Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Lovas könyvek

• Please log in to reply
881 válasz a témához

#521 szomi

szomi

Új vendég

• Fórumtag
  • 1 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 12. - 12:56

Sziasztok!Keresem Hetey Sándor György: Debrecen város törzsménesének története c. könyvét megvételre illetve fénymásolásra.Érdekelne továbbá a debreceni nónioszok története is. Bármilyen internetcím könyvesbolt cím, vagy bármilyen segítség érdekel. Aki tud, kérem segítsen nekem nagyon fontos lenne. Segítségeteket elõre is nagyon szépen köszönöm! szomi

#522 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 14. - 8:57

Néhány antikvárium címe:antikvarium1antikvárium2antikvarium3Az elsõnél új könyvek is vannak!

#523 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 18. - 17:14

Remélhetõleg még karácsony elõtt megjelenik a "LÓHERBA” címû fitoterápiás lovas könyv, dr. Mátray Árpád lektorálásában, a Nagy Lovas Kft. támogatásával, úgy, hogy az õ boltjaikban biztosan meg lehet majd kapni, talán már karácsony elõtt!

Hozzászólás megtekintése

Már kapható azt hiszem 3500Ft-ért!

#524 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 19. - 14:53

Kedves Lovastársak!Most olvasom Brudermann Rezsõ által irt és 1903-ban megjelent kiskönyvét a Ló kiképzésérõl, és hihetelenül jó csak ajánlhatom mindenkinek (449 Ft). :yeah:

#525 Cs.A.

Cs.A.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 81 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 21. - 22:05

Megválnék az alábbi lovas könyvektõl:Az elõbb említett Brudermann Rezsõ féle A ló idomítása, reprint: 300 Ft elkelt! Hasonló másik reprint füzet: A lófelszerelés kézikönyve: 200 Ft elkelt! Dászkál György: Lóisme reprint, eredeti kiadás 1898, kemény fedelû, 515 oldal: 2500 Ft elkelt! Hans-Jörg Schrenk: Az értelmes ló 600 Ft elkelt! Vér Imre: Túralovaglás 800 Ft elkelt! Flandorffer Tamás / Hajas József: Ló és lovaglás 1000 FtAgócs - Kokjáthy - Kovács: A futószárazás: 900 Ft elkelt! Lovas kézikönyv, errõl leginkább csak azt tudom mondani hogy nagy, vastag, keményfedelû, sok színes képpel: 2000 Ft

Edited by Cs.A., 2006 március 2. - 10:20.

#526 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 22. - 6:22

Cs.A. Privát üzenet ment!

#527 Tequila

Tequila

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 180 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 22. - 12:19

Remélhetõleg még karácsony elõtt megjelenik a "LÓHERBA” címû fitoterápiás lovas könyv, dr. Mátray Árpád lektorálásában, a Nagy Lovas Kft. támogatásával, úgy, hogy az õ boltjaikban biztosan meg lehet majd kapni, talán már karácsony elõtt!

Hozzászólás megtekintése

Már kapható azt hiszem 3500Ft-ért!

Hozzászólás megtekintése

Én már meg is szereztem, 3700 Ft.Elég igényes, keménykötésû könyv.

#528 tücsök

tücsök

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.282 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 22. - 13:36

Én is láttam már kommerszéknál :D A pénztár mellett.

#529 Kanga

Kanga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 74 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 5. - 19:41

törölhetõ

Edited by Kanga, 2006 február 15. - 23:06.

#530 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 5. - 20:50

Kedves Lovastársak!Most olvasom  Brudermann Rezsõ által irt és 1903-ban megjelent kiskönyvét a Ló kiképzésérõl, és hihetelenül jó csak ajánlhatom mindenkinek (449 Ft). :yeah:

Hozzászólás megtekintése

Hol szerezted, Laci?! Nálam van egy példány, de kölcsönben, már vagy fél éve könyörgök, hogy még ne, még ne kelljen visszaadni. (Mostmár azon gondolkodom, lefénymásoltatom valahol...:() De szivesen megvenném.

#531 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 5. - 23:05

Kedves Lovastársak!Most olvasom  Brudermann Rezsõ által irt és 1903-ban megjelent kiskönyvét a Ló kiképzésérõl, és hihetelenül jó csak ajánlhatom mindenkinek (449 Ft). :yeah:

Hozzászólás megtekintése

Nekem még az originál van! :P Olyan igazi fincsi öregkönyv-illatú. :)

#532 bivak

bivak

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 163 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 21. - 20:25

A VATERAN láttam, ha valaki esetleg érdekel ez a könyv: A Lóismeret Kézikönyve 1896-ból. A M. K. honvédség oktatási czéljaira összeállították : Monostori Károly állatorvosi akadémiai tanár és Rekenye József M. K. honvéd fõállatorvos. A SZÖVEG KÖZÖTT 214 ÁBRÁVAL !!!!! Szép állapotban, kiadói félvászon kötésben, aranyozott gerinccel, beírás-és aláhúzások nélkül, címlapon tulajdonosi név. A Tartalomból: A ló eredete, története és fajtái, a ló szervezete, a ló külseje, a ló életkorának megítélése, a ló mozgása, a ló gondozása, patkolás, a ló ragadós és egyéb betegségei és hibái, állatgyógyászati szagályok.... ÁRVERÉSEKEN IS RITKÁN SZEREPEL!!! Kérem tekintse meg a többi termékem is!link: http://www.vatera.hu...php?cod=5409787

#533 Egér

Egér

Új vendég

• Fórumtag
  • 25 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 22. - 9:43

Sziasztok:Egy olyan kérdésem lenne, hogy tud e vki vmit a Vágta (Seabiscuit) könyvröl?Konkrétan az érdekelne, hogy lesz-e magyar fordítása vagy csak az angol ami jelenleg kapható.Elöre is köszi ha vki tud segiteni :rolleyes:

#534 dumdum

dumdum

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.267 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 25. - 21:07

Edited by dumdum, 2006 szeptember 15. - 22:26.

#535 bartorsi

bartorsi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 276 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 6. - 10:11

Sziasztok!Tudja valaki hol lehet megvenni a rajtengedélyes könyvet? Lovasboltokban voltam, de nem volt nekik...

#536 tücsök

tücsök

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.282 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 6. - 17:13

És a duplafutószárazásról hol lehet olvasni?

#537 ImRe

ImRe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.250 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 6. - 17:25

Pl itt.

#538 ImRe

ImRe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.250 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 11. - 14:17

Hallottam, hogy van valami rajtengedéjvizsga könyv. Ez mit tud? Érdemes megveni? Hogy viszonyul mondjuk ehez?

#539 Blanka

Blanka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 156 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 11. - 14:49

Sziasztok!Tudja valaki hol lehet megvenni a rajtengedélyes könyvet? Lovasboltokban voltam, de nem volt nekik...

Hozzászólás megtekintése

Szia!Bent a Tatiban lehet kapni a Szövetségnél, tavaly 2500Ft volt az ára.

#540 ImRe

ImRe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.250 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 19. - 9:33

A minap a kezembe került Horst Sterntõl a So verdient man sich die Sporen. Nagyon király könyv. Kötelezõ olvasmánynak kellene lennie mindenkinek, aki lovagolni tanul. Ha olyan 5-10 évvel ezelõtt olvastam volna el, akkor pár évet biztosan megspóroltam volna a lovagolni tanulásban ...

#541 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 19. - 9:41

Az utolsó szót nem értem, és idegesít. Mit jelent?

#542 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 19. - 9:49

A ló mûvészeti anatómiája címû könyv csak ma a www.bookline.hu oldalon 3493.- Bp-en ingyenes házhozszállítással!

#543 Pluto

Pluto

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.266 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 19. - 11:29

akkor pár évet biztosan megspóroltam volna a lovagolni tanulásban

Miért? Mit nyújt a könyv ami úgy érzed segített volna neked idõt spórolni? Vagy úgy érted inkább hogy a könyv segítségével nem mentél volna néha mellékvágányra? Mit értesz ez alatt pontosan, hogy spóroltál volna pár évet? Azért érdekel mert hátha akkor én spórolhatok pár évet :D már csak meg kéne tanulnom németül :D

#544 ImRe

ImRe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.250 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 19. - 11:38

Pende, melyik utolsó szót? A "tanulásban"-t? :DPluto, a könyvet egy ujságiró irta, aki meló mellett elkezdett lovagolni tanulni. Aztán leirta a tapasztalatait. Tehát nem a lovas nagymester szemszögébõl nézi a dolgokat, hanem a mezei földi halandó szemszögébõl. Ott kezdi, hogy hogyan válasszunk lovardát, lovas tanárt, meg ilyenek. Ha ezt én akkor tudom, amikor elkezdtem lovagolni, akkor az elsõ elvesztegetett két évet biztos megspóroltam volna. Illetve az azt követõ két-három évben kb. kétszer annyit tanulhattam volna, mint igy sikerült. Egyelõre még csak itt tartok a könyvben. De kiváncsian várom a további felyezetek eredményét :gm:

#545 rorsi

rorsi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 111 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 19. - 11:51

Az utolsó szót nem értem, és idegesít. Mit jelent?

Hozzászólás megtekintése

sarkantyú- ha a Sporen-re gondolsz

Edited by rorsi, 2006 április 19. - 11:52.

#546 ImRe

ImRe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.250 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 27. - 8:02

Döbbenet. Benne van az is a lovas lazaságáról, amire nem olyan rég jöttem rá (és leírtam valamelyik topicba). Még a felénél se tartok. De nagyon várom, hogy mikor mond nekem újat. Talán a következõ évekbõl lefaraghatok valamennyit :)Jó lenne tudni, hogy mennyire gyorsan lehet haladni, ha az ember már elsõre úgy ül fel a lóra, hogy tudja, hogy miket is kéne keresni, és nem megy el 1000 zsákutcába.

#547 Ditapaci

Ditapaci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 299 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 27. - 10:29

Döbbenet.  Benne van az is a lovas lazaságáról, amire nem olyan rég jöttem rá (és leírtam valamelyik topicba).

Hozzászólás megtekintése

Mi az a lovas lazasag? Milyen ertelemben laza? Mint a rigalanc, vagy mint izulet? Bocs en nem olvastam a leirasodat.

#548 rorsi

rorsi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 111 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 27. - 10:52

Nekem akkor is az a véleményem, nem lehet könyvbõl megtanulni lovagolni, csak a helyes irányt megkeresni, aztán próbálkozni, akár több módszert is kipróbálni- többféle könyvbõl, mert hát a lovak és emberek annyira különbözõek..., és én nem bánom a kudarcélményeket sem, mert annak tud igazán örülni az ember, amiért megdolgozott...Azért a könyved biztos jó, sok örömöt hozzá!

#549 Kittu

Kittu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 420 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 27. - 11:25

Sziasztok!Velemenyem szerint egy konyv sokat tud segiteni!Kb 14 eves fejjel olyan "oktatohoz" volt szerencsem, akitol nem sok mindent tanultam. Habar o ertett a dolgokhoz, de pedagogiai kepessege egyenlo a nullaval... :rolleyes: Na ekkor kezdtem el lovaglassal kapcsolatos konyveket olvasni, es ra kellett, hogy jojjek, alapveto hianyossagaim vannak. :( Innentol kezdve sok konyvet elolvastam, es lehet hogy hulyesegnek hangzik, de ugy erzem elmeletben sokkal tobbat tudok, mint gyakorlatban! Ez annak koszonheto, hogy sajnos nincs ra lehetosegem, hogy rendszeressen gyakoroljak.

#550 Ditapaci

Ditapaci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 299 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 27. - 11:37

Nekem akkor is az a véleményem, nem lehet könyvbõl megtanulni lovagolni, csak a helyes irányt megkeresni, aztán próbálkozni, akár több módszert is kipróbálni- többféle könyvbõl, mert hát a lovak és emberek annyira különbözõek..., és én nem bánom a kudarcélményeket sem, mert annak tud igazán örülni az ember, amiért megdolgozott...Azért a könyved biztos jó, sok örömöt hozzá!

Hozzászólás megtekintése

Igen-igen nem lehet konyvbol lovagolni, mert lo nelkul sz**t sem er az egesz. De konyvet olvasni sosem art, legyen az szepirodalom, vagy lovas szakkonyv. :) Egyebkent pont azert erdemes olvasni mert annyifelek vagyunk, lehet hogy valakinek az teszi vilagossa, hogy mit is kene csinalni, ahogy egy konyvben le van irva. Minden konyvben kicsit maskepp fogalmaznak, mint ahogy minden edzo kicsit maskepp mondja el pont ugyanazt. Az meg sose baj ha fejben mar kapisgalod, hogy gyakorlatban mit kene csinalni. Majd hozzaerik a gyakorlati megvalositas is. (khm... pszichologus vagyok :D )

#551 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 27. - 11:43

Ditapacival egyet értve. És még ragozva: az emberiség attól lett naggyá, hogy egymásnak megmondták, melyik bogyó a mérgezõ, és nem kellett mindenkinek kipróbálnia. Ezt hívjuk tanulásnak. :) Lóban ugyan sokkal praktikusabb lenne, ha felnyergelhetnénk régi nagy mesterek lovait, hogy megízleljük, hogy is volt az, de hát ez még nem lehetséges. Ennek pótléka elolvasni, amit õk gondoltak, és érdemesnek tartottak megfogalmazni.

#552 rorsi

rorsi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 111 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 27. - 11:49

Nem állítottam, hogy nem kell olvasni, sõt! Világos, hogy sok szakirodalmat kell nézegetni, újságokat böngészni, folyamatosan képezni magunkat.

#553 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 27. - 11:50

Nem állítottad. De volt már, aki állította. :)

#554 Ditapaci

Ditapaci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 299 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 27. - 11:52

Nem állítottam, hogy nem kell olvasni, sõt! Világos, hogy sok szakirodalmat kell nézegetni, újságokat böngészni, folyamatosan képezni magunkat.

Hozzászólás megtekintése

hekas, felre ne ertse man! nem is ertettem ugy hogy antiolvaso vagy. :ang: epp csak hozzaszoltam.

#555 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 27. - 12:01

Török Imre írta a "Kedves lovakról, furcsa emberekrõl" címû könyvet. Nem szakkönyv, viszont nagyon sok érdekes háttérinformáció, "pletyi" van benne a magyar lovaséletrõl. :) Nekem nagyon tetszett.

#556 ImRe

ImRe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.250 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 27. - 13:09

Mi az a lovas lazasag? Milyen ertelemben laza? Mint a rigalanc, vagy mint izulet? Bocs en nem olvastam a leirasodat.

Hozzászólás megtekintése

Olyan értelemben, hogy nincsennek feleslegesen megfeszített izmai a lovon. A legfontosabb itt a fenékizomzat, illetve a belsõ comb. Pl. ha izomláz van a belsõ combban (vagy szinte akárhol), akkor valószinûleg rosszul csinál az ember valamit. Ugyan így, ha valakinek azóta nincs meg a spárgája, amióta lovagol. Megfeszített fenékizmokkal meg nem lehet hatni a lóra.Namármost nekem ez több év munkába tellett, mire rájöttem. Itt meg le van írva az elsõ lovasóra elõtt átnézendõ részben, szárazedzéssel fûszerezve, hogy amikor az ember felül a lóra, már sejtse, hogy milyen érzést is kell ott keresnie (mert hát ott lesz elég baja e nélkül is). Miért nem került ez a könyv pár évvel ezelõtt a kezembe :mad: (Mondjuk akkor még nem is tudtam annyit németül, hogy megértsem ;) )Ja, és ez a könyv a kezdõknek szóló jó tippeken kívül a zsákutcákról is szól. Pl., hogy nem lehet a lovaglást könyvbõl megtanulni ;), meg hogy hogyan tudjuk a lovaglás tanulásában a legtöbbet kapni az idõnkért/pénzünkértTényleg, nem akarja valaki lefordítani, & magyarul kiadni? Elvileg ez a világon a legtöbb példányban elkelt lovaskönyv. Csak vennék otthon is ... (Nekem sajna mostanában nincs rá idõm. Sürgõsen meg kéne tanulnom görögül.)

Edited by ImRe, 2006 április 27. - 13:13.

#557 herites

herites

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 869 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 27. - 14:08

Török nekem is megvolt, nagyon jó. Csak rövid :(

#558 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 15. - 8:59

Figyelmetekbe szeretnék ajánlani egy az idei Ünnepi Könyvhétre (június) megjelenõ regényt. Ismerve az írót, a könyv letehetetlennek ígérkezik!Posted ImageAz íróról pár sor(a kép maga is link!!)

Edited by Artin, 2007 június 19. - 8:30.

#559 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 15. - 9:39

Ja, és ez a könyv a kezdõknek szóló jó tippeken kívül a zsákutcákról is szól.  Pl., hogy nem lehet a lovaglást könyvbõl megtanulni ;)...

Hozzászólás megtekintése

Na, és ezek elõtt meg azt olvasom, hogy:

...le van írva az elsõ lovasóra elõtt átnézendõ részben, szárazedzéssel fûszerezve, hogy amikor az ember felül a lóra, már sejtse, hogy milyen érzést is kell ott keresnie (mert hát ott lesz elég baja e nélkül is).  Miért nem került ez a könyv pár évvel ezelõtt a kezembe :mad:

Hozzászólás megtekintése

Szóval, könyvbõl ugyan nem lehet, de nélküle se. Egyébként ez tényleg így van.

#560 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2006 május 15. - 12:06

http://www.regikonyv...ok.php?id=31731Itt vannak még hasonló csodák.