Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Lovas könyvek

• Please log in to reply
881 válasz a témához

#561 Amira

Amira

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 383 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 16. - 12:10

Mongol, az a könyv nekem megvan. A teendõk a lótenyésztés körül, meg a Híres ménesek megszûnésének okairól is megvan. Igaz még nem nagyon olvasgattam, csak 1x belenéztem találomra a Teendõkbe, valami széna-szalma abrakolási arányról volt szó.Egyébként 1829 és 1847-es kiadások!

Edited by Amira, 2006 május 16. - 12:11.

#562 terembura

terembura

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 917 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 18. - 16:41

Megvételre vagy kölcsön keresem Haraszti - Zöldág: Szülészet és szaporodásbiológia címû könyvet. Vizsgához kellene!

#563 Fibi

Fibi

Csikó

• Fórumtag
  • 123 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 18. - 20:02

Nem tudna valaki kölcsön adni nekem, egy Fiatal hátasló kiképzéze cimü könyvet??? :D Nagyon vigyáznék rá igérem, amit kiolvastam vissza adom!!!! :ang:

#564 herites

herites

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 869 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 19. - 17:00

Ha bescannelem, ráküldök egy szövegfelismerõt és emilben átküldöm az jó lesz?De ezt még ne vedd készpénznek, elõször rá kell venni haveromat h hadd scanneljek nála 200sok oldalt

#565 The Oldenburgi

The Oldenburgi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.562 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 19. - 17:03

Nem tudna valaki kölcsön adni nekem, egy Fiatal hátasló kiképzéze cimü könyvet??? :D Nagyon vigyáznék rá igérem, amit kiolvastam vissza adom!!!! :ang:

Hozzászólás megtekintése

én oda tom adni. mikor, hol talizzunk? vagy magán...

#566 Guest_Yasmin_*

Guest_Yasmin_*
  • Guests

Közzétéve 2006 május 19. - 18:32

Ha bescannelem, ráküldök egy szövegfelismerõt és emilben átküldöm az jó lesz?De ezt még ne vedd készpénznek, elõször rá kell venni haveromat h hadd scanneljek nála 200sok oldalt

Hozzászólás megtekintése

Szerinted ha könyvet kér, akkor mennyire érdekli egy nagy adag txt?

#567 rorsi

rorsi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 111 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 31. - 12:16

Kaptam egy kollégámtól (nem lovas) egy könyvet a minap azzal, hogy ott porosodott a nyaralójában, nem érdekel-e.Alois Podhajsky: Kis lovas tankönyv (Kleine Reitlehre), 1989, AgroinformÁdám Zoltán és Ádám Zoltánné fordításábanCsak ajánlani tudom azoknak, akik fiatal lovak tanításával foglalkoznak és mindenkinek, aki lovagol.Podhajsky a Spanyol Lovasiskolában töltött el 26 évet mint intézetvezetõ, oktató és belovagló.A klasszikus lovaglás alapelveirõl szól onnantól kezdve, hogy belépünk a fiatal ló boxába.Hihetetlenül értelmesen, logikusan írja le a problémákat, annak jeleit a lovon, és ezek megoldásának lehetõségeit.És én ebben látom elõnyét sok hasonló témájú könyvvel szemben.A bevezetõbõl egy idézet:"A lovasnak is ismernie kell a lovát, úgy testi, mint szellemi adottságait illetõen. Tehát nemcsak a ló anatómiájával kell tisztában lennie és az egyes izmok és ízületek funkcióit kell ismernie, de pszichológus is legyen, hogy belelásson négylábú partnerének érzéseibe és reakcióiba. Csak ha ez sikerül, kerüli el a lovas, hogy idomításnál a lova kedvetlen és besavanyodott legyen..."

#568 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 5. - 18:43

Hát igen. Emlékszem, kb. 2 éve ImRe kapott erre rá, elkezdte fordítani ( a nagyobbik kiadást, azt hiszem, a Klassische Reitkunstot. Hiába, ez egy jó könyv.

#569 palkó

palkó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 38 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 6. - 21:38

Ma kaptam meg Csepin Péter "Lakásunk volt paripánknak háta..." címû könyvét. Gondoltam, beleolvasok... a felén már túl is szaladtam. Nagyon kellemes olvasmány! A csepinpeter@freemail.hu emilen lehet megrendelni. Ajánlom mindekinek! Üdv: Palkó

#570 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 17. - 6:43

Író-olvasó találkozó!Kiss Attila - Altináj címû regénye alapján beszélgetés a szerzõvel õseink életérõl, az úgynevezett "sámán-jelenségrõl".ÕSEINK EREDETÉVEL KAPCSOLATOS VITÁS, TISZTÁZATLAN KÉRDÉSEK.Érdeklõdni: Kiss Attila / 06-30-9-826-505(A könyv)

#571 Jucc

Jucc

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.149 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 17. - 21:42

Kaptam ma egy lovas albumot. A National Geography adta ki. Kisalapú, vastag kiadvány és csudiszép paccok vannak benne!A szöveg kissé bárgyú, de a képek gyönyörûek! (meg az ára is:5500 Ft, de láttam én már 12 ezerért is meseszép albumot, szóval ez még baráti)

#572 Pierrot

Pierrot

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 563 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 18. - 17:54

A National Geography féle Lovak címû könyv nekem is megvan..gyönyörû tényleg!Tudnám ajánlani Monthy Roberts könyveit: Az igazi suttogó,Lovak és emberek,Shy boy(----ez a kedvencem!na és persze az örök kedvenc, a Suttogó!

#573 Jucc

Jucc

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.149 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 19. - 21:01

Nem voltam oda a Suttogóért! Óriási problémám a lovas (és kutyás) regényekkel (és filmekkel), hogy legtöbbjük szomorú, van bennük vmi nagy trauma.

#574 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 1. - 20:50

Megjelent a Lovasakadémia 13. kötete: A jól képzett lóÚjra kapható a Lovasturizmus címû könyv is és a Military ló kiképzése elõkészület alatt van, de lehet, hogy már kapható.

#575 kamilla

kamilla

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 858 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 1. - 21:04

A Lóbetegségek címû könyv, újra elérhetõ. Sajnos elég húzós az ára, ezért szeretném valakitõl egy fénymásolás erejéig kölcsönkérni max. 1hétre.Elõre is köszönöm.

#576 realcowboy

realcowboy

Magnum

• Fórumtag
  • 8.060 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 1. - 21:06

Megmondanád ki-kik írták?Netán a kiadót? :)

#577 realcowboy

realcowboy

Magnum

• Fórumtag
  • 8.060 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 1. - 21:16

Megtaláltam. Tényleg csúnya!Dr. Horváth Zoltán Lóbetegségek Várható szállítási idõ: 1 - 4 munkanap Ár: 7 900 Ft Internetes kedvezmény: 10% Internetes ár: 7 110 Ft :D

#578 realcowboy

realcowboy

Magnum

• Fórumtag
  • 8.060 hozzászólás

Közzétéve 2006 szeptember 9. - 19:03

Elõkerestem ezt a topicot a pince mélyérõl, de úgy tûnik, csak én monologizálok benne.Ha valaki gerjedne netán-tán Hecker- Bodó Lótenyésztõk kézikönyvére, az jelezze.2400.-Ft Jó állapotú antikvár könyv.Budapestre ingyér szállítják, vidékre tán 399 forintért.Aki kéri, annak leszek olyan cuki és elküldetem. Az új ára vagy öt rugó minimum.Sokat segít a felesleges kérdések feltevése helyett, jó szívvel ajánlom minden kedves lótartónak.

#579 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2006 szeptember 9. - 20:05

Ha a bookline a szállító, akkor Budapesten is 399 ft a szállítás szeptember 1-tõl, sõt az antikvár könyvekre mindig kellett fizetni. Viszont már 3 helyen átvehetõek a könyvek.

#580 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2006 szeptember 13. - 11:51

Elõkerestem ezt a topicot a pince mélyérõl, de úgy tûnik, csak én monologizálok benne.Ha valaki gerjedne netán-tán Hecker- Bodó Lótenyésztõk kézikönyvére, az jelezze.2400.-Ft Jó állapotú antikvár könyv.Budapestre ingyér szállítják, vidékre tán 399 forintért.Aki kéri, annak leszek olyan cuki és elküldetem. Az új ára vagy öt rugó minimum.Sokat segít a felesleges kérdések feltevése helyett, jó szívvel ajánlom minden kedves lótartónak.

A (csaknem?!) mindentudó mesternek talán van tippje egybizonyos Nezvorov (avagy (Nevzorov?!?) n. szerzõ lovas "oktató" "tankönyve" vonatkozásában... ;) Beszerzési forrás etc. Parttalan kíváncsiság és tudásszomj okán :D hódolatom :)

#581 Shagya

Shagya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 404 hozzászólás

Közzétéve 2006 szeptember 13. - 11:59

Feribácsi:Ugyan nem engem szólítottál meg, de gondoltam válaszolok, ha már egyszer Nevzorov-tanítvány volnék, vagy mi a szösz.A könyv egyenlõre csak orosz nyelven érhetõ el és ennek megfelelõen csak Oroszországban lehet kapni. De ha esetleg jól beszéled az említett nyelvet, akkor talán Lidia Nevzorovától tudsz rendelni egy példányt.Az õ email címe: lidia@hauteecole.ru

#582 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2006 szeptember 13. - 12:09

Feribácsi:Ugyan nem engem szólítottál meg, de gondoltam válaszolok, ha már egyszer Nevzorov-tanítvány volnék, vagy mi a szösz.A könyv egyenlõre csak orosz nyelven érhetõ el és ennek megfelelõen csak Oroszországban lehet kapni. De ha esetleg jól beszéled az említett nyelvet, akkor talán Lidia Nevzorovától tudsz rendelni egy példányt.Az õ email címe: lidia@hauteecole.ru

Kösz!!!!!!!!! ;) Én ugyan voltam kint Novoszibirszkben csere-tanulmányúton 2 hétig,de ez az orosz kevés a könyvhöz ;) Ámde párom anyanyelvi szintû orosztudással bír....s ez bizakdással tölt el :rolleyes:

#583 Shagya

Shagya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 404 hozzászólás

Közzétéve 2006 szeptember 13. - 12:17

Hát hajrá! :)Õszintén szólva én is nagyon kíváncsi lennék a könyvre, de az orosz nyelvhez semmi közöm... angol kiadás meg a legoptimistább jóslatok szerint se várható tavasz elõtt... :(

#584 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2006 szeptember 13. - 12:36

Hát hajrá! :)Õszintén szólva én is nagyon kíváncsi lennék a könyvre, de az orosz nyelvhez semmi közöm... angol kiadás meg a legoptimistább jóslatok szerint se várható tavasz elõtt... :(

Upsz! Akkor hogy lehetsz Nevzorov-tanítvány,ha nem is olvastad?! Honnan van info,anyag,ismeret ;)

#585 Shagya

Shagya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 404 hozzászólás

Közzétéve 2006 szeptember 13. - 12:42

A könyvbõl készült filmhez van angol felirat, illetve van egy "online iskola" ahol Nevzorov felesége és személyes tanítványai tanítanak minket. Rengeteg írást, képet és néhány videót is feltesznek idõrõl idõre és mindeközben készségesen válaszolnak bárkinek a kérdéseire. Természetesen mindezt teljesen ingyen.

#586 ImRe

ImRe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.250 hozzászólás

Közzétéve 2006 szeptember 13. - 12:50

Ez most itt jo hely annak az idezetnek, hogy "konyvbol/forumrol nem lehet megtanulni lovagolni"? :gm:

#587 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2006 szeptember 13. - 12:51

A könyvbõl készült filmhez van angol felirat, illetve van egy "online iskola" ahol Nevzorov felesége és személyes tanítványai tanítanak minket. Rengeteg írást, képet és néhány videót is feltesznek idõrõl idõre és mindeközben készségesen válaszolnak bárkinek a kérdéseire. Természetesen mindezt teljesen ingyen.

Megosztanád velm az online elérhetõséget? Lekötelezel....

#588 Shagya

Shagya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 404 hozzászólás

Közzétéve 2006 szeptember 13. - 13:06

Feribácsi:http://www.hauteecole.ru/

Ez most itt jo hely annak az idezetnek, hogy "konyvbol/forumrol nem lehet megtanulni lovagolni"? :gm:

Pedig a Natural Horsemanship első két szintjét is így tanultam meg...

Edited by Shagya, 2006 szeptember 13. - 13:06.

#589 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2006 szeptember 13. - 14:48

Biztos?! :D Hátha sikerül! A remény hal meg utoljára.... :dev: Tréfán kívül: ennek is 2 oldala van,az elmélet és a gyakorlat. Ízlés kérdése,h.ki melyik oldalról kezdi enni a kukoricacsövet :D Szerintem érdemes (és szerfelett hasznos) alapos elméleti fölkészülés birtokában "átültetni" a gyakorlatba :)

#590 ImRe

ImRe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.250 hozzászólás

Közzétéve 2006 szeptember 15. - 6:25

Odaig rendben van. De szar dolog amikor az ember azt hiszi, hogy erti, hogy mi van oda irva, pedig dehogy.Persze meg lehet tanulni mindent konyv alapjan probalkozva, tanar nelkul is, de en speciel annyi lovat nem akarok tonkre tenni. Meg hat ven is vagyok mar ahoz, hogy szarra torjem magam megegyszer :gm:

#591 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2006 szeptember 15. - 9:26

Szegény, öreg (vén) ImRe... :yeah: :D

#592 Shagya

Shagya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 404 hozzászólás

Közzétéve 2006 szeptember 15. - 12:04

Nem tudom, hogy érdekelhet-e valakit rajtam kívül, de Októberben a Frankfurti Könyvkiállításon kerül bemutatásra Nevzorov bácsi könyvének angol változata, The Horse: Curcified and Risen címmel. Ami reményt ad arra, hogy most már tényleg csak hetek kérdése és beszerezhetõ lesz a mû.

#593 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2006 szeptember 22. - 14:33

Fibi,keresed még a fiatal hátasló kiképzése c. könyvet?Nekem megvan.Igaz idõm még nem volt elolvasni:DKi olvasta a Lovasok c. könyvet?Vélemények?

#594 Burnusz

Burnusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 91 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 11. - 11:42

Jelenleg most olvasom a "Lovasok" c. könyvet, nekem teteszik. Csak picit vaskos a könyv :)Megvan valakinek Halász György: telivérek c. könyve?

#595 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 11. - 17:53

A "picit" vaskos,sztem enyhe kifejezés.Elõször megijedtem,mikor levettem a polcról.Mikor meg a 300. oldalnál jártam,attól ijedtem meg,hogy nem szabad ilyen gyorsan olvasni,mert hamar "elfogynak" az oldalak.Aztán az uccsó 100 oldal igen hamar elrepült....ÉSSSS most nincs lovas könyv,amit olvassak!!!!Mondjon vki vmi jó lovas könyvet! :D

#596 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 11. - 19:22

A lovas élet, -ami azóta már meg is szûnt- kerek négy éve "küldi" a könyvet :mad: :mad: Többször hívtam õket telefonon még akkor, hogy ha megígérték, akkor teljesítsék. Hát nem jött össze nekik.

#597 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 11. - 19:44

Jajj naaa nem arra gondoltam :kir: :D :D Hanem arra aminek az utódja most a PEgazus...

#598 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 12. - 7:52

A lovas élet, -ami azóta már meg is szûnt- kerek négy éve "küldi" a könyvet :mad: :mad: Többször hívtam õket telefonon még akkor, hogy ha megígérték, akkor teljesítsék. Hát nem jött össze nekik.

Az a Nemzetközi Lovas Magazin volt. Én is ugyanígy megszívtam velük... Szemét egy társaság. :mad:

#599 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 12. - 12:34

A Lovasok címû könyvet Jilly Cooper írta vagy másikra gondoltok?

#600 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 12. - 14:58

A Lovasok címû könyvet Jilly Cooper írta vagy másikra gondoltok?

Igen,erre a könyvre gondolunk(legalábbis Én:) )