Hopp, megvan! Az előbb nem láttam, de már sikerült odatalálni.
Lassan ki kellene találnunk, hogy mikor akarunk menni a hidegvérűs kirándulásra Somogy-megyébe. Úgyhogy az eddigi adatok:
IDÉZET(Méz @ 2009.01.29, 12:59)

Közben össze is állítottam egy előzetes útvonal-tervezetet. Ami persze igény szerint megváltoztatható. Főként a nagyobb méneseket vettem figyelembe, ahol sok hidegvérűt láthatunk, és amelyek lovai a Kaposvári Állattenyésztési napok keretében sikeresen szerepeltek a hidegvérű-bírálaton. Illetve kisebb tenyésztőket is beletettem, akik a nagyobb ménesek közt útba esnek.
Nagyjából 7 megálló lenne, ami elég sok. Ebből 2 kisebb állomás kiszedhető, ha idő szűkébe kerülünk.

Ja, és javasolnám késő tavaszi, kora nyári időpontot.
A megállók úgy nagyjából:
Répáspuszta,
Kaposvár, Kaposfő, Nagybajom,
Somogyfajsz, Somogysárd, Gölle.
Május végére gondoltam elsősorban, mint lehetséges időpont. Többiek?
Unicorn
2009.04.07, 19:12
természetesen hétvégén akartok menni, ugyi?
A magam nevében annyit mondhatok, hogy végül is mindegy, hogy hétvége, vagy hétköznap. Ha hétvége, akkor nekem május 16-17, 23 lenne jó. A 30-31 még kérdéses.
kamilla
2009.04.08, 16:59
Hali!
Május 16-17 kutyakiállításon leszek, pesten. Utána ráérek, ha így előre megtudjuk beszélni.
Na mit hozott ma a postás?
Egy meghívót a Hidegvérű egyesület közgyűlésére.
Nem vagyok klubtag, sose voltam, viszont a lovam papírjait nem kaptam meg tavaly aug. óta. Ígéretek viszont vannak.
Tudna nekem valaki egy elérhetőséget adni, az elnök úron telefonján kívül?
Unicorn
2009.04.09, 05:50
nekem meg egyik hétvége se jó, azért kérdeztem. amúgy cinikusan. olyan kedd-szerda lenne jó, sokszor csütörtökön már menés van. sőt, nyáron már tutira minden csütörtökön.
IDÉZET(kamilla @ 2009.04.08, 17:59)

Na mit hozott ma a postás?
Egy meghívót a Hidegvérű egyesület közgyűlésére.
Nem vagyok klubtag, sose voltam, viszont a lovam papírjait nem kaptam meg tavaly aug. óta. Ígéretek viszont vannak.
Nekem még mindig semmi. Pedig tavaly október végén jelentkeztem tagnak.
Amúgy jó, hogy olyan messzire szervezték a közgyűlést, hogy nehogymár könnyen oda lehessen jutni.
Huha, kedd-szerdán felváltva dolgozom elvileg. Május 19-20 környékével ki hogy áll? Ha többeknek jó, akkor én is teszek róla, hogy nekem is jó legyen.
És egy reménytelen kérdés:
valaki esetleg nem ismeri azt az illetőt, aki
1999 táján a bogyoszlói hidegvérű ménest vezette? Szeretném kideríteni Szőke anyjának a származását. Sári '99-ben született ott, és sántán, dagadt "térddel" adták el még besütetlenül a Balatonra pár hónapos korában.
hubertus
2009.04.09, 13:51
Méz, van egy kolléganőm, aki a környéken lakik, lehet, hogy tud benne segíteni. Biztosra nem ígérek semmit, de megpróbáljuk kideríteni.
Minden segítséget megköszönök.
hubertus
2009.04.10, 07:43
Méz, ha minden igaz, akkor Gulyás László az illető, akit keresel.
Találtam tőle két cikket:
Itt.És ha ezek az adatok még aktuálisak, akkor az elérhetőségek:
Itt.Sok sikert!
nagyimre6405
2009.04.10, 08:10
heló méz a lovad sütése bélyegzése alapján tudsz érdeklődni a lótenyésztő felügyelőnél aszámitógépbe bent van nekik minden bélyegzett lónak az adatai tenyésztő tulaj és az ősök is na hló és kellemes husvétot mindenló barátnak
Unicorn
2009.04.10, 08:11
nekem tökéletes a 19-20.
IDÉZET(nagyimre6405 @ 2009.04.10, 09:10)

heló méz a lovad sütése bélyegzése alapján tudsz érdeklődni a lótenyésztő felügyelőnél aszámitógépbe bent van nekik minden bélyegzett lónak az adatai tenyésztő tulaj és az ősök is na hló és kellemes husvétot mindenló barátnak
Épp az a gond, hogy Sárit nem sütötték be. Pedig lett volna mire besütni, de elmaradt. Ezért most ismeretlen a származása.
Hubertus, köszönöm az infót, megpróbálom felvenni a kapcsolatot az úrral.
No akkor már kinek jó még a május 19.-e vagy 20.-a?
Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek!
Közben Kamilla jelezte, hogy neki a május 20. (szerda) lenne a jobb. Úgyhogy akkor elvileg az lesz a kirándulás időpontja. Aki akar jönni, az gondolja át, hogy még időben majd eldönthessük, hány autó kell stb...
Muraközi
2009.04.12, 14:00
Ti lovagoltok, mi szaporodunk...

Ma reggel hozta a nyuszi ezt a méncsikót, a gyerekek Szilajnak becézik.

zsebi0202
2009.04.12, 18:34
Fene megette hogy pöpis.

Már fentem rá a fogam.
Bazsi5678
2009.04.12, 19:07
Hát a második kép az haláli! Meglehetne zabálni
bandi_2
2009.04.13, 17:41
IDÉZET(Méz @ 2009.04.10, 11:18)

Közben Kamilla jelezte, hogy neki a május 20. (szerda) lenne a jobb. Úgyhogy akkor elvileg az lesz a kirándulás időpontja. Aki akar jönni, az gondolja át, hogy még időben majd eldönthessük, hány autó kell stb...

Természetessen én is megyek 1 autóval. 3-4en beférnek.
IDÉZET(bandi_2 @ 2009.04.13, 18:41)

Természetessen én is megyek 1 autóval. 3-4en beférnek.
Juhé!
Voltatok az Equitanan?
A lovasok.hu-n Mitrov Gabi fotói közt vannak egész alakos képek a nagycenki ménvizsgán részt vett hidegvérűekről. (Valahogy egyik mén se fogott meg igazán.

)
Bazsi5678
2009.04.13, 19:57
Nekem az furcsa színű(talán deres) mén tetszik! Ja meg persze a kutya...nagyon aranyos

...milyen fajta lehet?
Igen, még az a mén néz ki a legjobban. A kutya szerintem agár.
IDÉZET(Méz @ 2009.04.13, 21:03)

Igen, még az a mén néz ki a legjobban. A kutya szerintem agár.

Igen és füzesgyarmati származék (Békés megye)!
Unicorn
2009.04.14, 08:09
qkesz, miért nem miskolc környékén vagy? ma úgy elmennék lovat simogatni. lovat, tehát semmi kétdimenziósat

huszadikán nekem is befigyelhet a kombi megint, ergo ott is 3-4 ember elfér meg tudok vinni hűtőt is (megy 12V-ról is), ahova tudunk szendvicset, innivalót tenni).
hitetlen
2009.04.14, 11:54
Zalalövőn is megvan az első kiscsikó!
Hihi, nem beszéltél Lacival, mikor jössz? Holnaptól szabin vagyok...
zsebi0202
2009.04.14, 15:54
Szokták mondani, hogy a kutya olyan amilyen a gazdája és fordítva. Hát ha az alsó képen szereplő dömpernek a kantárja a gazdája kezében van, akkor ők is nagyon egymásra találtak
Nem, ő nem a gazdája.

Hanem Ő.
zsebi0202
2009.04.14, 16:49
Hát a szőrzetük színe egyforma. Legalább is ami látszik
Ennek ellenére nekem nagyon tetszetősek. Mármint a lovak.
kamilla
2009.04.16, 20:24
Bandi beülhetnék hozzátok?
Hamár kedvesen az én életemhez választottátok az időpontot.
Zsebi, nekem ilyen kutyám van, akkor én milyen lehetek?
Léna
bandi_2
2009.04.17, 18:04
IDÉZET(kamilla @ 2009.04.16, 20:24)

Bandi beülhetnék hozzátok?
Hamár kedvesen az én életemhez választottátok az időpontot.
LénaPersze Kamilla! Még ketten befértek!
Üdv!
IDÉZET(bandi_2 @ 2009.04.17, 19:04)

Persze Kamilla! Még ketten befértek!
Üdv!
Jelentkezem az egyik férőhelyre!
Hétköznap sajna nekem nem jó

Készítsetek sok-sok fényképet!
Hamarosan mi is jelentkezünk újabb csikó képpel, ugyanis megszületett Dömpilla fia is. Gyönyörű, inkább arab csikóra hasonlító sárga csődörke. Nem tudtam értékelhető képet készíteni róla a boxban, mert annyira érdeklődő volt, hogy folyton beleszuszogott a gépbe

(megkóstolta a hajam, a kezem, karom

)
Még Linda és Ördögfülü várat magára, de nem tudom ők mikorra vannak írva.
hitetlen
2009.04.18, 15:58
IDÉZET(hitetlen @ 2009.04.14, 12:54)

Zalalövőn is megvan az első kiscsikó!
Kettő.

Mindkettő mén, egy pej (Heroldé) és egy sárga (Boti-csikó). Akkora tőgyeket növesztettek a kancák, hogy csak lesek.
A tavalyi kancacsikók majdnem teljesen megvedlettek, gyönyörűek az új kabátban.
kamilla
2009.04.18, 20:28
Gratulálok minden új kis pöcsösnek
A lányok mikor születnek?
Írigykedem ám...
hitetlen
2009.04.18, 20:44
Minden éven néhánnyal több pöcsös van mint pinás.

Nem tudom, miért.
Herold már napokkal a sárlás előtt leválasztja a kancát a többitől, folyamatosan hajtja, és rögtön befedezi, amint az "kínjában" (hagyd magad előbb szabadulsz elven) megáll neki. Lehet, hogy ez miatt van több csődör, hogy a petesejt úgy érkezik, hogy a fiúk érnek oda hamarabb? Bár elvileg pont hogy fordítva kellene lenni - a korai fedeztetésnél inkább a csajoknak van esélye. Fene tudja. Majd meglátjuk, idén hogy alakul. A legszebb kanca, Maláj ex-szerelme idén üres maradt, egy másik meg elvetélt, a többiben asszem van csikó. Laci nagyjából egyszerre várja a nagy potyogási hullámot. Majd megyek leskelődni.
Tök jó amúgy, hogy gyakran itt az út mellett legelnek, és amikor sok a kiscsikó, csak a rövid kis farkincákat lehet látni, ahogy a fűben fekvő csikaszok álmukban is szorgalmasan hajtják magukról a legyeket.
zsebi0202
2009.04.18, 21:00
IDÉZET(kamilla @ 2009.04.16, 20:24)

LénaCsak tippelnék

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.
http://www.kepfeltoltes.huTalán van oka hogy mostanában ezekhez a dönőkhöz vonzódom, három gyerkőc után + 20 kg, én inkább ehhez hasonlítanám magam, bár ő egy kicsit tetszetősebb.
Látod nekem ilyen volt, de sajna a gyerkőcök mellé nem fért be időben, új gazdija lett

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.
http://www.kepfeltoltes.hu
Unicorn
2009.04.19, 23:26
akkor egyelőre beenném magam én is abba a kocsiba, még felesleges 2 kocsival menni, majd ha többen jönnénk, akkor osztódhatunk (bár megjegyeztem, hogy hozzám senki se akart

)
IDÉZET(hitetlen @ 2009.04.18, 19:44)

Lehet, hogy ez miatt van több csődör, hogy a petesejt úgy érkezik, hogy a fiúk érnek oda hamarabb? Bár elvileg pont hogy fordítva kellene lenni - a korai fedeztetésnél inkább a csajoknak van esélye. Fene tudja. Majd meglátjuk, idén hogy alakul.
Hátte hitetlen egy Zebra!
Há' a csikó neme a hímivarsejttől függ, nem a petesejttől. És a hímivarsejtre szokták mondani, hogy mivel az 'Y'-s elvileg könyebb, esetleg az hamarabb odaérhet....
hitetlen
2009.04.20, 14:37
Hát éppen eztet mondom. Teee!
Hogy a fiú és lány spermiumok közül a fúk a gyorsabbak. De ugyi ez függ attól, hogy a petesejt hol van éppen, amikor nekiiramodnak a versenynek a srácok. Mert ha már lent, akkor a gyorsaké a világ, tehát nagyobb eséllyel lesz csődör, ha meg még a petevezető elején randiznak, akkor a kitartóbb, lassab csajok a befutók.
Szóval ugyan arról beszélünk.

És hogy ne legyek OFF:
Most beszéltem Lacival. A Hidegvérű egyesület szombati gyűlésén volt szó a honlapról is. Unicorn, hihi, vagy nem tudom, ki a kezdeményező: kivel beszéltetek tavaly erről a mén-fényképezésről? Mert volt állítólag nagy buffogás miatta, amikor Laci szóbahozta (és 10-15-en is melléálltak, hogy igen, itt is jártak, az én lovaimat is fényképezték), és a vezetőség akarta tudni, konkrétan kinek és hogyan lett említve a dolog. Mert ezek szerint a tagokat érdekli, csak az Egyesület bizonyos tisztségviselőit nem.
Unicorn
2009.04.20, 14:57
a szövetségből? senkivel. nem számukra készült volna, hanem nekünk, kancásoknak, amolyan hiánypótlásként. aztán jött, ami jött. és akkor abbahagytam. meg amúgy olyan igénytelenséggel találkoztam, hogy aranyos, hogy volt ménje sokaknak, de az volt a tisztelet_a_kivételnek, aki legalább lepucolta a lovát, aki rendesen tartotta.
aztán azt is mesélte méntulaj, hogy a szövetség egyenesen nem örül a kezdeményezésnek. ja, baromság is hagyni, hogy valaki megcsinálja helyettük a munka oroszlánrészét.
hitetlen
2009.04.20, 15:18
Bocsánat, igen, Szövetség, nem egyesület. Azt hittem, említetted ott valakinek. Na mindegy.
Igen, sokan lexarták, hogy néz ki a ló, meg van-e rajta rendes kantár, meg perdenként kérdezgették, hogy "készen vagyok-e már"... De látod, sok tulaj viszont örült-örülne neki. Én is voltam egy ménnél, akit olyan csilli-villire suvickolva hozott elő a gazdi az istállóból, hogy a légy is hanyattesett rajta, még a patáit is bekenték, hogy teljes legyen az összahtás.
Hát, ez a negatív hozzáállás mindenesetre érdekes szövetség részéről. Azért érdemes futni érte még pár kört, nem?
Unicorn
2009.04.20, 15:25
nem nagyon érek rá most már, az a baj. meg hogy lendületemet vesztettem.
rendes kantár? amikor a mezőn kell levadásznom, melyik a mén, ott áll nyakig trágyásan és közben meg ölelgetni meg puszilgatni próbál a tulaja, hogy tetszem neki??? hát nem tudom.
A fentieket inkább nem kommentálom, mert sose kapom meg az egyesületi tagságot.

Bár asszem már nem is olyan fontos...
Tehát akkor a május 20.-i somogyi kirándulás résztvevői eddig:
Bandi2 + Roxi?
Kamilla
Unicorn
Méz
(1 autó.)
Gonoblin
2009.04.20, 20:12
Sziasztok!
Hát remélem még emlékeztek, hogy nekem is volt részem a "internetes ménkatalógus" (vagy hogy nevezzem) ötletéhez. Szerintem külföldön teljesen más a helyzet. Ott szövetségi (vagy egyesületi) szinten megszervezik a fotózást és azt fel is teszik évente az internetre. (Sőt még bikakatalógusok is vannak.) Nem hogy örülnének, hogy valaki időt és pénzt nem spórolva megcsinálja helyettük, még fintorognak is. Ugyan kinek az érdekeit sértené, nem közös lenne a cél, vagyis a magyar hidegvérű ló fenntartása, népszerűsítése stb. Gondoljatok bele. Pl. nálunk a faluba nincs hidegvérű mén. Most mondjuk egy ember honnan tudja meg, hogy a szomszédos településeken hol van ilyen fajtájú mén. Mondjuk megkéri a hozzátartozóját (pl.: gyerekét), hogy nézze meg az interneten (már ha van nekik). Jó találnak is egyet valamelyik közeli településen. Na de honnan tudja, hogy hogyan néz ki (szerintem sokan választanak küllem, szín stb. alapján is. Menjen el a városba vagy faluba, hogy megnézze, és ha nem tetszik.........
Na mindegy. Addig is köszönjünk az eddigi fáradozásokat is.
Majd talán a jövőben, ha felismerik ennek a szükségességét.
Na ennyit hirtelen felindulásból.
Sziasztok.
Unicorn
2009.04.20, 20:31
hát a képeket, származásokat elmentettem, azok megvannak.
majd ha egyszer marha sok pénzem meg időm lesz rá, folytatom. telefonálásra se kevés ment el, mert mindig arrafelé néztem mént, amerre dolgom volt, így benzinköltség sok nem volt vele. idő, energia, telefonálás és sokszor az érdektelenséggel való találkozás. kettő helyen voltak nagyon korrekten, egy szerető család, ahol mindenki imádja a lovakat, de csak pár van nekik, az egyik egy csodaszép fekete mén, nagyon jól tartva, a másik meg délen, ahol 6 import szépség volt. miattuk megérte meg találtam egy vasderes szépséget, érte odavoltam. aztán ellenpontként ott van a mezőnlovathajkurászós, a mikorvagyokmárkészen, a nemtudommegállítanimerthároméves (és?), a durvacsüdsömörös, akit alig tudtam úgy fotózni, hogy ne látszódjon a lába nagyon a képen. bárcsak legalább a szövetség utánanézne a saját ménjeinek meg belátná, hogy egy marék lelkes ember tud tenni a fajtáért, mert mi is ezeket a dögöket szeretjük... szájhagyomány, az. 2009ben.
Sok munkátok volt benne, az biztos! Sajnálom, hogy abbamaradt.
hitetlen
2009.04.21, 20:03
Hihi, mi volt ma? Hol vannak a rengeteg képek?
Ne is mondd......vannak...
Ez fórumunk egyszerűsített külsővel rendelkező minimalista változata. A teljes, képeket és több információt tartalamazó verzió megtekintéséhez kérjük
kattints ide.