Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Milyen fajtát válasszak...

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
150 válasz a témához

#1 Kapomány

Kapomány

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 121 hozzászólás

Közzétéve 2002 június 5. - 21:37

Sziasztok!Gondolom nem csak én vagyok az az egy ember akinek megfordult a fejében hogyha lova lesz akkor milyen legyen. Én szívem szerint imádom a német lovakat. Köztük is a kedvencem a hannoveri és a holsteini. Namost nekem ezzel csak egy problémám van hogy ESZMÉLETLEN drága. Ha mondjuk csikót vennék az valamivel olcsóbb lenne , de mire felnõ ugyanott tartok mintha belovagolt 6-7 éves lovat vennék. Még a német lóbörzébe is megnéztem a gyönyörûbbnél gyönyörûbb német lovakat de azok elérhetetlen árban vannak. A magyar lovak viszonylag megfizethetõek. Dehát a jó német lovak...Az e havi Lovasnemzetben volt szó a Bólyi ménesrõl de inkább nem tudnám meg mennyinél kezdõdnek ott a lovak. Én már nem tudom mit tegyek. Keresem álmaim lovát de mire megtalálom.( Ti milyet szeretnétek?????) Kapi

#2 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2002 június 5. - 21:47

Helló Kapomány!Elõrebocsátom, hobbilovas vagyok.De nekem az elsõdleges szempont, ha lovam lesz, akkor olyan legyen, ami megbízható, kedves, okos nyugis Posted Image A fajta ezután jön Posted Image Van egy-két szerelmem, õk szimpla magyar félvérek.De az álmom azért egy arab lenne... ;)

#3 Kapomány

Kapomány

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 121 hozzászólás

Közzétéve 2002 június 5. - 21:56

Hát igen egy arab meg egy magyar félvér között sok különbség van. Én szeretnék versenyezni! Még csak tanulok. Bár már mehetnék versenyre ha lenne lovam. Igen az arab olyan hobbiló.NEM???Azt nem mondom mert lehet látni sportpályán arab lovat ,de nem jellemzõ. Nem tudom ,de szinte egy csomóan hobbilovasok. Seki nem vágyik arra ,hogy szeretett lován megnyer egy versenyt és jól mulatnak. A versenyzést sem úgy kell felfogni ,hogy most ha nem nyerjük meg ledõl a világ hanem szórakozásnak kell felfogni.( Persze ez az én privát véleményem)

#4 Barb

Barb

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 89 hozzászólás

Közzétéve 2002 június 5. - 22:10

Mezõhegyesi, vagy nóniusz.Ilyen tömören.Barb [ 07 Június 2002, 00:13: Az üzenetet átszerkesztette: Huxley ]

#5 Kapomány

Kapomány

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 121 hozzászólás

Közzétéve 2002 június 5. - 22:23

Porfelhõ!Kérésed számomra parancs ott a lónemek topicja.Barb!Látom mindenképp magyar párti vagy!Amúgy hobbilovas vagy mert ha sportlovas akkor nagyon nehéz lesz olyan nóniuszt találni ami megállja a helyét a sportban kivéve ha fogathajtás.Mint tudjuk a nóniuszok nem igazán sportlovasoknak való, igazából nem sok sporterdményt értek el eddig. Tévedek???

#6 Angi

Angi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.074 hozzászólás

Közzétéve 2002 június 5. - 22:41

Mezõhegyesi!!De cáfolnálak Kapomány, abban hogy a Nóniusz nem alkalmas versenyezni. Én ismertem egy fekete Nóniuszt, aki nagyon jól ugrott, és biztos nem õ volt az egyetlen. De abban igazad van, hogy többnyire kocsi elé fogva használják õket.

#7 Kapomány

Kapomány

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 121 hozzászólás

Közzétéve 2002 június 5. - 22:46

Persze hogy van nóniusz sportló is de én csak arra mondom hogy nemzetközi szintû versenyen ha egyet is látsz akkor le a kalappal.

#8 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2002 június 6. - 0:15

Lehet, hogy újra fogom fedeztetni a lovamat az idén. Jövõre meglesz a csikó, választási korban beadom ménesbe, havi 4000-ért tartják ott, és mire eléri a 3-3,5 éves kort, már lesz lehetõségem õt is eltartani otthon. Remélem.Lehet itthon kapni egész jó kancákat, sõt, meg lehet egyezni valakivel, akinek van egy jó kancája, hogy befedeztetitek, és a csikóért majd fizetsz valamennyit. Vannak most az országban igen jó nyugatról jött fedmének, állami támogatással 30000 körül is fedeznek, érdemes utánanézni...Cav [ 07 Június 2002, 00:06: Az üzenetet átszerkesztette: Huxley ]

#9 zsezse

zsezse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 251 hozzászólás

Közzétéve 2002 június 6. - 10:13

Kapomány!Az arab nem hobbiló, hanem kõkemény versenyló! Távlovaglásban verhetetlen, és bizonyos magasságig ugrásban is eredményes. Ráadásul az angol telivér édesapja Posted Image A magyar félvér fajták pedig azért nem érik el most a "nemzetközi" színvonalat, mert az elmúlt évtizedekben nem tenyészették, nemhogy megfelelõen, de sehogy sem õket. De ha egyáltalán érdekel, hogy mire voltak képesek a magyar félvérek, akkor a Lovas Nemzetben, az általunk is emlegett Hecker Walter féle cikkekben pontosan megtalálod, milyen eredményes is volt a magyar sportlótenyésztés. Különben van magyar tenyésztésû, magyar félvér ló,(Joop C) aki nagypályán negyedik tud lenni az országos díjugrató bajnokságban. Filly, javíts ki légyszi, ha rosszul emlékszem Posted Image Ha lovat kellene vennem, akkor furiosót vagy nóniust vennék.

#10 piaffe

piaffe

Az elengedett

• Fórumtag
  • 3.446 hozzászólás

Közzétéve 2002 június 6. - 10:36

Furioso: Posted Image [ 07 Június 2002, 00:07: Az üzenetet átszerkesztette: Huxley ]

#11 Taido

Taido

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 65 hozzászólás

Közzétéve 2002 június 6. - 11:05

Halihó!Hozzászólnék én is, bár szerintem már páran tudják én melyik fajtára esküszöm tongue.gif Volt egy sárga kisébrim több mint két évig, amivel díjloviban versenyeztem. "Kicsit" szeles volt, kicsit makacs, hisztis, szelesagyú stb. Viszont rengeteget tanultam tõle. Nagyon tanulékony volt és elég gyorsan lehetett vele haladni, leglábbis az elsõ lovamhoz képest :D De mint ló, soha nem voltam "szerelmes" belé, végül is azért vettem meg, mert egy ideje lovagoltam és bevált.Egész jó eredményeket értünk el, de mindig hiányoltam azt, hogy pl beüljek a boxba és csak úgy nézegessem, mert annyira odavagyok érte.Úgyhogy eladtam, és vettem egy ANDALÚZt :D :D :D És most már tudom, milyen lovat szerettem volna egész életemben. Még nagyon manó voltam, amikor elõször láttam egyet, még persze lovagolni sem tudtam, de ez az elsõ találkozás úgy maradt meg bennem, mint a filmekben, kis rószaszín felhõkkel a ló körül, emlékszem a mozdulataira, ahogy a lovas alatt kicsit toporgott, hangosan nyerített és fújtatott, mint egy vad csõdör, és közben mégis leste a lovas jeleit, indulhat-e már...Szóval teljesen beléjük zúgtam, és most van egy ilyenem. Tényleg hihetetlen, hogy mennyire egyensúlyban mozognak és hogy mennyire gyorsan felfogják a dolgokat. Bár azért néha még így is nagyon rejtély számomra pár dolog a gondolkodásmódjában. Más, az biztos. Bocsi, hogy ilyen hosszadalmas voltam, de hát a szerelem az szerelem...

#12 piaffe

piaffe

Az elengedett

• Fórumtag
  • 3.446 hozzászólás

Közzétéve 2002 június 6. - 17:28

Taido!Lehet egy nagyon indiszkrét kérdésem? :rolleyes: Nagyon drága volt?

#13 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2002 június 7. - 1:04

Zsezse! Posted Image Köszi, hogy helyettem is megvédted az arabokat Posted Image Taido: Hol tartod ezt a csodalényt? Meg szabad nézni? Nagyon kíváncsi vagyok rá!!! :rolleyes:

#14 Tatteros

Tatteros

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 170 hozzászólás

Közzétéve 2002 június 7. - 7:02

Taido!Aztat az ANDALUZT én is szivesen megnézném.Meg érdekelne a forrása is, hátha nem apadt ki teljesen?Tatteros [ 07 Június 2002, 07:03: Az üzenetet átszerkesztette: Tatteros ]

#15 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2002 június 7. - 8:52

Kapomány!Még valamit: én pl. azért vagyok hobbilovas, és nem versenyzõ, mert 30 éves vagyok, 1 éve kezdtem tanulni a lovaglást, és jelenleg éppen egészségügyi (gerinc) problémák miatt "el vagyok tiltva" a lovaglástól.Ráadásul pénzem sincsen saját lóra.Így még ha szeretnék is, akkor sem tudok versenyezni...

#16 Taido

Taido

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 65 hozzászólás

Közzétéve 2002 június 7. - 9:58

Cóval: A paca, mint már írtam róla az "Andalúzok és spanyollépés" topicban, Sóskúton villogtatja magát, de jövõ hét végén Szentendrén leszünk az egynapos versenyen szombaton. A versenyrõl infot találtok a [url="http://"http://www.dijlovaglas.hu"]www.dijlovaglas.hu[/url] oldalon. szerintem ott érdemesebb lesz megnézni, mert ki lesz puccosítva, és úgy mégicsak máshogy néz ki. Csináltatok neki egy szééééép kantárt is, addigra állítólag elkészül. Na meg fehéz izzasztó, 4 fehér fásli, sörény befonva.... és én a tetején :D :D :D Az ára pedig, ócsónak nem ócsó, de attól is függ, hogy mit vársz el a kiválasztáskor. Én feltétlenül olyat akartam, ami tényleg szép elsõ ránézésre is, egy díjlovi négyszögbe be lehessen menni vele (itt mozgásra gondolok), és legyenek "rendes" papírjai, fedengedély, stb. Sokat megnéztünk de általában nagyon varrógép-mozgásúak voltak, Taidoba azért szerettem belé, mert már a boxban is tetszett, de mind a három jármódja jó (átlépi a patanyomát, nem felfelé jár - legalábbis andalúzhoz képest).Szóval lehet már 1-2 m-ért is kapni + szállítás!, de ha már az ember elmegy messzire és egy életre akar lovat, akkor érdemes olyat is hozni. Persze lehet egy fiatalabbat is 3 éves körül. De én már nyúzni akartam rögtön tongue.gif

#17 Kapomány

Kapomány

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 121 hozzászólás

Közzétéve 2002 június 7. - 19:28

Cavi!Légyszi küldj el mindent errõl a ménesrõl a kapomany@freemail.hu címre!KÖSZI,KÖSZI!!!!!!Nagyon fontos lenne!!

#18 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2002 június 7. - 19:39

Ez csak ilyen fél füles információ volt, nem tudom pontosan, hol van, az ár meg nem biztos, mert most meg 8000-et hallottam. De utánakérdezek pontosan. Talán Csákvár? Cav

#19 Kapomány

Kapomány

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 121 hozzászólás

Közzétéve 2002 június 7. - 19:41

Nézz utána légyszi!!!!!!!Köszi

#20 ikácska

ikácska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.792 hozzászólás

Közzétéve 2002 június 7. - 19:45

Csak hogy a magyar fajták védelmére keljek. Valóban nem voltak az utóbbi években az élvonalban. De azért Kapomány, arányosítsd, hogy hány magyar és hány külföldi lófajta indul versenyeken. Manapság már nagyon ritka, hogy igazán komoly versenyeken magyar lovakkal induljanak. Az egyik ok szerintem valóban a lótenyésztésben keresendõ, amit most talán sikerült felkarolni. A másik, hogy manapság el vannak szállva egyes lovasok, és divatot csinálnak a lófajtákból. És mi a divat? A holsteini, meg a hannoveri. Pedig a magyar lovak is lennének olyanok, csak nem foglalkoznak velük. A nóniusz is jó hátasnak, csak sajnos nem tudja bebizonyítani a fajta, mert nincs rá lehetõsége. Nekem speciel az egyik lovam nóniusz. Igaz, csak hobbyló, de iszonyat jó hobbyló. Mellesleg láttam már nóniuszt 140-en csak úgy szökkenni. Amúgy minden magyar lófajtát szeretek. A külföldieket is, csak nem látom értelmét, hogy minek dobjak ki rá 2x annyi pénzt, amikor vannak nekünk szép magyarjaink is, akik vannak olyan jók, csak nincs lehetõségük. :confused: :(

#21 Kapomány

Kapomány

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 121 hozzászólás

Közzétéve 2002 június 7. - 19:59

Ezt talán egy kicsit a lótenyésztés hibája is ,de egyszerûen szerintem csak kevés a lovas, hiszen nem mindenki teheti meg ,hogy lovat tarcson vagy egyáltalán hogy lovagolhasson. Én nem akarom kritizálni a magyar lovakat énis szeretem õket, de ha választanom kéne egyértelmûen a holsteini!A német lovak nagyon jól be vannak idomítva, míg itthon nem sok idõt fordítanak az idomításnak!Nekem ez a véleményem. Amúgy a nóniusz inkább a fogatteljesítményérõl híres!

#22 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2002 június 7. - 20:11

Éppen az ilyen hozzáállás miatt nincs lehetõségük a magyar lovaknak. Ha egy magyar lóval foglalkoznak, és rendesen idomítják, akkor ugyanúgy érhet el kitûnõ eredményt. És ha a tenyésztésben odafigyeltek volna, akkor sokkal jobb lenne a helyzet. A határõrség Nóniuszokat használt, hátasnak. Díjlovaglásra lehetne tenyészteni Nóniusz alapra... Cavui: a tartson az nem cs-vel van.

#23 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2002 június 7. - 20:13

Ja, és attól, hogy csináltatok magamnak egy Fender Stratocastert, még nem leszek Jimi Hendrix... Hiába adják egy szar lovas alá a világ legjobb lovát, az eredmény akkor is szar lesz. Legfeljebb nem olyan híg.Cav

#24 Kapomány

Kapomány

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 121 hozzászólás

Közzétéve 2002 június 7. - 20:47

Persze! Fantasztikus lovak lennének ha nem hanyagolnák el az idomítást, ugyanolyan nagy lovaink lennének mint amiket a külföldi versenyeken látni.

#25 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2002 június 7. - 20:57

Hát akkor mire vársz? Veszel magyar lovat, és idomítod, és bemutatod mit tud, vagy veszel németet, és erõsíted azt az amúgy s erõs tévhitet, hogy a német ló az isten, a magyar ló szar? Én, ha versenyzõ lennék akkor is magyar lovakkal foglalkoznék, lehet, hogy nem lennék olyan eredményes, de haladnánk elõre, és talán 10-20 év múlva lennének olyan nagyágyú magyar lovak is mint most a németek. Csakhát ha mindenki úgy áll hozzá, mint te, akkor nem fog menni.Cav

#26 Silver

Silver

Új vendég

• Fórumtag
  • 29 hozzászólás

Közzétéve 2002 június 7. - 22:16

Sziasztok!Szerény személyem is a magyar fajták dicsérõinek táborát kívánom erõsíteni! :cool: Nincs szebb, jobb, okosabb, univerzálisabb a magyar LÓnál! Posted Image Az "univerzális" alatt annyit értek, hogy bármelyik sportághoz és a hobbylovagláshoz is lehet találni kiváló minõségû és küllemû lovakat a magyar fajták között is! Pl: távlovaglás? SHAGYA; fogathajtás? NÓNIUSZ, FURIOSO, LIPICAI;díjugratás? GIDRÁN, MAGYAR FÉLVÉR, MAGYAR SPORTLÓ; díjlovaglás? (no ebben nem vagyok biztos, de tutira lehet találni tehetséges egyedeket a MAGYAR FÉLVÉR, MAGYAR SPORTLÓ fajtákban, sõt ki tudja? Talán még a többiben is)Military? GIDRÁN (csak megsúgom: jobb mint a német sportlovak, és ezt a németek is tudják, ezért is dolgoztak oly keményen a fajta visszaszorításán anno - ehhez csak annyit hogy ez egész szépen sikerült is, de még az a kevés Gidrán is, ami most van, kiváló eredményeket ér el a militaryben és díjugratásban egyaránt!!!!)No, én csak ennyit fûznék hozzá, de ha ezek után is inkább német lovat akarsz 2x-es, 3x-os áron, hát csak tessék... :rolleyes: AdiosSilver

#27 Silver

Silver

Új vendég

• Fórumtag
  • 29 hozzászólás

Közzétéve 2002 június 7. - 22:24

Ja még ennyit:A német lovak azért tûnnek eredményesebbnek, mert olyan lovasaik vannak akik ezt ki tudják belõlük hozni (gondolok itt a díjugratókra). Szerintem egy Ludger Beerbaum egy magyar lóval is meg tudná tenni ugyanezt, de nekik a német ló van közelebb.Meg aztán nem is biztos hogy csak idomítási hiányosságok vannak itten (nem mondom hogy az nincs), hanem sokkal inkább a lovaskézpésnek kéne a körmére nézni... :rolleyes: Na, az tényleg jobb a németeknél! De a lovak... Háááát... Silver

#28 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2002 június 7. - 23:30

Silver!Jót mondtál, és Cav is.Viszont kihagytad a kisbérit! :rolleyes: Én ismerek egyet, aki nagyszerûen ugrik. Sajnos nem tudom, hogy amúgy a fajta mire használható még, de errõl kérdezzük meg Cavaliert Posted Image Nem a ló nemzetiségi hovatartozása határozza meg, hogy jó vagy nem jó.Kapomány!Itthon is vannak nagyon-nagyon jó lovasedzõk, és ha már ennyire leszólod az itthoni lovaséletet, tegyél érte, hogy jobb legyen! :D

#29 Silver

Silver

Új vendég

• Fórumtag
  • 29 hozzászólás

Közzétéve 2002 június 7. - 23:40

Anikó!A csudába! Tudtam hogy valaki még hiányzik! :D :D :D Igen! A kisbéri is nagyon jó és szép paci! Most per pillanat én sem tudnám megmondani milyen sportág fekszik nekik, de nincs két egyforma ló még azonos fajtán belül sem. Az egyik ebben jó, a másik meg abban. Olyan nincs hogy egy lovat nem lehet semmire sem használni!!! :D :D :D Silver

#30 ikácska

ikácska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.792 hozzászólás

Közzétéve 2002 június 8. - 0:30

Nos, láttam már kisbérit igazán szépen teljesíteni díjlovaglásban. Viszont ismerek jól ugró kisbérit is. De van egy személy (akinek most nem említeném a nevét, a legtöbben úgyis felismeritek), akinek kisbéri ménese van, és valamikor militaryzott, eredményesen.Szerintem Kapomány már teljesen eldöntötte, hogy neki nem kell magyar pacc. Tartsuk is "tiszteletben" a döntését. Erre rábeszélni nem tudjuk, vagy ha mégis, lehet nem tudná értékelni, mert már eleve elfogult.Egyébként úgy tudom, hogy a külföldiek egyre jobban vásárolják a magyar fajtákat. Ez sem lehet véletlen. Tiszta ciki, csak mi, magyarok nem figyelünk fel a magyar lovakra. Így eredményeket is majd a külföldieknek hoznak. Aztán meg nézhetünk.Nincs azzal bajom, ha valakinek már régebb óta van egy álomfajtája, ami nem magyar (mint Taido). De ne hurrogja le a magyarokat (mint Kapomány). Kapomány! Én is tudom, hogy a Nóniusz a fogatban eredményes. Mert általában csak abban próbálják ki. Mert a fogatosoknak jó a magyar pacc. De beválna simán hátasnak is.

#31 sheriff

sheriff

Egyszerû fórumtag, semmi extra

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2002 június 8. - 4:59

idézet:
Eredeti szerzõ: Silver:Pl: távlovaglás? SHAGYA; fogathajtás? NÓNIUSZ, FURIOSO, LIPICAI;díjugratás? GIDRÁN, MAGYAR FÉLVÉR, MAGYAR SPORTLÓ; díjlovaglás? (no ebben nem vagyok biztos, de tutira lehet találni tehetséges egyedeket a MAGYAR FÉLVÉR, MAGYAR SPORTLÓ fajtákban, sõt ki tudja? Talán még a többiben is)Military? GIDRÁN (csak megsúgom: jobb mint a német sportlovak, és ezt a németek is tudják, ezért is dolgoztak oly keményen a fajta visszaszorításán anno - ehhez csak annyit hogy ez egész szépen sikerült is, de még az a kevés Gidrán is, ami most van, kiváló eredményeket ér el a militaryben és díjugratásban egyaránt!!!!)[/QUOTE]Miért van nekem olyan érzésem, mintha valami kimaradt volna a felsorolásból? Minha az aranycsapat tagjait sorolná valaki, s Puskás nevét meg sem említené.

#32 Silver

Silver

Új vendég

• Fórumtag
  • 29 hozzászólás

Közzétéve 2002 június 8. - 10:44

Sheriff!Hozzászólásommal nem az volt a célom, hogy megmutassam hogy én aztán jujdetudok, hanem csakcsupán annyi hogy érzékeltessem Kapománynak (és nem csak neki) hogy attól mert sportcélra szeretne lovat venni, még nem kell lemondani a magyar fajtákról.Ergo: nem felsorolást tartottam, csak hirtelenjében ezek jutottak eszembe! Ezermillió bocs, ha kihagytam volna valamit, de az ilyesmi a legjobb családban is megesik néha! :D De ha gondolod egészíts ki, nem sértõdöm meg! tongue.gif :D ;)

#33 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2002 június 8. - 12:57

Számomra egyáltalán nem lenne fontos, hogy milyen lovat vennék (fajtára nézve). A lényeg, hogy tetszen külsõre, és jól kezelhetõ legyen, jól reagáljon a segítségekre és lehetõleg ne legyen ijdedõs... az már csak plusz, ha jól tud ugrani Posted Image Posted Image Nekem is vannak kedvenceim több nézetbõl is:pl. szín: (almás)pej, palomino (van ahol külön fajtaként jegyzik csak, és nem színként), izabellafakótetszik a szíjalt hát isdús sörény és farokfajtára nézve tetszik az arab, kinek ne tetszene?tetszik a shire, a fjord, a shagya, furioso, nonius(az orra miatt Posted Image ), a welsh poni, és még sorolhatnám...de ha tényleg vennék, akkor mindenképp a csontozatát, a patáját, egészségi állapotát venném figyelembe elõször. Ja meg hogy jól táplált-e. Posted Image Posted Image [ 08 Június 2002, 13:02: Az üzenetet átszerkesztette: Zsubaba ]

#34 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2002 június 8. - 13:10

Én szívem szerint Carmenre hajtok:o) (itt nekem mellékes, hogy milyen fajta! megjegyzem, furioso RulZ :D ) Õ a THE BEST! nekem. Meg Cirát, de õ már nem lesz az enyém. :( Posted Image Na, nem mintha Carmennél bármi esélyem is lenne Posted Image Posted Image [ 08 Június 2002, 16:42: Az üzenetet átszerkesztette: Apple ]

#35 Silver

Silver

Új vendég

• Fórumtag
  • 29 hozzászólás

Közzétéve 2002 június 8. - 15:58

Kapomány!Ez itten a lényeg szerintem:Egészséges, nyugodt, megbízható és a célnak megfelelõ lovat válassz! Az ilyenbõl nem csak 1-2 van elvétve az eladó lovak széles skáláján, tehát nem kizárt hogy ezek mellett a tulajdonságok mellett még küllemben is kedvedre valót találsz! Posted Image Csak jól körül kell nézni! Sok helyen és alaposan!Sok szerencsét a keresgéléshez! ;) :D Silver

#36 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2002 június 8. - 17:36

Na ha már itt tartunk, akkor én Dinit vagy Millit venném meg, Dinit a megbízhatósága miatt, Millit meg inkább azért mert nagyon szép és még "él" alattad :D Bár akkor egyedül nem ajánlatos kimenni Posted ImageEgyébként Dini magyar félvér, Milli meg a lánya, szóval õ is magyar félvér maradt Posted Image [ 08 Június 2002, 17:37: Az üzenetet átszerkesztette: Zsubaba ]

#37 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2002 június 8. - 21:12

Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb ló keverék. Merthogy pl. a magyar félvér vagy a sportfélvér is bizony az. Így az én Hobó lovam is, aki félig teljes magyar mix, félig meg holland, amiben meg háromnegyed rész angol telivér van (szégyenszemre :D )

#38 ikácska

ikácska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.792 hozzászólás

Közzétéve 2002 június 9. - 10:31

Nem szégyen Filly! Láttam a fotóidat a paccodról, és nagyon tetszik. Az a legjobb, ha az ember szinte elsõ látásra "beleszeret" a paccba. És akkor nem is számít a fajta. De ha konkrétan nincs ilyen pacc, és nézelõdni akarok, akkor a magyar fajták érdekelnek, akkor is, ha az magyar félvér. :D

#39 Kapomány

Kapomány

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 121 hozzászólás

Közzétéve 2002 június 9. - 18:38

Teljesen igazatok van!!!!!!!!Hogyha veszekbiztos a magyar fajták közül fogok választani!De azért még nem vetem el azt az álmom ,hogy legyen egy német lovam!Lehet ,hogy magyar sportlovat veszek?Ki tudja!Mindenesetre nálam a kinézet( ha versenyre veszek lovat) hátraszorul másodikként,hiszen azért mert valami milyatt nem olyan szép mint egy másik ló még bajnok is lehet. SZERINTEM!Az biztos hogy jó lovas alatt még egy magyar ló is bajnok lenne!

#40 Silver

Silver

Új vendég

• Fórumtag
  • 29 hozzászólás

Közzétéve 2002 június 9. - 18:55

Kapomány!Ne is vessd el az álmod! Azt nem is szabad! Az álmok és vágyak viszik elõrébb a világot! ;) Posted Image Amúgy én sem vagyok hajlandó kiverni a fejembõl hogy egyszer lesz egy fríz, egy shire és néhány criollo lovam!!! :D Posted Image :D (bármilyen valószínütlennek tûnik is a mostani anyagi helyzetemben! :D ) Posted Image Silver