Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Teljes verzió: Magyar hidegvérű
Lóbarátok fórumai > Lovas fórumok > Lófajták
Oldal: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
kamilla
Sikerült szerszámot szereznem a csajszira és szept. közepén megyek fogathajtós profihoz, megbeszélésre. wink.gif
bandi_2
IDÉZET(kamilla @ 2008.09.01, 16:56) *

Sikerült szerszámot szereznem a csajszira és szept. közepén megyek fogathajtós profihoz, megbeszélésre. wink.gif

Sok sikert és persze kitartást!
Én szerdán megyek Hollandiába,Negrónak párját nézni. Meg a tavaszi csikókat is megnézzük,hátha lesz köztük egy-két nekünk való darab.
gustilo
És ugye hozol képeket is...? Légyszi... rolleyes.gif Hadd csorgassuk kicsit a nyálunkat! biggrin.gif
kamilla
IDÉZET(bandi_2 @ 2008.09.01, 19:37) *

Sok sikert és persze kitartást!Én szerdán megyek Hollandiába,Negrónak párját nézni. Meg a tavaszi csikókat is megnézzük,hátha lesz köztük egy-két nekünk való darab.

Nem férek be? Szívesen néznék én is, ígérem csendben leszek wink.gif
kamilla
Sziasztok!

Beszéltem Bandival és megigérte, hogy felteszi ide is a Szlovák hidegvérű nap helyét és időpontját.
Gondoltam szurkolni kimennék kocsival ,aki szeretne betársulni, majd jelezze.

Más:

Nagyon mennék erre a rendezvényre:

http://www.lovasok.hu/index.php?i=226

Kocsim van, de egyedül nem indulok neki a nagyvilágnak. Hétfőig lehet szobát foglalni, (el kell küldeni a pénzt) ami szerintem (tekintve a meleg reggelit és a belépőjegyeket) baráti ár. Körbenéztem a neten, de nem találtam olcsóbb szállást.
Lesznek hidegvérű lovak dögivel.

Az októberi rendezvényre is várnak hidegvérű lovakat. Az Úr akivel beszéltem kérte, ha legközelebb "hideges" megmozdulás szerveződik, legyetek szívesek értesíteni, hogy kitehesse a lovasok.hu oldalára.

Méz blogja szintén tartalmaz egy összefoglalót a Találkozóról.

Szép napot mindnekinek!
Gonoblin
Sziasztok!

Hú de rég írtam már ide. De tudjátok volt az a "2006. 04. 20. és 2006. 12. 12. között regisztráltaknak" szóló felhívás és én is beleestem. Na mindegy.
Nagyon sajnálom, hogy nem tudtam elmenni a szokolyai rendezvényre. Talán majd jövőre.

Unicorn:
Mi helyzet a hidegvérű ménekről készülő oldallal?

Gustilo:
Csatlakoznék bandi 2 válaszához. De hogy egy kicsit összekeverjelek : )) , leírom amit én tudok (bár nem vagyok szakértő).
Ahogy írtad, a condoroz fajta tényleg kihalt. A belga hidegvérűt (belgisch trekpaard) a belgák azonosítják a brabantival. Én azonban úgy tudom, hogy a flamand változat is létezik. Amerikában és Canadában saját tenyészete van a belga lovaknak, amiket a flamand ló egyenes ági leszármazottjainak tekintenek. Olvasd el a http://www.canadianbelgianhorse.com oldal lap alján lévő "Belgian History" szöveget (azonban a "The Belgian originated in the lowlands in the country of Belgium and is the most direct lineal descendent of the Flemish horse." mondatban elírták a descent szót descendent-re). Néhány oldal, ahol még olvashatsz, illetve láthatsz képeket:http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/26/BelgianDraftHorse.jpg, http://www.belgiancorp.com/corpbrochure.pdf.
A flamand lónak van már hivatalos belga oldala is, ahol olvashatsz (angolul, németül, franciául is) a fajtáról:
http://users.telenet.be/ivan.vanwijnsberghe/vp/ A vlaams paard (flamand ló) felirat alatt vannak az englis,.., deutsch feliratok, ezekre kell kattintani.
Az ardenni változatnak tényleg két típusa van: a belga és a francia.
A belga ardenniről itt vannak képek: http://pictures.chevaldetraitardennais.be:...ivers/index.htm
A francia ardenniről pedig itt: http://www.trait-ardennais.fr/ Itt kattints bal oldalon az évszámokra, és rengeteg képet találsz.
Van azonban az ardenninek még egy változata, amit külön fajtaként tartanak nyilván: ez a svéd ardenni.
Hát ennyi, ha van még kérdésed nyugodtan írj ide.
gustilo
Gonoblin, köszi! angel.gif
Lehet, hogy lassan jegyzetelnem kéne...? biggrin.gif
Jó ez a sok link,amint lesz egy kis időm, beleásom magam a témába.
bandi_2
Sziasztok!
Szlovákiába Dobsinán 2008 okt. 11. kerül megrendezésre Majstrovstvá Európy FURMANOV
Magyarul Európa bajnoki rönghúzó verseny.
Résztvevő országok : Ausztria,Csehország,Némtország,Lengyelország,Szlovákia és Magyarország is meghívást kapott.
A programok 9 órától kezdődnek.
Várunk a helyszinen minnél több Magyar szurkolót.
Foltos 2
Csak gondoltam,hátha érdekel valakit
http://www.vatera.hu/loszerszam_learazas_91903256.html
Méz
Nemrég tűnt fel nekem ez a mondat a hidegvérű tenyésztési szabályzatban:

"A ménutánpótlásra jelölt méncsikókat 1991-től kezdődően évjáratonként ABC sorrendben azonos kezdőbetűvel kezdődő névvel kell ellátni. /pl.1991.évben Apród,Alku,Adós,stb.l992.évben Betyár, Bátor,stb./ Fedezőménné válás esetén a tenyészhely neve kötőjellel az évjárati csikószámmal a használati név együttesen használandó. Pl. Gölle-12 Buci."

A ménutánpótlásra jelölt az a csikó, amit a tenyésztő egyesület választ ki? Tehát külön kezelendő az ilyen csikó, illetve az a csikó, amelyiket a gazdája majdan magánménkét (természetesen ménvizsgával és fedengedéllyel) tartja? Vagy minden tenyésztésbe kerülő mént a fenti előírás alapján kell elnevezni?

Tudja valaki, hogy 2008-ban milyen kezdőbetű van érvényben?
hitetlen
Kaposvári Állattenyésztési Napok. wink.gif
Magyar hidegvérű nem sok volt, annál több import, vagy már itthon tenyésztett más hideg, főleg ardenni és percheron. Pöttyösök viszont egyáltalán nem jöttek. frown.gif Az Őrségi NP-ből hoztak egy mura kancát csikóval. smile.gif

Nagydíjas mén 1., 2., 3., 4.
Sárga-szőke
Lábacskák
Popók 1., 2.

Volt egy fekete ötös ménfogat, a hideg futkosott a hátamon tőlük, aranyozott, fekete szerszámban. Vasárnap összefogták őket is egymás mellé, mint a fenti képeken, de nem volt elég helyem fényképezni.

Borzasztóak voltak a fedelesben a fényviszonyok az én kis gépemnek, ezért alig született használható minőségű kép. Elnézést kérek, de bemozdultak, vagy nem tudom. Nem lettek élesek. frown.gif
Méz
Uhh,kicsoda a sárga-szőke? Gyönyörűűűű. A fejét kéne még látni. Fedez valahol? biggrin.gif
hitetlen
Nemtom, Méz, sajnos. Nincs is róla több (normális) képem, de két embertől várok még fotókat, hátha lesz köztük használható. smile.gif
A ciki az, hogy ott voltam csütörtök délutántól vasárnap délutánig, mégsem volt semmire időm, épphogy csak győztem végigloholni az istállókat. Vagy vasvilla volt a kezemben, vagy egy-egy holstein üsző biggrin.gif , úgyhogy a fényképezéshez is úgy loptam a pár perceket. frown.gif Ez a hátránya, ha az ember kiállítóként van jelen valahol, és nem látogatóként...
Balázs
IDÉZET(Méz @ 2008.09.29, 13:45) *

Uhh,kicsoda a sárga-szőke? Gyönyörűűűű. A fejét kéne még látni. Fedez valahol? biggrin.gif

Szia Méz!

A sárga mén Sall István tulajdona, és Somogyfajszon fedez. Az elérhetőségét az MLLSZ, ménelhelyezés rovatában megtalálhatod.
Méz
IDÉZET(Balázs @ 2008.10.04, 19:32) *

Szia Méz!

A sárga mén Sall István tulajdona, és Somogyfajszon fedez. Az elérhetőségét az MLLSZ, ménelhelyezés rovatában megtalálhatod.

Ó, köszönöm. Ha jól látom, 4343 Horvátkút-143 Bandi a neve. Tényleg jó lenne már az a térképes-fotós hidegvérű nyilvántartás. Mert az MLLSZ honlapjábl semmi nem derül ki a lovakról. frown.gif
nagyimre6405
üdv hidegvérüsök magamis jó ötletnek tartom ahidegvérü fed mén listát jó lenne fotóval származással és felállitási hellyel .talán én is tudnák segiteni . még valami október vége fele nagycenken mén vizsga lessz úgy nézki hogy lessz hidegvérü is ha valakit érdekel .pontos dátumot a jövő héten tudok .üdv mindenkinek
hitetlen
Merre lehet Unicorn? Merthogy már egy szép adag fotó/származás/egyéb adat összegyűlt nála a hideg fedménekről.
Méz
Most hívott Markos Laci bácsi. Ugyanis pár hónapja beadtam a kérelmem a Hidegvérű Tenyészegyesületbe való tagfelvételre. Felvettek a tagok közé Szőkémmel együtt. Ő B-törzskönyves lett. rockon.gif Laci bácsi azt mondta, hogy a lovam unokája már lehet törzskanca. Szőkét egyszer majd le fogják tenyésszemlézni elvileg a tartási helyén.
Mondott egyéb érdekességet is az úr. Pl. hogy a muraközinél nem kívánatos a két oldalra lógó sörény. Jobb szeretik, ha egy oldalon van. De a két oldalra lógó sörény se kizáró ok.
Nincs nagyon behatárolt követelmény egy hidegvérű ló küllemét illetően, de a nagy durva burkolt fejet már nem szeretik.
maugly
Gratula! cheers.gif
nagyimre6405
merre lehet bandi 2 vártam a beszámolóját a dobsinai versenyröl mert láttam hogy ő is részt vett két belga hidegvérü ménnel üdv mindenkinek
kamilla
Sziasztok!

Mi megkaptuk a beszámolót a rendezvényről, útban a fieracavallira. wink.gif

Sok szép lovat ( persze hideget ) láttunk, szép szerszámokat és kocsikat. Amennyire nálunk "csodabogár" aki nyeregben ül egy hideg hátán, itt kimondottan élvezte a közönség, hogy mennyire kézségesek és idomíthatóak nyeregből is!
Megállt az élet, mikor jöttek a fogatok vagy éppen a piafot tökéletesen véghezvivő mén gyakorolt a bemutatója elöt.

Képeket Méz készített, lehet mecarálni, hogy minnél gyorsabban megmutassa őket! gmano.gif

Méz
Méz most nézte meg a képeit gépen, és este nekiáll felteszegetni. gmano.gif Hidegvéűekről van egy pár jó fotó pl. cool.gif
Csikasz
Roxit is "noszogassa" valaki, mert fantasztikus képeket csinált, s kéretik berakni a Fierracavallis topikba is! Köszönöm!
Méz
Feltöltődtek a képek. cool.gif
Széphajnal
Méz!
Akkor hol vannak a képek? smile.gif
Méz
Uhh, úgy tűnik kissé fáradt voltam. Bocsi. Itt vannak. biggrin.gif
kamilla
Következő programmnak? wink.gif

http://www.lovasok.hu/index.php?i=5961

Ajánlon megtekintésre a programokat, főképp március 18. szerda lehet érdekes számunkra.
Méz
De hisz még haza se értünk. biggrin.gif
Jó lenne amúgy... cool.gif
Méz
Szánhúzás Fieracavalli-módra.
kamilla
Jó esét!

Ma megláttam apuméknál az új kistermelőket, és a belső borítón ott virít a nagyseggű sárga mén rockon.gif
Méz
Jártam újságos környékén, és elfelejtettem megnézni a Kistermelőket. frown.gif Remélem még kapható valahol.

Andi, te kaptál már csekket a hidegvérűsöktől, vagy telefonhívást?
Sztem Laci bácsi csak januárban adja fel a csekket... Legalábbis még sehol-semmi.
Csikasz
Itt jelzem a Szentmártoni ismerősőm " aki soha nem ad el egy lovat sem" mindet eladta, épp ma voltam nála, asszem bessokalt, de nem volt időnk beszélgetni mert épp építkezik nagyon!
Méz
Csikasz, majd megkérdezed őt, hogy hova adta el őket? Egy helyre tenyésztőnek, vagy szerteszét stb...?
kamilla
IDÉZET(Méz @ 2008.11.25, 19:11) *

Jártam újságos környékén, és elfelejtettem megnézni a Kistermelőket. frown.gif Remélem még kapható valahol.

Andi, te kaptál már csekket a hidegvérűsöktől, vagy telefonhívást?
Sztem Laci bácsi csak januárban adja fel a csekket... Legalábbis még sehol-semmi.

Tegnap vettem még "Kistermelőket" a tescoba. Sok csirke van az elején.

Még nem kaptam semmit, makacs.gif mad.gif
Méz
Megvettem ma én is. Szép az a ló, pont Szöszhöz illő. Ha saját helyen tartanám Szőkét, azt hiszem meg lenne a tavaszi programunk. smile.gif

Lehet Laci bácsi úgy gondolja, ha nekem már elmondta amit el akart, majd én továbbadom Neked. De tuti, hogy januárban kapunk majd meg mindent... wink.gif
cucu
Sziasztok!

Tegnap boldog tulajdonosa lettem egy hidegvérűnek. Valójában sodrott, mert a felmenői közül a harmadik generációban volt egy furioso. devil.gif

A kérdésem az lenne, hogy extra méretű kötőféket hol tudtok beszerezni? Én megvettem a FULLos méretűt Tattiniéktől, de úgy tűnik a kicsi lánynak (1.5 éves) most még jó (utolsó lyuk), de mi lesz később.

Választ köszönöm előre is!

cucu
Méz
Szia!

Gratuláció! rockon.gif Esetleg képet majd mutathatnál róla. wink.gif

Sztem Kamilla fog neked tudni tanácsot adni. De egy tippet én is tudok m ondani: a Loesdau-nak van általában "kaltblut" (hidegvérű) méretű kötőféke.

Most a kantárral és a zablával szívok egy kicsit. A mostani fullos kantáram még jó volt rá éppen-hogy, mikor megvettem Szőkét. Időközben kinőtte a homlokszíjnál. Ma voltam lovasboltban, vittem centit és méricskéltem, és vettem egy új kantárt. Remélem ez jó lesz. Szerettem volna venni neki még egy új zablát is, csakhogy nem volt olyan méret. Az egyik fajtából nem is gyártanak, a másik fajtából (angol gumis) meg csak 14,5 cm-s volt, és nekünk 15 - 15,5 cm-s kéne... rolleyes.gif Esetleg valakinek tipp, hogy hol lehet ekkora olivás zablát kapni?
kamilla
Szia cucu!

Xfull-os kötöféket a Nagy Lovasban lehet kapni. Bár a színekben nincs nagy választék, de mi már lassan 2 éve gyűrjük és jól bírja. A másik kötőfékünk, csomózott (olyan westernes) amit Zebrabara készített Sári pacinak.

Kantárt és "normális" zablát a Margit utcai, Derby lovasboltból rendeltem. Két hét alatt meghozatták és még válaszatani is tudtam. Sajnos az ára, az extra méret miatt elég húzós. Nézegettem kint is, ott sem olcsóbb, szóval maradtam ennél a boltnál.

Esetleg ha valaki ebay-zik néha kilehet fogni, egy-egy hidegvérűs darabot jó áron.

Képet mutatsz a kicsikédről? wink.gif

cucu
Köszönöm az infót, jővő héten úgy is megyek Pestre, akkor meglesz a karácsonyi ajándék angel.gif

Képet megpróbálok feltenni segítséggel, remélem sikerül.

Éppen eszünk, mert azt nagyon tudunk, sokáig-sokáig devil.gif

Az első pózolás a többieknek, ahol megrémültem, hogy arab a paci confused.gif

Majd ezt a segget látva megnyugodtam rockon.gif

Remélem a képeket meg lehet nézni, mert első próbálkozásom, de gustilo segített.
Ilusta
Cucu!
Nagyon formás! rockon.gif
Gratulálok!
Kapni olyan kötőféket mely számozott, abból a 3-as vagy a 4-es biztos jó lenne rá.

Muraközi
No már annyi képet láttam, hogy ideje egy-két képet nekem is föltenni.
Öcsi a fedmén... Az igazi neve Imro, de mi le-Öcsiztük amint határt lépett Mo-ra.
Öcsi

Na ja, van benne lendület. 700 kg színhús hegymenetben...
Vágta!
Méz
Hű, jó képek!

Cucu, Mura, szépek a lovaitok! smile.gif
Muraközi
IDÉZET(Méz @ 2008.12.04, 19:12) *

Hű, jó képek!

Cucu, Mura, szépek a lovaitok! smile.gif

Köszönöm!
Látnád az idei "termést"!!
Gyönyörű csikókat ellettek a kancák idén is Öcsitől!
A sárga kancának méncsikója született, a nórinak kancacsikó, a magyar hidegvérűnek szintén kancacsikó született. Meg két sodrott méncsikó.
nagyimre6405
üdvözöllek muraközi nagyon szép apacód hol szerezted és persze cucu é se piskóta
Muraközi
IDÉZET(nagyimre6405 @ 2008.12.04, 19:17) *

üdvözöllek muraközi nagyon szép apacód hol szerezted és persze cucu é se piskóta

Szlovákiában vettem, egy kancával és a csikójával együtt, ja meg a nóri kanca is onnan van.

Még egy kép, ez olyan balázspalis.... :-)

IPB kép
cucu
Üdv mindenkinek!

A mai nap mozgalmas volt. Kezdtük azzal, hogy Vigasz kikötve várta élete első körmölését. Én sajna csak későn értem a pachoz, addigra már a második lábát pedikűrözték, de ahhoz képest hogy az első alkalom volt, elég jól viselte. Én jobban izgultam szerintem, mint ő. Nagyon aranyos volt.

Ezután bekerült a többi ló közé (kettő), mert eddig külön karámban volt. Azt vártam, hogy kakaskodás lesz, erre az egyik herélt azonnal szerelmes lett belé. Itt egy kis rohangálás, vad szenvedélyek, aminek később karámjavítás lett a végeredménye devil.gif

Majd megérkezett a doki, alaposan megvizsgálta és közölte, hogy makk egészséges. rockon.gif

Azt hiszem a mai nap mozgalmas, de nagyon jó volt.
Méz
Szombaton kimentem a Lovas Világkupára, és tök véletlenül betévedtem az istállókhoz, aztán valami megérzéstől vezérelve megindultam egy irányba, és bele botlottam. biggrin.gif
Bükki erdőgazdaságban dolgozó ló amúgy.

Gáborék vajon ott voltak?
Ilusta
Jaj egy ardenni! angel.gif
Mit csinált ott?
bandi_2
IDÉZET(Méz @ 2008.12.08, 12:53) *

Szombaton kimentem a Lovas Világkupára, és tök véletlenül betévedtem az istállókhoz, aztán valami megérzéstől vezérelve megindultam egy irányba, és bele botlottam. biggrin.gif
Bükki erdőgazdaságban dolgozó ló amúgy.

Gáborék vajon ott voltak?

Szia Méz!
Bocsi,hogy eltüntem erre a kis időre ezúton is szeretném megköszönni a Veronában nyújtott segítségedett a lovaskocsi vásárlásnál. A lovas Világkupán mi is kintvoltunk sajnálom,hogy nem ismerted meg a lovamat. Nem tudom kitől kaptad a rossz infót de Ők nem a Bükkben hanem a Börzönyben dolgoznak és természetesen az enyémek. A képen Csillag van az öreg belga lovam,de ott volt Muki és Negró is. És,hogy mit csináltak? Ők vitték a Télapót és a krampuszokat, és volt 1 kis magánszámuk a Mészáros gyerekekkel. Kicsit húzósra sikeredett ez az év.Diósjenei,Szakállosi A szokolyai rönkhúzó verseny a Dobsinai nemzetközi verseny, Veronai kiállítás, most a lovas világkupa. Reméllem jövőre is eljütünk ennyi rendezvényre a hidegvérű lovainkal. Évvégére sikerült még kette lovat szereznem, az egyik eg Svéd arrdani gyönyörű szőke hajjal A környék kancái már elcsábultak... Ajánlom a Szőke figyelmébe is. Amúgy a lovas világkupa nagyon tetszett,legjobban az a Francia fickó szabad idomítása, és a "Pa-dö-dö zés" Jövőre énis felkészítetetem az egyik belgát.

Üdv mindenkinek.
Méz
Szia!

smile.gif
Óóó, én úgy mentem oda a lovakat készítő kislányokhoz, hogy ezek a lovak Szokolyáról jöttek? Erre mondták, hogy a Bükkből. biggrin.gif Na mindegy, jó hogy jöttél és helyre tetted a dolgokat. És milyen kocsival voltatok most kint? Sajnálom hogy nem láttalak Titeket.
Képed van esetleg arról a szőke úrfiról? angel.gif

Ez fórumunk egyszerűsített külsővel rendelkező minimalista változata. A teljes, képeket és több információt tartalamazó verzió megtekintéséhez kérjükkattints ide.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.