Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Teljes verzió: Magyar hidegvérű
Lóbarátok fórumai > Lovas fórumok > Lófajták
Oldal: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
nagyimre6405
képeket akarok ......köszi üdv hidegvérüsök

üdvözöllek muki az után érdeklődnék hogy nálatok hogy áltok a hidegvérü lovakkal már min hogy mijenek vannak
Méz
Amíg Bandi2 hozza a fotót nelkünk (remélem), addig itt van egy videó. Nem semmi, milyen kedvel húznak ezek a lovak. eek.gif
bandi_2
IDÉZET(Méz @ 2008.12.08, 23:22) *

Amíg Bandi2 hozza a fotót nelkünk (remélem), addig itt van egy videó. Nem semmi, milyen kedvel húznak ezek a lovak. eek.gif

Szia!

Megpróbálunk majd képeket készíteni hétvégén a ménről,csak sajnos fogalmunk sincs hogyan kell felrakni őket. Ezért nem raktuk fel a Veronai képeket sem.
nagyimre6405
IDÉZET(bandi_2 @ 2008.12.09, 15:05) *

Szia!

Megpróbálunk majd képeket készíteni hétvégén a ménről,csak sajnos fogalmunk sincs hogyan kell felrakni őket. Ezért nem raktuk fel a Veronai képeket sem.

www.kepfeltoltes.hu idefeltöltöd a képeket és a kapott linket be szurod
Aniko
IDÉZET(bandi_2 @ 2008.12.08, 17:35) *

A képen Csillag van az öreg belga lovam,de ott volt Muki és Negró is. És,hogy mit csináltak? Ők vitték a Télapót és a krampuszokat, és volt 1 kis magánszámuk a Mészáros gyerekekkel. K

Én is kiszúrtam őket smile.gif

Gyönyörűek ezek a lovak! Én segítettem amikor szombat késő délután a fék elromlása miatt ott fogtátok ki őket a bejáratnál...
bandi_2
[b]
IDÉZET(nagyimre6405 @ 2008.12.09, 21:29) *

www.kepfeltoltes.hu idefeltöltöd a képeket és a kapott linket be szurod

Köszi a segitséget igyekszem a képekkel.
Méz
Formás példány! rockon.gif Még ilyen színű lovat sose láttam, de tetszik.
bandi_2
[b]
IDÉZET(Méz @ 2008.12.15, 22:11) *

Formás példány! rockon.gif Még ilyen színű lovat sose láttam, de tetszik.

Hát én nem miatta mentem oda hanem a négy belga végett de miután végeztük a belgákkal a barátom mondta nézzük meg öt is.A többivel ellentétben ö boxban volt ezért én is csak akkor néztem meg rendesen mikor kivezették.Hát a szine valoban nem hétköznapi bevallom ,Méz énsem tudtam mi is lehet ennek a szinnek a neve.A sörénye hófehér de a farkában már van némi tűzötség abbol a szinböl ami a fején és a lábszárain láthato. A fedöszörök fehérek de alatta fura márvány szinüek e szörök és szépen almásodik.De hát azért vagyunk hogy okosodjunk megkérdeztem pár öreget millyen szinü a lovam?Két variáciot hallotam az eggyik egy itteni öreg fogatos mondta ,hogy hát ez egy kocsis deres.Mivel nem ismertem ezt a szint még egy helyen érdeklödtem ahol azt mondták rá hogy márvány deres,ez utobbi bevallom nekem jobban tetszik de szivessen látnék egyébb véleményt vagy megerösitést is. Miujság van Szőkével?
kamilla
Szia!

Szép paci, tetszik wink.gif

Negróval fotózkodott?

Méz
IDÉZET(bandi_2 @ 2008.12.16, 15:34) *

De hát azért vagyunk hogy okosodjunk megkérdeztem pár öreget millyen szinü a lovam?Két variáciot hallotam az eggyik egy itteni öreg fogatos mondta ,hogy hát ez egy kocsis deres.Mivel nem ismertem ezt a szint még egy helyen érdeklödtem ahol azt mondták rá hogy márvány deres,ez utobbi bevallom nekem jobban tetszik de szivessen látnék egyébb véleményt vagy megerösitést is. Miujság van Szőkével?

Erdélyben állítólag pirosderesnek is mondják ezt a színt.

Köszönöm szépen a kérdést. Szőkével elköltöztünk egy másik helyre, ahol remekül érzi magát. Egyre erősebb és formásabb. A későbbiekben tervezem a bekocsizását. cool.gif
bandi_2
IDÉZET(kamilla @ 2008.12.16, 18:23) *

Szia!

Szép paci, tetszik wink.gif

Negróval fotózkodott?

Szia!
Ezúton is köszönöm neked a Veronába nyujtott segítségedet!
Igen a Negrónak szeretném párjának,csak majd a Negró fog bal oldalt a Matyó meg jobb oldalt járni.
Jövőre megyünk Németbe a kiállításra?
kamilla
Hát ha már köszöngetünk wink.gif akkor a tiramisut és azt az isteni finom bort, meg mi köszönhetjük cheers.gif

Persze hogy megyünk, én benne vagyok!

Többi hideges? Méz jön, ha akar, ha nem, ez nem is kérdés biggrin.gif
Méz
Az a bor az nagyon ott volt. rockon.gif cheers.gif

Naná hogy menjünk Németbe is! kiraly.gif

hitetlen
Méz, mutitsz képeket Szőkéről és a kis pöcsösről? Biztos nagyot nőtt már!

Ez a deres meg nagyon csinos! Gratula hozzá!
Méz
Szőkéről mostanában nem készült újabb kép. Ezt tudom mutatni (még az előző helyen készült). Azóta hízott már. A csikóról majd akkor lesz fotóm, ha meglátogatom. Tegnap beszéltem a balatoni lovásszal, ahol van Shelby. Mondta hogy nagyon jól érzi magát ott a csikó. Kint van a 30 ha legelőn a többiekkel, estére szokott bemenni abrakolni. Nagyon sokat eszik állítólag. Úgyhogy gondolom nől is. biggrin.gif
hitetlen
Csini! Szépen meg van fésülve! Úgy meggyúrnám a pofazacskóját! biggrin.gif
Nem is tudtam, hogy a csikó már máshol van.
Méz
Fúúú, olyan puha, selymes plüss most Szőke. angel.gif
A csikót októberben vitték el. Fél évesen választottuk le. Elég jól fejlett volt már, és nem viselte meg az elválasztás (persze fokozatos volt). (Szőkét meg pláne nem viselte meg, sőt. devil.gif ) A lószállítóra már úgy ment fel, mint a nagyok. Itt van pár kép a költözéséről.
kamilla
Sziasztok!

Ma kaptam hírlevelet, amiben már szerepelnek árak (szállás,belépő egyebek) feltüntetve, a márciusi Esseni programokkal kapcsolatban.

Kedjünk el szervezkedni, mert a szállást Andrással le kell egyeztetni, ugyanis ami engem érdekelne ( de gondolom a többieket is) arra az éjszakára nem szól szállás ajánlat.
Ilyen a Március 17-18-19. (kedd-szerda-csütörtök)

Nézzétek meg a programokat és szervezük össze ki-mit szeretne megnézni.
Info: http://www.lovasok.hu/index.php?i=16540

réka_d
Tudom, kicsit túlhaladt már rajta a fórum, de csak most olvastam. A paci deres, és valószínűleg amiatt almásodik, mert épp cseréli a szőrét télibundára. Ebben az esetben szokott dereseknél ilyen szőrszínátmenet előfordulni.
Az, hogy miért szőke a sörénye, az amiatt van, hogy nyilván tudjátok, hogy a deres úgy lesz, hogy a ló alapszínét (pej, fekete, sárga) az Rn+ gén kicsit módosítja, hígítja.
Az, hogy ilyen színű a sörénye, arra utal, hogy ha nem lenne ilyen Rn+ génje, akkor olyan mosottsörényű sárga lenne, mint Szőke.
www.equinecolor.com
Méz
IDÉZET(kamilla @ 2008.12.19, 07:52) *

Sziasztok!

Kedjünk el szervezkedni, mert a szállást Andrással le kell egyeztetni, ugyanis ami engem érdekelne ( de gondolom a többieket is) arra az éjszakára nem szól szállás ajánlat.
Ilyen a Március 17-18-19. (kedd-szerda-csütörtök)

Igen, ez elég gáz, hogy pont azt a napot hagyják ki a szervezett utakból, ami minket leginkább érdekelne (március 18.)
De ha lehet módosítani ezen, akkor ahogy fentebb írtad a dátumokat, úgy kellene elintézni. Ha meg nem lehet így megszervezni a Pegazussal, akkor egyénileg kell intézni az utazásunkat és elszállásolásunkat.
A napok közül a 18.-án kívül még a 17.-e és a 19.-e érdekelne.
Azt néztem, hogy drágábbak a szállásárak, mint Veronában. A folyosón lévő zuhanyzási lehetőség nekem nem annyira bejövős, de ahogy a többség akarja. Én benne vagyok mindenben, csak menjünk. biggrin.gif

Réka-d, köszönjük, és a továbbiakban is várunk szeretettel a színekkel kapcsolatos kérdéseinkkel itt a topicban. angel.gif

Pl. nekem megvan még mindig az a kérdésem, hogy milyen színű csikóm lenne, ha Szőkét egy almázott szürke ménnel fedeztetném?
Szőke felmenői közt sárga kendersörényű lovak vannak. Az anyja volt tűzött sárga, az apja pedig sötét sárga.
bandi_2
Nekünk a 18.ka a fontos a többiben igazodunk a többséghez azért a kisbuszos verziot itt is jo ötletnek tartanám.
Méz
Lényeg, hogy 18.-án egész nap ott lehessünk. De ez is olyan gondolom, hogy egy teljes nap nem elég arra, hogy bejárjuk az egéz területet. smile.gif
Az egyik útvonaltervező szerint kb. 1200 km, és úgy 10 óra 40 perc (11 óra) alatt megtehető. ("Kicsit" messzebb van, mint Verona. )

Gábor, többen érdeklődnek, hogy jövőre lesz-e Szokolyán hidegvérűs nap? smile.gif
bandi_2
IDÉZET(Méz @ 2008.12.19, 15:06) *

Lényeg, hogy 18.-án egész nap ott lehessünk. De ez is olyan gondolom, hogy egy teljes nap nem elég arra, hogy bejárjuk az egéz területet. smile.gif
Az egyik útvonaltervező szerint kb. 1200 km, és úgy 10 óra 40 perc (11 óra) alatt megtehető. ("Kicsit" messzebb van, mint Verona. )

Gábor, többen érdeklődnek, hogy jövőre lesz-e Szokolyán hidegvérűs nap? smile.gif

Markos Laci bácsi is kérdezte,mert Ők meg a ménvizgát is kihoznák Szokolyára,hát nem tudom,hogy beválalom-e, de a hidegvérűs nap tuti,hogy meglesz tartva. A Dobsinai versenyhez hasonlóan megpróbálnám nemzetközibbé tenni. ( Lengyelek,Csehe,Szlovákok,Osztrákok.)Természetesen valami amatőr versenyt vagy kocsikázást,lovagolást,simogatást,ismerkedést a gidegvérű lovakkal, is tennénk a programokba. Ha a Viski lovasudvar is partner lesz benne akkor ugyan úgy kétnaposra az övékével egybe augusztus 20. környékén. Ha nem velük akkor valamikor szeptember elején. Jo lenne minél több magyar vésztvevő és a segítségeket sem utasítanám vissza.
Méz
Na ez jó. smile.gif
Ma próbáltam beszélni Laci bácsival, mert még mindig adósa vagyok Szőke lótartási helyével. De nem tudta felírni, mert autóban ült. Majd hívom máskor. De ha így haladunk, a végén jobb lesz, ha én is elviszem Szőkét Szokolyára és ott megnézi Laci bácsi.

Jut eszembe! Kipróbáltátok már a kocsit? Milyen?
réka_d
IDÉZET(Méz @ 2008.12.19, 11:09) *

Pl. nekem megvan még mindig az a kérdésem, hogy milyen színű csikóm lenne, ha Szőkét egy almázott szürke ménnel fedeztetném?
Szőke felmenői közt sárga kendersörényű lovak vannak. Az anyja volt tűzött sárga, az apja pedig sötét sárga.

valószínűleg almázott szürke
Szőke oldaláról csak sárga lehet a csikója, esetleg annyi változhat, hogy a mosottság eltűnhet.
Mivel a sárgát nagyon sok szín elnyomja (igazoból az összes) az apa színe és az ő felmenőinek színe van rá legnagyobb hatással (ha a leendő apa oldaláról csak a szürkeséget hozza (homozigóta), akkor szürke lesz.)
Ha az apa felmenői között voltak nemszürkék is, akkor van rá esély, hogy nemszürke lesz a csikó (vagyis pej, fekete, sárga, deres, stb.)
hihi
Sziasztok!bandi 2 ha érdeke, a lovaidról vannak képek a weboldalamon, ITT

smile.gif
kamilla
Sziasztok!

Én az utolsó szállást néztem ki.

A kisbusz megoldható, és még azt is kibulizhatom, hogy ugyanazt kapjam biggrin.gif
Ha min. 6-an megint eltudunk indulni, akkor Andrással is biztos lehetne szállásügyben beszélni.

Nekem is a 17-18-19 napok szimpatikusak.
Méz
Helló! Nekem is ok az a szállás, és a kisbusz is szupi lenne. smile.gif

Sárika hogy van?
bandi_2
IDÉZET(Méz @ 2008.12.19, 18:02) *

Na ez jó. smile.gif
Ma próbáltam beszélni Laci bácsival, mert még mindig adósa vagyok Szőke lótartási helyével. De nem tudta felírni, mert autóban ült. Majd hívom máskor. De ha így haladunk, a végén jobb lesz, ha én is elviszem Szőkét Szokolyára és ott megnézi Laci bácsi.

Jut eszembe! Kipróbáltátok már a kocsit? Milyen?

Szia!
Sajnos még nemsikerült kipróbálni a kocsit, mert bejöttek a rossz idők,de egy szép tavaszi napon majd kiprobáljuk.Többen járnak nézegetni mint ZICÓT. mindenkinek nagyon tetszika kocsi.
Hihi-nek köszi a tippet, jók a képek.
Nekünk is jó a 17-18-19 ketten tuti megyünk.
Méz
Kedves Hidegvérűsök, és idetévedt Fórumozók!

Nagyon boldog karácsonyi ünnepeket és lovazásban gazdag új évet kívánok Nektek!

IPB kép
kamilla
Békés, Boldog Ünnepeket Kívánok Mindenkinek!
cucu
angel.gif Kellemes Karácsonyi Ünnepet Kívánok Mindenkinek angel.gif
Méz
Ma lefotóztam Szőkét, csak nem voltak túl jók a fényviszonyok.

Telivér varrt neki fülvédőt karácsonyra. Poénból feltettem rá. Nem szereti, ha a füle körül birizgálok, de ezt most elviselte. gmano.gif
Kezd hordó formája lenni.
Most ilyen a fara.
ancsapancsa
Sziasztok!
Magyar lófajtákról készítünk fajtaismertetőt egy lóversenyes oldalon.Kérlek Benneteket,küldjetek képeket a lovaitokról az info@ugetobarat.hu címre.
Köszönjük!
Méz
A januári Lovas Életben két oldalas cikk foglalkozik a magyar hidegvérűekkel. cool.gif
kamilla
IDÉZET(Méz @ 2009.01.02, 13:35) *

A januári Lovas Életben két oldalas cikk foglalkozik a magyar hidegvérűekkel. cool.gif

Elolvastam rolleyes.gif
Biztosan az elfogultságom ami meggátol abban, hogy értékelni tudjam a cikkek.
Arról miért nem olvasunk sehol, hogy a hidegvérűek -és itt most kimondottan nem csak a magyar fajtára gondolok- mennyi minden másra is használhatóak, pl: voltizslónak, terápiás lónak, hobby lónak, fogathajtásra és még sorolhatnánk.
Az, hogy a húsló, meg milyen mértékben hízik, hát az azt hiszem sokunk számára érdektelen. Növekszik a létszám ez áldásos és reményteli, bár aug. 17-óta még nem érkezett meg a papír, Sári sikeres előtörzskönyvezésésről, de még a tagdíjat sem küldték ki. Gyanítom a kettő egyszerre fog megérkezni, de könyörgöm, ez már 4 hónapja volt!

Amikor 2éve jelentkeztem az Egyesületbe tagnak, szabályszerűen lebeszéltek róla, hogy belépjek.
Kicsit menedzselni kéne a fajtát, mert így tényleg marad a vágóhidak árnyékában a fajta.

Bandi lelkesedése példamutató, és reméljük ragad kicsi a mi korosztályunkra is!

Lenne pár pici ötletem a következő talihoz. wink.gif amit persze be is vállalok.
gustilo
Olvastam én is.
Gondolom, ez egy kivonat egy diplomadolgozatból - annak jó, ismeretterjesztő, érdeklődést felkeltő cikknek kevésbé. Szerintem. wink.gif
Azt hiszem, az okát is tudom: annak idején, amikor még én is szakdolgozat témaválasztás előtt álltam, és mindenáron lovakról szerettem volna írni, annyit mondtak: írjak a húslovakról. Merthogy a tanár csak ahhoz ért. Mindez történt a kaposvári lovasakadémia tőszomszédságában, hazai lovas életünk egyik fellegvárának tudományos háttérmunkáját biztosító bázisán. rolleyes.gif
Természetesen lett volna még lehetőség írni a sportlovakkal, telivérekkel kapcsolatosan is - ha minimum az egyik ottani edző rokonáról, vagy országos bajnokságban versenyző emberkéről van szó.

Na mindegy. Mindenesetre tényleg kevés a hidegvérűeket, sodrottakat népszerűsítő anyag. Pedig szerintem a hazai hobbilovasok (értsd: örömlovas; valaki, aki nem akar mindenáron versenyeket nyerni, csak szeretne sok szép közös élményt a pacijával) jóval többen vannak, mint a sportban érdekeltek, és nekik ragyogó választás lenne egy ilyen paci.
Saját tapasztalat: a fagyott talaj meg a mindenféle ünnepségek okán lovainkon kb. két hete nem ültünk. Tegnap kimentünk terepre, barátnőm az arabjával, meg én a "kvázi" hidegvérűmmel (remélem, még elfogadjátok annak a fjord vérségű állatokat is). Amikor barátnőm már másfél órája küzdött a "teli" pacijával hegyen-völgyön, betonkeményre fagyott talajon, mi meg csak baktattunk mögötte, félig tréfásan megjegyezte: nem is érti, miért cseréltem le az arabomat egy ilyen nyugodt jószágra.
Hát ezért. Amit szerintem minden hobbilovas értékelni tudna: a nyugodtságért, megbízhatóságért, könnyen kezelhetőségért. Már a lovardában is felmerült, hogy vennének egy hidegvérűt, mert a lovaséletüket felnőttkorban elkezdők számára nagyon jó iskolaló lenne; és felénk egyre több az éltesebb korban lovagolni kezdő.

És ezért tartom kevésnek az egyesület reklám-kommunikációját. Mert szerintem ők is jobban járnának, ha több ember venne hidegvérű lovat, meg a szabadidejükben lovaglók is jobban járnának, ha ilyen lovat vennének maguknak. Ehhez persze tudniuk kellene a fajtáról, mint lehetséges alternatíváról.

Ó, bocs, hosszú lett. De sokat beszélgetünk erről a témáról itthon, mióta "másfél" hidegvérű is van a családban. biggrin.gif

Kamilla, kíváncsian várjuk az ötleteket! wink.gif
hihi
Sziasztok!

Vas, Zala, Veszprém, GyMS , esetleg Somogy megyéből keresek sárga fedezőmént.

Arra vagyok még kíváncsi, hogyha van, akkor:

- mennyiért fedez,
- kiviszik-e házhoz, ha igen, mennyibe kerül,
- ha nem, akkor a panzió költsége mennyi lenne.

Köszönöm előre is!
nagyimre6405
heló hidegvérüsök és hihi ha tényleg érdekel sárga hidegvérü mén akkor itt egy telefon szám 06304309999 gy m s megye a hidegvérü tenyésztő egyesületröl meg csak annyit hogy a tag dijat beszedik és annyi no komment
hihi
Győr Mosonból volt egy nagyon szuper mén , ő házhoz jött tavasszal. Az egyik kanca vemhesült tőle. Őt szerette volna a barátunk újra, de sajnos a csődör nemrég elpusztult.
Méz
Veszprém-megyéból Bogyoszló 205-Kareszt házhoz viszik az ország bármely területére. Sötétsárga, világos sörénnyel. A sárga színt 100%-osan örökíti. Nem hústípus, inkább könnyebb használati. Csikói mind jófejű, könnyen kezelhető egyedek. A 20/387-12-20-as számon elmondják, hogy mi mennyibe kerül.
hihi
Köszi!!!!!
Méz
Találtam egy tetszetős bogyoszlói származású mént. El akarják cserélni másik ménre. Nekem nagyon bejön. smile.gif
HJani
Sziasztok

Nekem is van 1 pacikám (magyar hidegvérű) 2 éves múlt a nyáron
szép kis paci szerintem + mások szerint is.
Meg is mutatnám ha tudnám hogy kell képet fel rakni róla.

nagyimre6405
heló mindenki és h jani www.képfeltöltés.hu és a kapott linket be másolod
HJani
Sziasztok

Köszönöm a segítséget
Itt http://kepfeltoltes.hu/090114/K_p006_www.k...ltoltes.hu_.jpg az után látható
hogy hozzám került az anyukájával de nem sok jót mondtak
róla nem nagyon foglalkoztak vele látszott is rajta
Itt http://kepfeltoltes.hu/090114/DSC00047_www...ltoltes.hu_.jpg már 2008
novemberében látható mozgatom mert nagyon ki pihente magát
még talán mióta nálam van sosem fáradt el.
nagyimre6405
üdv h jani szép a paci nekem is voltak ugyan ilyen tipusu kancáim hol vetted őket és most mennyi idősek
HJani
IDÉZET(nagyimre6405 @ 2009.01.15, 08:14) *

Üdv h jan! Szép a paci, nekem is voltak ugyan ilyen tipusu kancáim. Hol vetted őket,és most mennyi idősek?

Üdv nagyimre6405!
Már csak a csikó van,a nagyot eladtam, mert
nem lehetett bírni vele.Az erdőn dolgozott 4-5 telet, aztán
benne volt, hogy muszáj mennie, nem tudtam
vele mit kezdeni (pár dolgot kipróbáltam de nem jött be).
Úgyhogy eladtam. Dédestapolcsányról hoztam őket,
a nagy 10 v. 11 éves a kisebb az a nyáron volt 2 éves.
Ez fórumunk egyszerűsített külsővel rendelkező minimalista változata. A teljes, képeket és több információt tartalamazó verzió megtekintéséhez kérjükkattints ide.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.