Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Gidránok - azonos hõfokon a tûzzel

• Please log in to reply
5286 válasz a témához

#361 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 10:58

Hmm, én ugyan nem kívánom Posted Image Csak állambácsi annó így találta ki, különben miért lett volna eddig így finanszírozva.Amennyiben ez már tovább nem tartható helyzet, lépni kell. De nem felháborodni, hogy az egyetemnek sem elég a pénz, nemhogy a ménest finanszírozni. De ha a jól olvasom a soraid: a méned finanszírozza az egyetemet?De asszem ez összetettebb annál, hogy errõl vitát indítsunk (szerintem nincs is min vitatkozni)! Számomra az a fõ, hogy létezik a gidrán fajta és léteznek olyan emberek akik nem hagyják feledésbe merülni! Posted Image

#362 Common Law

Common Law

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 45 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 11:40

CiaoCSak most láttam a topicot, nem merülnek feldésbe talán, nekünk is van egy kancánk, és szeretnénk reprodukálni. CSak a baj az vele, hogy rokkant állású és az apja is az. Na most nem tudom, hogy van-e esély hogy a csikó jó formájú és egészséges legyen.

#363 Common Law

Common Law

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 45 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 12:28

Egyébként rég jártam az egyesület honlapján és meglepõdtema változáson, persze pozitívan, mert ráfért eléggé egy más külsõ illetve tartalom is. NAgyon jó, hogy a kancalista ill. a ménlista a honlapon is megtekinthetõ. Posted Image

#364 barnabee

barnabee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 516 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 15:04

Nem akartam vitatkozni csak tényeket közöltem. De nem értem ha valaki tud valamit abba miért kell belekötni.Legalább a lovasok tartsanak össze, de hamár mi sem akkor megette afene az egészet.

#365 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 15:14

Kedves banabee!Nem értem, hogy mi bajod az összetartással. Feltettem egy jóhiszemû kérdést és válaszoltatok rá, én meg "hangosan gondolkoztam" és leírtam a véleményem. Hol itt a probléma? Egy szóval sem állítottam, hogy egyet értek vagy sem (nem is lenne korrekt állást foglalnom, mivel nagyon messze vagyok az ügytõl). Amit leírhatok, azt már megtettem. Posted Image

#366 bianko

bianko

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.572 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 17:11

Sziasztok! Rég jártam a fórumon, most örömmel látom rendes kis csapat jött össze.Nagyon örülök az érdeklõdéseteknek.Gidránokat tenyésztek Tiszafüreden.Fogadatlan prókátor leszek és amire tudok reflektálok. A marócpusztai ménes állománya a legszervezettebb és a legértékesebb gidrán állomány a hazai tenyészetek közül azonban van még néhány jelentõsebb tenyészet Gyûrûsön, Tengelicen, Csákváron, Debrecenben és gyõrben és Tiszafüreden is. A legszervezetteb és leghatékonyabb tenyésztés természetesen marócon történik, azonban a gyûrûsi állomány legalább olyan étékes. A gyûrûsi állomány tulajdonosa Vörös József az akinek a gidrán állomány a legtöbbet köszönheti. Õ volt az aki a hazai és a Radauzi állományból regenerált az eredeti 16 kancacsaládból 14 - et.A gidrán állomány összlétszáma 400 - 450 között lehet a felnõtt ( 3 éves vagy idõsebb ) kanca létszám 150 körül van.A marócpusztai ménesrõl sok kósza hír kering, az igazság az hogy a lovak köszönik jól vannak mertTippmester gondoskodik róla hogy szeretett gidránjai ne éhezzenek.A lovak olyanyira nem éheznek,hogy sportolásra is jut erejük. ( 10 - 12 van kipróbálás alatt). Az biztos hogy tippmester áldozatvállalása nélkül nem születhettek volna meg ezek a sport eredmények. Sajnos a napi harcok megvívásán kívülkevés ideje van ezekrõl a fórumon beszélnie hiszen gyakran a "jószándékú" újságírók segítõkészségének romjait kell eltakarítania.A ménesnek kevés a pénze ahhoz hogy tudja fedezni a kiadásokat( dologi és sport) mi többi tenyésztõk is el vagyunk foglalva saját állományunk fenntartásának gondjaival így kevés idõ marad a lobbira és a valóságot nélkülözõ hírek helyére rakásával.Ebben segíthet legtöbbet a fórum.Apropó: Lehet - e kisbéri és gidrán egyszere?Nem. Önnálló fajták az egyik a származási helyérõl a kisbéri ménesrõl kapta a nevét Kisbéri ló (nem kisbéri félvér) a másik a a mezõhegysi 3.sz sárga ménes állományából alakult ki eredendõen az 1810 ben született Siglavy Gidrán nevû arabtelivér mén leszármazottaiból.A kisbéri ló elsõsorban angol félvér a gidrán pedig angloarab származású ló.Folytatjuk ?

#367 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 24. - 0:12

Üdv erre újra Bianko, szerintem folytasd mindenképp. Posted Image Kisbéri-gidrán: olyan azért megeshet, hogy bizonyos célpárosításból, pl. kisbéri anyából és gidrán apából gidrán csikó szülessen, nem? Nekem legalábbis ez jutott eszembe a kérdést olvasva, de nem értek hozzá... Barnabee, én sem akartam vitázni, csak a megfogalmazásod volt egy kicsit félreérthetõ szerintem, azért írtam, amit írtam. Ez egy külsõ szemlélõnek a híradóval összeadva ismét úgy jöhet le, hogy Marócpusztán éheznek a lovak, de jött állambácsi és jóságosan megmentette. Én úgy gondolom, ez a minimum, ha már a gidrán fajtáról mint hungarikumról beszélünk... szerintem ugyanarról beszélünk, csak másképp. Posted Image

#368 barnabee

barnabee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 516 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 24. - 10:10

Félreérthetõen fogalmaztam?Lehet.Bocs.De nem a hiradóban láttam,mivel én Kaposvári vagyok a Kapos TV-ben volt egy riport aménesrõl.De neméheznek az állatok szerencsére!És idézõjelben megmentte,átvállalta a ménes kõltségeit az egyetemtõl,mint hungarikumot.

#369 bianko

bianko

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.572 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 24. - 12:32

Üdv. ZsuzskaA teny.szab. szerint szerepelhet a gidrán pedigrében kisbéri azonban csak az a kanca kap méneskönyvi besorolást a gidrán méneskönyvbe amely anyai oldalról az elõbb leírtak szint márgidrán anyától származik. Pont ez az ami az új nem gidrán hátterû kancacsaládok kialakulását meggátolja, vagyis védi a tradícionális kancacsaládokban felhalmozott genetikai értékeket. Ettõl várjuk egyrészt a fajtában rejlõ értékek dúsulását és ezzel védjük a felhígulástól. A keresztezési partnerként alakalmazott nemesítõk az angol és arab telivér angloarab és ( esetleg Kisbéri) biztosítják a beltenyésztés hibáinak elkerülését és a teljesítmény javulását hiszen ezek kimagasló saját teljesítmény nélkül be sem kerülhetnek a memesítõk közé.Mellesleg a ménesköny úgy tudom elkészült és hamarosan el jut a tenyésztõkhöz.Szivesen hallanék sportoló gidránokról és sportolni akaró gidrán imádókról vagy csak érdeklõdõkrõl annál is inkább mivel ezek az információk segíthetik a tenyésztést. Nekem legfõbb gondom hogy a környékünkön alig akad komolyabb tudású lovas, szívesen venném ha akadnának olyanok akik segítenének gyerekek oktatásában a lovak mozgatásában. Van néhány tehetséges fiatal lovam és már annak is örülnék ha közeli versenyeken lehetne indulni.

#370 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 24. - 22:30

Köszi a részletes választ, így már értem! A lovaglási lehetõséget esetleg írd be a Régiók fórumon a megfelelõ topikba, így biztosan olvasni fogják azok a fórumosok, akik arra laknak, és esetleg tudnak segíteni.Barnabee, a híradóban gondolom az "eladhatóság" miatt úgy szólt a fõcím, hogy éheznek a lovak Marócpusztán, és soványabb lovakat vágtak be. Aztán ha figyelt az ember a riportra, kiderült, hogy nem errõl van szó, de persze mindenkiben csak az éhezés maradt meg... beszéltünk róla itt is pár oldallal ezelõtt.

#371 Sac

Sac

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.950 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 24. - 22:36

"SZENTENDRE, FEBRUÁR 26. 15:00. Jótékonysági rendezvény a gidrán, a magyar huszárok lovának megmentésére. Fõvédnök: Orbán Viktorné Lévai Anikó. Fellép: Bayer Zsolt, Benkõ Péter, Bordán Irén, Eperjes Károly, Homonyik Sándor, Kerényi Imre, Dr. Magyar Gábor, Sipos Imre, Varga Miklós, Vásári Mónika, Hampel Katalin - divatbemutató, Baranta - harcmûvészeti bemutató, Csikócsapat együttes (a fellépõk gyermekeibõl), Csillagszemû Gyermek Néptáncegyüttes, Dobogókõ együttes, Kormorán együttes. Mûsorvezetõ: Pörzse Sándor. Fõtámogatói jegy: 6.900 Ft. Támogatói jegy: 2.900 Ft. Jegyek kaphatók: Budapest: Szkítia könyvesboltok, Magyarok Háza könyvesbolt; Szentendre: Pilis-Dunakanyar Ingatlanközvetítõ Iroda (Kossuth L. u. 32.). Helyszín: Kinizsi Pál Tiszthelyettes-képzõ Iskola színházterme (Szentendre, Dózsa György út 12-14., a 11-es út mentén)."forrás: [url="http://"http://www.polgari-kor.hu/hirek/hirek.php?mit=bovebben&kat=3&id=3345"]http://www.polgari-kor.hu/hirek/hirek.php?...n&kat=3&id=3345[/url]

#372 bianko

bianko

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.572 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 25. - 13:55

Jótékonysági rendezvény ........ Nem tudom kik találták ki azt hogy a gidránt meg kell menteni és azt sem hogy mitõl kell megmenteni?Az 150 felnõtt kanca van regisztrálva a Kisbéri és Gidrán Lótenyésztõ Országos egyesületben kb 20 darab nemregisztrált de ténylegesen meglévõ. ( a regisztrációért fizetni, és tagsági viszonnyal is rendelkezni kell )A gidrán évjáratok és a felnõttek száma meghaladja a 400 darabot. Ez a létszám több nint 5 - 6 éve volt. - 1990 hez képest mint korábban leírtam romániai importból sikerült regenerálni a hazai kancacsaládokat.A gidrán fajta jelenleg fejlõdés alatt van ezt bizonyítja, hogy sok sport siker született és további sport sikerek vannak születõben.A marócpusztai ménes tényleg anyagi gondokkal küzd és csak Tippmesternek és a mecénásoknak köszönhetõk a sport sikerek.Az is igaz hogy a gidrán tenyésztõk töbségének nincs pénze lovai sportoltatására vagy nem isazért tartja, tenyészti õket. Különösen fontos tehát hogy nemzeti fõménes legyen a marócpusztai állomány és mintegy kirakat mutassa a fajta értékeit vigye hírét a magyar lótenyésztõ kúltúrának. Adott esetben álljon készen arra hogy a már elvégzett genetikai regeneráció ne menjen veszendõbe. A fajta genetikailag és fajta fenntartás oldaláról rendben van élnek a még élõ 14 kancacsalád tagjai és mi gidrán tenyésztõk lelkiismeretesen vigyázunk rájuk.Személy szerint felháborít ha féligazságok hangzanak el. A marócpusztai ménes anyagi gondja, a magyar tradícounális lófajták genetikai alapjainak megõrzésének témakörébe tartozik, ez nemzeti, nemzetkultúrtörténeti kérdés. Erre a négypárti konszenzussal létrejött Nemzeri Lovasprogramot elõkészítõ bizottság keresi a választ.A nemmegfelelõen átgondolt kezdeményezések gyakran többet ártanak mint segítenek esetleg megsértenek tisztességes embereket.Kiváncsi lennék rá ,hogy a védnökök közül menyi gidrán tartó van és hány gidrán tartó- tenyésztõvel beszéltek kezdeményezésükrõl. Én nem szeretném ha valakik az Én gidránjaimat megakarnák menteni tõlem és biztos vagyok benne igy vannak ezzel gidránt tenyésztõ barátaim is..Úgy gondolom mielõtt kiállnának közéletiséget vállaló emberek a porondra és egy hangzatos cím érdekében legalább tájékozódhatnának egy kicsit. Azonos hõfokon a tûzzel beszéljünk objektíven a Gidránról.Lehetnétek egy kicsit többen a fórumon kicsit olyan mintha magamban beszélnékLovaink és lovasudvarunk megnézhetõ a [url="http://"http://WWW.mogul.uni.hu"]WWW.mogul.uni.hu[/url]

#373 Sac

Sac

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.950 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 25. - 14:16

idézet:
Eredeti szerzõ: bianko: A marócpusztai ménes anyagi gondja (...)[/QUOTE]Mégis miért baj ha valaki ezen segíteni akar? :rolleyes:

#374 barnabee

barnabee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 516 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 25. - 14:21

Elismerésem Biankó neked hogy,ilyen energiával tudod csinálni a tenyésztést és enyit tudsz roluk, gondolom nem tegnap kezdted.Megnéztem az oldalad nagyon tetszett,csak azt tartom érdekesnek ,hogy egy tenyésztõ sem tesz fel árat,ez gondolom szándékos.

#375 bianko

bianko

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.572 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 25. - 14:43

Csak azért Sac mert mint mondtam féligazságok látszata mögé bújnak. A marócpusztai ménes anyagi gondjai egyenlõek e gidrán vesztével ?Tippmester szerinted nem jól végzi a munkáját? A Gidránok tényleg éheznek marócpusztán? A Genetikai helyre állítást nem a jelenleg általlam említett tenyésztõk végezték el akár sasját egzisztenciájut terhére is?Akkor amikor az állami vezetés is hajlik arra hogy marócpusztai gidrán ménest a Nemzeti Gidrán ménes rangjára emelje - ráborítani az ajtót - kinek használ. A szervezõk közül tudok olyat akinek volt korábban gidránja és megvált tõle pedig abban az idõban rosszab helyzetben volt a gidrán. Több lovas embert láttam közöttük igy a jó szándék nem kérdéses arról nem õk tehetnek ha nem rendelkeznek megfelelõ információval.A segítség pedig mindíg jó ha jön de most mit akarnak segíteni? a fajtát megmenteni ? Hány gidránt akarnak megvásárolni és azután eltartani, vagy vitatod mindazt amit leírtam hogy marócnak anyagi gondjai vannak de ez nem a vész korszaka.Nállam is vannak tenyészkancák akiknek a csikónevelés idõszakában kilátszik a bordája pedig tripla abrakott kap és mellé annyi fûszénát és legelõt amenyi belefér. Csak azért mert - még nem kell megkongatni a vészharangot.Tippmester véleményét elsõkézbõl van szerencsém isnerni, és nem sokban tér el az enyémtõl( Most Én sem tudom elérni )végre valami mozgás!

#376 bianko

bianko

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.572 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 25. - 14:48

az elsõ lovamat 98 ban vettem és csak azóta merültem el, az árat pedig azért nem teszi fel a tenyésztõ mert legtöbbször a ló választ és más az ár ha belföldre, csak jó helyre és más ha külföldre,

#377 bianko

bianko

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.572 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 28. - 20:44

Sac Hát így jobb ha nem segítenek. A résztvevõket finoman szóllva felültették, a dolgok össze lettek keverve, a marócpusztaigidrán törzskanca álomány nem egyenlõ a gidrán állománnyal a marócpusztai ménest sem kell megmenteni hiszen a rendezvény elõtt és nem a rendezvény hatására hanem a maróci eredmények elõtt való meghajlás érdemeként a ménes kiemelt szerephez jut hasonlóképpen a szilvásváradi méneshez. Ez végre rendezheti a problémákat amarócpusztai Gidrán nemzeti ménesi rangra emelésével és az ezzel járó lehetõségekel. Ez azt hiszem nagymértékben a maróci eredményeknek és a Nemzeti Lovasprogram kidolgozóinak munkájának köszönhetõ.Csak ezután se szóljon bele a politika hiszen a ménes vezetõi állás közalkalmazotti státusz és már látunk karón varjút.Mindenesetre örülök, hogy kedvezõen alakulnak a gidránok körül a dolgok,

#378 barnabee

barnabee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 516 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 1. - 10:57

Látom ezt a témát nem kellet volna elindítanom mert túl nagy vihart kavartam vele.De igazából nem értem Bianko,hogy miért baj ha Marocpuszta állami segitséget kap,talán több pénz jut ezekután a lovakra.

#379 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 1. - 11:06

Miért lenne baj? Nem kavartál vihart, sõt megindult az információ Posted Image

#380 barnabee

barnabee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 516 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 1. - 11:56

Látom elökerültél ezek szerint nics morci,pedigmár azt hittem.A vihar meg ugyis elál egyszer az biztos.

#381 barnabee

barnabee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 516 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 1. - 12:02

Azthittem morci vagy,ezek szerint nem üdv,Eva.

#382 bianko

bianko

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.572 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 1. - 13:11

Valamit félreértettél barnabee. Nem az a baj hogy az állam végre beavatkozik és helyre teszi a marócpusztai ménes anyagi problémáit, hanem az hogy nem lovas hanem politikai ügyet akartak-nak csinálni akkor amikor mint írtam Tippmester és a NLP prominensei elérték azt hogy marócot leválasszák az egyetemrõl és a szilvásváradi ménes mintájára megfinanszírozzák. Pontosan ez az amit mi tenyésztõk a Kisbéri és Gidrán lótenyésztõ egyesületen belül már évek óta szerettünk volna elérni. Mert bár soha nem látottlétszáma van a gidránnak ennek ellenére még nemzetközi mércével mérve is sérülékeny populáció. az elõkerüléseknek én is örülnék , örülök és remélem egyre több téma vagy kérdés merül fel. Csak kavard a viharokat te is szívesen veszek részt a vitában.Pl. nagyon keveset tudunk az egy - két gidrán tartókról, mi az õ véleményük a gidrán használhatóságáról, a korábbi hozzászólásokban szereplõ lovak pontos származása is segítene az info gyûjtésben

#383 barnabee

barnabee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 516 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 1. - 13:46

Mond meg miböl nemcsinálnak manapság politikai ügyet.Te hol tenyésztesz Gidránokat?

#384 bianko

bianko

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.572 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 1. - 14:13

Tiszafüreden

#385 ***PETRA***

***PETRA***

Csikó

• Fórumtag
  • 107 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 8. - 17:52

Én szintén régen jártam ebben a fórumban! Örülök, hogy ennyi Gidrán tenyésztõ, tartó és kedvelõ van! Nekem is van egy fedezõménem!Mostmár átkerültek hozzám végleg a papírjai és vállal(ok) fedezést is ! Most vasárnap fedezett egy 6 éves sárga Kisbéri kancát! A ménem igen nyugodt! Aminek örülök és fedeztetés után is az pár nappal.. Persze van benne élet :D

#386 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 8. - 18:19

idézet:
Eredeti szerzõ: ***PETRA***: Nekem is van egy fedezõménem!Mostmár átkerültek hozzám végleg a papírjai és vállal(ok) fedezést is ! [/QUOTE]Hagyj valami munkát/élvezetet a lovadnak is. Posted Image

#387 ***PETRA***

***PETRA***

Csikó

• Fórumtag
  • 107 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 8. - 18:28

:D okés ! azért volt a zárójel! Posted Image )

#388 bianko

bianko

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.572 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 9. - 17:57

Szia PETRA melyik mén van nálad? És van-e kancád?Saját részre tenyészteszz- e? Ha igen akkor mi a véleményed a gidrán tenyésztés irányításról?Szerinted van - e ilyen? Mit szeretnél másképpen és mit tennél érte hogy megvalósuljon.

#389 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 20. - 15:24

Sziasztok, gondoltatok már arra, hogy pontosan két nap mulva, 22-én lesz a topic KÉT ÉVES ÉVFORDULÓJA ?! Én most találtam rá - de nagon örülök. Mondjuk még szuszogok a röhögéstõl... (olaj-pajti, kontra meggyes-tippmester,bianko, stb.) - a szívembe loptátok magatokat! http://fototar.origo...=638718&SIZE=0Õ Herceg, május 28-án lesz 4 éves. Pólyás kora óta nevelem, (4 és fél hónapos korában választották el, s került hozzám) fogadott tesójával, Angyallal (Angyi): http://fototar.origo...D=642237&SIZE=0 Õ Herceggel együtt, csak 6 hónaposan került hozzám, hucul/kazahsztáni.Mondjuk Herceg anyja nem gidrán, hanem kisbéri/gidrán, de szerintem ez nem ártott neki.Tavaly szept.óta van egy l7 éves angol telivér "megmentett" lovunk is, akit nagyon olcsó pénzért, részletre "mentettem meg", a fél év alatt kb. 5o-6o kilót hízott, s még nem fogta fel: nincs több tanügetés órákon keresztül a 4O fokos melegben, nincs több "mégsosemültemlovon-felülhetek" mutatvány, nincs több kizsigerelés, mert itt nem állnak sorba (a 2ooo,- Ft./ó dijért)a 6 évestõl a 12o kilós német vendégig... De hosszu ez a történet, majd talán egyszer...máskor.Szóval Herceg http://fototar.origo...D=642233&SIZE=0 közben szépen felnõtt. A nagy bajság ott kezdõdik, hogy a tartásukkal (már azzal a szintû tartással, ami "számomra" a tisztességest jelenti)is épp,hogy megbirkózunk, a beiskolázásukra már nem telik. Ez nem is lenne gond, (t.i. a környékbeli "lovas"-ismerõsök közül már többen felajánlották: - "Csókolom, betöröm én fél óra alatt, csak bízza rám...") csakhogy olyan kiképzõ, aki a "mi szánk íze szerint" teszi az ilyesmit, a közelben sincs. Ha lenne sem tudnánk megfizetni. Így maradt a Pat Parelli-módszer,a Lovas Életben megjelent "Munka a körkarámban" c. (eddig 8 fejezetben megjelent) leckéket próbáljuk majd (Fecóka-férjemmel, aki nemzetközi kamionos, és "legfeljebb"hétvégenként van itthon) végigvenni velük. Ez is hosszú történet, de itt köztetek - talán - újabb barátokra lelek, akik tán segítenek is majd ezen a nehéz úton. (?)

#390 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 20. - 15:31

Bocsi, az angol telivér lovacska (Mulatt, kanca) lemaradt. (Ide csak ilyen kicsi képeket tudok felvarázsolni?!Nem baj, a többi nagyban megtekinthetõ az origo/fototárban.Tehát Mula, az "öreglány": http://fototar.origo...D=642253&SIZE=0 aki még mindig nem hiszi el, hogy idõnként abbahagyhatja az evést, mert kaja az öt perc/1 óra, fél nap stb. múlva is lesz; - mindig lesz!

#391 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 20. - 17:31

Rájöttem! Mármint arra, hogyan lehet nagyobb képeket küldeni! Ahhoz képest, millen víny vaok, meg hogy februárban lett számitógépem, s akkor kezdtem tanulni, hol is kell bekapcsolni...Szóval Herceg: http://fototar.origo...D=638718&SIZE=1 ...befelééééé! Kaja van! http://fototar.origo...D=642229&SIZE=1 Angyi, a hucul-lány: http://fototar.origo...D=642237&SIZE=1 ...õ is: "futás,kajavan", csak most télen: http://fototar.origo...D=642244&SIZE=1 És Mula, aki tán sosem tud jóllakni... http://fototar.origo...D=642253&SIZE=1 ...fogyasztom itt a bájt-helyet...lehet ilyet?

#392 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 21. - 10:10

És... él még ez a topic? (!)

#393 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 21. - 17:02

Él Posted Image Ne aggódj, a gidrános topik olyan mint maga a fajta Posted Image

#394 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 22. - 23:54

Ehhez képest 1O.-e óta én voltam egyedül ebben a topicban. (Nameg Te). Ha paranoid lennék, azt gondolnám, hogy én riasztottam el a régi "lakókat"...

#395 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 23. - 1:29

Kedves Ági, ez gidrános topic. :rolleyes: ;)

#396 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 23. - 9:03

Te meg nem alszol? Jóóvanna, de akkoris!Annyi-annyi kérdésem lenne a gidránosokhoz, annyi-annyi jó fej van itt... Különben is egy rendes topic nagyjából mindig "ébren van"! Nem? Nnna!

#397 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 23. - 9:08

Áginéni, tedd fel a kérdéseidet; aztán elõbb-utóbb majd errejár valaki aki válaszol rájuk. Türelem rózsát és sok-sok választ terem Posted Image

#398 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 23. - 10:40

Te kis "õrszem"! Posted Image Elsõ kérdésem (ami mostanában a legjobbaqn izgat): szerintetek jól gondolom-e, hogy Herceg (aki most ugye "kezesbárány") más oldalát is megmutathatja, ha kezdõdik az "igazi munka" ?! Mert egy kis respekt-gyakorlás, kötõféken vezetés (megáll fél méterre mögöttem, ha megállok, már nem mászik rám, ha elindulok, már sem a vezetõ szárat nem húzgálom, sem hanggal nem biztatom, szép engedelmesen indul, ha megállok, azonnal megáll - tisztes távolban, meg sok ilyen apróság)még nem komoly munka. Ez a pár "játékos lecke" még egyáltalán nem tette próbára azt az "engedelmességet", ami azért egészen más lesz,(gondolom) ha komolyabb munkába kezdünk. Tehát megpróbálom rövidebben: egy (eddig csak gyerekkorát élõ, s komolyabb munkában részt nem vevõ,) igen kezesnek "mutatkozó" pac nagy melepetéseket okozhat, ha eljõ a nagy nap, amikor "felnõtté kell válnia"?

#399 bianko

bianko

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.572 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 24. - 9:50

Sziasztok!Na végre valami mozgás Én ís úgy éreztem magam mint ági nemrégiben.Ági! ha türelmes vagy és megvárod míg megérti hogy mit akarsz tõle egészen biztos egy nagyon rád vigyázó pac, lessz belõle.Az én tapasztalatom az, hogy nincs rossz ló csak rossz lovas.Van egy 95 ös születésû kancám aki kaposváron volt lovardai egyed 2000 ig errõl a pac. ról Kajczinger Balázs egy alkalommal azt mondta hogy korábban szilveszteri " állapotbaN " azzal versenyeztek hogy ki menyi ideig tud megülni a hátán. Mielõtt hozzám került egy 15 év körüli fiú foglalkozott vele kaposváron akivel nagyon összenõttek és Én ezt a fonalat keptem el. Ma egy menõkedvû de gyerekek oktatására is alkalmas pac lett belõle. Igaz a csikói kicsit csikisebbekde imádom õket.Mellesleg tényleg megjelent a gidrán méneskönyv,egyenlõre csak néhány példányban és nem is hibátlanul de legalább végre megjelen. Azt hiszem kb 150 pld nyomtatnak belõle.A mén katalógus is kiadásra került, ráadásul ige részletes mén pedigrékkel és leírásokkal.ha valakit érdekelnének az életképeink az a [url="http://"http://www.mogul.uni.hu"]www.mogul.uni.hu[/url] megnézhetik.Szívesen beszállok valami értelmes társalgásba.

#400 bianko

bianko

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.572 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 24. - 9:56

Rosinante ha ági gidránnak érzi a sárga hercegételõbb vagy utóbb lesz tisztavérû gidrán hercege vagy Hercegnõje Nekem van egy Hercegnõm akinek ráadásul csikója lessz a nyáron.Mellesleg úgyis vita van a szinformalizmus körül ági a pejkókkal aakár ezt a vitát is elindíthatja.