Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Debrecen és környéke 2.

• Please log in to reply
815 válasz a témához

#361 Bogár

Bogár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.400 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 17. - 11:54

Úgy néz ki a dolog, hogy a szokásos mikulásos-sütizõs találkozó szombati napon (dec.29-én) lesz. Szeretettel hívok mindenkit :) Ha közelebb kerülünk az idõponthoz, pontosítok. Az tuti, hogy szokásosan délután kezdjük. :)

Más téma. Lindára még év elején találtam egy feles tartót, akit nagyon szerettünk. Linda is meg én is. Ám sajnos neki a napokban nagyon szomorúan ugyan, de vissza kellett mondani a feles lógazdi létet... Így sajnos új feles bértartó után kell néznem. Ha ismertek olyat, akit érdekelhet, szóljatok neki! :) köszönöm!

http://www.lovas-pia...es-tartas/59166

#362 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 25. - 8:32

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!

#363 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 25. - 18:54

Áldott, békés Ünnepeket kívánok én is!

#364 Bogár

Bogár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.400 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 27. - 16:35

Szombaton 4 óra környékétõl várom a társaságot Szoboszlón. Mi elõtte 2-tõl kint leszünk a paciknál, teletömjük õket répával és almával, akinek van kedve oda is csatlakozhat. :) Ha valaki hirtelen el akar érni, és nem tudja a számom: 70/977-31-03

#365 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 28. - 8:44

;)

#366 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 31. - 14:31

B.U.É.K.!!!

#367 Szmötyi

Szmötyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.421 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 1. - 10:49

Boldog Új Évet Nektek! :)

#368 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 5. - 17:09

Sziasztok debreceniek!
Lónyírást vállalok Sz-Sz-B, Hajdu, Borsod megyében. Teljes ló, harisnyás, akár mintákkal, egyedi elképzelések alapján és természetesen pónikat is. Pár kép a fészbúkosoknak: lónyírás
és külön feltöltögetve (orinak :) ): 1, 2, 3, 4.
Megtaláltok magánban, mélben, fb-n.
:)

#369 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 5. - 22:01

Jó az a szívecskés! ;)

#370 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 7. - 10:27

Köszöni szépen :)

#371 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 7. - 12:12

Köszi Lótusz! :ang: Tetszik nagyon a minta, csak nekem inverzen kellene. Mert a szõr amúgy kell a lóra ridegben, meg amúgy is. :D Olyat is tudsz?

#372 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 7. - 12:36

Az bizti hogy ridegben nem praktikus, meg aki nem dolgozik télen annak se. De aki nyirat, az igazán nyirathat velem is :kir: Inverzen? Mondjuk, hogy valaki szõrét felteszem egy másik illetõre? Lehet hogy tudok olyat is, csak még nem próbáltam, de az tuti több idõ... Azért a gesztust remélem értékeled :ang:

#373 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 7. - 12:55

Persze hogy értékelem, tettem angyalkát, nem? ;) Inverzen úgy gondoltam, hogy marad a szõr, csak kis felületen belenyírsz valamit, Poén lenne. :kir: Mi dolgozunk, de inkább lesétáltatjuk õket utána. Max Füzért kellene megnyírni, mert õ hazafelé is lemarad-felrobog, külön utakon jár, szóval vizesen ér be. Meg jó kis szõrmók csikó, nem úgy mint az anyja, annak csak jelképes téli szõre van. De inkább becsavarom egy pokrócba. A csikót. Na, ha valakinek lesz rá igénye, feltétlen hozzád irányítom. Jó volt a buli Bogáréknál, találkozni régi és új ismerõsökkel. :) BUÉK mindenkinek így utólag, ma értem vissza a cybertérbe. :D Emesével átépítettük az erdei ugrófolyosónkat, megemeltük a fatörzseket, 5 van egymás után, középen a magasabbak, hát jó kis hullámvasutazás végigmenni rajta. :kir: Aki erre jár, kipróbálhatja!

#374 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 7. - 13:25

Á, úgy inverzen! Úgy elméletileg simán, de õszintén: gyakorlatilag még nem próbáltam. Majd próbálgatom azokon akiken nem baj ha elrontom, mert úgyis csupi lesz a végén, aztán ha profi lettem majd megyek mintát nyírni. :)

#375 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 7. - 13:54

Jó, várunk. Én a Schrödinger egyenletre gondoltam, de ha az túl bonyolult, megteszi a Heisenberg féle határozatlansági reláció is, a delták nem jelenthetnek gondot. :dev: (mi az a csupi, valami kolbászféleség tirpák neve? :confused: )

Edited by ori, 2013 január 7. - 13:56.

#376 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 7. - 14:04

Hát kéremszépen az aztán a tipikus hurkás hozzáállás :kir: :ang: magaslabda volt, bocsánat! A csupi az csupasz

#377 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 7. - 14:35

Jah, hogy az!

Hát kéremszépen az aztán a tipikus hurkás hozzáállás Posted Image

Nahát, ezt nem vártam azután, hogy az ablakról leszedtem a kiírást. :dev:
Harisnyásra miért jó nyírni?

#378 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 7. - 19:57

Milyen ablak? Ezt nem értem. A harisnyás az egyrészt hamarabb megvan, a négy lábikó több idõ, mint a test, meg ugye a testén izzad és az a cél, hogy a macibundában megizzadást kiküszöböljük, szóval ebbõl a szempontból felesleges a lábait is megnyírni (írok magánt amint van idõm :) )

#379 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 7. - 21:41

Plusz a lábakat nem takarja, védi semmi. jó,jó az istálló fáslikat kivéve. :D

#380 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 8. - 8:36

Nagy barátja vagy a fáslizásnak, Pusi. :dev:
Ja, az megvolt, hogy nem a lábán izzad, de annyira hülyén néznek ki harisnyásan, és nem értettem, mi indokolja a ló ilyen mértékû elcsúfítását a gondosan bogyózott sörények és drága szerkók világában. Azt nem gondoltam végig, hogy ott milyen macerás lehet nyírni. Azért én kifizetném a plusszmelót, ha már nyíratok.
A csillag viszont jól mutatna a popójukon. :kir:

Milyen ablak? Ezt nem értem.

Hát, egy olyan minden kultúrát és finomságot nélkülözõ szurkolói nótára céloztam, amit te ezek szerint nem ismersz. :gm:
"Ablakomba (a mi utcánkba) ki van írva " és így tovább...
De csak a szánk jár. ;)

#381 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 8. - 11:45

Azért én kifizetném a plusszmelót, ha már nyíratok.

Ez pont nem a plussz meló áráról szól (max 2000 Ft-ról beszélünk, és aki nyírat, azt egy ilyen tétel általában nem vágja földhöz). Van olyan ló amibe nem lehet annyi Sedalint nyomni, hogy meg tudd nyírni a lábait komoly kockázat nélkül. A másik én már láttam lovat dideregni téli takaróban, patkolás közben, mert a hülye lovasa csupaszra nyíratta, és mínusz 15 fok körül egy fél óra után onnan is át fázik.
A teljesség kedvéért elárulom azt is, hogy én voltam ez a hülye. :) De azóta én nem nyírattam lovat, mivel olyan nagyon nagy igénybevételnek nincsenek télen kitéve sem a lovaim, sem én. Azonban ha nyíratnék, a mi éghajlatunkon csak "harisnyásan" nyíratnám.

Jelenlegi tapasztalataim alapján, én így gondolom. :ang:

#382 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 9. - 12:46

Van olyan ló amibe nem lehet annyi Sedalint nyomni,
Megint egy szempont, ami nem jutott eszembe. :gm:
mert a hülye lovasa csupaszra nyíratta,
A teljesség kedvéért elárulom azt is, hogy én voltam ez a hülye. :)
Jófej vagy. :kir:

Õszintén szólva én ezt a nyíratkozást egy spéci lótartási és használati móddal párosítottam eddig, amiben a szabad levegõn ácsorgás nem szerepel terítéken, de közelebbrõl tényleg nem ismerem a témát.

#383 emeset

emeset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.390 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 10. - 14:52

dekoratív lónyíráshoz.......

#384 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 10. - 15:41

Mondtad ugye, hogy jól mutatnának a csillagok a fenekükön?! :kir: Lótusz, szerintem erre gyúrj, és meggazdagodsz belõle... már látom, ahogy az összes hobbista kiscsajszi mintás farú lóval közlekedik. :D Sõt, én is kísértésbe estem. :o

#385 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 10. - 16:45

Egyáltalán nem hajlanak rá a lánykák, alig ismerek olyat aki nyirat mintát, max egy szivecskét a fenekére, de semmi extrábbat. Én annál inkább szeretem, mint a képek is mutatják :kir: . Mondjuk nagyon jófej ez a lovacska, jól lehet rajta gyakorolni, mert amint hozzáér a nyírógép azonnal elalszik (talán a zümmögés, vagy ahogy rezeg, vagy én nem is értem) és tényleg úgy kell a végén felébreszteni, hogy OK készen vagyunk, ennyi volt. Szóval mire divatba jön, ha jön egyáltalán, már nagyon profin tudok majd mintázni. Az a hafi meseszép :)

#386 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 28. - 14:55

Isten éltessen, a második negyed században Bogár! :kocc: Remélem a negyedikbõl is kijut még neked rendesen. :ang:

#387 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 28. - 20:54

Bogár-bogár-bogárzó!

Sok boldog születésnapot! :)

#388 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 29. - 13:52

Bogár, Isten éltessen! :ang:

Emese, ami a Virágkarnevált illeti:
http://www.dvsc.hu/L...ud.aspx?id=8064

#389 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 29. - 19:47

Remélem nem a kettes villamossal lehet majd megközelíteni' :rolleyes: :dev:

#390 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 30. - 16:11

Gonosz. :dev:

#391 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 31. - 17:36

Miért az nem áll majd meg 2014. áprilisában a Stadionnál? :dev:

Mehetnénk meccset nézni! :kocc:

#392 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 12. - 19:26

...ezek szerint a stadion átadásáig a debreceni TOPIC szünetel....gondolom mindenki az építkezésen segédkezik! :kir: :kir:

#393 Bogár

Bogár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.400 hozzászólás

Közzétéve 2013 február 13. - 14:07

Eladó egy olyan LÓ, akit nagyon sokan szeretnek, nagyon sokan tisztelnek, aki nagyon sokunkat rengeteg mindenre megtanított már... Azt ígértük neki, velünk maradhat élete végéig, de sajnos külső körülmények hatására ezt most nem tudjuk tartani...
olyan helyet keresünk neki, ahol foglalkoznak vele, ahol a család tagja lehet, gyerekeknek, ifiknek még tökéletes lova lehetne. Felnőttek alá, iskola lónak nem szívesen adnánk, ő már nem arra való..

Báró

Posted Image

Edited by Bogár, 2013 február 13. - 14:11.

#394 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 4. - 19:54

Úgy nézem elakadt a TOPIC, mint a 2-es villamos project! :kir:

#395 rugósbicska

rugósbicska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.695 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 4. - 20:13

Debrecenbõl indul valaki az idei nyeregszemlére? :)

#396 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 6. - 10:47

Igen, én. Illetve még két lovas a Szabad Lovak SE képviseletében. Õk még nem tudnak regisztrálni papíros hiányosságok miatt, így én reggeltem be az egyesületet (és magamat). Külön megyünk, de együttmûködünk az elõkészületekben.

#397 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 11. - 10:10

külön...de együtt...nem rossz! ;)

#398 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 11. - 10:31

Szerintem is, és jófejek voltak a fiúk, mert cseppet sem vették zokon, hogy én ezt a megoldást javasoltam. Õk ugye ménnel (is) jönnek, és megértették az aggodalmaimat (mivel a tavalyi túrájuk nyomán náluk besikerült egy csikó). Én meg azt hiszem, viszem Füzért is, aki még nem olyan 100%-os, mint Zengettyû, szóval lehetnek vele gondok - nem akarok másokat feltartani, bosszantani vele.

#399 rugósbicska

rugósbicska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.695 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 11. - 11:49

Mi beneveztünk Miskolcról ketten :D De a csapat másik (jobbik) fele lemondta valami más elfoglaltság okán, így egyedül maradtam ami a tájékozódási képességeim ismeretében elég aggasztó... Ezért most vizslatgatom a térképen, kikhez tudnék csapódni a környéken. Ezért kérdeztem... De messze van még a május...

#400 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 március 11. - 11:56

Miskolci indulással mi mennyiben minõsülünk környéknek? :eek: De persze segítünk, amiben tudunk, ugyanakkor tartom magam ahhoz, hogy magát a túrát egyedül (illetve a lovaimmal) szeretném teljesíteni. A fiúk viszont szívesen társulnak - ha gondolod, összehozlak velük (ha nem ismered õket, Szabad Lovak SE, õk szervezték a felvonulásokat).