Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Lovas könyvek

• Please log in to reply
881 válasz a témához

#681 seva83

seva83

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 81 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 25. - 14:11

Sziasztok! Én tanácsot kérnék Tõletek, akik elolvassátok ezt a pár sort. Kedvtelésbõl a gyerekeknek elkezdtem lovas meséket írni. Egyik másik igen jól sikerült, házi kiadásban elkészült és imádják a kölykök. Három mesét kipofoztam kiadhatóra, de nem találtam meg a módját, hogyan adhatnám ki. Én amolyan író vagyok, nem pedig ügynök, úgyhogy nem tudtam elindézni magamnak. Egyébként az elsõ amit kiadnék egy szinezõ mesekönyv arról, hogy hogyan lettek színesek a lovak. A második arról szól, hogyan alakultak ki a lófajták, a harmadik pedig egy csikó szemszögébõl írja le élete elsõ néhány hónapját. Ha valaki tanáccsal tudnak szolgálni, esetleg konkrétan könyvkiadással foglalkozik és érdekelné, jelezzen! köszi, seva

#682 Zozó16

Zozó16

Új vendég

• Fórumtag
  • 2 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 26. - 13:26

Sziasztok. Az érdekelne, hogy nincs-e valakinek Monty Roberts könyve eladó vagy nem-e tudja, hogy holl lehetne beszerezni, mert eddig nem nagyon sikerült sehonnan. Elõre köszönöm.

#683 Hosszúhomlok

Hosszúhomlok

A multimédium

• Támogató
  • 1.895 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 26. - 13:38

A lovasboltok hemzsegnek a könyveitõl.

#684 Szehmet

Szehmet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.201 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 26. - 19:30

A lovasboltok hemzsegnek a könyveitõl.

Sajnos,ez nem igaz,mert csak az új könyvét lehet kapni(Életem lovai).Se"Az igazi suttogó"-t,se a"Shy Boy"-t nem lehet már megvenni. :( Én is kerestem,mert ajándékba akartam venni,de nincs.Van Monty Robertsnek magyarországi weblapja,ott lehet zaklatni õket,hogy próbálják meg elintézni,hogy újból kiadják ezeket a könyveket.Én már érdeklõdtem,de minél többen piszkálják õket,annál elõbb sikerül valamit tenni. :)

#685 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 26. - 19:57

"Sima" könyvesboltba is érdemes bemenni.

#686 Szehmet

Szehmet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.201 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 3. - 16:26

Sajnos,ott sem lehet kapni.Beszéltem a Monty-s fiúkkal,és azon vannak,hogy kiadják megint,de még nem tudni,mikor.Talán antikváriumban érdemes körülnézni,de nem sok esély van rá :nem:

#687 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 3. - 16:39

Jilly Coopernek a sorozata: Lovasok,Riválisok,Polo,A férjszelídítõ.Érdemes az egész sorozatot elolvasni szerintem,csak ajánlani tudom én is. ;)

Csak pislogok, van negyedik rész??? :eek:
Aztán rákerstem a neten és látom, hogy ötödik is :eek: Apassionata címmel!!!
Holnap megyek könyvesboltba :gm: , addig is estleg infókat tud írni valaki? Csak úgy köbö, higy mire számítsak. Lehetnek annyira jók, mint az elõzõ három????

#688 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 3. - 17:09

Csak pislogok, van negyedik rész??? :eek:
Aztán rákerstem a neten és látom, hogy ötödik is :eek: Apassionata címmel!!!
Holnap megyek könyvesboltba :gm: , addig is estleg infókat tud írni valaki? Csak úgy köbö, higy mire számítsak. Lehetnek annyira jók, mint az elõzõ három????

Olvasom a negyediket! :yeah: Háát.. olyan Jilly Cooperes! :o :D Jó! ;)

#689 dorszika

dorszika

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 220 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 6. - 0:19

Sziasztok Én már olvasom az Apassiontat háát az már nem annyira lovas, de szerintem nagyon jo Jillys.

#690 szomjas szamár

szomjas szamár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.905 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 6. - 4:09

Sajnos,ott sem lehet kapni.Beszéltem a Monty-s fiúkkal,és azon vannak,hogy kiadják megint,de még nem tudni,mikor.Talán antikváriumban érdemes körülnézni,de nem sok esély van rá :nem:

"az igazi suttogót" tegnap láttam a "nagy lovas"-ban. lehet, hogy a másik is kapható.

#691 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 6. - 8:45

Tegnap megszereztem õket!!! Amíg keresték a raktár eldugott sötét zugai közt az utolsó Férjszelidítõt, beleolvastam az Apassionatába- óóóó, végre lesz gyerekük?? :eek: :D A Férjszelidítõ elsõ felénél tartok és van egy olyan érzésem, mintha Gorcsev Iván elõugrott volna a 14 karátos autóból és Ruthshire megyében bukkanna fel :D Egyet kell értenem veletek, tényleg nem Lovasokos (pedig azt hittem az lesz), de Jilly Cooperes :D :yeah:

#692 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 6. - 9:09

Szerencsére Cooper Cooper maradt! :D Nekem nagyon tetszik benne, hogy az elsõ könyvében ugyanaz a lendület van, mint a 2., 3., 4. könyvében! :yeah: Most James Herriot Az állatorvos is ember c. könyvét olvasom! Valahol szó volt róla itt a fórumon! Beszereztem én is! :yeah: Hihetetlen jó, csak ajánlani tudom! Éjjel 1-kor azért illett már aludnom, addig le sem bírtam tenni! :o Egy problémám azért van a Cooper könyvekkel, persze ez nem az õ hibája: így sem olcsók a könyvek, ráadásul a ragasztás miatt igazán kinyitni sem lehet, mert felcédulázódnak az a pár száz oldal. Inkább fizetnék érte kicsit többet, csak fûzve lennének! :(

#693 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 6. - 9:30

ÓÓóó, Herriot dokit is nagyon szeretem!! Rongyosra olvastam az Állatorvos is embert, Az állatorvos is nõs embert, A repülõ állatorvost, Az állatorvosi pályám kezdetént és az Élet dicséretét, sõt könyvtárban megtaláltam egy kisállatos könyvét is :kir: . Tipikusan azok a könyvek, amit nem tud az ember csak egyszer olvasni :) . A yorshirei emberkék szinte ismerõsök lesznek, Siegfried, Tristan, Jeff Mallock a pipájával, a házvezetõnõ, óóó és nem jut eszembe a menõ kisállatorvos ismerõse, akivel mindig óriási mennyiségû alkoholt isznak, persze anélkül, hogy akarná, csak nem lehet neki nemet mondani. Meg a kis betegek és még inkább a gazdáik is... Az az öreg házasppár akiknek a kecskéje karácsonykor lenyel valamit, amit igazából nem kellene és ott tartják vacsorára :ang: , jajjj, annyi kedvenc történetem van :) Láttam valamelyik nap az egyik netes könyvajánlóban a Minden élõ az ég alatt címû könyvét. Ezt ismeritek? Vannak benne új történetek, vagy csak egy új összeollózás, a már megjelntekbõl? Filmben sajnos csak németül láttam a történetekrõl egy sorozatot, ott nagyon furcsa volt, hogy olyan idõsek, meg vannak nyelvi nehézségeim is :dev:. Nincs meg valakinek dvdn magyar Herriot dokis film?

#694 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 6. - 9:35

Nekem van egy filmem angolul. :) Asszem, hogy "All creatures great and small" a címe.

#695 Szehmet

Szehmet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.201 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 6. - 9:38

Szomjas szamárnak!Most(9ó 37p)beszéltem a Nagy Lovassal,és csak "Az életem lovai"van meg náluk."Az igazi suttogó"nincs,és egyelõre nem is lesz.Várják,hogy valaki kiadja :)

#696 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Nincs meg valakinek dvdn magyar Herriot dokis film?

Nemrég volt a tévében Az állatorvos is ember c. könyvébõl készült film! :rolleyes:

#697 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Az nekem könyvben. Ángliusul.

#698 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 6. - 9:44

Huhh, azért angolul nem kezdenék neki, úgy egy könyv köbö egy hónapig tartana :rolleyes: :D (ha semmi mást nem csinálnék...) Mackó! Láttad? Esetleg nincs meg :D ? MIlyen volt, volt benne a könyvbõl történet? Zapolya! Mekkora angol tudással nézhetõ a film? Esetleg meg tudnánk oldani... :D ?

#699 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 6. - 10:07

Sajnos nem láttam a filmet, viszont itt a fórumon a Herriot mizéria abból indúlt ki! :gm: Megpróbálok utána nézni, hol is volt szó róla! ;)

http://www.paci.hu/f...opic=735&st=600
Itt a link, remélem jó! A lovas filmek topicban volt szó róla, dec 26-án volt a film!

#700 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 6. - 10:11

Zapolya! Mekkora angol tudással nézhetõ a film? Esetleg meg tudnánk oldani... :D ?

Nem kell hozzá sok angoltudás. Utánajárok, hogy megoldható-e, az eredeti dvd-t nem küldeném el, mert ajándék volt.

#701 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 6. - 10:19

Mackó! Köszönöm :) , már írtam is :) Zapolya! Hááát, leköteleznél ;) . :D Megértelek, én sem adnám ki a kezembõl az eredetit. Óóó, dejó lenne

#702 szomjas szamár

szomjas szamár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.905 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 6. - 10:27

Szomjas szamárnak!Most(9ó 37p)beszéltem a Nagy Lovassal,és csak "Az életem lovai"van meg náluk."Az igazi suttogó"nincs,és egyelõre nem is lesz.Várják,hogy valaki kiadja :)

kedves Szehmet, én hiszek neked! kérlek te is tedd ezt....tegnap vettem ott pár cuccot és LÁTTAM! hogy aztán elfogyott, hmmmm, vagy a liba nem tuggya mi van bent, ezt én nem tudhatom. remélem nem haragszol, hogy megszólítottalak? :D :kocc:

#703 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 6. - 10:45

Azért jó volt keresgélni a Herriot könyvet, mert így az Alexandrán rábukkantam még egy hiányzó Lucy M. Montgomery könyvre (A kék kastély)! :yeah: Lelkesen begyûjtöttem azt is! Na jó, ez OFF volt...

#704 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 6. - 10:57

A Monty könyveknek a férjem is utánajárt, mert akart nekem venni szülinapomra (november eleje) és még a kiadót is felhívta, de sehol nem lehetett kapni, sõt, a kiadó úgy nyilatkozott, hogy igen, nyomtak 200 000 pld-t és kész. Kösz. Végül egy Monty dvd-t kaptam. :)

Én nézegettem a www.antikvarium.hu oldalon ott még a szerzõk között sincs, ha jól emlékszem.
Nagyon örülnék, ha úja kiadnák, bár Daraby barátnõm épp karácsony elõtt adta kölcsön kiolvasásra az összeset, na de ezek kellenek, hogy ott legyenek a polcon! :)
Egy könyve van meg: a "Lovak az életemben" mégpedig dedikálva. :)

James Herriott nekem is nagy-nagy kedvencem, sok könyvét többször is átolvastam, nagyon szépen megelevendnek a történetek, imádom õket!

http://en.wikipedia....i/James_Herriot
http://www.jamesherriot.org/

#705 Huxley

Huxley

Fórumgazdi

• Admin
  • 2.920 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 6. - 11:31

Hú, erre már én is gondoltam, hogy össze kéne írni a Herriot-könyveket, mert annyiféle kiadásban jelentek meg, hogy ez totál összezavarja az embert, jönnek a duplikált példányok (meg a boldog rokonok, barátok, ismerõsök, akik megkapják õket :D ).

Az eredeti angol kiadás kötetei:

1. If Only They Could Talk (1970)
2. It Shouldn't Happen to a Vet (1972)
3. Let Sleeping Vets Lie (1973)
4. Vet in Harness (1974)
5. Vets Might Fly (1976)
6. Vet in a Spin (1977)
7. James Herriot's Yorkshire (1979)
8. The Lord God Made Them All (1981)
9. Every Living Thing (1992)
10. James Herriot's Cat Stories (1994)
11. James Herriot's Favourite Dog Stories (1995)

Az amerikaiak túl rövidnek találták, ezért több kötetet öszevonva jelentettek meg:

All Creatures Great and Small 1+2
All Things Bright and Beautiful 3+4
All Things Wise and Wonderful 5+6

A magyar kiadás is a fenti példát kezdte követni. Bonyolítja a helyzetet, hogy több kiadó is nekifutott, nem tudom, hogy van-e olyan, amelyiknek sikerült az összeset kiadnia. Nekem 5 kötetem van magyarul, 3 különbözõ kiadótól, illetve könyvtárból vettem ki még régen egy negyedik kiadó által kiadott példányokat - az az õsrégi kadás volt az, amelynek a címei alcímként megtalálhatóak pár újabb kiadáson is (ezeket itt zárójelbe tettem):

Apraja-nagyja megbabonázott (Állatorvosi pályám kezdetén) 1+2
Az állatorvos is nõs ember 3+4
A repülõ állatorvos 5+6
Õ is isten állatkája 8
Minden élõ az ég alatt (Egy állatorvos újabb feljegyzései) 9
Kutyák a rendelõmben (két kötetes) 11

Amit nem tudtam hová tenni:
Az élet dícsérete (Egy állatorvos történetei) ?
Az állatorvos is ember ?

Ha tudtok valamit ezzel kapcsolatban, vagy tudjátok még bõvíteni a listát, kérlek írjatok! Köszi. :)

#706 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 6. - 11:40

Ez a Minden élõ az ég alatt akkor teljessen új történetek? Ezzel az Õ is isten állatkájával még soha nem talákoztam. Milyen? Sajna nem tudom bõvíteni a listát, én is több kiadótól vadászgattam össze. De otthon majd megnézem pontosan

#707 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 6. - 11:50

Apraja-nagyja megbabonázott (Állatorvosi pályám kezdetén) 1+2
Az állatorvos is nõs ember 3+4
A repülõ állatorvos 5+6
Õ is isten állatkája 8
Minden élõ az ég alatt (Egy állatorvos újabb feljegyzései) 9
Kutyák a rendelõmben 11

Amit nem tudtam hová tenni:
Az élet dícsérete (Egy állatorvos történetei) ?
Az állatorvos is ember ?

Ha tudtok valamit ezzel kapcsolatban, vagy tudjátok még bõvíteni a listát, kérlek írjatok! Köszi. :)

Nekem a mostani könyvemben így szerepel egy lista-részlet:
Az állatorvos is ember
Az állatorvos is nõs ember
A repülõ állatorvos

Egyébként a Kutyák a rendelõmben két kötetes (tudtommal :rolleyes: )!
Még megnézem otthon hátha ír még valamit!

#708 Huxley

Huxley

Fórumgazdi

• Admin
  • 2.920 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 6. - 12:13

Ez a Minden élõ az ég alatt akkor teljessen új történetek?

Ha még nem olvastad, akkor neked igen. :)

Ezzel az Õ is isten állatkájával még soha nem talákoztam. Milyen?

Így kezdõdik: "Amikor a kapu rám dõlt, tudtam, hogy végre otthon vagyok." :D

Mackó, a neten én is láttam Kutyák a rendelõmben 2. kötetet, úgyhogy akkor az valószínûleg tényleg kettõ. Átírtam. Akkor amit én olvastam, az csak a fele volt?

#709 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 6. - 12:27

Így kezdõdik: "Amikor a kapu rám dõlt, tudtam, hogy végre otthon vagyok." :D

Akkor jól kezdõdik :D

#710 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 6. - 12:53

Mackó, a neten én is láttam Kutyák a rendelõmben 2. kötetet, úgyhogy akkor az valószínûleg tényleg kettõ. Átírtam. Akkor amit én olvastam, az csak a fele volt?

Az oldalszámokat kellene összehasonlítanod, mert a betûk között lehet eltérés, de akkora nem, hogy ne tûnjön fel a vastagsága alapján.

A Minden élõ az ég alatt is szerepelt a könyvemben a felsorolásba, csak nem tudom pontosan helyileg mi elõtt-után, annak is utána nézek.

Az a baj, hogy vannak olyan életrajzi leírások (más szerzõvel kapcsolatba találkoztam vele), hogy a mûveit idõrendbe tûntetik fel, de a tartalom szerint nem úgy következnek egymás után! Monthomery pl össze-vissza irogatta az egyik sorozatát, még szerencse, hogy nem a fõszereplõ haláláról szóló kötetet írta meg elõször! :rolleyes:

#711 Szehmet

Szehmet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.201 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 6. - 13:17

kedves Szehmet, én hiszek neked! kérlek te is tedd ezt....tegnap vettem ott pár cuccot és LÁTTAM! hogy aztán elfogyott, hmmmm, vagy a liba nem tuggya mi van bent, ezt én nem tudhatom. remélem nem haragszol, hogy megszólítottalak? :D :kocc:

Miért haragudnék :D Elvégre ezért van a fórum,nem?Mellesleg nekem is 3 példány kéne Monty könyvébõl. :)

A Monty könyveknek a férjem is utánajárt, mert akart nekem venni szülinapomra (november eleje) és még a kiadót is felhívta, de sehol nem lehetett kapni, sõt, a kiadó úgy nyilatkozott, hogy igen, nyomtak 200 000 pld-t és kész. Kösz. Végül egy Monty dvd-t kaptam. :)

Én nézegettem a www.antikvarium.hu oldalon ott még a szerzõk között sincs, ha jól emlékszem.
Nagyon örülnék, ha úja kiadnák, bár Daraby barátnõm épp karácsony elõtt adta kölcsön kiolvasásra az összeset, na de ezek kellenek, hogy ott legyenek a polcon! :)
Egy könyve van meg: a "Lovak az életemben" mégpedig dedikálva. :)

Én az antikvárium.hu-n elõjegyeztettem.Ott van a szerzõk között,próbáld újra :)

#712 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 6. - 14:16

Visszatérve, nekem volt már olyan érzésem James Herriot könyvvel kapcsolatban, hogyy az ebben szereplõ összes történetet olvastam már egy (max egy-két) másik könyvben. Most nem tudom megnézni, hogy melyik volt ez... Nektek nem volt ilyen? Amúgy nekem kettõ darab Igazi suttogóm van. Esetleg, ha nem boltból is jó valakinek...

Edited by Lótuszvirág, 2009 január 6. - 14:16.

#713 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 6. - 14:48

Amúgy nekem kettõ darab Igazi suttogóm van. Esetleg, ha nem boltból is jó valakinek...

Igenis, jeletkezem! (Hacsak vki nem elõzött meg privátban. :) )

#714 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 6. - 16:18

ÉÉéééééééééééééés Messi elõször, Messi másodszor, .............. senki többet??? Messi harmadszor!! A könyv elkelt!!! Amúgy soha nem olvasott, nem nyitogatott szinte érintetlen állapotú (nem úgy mint az elõdje :D ) könyvecske. Ha írsz címet bolti ár+postaköltségért fel is adom holnap :)

#715 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 6. - 16:32

ÉÉéééééééééééééés Messi elõször, Messi másodszor, .............. senki többet??? Messi harmadszor!!
A könyv elkelt!!!
Amúgy soha nem olvasott, nem nyitogatott szinte érintetlen állapotú (nem úgy mint az elõdje :D ) könyvecske. Ha írsz címet bolti ár+postaköltségért fel is adom holnap :)

Mivel más nem hõbörgött, hogy izé... Nagyon köszönöm! :)
Privát megy! :)

#716 Vessy

Vessy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 809 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 6. - 18:10

Megvan valakinek Michel Robert könyve? Nem tudjátok, hogy lehet-e kapni valahol itthon?

#717 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 6. - 21:38

James Herriotos könyvel jól jártam: hirtelen felindulásból megrendeltem az"Állatorvos is nõs embert". Kiderült, hogy a régi kiadású "Egy állatorvos történetei" u.az, csak néhány fejezettel bõvitve.

#718 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 7. - 8:26

Én úgyanígy jártam :D

#719 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 7. - 8:32

Igaza volt annak, aki feltételezte, hogy a történetekkel már máshol is találkozott! Tegnap olvastam az elszabadult disznókról és lóról. Na, azt valahol láttam már! :rolleyes: És... Máris belefutottam egy border terrierbe az egyik fejezetben! :yeah: Tudtam én, hogy hallgatni kell a dícsérõ szavakra és könyvet kell rendenem! :gm: :D Azt hiszem hamarosan megint jöhet a GLS futár! :o :dev:

#720 Szehmet

Szehmet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.201 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 17. - 19:08

Most olvasom Farkasházy:Overdose címû könyvét.Ennek örömére elkezdtem nézni a youtube-on a versenyeit :)
Azért ez nem semmi :D