Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Származás

• Please log in to reply
708 válasz a témához

#321 Twister

Twister

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 426 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 12. - 10:37

Letti! Honnan szedted ezt a Czirok dávidot??? :confused: Köze nem volt a lóhoz!!! :o

#322 Pluto

Pluto

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.266 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 12. - 10:42

Ács Balázs,A csillagot egyes gidrán kancacsaládoknál használják (ezt az infót kaptam), de mivel pej a ló, nem lehet gidrán. Arra tippelnek hogy esetleg román a sütése a lónak. Nyakán nincs semmi sütés? A jel mire hasonlít? Egyáltalán nem lehet kivenni, hogy miféle?

#323 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 12. - 10:54

Érdeklõdnék tud-e segíteni valaki egy sütés azonosításában? Nyeregtájon van a sütés egy pej kancán. Jobb oldalon 92 Bal oldalon Csillag mögötte 27, a 27 felet nem kivehetõ a fajtabélyegzés. /talán telivér, vagy valami olyasmi/ Milyen ló lehet ez mert a sütése szép nem zugsütésnek néz ki, ahoz túl bonyolult. A segítséget elõre is köszönöm.

Hozzászólás megtekintése

Ha az alsó sorban csillag van, az gidrán v. north-star anyai oldalt jelenthet, ebbõl a kanca színe miatt kizárásos alapon marad a north-star, akkor a felsõ sorban a furioso-törzsjel (ívelt F betû) van. Telivér alá nem hiszem, hogy sütnének csillagot (hacsak nem lábjegyzetes a csikó. :dev: )Milyen a csillag? A stilizált hatágú az eredeti mezõhegyesi gidrán kancacsaládokat jelöli, a north-start pedig egy elbazarintott üstökös.

Edited by Rosinante, 2005 július 12. - 11:02.

#324 Ács Balázs

Ács Balázs

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 524 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 12. - 13:26

A csillag olyan mint egy gidráné, a szám felett egy telivéréhez hasonló alakzatot lehet kivenni, ha hideg az idõ és felborzolja a szõrét. Szép a sütés egyforma számok a csillag is nagyon szabályos. Pont a fajtajelzése nem látszik. Mit jelent a lábjegyzetes csikó? Nyakán nincs semmi sütés. Teszek fel képet róla.

Edited by Ács Balázs, 2005 július 12. - 13:29.

#325 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 12. - 13:37

Izé, bocsánat, a lábjegyzetes csikó saját találmányom... :rolleyes: :D Szóval ne vedd túl komolyan. :)

#326 Ács Balázs

Ács Balázs

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 524 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 12. - 14:15

Néhány kép a lóról és sütésérõl, sajna csak ilyen sikerült. A Gárcia nevü ló az.Lovaim képei

Edited by Ács Balázs, 2005 július 12. - 14:18.

#327 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 12. - 14:23

Pfff... Én spec a csillagot nem látom, a fajtajelet meg egyértelmûen angol telivérnek mondanám. :confused:

#328 Gina1113

Gina1113

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 68 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 12. - 15:03

Helloka!Még mindig érdekelnének infok a Harsona-9 nevû fedezõménrõl! Köszi!

#329 Pluto

Pluto

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.266 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 12. - 15:10

Én passzolok. Semmit se tudok kivenni a képrõl.

#330 Ács Balázs

Ács Balázs

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 524 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 12. - 15:33

A csillag egyértelmû mert lenyírtam a szõrét. Én is telivérre saccoltam a sütést. Hol lehetne utánajárni, a lótenyésztési felügyelõ nem akarja megnézni, azt mondja zugsütés.

#331 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 12. - 15:54

Elmondtad neki, hogy telivér- + csillagjel, és erre mondta, hogy zugsütés? Hát, a lótenyésztési felügyelõ azért elég hitelesnek tûnik... :rolleyes: Esetleg érdemes telefonon érdeklõdni más terület felügyelõjénél is.

#332 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 12. - 18:19

Szerintem: Telivér jel 24, a másik oldalon 2. Ennek nézz utána!

#333 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 16. - 19:48

Twister!Itt van kép Pier "csikójáról" , Viharról (Kincsõ). Õ az én szemem fénye. Ha tudsz, tegyél be légyszi az apukáról is. :) Köszi!Kincsõ 1Kincsõ 2

#334 Twister

Twister

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 426 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 16. - 20:29

Köszike a képeket!!! :) Hát Pierrõl sajna nincs digitáliskép. :hupp: De majd próbálok vmit mesterkedni holnapra... :D Ki az anyja a paccnak? Mennyi idõs?

#335 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 16. - 21:33

94-es születésû a Drága, most volt 11 éves. Anyukája Pallas. Balatonszárszón született, Murvai Sándornál. :) Nagyon örülnék, ha tudnál képet küldeni az apukáról. Meg esetleg ha írnál róla egy-két dolgot (tulajdonságaira gondolok), megköszönném. :ang:

#336 Twister

Twister

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 426 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 17. - 10:44

88-as születésû, sárga, hókás, angloarab. Marha jó fej, jah és nagyon imádja a vizet, ezt hozzá kellett tennem, mert ha víz közelbe került, mindig olyan térdig bemegy és kaparja a vizet. :) És tök jól néz ki! :D Most jelenleg Gyöngyöspatán található, ott tölti a nyugdíjas éveit...és házhoz járnak a csajok! :D

Edited by Twister, 2005 július 17. - 10:45.

#337 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 17. - 13:21

Na, hát nagyon szépen köszönöm! :) Aranyos paci lehet! Ha esetleg majd vmikor 1 fényképet össze tudnál róla hozni, akkor.... :D Esetleg más csikóiról nincs képed?

#338 Twister

Twister

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 426 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 17. - 20:44

Hát úgy nem nagyon tartjuk a kapcsolatot a csikós gazdikkal, csak ideszóltak telón, hogy meg van a csikesz, és hogy milyen, hogy néz ki...és ennyi! :) De azt tudom, hogy most született meg egy csikója, egy arab kancától, aki a miénk volt, csak eladtuk már. A csikest sárga,4lábkesely, asszem hókás, kis csõdi...kis õzike! :D Aztán van egy lipicai kancából(már meghalt :( ), ami szintén a miénk volt, egy herélt, asszem szürke, vagy deres ,kb.5éves, most eladó...Ezekrõl tudok!Ja meg Turán még van egy szintén arab kancából egy sárga csõdi csikó...

#339 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 18. - 8:42

Köszi szépen az infókat! :) Az én Kincsõm anyukájáról sajna nem tudok semmit... :( Esetleg, ha ismerné valaki közületek... ? :confused: Pallas, 88-as, fekete paci, Balatonszárszón volt akkor, amikor Kincsõ született.

#340 Twister

Twister

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 426 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 18. - 10:07

Hát nem ismerem az anyát... Mert Pier volt Balatonon is, utána Pátyra került, aztán Turára... :rolleyes:

#341 tücsök

tücsök

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.282 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 19. - 8:45

Nagyon szép a Pier csikó :yeah:

#342 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 19. - 12:02

Tücsök! Köszönjük!!! :ang: :)

#343 Rivális

Rivális

Új vendég

• Fórumtag
  • 7 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 25. - 9:23

Sziasztok!!! :yeah: Engem LAJOSKOMÁROM RAKÉTA érdekelne. Semmit nem találtam róla sem az újságokban, sem a neten, sem sehol. A származása, esetleg kép róla, vagy a ménes ahol lehetne ezügyben dokumentumokat találni, stb. Ha tudtok segíteni lécci....lécci...Elõre is köszi

#344 The Oldenburgi

The Oldenburgi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.562 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 25. - 10:24

Engem 3868 Karcag-north star-68 érdekelne.

#345 Gina1113

Gina1113

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 68 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 27. - 18:20

Helloka!Még mindig érdekelnének infok a Harsona-9 nevû fedezõménrõl! Köszi!

[COLOR=purple]

#346 Blanka

Blanka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 156 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 14. - 13:44

Sziasztok,Érdeklõdnék, hogy tud-e valaki valamit egy XXII-63 Circinus nevû angol telivér fedménrõl. Õ az apja egy lónak amit egy kedves ismerõsöm megvett. Hol tudok utána nézni. Van telivér adatbázis valahol?

Hozzászólás megtekintése

Szia!A pedigreequirry.com-on/ha jól írtam az oldal nevét/kettõt is találtam, egy 70-es, és egy 75-ös születésût.Szerintem onnan kiindulhatsz.

#347 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 19. - 20:20

Sziasztok!Úgy látom kevesek járnak itt sikerrel, de azért teszek egy próbát.Tud-e valaki közületek valamit egy Cenzor nevû ménrõl? Állítólag Fülöp Sándor tanyáján fedezett.

#348 Varázsló

Varázsló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 726 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 19. - 20:58

Sziasztok!Úgy látom kevesek járnak itt sikerrel, de azért teszek egy próbát.Tud-e valaki közületek valamit egy Cenzor nevû ménrõl? Állítólag Fülöp Sándor tanyáján fedezett.

Hozzászólás megtekintése

Ha Fülöpék tanyáján fedezett, kérdezd meg Kesztert. :)

#349 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 19. - 21:32

Sziasztok,a kisbéri topikban már kérdeztem, de nem ismeri itt valaki véletlenül Kürtõs-49-et?esetleg egy Pertli nevû angol telivér kancát?

#350 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 20. - 7:31

Ha Fülöpék tanyáján fedezett, kérdezd meg Kesztert. :)

Hozzászólás megtekintése

[/quote]Köszi, máris próbálom.-))

#351 Keszter

Keszter

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 596 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 20. - 9:08

Szia Packa!Cenzor azért nem takálható a fedmének között, mert már sajnos két éve nem él. Származása: Cor de la Bryere X Caviar . Rádiházi tenyésztésû mén volt, versenyzett militaryban nemzetközi két csillagos szintig, díjugartásban 1,40-ig, és díjlovaglásban is. Néhány képet itt találhatsz róla. Nagyon szép, finom felépítésû mén volt, gyönyörû nagy, értelmes szemekkel, a származásában anyai és apai vonalon egyatánt telivér volt benne. Nagyon szerettük :ang: .

Edited by Keszter, 2005 szeptember 20. - 11:29.

#352 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 20. - 11:21

Köszi a gyors választ! Nem is reméltem, hogy ilyen sokat sikerül megtudni. A finom felépítést jól örökítette. Ûgy látom "nyárifekete" volt, a Kacér is az. Milyen magas volt? Nem látszik elefántnak.-)Most nincs nálam a törzskönyv, de mintha 88-as születésû lett volna. Ha nem tévedek, akkor a kora miatt még élhetne...

#353 Keszter

Keszter

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 596 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 20. - 11:28

Nem nyári feket volt, hanem "igazi". 87-es születésû, szívrohamban ment el 5 perc alatt, úgy, hogy tökéletes kondícióban volt.Nem volt kicsi, bottal ha jól emlékszem olyan 168 cm körül volt a marmagassága, de finom csontozatú volt. Milyen lett a lánya? Lovagoljátok? Merre van? Nincs róla képed?

#354 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 20. - 12:12

[16 évesen? Kér érte.-(A lánya Csemõben van, négy éves. Tavaly õsszel vettem vemhesen.A születési helyén megvette a tulaj a tanyát két csikóval együtt, aztán csak voltak és semmit sem csináltak. Áprilisban ellett egy nagyon szép kancacsikót, utána kezdtük lovagolni. Rendkívül nyugondt, kiegyensúlyozott és jóindulatú. Abszolút amatõrök vagyunk, úgyhogy semmiféle hókuszpókusz, a fiam kétszer felült szõrén a karámban aztán irány az erdõ. Amikor alólam majd kiurott ijedtében a rutinosabb kanca, õ csak nézett csodálkozó szemekkel, hogy ennek meg baja lehet.-))Kocsiban is megy, de egyelõre csak addig amíg szórakozás.-) Õ nyári fekete és 163 szalaggal, de növésben.-)Nézek képet és küldök az emiledre.

#355 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 20. - 12:28

[quote name='Keszter' date='2005.09.20, 11:28']Milyen lett a lánya? Lovagoljátok? Merre van? Nincs róla képed?Adsz egy emilt, ahová tudok csatolni?

#356 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 20. - 12:34

Packa, nem linkelnéd be inkább ide? Én is megnézném...

#357 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 20. - 12:54

Packa, nem linkelnéd be inkább ide? Én is megnézném...

Hozzászólás megtekintése

Szivesen, de linkelni nem tudom, mert egy mappában vannak. Persze láttam már ezen a fórumon hozzászóláshoz csatolva képet, de nekem dunsztom sincs, miként kell elkövetni.....

#358 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 20. - 12:57

Ha elküldöd, felrakom a képtáramba, az emilcímem andivar@t-online.hu. Egyébként meg képbeillesztéses topic (én is hónapokig vacakoltam, mire rászántam magam, pedig pofoneccccerû. ;) )

#359 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 20. - 13:11

Ha elküldöd, felrakom a képtáramba, az emilcímem andivar@t-online.hu. Egyébként meg képbeillesztéses topic (én is hónapokig vacakoltam, mire rászántam magam, pedig pofoneccccerû. ;) )

Hozzászólás megtekintése

Úgy vacakoltál, hogy valaki elmagyarázta, vagy saját kútfõbõl?-)) Mert nekem magyarázat kéne, mégpedig részletes...Küldöm....

#360 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2005 szeptember 20. - 13:21

packa, írta rosi, van olyan topic, hogy képbeillesztés. ott megtalálod a részletes magyrázatot.