Szia muraközi!
Bocsi ha nem volt egyértelmű a Szokolya, de a billentyűket néha összekeveri az ember.
A FUKSZA tipikus szlovák lónév. Kiváncsi lettem volna rá élőben. Az írásaidból kiderült,hogy te is összejártad Szlovákiát,ló után és versenyen is voltál. Nekem is sikerült kumetet venni munkára lengyelt,felvonulásokra díszes szlovákot. Láttam versenyen hasas kancát húzni nem egy mént megcsúfolt.
De megértem,hogy nem akarod a kancát meg a csikót ilyen hosszú úton összetöretni. A kumet jó dolog de amelyik ló húz szügyhámmal is megmozgatja ugyanazt a terhet. Énis reméllem,hogy lesz folytatása ennek a versenynek akár lent nálatok,mi bisztosan segítenénk és mennénk oda is.
Na ja, a magas labda... le köll csapni!!!
Fuksza nem csak tipikus Szlovák név, hanem tipikus szlovák erdei ló is. Itt a topikban is, keress kicsit vissza, van kép róla, amikor született a csikó, 04.07-én.
Az alacsony Tátrában Lendak felé menet meg is álltam megnézni két lovacskát, ahogy dolgoztak az erdőben. Annyi bizonyos, hogy ha odaérnek az állatvédők, akkor nacarban lesznek a hegyitótok, mert ütik-verik szegény párákat.
A kumetet én is lengyeleknél vettem vásárban. A szlovák kumetek nagyon drágák, de nagyon szépek is, különösen a Liptószentmiklósiak!
Nálunk a Bakonyban még nem is ollan régen, az erdészetnek sok lova volt és dolgoztak is velük. Vannak 44-45 éves barátaim, akik még dolgoztak a lovakkal. Gyönyörű helyek vannak a verseny megrendezésére és az erdészettel is nagyon jó a kapcsolatunk. Ez nagyon fontos a hely kiválasztásában. Főleg állami erdők vannak a környékünkön, de a magántulajdosokkal is nagyon jó barátságban vagyunk. van szállás a nyári időszakban akár 160 fő részére is egy helyen. (Pálya-szállás
A helyet, úgy nagyjából megnézheted, az adatlapomon fönn van az oldal címe.