Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Lovas könyvek

• Please log in to reply
881 válasz a témához

#321 hintaló

hintaló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 232 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 30. - 13:11

Pár héttel ezelõtt segítséget kértem a fórumon, mert egy lovaskönyvet kerestem. Tegnap kézhez kaptam a könyvet, ismeretlenül is elküldte nekem Piaffe Posted Image , a nyomravezetésért pedig köszönet Posted Image tomsawyernek, és a többieknek, akik ötleteltek.

#322 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 30. - 14:23

Létezik olyan könyvesbolt (vagy lovasbolt), ahol még kapható "Az igazi suttogó" c.könyv Monty Roberts-tõl?(Egy rászorulónak akarnám adni karácsonyra, de sehol nem találok már.)

#323 pracli

pracli

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 226 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 30. - 14:30

idézet:
Eredeti szerzõ: Méz: Létezik olyan könyvesbolt (vagy lovasbolt), ahol még kapható "Az igazi suttogó" c.könyv Monty Roberts-tõl?[/QUOTE]Én az Alexandra könyvesboltban láttam mindhárom könyvét, még jó sok volt belõlük. "Az igazi suttogó" újabb kiadásban, más borítóval kapható most.

#324 piaffe

piaffe

Az elengedett

• Fórumtag
  • 3.446 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 30. - 15:22

OSH!Ki írta a könyvet? A szerzõ magyar vagy fordításról van szó? Ha fordítás, ki a fordító és mi a könyv eredeti címe?(Csak kíváncsiságból.)

#325 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2004 november 30. - 15:22

Köszönöm szépen. Akkor próbálkozok az Alexandránál. Posted Image

#326 Guest_Huncutka222_*

Guest_Huncutka222_*
  • Guests

Közzétéve 2004 december 6. - 23:57

HELP!HELP!HELP!HELP!Sziasztok tudtok ajánlani olyan könyvet amibe bene van:1.lóról szinte minden (mármint ilyen testfelépítés,hány csigolyája van,így minden...szal részletesen...stb.)?2.lovaglás középhaldóknak, ezalatt a síkmunkát értem,az alapot,idomítás,kiskör,cavaletti...stb.?3.Dallos Gyulának a kiképzési módszereirõl van könyv nem tudja valaki?Tehát 3 féle könyvet keresek,ha tudtok írjatok címet,szerzõt és esetleg hol tudom megvenni,megrendelni!!!Köszi!Lov.üdv.

#327 furiosojr.

furiosojr.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.299 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 7. - 9:31

Az elsõ két kérdésre megpróbálok válaszolni:1. A ló természetrajzaSajna így fejbõl a szerzõt nem tudom2. Reiner Klimke: A fiatal hátasló alapkiképzéseEz tartalmazza az alapvetõ idomítási feladatokat, a használatos segítségek részletes leírásával.

#328 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 7. - 11:16

No, kisegítlek: Stephan Budiansky...

#329 furiosojr.

furiosojr.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.299 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 7. - 13:18

Kössz Papi!

#330 Guest_Huncutka222_*

Guest_Huncutka222_*
  • Guests

Közzétéve 2004 december 10. - 20:22

Köszi mindent!Felírtam a címeket!

#331 terembura

terembura

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 917 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 11. - 19:47

Eladó könyv: 1926-os kiadás, szerzõ: Döhrmann Henrik, cím: Lótenyésztés (magyar és német nyelvû). A könyv jó állapotú, baromi ritkán lehet hozzájutni és szinte csak árverésen. Ha valakit érdekel 25.000 Ft-ért eladom. Ha nem megye el 2 héten belül, viszem a kalapács alá. Lehet licitálni is

#332 terembura

terembura

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 917 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 11. - 19:48

Szivesen lépnék kapcsolatba olyan fórumosokkal, akik gyûjtik a lovas könyveket. Nem csak a maiakat, hanem a régieket is.

#333 reillybj

reillybj

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 105 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 12. - 22:03

Sziasztok! Én olyan lovaskönyveket keresek a férjem részére, amik a fogathajtással (nem sportcélú elsõsorban) illetve inkább kocsizással kapcsolatosak és nem a közelmúltban megjelent könyvekre gondolok, mert azok megvannak. Lehet régi is, sõt! Akármi a témában érdekel, ha használható állapotú! Köszi!

#334 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 12. - 22:50

Magyar kocsizás Pettkó-Szandtner Tibortól - úgy rémlik nem olyan rég újból kiadták. Abszolút alapmû, ha még nincs meg, kötelezõ!

#335 reillybj

reillybj

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 105 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 12. - 23:12

Köszönöm, de egyenesen a nyomdából jött annak idején! Bár tényleg nem olyan régi.

#336 Lear

Lear

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 677 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 14. - 11:31

[url="http://"http://www.elbronco.hu/hu/aruhaz/aruhaz.htm"]Most megjelent könyv a westernlovakról, a bolti ár 70 %-ért![/url]

#337 Old Shatterhand

Old Shatterhand

A nagy vadász

• Fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 14. - 11:59

idézet:
Eredeti szerzõ: piaffe: OSH!Ki írta a könyvet? A szerzõ magyar vagy fordításról van szó? Ha fordítás, ki a fordító és mi a könyv eredeti címe?(Csak kíváncsiságból.) [/QUOTE]Írta: Ute Tietje német bajnokBenne: Pete Kyle világbajnok tanácsaivalFordította: Lócsy KrisztaEredeti címe: Westernreiten-Praxiswissen für Ein- und UmsteigerMostanra végigolvastam. Veszett jó.Érdekelne mások véleménye is, errõl is és a "Westernlovak" címûrõl is, amit Lear említett fent - hétvégén beleolvastam... ;)

#338 piaffe

piaffe

Az elengedett

• Fórumtag
  • 3.446 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 14. - 20:35

Köszi! Posted Image

#339 Trekk

Trekk

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 208 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 14. - 20:44

Megjelent az Alxandra kiadó gondozásában egy új lovas könyv, fõleg gyerekeknek szerintem. A ló és pónigondozás kézikönyve. Jó szar fordítás szokás szerint

#340 csonti

csonti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 75 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 14. - 20:51

TeTrekk!!! Mindent fikázol?És miért szokás szerint? Az Endrõdy pl. kifejezetten jó. Szerintem... ;)

#341 Trekk

Trekk

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 208 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 14. - 20:58

Igen, csak az nem az Alexandra nevéhez fûzõdik...Szerintemmeg.... Hát...

#342 Trekk

Trekk

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 208 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 14. - 20:59

Ja, és maga a könyv az tök jó. Bocsánat, bocsánat, a könyvet nem akartam fikázni, csak a szöveget!!

#343 csonti

csonti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 75 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 14. - 21:06

Nem lehet azért olyan egyszerû egy szakkönyvet lefordítani. És nem mindegy szerintem az sem ,hogy kiket céloz meg az a könyv. Ugye.Én még sohasem fordítottam le könyvet. Illetve csak akkor ha annyira nem tetszett,hogy a fedelét sem bírtam látni.Na az Endrõdy nem ezek közé tartozik. Majd megnézem ki fordította. Az elég király.Szerintem.

#344 Trekk

Trekk

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 208 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 14. - 21:36

Jó könyv? már néhányan emelgették

#345 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 14. - 21:58

Sziasztok!Szerintem a legjobb lovaskönyv ami ma Mo.-on az idomitólovaglásról szól az a Müseller-féle: A lovasoktatás kézikönyve.Minden gyakorlati kérdésre választ lehet találni benne. Azonkivül érdeklõdnék hogy a Magyar Testnevelési Fõiskolán(akkor még...)Máchánszky Gyula és Dr. kósa-Reznek Jenõ által szerkesztett 1962-ben megjelent fõiskolai jegyzetet,cime Lovaglás,honnan tudnám megszerezni?!Ha esetleg valaki tudna segiteni...elõre is köszi!

#346 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 14. - 22:00

bocsi...Dr Kósa-Reznek Jenõ

#347 ImRe

ImRe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.250 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 15. - 13:21

Trekk, [url="http://"http://www.paci.hu/cgi-bin/lovas/paciforum/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=16;t=000010;p=3#000110"]ezt[/url] fikazd inkabb. Ez meg lehet jobb. Az mar nem Posted Image

#348 Old Shatterhand

Old Shatterhand

A nagy vadász

• Fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 15. - 13:23

Azért a Millitary ló képzése sem rossz...

#349 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 15. - 15:07

Igazad van OSH,bár az Endrödy-féle könyvnél kevés bonyolultabbat olvastam...pl.ennyiféle szársegitségrõl.Nehéz megérteni,de vannak benne hasznos tanácsok fõleg a második felében a terep-és ugrólovaglásról!

#350 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 15. - 16:45

Az Máchánszky-Kósa féle fõiskolai jegyzet engem is érdekelne...

#351 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 15. - 22:18

Asszem az egyetem könyvtárában meg kell lennie a jegyzetnek! Csak hogy jutok béééé oda? Posted Image Segitsetek!!!lécci!!!köszi

#352 Trekk

Trekk

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 208 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 16. - 10:21

ImRe CSak azt fikázom, ami nem jó. Szerintem ;) Landgraf!A military ló kiképzésérõl (Adj esélyt a lovadnak!!!!) kevés embernek jutna eszébe, hogy jó tanácsokat akarna adni. Mármint annak a kevés embernek, aki veszi a fáradságot, és próbálja megérteni, mi van benne...Merthogy szerintem nem az volt az író célja, hogy jó tanácsokat osztogasson. Az egy tudományos mû a lovaglás mûvészetérõl. Tényleg vannak nehezen emészthetõ részei, de azért amit leír az elég király. Ja,és nem lehet csak úgy beleolvasgatni, az tény, mert akkor tényleg érthetetlen. Csak elõrõl végig...

#353 Trekk

Trekk

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 208 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 16. - 10:35

Na most lebuktam. Mer olvastam. Csak kiívácsni lettem volna mások véleményére is. CSunya Trekk

#354 terembura

terembura

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 917 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 16. - 19:26

Nincs valakinek egy eladó Halász György: Telivérek címû könyve? Nagyon szeretném megszerezni, de egyik antikváriumban sem lelem már évek óta.

#355 Trekk

Trekk

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 208 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 17. - 15:20

ImReA Podhjasky köny, amit nekiálltál lefordítani, az ha jól sejtem, már le van fordítva, (ha az eredeti a Kleine Reitlhere)1989-ban jelent meg Ádám Zoltán és Zoltánné fordításában magyarul, az Agroinform kiadásában.

#356 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 17. - 15:45

Vajon nyomára lehet akadni valahol?

#357 ImRe

ImRe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.250 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 17. - 18:08

Trekk, amit en forditgatok, az a "Die klassische Reitkunst"

#358 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 18. - 10:32

Kedves Trekk!Lehet hogy pongyolán fogalmaztam,de a véleményem kialakitásában az is közrejátszott,hogy a lovaglás mûvészetét kevesen csinálják ezen fórum olvasói közûl olyan szinten,hogy 8 különbözõ szársegítség között különbséget tegyenek.Egyébként megboldogult kaposvári koromban kaptam az elsõ nyers(szamizdat Posted Image )forditást néhai Léber Józseftõl aki szintén hasonló nézeteket vallott a könyvrõl.Az átlagos olvasó pedig gyakorlati tanácsokat keres a problémáira és kevésbé érdekli a farat v. vállat be lovaglásánál alkalmazott változatos szársegitségek alkalmazása.A lovaglás(idómitás) amúgyis a pillanatnyi akciókról- reakciókról szól,hogy nagyon nehéz azonnal választani ha sok lehetõség van.Húúú ez egy kicsit bonyolult!Na a lényeg az: ha túl sok az információ az pont ugyan olyan baj,mint ha túl kevés.Egyébként a könyv szerintem is tudományos mû és nem bestseller(de ettõl függetlenül az lett!).

#359 Trekk

Trekk

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 208 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 18. - 18:18

Landgraf!Egyetértek Veled. Azért jó lenne, ha tényleg bestseller lenne, és sokan próbálgatnák... Nekem is jojózott a szemem, amikor elõször olvastam ezeket a részeket, és nem is hiszem, hogy az a lényeg, hogy kipróbálja az ember, hanem inkább, hogy megpróbáljon a dolgok mögé látni kicsit. Amit meg a többi részben sokkal kevésbé bonyolultul leír, az szerintem szintén elég egyesülálló a magyarul megjelent lovasirodalomban.

#360 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2004 december 19. - 0:09

Akkor azt hiszem ezt megbeszéltük! Posted Image MÁS...nem fordította le valaki Anthony Paalman:springreiten c. remekmûvét. A németek vagy 10x kiadták már.Nekem van egy 30-40 oldalas fordításom belöle,még a 80-as évek szaklapjából másoltam ki.Szerintem megérne egy Mo.-i teljes kiadást.