Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Lovas könyvek

• Please log in to reply
881 válasz a témához

#441 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 13. - 12:23

Kedves Hosszúhomok!Ha beírod a keresõbe, hogy Ostorhegyes, és alatta átállítod a szerzõt címre, akkor megtalálod. 1360 Ft.

#442 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 13. - 12:29

Mennyi? :eek: Nehogy má, ennyire felmentek az antikváriumi árak, vagy csak ott nézik hülyének az embert? Ez az a könyv, amibõl kis túlzással minden antikváriumban volt egy raklappal, és fizettek, ha elvitted. :huh:

#443 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 13. - 13:28

Az a baj, hogy németül én sem tudok, de sajnos elég praktikus lenne lovaglás ügyben... Volt itt már a fórumon önkéntes könyvfordítós felkérés, ha kínaiak lennék, nem is jutna egy fõre sok oldal... :) Az, hogy a képek nézegethetõek, a legtöbb esetben a megvett információ százada. :(Utólag látom, van video errõl!http://www.pferdebuc...=100&ucat=10208

Edited by Ernest, 2005 július 13. - 13:30.

#444 Cineva

Cineva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 33 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 19. - 22:54

Megjelent egy új lovas könyv a National Geographics kiadásában. Még csak kirakatban láttam, a címe: Lovak. Az Alexandránál 5500 Ft, ha jól emlékszem. Meg láttam egy másikat, amelyiken egy kislány van a lóval, a címe: Iskola lovaglás vagy Lovas iskola.

Hozzászólás megtekintése

Megvettem a National Geographics könyvet! Nagyon szép lovasfotógyûjtemény. De a kevés szöveget mintha laikus írta volna, no, de azt a könyvet nem is olvasgatni, hanem nézegetni érdemes. Rengeteg gyönyörû fotó van benne! Fõleg a frízek pompásak! Lóbarátoknak remek ajándék!

#445 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 22. - 16:52

A Lovas Életben látok egy könyvet hirdetni, Ute Tietje: Westernlovaglás. Valaki tud róla mondani valamit?

Hozzászólás megtekintése

Hogy magammal társalogjak, én már tudok. :)

#446 rochelle

rochelle

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 413 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 22. - 17:39

A Lovas Életben látok egy könyvet hirdetni, Ute Tietje: Westernlovaglás. Valaki tud róla mondani valamit?

Hozzászólás megtekintése

Hogy magammal társalogjak, én már tudok. :)

Hozzászólás megtekintése

És mit tudsz róla? Érdemes megvenni? :)

#447 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 22. - 19:23

Elsõ ismeretterjesztõ könyvnek jó. Nekem pont 1-2 hónappal ezelõtt lett volna ideális. Azt nehezményezem benne, hogy kicsit sovány. Fél géppapír nagyságban, 130 oldal. Egy csomó szép képpel, ami az étvágyat kelthetné fel abban, aki csak azért veszi meg, hogy megtudja, mi az a western (van ilyen? aki nem tudja, de kiváncsi? annak a számára inkább egy másik kiadványban kéne csalogató képeket elhelyezni - hogy laikus marketinges legyek. elvégre aki ezt megvette, azt már nem kell arra késztetni, hogy megvegye...). Én inkább egy jó száraz, "nehezen emészthetõ", információdús, vaskos, apróbetûs szakkönyvre vágytam. Mint Endrõdy Ágoston és W. Müseler Lovasakadémiás kiadású könyvei.

#448 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 25. - 12:06

Esetleg tud valaki olyan könyvet, amiben a hosszúszárú munkával foglalkoznak és persze magyar nyelvû, vagy annyi kép van benne és olyan minõségben, hogy egy nyelvtudatlan is tudja hasznosítani?

#449 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 25. - 12:23

Frakk, ilyent én is szívesen olvasnék. Az összes, ami eszembe jut, a Cavallo áprilisi számában volt egy cikk, H. K. monogrammal. De hát nyilván nem egy részletes szakmunka. Ha más nincs, kérdezd meg õket, hona vették a cikket.

#450 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 25. - 12:29

A Lovasélet júliusi számában is volt egy cikk (ha jól emlékszem és nem másik újságban), ott könyvet is ajánlottak, de külföldit! Lehet, hogy nyelvet kéne tanulnom?Nem a Lovaséletben volt, hanem a Cavalloban. Jennie Loriston-Clark ismertet.

Edited by Frakk0310, 2005 július 25. - 20:14.

#451 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 25. - 13:44

Abban segédszárak, a kikötõszár az egyetlen, ami vékony és hosszú dolgokról szól. :) Könyvrõl nincs szó. Frakk, ne haragudj, de ebben az átjáróház kis hazában nyelvet tanulni úgyis muszáj. Állj neki - tegnap. :)

#452 ImRe

ImRe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.250 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 25. - 14:38

Ha ez a hosszú szár, az a hosszú szár, amire én gondolok, akkor lehet, hogy ebben:Iskolalovaglás Magyar Imre Gyõrffy-Villám András (Spanyol lovasiskola Magyarországon)van rólla valami. Nem vagyok benne 100% biztos, mert a nekem még nyilvánvalóan túl magas részeket át szoktam lapozni.

#453 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 25. - 14:41

Nincs. ;) Frakk, nem úszod meg a nyelvtanulást.

#454 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 25. - 16:00

Kösz a bíztatást! De valahogy minden fontosabb tõle. Fõleg a ló, de hát az elméleti lóhoz meg kell a nyelv, bár a valós paci lefoglalja a szabadidõm 90 %-át, a maradék 10 jut kutyákra (és a többi állatkámra), a pasimra, és akkor még a nyelv is. Ha véletlenül megtanulok egy nyelvet, akkor lefordítok egy lovas könyvet. (könnyû ígérni)

#455 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 25. - 18:18

Javaslat: nyelvtanár pasi. :) Azért tájékozódj, mely nyelven van a legjobb lovaskönyv-választék, mielõtt döntesz.

#456 Shába

Shába

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.647 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 28. - 16:21

Beszereztem a Lovasakadémia sorozatból a legújabbat, A jól képzett lovas címmel. Még nem kezdtem el olvasni, de így elsõ ránézésre, átlapozásra jónak tûnik. Bár a bevezetõ 1. mondatát azért fontosnak tartom: "E könyv tartalma megfelel az Irányelvek a lovaglás és hajtás számára címû munkáénak, kiegészítve a lovasmûvészet történelmének fõbb állomásaival, valamint az ülésjavítás terén szerzett új ismeretekkel." Sajnos nekem nincs meg az Irányelvek..., így nem tudom összehasonlítani, de akinek az megvan, el tudja dönteni, hogy megéri e neki ezt is megvenni. Egyébként elég átfogó, írnak a lovasmûvészet történetérõl, felszerelésekrõl, lóápolásról, a lovas ülésérõl, segítségadásokról, kiképzésrõl, alapgyakorlatokról(idomítás,ugratás,tereplovaglás alapgyakorlatai). Mindez a Lovasakadémia sorozat könyveinek szokásos terjedelmében, a Lovas Élettõl 2900ft-ért.

#457 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 28. - 17:18

Shába, ez érdekes. Elmondanád, hogy az ülésjavítás új ismeretei külön fejezetben vannak? Vagy nem látszik a részletes tartalomjegyzékben?A lovasmûvészetrõl pár oldal az eredetiben is volt.Naná, hogy jónak tûnik, elvégre az eredetije az a német lovasok hivatalos mittudoménmije. Tankönyv, szabályzat, biblia - nem kívánt törlendõ.

Edited by Ernest, 2005 július 28. - 17:22.

#458 Shába

Shába

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.647 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 28. - 22:06

Nincs külön fejezetben. Egyébként én csak felsoroltam a fõbb dolgokat amirõl írnak, nem a fejzeteket. Nem értem mi ebben az érdekes. Amúgy csak idéztem, írtam, nem ismerem az Irányelveket, nem tudom miben különbözik a 2 könyv. Azért is idéztem azt egyébként, mert ugye az ismertetõben nem írják, így lehet, hogy valaki nem nézi meg jól, megveszi és csak azután látja, hogy majdnem ugyanaz... És nem reklámozni akartam, nekem jónak tûnt és kész. Nyilván ha azt az alapmût tartom a kezemben, ami említettél, akkor azt is jónak tartottam volna...

#459 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 29. - 5:36

Nézzétek meg a könyv árát itt. vagy itt. Szerintem érdemesebb ezeken a helyeken venni a könyveket. A szállítás megbizható, bár az elsõ helyen a postaköltség húzósabb, de, ha több könyvet is veszel már megéri. A második helyen antikvárium is mûködik, és rengeteg lovas könyvük van.

#460 rongyo

rongyo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 830 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 29. - 6:33

Frakk! Ezek egész jó oldalak! Végre nem csak a már mindenhol látott könyvek vannak, hanem némi újdonsággal is szolgálnak! Rendeltem is gyorsan félfizetésnyit! :cool:

#461 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 29. - 11:57

Shába, elõször érzi valaki egy "ez érdekes"-re, hogy valamiképpen sértõ lenne. Egy információ vagy közömbösen hagy, vagy érdekes, nem? Számomra az volt érdekes, hogy vannak új dolgok, méghozzá, hogy úgy fogalmazzak, az új dolgok beépítésével elismerik azt, hogy a régebbi nem volt tökéletes. Ez meg nagy emberekre vall.Ha külön fejezetben lenne az újdonság, akkor nem kéne megvennem az egészet - valahol elovasnám.Ki mondta, hogy reklámozni akartad?

#462 Shába

Shába

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.647 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 29. - 12:07

Ne értsd félre, nem éreztem sértõnek, csak azt értettem félre, hogy te mire utaltál, mikor azt írtad "érdekes". A többiben meg igazad van.

#463 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 29. - 21:32

Majd ha már megismerted eléggé, cseréljünk egy hétre. Bár a Tiéd több, így tõlem ez nem tisztességes ajánlat.

#464 Shába

Shába

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.647 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 29. - 21:36

Hm, igen szívesen belenéznék az Irányelvek...ba, már kerestem több helyen, de soha nem találtam. Meg érdekelne, hogy mennyit tettek hozzá, miben szorult javításra.

#465 Shába

Shába

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.647 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 29. - 21:41

Hát ezt nem hiszem el. Leírtam, hogy milyen sokszor kerestem már, erre gondolkozok, már régen volt... Megnézem a Bookline-nál, és van belõle 1db! Igaz, kép nincs róla, és azt írják közepes állapotú, de 1100ft... Ennyiért szerintem bõven megéri. Most gondolkozhatok, hogy érdemes-e vagy sem, hisz elvileg az új könyv annak kiegészítése, de ki tudja, meg az olyan alap.

#466 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 29. - 21:54

Na igen. Mondanám, hogy beszkennelek két lapot belõle, összehasonlításnak, de vasárnap elõtt nem megy.Három kötetes. Mindhárom megvan nekik? Ha nem törlöd ki a nevüket, valaki más majd jól elviszi az orrod elõl... :)

#467 Shába

Shába

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.647 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 29. - 22:19

Szóval lehet kár volt leírni, még elhappolják! :D Mindegy, úgyis csak az 1. kötet. Így már más, nem tudtam, hogy 3 kötetes. Azt írják még, hogy 225 oldal. Ha úgy átlagban vesszük a köteteket 200oldalasnak, akkor nem értem ebbe az újba(A jól k. l.) hogy férhetett bele... :D De most komolyan... Jó, tudom, más lehet a betû, meg a szöveg elhelyezése, de ez akkor is sok, nem?

#468 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 30. - 6:04

Nekem 3 kötet, 1985-ös kiadás, lassan büdösödõ, színes NDK mûanyagban, 1 kötet kb 180 oldal, kb 10x18 cm, 1. kötet alapkiképzés, 2. kötet haladóknak, 3. kötet hajtás. Megyek Akasztóra, szia. :)

#469 Shába

Shába

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.647 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 30. - 9:23

A jól képzett lovas-ban nincs is szó hajtásról. Bár már hamarabb is feltûnt, hogy akkor miért írják, hogy az Irányelvek kiegészített változata. Lassan kiderül, hogy teljesen más a 2, vagy hogy az újban csak az Irányelvek fontosabb részei vannak leírva, csak rosszul fordították a bevezetõt... :D Na mindegy, majd kiderül. Jó szórakozást Akasztón! De jó neked... :rolleyes: ;)

#470 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 30. - 19:51

Sziasztok! Nekem is a büdös van meg... de csak az elsõ két kötet, a harmadik anno nem izgatott, most meg már vagyont érne ;)PH

Edited by Õz, 2005 július 31. - 16:02.

#471 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 31. - 20:31

Az irányelvek a lovaglás és hajtás számára második része nemrég még kapható volt a Tatiban 500 Ft-ért, de lehet, hogy még van. A Nagy Lovasban 900 vagy 1000 Ft. Egyébként a Országos Mezõgazgdasági Könyvtárból kölcsönözhetõ mindhárom példány. KönyvtárEgyébként kisebb, mint egy írólap, a kötése nem a legjobb (vmi mûanyag borítás, ragasztva van), de a tartalom jó.Sõt a Lóbetegségek is kölcsönözhetõ!

#472 Sas

Sas

Új vendég

• Fórumtag
  • 7 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 6. - 7:32

Sziasztok, nem tudom volt-e már, de ha valaki még nem olvasta, olvassa el:Nicholas Evans :A suttogó;Monty Roberts ;Az igazi suttogó és nézzétek meg a Tûz óceánját; a Vágtát, mert tényleg jó (hasznos!) dolgok egy igazi lovas számára.

#473 Lizzie

Lizzie

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 45 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 9. - 8:05

engem a szakkönyvek érdekelnek, amibõl megtudok mindent...van egy Idomítsunk! címû könyv, ami nem teljesen a lovakról szól, de van benne lopvas fejezet is, szerintem egész hasznos, fõleg a betörésrõl és a szoktatásról szól...

#474 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 17. - 16:47

Lovas Nemzet most 5592 Ft-ért megvásárolható itt.

#475 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 17. - 17:07

Frakk, mit kéne ezen a linken látni?

#476 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 17. - 17:14

Ernest!Be kell írni a könyv címét a keresõbe és akkor látod, amit kell!

#477 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 17. - 17:17

Egészen pontosan itt :)

#478 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 17. - 17:39

Kösz Adrienn!

#479 Málna

Málna

Csikó

• Fórumtag
  • 571 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 17. - 17:43

Nekem megvan a ,,Lovak" címû könyv.Nagyon jó könyv! Kevés a szöveg, de nagyon gyönyörû képek vannak benne!És sok érdekes dolgot meg lehet tanulni belõle. :yeah:

#480 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 18. - 12:41

Kedves Málna!Ilyen címmel legalább 4-5 féle lovas könyv jelent már meg. Park kiadó, Holló és Tsa., Gabo, Panemex, National Geographi és még ki tudja hány? Neked melyik van meg?