Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Frízek

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
4992 válasz a témához

#361 LETTI

LETTI

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 616 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 25. - 21:56

Igen, a kivételek erõsítik a szabályt! Posted Image

#362 The Oldenburgi

The Oldenburgi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.562 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 25. - 21:57

Bezony! Posted Image

#363 haha

haha

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.050 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 3. - 15:55

Jóvammá, azt hittem, Oldenburgi ide se dugja többé a képét! :D :D Amúgy igaz. Pl. a Pendemonium telivére olyan szelíd, mint Bari. Ráadásul még csak négy éves. És azt mondják, h. a telivérek dilók!

#364 The Oldenburgi

The Oldenburgi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.562 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 9. - 21:42

Te csak ne higgyél semmit! Posted Image :D Itt egy "okos" mondat:Aki nem tud naponta több órát a fríz lovának gondos ápolására fordítani, jobban teszi, ha csak képen nézegeti ezt a kényes állatot.Ezt goggle-ról szedtem le.

#365 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 9. - 22:36

Fenti ez így nem igaz, de az igen, hogy azt a sûrû sörényt és farkat azért ápolni kell, hogy szépen nézzen ki.Viszont a csûdszõrét, ami ugyancsak dús, azt nem árt naponta átkefélgetni, mert nagyon hamar kaphatnak csûdsömört, ha netán a nedves trutyi ott megtapad rendszeresen.

#366 Chilly

Chilly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.552 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 10. - 12:18

Posted Image

#367 Chilly

Chilly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.552 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 10. - 12:25

Posted Image Remélem igy látszik.

#368 Xiren

Xiren

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.149 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 10. - 12:42

Igen, látszik. Posted Image Hogy tud egy lóból ennyi erõ sugározni? Gyönyörû.

#369 haha

haha

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.050 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 16. - 20:40

Tényleg naon szép. Egyszer majd lesz egy ilyen lovaHaha, bilibe lóg a kezed. Ébredj. :D

#370 The Oldenburgi

The Oldenburgi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.562 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 17. - 14:51

:D haha idegesítésére itt vagyok! :D neem, inkább neem. Tényleg haha, miért nem lehet ilyen lovad? Bocsi, a föntieket nem olvastam! Posted Image

#371 The Oldenburgi

The Oldenburgi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.562 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 17. - 15:02

Ki gondolta volna, hogy ebbõl Posted Image ez lesz Posted Image(Persze nem igazából) [ Március 17, 2005, 14:05: Az üzenetet átszerkesztette: The Oldenburgi ]

#372 haha

haha

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.050 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 19. - 14:24

Nem idegesítesz, én kifejezetten bírlak téged. Azért mert CSÓRÓ VAGYOK!!!!!!!!!höhöhöhöhöAmúgy most az ágaskodó fríz a képernyõvédõm. A háttérképek.hu- n lehet ilyeneket találni.

#373 The Oldenburgi

The Oldenburgi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.562 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 20. - 10:22

Megnyugodtam. Mi sem vagyunk multimilliomosok. Ne búsúlj, Haha, lesz neked még jó lovad! Nekem is van egy gebe, Benõ, nem egy nagy költségvetés, de nagyon szeretem. Posted Image

#374 haha

haha

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.050 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 20. - 20:16

Az a fontos!!! Semmi más! Nekem nem fontos, szép -e a ló csak a természetünk passzoljon össze!

#375 The Oldenburgi

The Oldenburgi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.562 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 22. - 19:22

Ja-ja. Pontyosan. Posted Image

#376 haha

haha

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.050 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 23. - 11:07

Bár idõvel lehet alkalmazkodni a lóhoz. Idõvel ember és ló összeszokik.

#377 haha

haha

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.050 hozzászólás

Közzétéve 2005 május 30. - 13:08

EMBEREK!!!!!!Frízet láttam!!!!!!Fóton túráztunk! És akkor megláttam ÕT!!!Nyálcsíkot húztam a porban. :DAmúgy:megújultunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :ang: :D

#378 Keselyüstök

Keselyüstök

Csikó

• Fórumtag
  • 1.132 hozzászólás

Közzétéve 2005 május 30. - 16:31

Haha! Én pedig lovagoltam is rajta!!! Múlthét hétfõn!!!! :D:D:D Nemsokára rakok fel képeket is! ;)

#379 tücsök

tücsök

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.282 hozzászólás

Közzétéve 2005 május 31. - 15:39

Helló!Szerintem nem kell milliomosnak lenni, hogy fríz lovad legyen. Amigo kancáit 3 éve fríz ló fedezi, és gyönyörûek a csikók. Elég dominánsak a fríz gének, ha van egy jó kis kancád és ráraksz egy fríz mént, lesz egy majdnem fríz lovad. Ha nincs 3 millád, nem rossz megoldás. Szõdligeten a G. Gábor ménjét tudom ajánlani, nem az a nyegle fríz, hanem valami csodálatos.A párommal most lettünk így frízcsiki tulajdonosok. :)

#380 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2005 május 31. - 17:40

Csikóképek és egyebek? :cool: :)

#381 haha

haha

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.050 hozzászólás

Közzétéve 2005 május 31. - 18:04

Ilusta: te máááázlistaaaaaa! Olyan, olyan,olyan szép volt! Itt ülök a képernyõ elõtt, intenzíven sárgulok. És már suliundorom van, de szte ezzel mindenki így van így két héttel a nyári szünet elõtt :D :DHa én egyszer kimegyek... :) Szabadsááág!Ilusta, a Kalla Zoli tanyájához közeli házra gondolsz amúgy???Tücsök: az tényleg király ló, ismerem, néhányszor voltam ott. Mennyit ér? Asszem 15 milla, nekem azt mondták.

Edited by haha, 2005 május 31. - 18:06.

#382 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2005 május 31. - 19:46

haha!Miért is vagyok mázlista a frízes topicban?(még a kislovakban )fjord) oké lenne.. ;) )Kalla Zoli? Zoli nevû van errefelé több is, de most mirõl van nagybaszó? :eek: :D

#383 haha

haha

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.050 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 1. - 9:07

Mert ültél rajta,teeee.... :DSemmmmmi....

#384 tücsök

tücsök

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.282 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 1. - 13:41

Nem tom mennyit ér, de el tudnám nézegetni a kertemben... :rolleyes:

#385 haha

haha

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.050 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 1. - 19:41

Az egyszer biztos... :gm:

#386 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 1. - 21:00

Te Haha!Hun írtam én azt, hogy ültem frízen? :D Sajna nem ültem, de már szerintem nem is fogok..de nem is akarok.. :dev:

#387 haha

haha

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.050 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 3. - 9:15

Ja bocs Ilusta, eltévesztettem a nevet... Izé, Keselyüstök...Amúgy mé nem akarsz? Mé nem fogsz?Elég kényelmetlenek, az igaz, de azért naon jó arcok. :D

#388 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 3. - 13:41

Van nekem egy ugyanolyan "kényelmetlen", de ugyanolyan jó arcú, és imádnivaló, szép, okos lovam...csak ezért. :kocc:

#389 Keselyüstök

Keselyüstök

Csikó

• Fórumtag
  • 1.132 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 3. - 19:03

Haha! Igen... én ültem! :))Amúgy nem kényelmetlenek!!! Egyátalán! Kicsit hajtani kell õket.. de ha már élénken megy a dolog.. akkor már... húúúúú!!! Az már eszméletlen jóóó! ;)

#390 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 3. - 19:05

általánosítás, általánosítás, általánosítás...esetleg érdemes lenne utánanéznetek, hány fajtaleírásban láttok olyat, hogy az adott fajta kényelmes vagy sem. egyben sem? akkor ennek talán oka van. nem is egy.

#391 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 3. - 20:39

Uni, most egy kicsit tévedsz.A camargue-i lóról azt írja egy szakkönyv (és már filmen is láttam, ott is mondták), hogy annyira rossz a ló ügetése (szinte egyhelyben jár), hogy abban a jármódban nem is használják.A gotland-ról meg azt írja, hogy ügetésben tértnyerõ, de a vágta nem az õ jármódjuk.A kislovak többségérõl meg közismert (még, ha a szakkönyvek többsége nem is írja le), hogy aprózóbb ügetésûek, tehát nem annyira kényelmesek. A fríz, andalúz (ilyen félvérem volt), és a nagyon magasra emelt léptû, ügetésû fajták (pónik) ügetése megint nem kényelmes, mert nem halad annyira elõre.Nevetséges, de az andalúz-hannoveri félvérem mozgása nem sokban különbözött a mostani fjordétól. Még a vágtája is hasonlóan " nehézkes" volt, hisz a lábait ugyanúgy magasra emelte.Tehát megint a kényelem rovására megy, mert sokat mozog fölfelé, jobban dobál.A hidegvérûek és a sodrottak meg köztudottan nem hosszú vágtákra valók, hamar fáradnak, ez a frízre is igaz.Vavyen Fable a megmondhatója (akinek van fríze), hogy nehézkes mozgású, fõképp a vágtája. Nagyon mutatós, de a többségük mozgása messze elmarad a félvérekétõl, vagy a telivérekétõl. De ettõl még igazán gyönyörû és imádnivaló.A mozgáshoz még csak annyit fûznék még hozzá, hogy mindent meg lehet szokni. Nekem már igen furcsa egy nagymozgású ló, pedig az az etalon.

#392 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 4. - 6:12

ugyanakkor azt a véleményem tartom, hogy ettõl még nem lehet általánosítani. jó, OK, elfogadom, lehetnek olyan fajták, ahol kifejezetten kényelmes vagy kényelmetlen egy ló, de vannak kivételek. nem kell minden darabot egy kalap alá venni. ez amolyan, khm. szõkenõs. ahogy azt mondják, a német juhász okos, a dobermann meg buta. ez sem igaz mindegyikre, nem?

#393 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 4. - 9:06

Aha, akkor egy fajtaleírás a színen és a marmagasságon kívül ne tartalmazzon semmi mást, ugye? Sõt még lehetõleg azt se. :guny:

#394 haha

haha

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.050 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 4. - 18:51

JJaaa! Szóval hûséges vagy. :DNekem nincs lovam, de azért én is csak egyet-kettõt lovagolok egyszerre. Nagyon szeretem õket. Mindkettõ másképp jófej.

#395 Topy

Topy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 154 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 9. - 10:15

hogy nehézkes mozgású, fõképp a vágtája. Nagyon mutatós, de a többségük mozgása messze elmarad a félvérekétõl, vagy a telivérekétõl.

Hozzászólás megtekintése

Nehézkes ám a tudod micsoda :)Nem mindenki közlekedik varrógépen :)

#396 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 9. - 16:00

Nem azt mondtam, hogy a fríz(bi) varrógép...de azért látom mozogni... :dev:

#397 Topy

Topy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 154 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 10. - 10:09

Nem azt mondtam, hogy a fríz(bi) varrógép...de azért látom mozogni... :dev:

Hozzászólás megtekintése

Mozogni?Én csak hízni:)Állok és látom,hogy dagad:)

#398 haha

haha

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.050 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 10. - 18:29

Keselyütök: én is ülte ár frízen, és az nem volt olyan jó. De mot happy wok, mert vége a sulinak, és I am free.: cigánykerék és trallala:

#399 Keselyüstök

Keselyüstök

Csikó

• Fórumtag
  • 1.132 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 10. - 19:51

Hát nekem nagyon teccet! Egyátalán nem volt pattogós, inkább hosszú léptû, kényelmes. Szegény 16 éves pacó, eleinte kicsit lassú volt a bemelegítésnél, de aztán egy kis segítséggel felélénkült. Minden szépen, simán ment. A kiskörök, nagykörök, az átlóváltások. Viszont amikor cavalettit kellett csinálni ügetésbe, akkor megállt. De nem volt olyan gázos. Aztán a vágta. Na kérem! Ilyen vágtájú lovon rég ültem!!! :D ;) :D ;)Nekem bejött! :yeah:

#400 haha

haha

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.050 hozzászólás

Közzétéve 2005 június 16. - 19:21

Király lehetett. :) Szerintem én eddig csak kifogtam azt a csõdört, de õ is naon jóindulatú volt. :D