Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Teljes verzió: Magyar hidegvérű
Lóbarátok fórumai > Lovas fórumok > Lófajták
Oldal: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
Bazsi5678
Szép kis ménes! biggrin.gif rockon.gif
Azért látszik, hogy ott is rendesen volt sár.
nagyimre6405
Megint itt vagyok ,csak tegnap nem volt már időm folytatni . A legelső képen repül az a kettő mén, na ők mostantól az én tulajdonom Róluk majd késöbb teszek képeket.
Méz
Nagyon jól festenek. Mi a terved velük?
nagyimre6405
Helló Méz, na és persze a többiek! Először is szeretném őket betaníttani kocsiba, mert még csak most lettek megkötve. Eddig szabadon voltak a karámban és a bokszban, de a lekötést szépen birják. Már 3 napja meg vannak kötve, de nincs velük probléma. Aztán a többit meg folyamatosan kezdem velük, a tervem pedig az, hogy a jövő év tavaszán mennek ménvizsgára ha minden rendben lesz.
Méz
Na ez jól hangzik. smile.gif Mennyi idősek most? Herold és Botond apaságúak?
nagyimre6405
Üdv Méz! Most lesznek kettő évesek, az egyik 313-Oszkár ő 2007.04.20. születésű, a másik 800-Koppány 2007.03.25- ben született. Mindegyik apja Bogyoszló-91 Herold, az anyjuk pedig:
az elsőnek 054-Mónika a másiknak 015-Kati. Amint jobb idő lesz, készitünk képeket kint róluk.
Méz
Akkor jó volt a megérzésem. Ha tudsz, készíts képeket szemből is róluk, hogy a fejen lévő jegyek jól látszódjanak. Kis szerencsével akkor tudok róluk keresni csikókori képeket. Mert 2007 augusztusában jártunk a lányokkal Zalalövőn abban a ménesben. smile.gif
hitetlen
Ha esetleg olyan kívánság merülne fel, hogy a Zalalövőn fellelhető lovacskák közül konkrétan valamelyikről kellene fotó, szóljatok. 1,5 km-re lakom tőlük, naponta kétszer megyek el a hangár előtt, Lacival napi kapcsolatban vagyok, úgyhogy egyáltalán nem gond lebattyogni és kattingatni párat. smile.gif

Méz, a tavaly tavasszal készített Herold- és Botond-fotókat végül mutattam Nektek, vagy csak Unicornnak küldtem el? Ha van rá igény, szívesen felpakolom őket ide; minden oldalról, előlről-hátulról szép napsütéses időben, megpucolt, kifésült hajú sztárfotók sikerültek.
Méz
Nem rémlenek a fotók, úgyhogy szerintem pakold fel őket ide. Biztos másokat is érdekel. smile.gif

Jut eszembe! A Hidegvérű Egyesület tagjai közül kapott már valaki az idén tagdíj-befizetésre való csekket? confused.gif Mikor szokták azt kiküldeni?
hitetlen
Ok, akkor elővarázsolom a lapitopiról. smile.gif

Amúgy Unicorn teljesen eltűnt a fórumról? Nem lett semmi abból a fedménes honlapból. frown.gif
nagyimre6405
itt vagyok megint tagdij befizetésröl még én sem tudok semmit tavaj februárba küldték nekem a csekket képeket minden mennyiségbe elfogadunk
hitetlen
Hát akkor jöjjenek a képek. Sajna a képtárat itt a munkahelyen nem látom, marad a képfeltöltés.hu.

Bogyoszló-91 Herold
2007 nyarán
2008 tavaszán: jobbról, még egyszer jobbról, balról, jobb portré, bal portré, még egy balportré, popó.

Sárvár-132 Botond
szintén 2008 tavaszán: jobb, bal, balportré, jobbportré, még egy jobbportré, ezüsthajú (ez a kedvencem smile.gif), popó

Vannak még szintén tavaly tavaszi képeim az alábbi ménekről:
Gölle Fenegyerek, Kaposvár-54 Extra Mátyás, Máriakálnok Bandi, Márok-235 Milán, Rétság-2 Berci és az Őrségi Nemzeti Park öreg fekete miniménje (az ő nevét sajna nem tudom, Panni biztos jobban képben van).
Panni
Ő a Robi. Hivatalosan Veszprémvarsány - (itt a száma kellene, de arra nem emlékszem)

hitetlen
Köszi. wink.gif
kamilla
Sziasztok!

Arra gondoltam, hogy megfűzhetnénk Bandiékat, hogy megint megrendezze a Hidegvérűs Talit!

Ha ő beleeggyezik, akkor kell a dátum és elkezdődhetne a burkolt hírdetés kampány wink.gif .

Többen közületek, elég jó írói vénával megáldottak. Készíthetnénk egy cikket a hidegekről, amiben szót ejtenénk, a másféle hasznosításukról, a külföldről behozott új ménekről, és nem mellesleg megemlíteni a tavaly és idei Találkozót, természetesen képekkel megspékelve.
Szépen megfogalmazva, hogy mi (legalábbis magam és Méz nevében beszélhetek) nem a hús oldaláról közelítjük meg a Hidegvérűs életet.

Különböző újságokat, ( pl: KisTermelők, Szabad föld, Lovas élet stb) megkeresni, internetes portáloknál bejelentkezni, hogy híre menjen a dolognak.

A másik ötlet, hogy megkérem az én jó barátnőmet, készítsen egy szép plakátot,amit internetes oldalakra kitehetnénk.

Továbbá egy weboldalt is csinálhatnánk, amire mindig felkerülnek az aktuális hírek a Taliról.

Nem tudom milyen költségei vannak, de újra lehetne mén és kanca szemle, akár nemzetközi bíróval.

....vagy túl rózsaszínek az álmaim?
Szívesen segítek, amiben tudok, de egyedül nem megy! biggrin.gif

óó és lehet, hogy sikerülne a MTV1-et is kicsábítani....(ezt csak hallkan jegyzem meg )
Gonoblin
Sziasztok!

Hitetlen: TEDD FEL LÉGYSZI AZ ÖSSZES KÉPET, a HIDEGVÉRŰ ménekről, vagy privátba is elküldheted, ha sok.

Kamilla: Szuper ötlet. Lehetne végre egy kifejeztten hidegvérű lovakkal foglalkozó oldalt is készíteni, fajtaleírásokkal, képekkel, hasznosítási irányokkal stb. stb. Igazatok van, hiszen a hidegvérűek nem csak hústermelésre használhatók, hanem szabadidőre (pl.: lovaglás), fogathajtás, sport (különféle húzóversenyek: rönkhúzás pl), stb. A külföldi oldalak tele vannak a különböző használati módokkal.
Más: Úgy látom nem lett semmi a hidegvérű ménekről készített oldallal (bocs ha nem így van, már rég jártam itt a fórumon). KÁR!!
Érdekelne engem, hogy ki milyen hidegvérű fajtákat ismer, akár képekkel illusztrálva. Én elég sokfélét, és szívesen beszélgetnék róla veletek.
Csikasz
Akarok én is egy ilyen szőrgombócot, gyönyörűek ezek a mének!
kamilla
Jó reggelt!
Tegnap bűnöztem kicsit, és összeszedtem a képglériáitokból pár jobb minőségű képet. Azokat átküldtem a barátosnémnak aki hirtelenjében ezt produkálta

IPB kép

Bármi változtatás kell, vagy infot még rátenni, megcsinálja.

Kezdésnek szerintem nem rossz wink.gif
kamilla
IDÉZET(Gonoblin @ 2009.01.26, 18:10) *

Kamilla: Szuper ötlet. Lehetne végre egy kifejeztten hidegvérű lovakkal foglalkozó oldalt is készíteni, fajtaleírásokkal, képekkel, hasznosítási irányokkal stb. stb. Igazatok van, hiszen a hidegvérűek nem csak hústermelésre használhatók, hanem szabadidőre (pl.: lovaglás), fogathajtás, sport (különféle húzóversenyek: rönkhúzás pl), stb. A külföldi oldalak tele vannak a különböző használati módokkal.

Köszönöm, én csak azt írtam amiben "szerintem" a hidegesek hiányt szenvednek. Sajnos én gyerekcipőben járok, márami a weboldalakat illeti, de szerintem egy G-portálos oldalra rengeteg képet ,cikket, fajtaismertetőt és egyébb infot ( pl: szerszámokról, fogatolási módokról) fel lehetne tölteni.

Unicornnal találkoztam a decemberi kutyakiállításon, érdeklődtem mi újság rég láttuk a fórumon. Amióta imádott pöttyössét végzetes baleset érte, nincs szíve nézegetni a képeket. Még fáj neki, nagyon..... frown.gif

Gonoblin akkor te tudnál sok hidegvérű fajtáról leírást, képet vagy akár kisvideót küldeni???

Remélem nem csak én vagyok ennyire lelkes rolleyes.gif

Essent a magam részéről lefújtam, bár még bízok a csodában.
Jah, és tegnap kaptam egy bírságot, a Veronai utazásunkkal kapcsolatban. gmano.gif
Méz
IDÉZET(kamilla @ 2009.01.27, 08:10) *

Essent a magam részéről lefújtam, bár még bízok a csodában.
Jah, és tegnap kaptam egy bírságot, a Veronai utazásunkkal kapcsolatban. gmano.gif

Épp ma kaptam prospektust az Equitanaról. A Pegazus küldte. De ha te lemondasz róla, én is. Pláne ha nem kezd rohamosan javulni a forint. Inkább hidegvérűs kirándulásra költenék, lovaglásra, és hidegvérű méneslátogatásra. wink.gif
Khm-khm. Csak nem el kellett volna küldeni arra a címre azt a kis autópályadíjat? gmano.gif

Kezdetnek nem rossz ez a plakát. smile.gif
Méz
Beszéltem Laci bácsival, mivel még adósa voltam Szőke tartási helyével.
Rákérdeztem, hogy mikor küldik a csekket a tagdíjbefizetéshez. Azt mondta, hamarosan. És most pontosan kifejtette, hogy 2000 Ft az alap-tagdíj, de ezen felül a törzskönyvben tartási díj 3000 Ft, amit azoknak kell fizetni, akik nem kis-és középvállalkozók. Azaz például nekem.
Aztán ajánlott egy mént Szőkére, hogy majd lesz Üllőn a Mesterséges Termékenyítő állomáson valami Karád-akárhanyas fekete mén. Szegényt elszomorítottam, mert mondtam, hogy szeretném megtartani a sárga-kendersörény színt, és olyan ménnel fedeztetnék ha fedeztetnék. angel.gif De olyant nem tudott itt a mi környékünkön. De azért mondtam ha oda kerül a sor, akármilyen messzire elviszem a lovat fedeztetni, ha akad egy olyan mén.

(Ha valakit érdekel a fekete mén, akkor elvileg Üllőn lesz a mesterséges termékenyítő állomáson.)
bandi_2
IDÉZET(Méz @ 2009.01.27, 18:10) *

Épp ma kaptam prospektust az Equitanaról. A Pegazus küldte. De ha te lemondasz róla, én is. Pláne ha nem kezd rohamosan javulni a forint. Inkább hidegvérűs kirándulásra költenék, lovaglásra, és hidegvérű méneslátogatásra. wink.gif
Khm-khm. Csak nem el kellett volna küldeni arra a címre azt a kis autópályadíjat? gmano.gif

Kezdetnek nem rossz ez a plakát. smile.gif

Sziasztok!
Én is megkaptam a prospektust és beszéltem is Andrással. Bármelyik három napot lehet választani,eltudja intézni a 17,18,19et is. A forint nem lesz jobb,de ha kell vállalom a buszbérlést és az utiköltséget is. Én a Roxival mennék és 1 Fehérgyarmati barátom is bisztos,hogy jönne.Bisztos,hogy renek rendezvény lesz kár lenne kihagynotok. Jó,hogy ilyen korán elkezdünk a szokolyai hidegvérűs napról beszélni. Idén is augusztus végén kéne megrendezni,mejre minden segítséget szívessen fogadok. Amúgy Szlovákiában elkezdődött a rönkhúzó bajnokság,szombaton éppen Rinyován lesz mejre mi is menyünk.
Kamilla! mennyi volt a büntetés? a felét állom.
Méz sajnos én sem tudok tuti szőke fiút,de amikor esik mi is mindig ló után járunk. Úgyhogy szívesen elmennénk az országba vagy az országon kívül is bár hova hv lovakat nézni. Persze csak akkor ha van tuti cím és szívesen fogadják a bámészkodókat is.
kamilla
Már bánom, hogy említettem a büntit.

Túl és léphetünk rajta!

Lónézőbe itthon Somogy megye lehet érdekes, Méz kimutatása és nyomozgatása szerint, van ott mit nézegetni.

Elkezdte ma neten nézelődni Essennel kapcsolatban biggrin.gif

Repülőjegy Budapest-Dortmund (oda-vissza) Márc 17-19.ig 15000.-ft/fő ( easy jet)
Itt az indulás 17-én 12-kor, hazaútnál reggel 9.50. Így beleszámoltam a 17.-ei belépőt is mert a vásár este 19ig nyitva van.

A reptéren lehet autót bérelni, amiben 5 ember elfér, annak költsége a 3 napra 115euro.
( evvel a cégnél szoktunk angliában bérelni autót)

szálloda:
Hotel Ostmeier - Bochum (Németország) 3*-os, ami útba esik a reptérről Essen felé. Itt egy éjszaka egy kétágyas szobában 83euro.

Tehát összesen 1 főre levezetve: 15000.-repjegy + 23euro autóbérlési költség+83euro a szállás reggelivel+ belépőjegy egy napra 30euro.
136.- euro ( 40000.-Ft) +15000.-Ft

Dortmund és Essen között 35-36km a távolság. A szálloda 17km Essentől.

Ami hozzájön, az a benzin amit elkocsikázunk és a költőpénz.

......vagy nagyon anyagias vagyok?
Méz
Perpillanat úgy néz ki, Essent lehet, hogy kihagyom.

De a szokolyai találkozóra és a hidegvérű nézős kirándulásra vevő vagyok.

Ez utóbbit Andival Somogy-megyébe tervezzük, mint azt írta fentebb. Mivel most ráérős időm van és kedvem is, elkezdtem megtervezni. Aztán valamikor sort kerítünk rá. smile.gif (Össze is állítottam egy útvonal-tervezetet.)
Méz
Közben össze is állítottam egy előzetes útvonal-tervezetet. Ami persze igény szerint megváltoztatható. Főként a nagyobb méneseket vettem figyelembe, ahol sok hidegvérűt láthatunk, és amelyek lovai a Kaposvári Állattenyésztési napok keretében sikeresen szerepeltek a hidegvérű-bírálaton. Illetve kisebb tenyésztőket is beletettem, akik a nagyobb ménesek közt útba esnek.
Nagyjából 7 megálló lenne, ami elég sok. Ebből 2 kisebb állomás kiszedhető, ha idő szűkébe kerülünk. angel.gif
Ja, és javasolnám késő tavaszi, kora nyári időpontot.
bandi_2
Hát sajnálnám ha nem jönnétek de reméllem megint összeverődik egy jó kis csapat Essenbe.

Jónak tűnik ez a tevaszi körút,arra gondoltam,hogy vihetnénk egy kis anyagot a tavalyi szokolyai napról,hátha az ottani tenyésztők és hobbisták közül valaki kedvet kapna és eljönne a lovaival Szokolyára.
Eva
IDÉZET(Méz @ 2009.01.29, 11:59) *

Közben össze is állítottam egy előzetes útvonal-tervezetet. Ami persze igény szerint megváltoztatható. Főként a nagyobb méneseket vettem figyelembe, ahol sok hidegvérűt láthatunk, és amelyek lovai a Kaposvári Állattenyésztési napok keretében sikeresen szerepeltek a hidegvérű-bírálaton. Illetve kisebb tenyésztőket is beletettem, akik a nagyobb ménesek közt útba esnek.
Nagyjából 7 megálló lenne, ami elég sok. Ebből 2 kisebb állomás kiszedhető, ha idő szűkébe kerülünk. angel.gif
Ja, és javasolnám késő tavaszi, kora nyári időpontot.

Erről én sem szeretnék lemaradni!
Jelzem, hogy veletek tartanék, persze csak ha marad hely!
gustilo
Mi meg szívesen vállaljuk a kalauzolást kis hazánkban. wink.gif
De szégyenszemre, amikor említettétek, hogy Somogyba jönnétek hidegvérűt nézni, hirtelen nem is tudtam, legfeljebb 1-2 helyet, ahol ilyen pacikat tartanak. Ha már van útvonal-tervezet, megtudhatnánk, mit vettetek fel a listára? Szerintem Répáspuszta mindenképpen megér egy megállót (márcsak az arabok miatt is, de ez itt off, ugyebár... rolleyes.gif ). biggrin.gif
Méz
Szia Gustilo!

Most így fejből mondom azokat az állomásokat, amik felmerültek: Gölle, Kaposvár (Répáspuszta, és az Egyetem ménese), Kaposfő, Nagybajom, Somogyfajsz... Meg még volt valami. biggrin.gif A kalauzolást megköszönnénk Kaposváron.
Répáspusztán asszem 3 hidegvérű mén is van, meg ugye sok kanca.
maugly
Ha minden jól meg, KedvesEmberemmel csatlakoznánk ehhez a későtavaszi körjárathoz. smile.gif
Méz
Na, örülök, hogy többeket érdekel a hidegvérűs-kirándulás. Majd konkretizálódnak a dolgok, ha közeledik az ideje.

IDÉZET(bandi_2 @ 2009.01.28, 19:05) *

Amúgy Szlovákiában elkezdődött a rönkhúzó bajnokság,szombaton éppen Rinyován lesz mejre mi is menyünk.

Mi volt Rinyován?
zapolya
IDÉZET(Méz @ 2009.01.28, 14:30) *
Aztán ajánlott egy mént Szőkére, hogy majd lesz Üllőn a Mesterséges Termékenyítő állomáson valami Karád-akárhanyas fekete mén. Szegényt elszomorítottam, mert mondtam, hogy szeretném megtartani a sárga-kendersörény színt, és olyan ménnel fedeztetnék ha fedeztetnék. angel.gif
Ott van már a fekete mén (Rigó), gyönyörűszép és kedves, de ott van még Döme is, aki szőke és szintén kedves.
Méz
Szia Zap!

Asszem Döméről kaptam képeket régebben. Nem tudod véletlenül, hogy az ő rendes neve Kaposvár-42 Dolmány?
zapolya
Láthattál, mert egy fotós készített nagyon szép képeket róla, amiket továbbküldtem Uninak az oldalhoz. Gáz, de nem tudom a rendes, becsületes nevét. frown.gif Viszont itt egy kép a feketerigóról: http://www.vecsesiallatorvos.hu/vetpraktic...4&Itemid=79 Szerintem hívd fel az oldalon található számot, hogy fedez-e még ott Döme, stb. Szombaton még ott állt a boxban, de gyanús, hogy a fenti oldalon nem ajánlják fedeztetésre.

Méz
Köszi. Azt hiszem valahol fentebb több kép is volt erről a Rigóról, mert nagyon ismerősnek tűnik. smile.gif

Jó lenne, ha frissítenék majd a ménlistát, hogy megint reálisabb képet kapjunk a mének elhelyezéséről. Mert a 2008-as listában még Baracsnál szerepel a Rigó. Biztos év közben vitték át Üllőre.
zapolya
Nem régóta van Üllőn Rigó (talán november óta?), úgy látszik, hogy nem frissítik ilyen gyorsan a ménlistát.

Adrienn
Még néhány éve Csuti csinált és tett fel Rigóról képeket, amikor még ott lovagolt.
Gyönyörű az a ló. Hullámos sörény, kompakt test, hatalmas, gömbölyű far, és a csodás fekete szín. Annyira jól nézett ki, hogy az egyik képét le is mentettem magamnak.
nagyimre6405
üdv mindenkinek amén elhelyezésröl tudok pár szót ma beszéltem a simon gáborral ő a mi tenyésztési felügyelőnk március közepéig meg lessznek a szerződés kötések és utána lessz új mén elhelyezési lista
bandi_2
IDÉZET(Méz @ 2009.02.02, 11:05) *

Na, örülök, hogy többeket érdekel a hidegvérűs-kirándulás. Majd konkretizálódnak a dolgok, ha közeledik az ideje.
Mi volt Rinyován?

Hello Méz!
Szupper volt a verseny Rinyován. A haverom két Belga ménje, amelyikek Szokolyán is voltak 4-ek lettek a párosversenyben. Egyesben pedig második lett a kissebbik. Amúgy a versenyt kettesben és egyesben is belga mén nyerte. 19 pár ló vett részt a versenyen. Jövő héten Sielnica-án lesz a verseny ami Zójon mellett van. Lehát nincs messze. Ha van kedvetek gyertek, akár velem is jöhettek. Verseny után sajnos elatta a Jano a nagyobbik csödőrt. Szokolyára bisztos új lóval fog jönni.

üdv.
lilith
IDÉZET(Méz @ 2009.02.02, 15:55) *

Köszi. Azt hiszem valahol fentebb több kép is volt erről a Rigóról, mert nagyon ismerősnek tűnik. smile.gif

Jó lenne, ha frissítenék majd a ménlistát, hogy megint reálisabb képet kapjunk a mének elhelyezéséről. Mert a 2008-as listában még Baracsnál szerepel a Rigó. Biztos év közben vitték át Üllőre.

Tavaly Uni megbízásából csináltam rengeteg képet Róla.Nagyon szépeket.Hatalmas,gyönyörű mén.Sajna a gépem közben megadta magát, és itthonról törlődött minden, Uni meg nem tudom feltette e valahová a képeket rolleyes.gif
De mintha itt a topikban is beraktam volna...
Méz
IDÉZET(bandi_2 @ 2009.02.05, 18:25) *

Jövő héten Sielnica-án lesz a verseny ami Zójom mellett van.

Hű, akkor sűrű a program. Csak nézőnek mész, vagy viszel lovat?

Egyszer elmennék nézelődni én is a szlovákokhoz, de a jövő hetem már be van táblázva. Azért köszi az invitálást. smile.gif
bandi_2
IDÉZET(Méz @ 2009.02.05, 19:18) *

Hű, akkor sűrű a program. Csak nézőnek mész, vagy viszel lovat?

Egyszer elmennék nézelődni én is a szlovákokhoz, de a jövő hetem már be van táblázva. Azért köszi az invitálást. smile.gif

Szia Méz!
Sajnos lovat nem tudok vinni most a versenyre,mert mind a 2 pár lovam május végéig az erdőn dolgozik. Zico meg csak "dísznek" van. Az egyik ismerősöm visz most lovakat. Leghamarabb a nyáron tudok csak lovat kivinni versenyre. Márciusba nem,aprilisban pedig nagyon messze lesz verseny,mi leghamarabb májusban megyünk versenyekre de akkor minden hétvégén. Ami érdekes lehet az Kovácsova. Csakhát azok már nem téli versenyek,mert a télieknek megvan a maga varázsa.

Még egy érdekesség Lengyelországban húsvét környékén rendezik az év legnagyobb lóvásárát állítólag közel 3000 ló amiből 1500 hidegvérű,ha tudok pontos időt majd megmondom,mi oda is készülünk.
Méz
Próbáltam találni valamit erről a lengyel vásárról. Nagyon izgalmasan hangzik. De sajnos mivel nem tudok lengyelül, így a vásáról nem találtam még semmit. Node találtam mást. Remélem nektek is eláll majd a szavatok, ha megnézitek ezeket a képeket. hu.gif

Itt vannak a lengyel hidegvérűek!

Én most teljesen odáig vagyok a gyönyörűségektől. kiraly.gif
Rosinante
A mai nappal ünnepélyesen én is csatlakozom a boldog hidegvérű-gazdik táborához egy kétéves kancacsikóval: ő Ribic. biggrin.gif

IPB kép

IPB kép

Sajna eddigi életében nem nagyon pucolták, nem tudom, mikorra sikerül lerobbantani róla a trágyapáncélt, de majd igyekszem.
Méz
Szia Rosi! Üdv itt! biggrin.gif

Mi a csikó storyja?
Majd a tavaszi vedléssel lejön róla a dzsuva. Vagy egy kör fémvakaróval...de azzal is inkább várnék a vedlésig.
Rosinante
Nem mentett, bár a régi tartási körülményeit tekintve akár az is lehetne (tulajdonképen szerették, csak ő ettől még egyedül volt, dzsuvában és mozgás nélkül...) Az öreg hidegvérű, Dömpi párja, ill. váltása lesz, ill. a tisztihátasom (elméletileg a Daróc nevű sárga csikó lett volna a szolgálati biciklim, de nagyon pici lesz, és a 186 centimhez ugyebár... gmano.gif )
Nem akarom megvárni a vedlést, lesül a pofám, hogy ilyen ótvar szőrű ló van a tanyán. Amit tudok, levakarok róla, a nagyobb pikkelyeket megpróbálom kézzel lehúzgálni, már ahol hagyja, tesztként próbálkoztam, a hasán, oldalán jól tűrte, de a farán már fájt, úgy értelemszerűen nem erőltetem. Esetleg megnézem, sniccerrel mit tudok összehozni.
Itt van még róla pár kép.
Méz
smile.gif Biztos jó tiszti hátas lesz belőle. Lehet valamit tudni a származásáról?

Ha a sniccer nem válik be, akkor ezzel próbáld. A faránál nagyon óvatosan használva jó eredményeket lehet elérni. smile.gif
Rosinante
Állítólag papíros belga, csak éppen papír nélkül. gmano.gif Nemtom, igazából a színét sem sikerült belőni, sem az aktuálisat, sem a véglegeset, az üstöke fekete, a sörénye világosszürke, a farka szürke, az aljszőrzet dettó, lehet, hogy ki fog szürkülni? (Ez esetben lőttek a belga-teóriának, ami részemről totálmindegy, de azért kiváncsi vagyok, no.)
Köszi a tippet, van ilyen vakaróm, de tartok tőle, hogy nem fogja szeretni, brutálnagy csomók vannak rajta... Azért majd leteszteljük.
Méz
Nekem is belga jutott róla eszembe. Azok szoktak ilyen pejderesek lenni fekete lábakkal. Már ha ez pejderes. Mert lehet, hogy mégsem. De nekem úgy tűnik. kv.gif
Rosinante
Lehet mondjuk mosott sörényű pejderes vagy mi, nézegettem belgás képeket (párszázezermilliót biggrin.gif ), de akkor az üstöke is világosabb lenne, nem? Na mindegy, a lényeg, hogy ló. Szarderes, és kész.
Ez fórumunk egyszerűsített külsővel rendelkező minimalista változata. A teljes, képeket és több információt tartalamazó verzió megtekintéséhez kérjükkattints ide.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.