Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Lovas könyvek

• Please log in to reply
881 válasz a témához

#721 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 18. - 16:07

Ajánlanátok nekem olyan könyveket ami olvasmányos és még tanulni is lehet belõle? Mindegy mi, mindenevõ vagyok. (ha nem zavar ez itt titeket a lótól a papagájig minden megtalálható nálunk, bármit falok csak élvezhetõ legyen.)

#722 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 20. - 19:02

Alistai Máttyus Nepomuk János: A nemzeti lovag - a' Lótudomány' vizsgáló ismeretére 1828.
Reprint kiadás a Pytheas Kiadó gondozásában, 6500 Ft-okért.

Edited by Ernest, 2009 január 20. - 19:07.

#723 kátyus

kátyus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.487 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 4. - 16:10

Érdekel lipicairól szóló könyv illetve A csikó haszna, szóval, ha valakinek nem kell már, írjon magánban.

#724 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 4. - 16:15

Én úgyanígy jártam :D

Én is! :D

Most olvasom Farkasházy:Overdose címû könyvét.Ennek örömére elkezdtem nézni a youtube-on a versenyeit :)
Azért ez nem semmi :D

Nem nagyon "száraz" a könyv? Szóval adatok és diagramok vannak benne vagy olvasmányos?

#725 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 4. - 18:57

Én is! :D
Nem nagyon "száraz" a könyv? Szóval adatok és diagramok vannak benne vagy olvasmányos?

Kifejezetten olvasmányos. :) De, hogy a neveket meg is jegyezd, reménytelen.

#726 Szehmet

Szehmet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.201 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 4. - 19:10

És,szerintem,kicsit rendszertelen.Igazából sose tudtam követni,éppen kivel beszélget.Vagy,lehet,hogy lassú a felfogásom :D :confused:

#727 sibu

sibu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 788 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 7. - 14:53

hello! ha vkinek van lovasakadémia(gyüjteménye) amitol megszeretne válni, szólhat nekem :) (mmint megvételre)

#728 hilfigers

hilfigers

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 428 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 7. - 19:36

Sziasztok!

Ute Tietye-tõl keresem a Westernlovaglás címü könyvet. Reális áron átvenném ha valakinek nem kell már.

Westernlovaglás

#729 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 8. - 17:37

Ha minden kötél szakad, a Lovas életben megtalálható címen megrendelheted. LÉ elõfizetõknek 3 200.-Ft, amúgy 4 580.-Ft + postaköltség (mindkét esetben).

#730 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 8. - 18:28

Az abban a könyvben leírt tudnivalók itt a fórumon ezerszer megtárgyalt dolgok.

#731 hilfigers

hilfigers

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 428 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 9. - 7:53

Én azért átvenném valakitõl ha megvan neki és nincsen már szüksége rá. :)

#732 Nevzorov

Nevzorov

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 987 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 9. - 12:05

Nincs meg valakinek az Irányelvek a lovaglás és hajtás számára II-es kötet? Az mirõl is szól pontosan? A III-as kötet már csak a hajtásról, igaz? nekem csak az I-es van, az is csak pdf-ben... fénymásolva is érdekel esetleg.

Edited by Nevzorov, 2009 június 9. - 12:10.

#733 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 9. - 13:08

Én azért átvenném valakitõl ha megvan neki és nincsen már szüksége rá. :)

Ahelyett, hogy megköszönnéd, hogy valaki egyáltalán reagált a hozzászólásodra, s kínált valami lehetõséget... :mad:

#734 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 9. - 13:22

...Irányelvek a lovaglás és hajtás számára II-es kötet? Az mirõl is szól pontosan?

A kettes az a díjlovaglás, ugratás, military irányok további tudnivalói. "Kiképzés haladóknak" alcímmel.

#735 Nevzorov

Nevzorov

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 987 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 9. - 13:31

hm, mindenképp érdekel :) valakinek eladó, vagy fénymásolt, beszkennelt példány? :)

#736 hilfigers

hilfigers

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 428 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 10. - 11:13

Ahelyett, hogy megköszönnéd, hogy valaki egyáltalán reagált a hozzászólásodra, s kínált valami lehetõséget... :mad:

Igazad van, bocsánat!!! Köszönöm a segítséget!
Én igazából a másik hozzászólásra reflektáltam...

#737 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 11. - 17:54

Én meg botor fejjel azt hittem, Furioso az én hozzászólásomra ért, amit írt... :dev: Merthogy én is reagáltam, és kínáltam lehetõséget is (mármint ugyanazon tudomány elsajítátására)...

hm, mindenképp érdekel :)
valakinek eladó, vagy fénymásolt, beszkennelt példány? :)

Nagyon rút lenne másolni, mert kicsi és 200 oldal.
Mivel tudod a feladatot vonzóbbá tenni? :gm:

#738 Nevzorov

Nevzorov

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 987 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 11. - 19:26

köszönöm de már kapom :)

#739 Léda

Léda

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 129 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 16. - 9:24

Sziasztok! Olyan könyvet keresek, amiben a lovak betegségeirõl lehet olvasni. Nem kell laikus könyvnek lennie. Minél részletesebb, annál jobb. Ha therapia is van benne, még jobb. Hol lehet ilyeneket beszerezni?

#740 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 16. - 9:29

http://www.painthors...p?productID=864
Lóbetegségek c. könyv pl.

#741 Léda

Léda

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 129 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 16. - 10:30

Köszönöm.

#742 Jucc

Jucc

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.149 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 28. - 11:14

Nemrég olvastam a Lovasok címû Jillly Cooper könyvet. Most visszanéztem a hozzászólásaitokat és úgy vettem ki, hogy a következõ könyv- a Riválisok- a folytatása, vagy legalábbis kapcsolódik az elõzõhöz. Jól értelmeztem? Vagy csak a továbbiak (Poló, A férjszelidítõ) kapcsolódik ehhez? Vagy teljesen önálló mind? Vagy teljesen homály vagyok? :confused: Csak mert holnap megtámadom a könyvtárat és nem szeretnék össze-vissza olvasni! És néhány résznél úgy éreztem, hogy én ezt láttam filmen. Még az is beugott, hogy több részben adták le. Lehetséges?? Vagy túlvizualizáltam? :huh: Mellesleg ajánlom. Jó könyv. Bár néha találtam benne szakmai hibát, de azt betudtam fordításnak. Kicsit idegesített, hogy mindenki csinos, hogy kb. a második randi után általában eljegyzés van, hogy folyton szexelnek, és hogy méér adnak savanyú cukorkát a lónak, de ezek már csak az én kekeckedéseim. :gm:

#743 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 28. - 11:45

A Jucc féle könyvet (a fent emlitett okok miatt) nem olvastam, de útban van,úgyhogy akinek kell, irjon. Van még az Erdélyi Magdolna - féle Lovak c. könyvbõl is duplán, az egyik gazdit keres. :D

#744 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 28. - 11:50

Nemrég olvastam a Lovasok címû Jillly Cooper könyvet. Most visszanéztem a hozzászólásaitokat és úgy vettem ki, hogy a következõ könyv- a Riválisok- a folytatása, vagy legalábbis kapcsolódik az elõzõhöz. Jól értelmeztem? Vagy csak a továbbiak (Poló, A férjszelidítõ) kapcsolódik ehhez? Vagy teljesen önálló mind? Vagy teljesen homály vagyok? :confused:
Csak mert holnap megtámadom a könyvtárat és nem szeretnék össze-vissza olvasni!

És néhány résznél úgy éreztem, hogy én ezt láttam filmen. Még az is beugott, hogy több részben adták le. Lehetséges?? Vagy túlvizualizáltam? :huh:

Mellesleg ajánlom. Jó könyv. Bár néha találtam benne szakmai hibát, de azt betudtam fordításnak. Kicsit idegesített, hogy mindenki csinos, hogy kb. a második randi után általában eljegyzés van, hogy folyton szexelnek, és hogy méér adnak savanyú cukorkát a lónak, de ezek már csak az én kekeckedéseim. :gm:

Igen, igen :) Van film változata :D , és ott is folyton szexelnek, ezért nem nézhettem kiskoromban, mikor a Tv-ben adták :kir:
A savanyú cukorkára viszont a filmbõl nem emlékszem :D . A többire azért igen ;) :D

#745 Jucc

Jucc

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.149 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 28. - 12:03

A film is Lovasok címen ment? Vkinek megvan? Meg tudnám szerezni tõle kölcsibe, átírásra vagy akármi? A filmbõl csak a bárolásra emlékszem konkrétan, a szexre nem. Nyilván akkor még nem az foglalkoztatott. :dev: (Ja, és még egy idegesítõ momentum a könyvbõl: annyit isznak benne, mint a Dallasban. :rolleyes: )

#746 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 28. - 12:07

Igen Lovasok volt a címe. Nem, pont annyit isznak benne, mint amennyit szexelnek, bár azt hiszem fordított sorrendben történik a dolog. :gm: Nincs meg sajnos, de szerintem biztos letölthető valahonnan.

#747 Jucc

Jucc

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.149 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 28. - 13:09

Akik olvasták, tudnak válaszolni, hogy mennyire függnek össze a különbözõ könyvek? (tipara! Már érdeklõdöm a film után a másik topikban.)

#748 Fõnix

Fõnix

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 753 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 28. - 18:38

Sziasztok,eladásra kínálom az évek folyamán gyûjtött lovas könyveimet,szakkönyvek,szakkönyvnek nevezettek,ill.lovasregények(ezek póni clubbosak) reális áron. Érdeklõdni magánban kérném,ahhoz túl sok van,hogy ide begépelgessem.

#749 LLotti

LLotti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.028 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 29. - 9:06

A film letölthetõ, bár én csak angolul találtam meg(teljesen érthetõ, tényleg nem sok benne a szöveg :dev: ) asszem 8 részben volt. a könyvek összefüggenek, bár külön külön is jók(értsd: vannak azonos szereplõk, vannak olyan sztorik, amit az egyikben leír, a másikban csak megemlít, de külön is értelmes.) Ja, és van még az apassionata v mi....

#750 mercedes79

mercedes79

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.435 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 29. - 20:51

Sziasztok,eladásra kínálom az évek folyamán gyûjtött lovas könyveimet,szakkönyvek,szakkönyvnek nevezettek,ill.lovasregények(ezek póni clubbosak) reális áron.
Érdeklõdni magánban kérném,ahhoz túl sok van,hogy ide begépelgessem.

....megtelt a postaládád:(.....

" Félj, de légy bátor! "

www.szolohegyilovastanya.hu

#751 Fõnix

Fõnix

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 753 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 30. - 12:08

:) már rendeztem

#752 Angi

Angi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.074 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 3. - 7:49

Fõnix után akkor én is :) Ha valakit érdekel az Akadémia sorozat itt a lehetõség,1-10-ig megvan,szép,megkímélt állapotban.Egyben 20.000 magyar forint,vagy 2000/db,kivéve az 5.A militaryló kiképzése ez 3500Ft. Érd.priviben :yeah:

#753 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 3. - 7:58

Fõnix, magán ment. :)

#754 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 3. - 8:15

Tõlem is.

#755 Angi

Angi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.074 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 3. - 11:35

Fõnix után akkor én is :)
Ha valakit érdekel az Akadémia sorozat itt a lehetõség,1-10-ig megvan,szép,megkímélt állapotban.Egyben 20.000 magyar forint,vagy 2000/db,kivéve az 5.A militaryló kiképzése ez 3500Ft.

Érd.priviben :yeah:

Már csak darabra megy,a Militaryló kiképzése,és a Cavaletti,díjlovaglás,díjugratás elkelt :)

#756 medlenn

medlenn

Új vendég

• Fórumtag
  • 10 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 14. - 21:30

Sziasztok!

Találtam egy honlapot, ahova valaki feltöltötte a Ló- és pónigondozás kézikönyvét.

rdi-board

Színes, teljes, pdf,

Jó olvasást!

#757 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 14. - 22:04

..

Edited by moon, 2009 szeptember 14. - 22:04.

#758 Timsili

Timsili

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.326 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 21. - 12:08

sziasztok! Brudermann Rezsõ A ló idomítása- Napi leckék címû könyvét keresném. Ha esetleg vkinek még meglenne... Nem baj, ha nem akarja eladni, nekem fénykép formátumban is jó lenne... :rolleyes:

#759 Somogyi Zsolt

Somogyi Zsolt

Új vendég

• Fórumtag
  • 5 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 24. - 16:29

Keresem a Nemzeti Múzeum anyagából összeállított " Nergek(?)" címû könyvet! Megkeresést magánban kérek! Köszönettel: S. Zsolt

#760 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 13. - 5:46

Keresem Bódai József: A Kisbéri és a Királyi ménesbirtok története c. könyvet! Minden megoldás érdekelhet. Magánban keressetek ez ügyben.