Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kérdezz-felelek

• Please log in to reply
985 válasz a témához

#361 shepherd

shepherd

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 612 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 6. - 9:47

Megoldódott, köszönöm.

#362 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 7. - 13:55

SOS Mit nyomtam meg, hogy eltuntek az ekezetes betuim es helyet cserelt az y meg a z?

#363 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 7. - 13:58

angol billentyûzetre váltottál. vezérlõpult, terület és nyelv és ott töröld ki, ha nincs szükséged rá.

#364 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 7. - 13:59

nyelvbeállítás

#365 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 7. - 14:00

De gepeles kozben tortent, valami billentyukombinacio kellett hogy kivaltsa. Ja, közben megtaláltam. Hogy a bánatba állítottam át? Na mindegy. köszi!

Edited by hitetlen, 2012 december 7. - 14:01.

#366 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 7. - 14:02

igen, de az most mindegy. van valami szar, amit ha megnyomsz, átvált. de ha kitörlöd, többet nem vált ugye. amúgy meg alt shiftre vált.

#367 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 7. - 14:03

Kipróbáltam. Valóban Alt+Shift. :D

#368 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 7. - 14:04

de mondom, ha nem szoktad használni (márpedig arra következtetek), akkor ha kitörlöd, akkor nincs több ilyen baleset. nekem is hu-jap-kor van csak fent. az angol nem kell semmire.

#369 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 7. - 14:05

Hát, a gép nem az enyém, hanem az Ember céges laptopja, csak kalózkodom benne. :)

#370 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 11. - 10:38

szombaton teljesen véletlenül a koponyájával orrba vágott a kölyökkutyám. reccsent valami, nagyon fájt, erõsen vérzett utána egy max fél órát, aztán abbahagyta. másnapig nem fájt annyira, azóta megint. ha csak úgy van a világban, akkor nem annyira, de hozzáérni csak a felsõ részén lehet, amúgy rohadtul fáj. nem bírom kifújni az orrom, azt hittem, csak a megfázás (csak rosszkor ugye), tegnap már a fejem is fájt tõle, de ma kimostam és ez azóta is vérzik néha, az alvadt vér miatt tudok nehezebben levegõt venni orron át. szóval így khm... ez most lehet, h eltört? nem dagadt be, nem zöldült be, a szemem alatt sincs karika.

#371 Annie90

Annie90

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.552 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 11. - 10:51

Akár törés, akár porcleválás is lehet, úgyhogy mindenképp nézesd meg dokival.

#372 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 11. - 11:00

de nemigen tud vele úgyse csinálni semmit, nem?

#373 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 11. - 11:18

A törést szokás mûteni is ha olyan.....

#374 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 11. - 11:33

de ha olyan, akkor úgy néznék ki, mint alf :D ha nem mondom, észre se vennéd.

#375 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 11. - 11:47

Akk hadd kérdezzem már meg, hogy minek kérdezed egyáltalán, ha úgyse akarsz orvoshoz menni?

#376 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 11. - 12:09

me az érdekel azért, h eltört-e :D

#377 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 11. - 12:42

Ha van otthon pár alapvetõ szerszámod (vákuumpumpa, forrasztólámpa, üvegfújáshoz való dolgok, nagyfeszültségû generátor) akkor elmondom, hogy kell röntgensugár forrást csinálni. Azzal meg tudod röntgenezni, ha a másik felére egy fotopapírt raksz, elõhívod és máris látod mi a helyzet. :D

#378 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 11. - 12:48

te neeeeem veszel engem komolyaaaaaan :D

#379 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 11. - 22:38

Ha szombaton történt és még mindig vérzik, akkor fel kéne keresned egy normális fül-orr-gégészt, mert ez így semmiképp nem üzemszerû.

#380 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 12. - 0:00

A törést szokás mûteni is ha olyan.....

Annyira csak nem tört el nekije :D
Amikor pofára estem a lóval, ct meg rtg, közölte a dokinéni, eltört , de nem mozdult el, nem nyúlna hozzá. Mondtam, hogy egyet értünk. A francnak kéne, hogy még az orromban is turkáljon. :D
Jó sokáig nem tudtam orrot fújni.

(Bocs, késztetést éreztem . :D )

Cav, azt hiszem, nekem jól jönne egy röntgengép, amennyit mostanában tevékenykedek a balesetiben :gm:

#381 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 12. - 9:42

Sõt, ha már összeszerelted, vállalhatsz a környéken röntgenezést, hogy ki legyen használva a gép :)

#382 egyember

egyember

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 16. - 14:42

Nem tudja valamelyikötök hogy ha teszem azt én savanyitanék káposztát és vagy uborkát kis dinyét stb s ezt árulni szeretném a piacon akkor ehez elég e az östermelöi igazolvány ?

#383 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 17. - 12:13

Létezik vajon hogy a héten még tudok rendelni Németországból karácsonyra ajándékot és ide is ér?

#384 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 19. - 14:05

tuti nem, pont a Karácsony miatt nem. Hacsak valaki nem jön haza vele :)

#385 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 19. - 14:56

Hogyan tudom a YouTube-ot folyamatos lejátszásra állítani?

#386 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 19. - 16:03

A postánál már semmit sem lehet tudni. Egy tizenpár kilós szeptemberben EU-n belülre feladott csomagnál 58 napos szállítási idõt produkált (aznap érkezett meg végül váratlanul, amikor a kárigényemet elküldtem :kir: ), most meg egy héttel karácsony elõtt, a hétfõ délután Svájcba feladott küldemény már szerda délelõtt megérkezik...

#387 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 19. - 16:06

nekem azt csipogták a lányok bent, h 3 munkanap kifelé elsõbbségivel, most várom a visszajelzést, remélem, kiérnek, amiket hétfõn feladtam :)

#388 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 19. - 16:14

Akkor még épp belefért volna a német kariaji. De nekem a postával szemben azért erõs fenntartásaim vannak, mondjuk ezzel a svájci csomagocskával most sokat szépített

#389 shepherd

shepherd

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 612 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 21. - 22:38

Nem tudja valamelyikötök hogy ha teszem azt én savanyitanék káposztát és vagy uborkát kis dinyét stb s ezt árulni szeretném a piacon akkor ehez elég e az östermelöi igazolvány ?

Én megveszem tõled. Amennyit csak tudsz csinálni. Teszem azt ha kosher.

#390 marshal

marshal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 46 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 22. - 6:08

Ha a saját terményedet savanyítod és betartod az élelmiszer higiéniai elõírásokat, akkor minden további nélkül.
A jelenlegi törvény szerint a termõhely 40km-s körzetében és Budapesten ezt megteheted.

#391 egyember

egyember

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 22. - 13:16

Ha a saját terményedet savanyítod és betartod az élelmiszer higiéniai elõírásokat, akkor minden további nélkül.
A jelenlegi törvény szerint a termõhely 40km-s körzetében és Budapesten ezt megteheted.

köszönöm :)

Én megveszem tõled. Amennyit csak tudsz csinálni. Teszem azt ha kosher.

provokálsz ? :guny:

Edited by egyember, 2012 december 22. - 13:15.

#392 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 22. - 14:30

Visszatértem az éterbe, rögtön egy fogós kérdéssel: vörösrezet lágyítanék forrasztólámpával. Menni fog? :) Úgy értem mi a menete? Az istennek nem találom pl sehol, hogy kell-e melegen tartani, vagy ahogy vörös már lehet hûteni?

#393 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 22. - 15:05

Ezt találtam. Lágyítás ◦Lágy, semleges lángot beállítani, a rezet sehol sem szabad túlhevíteni ◦Egyenletesen hevíteni! A lánggal az egész hevítési hosszt folyamatos ide-oda mozgatással végigpásztázni. ◦A sötétvörös színnél megállni! A túlhevítés károsítja az anyagot!

#394 marshal

marshal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 46 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 22. - 15:29

Visszatértem az éterbe, rögtön egy fogós kérdéssel: vörösrezet lágyítanék forrasztólámpával. Menni fog? :) Úgy értem mi a menete? Az istennek nem találom pl sehol, hogy kell-e melegen tartani, vagy ahogy vörös már lehet hûteni?

Mi anno acetilén, oxigén palackhoz(reduktorához) gyártottunk tömítést vörösrézbõl. Az esztergályos leesztergálta a megfelelõ méretû gyûrût, amit vörös izzásig hevítettünk(nem tovább), majd azonnal hideg vízbe dobtuk(ez a lényeg).
Nem tudom milyen méretû anyagot akarsz lágyítani, de azonnal le kell hûteni, nem kell melegen tartani. Pont fordítva mûködik a dolog, mint acélnál(ott edzés).

#395 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 22. - 15:33

Szegecseket akarok kilágyítani. Hidegalakított lehet, mert nagyon kemény és bõrön át nem lehet egyenesen leverni mert megrogyik a szára. Ha nem kell melegen tartani, az egyszerûsíti a helyzetet, köszönöm.

#396 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 22. - 20:16

köszönöm :)
provokálsz ? :guny:

Hát persze, provokáció, te csak eddig látsz. Fogalmad nincs persze a kóser ételekrõl és arról, hogy milyen jó minõségûek. Na mindegy.

Más, tudja valaki, hogy a Nexus tabletek és az USB-n keresztül kapcsolódó mobilinternet kompatibilisek? Köszi a választ elõre is.

'Everything that is done for us, without us, is not ours.'

#397 egyember

egyember

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 22. - 20:47

Hát persze, provokáció, te csak eddig látsz. Fogalmad nincs persze a kóser ételekrõl és arról, hogy milyen jó minõségûek. Na mindegy.

Más, tudja valaki, hogy a Nexus tabletek és az USB-n keresztül kapcsolódó mobilinternet kompatibilisek? Köszi a választ elõre is.

jah nem akkor koser mézet sem csinálok? :hu:

#398 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 22. - 22:15

foglaljuk össze. fujjzsidók, de kóser mézet állítasz elõ?

#399 egyember

egyember

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 23. - 0:38

foglaljuk össze. fujjzsidók, de kóser mézet állítasz elõ?

nem én a méhek

#400 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2012 december 23. - 0:46

Fogalmad nincs persze a kóser ételekrõl és arról, hogy milyen jó minõségûek. Na mindegy.

A kóser hússal az a bajom, hogy a kóservágás nekem nem humánus. Az állatnak tudatánál kell lenni, amikor leölik és kivéreztetik. Magyarul nem lehet kábítani elõtte. És az állatvédelmi törvény sem alkalmazható, mert a vallási/tradidionális indoklásba senki nem mer belekötni. Szégyen és gyalázat.