Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Teljes verzió: Magyar hidegvérű
Lóbarátok fórumai > Lovas fórumok > Lófajták
Oldal: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
Méz
Szegénykémnek én a herélés útját választanám.
Ezzel kapcsolatban azt a furcsaságot tapasztaltam éppen ma, hogy lent vannak a heréi. Teli vannak a zacsekok mogyorónyi golyókkal. wot.gif
Mai kép: először vittük ki az istállóból. Bátor, gyors mint a szél. Shelby lett a neve. Asszem legalábbis. Ha jobb nem jut eszembe. smile.gif
kamilla
Hali!

Elvoltam megnézni Cicero lovat.
A képet felrakom, de ennél jobbat nem tudtam lőni róla.

IPB kép

Uni!

Merre található a képes ménkatalógus? Amúgy szerettem volna telefonos segítséget kérni instrukciók miatt, de nem voltál elérhető. Tudom ez nem mentség a szar képemet illetően, de gondoltam magyarázkodok kicsit. biggrin.gif
kamilla
Hali!

Hidegvérűs Fan-ok biggrin.gif

Olvassátok el, Natos írását a Hideges terepéről.
Azt hiszem mindenki ráismer kedvencére smile.gif

Natos írása

Muraközi
Na ja, nem kezdő a paci...
Dajka lovam hasonlóan viselkedik akár lovassal akár anélkül. Az első, hogy megprópálja leveretni lovasát egy faággal és ha nem megy akkor meghemperegni vele együtt. Akadályt nem ismer, tör zúz az erdőben. Szvsz azt hiszi üttörő. Igazi hv kanca. Soha nem rúgna emberre, soha nem harap, semmi gonoszság, ha véletlenül nekinyom a karámfának, vagy rálép a lábadra oly ártatlanul néz rád..., de amit nem akar...., hát nehéz vele megcsináltatni. Álom a nyergelés. Nem izeg, nem mozog, nem ugrik meg, ha véletlenül egy kezdő hirtelen húzza meg a felrántószíjjat. Azután persze nem indul, csak ha már mindenki messze jár.
A haverok a Buflika nevet ragasztották rá.
kamilla
Elkezdtünk készülődni a júniusi túránkra Sárival. Ő edz és azt hiszem rám is kell egy kis izmot és állóképességet pakolni. Így a lovaglás mellett erősen biciglizek, amit a lányaim jobban élveznek mint én biggrin.gif

Egy kép az anyócáról:
IPB kép

Tudna nekem valaki egy helyet mondani pesten ,ahol árulnak XXL-es neopren pataharangot? gmano.gif
Ill. van egy 14.5 kétszer tört zablám, ha érdekel valakit.
Zebrabara
Itt kezdődik Gölle Fenegyerek.

(Amúgy nem egy szép lovacska. frown.gif)

Kamilla, az aprókban pont keres valaki 14,5-es zablát!
Méz
IDÉZET(Zebrabara @ 2008.05.15, 15:55) *

Itt kezdődik Gölle Fenegyerek.
(Amúgy nem egy szép lovacska. frown.gif)

Nem is olyan csúnya szerintem. smile.gif

Tegnap este megérett bennem az elhatározás, hogy felüljek ismét Szőkére. Ehez nagyban hozzájárult, hogy Szőke jelenleg keveset mozog, izomtalan, és próbáljuk hízlalni. De nem lenne jó, ha csak a hasára hízna. Gondoltam ha kicsit dolgozna, talán jobban erősödne és azokon a helyeken, ahol kell.
Szóval ma nyergestül érkeztem a tanyára.
Szőke kicsit hiszti volt, mikor rájött, hogy nem kimegyünk legelni, hanem pucolás következik a lókikötőnél. Shelby közben az udvaron idétlenkedett.
Egyre inkább az a meggyőződésem, hogy Szőke tán még kocsiban sem ment, vagy ha ment is, hát csak szaladt a másik ló mellett...
Timi a lovasoktató Mesével ment be a pályára. Ő volt az éllovasom. Szőkét bevezettük Anikóval a pályára. Akkor bejött a csikó is, majd azzal a lendülettel kirongyolt és utána mindenfelé elbóklászott az istálló körül...
Szőkére most nem feldobtak, hanem rendesen szálltam fel. Semmit nem csinált. Kitaláltuk, hogy eleinte Anikó mellettem fog haladni, hogy tudjon segíteni ha Szőke megáll vagy valamit csinál. Így is volt: mentünk, Szőke kétszer megállt, de Anikó kisegített, közben kapta a ló a segítségeket, valamint a dícséretet, ha jól csinált valamit, és Anikó egyre távolabb került tőlünk. Szőke hamar megértette az előrehajtó segítségeket. Pálcával csak kétszer kellett megcsippentenem a vállát. Egyszer ügettünk úgy, hogy Anikó mellettünk futott. Kényelmes a ló ügetése. smile.gif (Ügettünk Timiék után is, mikor már Anikó nem volt ott.)
Aztán Anikó kiment a pályáról, és Shelbyt vette kezelésbe. Szőkében felébredtek az anyai ösztönök, és néha válaszolt a csikónak, ha az hívta. biggrin.gif
Teljesen jóindulatú a ló. Kb. 30 percet mentünk. Az alatt nagyjából megértette melyik segítség mit jelent és mit kell csinálni. Ennek örömére tudtunk Timi után haladva nyolcast, átváltásokat és kígyóvonalakat csinálni. Szőke bal kezes, meglehetősen ferde, de próbálgattam rajta a Victor Fröschl-től látottakat és teljesen működött a dolog. Tudom, milyen feladatokkal fogom elérni, hogy mindkét kézre jól mozogjon majd Szőke.
A lovaglás végeztével megállítottam Szőkét úgy, hogy a kijárat felé nézzen. Kiváncsi voltam, mit csinál. Állt, mint a szobor és eszébe se jutott, hogy meginduljon az istálló felé. Szépen állt, míg leszálltam és felhúztam a kengyeleket, megsimogattam, aztán kivezettem a pályáról. Lenyergelés után még kivittük Shelbyvel legelni.
Biztos megbízható ló válik majd belőle. Igazából rossz mozdulata nem is volt. A fentebb linkelt videó vége felé látszik két érdekes patadobbantás. Ilyet se láttam még, hogy ló menet közben dobbantson. Na ez azt jelentette, hogy kint volt a csikó, és Szőke nem mehetett oda. Ezt kérte ki magának. smile.gif
Panni
Zebrabara!

Át tudnál küldeni nekem képeket a Nemzeti Parkbéli ménről? Lééééccccci.....
kamilla
Tegnap dolgom végeztével megnéztem Üllőn az állami mént. Nagyon kedves volt, és nagyon szőrös biggrin.gif

Kialakult bennem egy kép, hogy nekem milyen mén tetszene a hidegek között. Hát azthiszem ezt az idealizált képet el kell felejtenem, mert állandóan megakadok valamin. ..és még mozgásban nem is láttam őket rolleyes.gif

Muraközi, raknál fel fotót arról a lovacskádról ami a bemutatkozó képednél van?
Ördögfióka
Sziasztok!

Ha már így a murák is szóba kerültek... pár hete folytattuk csődi-kereső utunkat és meglátogattuk Görcsönydoboka-17 Bírót. Egy sárga kis mura. Nem mai fickó, de nagyon jó kondiban van, gyönyörű mozgással.

csődör
másik oldalról smile.gif

Nekem nagyon megtetszett, valószínűleg vele fogom házasítani a sodrimat (persze azóta nem sárlik... rolleyes.gif )

üdv: devil.gif
Zebrabara
Szép ló. És jó a neve. devil.gif Görcsönydoboka. Megnéztem, Mohács felett van egy picivel, de még soha nem hallottam ilyen településről.

Unicorn! Mikor lesz meg a honlap?

Kamilla, milyen Nálad az "ideális férfi" gmano.gif ? Akarom mondani, Sárinál?
kamilla
IDÉZET(Zebrabara @ 2008.05.22, 08:06) *

Kamilla, milyen Nálad az "ideális férfi" gmano.gif ? Akarom mondani, Sárinál?

Hát... akkor most a szakik ne olvassák, mert sajnos én kutyás szemmel nézem a lovakat is.
Jó nehezet kértél tőlem gmano.gif
Megpróbálom összefoglalni, remélem ki lehet hámozni belőle a lényeget:
Legyen arányos a felépítése, erősebb csontozata, kifejező de nem túl burkolt feje, a hátvonala ne legyen beesve, a far része legyen erős, kifejező és tömegének megfelelően formás biggrin.gif. amit én hiányolok, bár ez tényleg csak az én saját baromságom, egyfajta kisugárzás ami akár átjöhet egy karámon vagy egy boxon keresztül is. Valami ami azt mondatja veled: Igen, ez megfelel, temperamentumos, de nem agresszív, mutatja magát, de nem hivalkodó, valami ami belülről jön neki és nekem is.
A sok lábszőr nem tetszik smile.gif ..és legyen egy lendületes, harmónikus mozgása.
Képről max, azt tudom megmondani tetszik-e a forma vagy sem, de a lényeg a képen túl van...számomra.

Erre kaptam a múltkor egy választ: Ezekbe nincs arab! gmano.gif

Talán a legtetszetősebb mén eddig Herold volt, bár mozgásban őt sem láttam, viszont van kisugárzása.

Sokat ront a képen a karám, retusálva jobban nézne ki. wink.gif
Unicorn
nem jártam itt 3 hete. most is csak azért jövök, hogy szomorú hírről számoljak be. nekem legalábbis szomorú, aztán mindenki eldönti maga. pöttyös tegnap reggel kiugrott a karámból, vagyis megpróbálta, a karám nyert. ripityommá törte a lábát. doki volt, röntgenek. nem csak eltört, ki is ficamodott, szétzúzta az ízületi tokot, valami a könyökénél se stimmelt. nem részletezném. nem akartam kínozni. lehet, hogy rossz döntést hoztam, sőt, nem tudtam jó döntést hozni, de rettenetes állapotban volt, lehet, hogy én voltam gyenge, ő erős, de már nem tudok mit tenni. rettenetesen érzem magam, de ő hogy érezheti? biztosan jó? remélem, nem haragszik.
Ezüstke
Önzőség az mikor az ember MAGÁT nézi és MAGÁT sajnálja ahelyett, hogy segítene szegény párán ha már sajnos bekövetkezett a legrosszabb. Ezt hívják ÖNZETLEN szeretetnek! angel.gif
kamilla
Unicorn!

Fájdalmas, nehéz, de JÓ döntést hoztál.
Részvétem frown.gif
lilith
Uni részvétem, nagyon sajnálom! frown.gif
Méz
Uni. frown.gif hupp.gif
Ilusta
Sajnálom Uni! frown.gif frown.gif
Én sem tettem volna másképp!
Zebrabara
Unicorn, sajnálom! hupp.gif

Kamilla, Heroldról rockon.gif van egy raklapnyi jó képem, itt lakik a szomszédban, sőt, most kint van a legelőn akancákkal, gyönörű ló! Felteszem őket is a netre, utána belinkelem ide. Meg a Botondot is, az ezüsthajút. wink.gif
forkissima
Uni, nagyon sajnalom a lovadat, de a helyes dontest hoztad. Nem irom, hogy a jot, mert itt csak ket rossz kozul lehetett valasztani. Ha jol hallottam, a doki szerint csak fajdalommal tudott volna elni tovabb, meg ha sikerult is volna osszefoltozni, az meg nem lett volna melto elet neki, es neked se, tudva, hogy minden pillanatban szenved, tudva, hogy soha nem ulhetsz ra.
Unicorn
huszadrangú dolog volt, hogy ráülhetek-e. nézd meg kica esetét.
forkissima
ja, bocs, csak par vigasztalo sort akartam irni, aminek foleg az lett volna a lenyege, hogy ha fajdalmai vannak, akkor nincs lohoz melto elete. de ugy tunik, ennyit sem kellett volna irnom...
Panni
Voltam tegnap pár napja az Őrségi NP -nél, megnéztem megint a lovakat. Itt van pár kép smile.gif

kis kíváncsi

csikó

mén

Ja, és szerintem a legszebb kanca:

Ő
Zebrabara
IDÉZET(Panni @ 2008.05.27, 13:58) *

Ja, és szerintem a legszebb kanca:

Ő

Na, fogadni mertem volna, hogy feketét találsz legszebbnek gmano.gif!
Panni
IDÉZET(Zebrabara @ 2008.05.27, 12:05) *

Na, fogadni mertem volna, hogy feketét találsz legszebbnek gmano.gif!

rolleyes.gif

Na igen, de, ... de a, ... a kerek nagy fenék, a szép fej és nyak, és, és meg minden kis porcikája naaaaagyon szép ám! biggrin.gif
kamilla
Méz!

Boldog Szülinapot! cheers.gif
Méz
IDÉZET(kamilla @ 2008.05.30, 08:28) *

Méz!

Boldog Szülinapot! cheers.gif

Nahát, még itt is... Köszönöm. smile.gif

Shelby meg hétfőn volt egy hónapos. smile.gif
DIESEL

Sziasztok!

Kicsit nagyon eltűntem...

Ilyen még nem volt!
ARRÓL AZ ÖRÖMTELI HÍRRŐL SZERETNÉK BESZÁMOLNI, HOGY HIDEGVÉRŰ TENYÉSSZEMLÉT ÉS NEMZETKÖZI RÖNKHÚZÓ VERSENYT RENDEZÜNK SZOKOLYÁN 2008.08.17.-ÉN! A TENYÉSSZEMLÉN a kancákat és méneket először küllemileg (hangosan) értékelik a bírók. Ezt követően kerül sor a teljesítmény vizsgára, ahol meghatározott távolságra, meghatározott súlyt kell a lovaknak elhúzni. A délután programja pedig A NEMZETKÖZI RÖNKHÚZÓ VERSENY!
Előző nap 2008.08.16.-án a SZOKOLYAI LOVASNAPOK keretein belül FOGATHAJTÓ, UGRÓ és ÜGYESSÉGI VERSENY is lesz.

Bővebb információ:
Bajnóczi Bernadett: 30-299-1938

Minden versenyzőt, érdeklődőt szeretettel várunk!

Muki
Mekkora sulyt es milyen tavolsagra kell majd elvontatni? Ha mar lehet tudni... . smile.gif
kamilla
IDÉZET(DIESEL @ 2008.06.08, 21:31) *

Sziasztok!

Kicsit nagyon eltűntem...

Ilyen még nem volt!
ARRÓL AZ ÖRÖMTELI HÍRRŐL SZERETNÉK BESZÁMOLNI, HOGY HIDEGVÉRŰ TENYÉSSZEMLÉT ÉS NEMZETKÖZI RÖNKHÚZÓ VERSENYT RENDEZÜNK SZOKOLYÁN 2008.08.17.-ÉN! A TENYÉSSZEMLÉN a kancákat és méneket először küllemileg (hangosan) értékelik a bírók. Ezt követően kerül sor a teljesítmény vizsgára, ahol meghatározott távolságra, meghatározott súlyt kell a lovaknak elhúzni. A délután programja pedig A NEMZETKÖZI RÖNKHÚZÓ VERSENY!
Előző nap 2008.08.16.-án a SZOKOLYAI LOVASNAPOK keretein belül FOGATHAJTÓ, UGRÓ és ÜGYESSÉGI VERSENY is lesz.

Bővebb információ:
Bajnóczi Bernadett: 30-299-1938

Minden versenyzőt, érdeklődőt szeretettel várunk!

Ez szuper! rockon.gif

Mi ott leszünk Sárival, hátha.... na nem rönkhúzásra fogunk jelentkezni biggrin.gif
Zebrabara
Unicorn, mi van a hidegvérű fedménes honlappal? Készül? Vagy befulladt?
hihi
Szerintem nem fulladt be, csak most nincs rá ideje.
Ilyenkor dúl a szezon, sok a munka a fotósoknak. biggrin.gif
kamilla
Sziasztok!

Hoztam egy vizi-lovas képet

IPB kép

Méz
Sárika kétéltű, vagy a fülén át vesz levegőt? devil.gif

Amúgy klassz lehetett. Hol készült a kép? smile.gif
kamilla
IDÉZET(Méz @ 2008.06.22, 14:23) *

Sárika kétéltű, vagy a fülén át vesz levegőt? devil.gif

Amúgy klassz lehetett. Hol készült a kép? smile.gif

Na igen, itt éppen bugyborékol. biggrin.gif
Csutival átmentünk Tahitótfaluba, Ilusékhoz. Ők pedig megmutatták hol lehet lovat, lóval fürdeni. Egy élmény volt cool.gif
Méz
Ma leméricskéltem Szőkét. devil.gif

Az övmérete és a szárkörmérete fajtastandard. Nade a magasága, illetve a mélysége... gmano.gif
Szóval az övmérete: 193 cm. (És még hízásban van)
A szárkörmérete: 23 cm
Marmagassága egyenetlen talajon pontatlanul mérve bottal kb. 143 cm, szalaggal kb. 150 cm.

Ma volt életében először lemosva. Hát nem rajongott érte, de beletörődött. Aztán sztem rájött hogy nem olyan rossz a nagy melegben, ha lemossák.
Múltkor vettem neki sörénykifésülő spray-t. Tök jó, tényleg könnyen ki lehetett fésülni a balázspali-frizurát szép egyenesre. De annyira utálja ha a farkát birizgálom. rolleyes.gif Folyamatosan rángatta és csapkodott hozzá a patájával. gmano.gif
A csikó az szereti ha lemosom. Simán bírja. A lábait is nagyon szépen hagyja pucolni. rockon.gif A sörénye töve már világosabb vörös. Hát kíváncsi vagyok, hogy kendersörényű lesz-e, mint anyja-apja, vagy visszaüt Kareszra és inkább vöröses lesz.
Méz
Öhm, kis lovam hízik mint állat. Lassan nézhetek új heveder után, pedig ez is hatalmas...
Nade nagy nehezen sikerült becsatolni, és utána Szőke ilyen szépen nézett ki az új nyeregalátétjével.
Itten meg látszik, milyen szépen kerekedik megint a hátsója.
Muraközi
Új jövevény a hidegvérű csapatban.
Szikrának a nóri kancának és Öcsinek a hidegvérű ménnek sarja: Tündér hajnali 5-kor érkezett.
IPB kép
kamilla
Gratulálok. Sárgulok ám rendesen. smile.gif

rockon.gif
Muraközi
IDÉZET(kamilla @ 2008.07.17, 21:09) *

Gratulálok. Sárgulok ám rendesen. smile.gif

rockon.gif

Kösz! ... de az a vizes kép sem semmi! Nagyon irigyellek érte!

bandi_2
SZASZTOK HIDEGVÉRŰSÖK!

Én a 2008 08.17.-kénszokolyán megrendezendö
lovasnp eggyik szervezője vagyok.
Érdeklődésetekre ismertetném a nap programjait:
1Hidegvérű fajtabemutató
magyar hidegvérű
belga hidegvérű
holland hidegvérű
szlovák hidegvérű
norik fogatok bemutatására van igéret, ezenfelül szívesen látnánk muraközi és magyar hidegvérű fogatokat
2 szánhúzás 500kg-ot 50 m-ig kell elhuzni 4 perc alatt, minden célbajutás után +100 kg amíg csak a győztes marad.
3 rönkhúzás párban
kb500kg súlyu 2 db 10m hosszú fenyőrönköt kell húzni 10méterenként egy-egy 10méteres fenyőt kell felakasztani az 50m hosszú pályán,igy várhatoan 40 métertől az 50 méteres célig 1500kg-ot kell elhúzni.
Minden érdeklödőt szívesen látunk, és természetesen bármilyen lófajtával ellehet indulni, de a mi célunk elsősorban a hidegvérű fajtákra szeretnénk felhívni a figyelmet.
Méz
Szia!

A programok hánykor kezdődnek?

Én ott leszek. cool.gif
bandi_2
IDÉZET(Méz @ 2008.07.28, 20:19) *

Szia!

A programok hánykor kezdődnek?

Én ott leszek. cool.gif

m

10 -kor de ha szlovák barátaikk késnének megvárjuk őket
Méz
IDÉZET(bandi_2 @ 2008.07.28, 20:37) *

m

10 -kor de ha szlovák barátaikk késnének megvárjuk őket

Köszi, szuper. smile.gif
Már csak egy pontos helyszín kellene, és minden egyben lenne. smile.gif
Panni
Igen -igen! smile.gif
Mi a helyszín? (rákerestem a Kénszokolyára, de nem találtam semmit... gmano.gif )
Muraközi
IDÉZET(Panni @ 2008.07.29, 08:52) *

Igen -igen! smile.gif
Mi a helyszín? (rákerestem a Kénszokolyára, de nem találtam semmit... gmano.gif )

Na ja, én meg 17. Kénszokolyára, de úgysem találtam..., lehet hogy XVII. Kénszokolya???? :-)))
Vicc félre, sajnos csak nézőként leszünk jelen idén Szokolyán, mert Fuksza lovam, aki nagyon ért a rönkhúzáshoz, lévén a Lomnic alatt, Lendakban született és az összes 10 évét az erdőn töltötte, szoptat még. Nem fogja tudni összeszedni magát. Persze még így kissé lepasszolva is akkorát húz a kumetben... Remélem lesz ősszel is vhol hasonló rendezvény, vagy jövőre.
bandi_2
IDÉZET(Panni @ 2008.07.29, 08:52) *

Igen -igen! smile.gif

A helyszín: Szokolya Pest megye
Viski lovas udvar.
Széphajnal
Húú,ez nagyon jónak ígérkezik.
Voltunk Németkéren nyaralni,és ott az Anna-lovasudvarban van egy Mura fedmén,szuper nyugodt,nagyon aranyos,rendkívül jól dolgozik,egy fél szóra "robban",de ugyan úgy egy pillanat alatt meg is áll,ha kell.Barátságos,kisgyerekekkel is,és gyönyörű!!! Szürke,azt hiszem 16-éves.
Szóltam telefonon a lovászának,aki amatőr fogathajtó versenyeken szokott indulni a környéken /elég eredményesen/,hogy lesz ez a fajtabemutató+verseny.Sajnos,azt mondta,nem hiszi,hogy el tud menni,de megemlíti a főnökének.
bandi_2
IDÉZET(Muraközi @ 2008.07.29, 09:31) *

Na ja, én meg 17. Kénszokolyára, de úgysem találtam..., lehet hogy XVII. Kénszokolya???? :-)))
Vicc félre, sajnos csak nézőként leszünk jelen idén Szokolyán, mert Fuksza lovam, aki nagyon ért a rönkhúzáshoz, lévén a Lomnic alatt, Lendakban született és az összes 10 évét az erdőn töltötte, szoptat még. Nem fogja tudni összeszedni magát. Persze még így kissé lepasszolva is akkorát húz a kumetben... Remélem lesz ősszel is vhol hasonló rendezvény, vagy jövőre.

Szia muraközi!
Bocsi ha nem volt egyértelmű a Szokolya, de a billentyűket néha összekeveri az ember.
A FUKSZA tipikus szlovák lónév. Kiváncsi lettem volna rá élőben. Az írásaidból kiderült,hogy te is összejártad Szlovákiát,ló után és versenyen is voltál. Nekem is sikerült kumetet venni munkára lengyelt,felvonulásokra díszes szlovákot. Láttam versenyen hasas kancát húzni nem egy mént megcsúfolt.
De megértem,hogy nem akarod a kancát meg a csikót ilyen hosszú úton összetöretni. A kumet jó dolog de amelyik ló húz szügyhámmal is megmozgatja ugyanazt a terhet. Énis reméllem,hogy lesz folytatása ennek a versenynek akár lent nálatok,mi bisztosan segítenénk és mennénk oda is.
Foltos 2
Sziasztok

Megyek én is,sajnos csak nézőnek.Mert nekem is van ugyan hidegvérűm,de csak lovaglásra használom.
Biztos húzna is,mert erő az van benne,de,hogy finoman fogalmazzak a környékünkön nem igazán van hagyománya a vontatásnak.
Ettől függetlenül nagyon örülök a rendezvénynek.
Ez fórumunk egyszerűsített külsővel rendelkező minimalista változata. A teljes, képeket és több információt tartalamazó verzió megtekintéséhez kérjükkattints ide.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.