Kutyás kérdések, melyek miatt nem érdemes új topicot nyitni...
Közzétéve 2008 november 22. - 22:50
Közzétéve 2008 november 26. - 9:18
Közzétéve 2008 november 26. - 9:29
A remegés egy nagyon természetes folyamat.Most h bejött a hideg és az én drágám már nem mai csírke lenne kérdésem.Azt vettem észre,h mikor kint vagyok az udvaron akkor remeg.Odajön,lelül,aztán mondom mit szeretnél,megy is oda az ajtóhoz,és ott remeg.Gondolom ez az "Engedj már be" féle remegés,mert máskor nem csinálja,sõõt még nincsenek is annyira hidegek,és már azért egy idelye nem lakásban él.Szerintetek?
A remegés izommunkát takar, az izommunka pedig hõt termel. Tehát kevésbé fázik a folyamat végén. Persze ettõl még nem lesz melege.
Ha huzamosabb ideje kint lakik már a jószág, akkor általában van módja felkészülni a hidegre és abundáját is rendbe kapni. Gondolok itt az aljszõrzet növesztésére. Ezt általában csak akkor látod, ha szétnyitod a fedõszõröket, vagy tapintással megállapíthatod, hogy teltebb-e a kabát. A szõr kondíciója közép távon javítható olajos kaja adásával, vagy olajkészítmények adagolásával. Nem töredezik meg, nem törik el. Tehát joban fog takarni. S e mellett az olajos cucc egy része - ami nem szívódik fel az emésztõrendszerbõl - is fûtõenergiává változik
Ettõl függetlenül, készíts neki meleg (saját maga által bemelegíthetõ) házat, vackot, sok és friss szalmával. Ügyelj arra, hogy ne törtjön nagyon össze a szalma, mert akkor csak porol, bemegy a szõrszálak közé, s a mellett, hogy rossz helyen esetleg irritálhatja, nyit is kabáton. A hely legyen száraz és huzatmentes, valamint szeressen a kutya benne lenni, lakni. Lásson rá a bejárati ajtódra, s akkor szemmel tud tartani téged, ami megnyugtatja.
Talán még egy nagyon fontos tényezõ! Milyen fajtájú a kutyád?
üdv
kikinda
Közzétéve 2008 november 26. - 23:58
Nagyon fontos, hogy milyen táppal eteted, mert ilyenkor a hideg beálltakor kicsit rá lehet segíteni. 20% vagy a feletti zsírtartalmú tápot kell adni a kutyának! Ezzel enegriát "kap"! Legkönnyebben pedig a zsírból jut hozzá. ;)Most h bejött a hideg és az én drágám már nem mai csírke lenne kérdésem.Azt vettem észre,h mikor kint vagyok az udvaron akkor remeg.Odajön,lelül,aztán mondom mit szeretnél,megy is oda az ajtóhoz,és ott remeg.Gondolom ez az "Engedj már be" féle remegés,mert máskor nem csinálja,sõõt még nincsenek is annyira hidegek,és már azért egy idelye nem lakásban él.Szerintetek?
Amiért,különösképp semmibaja nincs,ugyanúgy sétálunk,játszunk,lovakat kerget.Csak na..öreg már :(
A tápra melegíthetsz egy kis levest, vagy meleg vizet tegyél rá, akkor ezzel már fûtöd a kutyót.
Ajánlom a sport tápokat ilyenkor télen, mert azok dobnak a legtöbbet a kutyán, aztán tavasszal szépen vissza lehet térni a hagyományos-normál tápra.
Az idõs korán pedig ne görcsölj!

Közzétéve 2008 november 27. - 8:33

Közzétéve 2008 november 27. - 8:48

Közzétéve 2008 november 27. - 9:38
Valószínû, hogy minõségi tápot kellene Neki adni! :yeah: Akkor megenné!Az én kutyáim nem eszik a tápot akkor sem ha nincs más, bármilyen is legyen az...
Szerintem fõttkaja.
Ha csak nem fõzöl minden nap spéci kaját a kutyának, akkor nem elég neki a házikoszt! Magyarán úgy etetsz egy ragadozót, mint egy disznót! A kettõ között pedig ég és föld a különbség, mint tudjuk!

Közzétéve 2008 november 27. - 10:05

Közzétéve 2008 november 27. - 10:11

Közzétéve 2008 november 27. - 10:26
Az enyém is megeszi a leveshusit, répát, almát stb, de ez mellé fõ kajája a táp. Hamarosan mégegy kutyó érkezik, szintén ezt fogja enni. Anyagilag nem lesz könnyû, ezért is max 2 kutyát vállalunk, és nem nj méretûek!Ezek szerint az én kutyáim disznók.
Nem vagyok állatorvos, sem "szakértõ", úgyhogy biztos én csinálom rosszul...De ami ízlik a kutyának, azt hagyom, hogy megegye. Például minden nap etetésnél (lovak etetésénél) a kutyák is kapnak fejenként egy-egy répát (hacsak nem lopnak ki még a vödörbõl maguknak többet
)
A kutyák döntik el, hogy mit esznek. De sajnos még nem volt lehetõségem kipróbáni a "minõségi" tápot, ugyanis anyagilag nem férne bele a három kutyát azzal etetni.
Mindenkinek a saját felelõssége, hogy mivel eteti a kutyáját. Ha az disznóként tartás, hogy színtiszta húst kap (:eek:) és nem tápot, hát legyen.![]()
Szerintem rugósbicska a fõtt kaja alatt nem moslékot értett!

A szín hús nem elég a kutyának, rengeteg más kiegészítõre is szüksége van, de pont egy lovas fórumon ilyet magyarázni... úgyis tudja mindenki!
Az állatnak nem megfelelõ kaja a fõtt krumpli stb keverbe egyéb cuccal, még akkor sem ha az hús. Hiába kövér, nem az határozza meg a megfelelõ táplálást. ;)
Közzétéve 2008 november 27. - 10:29

Közzétéve 2008 november 27. - 10:30
Egy dalmata napi adagja max. kb 200-300 Ft lenne minõségi táppal! Ez 20-25deka.Kikinda!Dalmatám van
A kutyaháza épp a bejárati ajtóra néz,tele van meleg takarókkal,szigetelt is,plussz van még egy eb, a kölyke így este biztos melegítik egymást.
Nemkapnak minõségi tápot.(nem engedhetjük meg magunknak jelen pillanatokban)Apu szokta venni a csirkefarhátat,lábat,fejet.Nagyon szeretik,Tápot,konzervet kapnak ill ha van akkor házikoszt mindig kitalálunk nekik vmit,éhezni nem éheznek,sõõt mindneki azt mondja h kövérek pedig nemis.Zsíros dolgot is eleget kapnak. ;)
Közzétéve 2008 november 27. - 10:36

Közzétéve 2008 november 27. - 10:46

Közzétéve 2008 november 27. - 10:48
Félre ne érts! ;) Fogalmam nincs milyen kutyád van, mivel eteted, és hogyan néz ki! ;) Te döntöd el, hogy mi a jó Neki! ;) Én csak azt mondom, amire egy kutyának tényleg szüksége van! Nem végzek missziós-megtérítõs munkát! De ezek a lények, nem 2-3 évig vannak velünk, hanem kicsit többet és kijár Nekik is a megfelelõ táplálkozás. Ezért van a sok daganatos, cukros, rosszul fejlõdõ kutya. Sõt, ha már az anyja sem kapja meg a megfelelõ-alapvetõ dolgokat, akkor milyen lesz a kölyke?Krumplit nemkapnak,mert az nemtudja megemészteni a kutya.Az enyém eddig minidg kihányta,azóta nemis kapott és nemis fog,és ismétlem nem kövér :mad:
Pont jó súlyban van.Azért látja mindenki kövérnek,mert fajtájához képest,tömzsi,zömök. ;)

Közzétéve 2008 november 27. - 10:51

Közzétéve 2008 november 27. - 10:56
Lehetséges. Szerintem ritka.A másik pedig,h ismertem egy dalmatát aki idõs korára olyan betegséget kapott h ha hozzáértél akkor nyûszített fájdalmában.Se feküdni se ülni nembírt mert állítólag az idegei amik a bõr alatt futnak annyira érzékenyek lettek h fájt neki.Ez tényleg lehetséges?Mekkora ennek az esélye?Azértis kérdezem mert aggódom Amiért,különösképp semmibaja nincs,ugyanúgy sétálunk,játszunk,lovakat kerget.Csak na..öreg már :(
Nagyon sok idõs kori betegség létezik kutyáknál is, épp úgy, mint nálunk embereknél; nem célszerû azzal tölteni az idõt hogy egyesével aggódsz az összes miatt egyfolytában. Amíg egészséges a kutyád, pusztán a kora miatt ne parázz; ha meg valami furcsát veszel észre rajta, vigyétek hamar orvoshoz. Ha tényleg öreg (10 év fölött van), érdemes lehet félévente-évente egy általános kivizsgálást megejteni (legalább hallgatózásos szív-vizsgálat, vérlabor, ilyesmi), felmérõ jelleggel; és akkor a lappangó nyavalyákat is ki lehet szúrni idõben.
Ivartalanítást sikerült már megvalósítani?
Tápok-kontra-házikoszt: ajánlom mindenkinek Dr. Fodor Kinga (állatorvos, takarmányozási szakember) "Mit egyen a kutyám?" címû könyvét, amely ennek a kérdésnek is szentel jópár oldalt, ahonnan kiderül, hogy mint oly sok minden, ez sem tisztán fehér-vagy-fekete.
Közzétéve 2008 november 27. - 10:58
Én a biológiájukból indulok ki! Meg kell nézni a fogazatukat, fejlõdésüket, szükségleteiket, és máris kiderül mire van szükségük! Fõtt kajából is lehet megfelelõ táplálékot adni nekik, csak macerás! ;)
Mackó! Ha Te elkötelezett vagy a tápok iránt, nincs ezzel semmi gond, csak ne írdd azt, hogy azok, akik másképp etetik a kutyáikat, azok disznóként tartják õket. Köszi.
Ha maradékot kap, ergo házikosztot, akkor disznóként van etetve! ;)
Közzétéve 2008 november 27. - 11:04

Közzétéve 2008 november 27. - 11:13
Okés! Persze ezt nem tudhatom, és ezért írok általánosságban! Mindenki maga tudja, mit hogyan csinál! ;)Nem maradékot kapnak.
Közzétéve 2008 november 27. - 11:24
Ez így van! Csak tisztában kell lenni az igényekkel, mit hogyan lehet, kell! ;)
Tápok-kontra-házikoszt: ajánlom mindenkinek Dr. Fodor Kinga (állatorvos, takarmányozási szakember) "Mit egyen a kutyám?" címû könyvét, amely ennek a kérdésnek is szentel jópár oldalt, ahonnan kiderül, hogy mint oly sok minden, ez sem tisztán fehér-vagy-fekete.
Közzétéve 2008 november 27. - 12:13
Maczkó, pedig szívesen rendelkezésre bocsátom mind-a-négy konyhamalacot egy gasztronóm tesztelésre!Valószínû, hogy minõségi tápot kellene Neki adni! :yeah: Akkor megenné!
Ha csak nem fõzöl minden nap spéci kaját a kutyának, akkor nem elég neki a házikoszt! Magyarán úgy etetsz egy ragadozót, mint egy disznót! A kettõ között pedig ég és föld a különbség, mint tudjuk!
Minden nap fõzni kell, nálunk, pedig négybõl három az utcáról néhány éve azt sem tudta mi az a kaja.

Tényleg nem.Szerintem rugósbicska a fõtt kaja alatt nem moslékot értett!
Nekik eddig jól állt a monokróm étrend, de ha ráérek összeállítok a rusnyáimnak egy impresszionista menüsort is....mint oly sok minden, ez sem fehér-vagy-fekete.
Közzétéve 2008 november 27. - 12:27
Közzétéve 2008 november 27. - 12:51
Sziasztok!
Nektek mi a tapasztalatok, kb meddig nyüszít egy firssen leválasztott kölyök kutya?
Az elmúlt két évben két kiskutyát neveltünk fel. Egyik sem nyüszített egy pillanatot sem azután, hogy hozzánk került.

Közzétéve 2008 november 27. - 12:55

Közzétéve 2008 november 27. - 13:42
Nem csak a kölyöknek fontos a minõség! ;) Sokan ezt hibázzák el! Addig kap minõséget, amíg kölyök, mert az még újdonság, aztán rájönnek, hogy sokba kerül. Ne vegye magára senki, fõleg akinek nem inge...! ;)Jaj, ne csináljátok már. Ez vicces.
Tény, hogy a minõségi száraztáp sokat segít. Fõleg, amikor alapozol, amikor kölyök a kutyád.Tény, hogyha ételmaradékon él a kutya, az nem biztos, hogy jót tesz neki. Mivel alapvetõen ragadozó.
Nem kell lesarkítani, hogy csak ez, vagy csak az a jó. Azokat a tápokat, amik valóban jók, nem fogod a helyi boltban megtalálni.
Nem is beszélt senki a helyi boltokban kapható tápnak nem nevezhetõ szutykokról!

Közzétéve 2008 november 27. - 13:54
Én nem bírálok senki! ;) Nehogy félre értsetek, csupán arról van szó, hogy mi a megfelelõ, legjobb a kutyának!Maczkó, pedig szívesen rendelkezésre bocsátom mind-a-négy konyhamalacot egy gasztronóm tesztelésre!
Minden nap fõzni kell, nálunk, pedig négybõl három az utcáról néhány éve azt sem tudta mi az a kaja.![]()
Közzétéve 2008 november 27. - 16:20
Közzétéve 2008 november 27. - 17:48
Közzétéve 2008 november 27. - 20:45
Bocs, ha kicsit sarkítottam, ezért írtam, hogy ne vegye magára az, akire nem vonatkozik! Akik minõségi tápot árulnak, õk mondták, hogy elég sokan addig vásárolnak minõségi kaját a kutyának, amíg az kölyök, mert utána már jó a tescos is! ;)Drágám, én azt írtam...FÕLEG kölyöknek. ;)
Én szeretem a tápot( praktikus, koncentrált). És a kutyáim is .
Közzétéve 2008 december 12. - 10:08
http://www.kutyamacskabiztositas.hu/
Edited by lisawica, 2008 december 12. - 10:08.
Közzétéve 2008 december 12. - 12:47
...meg minden sz@rt hozza (már nem
) át.
Mert az már moslékozás.
A legnagyobb szerencse pedig az, hogy nem látod, mibõl készül a táp.

Közzétéve 2008 december 12. - 16:27

Közzétéve 2008 december 12. - 20:01
Közzétéve 2008 december 12. - 21:18
Közzétéve 2008 december 15. - 9:40
Közzétéve 2008 december 15. - 19:55

Én most azon agyalok, hogy neki milyen tápot adjak.

Kapott mostanában mindenfélét, állatorvos által ajánlott Happy dogot, aztán vettem Tescósat (épp nem futotta másra), és kap farhátat is. Nehezen szedi fel a kilókat... Bizonytalan vagyok abban is, hogy mennyi a tápigénye. Vasárnap pl. két nagy edény száraz tápot is bevágott... addig adjam neki, amíg ott nem hagyja?
Sosem volt még ilyen (gyönyörû és nagytestû) kutyám, ezért kérdezek ilyen alap dologokat.

Közzétéve 2008 december 15. - 20:07

Közzétéve 2008 december 15. - 20:53
Igen, mert elég sokan vannak, nem gyõznék fõzõcskézni rájuk. Az otthoni kisebbek (csivavák)kapják fõzve, de imádnak nyersen is nekiesni. Gyakorlatilag ugyanugy szétrágják a csontokat is, mint a nagyok, csak idõ kérdése. Mások meg flancolnak, hogy a pici kutya nem tud rágni. Marhaság...Mert a far-hátak tele vannak zsírral és nekik amúgy is finomak. Nyersen kapják?
Anikó, a masztiffok sajátossága az izületi és bõrbetegségekre való hajlam,tehát az etetésnél is figyelembe kell venni. A nagy tulsuly az izületeit terheli, a gyenge minõségü táp (sok szójával) allergiára hajlamosit. Én azt javasolnám, hogy néha kapjon nyers hust is, a táp mellet, és sokat mozogjon. (már amennyit csak akar, mert tulterhelni sem lehet.) Különben nagyon jól néz ki!!!

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hunekem ilyenek vannak, meg ilyen:

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

meg õ, Zebu, mehelyi kutya. nagyon jó fej. Ugyhogy meglehetõsen összetett az etetésük