Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Teljes verzió: Magyar hidegvérű
Lóbarátok fórumai > Lovas fórumok > Lófajták
Oldal: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
Méz
Most jutott eszembe, hogy van képem Kaposvár-82 Szivar -ról. Csak azt nem tudom, hol van most, és él-e még. A 2007-es katalógusban még Gyulához írták, de már 2007 nyarán Szabadkígyóson volt, és onnan is tovább vitték nem sokkal a fotók készítése után.
Azért érdekelne, mikor lesz 2008-as ménlista. Az illetékeseknek nem nagyon tűnik fel, hogy már április van. rolleyes.gif
Ördögfióka
Sziasztok!!!

Olvasgattam a topicot és nagyon tetszik a "csődörkutakodós" kezdeményezés. (a csődörök meg még jobban... biggrin.gif )
Én is érdekelt lettem hideges téren, mert a sodri kancámat angel.gif szeretnénk fedeztetni.
Ma voltunk megnézni a 3705 Töttös Garancia "R" nevű mént. Nagyon formás, nem túl magas, sárga, hókás és nagyon kedves, jó fej pacc. A tanya és környéke, illetve a lovak patáinak ápoltsága hagy "némi" kívánni valót hupp.gif , de minden esetre az "alapanyag" szerintem nagyon jó.
Most nem volt nálunk gép, de még tuti, hogy megyünk arra és akkor én is készítek képet Nektek, illetve jövő héten még körbejárjuk a környék többi hidegvérű csődijét és kattogtatunk is...
Addig is jó keresgélést és lovazást!
devil.gif
Zebrabara
Unicorn, elküldtem a Gölle Fenegyereket, meg a Máriakálnok Bandit. Nem túl kicsi ez a 400 pixeles méret? Vagy csak nekem tűnik úgy? Mikor lesznek a fiúk láthatóak és hol? A tartók/tulajok is kérdezgetik...

Tegnap voltam Magyarlakon ezt a Gézát megnézni, de úgy félnek tőle, mint a tűztől. rolleyes.gif Három kötelet kötöttek rá, ketten fogták, tiszta ideg volt a két pasas, meg sürgettek is, úgyhogy nem lett használható kép. Pedig szépen legelészett volna, ha hagyják... Mindegy, a héten teszek még egy kísérletet, elvileg addigra kiengedik egy karámba. A nemzeti parkos lovat szintén a héten intézem.

Utána már csak olyanok maradtak, amik messzebb vannak. Jó lenne egyszerre lenyomni az 5-6 db Szombathely-Vasvár-Sárvár környékit, de nem tudom, arra mikor lesz időm, az egy egész napos buli. Meg a Keszthely+Zalaszentlászló is eléggé kiesik. Azért ha járok arra, és valamit sikerül összehozni, szólok.

*Bocsánat, van még egy itt a közelben, Katafán (Palotabozsok Buzogány), úgyhogy azt még a héten igyekszem bevenni a csapatba.
lilith
A hétvégén három mén kipipálva, ha megtalálom a géphez való kábelt, akkor küldöm.Ezen a hétvégén talán el tudok menni a maradék kettőhöz.
Unicorn
nekiugrom az oldalnak, csak tegnap este jöttem haza, viszont mivel szerdán megint megyek el, így engem is sürget az idő.
Muraközi
Sziasztok!
Ma hajnalra létszámgyarapodás történt a hidegvérű állományomban!
IPB kép
Panni
angel.gif

És milyen nemű a jövevény? Mi a neve? Apukájáról nincs kép?
Zebrabara
Gratula, Muraközi! Zalalövőn tegnap délutáni állapot szerint 5 a kiscsikó-létszám, van Botond-, és Herold-poronty is.
kamilla
IDÉZET(Muraközi @ 2008.04.07, 11:45) *

Sziasztok!
Ma hajnalra létszámgyarapodás történt a hidegvérű állományomban!

Gratulálok! Ilyenkor nagyon irigy vagyok ám! angel.gif
Méz
Muraközi: gratula. smile.gif

Közben az én állományom is növekedett. 0-ról 1,5-re. rockon.gif kiraly.gif
chyki
Akkor a tartalékos bocknyereg is használatba kerül!!! biggrin.gif
Unicorn
mééééééééééééééz, ez tök jóóóó. úristen, el se hiszem, megmondom, én már lemondtam arról, h a tied lesz valaha.

kis érdeklődés. a csikó kitől lesz, mikor pottyant, mi lesz a kicsivel, papíros fedeztetés volt?

közben egy kis segítség kellene, tenném fel az oldalt és csüt hajnalban elutazom, de nincs meg iharos vagány új gazdájának a kontaktja és döme származáa (3 sor az ideális, de amennyi van, kevesebb is klassz lenne már). minél hamarabb lécci, nincs kedvem naponta frissítgetni, viszont csütörtöktől nem leszek itthon 27ig.

Méz
IDÉZET(Unicorn @ 2008.04.08, 21:28) *

mééééééééééééééz, ez tök jóóóó. úristen, el se hiszem, megmondom, én már lemondtam arról, h a tied lesz valaha.

kis érdeklődés. a csikó kitől lesz, mikor pottyant, mi lesz a kicsivel, papíros fedeztetés volt?

smile.gif

Bocfölde-10 Dollár a papa (akit hugyos Ferinél láttunk). Papíros fedeztetés volt. Április 28. körül esedékes az ellés.

IDÉZET(chyki @ 2008.04.08, 21:22) *

Akkor a tartalékos bocknyereg is használatba kerül!!! biggrin.gif

Előbb-utóbb biztos. smile.gif
chyki
Iháros Vagány itt van kaposvár környékén, ha jól tudom.
Unicorn
eladták, azóta valahol zebrabara környékén van.
kamilla
IDÉZET(Méz @ 2008.04.08, 21:04) *

VÉgre,végre,végre!!!!

Nagyon örülök!!

rockon.gif
Zebrabara
Iharos-118 Vagány elvileg múlt csütörtökön megérkezett Somogysárdról Nagykanizsára, de amikor beszéltem a tulajjal (még az akció előtt), azt mondta, hogy hazahozza Bazitára, amint teheti.

Tehát reményeink szerint a jövőbeli felállítási helye: Takács József (30/979-6834), 8900 Zalaegerszeg-Bazita, Bazitai u. 236/44
Muraközi
IDÉZET(Panni @ 2008.04.07, 13:02) *

angel.gif

És milyen nemű a jövevény? Mi a neve? Apukájáról nincs kép?

Ja, csak most olvasom... Kancacsikó, a neve val'szeg Tündér lesz és a papáról is van kép. Az adatlapomon a szebbik. :-)
Majd teszök föl egészalakost is!
Panni
IDÉZET(Muraközi @ 2008.04.09, 14:29) *

Ja, csak most olvasom... Kancacsikó, a neve val'szeg Tündér lesz és a papáról is van kép. Az adatlapomon a szebbik. :-)
Majd teszök föl egészalakost is!

smile.gif
Gyönyörűek. És hog y van Tündér? Minden ok?

Méz!
Nálatok mi lesz a Szőke csikójával? Megtartod?

Zebrabara
Panni, mi lett Bodzával? Besárlott?

Tegnap este megnéztem a Laci-állományt, 4 sárga csődör- és 2 pej kancacsikó volt. A választási csikók is hatalmasak! A friss képek innentől vannak. Nagyon fura fények voltak ezért elég érdekes színük lett a képeknek... frown.gif
Panni
IDÉZET(Zebrabara @ 2008.04.10, 06:53) *

Panni, mi lett Bodzával? Besárlott?

Tegnap este megnéztem a Laci-állományt, 4 sárga csődör- és 2 pej kancacsikó volt. A választási csikók is hatalmasak! A friss képek innentől vannak. Nagyon fura fények voltak ezért elég érdekes színük lett a képeknek... frown.gif

Szépek ezek a képek Zebra! Nagyon is!

Bodza úgy néz ki sárlik, ma megyünk újból. Igyexem 17.45 -kor elindulni délután.
zapolya
Jók ezek a képek, az embernek kedve lenne jól megdögönyözni a nagyokat és a kicsiket is. smile.gif
Panni

Zebra!

Mi újság a Gézás képekkel? Nem tekinthetők még meg?
Voltunk tegnap is ott. Ez a Bodza lány nem sárlik. Most egy darabig nem megyünk, majd következő ciklusban próbálkozunk, vagy aztán.
Zebrabara
Pont akartam kérdezni, mi van a kis ribanc Bodzával. Beszéljek HLacival az ügy érdekében? A pasas még mindig nem küldte el a származási lapot, kellene a telszáma, hogy rácsörögjek. Jó szarok lettek a képek, nem is tudom, talán 3-4 db lesz használható. frown.gif

Átküldtem mélben párat. Udvarlósat is. smile.gif
Panni
IDÉZET(Zebrabara @ 2008.04.16, 08:55) *

Pont akartam kérdezni, mi van a kis ribanc Bodzával. Beszéljek HLacival az ügy érdekében? A pasas még mindig nem küldte el a származási lapot, kellene a telszáma, hogy rácsörögjek. Jó szarok lettek a képek, nem is tudom, talán 3-4 db lesz használható. frown.gif

Küldöm magánban a számot.
Ha a Bodzazi kisasszony nem sárlik, akkor a HLaci lova sem tud mit kezdeni vele.... Szóval most várunk. Ha minden jól megy, most hétvégén leköltöznek a lovak Szalafőre. Úgyhogy most nem lesz fedeztetgetés, majd később. Vagy akkor se.
Barb
Sziasztok!

Ritkán szólok, de most igen.
Panni mondta, jöjjek ebbe a topicba. Hát jöttem. És látok, de olyanokat!

Gézát (aki nem csak hogy gejza, hanem volt már Elek is wink.gif ), személyesen is van/volt szerencsém ismerni, most pedig a legujabb félszerelmem egy Dollár, aki Zalaszentlászlón van a barátnőméknél. Ha minden jól megy, holnap megyek, digitális fotógéppel, ugyhogy esetleg, ha kapok ukázt, hogy hogyan, meg hányat, akkor csinálok róla fotókat. Meg kinézem az utleveléből az adatokat, amiket kellene (mik kellenek?).
Na, lehet?

Amugy egyáltalán nem értem, hoyg miazhogy három férfi vezeti szegény lókát, akit ÉN, egyedül, egy szál kötőfékkel csalogattam magam után???
Mindegy, nem zavar, csak dühit... És sajnálom a lovat, akit igy megváltoztatnak pusztán félelem, esetleg a nem-megfelelés miatt? Miért nem mindenhol működik a "megfelelő embert a megfelelő helyre" elv? hupp.gif

Üdv,
Barb
Zebrabara
Szia Barb, Druszám! wink.gif

Már én is majdnem mondtam a fickónak, hogy adja ide, majd én megfogom a "Vércsődört", hiszen olyan nyugis kis ló, látszik rajta, hogy értelmes és kedves, egy rossz mozdulata nem volt. De hát van aki fél a lótól, akármit is csinálsz vele. Rossz volt nézni, na. És a hónap vicce: karvastagságú fenyőfából csináltak neki karámot. Majd biztos nem jön ki rajta, ha akar. biggrin.gif Aztán majd ő lesz a szemét vad csődör, és újra visszazárják a sötétzárkába, két kötéllel kikötve, mint most. frown.gif

A képeket megköszönjük, Zalaszentlászló nekem kicsit kiesik. Magánban átküldöm Neked Unicorn irányelveit wink.gif. A honlapján meg meg tudod nézni, kb milyen képeket vár a honlapra (na nem mintha nekem sikerültek volna ilyen profira).
Az adatok közül meg kell az, ami az útlevélben van: szín (hiába fekete a ló, már kettőnél belefutottam én is, sötétpejnek vanm hivatalosan nyilvántartva), jegyek, szül. idő, tulaj/ill. tartó neve, címe, elérhetősége, ill. a ló származása, ameddig megvan.
Barb
Szia Zebra! (Drusza rockon.gif )

Megkaptam a magánod, köszi! *sigh*, hát, ennek megfelelni nem könnyű... Kifejezetten profi fotósoknak tűnő, versenyszerű követelmények biggrin.gif de azért megpróbálom.
Esetleg Szentlászlón van még valaki, aki érdeklődésetekre tarthat számot? Ha sikerül, akkor az elkövetkezendő időkben tehetek sűrűbb látogatást... Illetve ezt majd inkább akkor ajánlom fel, ha eljuttattam az első próbám eredményét. smile.gif

Lovas napot!

Üdv,
Barb
Zebrabara
Kesztehlyen* van még egy mén, az Egyetemen. Azt is el kellene kapni.

Sok cseresznyét a fényképezéshez, meg kitartást. Egy-másfél óra simán elmegy vele, mire lesz egy adag használható képed (ha valami érdekesebbet is akarsz a beállítottakon kívül, pl. mozgás közben). gmano.gif

*ehh. szóval K e s z t h e l y e n
nemtokírni.
Barb
Szép napot mindenkinek!

Jelentem, tegnap kb. 2 óra alatt lett kb. 75 fotó Bocfölde 10 - Dollár főszereplésével.
Megpucoltuk, sörényét kifésültük, farkát kimostuk (közben 3szor hitte, hogy "akció" lesz), nagy nehezen csináltam kantáros képeket, majd amikor elengedtük, hogy legyenek karámosak, mozgósak is, a második mozzanata a hempergés volt. A harmadik meg a rotyóvágta 300 méterre a karám túlfelébe. irony.gif aztán megkezdtem a sétámat a ló után... után... után... smile.gif és remélem, megérte! A képek sajna csak jövő hét elején lesznek készen, akkor átküldöm.
Ééééés... teljesssen, tökkk véletlenül épppen arra járt Vas-Zala-Gy-M-S megye elnöke. Ugyan még nem néztem, de azt mondta, a ménkatalógus vagy fent van már, vagy napokon belül fent lesz. A késlekedés oka a méntartási szerződések hiánya volt. A lista az ápr. 15-ig megkötött szerződéseket tartalmazza, az utániak (pl. Takács Józseffel, csak tegnap lett meg), még nem valószínű, hogy benne lesznek (bár nem kizárt).

Más: keresem az Őrségi nemzeti parkból Inci (sötétsárga, nagyon mosott sörénnyel) csődörcsikaját, asszem, tavalyi (vagy azelőtti? confused.gif ). Talán másfél hónapos volt a csikó, mikor Inci odakerült. Tenyészménnek szánták, azért is érdekel a sorsa.

Üdv,
Barb
Méz
Szia Barb!

Kinél van most Dollár?
Képeket várjuk. smile.gif
Barb
IDÉZET(Méz @ 2008.04.18, 12:04) *

Szia Barb!

Kinél van most Dollár?
Képeket várjuk. smile.gif

Szia Méz!

Dollár most Zalaszentlászlón van, Bodor Ferencnél. Tőle ment Gölle-Géza Csörötnekre (a tavalyi ménlistában fent van az elérhetősége Gézánál), meg előtte egy Palotabozsok volt nála (az is fekete , nem tudom a hivatalos keresztnevét, mink Kormosnak hivtuk, valszeg a Buzogány hívónevűről van szó).

Igyexem: leszedni a gépről, kiválogatni, átméretezni... smile.gif
Méz
IDÉZET(Barb @ 2008.04.18, 14:24) *

Szia Méz!

Dollár most Zalaszentlászlón van, Bodor Ferencnél. Tőle ment Gölle-Géza Csörötnekre (a tavalyi ménlistában fent van az elérhetősége Gézánál), meg előtte egy Palotabozsok volt nála (az is fekete , nem tudom a hivatalos keresztnevét, mink Kormosnak hivtuk, valszeg a Buzogány hívónevűről van szó).

Igyexem: leszedni a gépről, kiválogatni, átméretezni... smile.gif

Köszi. Képek? De lassan készülnek... smile.gif

Addig is, itt van egy kis videó a mai napról: felültem Szőkére! És ő ezt hidegvérrel tolerálta. kiraly.gif
Unicorn
hazagyüttem. itthon vagyok csütörtökig. nekiugrottam a ménes honlapnak, 75%ban kész, de akkor még megvárnám ezt a mént, barb.
Zebrabara
Tudtok valamit arról, hogy most hétvégén a hódmezői kiállításon lesznek-e hidegek? Esetleg megy valaki rajtam kívül?

Gölle Gézáról pocsék képek lettek, de jövő hétre megpróbálok valamit kihozni belőlük (az uram elvitte a laptopot meg a félnyképezőt is magával, úgyhogy péntekig meg vagyok lőve), meg a katafaival is lógok még. Az ÖNP-s 21 éves csődör egy bűbájos, szép, csillogó szőrű, finom fejű kis "póni" (149 cm magas. Illetve mély gmano.gif). Őt is jövő héten prezentálom.
Panni
IDÉZET(Zebrabara @ 2008.04.22, 06:11) *

Tudtok valamit arról, hogy most hétvégén a hódmezői kiállításon lesznek-e hidegek? Esetleg megy valaki rajtam kívül?

Gölle Gézáról pocsék képek lettek, de jövő hétre megpróbálok valamit kihozni belőlük (az uram elvitte a laptopot meg a félnyképezőt is magával, úgyhogy péntekig meg vagyok lőve), meg a katafaival is lógok még. Az ÖNP-s 21 éves csődör egy bűbájos, szép, csillogó szőrű, finom fejű kis "póni" (149 cm magas. Illetve mély gmano.gif). Őt is jövő héten prezentálom.

Szia Bara!
Mesélj, mi volt a Nemzeti Parknál? Minden simán ment? Tényleg aranyos az a mén? Születtek már csikók?
Zebrabara
Vannak már tőle csikók, talán 6-7 db, mind fekete. gmano.gif

Tiborral beszéltem, közvetlen és szimpatikus srác. Gyönyörű a magyartarka állomány, és tényleg rengeteg a borjú.
A lovak nekem nem annyira tetszenek, az előző mén elég durva fejeket örökített, és ez a pici testmérettel együtt nem valami mutatós. Szóval a kancák sokkal kisebbek mint pl. a Laciéi, inkább a muraközire hajaznak, mint a "klasszikus" hidegvérűre. Ez a mén kifejezetten finom, olyna, mintha arabbal lenne keresztezve (kunkori fülek, egyenes, talán egy picit csukahatású fej), ugyanakkor erős, összerakott lovacska. Azt nem tudom, mennyire kedvelt ez a forma a hidegvérűben, de nekem tetszett a ló. És nagyon nyugis is, szoktak rajta lovaglászni csak úgy szőrén. biggrin.gif
Barb
Uni,
Ment egy mail neked, sok kicsi képpel, meg infókkal.
Van, ahol le kell szedegetni embert a képről... de ahhoz nem értek... frown.gif
Üdv,
Barb
Unicorn
én is max megvágom a képet, kizárt, h kiretusáljak bárkit.
Panni
IDÉZET(Zebrabara @ 2008.04.22, 07:41) *

Vannak már tőle csikók, talán 6-7 db, mind fekete. gmano.gif

Tiborral beszéltem, közvetlen és szimpatikus srác. Gyönyörű a magyartarka állomány, és tényleg rengeteg a borjú.
A lovak nekem nem annyira tetszenek, az előző mén elég durva fejeket örökített, és ez a pici testmérettel együtt nem valami mutatós. Szóval a kancák sokkal kisebbek mint pl. a Laciéi, inkább a muraközire hajaznak, mint a "klasszikus" hidegvérűre. Ez a mén kifejezetten finom, olyna, mintha arabbal lenne keresztezve (kunkori fülek, egyenes, talán egy picit csukahatású fej), ugyanakkor erős, összerakott lovacska. Azt nem tudom, mennyire kedvelt ez a forma a hidegvérűben, de nekem tetszett a ló. És nagyon nyugis is, szoktak rajta lovaglászni csak úgy szőrén. biggrin.gif

Ezek mind idei csikók ugye?
Én is - ÉÉÉÉÉn is megyek megnézni. Egyszer láttam egy pillanatra, de akkor ezerrel rohant éppen a csajok után... Majd a héten meglesem. Leköltöztek ám Pannikáék is Szalafőre. Meglesegetem a Bodzát, aztán ha ott sárlik, lehet elviszem ott .... gmano.gif
Eva
Csak ennyire van most időm:

http://gallery.site.hu/u/zapolya/Edina_Gyuri_002/

Megszülettek Bárányfokon a csikók, Dulcsié a sárga Dömpié a pej.
Barb
IDÉZET(Unicorn @ 2008.04.22, 10:53) *

én is max megvágom a képet, kizárt, h kiretusáljak bárkit.

Szia Uni!

Na? Na? Nanana? Elfogadhatók a képek, vagy mégegyszer megcsináljam?
(Vagy csak nagyon dolgozol rajta?)

Nem vagyok kíváncsi, kicsit sem biggrin.gif

Üdv,
Barb
kamilla
Sziasztok!

Uni!
Csakhogy kivegyem a részem a munkátokból, a 4napos ünnep alatt, szándékomban áll meglátogatni egy Hévizgyörkön állomásozó mént: Békáspuszta-14 Ciceró-t.

Ha az idő engedi, és a rokonságom is ráér, megyek még Abonyba és Ceglédre is, de ezt nagyon zárójelben írom wink.gif

Aki megtalálja Kaposvár-50 Utilaput az jelezzen nekem, mert akárhol van, megnézném!

üdv
Zebrabara
IDÉZET(Zebrabara @ 2008.04.07, 13:33) *

Zalalövőn tegnap délutáni állapot szerint 5 a kiscsikó-létszám, van Botond-, és Herold-poronty is.

14 angel.gif
lilith
Nahát, Méz gratulálok, nagyon édes!Van már neve?Minden rendben ment? Kinnt voltál?
Méz
Még nincs neve. Szerencsére rendben volt minden. Nem sokkal ellé sután mentem ki.
Nagyon aranyos, barátságos a gyermek. smile.gif
Unicorn
totálisan csúszok, elnézést mindenkitől, összecsúsztak a munkák. azóta elő se tudtam venni, pedig megkaptam még képeket meg hiányzó származást is, mindenfélét.

méééééééz, ez kiru. kacola?
Méz
Csődör. redface.gif
Unicorn
kár. ha meghagyod ménnek, örökre magányos lesz, hacsak nem szerzel egy heréltet mellé, akivel el is viselik egymást, ha kiheréled, akkor meg kiheréled, amit én spec nem szeretek, bár belátom a szükségességét. hálát adhatok, h csak kancacsikóim születnek, két méncsikóm lett, az egyik elpusztult nálam, a másikat eladtam és ott.
Ez fórumunk egyszerűsített külsővel rendelkező minimalista változata. A teljes, képeket és több információt tartalamazó verzió megtekintéséhez kérjükkattints ide.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.