Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Teljes verzió: Magyar hidegvérű
Lóbarátok fórumai > Lovas fórumok > Lófajták
Oldal: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
kamilla
Javaslom, hozzunk össze egy találkát és beszéljük meg a részleteket.
Unicorn
szeretném kérni, h ha rám is számítotok, akkor max február első hetében tegyük ezt meg. nem annyira leszek itthon, mint kevésbé. s főleg mindezt hétköznap fogom tenni frown.gif
Gonoblin
Szia Zapolya!

A ló a videón egy francia hidegvérű fajta, a Poitou-i ló. Találsz róla leírást a lovasok.hu oldalon.
Méz
IDÉZET(kamilla @ 2008.02.01, 13:09) *

Javaslom, hozzunk össze egy találkát és beszéljük meg a részleteket.

Nekem változó a munkarendem, de megbeszélhetünk egy olyan időpontot, ami talán jó mindenkinek.
Addig megpróbálok valami tervezetet összehozni. Bár kicsit szét vagyok esve. Majd ha megtaláltam a darabjaimat, megpróbálok idekoncentrálni.
Gonoblin
Ja nézzétek meg ezt is:

http://www.youtube.com/watch?v=L-LIFp1R2bU
Méz
Tyűűű, de szépek! rockon.gif
Gonoblin
Na és Ő:

http://www.youtube.com/watch?v=xwsUhW71zio...feature=related

(Remélem nem baj, hogy videókat teszek be ide, de szerintem ilyenek is lehetnének a rendezvényen.)

No comment:

http://www.youtube.com/watch?v=MYnsPOd5v50...feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=HAAg8GyYSQ8...feature=related
kamilla
IDÉZET(Gonoblin @ 2008.02.01, 20:58) *

Na és Ő:

http://www.youtube.com/watch?v=xwsUhW71zio...feature=related

(Remélem nem baj, hogy videókat teszek be ide, de szerintem ilyenek is lehetnének a rendezvényen.)

No comment:

http://www.youtube.com/watch?v=MYnsPOd5v50...feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=HAAg8GyYSQ8...feature=related

Ej te fiú! Hol voltál te eddig ezekkel a videókkal?? biggrin.gif

Én teljesen alkalmazkodó képes vagyok időpontilag.
Gonoblin
Hátha még látnátok milyen képeim vannak.

Gonoblin
http://images26.fotosik.pl/68/007e5fec2553811f.jpg

Íme egy kép a gyűjteményemből. 22 db lengyel hidegvérű, ráadásul mind mén. Nagyon durva. Milyen nehéz lehet őket kordában tartani.

Csináljunk mi is ilyet. smile.gif))

Ha érdekel titeket, még tehetek fel különböző fajtákról is képeket.
Kocka
IDÉZET(Méz @ 2008.02.01, 00:01) *

A zangerscheide sportlóménes vezetősége belesápad a szégyenbe, amint meglátja ezt a képet. Komolyan fontolóra fogják venni a tenyésztés eddigi menetét, majd új tenyészirányként hidegvérű mének bevonását fogják eszközölni a ménesben az ugróvonal erősítésére. cool.gif

Milton pedigréjében is van egy Percheron mén. devil.gif A videó gyanúsan szét lett húzva smile.gif.

Kocka
tötő Zsó
IDÉZET(Gonoblin @ 2008.02.01, 22:17) *

na....... nem mondok semmit rolleyes.gif biztos nagyon humánus dolog 22 mént a szájánál fogva összecsatolni..
kamilla
IDÉZET(Kocka @ 2008.02.02, 19:17) *

Milton pedigréjében is van egy Percheron mén. devil.gif A videó gyanúsan szét lett húzva smile.gif.

Kocka

ÁÁÁ akkor már értek mindent biggrin.gif
Kocka
IDÉZET(Kocka @ 2008.02.02, 19:17) *

Kocka

Ajaj, azt hiszem butaságot mondtam frown.gif. De akkor kiről hallottam, hogy van benne percheron?

Kocka
Méz
Hűűűű, mit leltem. Miután Unicorn jóvoltából Szőke médiasztár lett - mivel szerepel a Pegazus 2007 december - 2008 januári számában (58. oldal), most látom, hogy Szőke mamája is híreség lett.
A neten lapozgattam a Lovas Élet januári számát (Lapozó rovat), és megakadt a szemem Sári és Fáni fotóján. Aztán lapoztam még egyet, és ott is Sári és Fáni. rockon.gif
Remélem lehet még kapni valahol ezt az újságot.
Lassan rá fognak jönni az emberek, hogy milyen menők ezek a sárga kendersörényű böszmék, ha ilyen sűrűn szerepelnek az újságokban. kiraly.gif
Zebrabara
...
zapolya
Asztaaa! Perszehogy! Nagyon örülnénk neki. Tudod, hogy hol készült a kép és kiket ábrázol?
Zebrabara
...
Unicorn
dönölűszépséges smile.gif

gyerekek, tegnap láttam pár hideget. erdei munkában fotóztam délnémet méneket és jártam egy belga hv tenyészetben. wááááááááá. szuper volt. képeket lövök fel mindjárt.
kamilla
IDÉZET(Zebrabara @ 2008.02.07, 09:05) *

Nesztek! smile.gif

Van még pár hasonló, jó régi képem, csak retusálatlanok, scanneljem be nektek?

Hát persze !!

Uni!

ÚÚÚGGY Irigyellek!!
Zebrabara
...
Gonoblin
Sziasztok!

Ahogy böngézgettem az internetet, találtam egy olyan oldalt, ahová felrakták a hidegvérű mének (sajna nem tom milyen fajta, mert nem magyarul van) adatait és képeit. Szerintem mi is csinálhatnánk egy ilyen oldalt, akár itt a fórumon, akár máshol, ahová feltennénk a magyar hidegvérű mének (és akár más fajták) képeit és adatait (a tenyésztőknek és/vagy lótartóknak REKLÁM is lehetne). Természetesen meg kellene kérdezni a tulajokat/tartókat, hogy beleegyeznek-e ebbe. Persze ők is feltőlthetnének képeket, akár telefonszámmal, névvel, címmel stb. Ha igen, szeintem mindenképpen hasznos lehetne. Mit gondoltok erről? Szerintetek megvalósítható lenne? Én úgy gondolom, hogy ez külföldön megszokott dolog. Nem kellene keresgélni egyenként az interneten (vagy máshol) hidegvérű mének után, egy helyen lehetne őket megtalálni. Akár a Magyar Lótenyésztő és Lovas Szervezetek Szövetségével is együtt lehetne ebben működni. ezzel is több figyelmet lehetne adni ezeknek a fajtáknak. Na nem ragozom tovább, írjátok meg légyszi véleményeteket.

Tibi
Méz
Ilyen már van: http://www.mllsz.hu/tenyesztes/menek/fedez..._hidegveru.html

De valóban jó lenne olyan, ahol képekkel, méretekkel, származással együtt láthatnánk a lovakat, nem csak a neveiket.

Esetleg lennél kedves és belinkelnéd azt az oldalt, amit találtál? smile.gif
kamilla
Szia!

Ilyenre gondolsz csak képekkel?

http://www.mllsz.hu/tenyesztes/menek/fedez..._hidegveru.html

Méz
biggrin.gif De egyszerre...
Gonoblin
Igen, erre gondoltam. Az oldalt nem tudom belinkelni, mert egy pdf fájlt töltöttem le. Ja egyébként utánanéztem ma, és szlovák fajták vannak benne (Murányi nóri, meg egyéb). De a pdf fájlt mindjárt megkeresem, és megpróbálom internetes címmel belinkelni.

Na meg is van:

http://www.kido.sk/pz08.pdf
Méz
IDÉZET(Gonoblin @ 2008.02.21, 19:38) *

Tyűű, mennyi szőke hv. biggrin.gif
Ez jó ötlet. Színesben még jobb lenne.
Gonoblin
Sajna csak ilyen. Esetleg tud valaki azokról a fajtákról valamit, amik a pdf-ben vannak?

A Murányi nórit és a norikot ismerem, de a többit nem (mármint a hidegvérűeket).
Méz
IDÉZET(Gonoblin @ 2008.02.21, 19:48) *

Sajna csak ilyen. Esetleg tud valaki azokról a fajtákról valamit, amik a pdf-ben vannak?

A Murányi nórit és a norikot ismerem, de a többit nem (mármint a hidegvérűeket).

Vannak ott belgák is. Na meg ezt nem értem: valami cseh-belga, meg belga-nóri, fajták (?). Érdekes, hogy ezt így írják a fajtamegjelöléshez.
Méz
Ezt ma olvastam. Egy kis érdekesség:

"...a különböző színeknek megvannak a maguk rajongói, s a divatirányzatok állandóan változnak. Ahogy az egyik szakíró kifejtette, arról a változásról szólva, amely az 1930-as években ment végre az Egyesült Államokban az igáslovak kedveltsége terén:
"A percheron horizontján megjelent egy gyorsan növekvő aranyderes és vörösessárga felleg, amely az addig uralkodó feketeséget és szürkeséget eleinte csak tarkította, aztán pedig teljesen kiszorította. A fehér sörényű és farkú aranyderes végül a színek Cadillacje lett a farmerek körében.""

J. Edward Chamberlain: A ló (Hogyan alakította a ló a civilizációkat?)

Azt hiszem, előző életemben amerikai farmer voltam. biggrin.gif
Muraközi
IDÉZET(Gonoblin @ 2008.02.21, 19:38) *

Az egyik nóri fedmén még ebben az évben végleg Mo-ra érkezik és itt fog fedezni...
Muraközi
IDÉZET(Gonoblin @ 2008.02.21, 19:48) *

...A Murányi nórit és a norikot ismerem, de a többit nem (mármint a hidegvérűeket).

Murány

Jó a zene is..., de a lovak!!!!! Dönörűségesek!
Muraközi
IDÉZET(Méz @ 2008.02.21, 20:03) *

Vannak ott belgák is. Na meg ezt nem értem: valami cseh-belga, meg belga-nóri, fajták (?). Érdekes, hogy ezt így írják a fajtamegjelöléshez.

Csak nézek, mint a lőtt nyúl: ezek a belga-norikok úgy néznek ki mint a muraközi lovaink.

Ja, és hogy színes lehetne? Hát volt is. a 2006-os és a 2007-es fedmén katalógusuk is színes volt. Sőt a 2006-os fajtánként külön letölthető volt. Az igaz, hogy az egész 8 MB nál is nagyobbra sikeredett színesben.
Minnyá mutatom...

2006

Vagy mégse? Valami nem kerek...
Bazsi5678
Sziasztok!
Nagyapámnak is van egy hidegvérűje. Nagyon szép állat, én nagyon szeretem. De nézem itt ezekek a képeket és felidézem nagyapám lovának széles hátát, és hát elgondolkozok, hogy milyen nyeregben lehetne lovagolni rajta. Ti milyen nyerget használtok rájuk? Vagy szőrén lovagoltok rajtuk?
Unicorn
szőrén is isteni, de amúgy western nyereg. kap egy személyre szabottat is, amint megengedhetem magamnak.

szerintem bármilyen nyeregben felülhetsz, de szőrén az igazi plüssfotelek biggrin.gif

Gonoblin
Sziasztok!

Nézzétek meg ezt a képet. Egy kis ugratás breton lóval:
http://kepfeltoltes.hu/view/080310/breton_...ltoltes.hu_.jpg
Zebrabara
...
lilith
Mutatnék egy hidegvérű csikót, szerintem tündér:)
IPB kép
kamilla
IDÉZET(Bazsi5678 @ 2008.03.06, 21:24) *

Sziasztok!
Nagyapámnak is van egy hidegvérűje. Nagyon szép állat, én nagyon szeretem. De nézem itt ezekek a képeket és felidézem nagyapám lovának széles hátát, és hát elgondolkozok, hogy milyen nyeregben lehetne lovagolni rajta. Ti milyen nyerget használtok rájuk? Vagy szőrén lovagoltok rajtuk?

Szia!

Nekem túra nyergem van, azt használom. Külföldön, lehet kimondottan Hidegvérűkre készített angol stílusú nyergeket venni. A múltkor lecsúsztam egy szép darabról, persze hogy elkellt 1 euróért mad.gif
Méz
IDÉZET(kamilla @ 2008.03.16, 11:39) *

Szia!

Nekem túra nyergem van, azt használom. Külföldön, lehet kimondottan Hidegvérűkre készített angol stílusú nyergeket venni. A múltkor lecsúsztam egy szép darabról, persze hogy elkellt 1 euróért mad.gif

Húú, az szívás. wot.gif

Én egy lengőtalpas bock nyerget tartalékolok hidegvérűn való lovaglásra. cool.gif

Lilith! tetszik a linkelt csikó. Sárga, hóka hmmmm rockon.gif
Farkas21
rockon.gif rockon.gif LILITH NAON SZÉP A LOVD ÉS NAON JOL ÁLL NEKI AZ A HÓKA TUTKÓ LÓ!!!!!!!!
Unicorn
jövő héten le kell mennem somogy megyébe, arra jutottam, h volt ugye az az ötlet, hogy kellene egy fényképes fedménlista a hidegekről. no lesz egy napom, felkerekedek és megnézem legalább a közel levő méneket, ha nem esik az eső, ha több időm lesz, akkor még párat.

őket mindenképp:

Mohács-25

Nágocs-100 Báró

Toponár-68 Erdőszél

Kaposvár-121 Úrfi

Hobol-91 Pötyi

Toponár-94 Makadám

Kaposvár-159 Márvány

Hobol-86 Villám

Gonoblin
Sziasztok! Szia Unicorn!

Na végre elindult valami, ezek szerint csak jó volt az ötlet, bár nem nagyon mondtatok róla véleményt. Remélem többen is így tesztek, teszünk.
réka_d
hány magyar hidegvérű van tenyésztésben?
Unicorn
gonoblin, teljesen jónak tartottam az ötletet, csak a megvalósítása khm nehéz. mindenesetre utánanézek a környékemen is, hogy mi van itt. ha mindenki így tenne, akinek van valami digitális gépe, ami NEM TELEFON, akkor szóljon és egyeztetünk, milyennek kell lennie egy jó bemutató képnek. megtalál mindenki remélhetőleg smile.gif

rajta vagyok azon is (már csinálom, de nem tudom, végig tudom-e vinni, a vége felé el szoktam fáradni és nem fejezem be a dolgokat sokszor), h legyen egy országos térkép, h melyik hol van felállítva. még jobb lenne kombinálni a kettőt egy interaktív térképben, h egy pötty, ráviszi az ember az egeret, feljön egy kis ablak (nem felugrik, csak mutatóban, ha elviszed az egeret, akkor eltűnik, de ha ráklikkelsz, akkor kinyílik), amiben lehetne egy kis kép és némi leírás a ménről.

réka, számot nem tudok, de az mllsz oldalán megtalálod őket.

Unicorn
csináltam egy nagyon 1.0 verziót, én magamnak ilyen típusú térképet szoktam csinálni, ha sok helyre megyek. itt megtalálható. ilyet szívesen csinálok. ez lassan ment, mert 3 megyéből vannak rajta mének, de amúgy nem is tart sok ideig, szóval aki el tudna menni egy részre fotózni, az juttasson el hozzám egy natúr térképet a viamchelinből vagy adja meg, hogy melyik város hány km-es sugarában tudna kirándulni.
Gonoblin
Szia Unicorn!

Szuper az ötlet. A tulajoktól azért biztosan kérdezd meg, hogy nem lesz-e baj, hogy felrakod őket egy oldalra. Lehet, hogy nem ártana aláíratni velük egy beleegyező nyilatkotzatot is.
Unicorn
már úgy jelentkezem be hozzájuk, hogy elmondom, miért megyek. mondjuk nem hiszem, hogy bárki tiltakozna egy kis ingyenreklámért smile.gif
Unicorn
itt van győr és tágan vett környéke és a balaton nyugati része (zebra) és a környéke.

a lovakhoz kapcsolódó inrmációk az mllsz honlapján megtalálhatók, csak egyet kérek. aki kimegy egy ménhez, akkor szóljon és akkor felírom, hogy ne menjünk ketten ugyanoda. már ha zebrabarán kívül megmozdul még valaki az ügy érdekében. ha egyedül kell csinálnom, akkor évekbe fog telni, mire mindenhol megfordulok. ez sem gond, csak szóljatok, hogy úgy számoljak.

Méz
Uni, ez tök jónak tűnik. smile.gif

Balaton környékéről van képem Bogyoszló 205 Kareszról, csak nemtom elmegy-e ilyen célra.
Egyik
Másik
Ez fórumunk egyszerűsített külsővel rendelkező minimalista változata. A teljes, képeket és több információt tartalamazó verzió megtekintéséhez kérjükkattints ide.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.