Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Lovas könyvek

• Please log in to reply
881 válasz a témához

#401 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 3. - 13:57

Ha a lovakat is és a krimiféleséget is szeretitek , ajánlanám Dick Francis könyveit (egyrõl már esett itt szó), aki mindig lovas háttérre alapoz (éveken át indult a királynõ és mamája lovaval is). Ha az angol is megy, még jobb, mert antikváriumban az egész termés megjelenik néha. Nekem a következõ mondattal lett a kedvencem: ...responded with the sweetness of a horse well-trained in dressage... És ez is rém tetszett, egy edzõrõl elmélkedik: ...his horses always liked him, a good character reference... Bár a huszadik könyv után már kezdem azt hinni, hogy kiírta a Parkerét (hja, aki évi egy könyvet muszáj írjon...)

#402 Macsi

Macsi

Új vendég

• Fórumtag
  • 3 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 5. - 21:03

Sziasztok!!!!Nagyon fontos lenne, hogy valaki tudjon nekem segíteni!!!Szakdolgozatomhoz keresek bármilyen cikket, vagy képet, könyvet, bármit a lovasrendõrökkel kapcsolatos. A rendõrlovak kiképzése, kiválasztása, stb.Légyszi segítsetek!!! tongue.gif Nagyon köszönöm!!!Erika

#403 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 5. - 21:35

[ Március 05, 2005, 20:37: Az üzenetet átszerkesztette: Adrienn ]

#404 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 5. - 21:36

Olvasd el dr. Csapó Csaba cikkét a [url="http://"http://www.pknranch.hu/ujsag/index.php?filename=cikkek/20050228.html"]Western Messengerben[/url]

#405 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 6. - 10:01

Macsi! Somogysárd. ORFK Lovasbázis.

#406 Macsi

Macsi

Új vendég

• Fórumtag
  • 3 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 7. - 14:29

Sziasztok!!!Nagyon köszi a segítséget!!Ha találtok még valamit akkor légyszi szóljatok!!Erika.

#407 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 8. - 13:39

Imre, Trekk, Podhajskynak a Kleine Reitlehre c. könyve az tkp a Klassische Reitkunst elsõ összes fejezete az utolsó nélkül, ami a föld feletti iskola.Egy másik "lovaskönyv", annak idején a benne szereplõ lovak miatt vettem meg a Tenkes Kapitányát, és lám, kiderült, hogy Õrsi Ferenc ismeri a feszítõzabla, a Spanyol Lovasiskola fogalmakat...

#408 terembura

terembura

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 917 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 9. - 9:46

Macsi!Somogysárd telefonszáma: 82/715-712, Jobbik Ákos a ménesvezetõ.Van egy könyvem aminek a címe: A szolgálati ló ellátása, alkalmazása és egészségvédelme, BM Kiadó 1982.Ezen a könyvön kívül azóta nem jelent meg semmi a BM berkeiben. Ha érdekel a könyv akkor gyere át magánba, de már elõre jelzem, hogy nem szívesen adok kölcsön könyvet, mert az elején mindenki fogadkozik, aztán végül mégis csak nagy keservesen kerül vissza, de van rá megoldás.

#409 Vica27

Vica27

Új vendég

• Fórumtag
  • 1 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 9. - 19:46

Keresem a Mezõgazda kiadótól 2003-ban mejelent Lóbetegségek címû könyvet, ha valakinek véletlen van fölösbe, kérem írjon emilt.Köszike.

#410 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 9. - 19:50

Juteszembe.Szeptemberben (tavaly) elõfizettem a NLM-ra, mondván ha fél évre befizetek, megkapom a Vica által emlegetett könyvet..Vagy 10x telefonáltam nekik..Azóta is kapom :mad:

#411 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 9. - 20:16

Hány éves vagy királylány? Még hiszel a mesékben?Szerinted mi az üzlet az újságnak abban, hogy a féléves elõfizetésért, ami kb. 3 ezer valahányszáz Ft. egy közel 6000,-Ft-os könyvet küldjön ajándékba?No - Neked megvallom - én is megszívtam, mert én egy évet fizettem elõ, s ezért nem kaptam semmit, illetve annyit, ami a kiscsikó anyjából kimaradt...

#412 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 9. - 20:19

:D :D De azért azon gondolkozom most hogy holnap felhívom õket, és elmesélem hogy soha többet nemfogok egy számot sem megvenni az újságukból, sõõt, mindenkit lebeszéltem róla Posted Image És különbenis "sorvadj el" Posted Image Posted Image

#413 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 9. - 20:45

Figyelj! Elõször nézz körül az újságosoknál, hogy egyáltalán a piacon vannak-e még! Nehogy beégjél - már ha egyáltalán felveszik a telefont...

#414 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 9. - 20:47

Ja, tegnap láttam a kukában egy februári számot, úgyhogy csak vannak még :rolleyes: Amúgyis csak addíg jó nekik amíg nem veszik fel.. Posted Image :mad:

#415 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 9. - 20:51

Várom a beszámolót a fejleményekrõl...

#416 terembura

terembura

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 917 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 10. - 20:07

Az ember és ló közös történelme során számos könyv, jegyzet, kiadvány stb. jelent meg a lovakkal való bánásról. Figyelmetekbe ajánlom Xenophón 2400 évvel ezelõtt a lovászatról és a lovas parancsnokságról írott értekezését. Megjelent Xenophón: Filozófiai és egyéb írási címû könyvben (antikváriumokat tudom ajánlani pl. [url="http://"http://www.bookline.hu-t)"]www.bookline.hu-t)[/url]

#417 PozitívFeri

PozitívFeri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.511 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 10. - 20:37

idézet:
Eredeti szerzõ: tötõ Zsó: Juteszembe.Szeptemberben (tavaly) elõfizettem a NLM-ra, mondván ha fél évre befizetek, megkapom a Vica által emlegetett könyvet..Vagy 10x telefonáltam nekik..Azóta is kapom :mad: [/QUOTE]tötõ,minek Neked a Nõk Lapja Magazin? Posted Image

#418 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 10. - 20:50

A História c. újság 2005 1-2. összevont száma a lovak történelmével foglalkozik, nagyon jó kis érdekes cikkek vannak benne ;)

#419 Macsi

Macsi

Új vendég

• Fórumtag
  • 3 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 14. - 18:54

Na halló!Nincs itt valami nagy aktivitás!Vagy mindenki élvezi a hosszú hétvégét?

#420 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 14. - 18:55

idézet:
Eredeti szerzõ: PozitívFeri:
idézet:
Eredeti szerzõ: tötõ Zsó: Juteszembe.Szeptemberben (tavaly) elõfizettem a NLM-ra, mondván ha fél évre befizetek, megkapom a Vica által emlegetett könyvet..Vagy 10x telefonáltam nekik..Azóta is kapom :mad: [/QUOTE]tötõ,minek Neked a Nõk Lapja Magazin? Posted Image
[/QUOTE]Köszi, ez kedves volt :D

#421 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 21. - 19:19

Öreg Bölény! Rég hallottunk a Lovas Nemzettel kapcsolatos fejleményekrõl!

#422 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 23. - 21:17

mi lesz a Lovas Nemzettel? Posted Image

#423 Öreg Bölény

Öreg Bölény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 30 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 23. - 22:31

Furioso (és a többi érintett), még egy kis türelmeteket kérem! Többször beszéltem az utóbbi idõben Gyõrffy-Villám Andrással. Sajnos a március 15-i huszár felvonulások és készülõdés miatt nem tudta beszerezni az ígért idõre a köteteket. Aztán vidéken tartózkodott, holnap kell hívnom, hogy egyeztessünk a könyvek átvételérõl. Aki kér dedikációt is, az jelezze e-mailben! [ Március 23, 2005, 21:34: Az üzenetet átszerkesztette: Öreg Bölény ]

#424 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 24. - 5:57

Van türelem, köszönjük, hogy fáradozol értünk, csak nagy volt a csend...

#425 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 8. - 19:56

Úgy látszik, nyáron nem az olvasásé a fõ szerep.A Lovas Életben látok egy könyvet hirdetni, Ute Tietje: Westernlovaglás. Valaki tud róla mondani valamit?

#426 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 9. - 11:25

Megjelent egy új lovas könyv a National Geographics kiadásában. Még csak kirakatban láttam, a címe: Lovak. Az Alexandránál 5500 Ft, ha jól emlékszem. Meg láttam egy másikat, amelyiken egy kislány van a lóval, a címe: Iskola lovaglás vagy Lovas iskola.

#427 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 10. - 6:39

Frakk, a szöveggel bánj majd óvatosan, épp 2 napja olvastam magazinban, hogy az Alexandra nem a pontos fordítást tekinti legfõbb céljának. Talán itt is mondta már ezt valaki.

#428 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 10. - 17:28

Hallottam az Alexandráról, de nem biztos, hogy õk adták ki, csak nálunk láttam.Ezeket a könyveket találtam meg interneten:100 jó kérdés a lovakról100 kérdés és válasz a lórólA fiatal hátasló alapkiképzéseA háziállatok funkcionális anatómiájaA ló és tenyésztéseA ló és tenyésztéseA ló idomításaA ló mûvészeti anatómiájaA ló természetrajzaA lófelszerelés kézikönyveA lótartás mûszaki ismereteiA lovaglás alapjaiA lovak nem hazudnakA lovasok kézikönyveA lovaspályaA lovassport történeteA magyar kocsizásÁllattanArany lovaskönyvAz állatok egészségvédelmeAz értelmes lóAz ifjú lovasBarátaim a lovakCavaletti, díjlovaglás, díjugratásCsikónevelésCsikó születikDijugratás a Némethy módszerrelEdzéselméletElrontott ló utóidomításaÉn is versenyt futok a széllelEszmék a lovaglás és kocsizás körébõlFogathajtásGazdasági állatok élettana az anatómia alapjaivalGazdasági állatok viselkedéseHáziállatok anatómiája és élettanaHíres lovak, híres lovasokKisbéri félvérKörnyezettechnikaLó és lovaglásLó és szamárLóbetegségekLófajtákLóhasználat és versenyzési ismeretekLóismeLóismeretLótartás a családbanLótenyésztés több kiadásbanLótenyésztés I-II.Lótenyésztõk kézikönyveLovagoljunk, de hogyanLovaglás gyakorlati kézikönyveLovaglás, hajtás és málhásállatvezetésLovaglótanárok a lovaglásrólLovak több kiadásbanLovak (Mi micsoda)Lovak enciklopédiájaLovak és pónik több kiadásbanLovak és pónik képes enciklopédiájaLovak és pónik könyveLovak és tényekLovakrulLovak világaLovardák, istállók tervezéseLovasgazdaLovas kézikönyvLovas kézikönyvLovaskönyvLovas nemzetLovas tereptanLovasíjászatLovasiskolaLovasoktatás kézikönyveLovasport történeteLovasszótárLovastura vezetésLovasturizmus kézikönyveLovunkMagyar kocsizásMagyar lótenyésztésMagyar lovaskönyvMarketing a lovasturizmusbanMilitary ló kiképzésMunka és környezetvédelemPatavédelemPatkolásPatkolástanSzabad, mint a szélTakarmányozástanTeendõk a lótenyésztás körül I-IIITelivérekTudod-e a választ?TúralovaglásTûz óceánjaMegvásárolhatók, illetve elõjegyezhetõek:ittittittittitt

Edited by Frakk0310, 2005 július 10. - 18:02.

#429 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 10. - 17:37

Jézusmária! A szorgalom... :) Azért van, amit ismerek. Mire fáj a fogad? Mindenre? :)

#430 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 10. - 17:58

Hát egyenlõre gyûjtés alatt van. Majd szép lassan, remélem egyszer összegyûlik. Viszont olyan könyvet nem találtam sehol (de még csak leírást sem), ahol pl. leírják, hogy hogy kell megtanítani a lónak, hogy lefeküdjön, leüljön, vagy csak különbözõ trükköket.

Edited by Frakk0310, 2005 július 10. - 18:01.

#431 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 10. - 18:20

no, erre kíváncsi leszek, van-e ilyen. Nem, mintha szeretnék ilyent tanítani.

#432 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 10. - 18:34

Ha nem is tanítja meg az ember ezeket a dolgokat a lónak, de lehet, hogy tanulhat a képzés módjából. Remélem tud vki ilyet ajánlani.

#433 Shába

Shába

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.647 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 10. - 22:58

Szerintem nincs olyan könyv, amiben ilyeneket leírnak, de engem is nagyon érdekel a téma. Nem feltétlenül azért, mert ilyesmit tanítanék a lovamnak, csak érdekel... Egyébként ezek a dolgok olyan "hagyományfélék", egyik ember látja a másiktól, megmutatják egymásnak és úgy marad fent, le még szerintem nem írták... Meg szerintem sokan nem is szívesen árulják el, ha ilyet tudnak, illetve nem olyan dolgok, amiket lapra lehet vetni, nehéz lehet leírni. Külföldön esetleg rá lehetne akadni ilyen könyvre...

#434 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 10. - 23:05

Németországban több ilyen is van, pl. Natalie Penquitt-tõl (asszem így írják), de fejbõl meg nem mondom, mi a könyv(ek) címe, talán Pferdeschule... :confused: A "Freiheitsdressur" szóra érdemes rákeresni.

#435 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 12. - 21:17

A baj csak az, hogy németül egy árva szót se tudok (angolul se sokkal többet). Azért megnézem, hátha sikerül képeket találnom, amiket esetleg fel lehet használni.

#436 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 12. - 21:25

Frakk, eszerint könyvet már találtál???

#437 Shába

Shába

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.647 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 12. - 22:08

Bocs, hogy helyetted válaszolok, Frakk!Ernest! Rosinante írta neki, hogy hol talál ilyet, gondolom erre reagált õ.Egyébként azt hiszem ez a nõ volt az, akirõl megjelent egyszer egy cikk valamelyik lovas újságban pár képpel. Meg is örültem, hogy leír egy-két dolgot arról, hogy hogyan tanítja a lovait, de nem... Szerintem nem szívesen teszi, mivel az ilyen "mutatványoknak" az a lényege, hogy kevesen tudják... Ha leírnák, elárulnák hogyan kell, akkor mindenki megtaníthatná a lovának és nem lenne olyan érdekes dolog. De lehet rosszul gondolom...(Elolvastam mégegyszer amit Rosi írt, hogy van ilyen könyv. Akkor gondolom abban leírják a módszert is...Bocs! :kir:

Edited by Shába, 2005 július 12. - 22:09.

#438 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 13. - 5:16

Könyvet nem találtam, csak rákerestem arra, amit Rosinante írt. Bár lehet, hogy könv is lenne közte, csak még nem volt idõm átnézni.

#439 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 13. - 8:19

Eva Wiemers: Zirzensische Lektionen mit Pferden - eine sinnvolle Pferdegymnastik, ill. egy francia könyv (gondolom fordítás :confused: ); Rosario Cosentino - L'apprentissage unifiéInnen lehet mazsolázni.

Edited by Rosinante, 2005 július 13. - 8:26.

#440 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2005 július 13. - 9:36

Ha valakit érdekel az Ostorhegyes címû könyv az www. antikvarium.hu oldalon megvásárolható.