Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kisbéri félvérek

• Please log in to reply
15121 válasz a témához

#361 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 23. - 11:17

Én hallottam már olyan kisbérirõl (meg láttam is :D , és magától a tulajdonostól tudom a sztorit), aminek az anyja nem volt szemlén, de a csikót származás alapján bevették és kisbérire sütötték, anélkül, hogy látták volna valaha is. Aztán meg a szemlén 2 évesen jól lehúzták, de ez már nem ide tartozik... Katáról az a tuti, ha megkérded Andreát. Posted Image

#362 Keselyüstök

Keselyüstök

Csikó

• Fórumtag
  • 1.132 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 25. - 23:09

Jött egy új ló a loviba, egy kisbéri kanca. Gyünyörû állat. 175-180 cm magas, sárga, négyláb térdig kesely, homloktól az orráig hókás. Imádnivaló! Nyergelésnél nyugodtan, egyhelyben áll, a zablát magától beveszi. Mindhárom jármódja nagyon kényelmes, ügetésnél a lépéseket egy picit elaprózza, viszont a vágtája... hmmm...Nagyon jó vezérló lenne! Nem félõs, teljes mértékben nyugott. Volt szerencsém már kisbérikkel találkozni, mindig kellemesen csalódtam!!!

#363 sármi

sármi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 567 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 26. - 12:40

Sziasztok Honlapon a méneskönyvben, csak olyan lovak vannak akiknek volt mínõsitése? Vagy minden olyan ló akit Kisbéri félvérnek jelölnek? Mert ha az utobbi akkor, 3 lovat akit ismerek és K.B. jelõlése van nem láttam. :rolleyes:

#364 Nócy

Nócy

Csikó

• Fórumtag
  • 494 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 26. - 13:55

Én is ezt szeretném kérdezni, mint Sármi. Mert ha minden ló, akkor Sacinak is benn kell lennie. Honnan lehet megtudni egy ló teljes törzskönyvi nevét? Mert én csak azt tudom, hogy Sári.

#365 sármi

sármi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 567 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 26. - 14:45

Én midegyiknek ismerem a törszkönyvi nevét és nem találom. :rolleyes: :eek:

#366 Nócy

Nócy

Csikó

• Fórumtag
  • 494 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 26. - 14:52

Én felhagytam a kereséssel. Majd megkérdezem inkább a nevét. Úgy biztos többre megyek... :D

#367 Ács Balázs

Ács Balázs

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 524 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 29. - 14:36

Sziasztok!Érdeklõdöm, hogy telivér apaságú kibéri kancámat fedeztethetem-e keresztezési partnerrel, úgy, hogy fajtabélyegzést kapjon?

#368 sármi

sármi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 567 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 29. - 16:32

Szerintem kérdezd meg a [url="http://"http://www.kisberigidrán.hu"]www.kisberigidrán.hu[/url] lévõ e-mail cimen.[url="http://"http://www.pacik.gportal.hu"]www.pacik.gportal.hu[/url]

#369 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 9. - 21:12

Zsuzska, ez érdekes Posted Image úgy látszik azért nem olyan szigorúak (persze nem tudom mi alapján lehet ilyet elérni).Még nem kaptam választ a levelemre, úgyhogy írtam mégegyet Posted Image , hátha.Szerintem a méneskönyvben az egyesületi tagok, minõsített lovai vannak, de ez nem tuti.Kérdésem lenne:Tudtok-e olyan kisbéri mént, aki jó díjló és ezt örökíti is (jó mozgású, jó fejû, tanulékony és könnyen kezelhetõ)?

#370 Beus

Beus

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 90 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 12. - 23:33

Sziasztok!Ide is bemásolom:Tud valaki valamit 1846 Abádszalók Ramzes-6-nevû fedezõménrõl? Esetleg fényképet hol tudnék nézni róla?

#371 Noja

Noja

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 50 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 19. - 21:28

Halihó!Egy kis segítség kéne!Van egy éves kisbéri csikóm,nincs sütve,a szülei papírjait nem lehet elõkeríteni,így neki sincs még.Mit lehet ilyenkor csinálni?Valahogy le kéne szegényt papírozni...

#372 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 20. - 8:20

Keresd meg a területileg illetékes lótenyésztési felügyelõt. A [url="http://"http://www.ommi.hu-n"]www.ommi.hu-n[/url] keresgélj!

#373 Vera16

Vera16

Új vendég

• Fórumtag
  • 13 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 20. - 20:39

idézet:
Eredeti szerzõ: különc: Nekem van egy kedvenc fedezõmének:Svejknek hivják.Mátyás Istvánnál van az "öreg".Ismeri valaki?:Másik kedvenc(igaz,hogy gidrán)Déva Gidrán-7(szilas)Nagyon jó "kis" ló... [/QUOTE]Szia Különc!Én mind két lovat ismerem nagyon jól mind a két lovon ültem.Mátyás István lovardájába lovagolok és sajmálattal közlöm veled, hogy "öreg" elpusztult 2004 decemberében.Nagyon sajnálom mert közel ált hozzám és kényelmes és inteligens ló volt.Te honnan ismered õket?Szilason nem nagyon ültem mostanában,de amikor ültem nagyon meg voltam vele elégedve.Ha lehet írj nekem magánüzit!köszi Vera

#374 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 21. - 15:07

Elkezdtem mén keresni a lovamra (kisbérit). Fõ szempont a jó mozgás volt, meg persze küllem, lovagolhatóság egészség is. Most kicsit ledöbbenve ülök itt.Az idei ménkatalógusban öt olyan mént találtam aki így elsõre szóba jöhet. Verõcemaros Ozora Árvácska (Álmos)Ozora II AramiszCenzor Zeusz (õk Lóska János lovai, tényleg szépek, jó eredményekkel)Széplak Szenátor, õt még csak képen láttam, jó mozgásúnak tartják.Rakéta Rocco, apja nehézkat. díjló volt, ezért került szóba õ is.Felhívtam az illetékeseket. Lóska Jánosnál csak természetes fedeztetés van. Már ez sem esett jól, mert innen nekem az út sem kis pénz lenne, de amikor a fed. díjat meghallottam, hát búcsút intettem ebbéli reményeimnek.Szenátornál meg azért dobtam egy hátast, mert az elõbbihez képest nagyon olcsó. De õt még nem láttam élõben, úgyhogy hamarosan megnézem, esetleg valaki tud róla vmi infót? Mozgása, kezelhetõsége? Rakéta Roccórol nem sikerült sokat megtudnom, mert táppénzen van a doki, de pár nap múlva talán....még reménykedem.Az elején lehagytam a szerelemlovat, Hadfit. Nekem nagyon bejön, szép, barátságos, egészséges mén, de Janászik Andrea nem ajánlotta mikor mondtam, hogy nem lenne rossz ha díjlovagolhatnék is a csikóval. Pedig a katalógusban a csikóit jó mozgásúnak írják. Tapasztalat? Bármelyik ménnel kapcsolatosan szívesen vennék némi info, köszi!

#375 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 21. - 15:19

Én tudnék ajánlani neked egy kisbéri félvér csõdört fedezésre.Nagyon szép,ha érdekel magánban megdumcsizhatjuk!

#376 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2005 január 25. - 9:34

Na, megkaptam a várva várt választ, nagyjából az, amit itt írtunk, mondtatok.A gyereket (ha kanca lesz) 3 éves kora után így is úgy is kell vinni szemlére, nyakon lesz sütve.Ebbõl a szempontból mindegy h Kata volt-e szemlén v sem, mert ha elõtörzskönyves lenne akkor is kellene vinni a csikót 3év után. Így is uaz a helyzet, Andrea azt írta h nem javasolja h szemle után kérjem a nyeregtájra a bélyegzést, úgy is uaz a ló marad, lehet belõle méneskönyvi kanca ha elfogadják.Azt, hogy volt-e szemlén Kata nem sikerült megtudni. Mivel a helyzeten nem változtat, mindegy is.Most akkor keresem a papát, majd várom a kiskancát (mert ugye nekem az lesz Posted Image ).(átszerk: nem tudok írni) [ Február 03, 2005, 08:44: Az üzenetet átszerkesztette: Hajnal4 ]

#377 Vera16

Vera16

Új vendég

• Fórumtag
  • 13 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 2. - 19:59

Szenátorról csak annyit tudok mondani, hogy én már láttam 1-2 csikóját és nem voltak rosszak,se küllemben se mozgásban.Remélem ezzel egy kicsit segítettem Posted Image

#378 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 3. - 9:46

Köszi Vera! Szerencsére azóta mások is kb ezt mondták, hogy jó mozgású csikókat láttak tõle. Posted Image

#379 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 3. - 11:27

Szia Hajnal! Én majdnem egy Szenátor csikót vettem a drágám helyett. Nagyon formás, sárga, 3 láb kesely, hókás csikó volt, kiemelkedõen jó mozgással (nem is ment, inkább lebegett!), viszont iszonyat picike volt, ezért is nem vettem meg. 2,5 éves korában akkora sem volt, mint egy átlagos arab telivér. Ja, meg egy picit szarvasnyaka volt. Képet is akartam linkelni róla, de már sajnos kitöröltem. :rolleyes: De Szenátor tényleg állati jól néz ki, biztos szép csikód lesz tõle! [ Február 03, 2005, 10:28: Az üzenetet átszerkesztette: Honey ]

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 3. - 14:16

És alapból ilyen pici volt, vagy csak azért, mert esetleg besült a nemannyiraoké körülmények miatt?..

#381 Honey

Honey

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.324 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 3. - 14:25

Hát én is próbáltam kideríteni. Maga a hely, ahol tartják nagyon jó, a Bakonyban vannak, nagy legelõvel meg minden és enni is kapott rendesen. Sztem az lehet, h egyrészt az anyja sem túl nagy darab (162cm), meg lehet, h nem mozgott eleget, mert pl még egész kiskorában sem vitték magukkal terepre és a legelõn sem volt kinn mindig. Kár érte, nagyon szép kiscsikó, persze biztos lesz, akinek a mérete nem akadály és így is megveszi.

#382 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 3. - 20:46

Sziasztok! Nekem is van egy kisbérim és szeretnék a nagypapájáról, Rakétáról minnél többet megtudni. Ha valaki tud képet küldeni róla, megköszönöm.

#383 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 3. - 22:24

Pontosabban Rakéta III.-ról, és esetleg Formás II. Kláriról, ha vki tud képet küldeni, vagy tud olyan helyet, ahonnan lehet szerezni az szóljon! Köszi

#384 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 4. - 15:22

Honey, köszi az infót!Jó mozgás Posted Image , kis méret, hááát, az én kancám sem egy hatalmas darab, de azért bízom benne, hogy a csikó kicsit nagyobb lesz nála. Ha nem, az sem gond, én szeretem a kis lovakat. Szarvasnyak....én nem tudom, ez mitõl lehet csikókorban, eddig amit láttam, ott inkább a lovaglása miatt volt, de biztos más is okozhatja. Szenátornak (képen) és a lovamnak is szép nyaka van, remélem a gyereknek is az lesz.Frakk, szerintem visszamenõleg elég nehéz lesz képet találni, hacsak nem valami nagy múltú versenylóról van szó (csak akkor tudni kell milyen néven versenyzett, mert ált. nem uazon a törszkönyvi néven, hanem egy egyszerûsített néven lehet találni róluk pár dolgot). Azért drukkolok! A kisbéris honlapon ( [url="http://"http://www.kisberigidran.hu"]www.kisberigidran.hu[/url] ) a származásokat olvasgatva lehet rokonokat találni, meg amúgy is sok info van fent.

#385 francialaci

francialaci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 792 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 4. - 18:09

Üdv! Nekem is van egy kisberi-furi csikócskám tongue.gif Három éves, 1 hónapja lovagolom, szépen idomítható. Ez az elsõ paci, amit belovagolok, remélem nem rontom el. Szerintem minden rendben, de tanácsokat elfogadok!

#386 Altair

Altair

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 601 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 4. - 18:58

Szerintem is nagy hiba beleengedni a kisbéribe szinte mindent. Utóbbi években pl a Holsteint.Nem ugrólónak tenyésztették, meg nem ilyen szintre. Nem mondom hogy nem szép a holstein, de egy viszonylag tiszta kisbéri sokkal tetszetõsebb (legalábbis számomra) Láttam már többszörös fajtagyõztes kancát, és a holstein apaságu csikóját, meg a fasorba se tették...pedig tényleg nagyon szép, de mégse felel meg az általános megjelenési formának.

#387 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 4. - 20:27

Köszönöm a tippet Hajnal4. Megpróbálom, remélem találok vmit!

#388 poolmr

poolmr

Új vendég

• Fórumtag
  • 3 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 28. - 16:22

Sziasztok ! Tudtok ajánlani Csengõd (BK megye) környékén KB mént,aki természetes úton fedez?

#389 Alex

Alex

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 54 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 2. - 12:29

idézet:
Eredeti szerzõ: francialaci: Üdv! Nekem is van egy kisberi-furi csikócskám tongue.gif Három éves, 1 hónapja lovagolom, szépen idomítható. Ez az elsõ paci, amit belovagolok, remélem nem rontom el. Szerintem minden rendben, de tanácsokat elfogadok! [/QUOTE]

#390 Alex

Alex

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 54 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 2. - 12:36

Szia! Nekem is van egy kisbéri-furioso csikóm. Bár õ még csak 2 éves. Ezért még nem lovagolom. De õ is szintén jó fejû ló. A kisbéri vonásai erõsebbek, de a kissé "erõs fej" nem igazán tetszett a tenyészemlén a bíróknak, ami a furiosoból jött.(valószínûleg).Üdv.

#391 Alex

Alex

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 54 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 3. - 12:02

Szarvasnyak csikókorban? Õszintén szólva az én kisbéri csikómat, amikor vettem 1 éves volt és kissé szarvasnyakú, de miután hozzám került gyönyörûen kifejlõdött a nyaka, és semmi gond vele. Szerintem a 'körülmény'is befolyásoló lehet. Mindenesetre én nem hittem volna, hogy ennyire szép nyak szögelése lesz. üdv Hajnal4

#392 Common Law

Common Law

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 45 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 3. - 12:23

Sziasztok láttam, hogy Széplak Szenátorrol van szó, én sem láttam még, de õt néztem ki elsõ körben a lovacskámnak. A kancám nyereghelyen sütött kisbéri, most hat éves. Látta Janászik A., tavaly nyáron a lábaira jókat mondott, de feje nem tetszett neki, nem típusos kisbéri, az apja JAckson (holland). Anyai ágról széplakok vannak benne. Tök jó, csak alacsony, olyan apa kéne, amelyiknek nagyok az utódai, illetve a fejformáját is jól örökíti.Tudtok a Szenátorrol mondani valamit ilyen szempontból vagy esetleg mást?

#393 ulvidu

ulvidu

Új vendég

• Fórumtag
  • 1 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 3. - 15:50

Sziasztok! Nem tudtok nekem segíteni hogy hol lehet kisbéri ménkatalógust szerezni?

#394 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 3. - 15:56

Ha tagja vagy az egyesületnek, akkor automatikusan küldenek, én múlt héten kaptam meg. Egyébként a honlapjukon is fent van: [url="http://"http://www.kisberigidran.hu"]www.kisberigidran.hu[/url]Poolmr, a katalógus szerint abban a megyében csak egy elfogadott mén van, Ozora II Újonc.

#395 Altair

Altair

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 601 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 3. - 16:19

Azért szerintem az egyesület iszinyat pénzt kér el a regisztrációért, ráadásul elég ritkán jönnek felénk sütni is. Most nem tudom, hogy mi az akadálya egy sütésnek, de az kicsit röhelyes, hogy a kétéves csikó még sütetlen nem?

#396 Alex

Alex

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 54 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 4. - 10:36

Manapság mindenért rengeteg pénzt kérnek, mint a regisztrációért is. De mennyibe van akár egy tenyészszemle, vagy bármi más?! Úgy hallom elég sokan arra panaszkodnak, hogy kicsi/alacsony a paci. De, hogy õszinte legyek a ménkatalógusban sincsennek igazi "szép nagyra nõtt" mének.Bár én egyenlõre nem panaszkodok, mert az én csikóm 2 éves, és ehhez képest elég jól fejlett.Õ a Bûvölõ vonalból való.A fejével neki sem voltak megelégedve a tenyészszemlén. De mivel más fajták is bele vannak keverve, hogy is lenne "tökéletes kisbéri"?

#397 Altair

Altair

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 601 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 4. - 15:09

Jó tényleg minden sok pénzbe kerül, de akkor is!!!!!! :mad: én pl nem vagyok elájulva jobban egy nyereghelyen sütött csikótól, mint egy nyakba sütöttõlAz egy ismerõsöm lovát az egyik évben egyszerûen elfelejtették elbírálni Kisbéren, mert utána valami nagy neves ló leszármazottja jött a felvezetésben. Posted Image [ Március 04, 2005, 14:11: Az üzenetet átszerkesztette: Altair ]

#398 sármi

sármi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 567 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 4. - 15:22

Sziasztokulvidu : ha fe.méntkeresel a portálomon, van ugyan Angol Telivér ,de fedezhet kisbéibe és gidránban is[url="http://"http://www.pacik.gportal.hu"]www.pacik.gportal.hu[/url] Posted Image

#399 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 6. - 21:01

Voltunk megnézni Szenátort Posted Image . Van videó is, de az még napok( hetek?) kérdése hogy felvarázsoljam vmilyen formában....Nagyon jó kondiban van (mint az összes többi ló ott) kerek, fényes szõrû, gyönyörû Posted Image . Többször felvezették nekünk, tényleg jó mozgású (az elsõ ágaskodást leszámítva), szép nyakkal. Nem óriás termetû, de kicsinek semmiképpen nem mondanám, a katalógus 170/179nek írja, sztem ez pont jó. A feje nekem arányosnak tûnt, de annyira nem értek hozzá, nekem tetszett Posted Image . A lábai is jók, nekünk bejött, õ lesz a papa! Láttuk két csikóját is, 2 ill. 3 évesek, kerekek, formásak, jegyesek, és nagyon kis helyes érdeklõdõek voltak. Az õ mozgásukat annyira láttuk csak hogy az istállótól felügettek (több társukkal együtt) a (hó)mezõre, szépek voltak. Meg láttunk sok hasa kancát is, na azok tényleg gurultak Posted Image .

#400 Common Law

Common Law

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 45 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 7. - 15:23

Kedves Hajnal4!Ha tudsz képet, videot felrakni arra én is kiváncsi lennék, engem is nagyon érdekel Szenátor. Azt nem tudod véletlenül, hogy az utódok mennyire magasak, illetve a fejformájuk apura hasonlít-e?