Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Teljes verzió: Magyar hidegvérű
Lóbarátok fórumai > Lovas fórumok > Lófajták
Oldal: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
hitetlen
Hihi, mikor jössz megint erre felénk? Húsvétkor szokta Laci kiengedni a méneket. A körül tervezted?
hihi
Szia..hát akkor kb akkor kéne, igen. Ha nem lesz gyermeknek szünet pont akkor, mindenképp megyek! rockon.gif
hitetlen
OFF:

Nem mellesleg akkor benézhetnél hozzánk is, az új trióról egy-két képet csinálni. rolleyes.gif biggrin.gif Két pej, egy sárga, összesen 6 egyforma zokni. Olvastad, hihi?
Eva
Miutan visszatert Dompilla es Dulcsi Doraba, mi is kidugtuk az orrunkat

a kepek boxban keszultek de a hoka miatt erdemes megnezni:

Csinos csikoja

Dulcsi csikoja

Dompillanak nem volt meg a csikoja mikor kint voltunk holnap megyunk es megszeretgetjuk oket

(bocs nincs ekezetem, de legalabb tudok irni smile.gif)

zapolya
Közben rájöttem, hogy csak Dulcsiét tudom, ő Rigó gyerek. smile.gif Hogy lesz két feketének sárga csikója?
Méz
Helyes csikók. smile.gif Biztos valamelyik ős sárga volt, és visszaütött a csikó színében.
Ha netán valaha befedeztetem Szőkét, akkor alaposan utánanézek, hogy ne legyen az ősök közt más színű, mint sárga.

Tegnap wesztern-nyerget tettem őszőkeségére.
Aztán egy kisebb terepre mentünk ki.
Odakint kifogástalanul viselkedett a lóállat. Olyan a mozgása, mint a hintaszék. Nagyon tud menni ügetésben. smile.gif
hihi
IDÉZET(hitetlen @ 2009.03.13, 09:41) *

OFF:

Nem mellesleg akkor benézhetnél hozzánk is, az új trióról egy-két képet csinálni. rolleyes.gif biggrin.gif Két pej, egy sárga, összesen 6 egyforma zokni. Olvastad, hihi?

Ha úgy jön össze, mindenképp. rockon.gif
Rosinante
IDÉZET(Méz @ 2009.03.13, 19:29) *

Helyes csikók. smile.gif Biztos valamelyik ős sárga volt, és visszaütött a csikó színében.
Ha netán valaha befedeztetem Szőkét, akkor alaposan utánanézek, hogy ne legyen az ősök közt más színű, mint sárga.

Nem akarok hülyeséget mondani, de két sárgából még ha akarnál, sem tudnál más színű csikót kapni. smile.gif
hihi
És , ha kihasad?
Méz
Rosi, ez tuti? Amilyen szerencsétlen vagyok, biztos hogy nálam történne valamilyen genetikai defekt... biggrin.gif
Egyelőre sikerült két szőke sörényűből egy vörös sörényűt gyártani. gmano.gif Már ez se túl frankó.
Bazsi5678
Sárga kanca és sárga mén párosításából tuti, hogy sárga csikó fog születni. Ezért használhatják a gidránban a sárga shagyákat, arabokat.
Méz
Megnyugodtam. biggrin.gif
Bazsi5678
Sárga kanca és sárga mén párosításából tuti, hogy sárga csikó fog születni. Ezért használhatják a gidránban a sárga shagyákat, arabokat, amiknek azért az őseik között inkább szürke ősök találhatók nagy részben.
Méz
Néztétek már a http://www.menek.hu - weboldalt? Jópár hidegvérű fent van rajta. Igaz, sajnos képek nélkül, de legalább a színűk már ott szerepel az adataiknál.
Rosinante
IDÉZET(hihi @ 2009.03.14, 08:23) *

És , ha kihasad?

Akkor be köll varrni. gmano.gif
Méz, ahogy Bazsi is mondta, sárga x sárga az tuti sárga, hacsak át nem fested. A sörény árnyalata már más tészta.
rudi
Nagyon szép a csikó.Az én pej lovamat ha fedeztetésre kerül sor akkor egy bogár feketével, szeretném befedeztetni de még csak két éves.Most már kezd szépen szót fogadni csak az alumíníumra és a fényes színes dolgokra nem akar rálépni mert még tart tőle.
gustilo
Ha már színek, én is érdeklődnék:

a kicsi pacink feketeként van anyakönyvezve, ez eddig rendben is van. Engem csak az érdekelne, a feketének melyik árnyalata? Merthogy mind a négy patája sávolt, és az összes rövid- és hosszúszőre vége vörösesbarna színű. Ilyen
Ráadásul a pofáján van egy szépségpötty: egy kb. 20 forintos átmérőjű kerek fehér folt, és a fara fehér szőrökkel tűzdelt.

Apa, anya fekete, viszont az anyai nagyapa egy tigerpöttyös noriker volt; gondolom, ez szerepet játszik a csikó érdekes színében.

Örülnék neki, ha eloszlatnátok a lószínekkel kapcsolatban a fejemben keringő homályt. smile.gif
Köszönöm! smile.gif
Unicorn
na ez a noriker mén engem érdekelne, ki volt az?

más. lengyelországban nyáron lesz egy hidegvérűs nagy banzáj. 6 személyes lakóautóval kívánjuk feltolni az arcunkat emberrel, csak az érdekelne, hogy másokat is érdekelne-e. július mittoménmikor. asszem, a kötepe, ha vkit érdekel, megmondom. egész észak-lengyelország.
Méz
Szia Uni! Üdv ismét itt. angel.gif
Mikor is lesz pontosan az a lengyel banzáj?
Unicorn
na kikerestem. 18-19 július.
Méz
Köszönöm szépen. Beírtam a naptárba, aztán majd megálmodom. Mert érdekel.

skorpio1
Király vagy RUDI!!! rockon.gif
gustilo
Unicorn, a nevét sajnos még nem tudom, mert a kanca is csak sperma formájában találkozott vele. Az előző tulaj azt mesélte, fedeztetni akarta a kancáját, és az állatorvos ajánlotta neki ezt a mént (illetve az örökítőanyagát). A pacit egy darab csikóbélyegzési jegyzőkönyvvel vettük, mivel előtte lett besütve, a papírjai lekérése meg különböző okok miatt csúszást szenvedett. Így apján-anyján, illetve a szintén helyi nagymamán kívül a többi felmenő egyelőre - számunkra - ismeretlen. De rajta vagyunk! smile.gif

Ja, történt mindez Baranya megyében, 2002-ben - hátha ez segít.
Unicorn
nem sokat, spermát lehet vinni akárhova is, de noriker ménekkel csak a nyugati oldalon találkoztam. tisztavérű pöttyöst egyet tudok csak itthon, nekem nem tisztavérű családból, de mindkét oldalon pöttyös nóriktól volt egy kancám, azért kérdeztem, hátha rokonok.
gustilo
Sajnálom, de ha tudom a nevét, megírom majd.
hihi
Noriker Noriker de csodáss...:

IPB kép

IPB kép

IPB kép

IPB kép

IPB kép

IPB kép

IPB kép

gustilo
Au. Gyönyörű. wot.gif
zapolya
Eszméletlen képek!

Hétvégén Eva is csinált fényképeket most már karámban a hidegvérű csikókról és anyáikról, ha megszerzem őket, akkor felteszem képtárba.

hihi
Hajrááá!! rockon.gif
gaby
Sziasztok!Mint új forumos bemutatkozom.Egyszer volt hol nem volt egy somogyi kis faluban élt egy apró de karakán szabolcsi ember.Akinek volt sok, de több mint húsz éven keresztül egy lova.Ennek a kancának szőke volt a sörénye,sárgás a teste,de mintha arannyal és ezüsttel szórták volna be.Maga volt a szépség és fegyelem.De úgy tudott szeretni és figyelni rám mint apró gyerekre mint semmilyen más állat.Most 30 év után is néha róla álmodom és keresem hátha mégegyszer megtalálom.Én ilyennek ismerem a hidegvérűt.De talán szerencsém volt mert nagyapám élete a lovak voltak.Ismerték egymás gondolatait,mozdulatait.Ezt láttam mióta az eszemet tudtam.Lovak,lovak,lovak.Sajnos ez már a múltté.De szeretném ha fiam is megtapasztalhatná ezeket.Ennyit röviden.
nagyimre6405
heló gaby és a többiek! Na hát szóval ez nagyon szép, kívánom hogy sokszor álmodj ilyen szépeket vagy, mielőbb szerezz be egy ilyen lovat és akkor az álmod ismét valóság! De azt el ne feledjük hogy a ló SZOLGÁLATRA KÉSZ MÉGSE SZOLGA ....na csá mindenkinek! Kivel találkozhatom kedden Nagycenken a ménvizsgán ? ...
Méz
Nagyimre, viszel Nagycenkre méneket?
Jól láttam, hogy hirdeted a két zalai sárgát?
nagyimre6405
H elló Méz! Még csak kettő évesek úgyhogy még nem vizsgajogosultak. Majd csak jövő tavasszal hirdetem őket, de csak jó áron eladó a kettő közül valamelyik. Most meg már mind a kettő be van tanítva mennek szépen a kocsiba, úgy hogy valószínű, hogy törlöm a hirdetést.
hihi
Mikor is lesz az?
nagyimre6405
március 24 kedd 10 óra nagycenk mén udvar
hihi
Már biztos, hogy megyünk Nagycenkre! Ki jön még?
Bazsi5678
Várjuk majd a képes beszámolót!

(lesz majd egy fekete telivér mén, és azt hiszem Szász Attila is visz egy lovat. Róluk is szeretnék képet...ha szabad)
hihi
Szívesen , csinálok arról,akiről tudok, de a szabadon ugratás a fedelesben lesz, Iván azt mondta. Így, ha nem lesz fény, az sajnos egyenlő lesz a lehetetlennel. Ami kint lesz,azt mind lelövöm. gmano.gif
gaby
Ma láttam két gyönyörű hidegvérűt Harkány és Siklós között kocsiba fogva.Dolgoztak!Kell ennél szebb?

Ma láttam két gyönyörű hidegvérűt Harkány és Siklós között kocsiba fogva.Dolgoztak!Kell ennél szebb?
nagyimre6405
sajnos nem tudok menni nagycenkre mert dolgozni kell aki tud csináljon képeket most értem haza a melóbol
hihi
Én voltam tegnap. Nagycenk mindig rabul ejt. A fáival, a környezettel, a miliővel....a pénztelenség ellenére a rend , a tisztaság , a fegyelem...nagyon szeretem.
Lefényképeztem a hidegvérűket is. Este ár fent lesz a weblapomon a tegnapi termés. Addig egy kis ízelítő:

IPB kép

IPB kép

IPB kép

IPB kép

IPB kép

IPB kép

IPB kép
hihi
A Nagycenken történt ménvizsga képei ITT megtekinthetőek.
kamilla
Hihi!

Gyönyörűek a képek!

Láttam készítesz kutyás képeket is. Szilvásváradon kint leszel?
hihi
Köszönöm szépen!

Igen, csinálok, addig nyúztak, míg tavaly óta hivatalosan fel is vettem a tevékenységi körök közé.
Sajnos Szilvásváradra idén nem tudok menni, de Pápára remélem sikerül. Tervbe van véve pár kiállítás, a kutyámnak is kell a cím, és amúgy is szeretnék menni. smile.gif
kamilla
IDÉZET(hihi @ 2009.03.26, 10:38) *

Köszönöm szépen!

Igen, csinálok, addig nyúztak, míg tavaly óta hivatalosan fel is vettem a tevékenységi körök közé.
Sajnos Szilvásváradra idén nem tudok menni, de Pápára remélem sikerül. Tervbe van véve pár kiállítás, a kutyámnak is kell a cím, és amúgy is szeretnék menni. smile.gif

Pápa? Szuper, akkor elkapnálak, ha végeztél a saját körödnél.

Négy barzojt viszünk, két bullterriert és elméletielg indulnuk utódcsopotban is. A szőrösökről ( főleg a sajátomról) kéne pár kép.
A részleteket magánban. wink.gif

Lassan Unitól is beszerzem MC kutyám képeit. smile.gif

hihi
Ok, magánban. smile.gif
hitetlen
IDÉZET(hihi @ 2009.03.26, 06:58) *

A Nagycenken történt ménvizsga képei ITT megtekinthetőek.

Szépek nagyon, és teljesen visszaadja a hangulatot, ami ott valóbanm megkapó. Kár hogy ilyen picikék. smile.gif Jók lettek a portrék is, Horváth Laciba újfent beleszerettem angel.gif , kitettem ide magamnak a falra az irodába. biggrin.gif Csak Péter meg ne lássa. rolleyes.gif biggrin.gif
hihi
gmano.gif gmano.gif gmano.gif

Méz
Jók a képek. wink.gif
Hihi, azt esetleg nem tudod véletlenül, hogy melyiknek mi a neve, és milyen minősítést szereztek?
hihi
A lovaknak ott a nevük a kép alatt. smile.gif Sajna nem tudom a minősítéseket. frown.gif
Ez fórumunk egyszerűsített külsővel rendelkező minimalista változata. A teljes, képeket és több információt tartalamazó verzió megtekintéséhez kérjükkattints ide.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.