Unicorn
2008.03.20, 19:11
meg ne haragudj, méz, tudod, h kedvellek, de ezeket csak akkor tenném ménkatalógusba, ha nagyon nem lenne semmi más. vissza tudsz még menni valamikor? ezeken legalább csak alakítgatni kell, nem hagyod le semelyik részét a lónak, de az első olyan szögben van, hogy ha csak azt látnám, a hátuljának az állása miatt azonnal kiszórnám a szóbajöhető mének közül. a második alakul, de nappal szemben voltál és egyáltalán nem látszik egyik patája sem, hogy milyen az állása, nem látszik mind a négy lába teljes önmagában, a fotós felé nyitott állásban, viszont kifejezetten csinos rajta a mén, szép formája van. mindenképpen azt mondanám, hogy míg az első kép előnytelen róla, addig a második előnyös - de ménkatalógusba sajnos mást kellene tenni.
Tudom, ezért kérdeztem.
Mert nem ilyen célokra készültek a fotók.
Visszamenés? Jó kérdés. Ha minden jól alakul, megyek oda jövő héten. De a múltkor (a hidegvérűs kirándulásunkon) ugye amilyen ápolatlanul láttuk Kareszt, most sem számítok jobbra. Akkor két lovász volt, most már csak egy...
Na majd meglátom.
Amúgy kiváncsian várom a 2008-as ménelhelyezési lista megjelenését, mert legutóbb mikor voltam Kisvásárhelyen, már nem volt ott Bocfölde-10. Elcsereberélték valami fekete hidegvérű ménre.
Unicorn
2008.03.20, 19:41
azt írták, hogy márciusban várható, de ugye már annak is lassan a végén járunk.
te nem tudod lepucolni? nem ismerem, milyen a természete, csak kérdem.
zap, bevállalod az üllői mént? már ezekután csak akkor, ha még ott van

kaposvár-42 dolmány
ha nem, akkor egy napot rá tudok majd szánni gyömrőre, üllőre, monorra, nagykátára és kaposvár-217 frédire. nézegettem, de miskolc környékére egy db mén sincs kihelyezve, ez azért egy vicc.
IDÉZET(Unicorn @ 2008.03.20, 19:41)

azt írták, hogy márciusban várható, de ugye már annak is lassan a végén járunk.
te nem tudod lepucolni? nem ismerem, milyen a természete, csak kérdem.
Jó természetű nagyon. Volt hogy órákig kellett vakarnom róla a szart, hogy kilátszódjon alóla, és nagyon jól viselte a megpróbáltatásokat. Csak tudod én annak az embernek már semmit... Ha úgy megyek, szólok előtte a lovásznak, hogy kapja össze magát és tegye tisztába Kareszt.

ha nem, akkor egy napot rá tudok majd szánni gyömrőre, üllőre, monorra, nagykátára és kaposvár-217 frédire. nézegettem, de miskolc környékére egy db mén sincs kihelyezve, ez azért egy vicc.
Nagykátán Buzsák-64-et érted?
Őt láttam tavaly ősszel. Külleme alapján olyan mint Karesz. De igazából Felső-Egreskátán (Aprópuszta) van. Kicsit tovább Nagykáta után. A gazdája azt mondta, Az államé volt és már idős kora miatt vágóra akarták adni, de ő azt mondta, ha 100 ló elfér, elfér még az az egy is.

Úgy láttam, egész évben kint van karámban egy másik ménnel, és tök jól megvannak.
Itt egy fotó róla (csak mutatni). A képet Grand készítette.
Unicorn
2008.03.20, 19:59
aha, őt értem. nekem nem hasonlít kareszra.
mindenképp egyeztetek a ménlistában megjelölt személlyel minden ménnél, ergo majd elmesélik, h mit merre hány óra.
ne annak az embernek csináld, hanem nekünk, hidegeseknek
Sárga, világos sörényű Talán picit tömegesebb. Kép alapján nehéz hasonlítani. Nekem az az előnyöm, hogy élőben láttam.
Várjá, ahogy ismerem azt az embert, pénzt kér majd a lópucolásért és a reklámért.

Na a lényeget meg nem mondom. Ma ünneplem
Szőke szülinapját. Ma töltötte be a 3-at.
Itt a faluban van két hidegvérű fedmén.
http://gallery.site.hu/d/1691808-1/menek_026.jpgNem vagyok nagy fotós, így a képeim nem épp katalógusba valók róluk, de biztosan szivesen beengednek egy fotóst, ha megbeszéljük( vagy akár próbálkozhatom én ujra).
A fekete azóta sokkal szebb, ezek tavalyi képek.
Sziasztok!
Nem akarok semmit elkiabálni, de decemberben az Arénéban lesz hidegvérű show!!!
Ha rajtam múlik biztosan...
Unicorn
2008.03.20, 21:00
lilith, melyik két mén van ott? vagy melyik falu? a szürkéről nem rossz a kép, az albumot nem néztem még meg, de őszintén szólva az alap dolgokat betartva (mondjuk sok ilyen van) nem egy nagy kihívás a beállított kép elkészítése. a környéketeken más nincs? feltettem már egész sok térképet, a többi majd talán jövő szerdán, csütörtökön jön, addig valami sportzsiráfokat kell fotóznom valami díjlovas négyszögben, brrr.
diesel, klassz lenne. milyen jó, hogy akkor is dolgozom éppen valahol

nem elég, hogy kihagyom a cadre noir bemutatóját...
zapolya
2008.03.21, 09:36

zap, bevállalod az üllői mént? már ezekután csak akkor, ha még ott van

kaposvár-42 dolmány
Az ki? Döme?

Sajnos nem járok már ki Üllőre és fényképezőgépem sincs, így nem vállalom be, de küldök róla fotókat, amit még régebben készítettek, ha fel akarod használni, akkor megkérdem a barátnőmet, akinek ismerőse a fotós. Szóval küldöm emailben, aztán mondd, hogy kell-e, használható-e!
IDÉZET(Unicorn @ 2008.03.20, 21:00)

lilith, melyik két mén van ott? vagy melyik falu? a szürkéről nem rossz a kép, az albumot nem néztem még meg, de őszintén szólva az alap dolgokat betartva (mondjuk sok ilyen van) nem egy nagy kihívás a beállított kép elkészítése. a környéketeken más nincs? feltettem már egész sok térképet, a többi majd talán jövő szerdán, csütörtökön jön, addig valami sportzsiráfokat kell fotóznom valami díjlovas négyszögben, brrr.
diesel, klassz lenne. milyen jó, hogy akkor is dolgozom éppen valahol

nem elég, hogy kihagyom a cadre noir bemutatóját...
Nagyvenyim 34-Kapitány a szürke, a feketénel nem tudom a pontos nevét, valami Kaposvár akármi, ő tavaly kapott fedengedélyt.
A hely, Fejér megye Nagyvenyim, de közel van még Baracs( pár km), ott is van egy hidegvérű fedmén az állomáson.
Unicorn
2008.03.21, 10:28
megtaláltam kapitányt a listában, a másikat nem találtam, egy kaposvárt találtam csak (pampa), de ő szváron van. baracson Karád-17 Rigó van. megpróbálod akkor?
a közeledben van még perkátán baracs-39 muki és ha belefér, akor sárbogárdon sárbogárd-292 rokkó. megoldható ez az 5 mén? kapitányon tudsz gyakorolni is, ha barának megvan még a leírás, amikre figyelni kell, elküldhetné neked - meg vissza nekem egy példányban, mert nem fogom 200szor begépelni
Meg, mind ez 5-öt meg tudom oldani, kikeresem a többiek elérhetősésgét a listából, a feketének is megkérdem a pontos nevét, a tavalyi listán még nem volt engedélye, az idei pedig még nincs fennt.Mondjuk 1 hónapos határidő jó Neked?
Megkeresem barát a leírás miatt.
Unicorn
2008.03.21, 11:05
persze, nincs semmi határidő, amikor kész lesz, kész lesz.
gyerekek, ez nem lesz gyenge, elkezdtem telefonálgatni úgy össze meg vissza. toponár-5 erdőszél elpusztult, hobol-91 pötyit meg iharos-118 vagányt eladták. ha valaki megtudja, hova kerültek, árulja már el

de még lehet, hogy ma megyek alsónemesapáti-83 daliához és hobol-171 donáthoz, kedden meg mohács-25, aztán a többi még alakul.
kamilla
2008.03.21, 21:19
Sziasztok!
Uni!
Ha eléred Kaposvár-50 Utilapu tulajdonosát és arra vagyon dolgod, beszállhatnék?
kamilla
2008.03.22, 17:01
Ez a kép tavaly, a domonyi, szüreti felvonulás alkalmából készült.
Ma kaptam!
kamilla
2008.03.22, 18:20
IDÉZET(kamilla @ 2008.03.22, 17:01)

Ez a kép tavaly, a domonyi, szüreti felvonulás alkalmából készült.
Ma kaptam! 
IDÉZET(Unicorn @ 2008.03.21, 11:05)

persze, nincs semmi határidő, amikor kész lesz, kész lesz.
gyerekek, ez nem lesz gyenge, elkezdtem telefonálgatni úgy össze meg vissza. toponár-5 erdőszél elpusztult, hobol-91 pötyit meg iharos-118 vagányt eladták. ha valaki megtudja, hova kerültek, árulja már el

de még lehet, hogy ma megyek alsónemesapáti-83 daliához és hobol-171 donáthoz, kedden meg mohács-25, aztán a többi még alakul.
Vagány képek mentek, az egész alakossal még szenvedek,de még idén odaér!
Hahó!
"diesel, klassz lenne. milyen jó, hogy akkor is dolgozom éppen valahol

nem elég, hogy kihagyom a cadre noir bemutatóját..."
Elvileg oda is készülünk! Fajtabemutatóval (Viszünk kancát és mént.), meg lovagoltatással. Mást is bemutatnánk szivesen, de nem lehet ugyan az, vagy közel az a két nagy rendezvény programja.
Azért kicsit nagyobb lelkesedésre számítottam!
Azt hiszem egy ilyen Arénás bemutató, ahol meg lehetne mutatni ezeket a csupaszív böszméket méltó helyére tenné a Magyar hidegvéűt is! Annál inkább fontos, mert a nemzetközi kupafordulók miatt (és a magyarok érdektelensége mellett!) a lelátók külföldiekkel lesznek tele. Szívesen venném, ha csatlakozna Magyar hidegvérűs is hozzánk! Mindegy, addig is harcolok érte, hogy legyenek hidegvérűk is a programban...
kamilla
2008.03.24, 16:23
IDÉZET(DIESEL @ 2008.03.23, 20:20)

Azért kicsit nagyobb lelkesedésre számítottam!
Azt hiszem egy ilyen Arénás bemutató, ahol meg lehetne mutatni ezeket a csupaszív böszméket méltó helyére tenné a Magyar hidegvéűt is! Annál inkább fontos, mert a nemzetközi kupafordulók miatt (és a magyarok érdektelensége mellett!) a lelátók külföldiekkel lesznek tele. Szívesen venném, ha csatlakozna Magyar hidegvérűs is hozzánk! Mindegy, addig is harcolok érte, hogy legyenek hidegvérűk is a programban...
Szia!
Azt hiszem félreértelmeztem amit írtál! Vagyis nem jutott el rendesen az agyamig, mert ez nagyon király lenne!!
Szuper lenne és reméljük lesz is! Szívesen csatlakoznék, bár a lovam,aki 4 cm-re túlméretes és a lovaglótudásom elég csekély egy arénás bemutatóhoz szerintem.

Bár egy rotyó vágtát tuti előtudna adni bakolásokkal fűszerezve. Najó ez vicc volt.
Mikor lesz a felvonulás és mik lennének az elvárások? Esetleg ha kell egy segítő kéz, szívesen beszállok.
Unicorn
2008.03.26, 19:52
na kipipáltam ezeket a méneket:
alsónemesapáti-83 dalia (még múltkor)
berzence-155 legény
hobol-84 villám
iharos-210 kobra
kakics-132 révész
kaposvár-263 artúr
mohács-25
sellye-288 fantom
valamint rádöbbentem, hogy elég optimistán képzeltem, hogy majd csak úgy felállítják a méneket szabályosan. vagy nincs megfelelő hely, vagy nem tűri a kantárt, mert csak fedezni viszik azzal, vagy összecsinálja magát egy puli ugatásától és nem hajlandó megállni, emiatt csak egy db kép lett értékelhető a testéről, aztán a bácsi, aki megkér, h a patáját ne nagyon fotózzam, mert nem tudott kovácsot hívni hozzá, nagy móka volt ma révészt megtalálni a 40-50 kanca között a legelőn, beleragadt a csizmám a sárba, amikor a patakot ugrottam át, ehh... aztán majdnem feldöntött legény, telibe beleestem volna a trágyalébe meg a trágyadombra. nagyon komoly

és még sehol se tartunk, hátravan még rengeteg mén. mesemaraton, élményfutam
Gonoblin
2008.03.26, 21:21
Szia Unicorn!
Hol lesznek láthatók a kész képek?
Unicorn
2008.03.26, 21:45
még álmoska vagyok, két napot utazgattam, telefonáltam, gyalogoltam, fotóztam. ha még magamnál leszek egy óra múlva is, akkor felteszem őket az én oldalamra (
www.myrtill.com), ha nem, akkor csak jövő héten. nem mindet, csak jobbakat.
ja, a hét vicce. elmentem egy pasihoz, hogy a ménjét kipipáljam. francia neve volt, de tekintettel a sok behozott breton meg francia ménre meg se lepődtem. odamegyek, kihoz egy sportdinoszauruszt. hát mondom, ez szép, de hol a hideg. neki nincs olyan. a hannoveri ménje simán rajta volt a hidegvérű listán. nem gyanakodtam, ezentúl az lesz az első kérdés, hogy
éstessékmondani, hidegvérű?találtam egy appaloosa mént is az angol telivér mének között. röhej.
Unicorn
2008.03.27, 07:21
hmm, nem jelenik meg nekem a javítás gomb a hozzászólásaimnál. (a legutolsónál meg megjelent)
szóval
itt van pár kép, de szvsz még ennek is a felét kidobnám. nem hiszem el, hogy nem lehet beállítani rendesen egy lovat. van, ahol 1,5 órát vacakoltunk, hogy egyáltalán valami legyen.
Gonoblin
2008.03.27, 08:23
Szia Unicorn!
Szuperek a képek.
Ezt írtad: ".....tekintettel a sok behozott breton meg francia ménre.......". Manapság is van még Magyarországon breton mén vagy kanca? Mit tudsz erről valamit?
zapolya
2008.03.27, 08:56
Uni! Gratula a kalandokhoz.

A képek jók, de ez tényleg gáz, hogy tudták, hogy jössz fotózni és nem pucolták le a lovakat (volt ahol a kantár is koszos volt), tisztelet a kivételnek. Pl. Artúr szép a képen. Nem dolgoznak ezekkel a lovakkal, hogy ilyen elhanyagoltak? Nem kell hetekig koszolódni hagyni egy lovat, hogy így nézzen ki, de azért a fotózás kedvéért összeszedhették volna magukat a méntartók. Azért megnéztem volna az arcodat mikor megláttad a sportlovat.
A kép azért nem profi, de a Géza ló látszik rajta jól. Ő itt van a szomszéd faluban, hozzá megyünk Bodza lovammal nemsokára fedeztetésre.
Majd igyekszem csinálni képet róla én is.
[url=http://gallery.site.hu/u/Panni/rokonok/Geza.jpg.html]Géza[/url
4424 Gölle-144
Zebrabara
2008.03.28, 13:16
Itt van a Panni által belinkelt kép, helyesen:
GézaKaposvrár-54 Extra és Márok-235 Milán kész, ma megyek Rétság-2-höz, vasárnap meg a két lövői sárgát (Bogyoszló-91 Herold és Sárvár-132 Botond) intézem.
Utómunkálok rajtuk, meg várok egy programot, amivel a vízjelet ráteszem, aztán küldöm is Unicornnak.
Származásügyileg csak apa, anya, anyai nagyapa neve, száma van a lóútleveleken. Amúgy az MLLSz-es lista elég pontatlan (sok ló már egy éve nem is ott van, mint ahol a lista szerint), nem tudom, mikor frissítik, vagy ki a felelőse, de legalább ilyen téren is naprakészebb lesz az adatbázis (már ha javításra kerül a mi adataink alapján(?)).
Bazsi5678
2008.03.28, 13:37
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy a Chasseur II nevű mén milyen fajta? Mert nem úgy néz ki mint egy hidegvérű! Egyébként nagyon jók lettek a képek! Kaposvar-263 Artúr- ról nagyon tetszenek! Mohács-25 nekem nagyon ismerős,de nem tudom hogy honnan. Elég szép méretes példány.
zapolya
2008.03.28, 13:40
IDÉZET(Bazsi5678 @ 2008.03.28, 13:37)

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy a Chasseur II nevű mén milyen fajta? Mert nem úgy néz ki mint egy hidegvérű!
IDÉZET(Unicorn @ 2008.03.26, 21:45)

ja, a hét vicce. elmentem egy pasihoz, hogy a ménjét kipipáljam. francia neve volt, de tekintettel a sok behozott breton meg francia ménre meg se lepődtem. odamegyek, kihoz egy sportdinoszauruszt. hát mondom, ez szép, de hol a hideg. neki nincs olyan. a hannoveri ménje simán rajta volt a hidegvérű listán. nem gyanakodtam, ezentúl az lesz az első kérdés, hogy éstessékmondani, hidegvérű
Unicorn
2008.04.02, 22:06
voltam 6 új ménnél baranyában, így összesen van már 22.alakul a dolog, lassan kialakul bennem a honlap külseje is, a belsőn is finomítottam, már csak idő kellene rá, hogy megcsináljam és egyelőre valami ingyenes dologra feltegyem.
lilith, a rád bízott mének fotóival mi van? zebra is végzett öttel, hihi átküldte azt, ami nála volt, zap meg azt, ami nála (1-1).
panni, géjzával mi van?
gonoblin: ma láttam 3 percheron és egy breton mént, utóbbi khm kihívásokkal küzd, de a persik szépek voltak. az egyik akkora volt, hogy (nem viccelek) feltartott karral értem el a marját, simán lehetett vna shire is. remélhetőleg látszik majd valami a képeken a hatalmas termetéből.
IDÉZET(Unicorn @ 2008.04.02, 21:06)

lilith, a rád bízott mének fotóival mi van? zebra is végzett öttel, hihi átküldte azt, ami nála volt, zap meg azt, ami nála (1-1).
A hétvégén tudnak fogadni három ménnél is, sajna hétköznap én nem tudok erre időt szakítani, de igyekszem.
Unicorn
2008.04.03, 07:12
irigyellek, mert van szabad hétvégéd

azt se tudom, mi az.
holnapra felteszem az új méneket is a régiek közé az oldalamra, a legújabb album lesz, ismét horse shooting névvel (az előzőt letörlöm). kiváncsi vagyok, melyik tetszik a legjobban, mert bizony azt kell mondanom, a 6 ménből 5 annyira szép, hogy nehéz dolgotok lesz.
őket pipáltam ki:
belga-66 apollon de moulin
bicsérd-129 csibész
hobol-175 üstökös
perseron-8 quebecois de rio
perseron-9 quorum de marza
perseron-10 ringo des hates
IDÉZET(Unicorn @ 2008.04.02, 21:06)

panni, géjzával mi van?
Nem felejtettem el, de még nem voltunk ott a Bozával. Egyébként meg csak akkor van a telepükön valaki, ha etetnek, de én olyankor dolgozok, így egyenlőre marad a hétvége....
Unicorn
2008.04.03, 07:42
OK, csak lassan fel kéne tenni vmit a netre és nem akartam 1-1 ménenként frissíteni. most ki tudsz menni hétvégén? akinek kész van valamelyik ménről az anyag (származási lap első három sorával, kontakt személy nevével, telszámmal, születési idővel együtt), az küldje az emilcímemre, amit a honlapon megtalál. hja és a fotós nevét is kérem, hogy ráírjam a képre, a hosszabbik oldal legyen 400 pixel. ne küldjetek nekem képernyővédőket, lassan is jön és tök felesleges is.
IDÉZET(Unicorn @ 2008.04.03, 06:42)

OK, csak lassan fel kéne tenni vmit a netre és nem akartam 1-1 ménenként frissíteni. most ki tudsz menni hétvégén?
Vasárnap tervezem, de még nem tuti. Függ a Bodzától is, hogy sárlik-e
Gonoblin
2008.04.03, 19:51
Sziasztok!
Egy kicsit szégyenlem magam, hogy én adtam az ötletet a ménkatalógushoz (remélem nem tartotok nagyképűnek ezért), de nem csináltam egy képet sem. Az igazság az, hogy nincs semmilyen fényképezőm se. Azonban a neten találtam egy ménről képeket. Nézzétek meg.
http://www.vecsesiallatorvos.hu/vetpraktic...4&Itemid=79Unicorn hol vannak azok a percheron és breton mének?
Gonoblin
2008.04.03, 20:09
Unicorn
2008.04.03, 21:21
pécs mellett a breton és szigetvárnál a percheronok. de ne hari, most nem mennek fel az új képek, nincs még erre is érkezésem, nincsenek még kész. egy van a hónap fotója topicban.
rugósbicska
2008.04.03, 21:24
IDÉZET(Unicorn @ 2008.04.03, 22:21)

pécs mellett ...
Hol is??
Unicorn
2008.04.03, 21:26
az első linken levő mén nem az üllői döme?
pellérden. de javaslom először majd a képek megtekintését... viszont ott volt 2 csinos méncsikója.
Zebrabara
2008.04.04, 07:13
Megvan a hatodik is, majd küldöm (
Máriakálnok-67 Bandi), csak sokat kell retusálni, mert mindenhol belóg valami

.
Elvileg ma megyek Pókaszepetkre
Gölle-7 Fenegyerekhez.
Hobol-141 Negró meghalt (Őrségi NP-ban volt, átvitték Iregszemcsére, ahol két hét múlva heresérvet kapott), helyette jövő héten nézem meg
Veszprémvarsány-8-ast, aki 20 éves...
Unicorn
2008.04.04, 07:22
ne retusálj, küldd és megnézem. most is kiszedtél olyan vezetőszárat, ami nyugodtan maradhatott volna

jövő hétre akkor elvileg lesz még 5 új mén, akkor jövő héten már felkerülhet valami. én elszámoltam, 21 mén van meg eddig.
IDÉZET(Zebrabara @ 2008.04.04, 06:13)

Hobol-141 Negró meghalt (Őrségi NP-ban volt, átvitték Iregszemcsére, ahol két hét múlva heresérvet kapott),
A Veszprémvarsány-8 van most a ÖNP-nél ?
Zebrabara
2008.04.04, 07:57
IDÉZET(Panni @ 2008.04.04, 08:30)

A Veszprémvarsány-8 van most a ÖNP-nél ?
ühüm. Az előbb beszéltem Kovács Tiborral, ő mondta.
Jól van, Unicorn, akkor küldöm "pucéran". Írtam emilt, az elérhetőségeket pótoltam, nézd majd meg.
zapolya
2008.04.04, 08:40
IDÉZET
az első linken levő mén nem az üllői döme?
De igen.
Unicorn
2008.04.04, 08:52
akkor gonoblinnak egy házi feladat, hogy ő is kivehesse aktívan a részét

derítsd ki, ki csinálta ezeket a képeket döméről és szerezd meg őket úgy, hogy elmesélsz mindent a dokinak vagy annak, aki készítette, hogy felhasználhatnánk-e ezeket is a már meglevő képek mellett. már ha van kedved.
Gonoblin
2008.04.04, 18:58
Sziasztok!
Igyekszem majd megtenni, amire kértek, de csak majd a jövő héten tudom.
Addig is itt van két link egy percheron ménről. A lovasok.hu oldalon találtam az eladó lovak között, mégis fedeztetésre ajánlják.
http://kepfeltoltes.hu/view/080404/percher...ltoltes.hu_.jpghttp://kepfeltoltes.hu/view/080404/percher...ltoltes.hu_.jpgJa még egy link, egy szlovák import ménről.
http://www.expressz.hu/allat_noveny/lo_pon...ert7512852.htmlMég egy link: www.lovasok.hu-ról
http://www.lovasok.hu/index.php?i=17075&print=1Van itt is egy pár hidegvérű mén.
Gonoblin
2008.04.04, 19:11
Ez fórumunk egyszerűsített külsővel rendelkező minimalista változata. A teljes, képeket és több információt tartalamazó verzió megtekintéséhez kérjük
kattints ide.