IDÉZET(Zebrabara @ 2008.05.15, 15:55)

Itt kezdődik Gölle Fenegyerek.
(Amúgy nem egy szép lovacska.

)
Nem is olyan csúnya szerintem.
Tegnap este megérett bennem az elhatározás, hogy felüljek ismét Szőkére. Ehez nagyban hozzájárult, hogy Szőke jelenleg keveset mozog, izomtalan, és próbáljuk hízlalni. De nem lenne jó, ha csak a hasára hízna. Gondoltam ha kicsit dolgozna, talán jobban erősödne és azokon a helyeken, ahol kell.
Szóval ma nyergestül érkeztem a tanyára.
Szőke kicsit hiszti volt, mikor rájött, hogy nem kimegyünk legelni, hanem pucolás következik a lókikötőnél. Shelby közben az udvaron idétlenkedett.
Egyre inkább az a meggyőződésem, hogy Szőke tán még kocsiban sem ment, vagy ha ment is, hát csak szaladt a másik ló mellett...
Timi a lovasoktató Mesével ment be a pályára. Ő volt az éllovasom. Szőkét bevezettük Anikóval a pályára. Akkor bejött a csikó is, majd azzal a lendülettel kirongyolt és utána mindenfelé elbóklászott az istálló körül...
Szőkére most nem feldobtak, hanem rendesen szálltam fel. Semmit nem csinált.
Kitaláltuk, hogy eleinte Anikó mellettem fog haladni, hogy tudjon segíteni ha Szőke megáll vagy valamit csinál. Így is volt: mentünk, Szőke kétszer megállt, de Anikó kisegített, közben kapta a ló a segítségeket, valamint a dícséretet, ha jól csinált valamit, és Anikó egyre távolabb került tőlünk. Szőke hamar megértette az előrehajtó segítségeket. Pálcával csak kétszer kellett megcsippentenem a vállát. Egyszer ügettünk úgy, hogy Anikó mellettünk futott. Kényelmes a ló ügetése.

(Ügettünk Timiék után is, mikor már Anikó nem volt ott.)
Aztán Anikó kiment a pályáról, és Shelbyt vette kezelésbe. Szőkében felébredtek az anyai ösztönök, és néha válaszolt a csikónak, ha az hívta.
Teljesen jóindulatú a ló. Kb. 30 percet mentünk. Az alatt nagyjából megértette melyik segítség mit jelent és mit kell csinálni. Ennek örömére tudtunk Timi után haladva nyolcast, átváltásokat és kígyóvonalakat csinálni. Szőke bal kezes, meglehetősen ferde, de próbálgattam rajta a Victor Fröschl-től látottakat és teljesen működött a dolog. Tudom, milyen feladatokkal fogom elérni, hogy mindkét kézre jól mozogjon majd Szőke.
A lovaglás végeztével megállítottam Szőkét úgy, hogy a kijárat felé nézzen. Kiváncsi voltam, mit csinál. Állt, mint a szobor és eszébe se jutott, hogy meginduljon az istálló felé. Szépen állt, míg leszálltam és felhúztam a kengyeleket, megsimogattam, aztán kivezettem a pályáról.
Lenyergelés után még kivittük Shelbyvel legelni.Biztos megbízható ló válik majd belőle. Igazából rossz mozdulata nem is volt. A fentebb linkelt videó vége felé látszik két érdekes patadobbantás. Ilyet se láttam még, hogy ló menet közben dobbantson. Na ez azt jelentette, hogy kint volt a csikó, és Szőke nem mehetett oda. Ezt kérte ki magának.