de majd még lehet h leszólítok egy-két lovaskocsist, h tud-e segíteni... Ezt a poros dolgot én is itt olvastam, csak már nem tudom, hogy ki írta... asszem Csemete vagy Gyurmanó, de már nem nagyon emléxem...

#385 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 30. - 16:42

Nem hiszem, hogy erre olyan elterjedt lenne a konténeres megoldás.... :S
Szántó az van itt erre sok, csak egyiknek sem ismerem a tulaját...de majd még lehet h leszólítok egy-két lovaskocsist, h tud-e segíteni...
Ezt a poros dolgot én is itt olvastam, csak már nem tudom, hogy ki írta... asszem Csemete vagy Gyurmanó, de már nem nagyon emléxem...

És ha írnál nekik magánt? Hátha tudnak segíteni...
A konténeres megoldás elég költséges meghát bûzpanasz is jöhet ugyh nem az igazi...
És mien csacsit szeretnél? Fajta? Nem? Kor? Azt már írtad h magasabb termetût h tudj rajta lovagolni? Színe?

#386 Ramikath

Ramikath

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 143 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 30. - 17:19

Lehet, h megpróbálom. :) Hát...nincs konkrét elképzelésem, csak annyit tudok biztosan, h nem csikót szeretnék. A színt illetõen igazából mindegyik tetszik, kivéve az izabellát. Ha már választhatnék, herélt szamarat hoznék haza...a fajtákat pedig nem nagyon ismerem, csak annyit tudok h a parlagi szamár kistermetü, szóval az szóba sem jöhet. Igazából a Te Lujzád és Strucckanca Bercije a kedvencem :D

#387 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 30. - 19:17

Lehet, h megpróbálom. :)
Hát...nincs konkrét elképzelésem, csak annyit tudok biztosan, h nem csikót szeretnék.
A színt illetõen igazából mindegyik tetszik, kivéve az izabellát.
Ha már választhatnék, herélt szamarat hoznék haza...a fajtákat pedig nem nagyon ismerem, csak annyit tudok h a parlagi szamár kistermetü, szóval az szóba sem jöhet.
Igazából a Te Lujzád és Strucckanca Bercije a kedvencem :D

köszi a dícséretet :) Igazából Lujza is Magyar Parlagi szamár ;) 3 méret van belõlük. A törpe amire Te gondolsz. Van a Lujza méret ami a közepes és van nagy testû is ami olyan 150cm körül lehet. ilyen pl.: Õ

És belinkelek csak Neked csak most Lujzáról egy röhejes fotot ami az éngaládságomból kifolyólag készült :gm: Íme :gm:

Amúgy Lujza sajna nem az enyém(bár az enyém lehetne de sajna nem ez van :hupp: :( én csak idomítottam...

Berci nekem is teccik szép jószág. Strucckanca büszke lehet rá... :yeah:

#388 Ramikath

Ramikath

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 143 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 30. - 19:23

Ezt nem is tudtam, hogy ennyi féle van ebbõl is... :$ mennyivel drágább egy nagyméretû parlagi ? Sajnálom, hogy nem a Tied, néztem a képeidet és titeket mintha egymásnak teremtettek volna(legalább is így képrõl ítélve....) Ez a kép nagyon aranyos róla!!!! Nagyon teccik ;) Köszönöm szépen!

Edited by Ramikath, 2009 március 30. - 19:40.

#389 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 31. - 18:47

Ezt nem is tudtam, hogy ennyi féle van ebbõl is... :$ mennyivel drágább egy nagyméretû parlagi ?
Sajnálom, hogy nem a Tied, néztem a képeidet és titeket mintha egymásnak teremtettek volna(legalább is így képrõl ítélve....)
Ez a kép nagyon aranyos róla!!!! Nagyon teccik ;) Köszönöm szépen!

Hát drágább. Azt hiszem h egy ilyen nagy testû sac/kb 200e Ft... (Lujza ér kb 80e ft-t max 100e-t de az már kicsit túl fizetett legalábbis ezt mondták nekem pár éve )
A dícséretet nagyon szépen köszönöm jól esett :) igazából én is úgy gondolom h Õ hozzám tartozik. Az elején voltak problémáink mert elég konok jószág de utána jol megértettük egymást. kötõfékkel lovagoltam a faluban és mindent csinált amit kértem... A köv lovasának nehezen akart menni. Velem ugrott vele vágtázni sem volt hajlandó(nekem szóra) de persze idõvel összeszoktak és most elméletileg megy neki :yeah:
De nagyon jó lenne ha az enyém lehetne :rolleyes:

Meg tetszett ez a nagy méretû? Õ egy fiatal csõdör. Azt hiszem 3-4 éves lehetett de ebben nem vok biztos. Pofás jószág... Élõben nagyon jól néz ki :yeah:

#390 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 31. - 18:54

200 eFt-ért már lovat kapsz manapság, szerintem szamarat biztos lehet olcsóbban is venni. Mi a Zsanit annó 40 eFt-ért vettük egy évesen, igaz õ inkább kistestû. Én ezer pónira sem cseréném el :ang: olyan nagy a szerelem közte és a kisfiaim között :) Próbálj meg találni valakit akinek esetleg kell a trágya, tõlünk pl. többen is viszik (de sajnos nem elegen) melegházakba, veteménybe, stb.

Edited by lisawica, 2009 március 31. - 18:55.

#391 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 31. - 19:25

200 eFt-ért már lovat kapsz manapság, szerintem szamarat biztos lehet olcsóbban is venni. Mi a Zsanit annó 40 eFt-ért vettük egy évesen, igaz õ inkább kistestû. Én ezer pónira sem cseréném el :ang: olyan nagy a szerelem közte és a kisfiaim között :)
Próbálj meg találni valakit akinek esetleg kell a trágya, tõlünk pl. többen is viszik (de sajnos nem elegen) melegházakba, veteménybe, stb.

igen 200ért lovat veszel de ugy rémlik h annyi még én is megjegyeztem ennyiért lovat veszek... de lehet rosszul emléxem :rolleyes: mondjuk azok törzstenyészetbõl vannak állami tenyésztésben voltak amíg létezett ilyen lehet azért emléxem drágábbra...

#392 Ramikath

Ramikath

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 143 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 31. - 19:31

Hogy tetszik-e? Ez egy szamár szépség :D Sajnos az már nekem nagyon drága, nekem kb 80 ezernél megáll a dolog :S (Én csak egy középiskolás lány vagyok, nincs önnáló keresetem amibõl fedezni tudnám :S) Még sosem láttam szamarat vágtázni, de még ügetni is csak egyszer ügettem...az is egy érdekes történet volt :D Idejött egy kis családi cirkusz, és a focipályán telepedtek le... Tele voltak lovakkal, meg volt egy szürke marhájuk és egy csacsijuk az Izaóra. Akkor még nem ismertem semennyire a szamarakat, de nagyon szimpi volt. Folyton a nyomomban volt, és lökdösött. A három éves hugomat éppen hogy csak megpöccintette engem meg taszigált, de nagyon megszerettem. Sajnos eléggé rossz körülmények közt volt tartva, és tiszta kosz volt, a patája meg repedezett. Én lecsutakoltam és megetettem almával meg répával. Aztán összehaverkodtam az egyik bohóccal és õ mondta, h üljek fel rá, mert olyan buta mint egy birka, nem fog velem semmit csinálni. Én felültem rá (elég kicsi volt, a lábam majdnem leért a földre) és elindult velem. Elõszõr csak sétált, én meg próbáltam irányítani. Aztán vett egy éles kanyart jobbra és bevágódott velem a játszótérre, mindezt ügetésben. Aztán gyorsabban kezdett ügetni és beügetett egy mászóka alá, én meg alig tudtam leugrani róla, hogy meg ne fejeljem a mászókát. A bohóc meg a lovász nem gyengén kiröhögött, én meg közöltem, hogy több ész szorult ebbe a szamárba mint kettõtökbe. Amúgy Lujzát már nem te lovagolod???

#393 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 31. - 19:56

Hogy tetszik-e? Ez egy szamár szépség :D Sajnos az már nekem nagyon drága, nekem kb 80 ezernél megáll a dolog :S (Én csak egy középiskolás lány vagyok, nincs önnáló keresetem amibõl fedezni tudnám :S)
Még sosem láttam szamarat vágtázni, de még ügetni is csak egyszer ügettem...az is egy érdekes történet volt :D
Idejött egy kis családi cirkusz, és a focipályán telepedtek le... Tele voltak lovakkal, meg volt egy szürke marhájuk és egy csacsijuk az Izaóra. Akkor még nem ismertem semennyire a szamarakat, de nagyon szimpi volt. Folyton a nyomomban volt, és lökdösött. A három éves hugomat éppen hogy csak megpöccintette engem meg taszigált, de nagyon megszerettem. Sajnos eléggé rossz körülmények közt volt tartva, és tiszta kosz volt, a patája meg repedezett. Én lecsutakoltam és megetettem almával meg répával. Aztán összehaverkodtam az egyik bohóccal és õ mondta, h üljek fel rá, mert olyan buta mint egy birka, nem fog velem semmit csinálni. Én felültem rá (elég kicsi volt, a lábam majdnem leért a földre) és elindult velem. Elõszõr csak sétált, én meg próbáltam irányítani. Aztán vett egy éles kanyart jobbra és bevágódott velem a játszótérre, mindezt ügetésben. Aztán gyorsabban kezdett ügetni és beügetett egy mászóka alá, én meg alig tudtam leugrani róla, hogy meg ne fejeljem a mászókát. A bohóc meg a lovász nem gyengén kiröhögött, én meg közöltem, hogy több ész szorult ebbe a szamárba mint kettõtökbe.
Amúgy Lujzát már nem te lovagolod???

Hát a szitu amit leírtál annyira nem vicces komoly baleset is lehetett volna ha nincs annyi lélekjelenléted h leugorj... A bohocok nem voltak tul felelõsségteljesek...

Lujzát nem h nem én lovagolom de látni sem láthatom. Nem túl jó viszonyban váltunk el az gondozójával. Állategészségügyön kaptunk össze. De én voltam a hibás mert tulságosan érdekelt h fáj a lába. ha nem okoskodom h dokit kell hívni akkor most is csak én foglalkoznék vele. De én "marha" szívemre vettem h alig bír járni de e van sajna nemtok mit csinálni. ha gazdag lennék akkor már rég az enyim lenne de nem vok gazdag... :(

Amugy Lujza nem szeretett ügetni ha nagyon dolgozni kellett inkább vágtázott mint ügetett. Az ügetése amolyan gyorsabban lépek most már jó így??? kategória :gm: de mivel az azonos oldali lábpárait eccerre emelte így olyan volt mint 1 fotel :D meg sem érezted h üget semmit nem rázott és a vágtája... szuper kis dög :D :kir:

#394 Ramikath

Ramikath

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 143 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 31. - 20:10

Így belegondolva, tényleg lehetett volna baleset, de akkor azért én is nevettem rajta. Sajnálom, hogy összevesztetek, és szerintem más is igy tett volna a helyedben. Tök szomorú hogy még csak látni sem láthatod :( Miért vágtázott szívesebben? Az nem fárasztóbb neki?

#395 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 1. - 18:33

Így belegondolva, tényleg lehetett volna baleset, de akkor azért én is nevettem rajta.
Sajnálom, hogy összevesztetek, és szerintem más is igy tett volna a helyedben. Tök szomorú hogy még csak látni sem láthatod :(
Miért vágtázott szívesebben? Az nem fárasztóbb neki?

A lényeg h nem lett bajod ;) csak ez számít(és persze a csacsinak sem)
Én is sajnálom és visszacsinálnám ha lehetne de nem lehet. A multon kár rágódni tovább kell lépni. Csak a továbblépés néha fájó :(

h mért vágtázott szívesebben? Gõzöm nincs de ügetni nehezen akart csak ha összevesztem vele akkor volt hajlando. Viszont lett volna még mit tanítani neki mert vágtázni is csak balkézre tudott. Jobb kézen csinálhattam bármit beugrani sem volt hajlando ha pedig igen akkor is hamisan :gm: szóval lett volna munka vele dehát nem várhattam sokat akkor még csak bõ féléve volt belovagolva szoval kezdõ volt...
Elsõ lovaglásunknál úgy elvitt h csak lestem :gm: sõt le is estem. ill leugrottam mert lejtõ jött és nem mertem bevállalni h pofára essünk így önként és ugyan dalolva nem d lerepültem :D
Fárasztónak fáraszto volt neki én nemtom mért volt jobb de ügetésben is és vágtában is rövidtáv után is ugy vette a levegõt mintha kehes lenne... Ez aggasztott is de azt mondták semmi baja...

nézegeted már a leendõ csacsidat?

#396 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 1. - 18:41

Ma van Zsani 5. születésnapja :) Vicces, hogy ápr. 1-én született, de igaz :P bár, ha szigorúan nézzük, egy csacsinak nincs is ennél jobb szülinapi dátum :D

#397 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 1. - 19:00

Ma van Zsani 5. születésnapja :) Vicces, hogy ápr. 1-én született, de igaz :P bár, ha szigorúan nézzük, egy csacsinak nincs is ennél jobb szülinapi dátum :D

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT ZSANINAK!!!!!!! :yeah: :yeah: :yeah: :yeah: :yeah: :yeah: :yeah: :yeah:

és mit kapott? :gm:

#398 Ramikath

Ramikath

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 143 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 1. - 20:48

Boldog szülinapot neki! :D Nézegetem, de ezzel még nagyon ráérek (sajna) :S :)

#399 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 2. - 17:20

Boldog szülinapot neki! :D
Nézegetem, de ezzel még nagyon ráérek (sajna) :S :)

Jó választáshoz idõ kell ;) amugy hol nézelõdsz?

#400 Ramikath

Ramikath

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 143 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 3. - 16:03

Jó választáshoz idõ kell ;) amugy hol nézelõdsz?

azon az oldalon, amit te mutattál.