Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Teljes verzió: Magyar hidegvérű
Lóbarátok fórumai > Lovas fórumok > Lófajták
Oldal: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
DIESEL

Szia Gonoblin!

Köszönöm a válaszodat!
Kezd kikristályosodni a kép...
Azt hiszem a holland ménnel fogom befedeztetni.
Két Holland hidegvérűből bízom benne, hogy Magyarországon is Holland hidegvérű lesz.
Remélem nem fogok csalódni!

Mit szólsz a képekhez?

Sajna ma nem tudtunk kocsit szerezni, így elmaradt a befogás.
Vasárnap megkíséreljük újra...
Tánczos Anikó
Kedves Hidegvérűsök!
Érdeklődni szeretnék egy fekete hidegvérű ménről:
neve: Toponár - 29 Góliát.

Minden érdekelne vele kapcsolatban, mert lehet hogy nálunk lesz felállítva:
milyen jellemű, szelíd-e gyerekekkel, befogható-e kocsiba, esetleg lovagolták-e, hogy viselkedik fedeztetés közben, egészségi állapota..., még azt sem tudjuk mennyi idős.

Hidegvérű tenyésztésben teljesen járatlan vagyok, de úgy néz ki lenne rá igény a környéken.

Nem utolsó sorban érdekelne az is, milyen a mén a hidegvérűt tenyésztők szemével?!

Képet is szívesen látnék róla!

Előre is köszönöm segítségeteket!
Üdv: Anikó
kamilla
IDÉZET(Gonoblin @ 2007.11.27, 18:23) *

Szia Kamilla!

Azt írtad, hogy tegyem fel a képet photobucket.com oldalra. Ezt nem szeretném, mert sok képet én is a netről szedtem, és nehogy valamilyen probléma legyen belőle. Másként nem lehet?

Sziasztok: Tibi

Hello!

Hát ha az oldal megengedi, ill. az oldal készítője, akkor szerintem nem lehet baj a képletöltéssel, de majd jön Uni, és kijavít.

Igazából nem tudom, hogyan lehetne másképp feltölteni képet.
(küld el nekem, én feltöltöm és felteszem biggrin.gif )
Unicorn
küldd biggrin.gif

na most az van, h az interneten levő fotók többségét a guglin keresték ki. visszakeresni az eredeti gazdit sokszor lehetetlen, ezért logózunk sokan és pl. kriszta is ezért szól (jogosan), ha vki pl. levágja azt az infósávot, amin az adatai vannak. így alakul ki a kép közepére tett logo, ami miatt meg kritikát hallgatunk, h élvezhetetlenné teszi a képet. ja hát ez van kérem.

konklúzió: ha van emilcím vagy forrás, akkor fel kell tüntetni a képen, ha a képen van rajta, akkor még jobb, a kettő együtt pedig elvileg elégséges. nem történt még itthon precedens értékű per a témában, így bár nem helyeslem, de fel lehet tenni a képeket, csak egyértelmű legyen, hogy NEM a feltöltő készítette őket és a fenti példa után - ha egy mód van rá, a forrást és/vagy a készítőt megjelölni.

na mentem fotózni tovább.
kamilla
Ha valaki tiszteletét teszi a hétvégi rendezvényen, és esetleg valami Hidegvérű is belekerekedik az előadásba, megtenné, hogy megossza azt velünk?

Uni, ne kötözködj! gmano.gif
Unicorn
nem volt ott hideg, arról tudnék. ahol én voltam, ott volt, hazahoztuk pöttyöst ma reggel a kórházból végre smile.gif
kamilla
IDÉZET(Unicorn @ 2007.12.10, 12:37) *

nem volt ott hideg, arról tudnék. ahol én voltam, ott volt, hazahoztuk pöttyöst ma reggel a kórházból végre smile.gif

Szegénykém... én ott lemaradtam, hogy kólikázott, kapott szurit és mikor eljöttél jobban volt.. Ezek szerint akkor kórház lett a vége frown.gif

Akkor neked is kijut a jóból rolleyes.gif
Unicorn
offolok egyet: télen kevés a verseny, a bátyám is súlyos betegséggel kórházba került és a kocsink is kezdi mutogatni a generátorát. jön a karácsony, na. túlságosan ráérnék költekezni amúgy.
Méz
Egy "kis" sárga hidegvérű fogat. kiraly.gif
Van másik fogat is.
Nálunk hány megyéből kellene toborozni a lovakat egy ilyen mutatványhoz? smile.gif
Filly
De ki az a barom, aki előttük hátrafelé lépked? confused.gif biggrin.gif
kamilla
Kéne már szervezni valami összejövetelt a magyar hidegeseknek is. wink.gif
Méz
Jaja! Lenne jópár programötletem egy ilyen találkozóhoz. smile.gif

IDÉZET(Filly @ 2008.01.27, 18:42) *

De ki az a barom, aki előttük hátrafelé lépked? confused.gif biggrin.gif

Biztos valami versenybíró, aki bízik benne, hogy nem kezdenek el felé nyargalni a lovak rotyóvágtában. biggrin.gif
Unicorn
rönkhúzó versenyhez tudok szerezni szabályzatot meg pályaleírást.
kamilla
MÉZ!

Hozd össze légyszi wink.gif

Olyan jó lenne sok kövérseggűt együtt látni.
Hát ötletem nekem is lenne, bár én inkább kutyásrendezvényekben vagyok otthon. cool.gif

Én tuti mennék, mint amatör béna lovas biggrin.gif

Méz
IDÉZET(kamilla @ 2008.01.28, 17:48) *

MÉZ!

Hhhogy ééén? wot.gif

Há kinek van itt tankfenekű dömperlova? biggrin.gif
kamilla
Azért,mert valaki a lelátóról kiabál, még nem biztos hogy tud focizni biggrin.gif
De hogy meghozzam a kedved, én megyek! Tehát a létszám: 1.

Mindig a kisdolgokból lesznek az igazán rendhagyó események (és itt most nem a pisilésre gondoltam) smile.gif
Unicorn
a létszám 2, ha ráérek. ha van olyan szám, még indulnék is rockon.gif

(kamilla, a mindig az mindig... már nem bírtam ki)
kamilla
Még szép hogy ráész!

Tudom, ezt állandóan elrontom. rolleyes.gif
Unicorn
wehehe, hát, ha télen lesz a verseny, akkor nagyobb az esélye. ha hétfőtől szerdáig valamikor, akkor nagyon nagy az esélye. ettől a héttől viszont hétvégén nem leszek igazából itthon úgy novemberig.
Méz
IDÉZET(Unicorn @ 2008.01.29, 14:14) *

a létszám 2, ha ráérek. ha van olyan szám, még indulnék is rockon.gif

(kamilla, a mindig az mindig... már nem bírtam ki)

Velem együtt 3. devil.gif

Egy ilyen eseményt nem ártana egyeztetni a hidegvérű tenyésztők elnökével, hátha össze lehet kötni tenyésszemlével.
Kamilla, te olyan jóban vagy az illetővel... gmano.gif

Meg lehetnének mindenféle bemutatók: díjugrató, díjlovas, western..természetesen hidegvérűháton a mindenféle kifejezetten hidegvérűre szabott versenyek mellett....

Ja, csak hangosan gondolkodom. smile.gif
Unicorn
én is annak idején arra gondoltam, h egy tenyészszemlével együtt

meg lehet gyerekeknek sétáltatás a nagy dromedárokon.

a bemutató jó ötlet, de hány embert tudsz itthon felsorolni, akik ugranak, díjlovagolnak hideggel? osztrákot tudnék hívni mindkét szakágból. a csikómmal max azt tudjuk megmutatni, hogy hogy néz ki rajta a w nyereg meg hogy közlekedik, de nem hiszem, hogy bármi izgalmasat mutatni tudnánk ebben az évben. a németeknél láttam komoly w bemutatót nórikkal, még spin is volt (gyk: amikor gyorsan forog körbe a ló a hátulja körül).
Méz
Ezt az évet sztem már felejtsük el. Egy komoly rendezvény megszervezéséhez sok idő kell. (Vagy egy profi, aki rövid idő alatt is tud valamit produkálni.) Vagy őszig össze lehetne hozni? (Még jó, hogy annakidején tanultam rendezvényszervezést... Ja, ott mondták, hogy egy évvel előre nem árt elkezdeni a szervezést. smile.gif )
Másik meg hogy rájöttem, olyan valakinek kellene rendezni ezt a bulit, akinek van hozzá megfelelő méretű területe és infrastruktúrája. kv.gif
Unicorn
de tudsz valakit, aki igazi hideggel bármelyik szakágban legalább lovagol? shire megy díjlovaglásban és noriker ugrik azok közül, akiket én ismerek. egy ütős kis fogat sem lenne rossz.

egy éve gondolkodom egy ilyen rendezvényen, de nekem is a hellyel volt a legnagyobb bajom. már azzal kezdve, hogy az ország melyik részén érdemesebb megrendezni.
Méz
Ezen a hely-kérdésen agyalok. Nagyon az ország széleire koncentrálni nem jó, mert oda a másik végből úgyse nagyon mennek el. Bár felmerül ugye, hogy főleg az ország nyugati részében vannak a nagyobb hidegvérű-tenyészetek, illetve Nagycenken a ménvizsgáztató központ (vagy mi a bánat).
Ha mégis nyugat, akkor Kaposvár és környéke?
Ha nem nyugat, hanem az ország középső része, akkor Kecskemét és környéke?
Alföld? Sikeresek szoktak lenni a hódmezővásárhelyi gazdanapok... De ez meg már messze van a fő teny. központoktól...

Dóra-majorban szoktak ugratni a dömpikkel, ha jól tudom. Már csak úgy játék-szinten is. Meg csinálnak velük könnyebb díjlovagló feladatokat asszem. (Eva, Zap???) Nem kell profi 1.20-as ugróhidegvérűkre gondolni. smile.gif

Ezekkel a bemutató jellegű dolgokkal én arra gondoltam, hogy a hobbilovasokat kéne megcélozni. Tehát hogy lássák, hobbi szinten, szabadidős lónak megfelelő a fajta. Terepen kis akadályokat átugrik, könnyebb iskolafeladatokat megold pályán stb. Hogy egy kicsit ragadjunk el attól a nézettől, hogy a hidegvérű max. igába jó, vagy vágóhídra.
Unicorn
én sem profi ugrót ismerek smile.gif legalábbis nórival.

szfvár környéke esetleg? az még pestről sincs messze.
Méz
Sz.fehérvár környéke nem rossz ötlet. Vajon van ott olyan nagy lovasbázis, aki ezt vállalná?
Ugye arra van a Hétkúti Lovaspark? Ott szoktak lenni nagyobb lovas versenyek.
kamilla
Na végre , na végre!!

Kérdés, hogy a Tenyésztő Urak,(tisztelet a kivételnek) mennyire nézik le a női rendezőket gmano.gif
Én bevállalom az Egyesületet, azon ne múljon kv.gif
Őszre össze lehetre rántani egy kissebb rendezvényt szerintem.
Akkor egyenlőre 3. wink.gif

Éva, Zap?
Muraközi? Valami gyönyörű csikód a mamájával mutatóba?
Itt van Diesel is!
Ha jól emlékszem van még egy fiatalember (aki szintén fórumos) aki magáévá tett egy hideget nem is olyan régen.
Ma beszéltem egy úrral kutya-örökbefogadás kapcsán. Nekik is van hidegvérű lovacskájuk, nem is egy és ők is lovagolnak, lovagoltatnak.

Kezdő, játékos vetélkedők? Amiket Éváék hoztak Dórába össze. Biztos ők is szívesen segítenek.

Szerintem, aki nem nyitott ilyen dolgokra, avval komoly bajok vannak.

Üljünk össze, és találjuk ki mit lehetne összehozni és rendezzük meg!

Az engedélyezés részéhez konyítok cseppet.
Szerzünk egy sponzort, meghírdetjük és hagyományt csinálunk belőle.

Hajrá Csajok!!! rockon.gif
Unicorn
van ott nem is egy nagyobb létesítmény, csak ismerőst kell találni.
kamesz, csendesen pityergek... a sírba rántasz.

diesel lovával együtt le is mehetnénk oda, közel van hozzám smile.gif már ha akar jönni.
zapolya
Hú, de jó ötlet ez! Az a baj, hogy már nem járunk Üllőre, nincs a közelünkben hidegvérű lovacska, akit lovagolhatunk, azaz milyen a sors, Blue-nál mégis akadt egy. De vele nem vagyunk még egy hullámhosszon. biggrin.gif

Nézőként nagyon szívesen mennék, vagy ha segíteni kell szervezkedni. Egyébként az üllői dagadtakkal nem ugrottunk ám. (Merthogy mi sem vagyunk kimondott ugrólovasok rolleyes.gif , meg egyébként is nagyon kíméltük őket, az ugrás már túl extrém igénybevétel lett volna nekik. biggrin.gif Persze át tudtak volna ugrani kidőlt fát és kis x-et.) Szóval ők nagyon okos, ügyes lovacskák, pláne ahhoz képest, hogy nem volt részük igazán komoly képzésben, csak mi hobbiztunk velük. Az idősebb kancák mielőttünk kocsiban mentek, a kicsik meg teljesen nyersek voltak.

Úgy tudom, hogy van egy lovarda, ahol hidegvérűeken folyik a lovagoltatás, őket is érdemes lenne megkérdezni, hogy részt vennének-e egy hidegvérűs találkozón.

Méz
IDÉZET(zapolya @ 2008.01.30, 09:54) *

Egyébként az üllői dagadtakkal nem ugrottunk ám. (Merthogy mi sem vagyunk kimondott ugrólovasok rolleyes.gif , meg egyébként is nagyon kíméltük őket, az ugrás már túl extrém igénybevétel lett volna nekik. biggrin.gif
Úgy tudom, hogy van egy lovarda, ahol hidegvérűeken folyik a lovagoltatás, őket is érdemes lenne megkérdezni, hogy részt vennének-e egy hidegvérűs találkozón.

Váá, pedig úgy emlékszem, egy srác tett fel képet, amin kis x-eket ugrik hv-vel. Na majd utánanézek. smile.gif

Azt hiszem ez az a lovarda, ahol főleg hidegvérűeken folyik a lovasoktatás. rockon.gif Köszi az ötletet. smile.gif
Unicorn
a vezetője jó ismerősöm. szeretnénk valamit tőle? smile.gif
kamilla
IDÉZET(Unicorn @ 2008.01.30, 15:15) *

a vezetője jó ismerősöm. szeretnénk valamit tőle? smile.gif

Velük beszéltem kutya örökbefogadás terén. biggrin.gif
Zebrabara
...
Unicorn
de eladó, de momentán nincs ennyim sajnos biggrin.gif
kamilla
IDÉZET(Zebrabara @ 2008.01.30, 15:33) *

Amúgy ezen a hidegvérűslovardás honlapon nem az szerepel, hogy eladó? confused.gif

A Régi lovardájuk eladó-vagyis amit béreltek- most Petőfibányán vannak.
Zebrabara
...
Eva
Jelen!
Természetes én is benne vagyok biggrin.gif
A Dórában biztos lenne hely, de "statisztikailag" Baranya-Somogy a hidegvérűek földje. Arrafelé biztos, hogy rengeteg dagival találkozhatunk. Gondolom tenyésszemle is szokott lenni talán a mezőgazdasági napok (van ilyen?) keretén belül, erről talán az egyesület többet tud mondani. Ha van ilyen, akkor azon belül lehetne valamit szervezgetni.
Időpont tekintetében az ősz sokkal előnyösebb, hiszen ekkor már nincs a mamák alatt csikó és lássuk be nem sokan vannak akik nem elletik a mamikat.
Biztos örülnének, ha kicsit felélénkülne az érdeklődés irányukban.
zapolya
IDÉZET(Méz @ 2008.01.30, 14:51) *
Váá, pedig úgy emlékszem, egy srác tett fel képet, amin kis x-eket ugrik hv-vel. Na majd utánanézek. smile.gif
Szerintem erre gondolsz Végül úgy döntött, hogy inkább elsodorja az útjából, minthogy átugorja. Ebből is látszik, hogy mennyivel több esze van, mint egy ugrólónak. Na jó, félre a tréfát, inkább az volt a gond, hogy akkor látott először ilyet. biggrin.gif A képen mindannyiunk szívszerelme Dulcsi van, és a lovast ismerheted is pécselyi tájékozódásiról.

Méz
IDÉZET(zapolya @ 2008.01.31, 09:43) *

Szerintem erre gondolsz Végül úgy döntött, hogy inkább elsodorja az útjából, minthogy átugorja. Ebből is látszik, hogy mennyivel több esze van, mint egy ugrólónak. Na jó, félre a tréfát, inkább az volt a gond, hogy akkor látott először ilyet. biggrin.gif A képen mindannyiunk szívszerelme Dulcsi van, és a lovast ismerheted is pécselyi tájékozódásiról.

Igen, ez az. biggrin.gif
Áááá, amúgy nem úgy van az! Ennyiből sajnálom, hogy már nem vagyok a balatoni hidegvérűek közelében, hogy ott szinte mindegyik egyed nagyfokú tehetséget mutatott az ugráshoz. Saját szememmel láttam annó, hogy Chany helyből ugrotta az 1.20 magas villanypásztort. eek.gif Szőke pedig a réten mindig maga kereste az átugorható farönköket/lomokat egyebet, és saját kedvére "cavalettizett". biggrin.gif Fáni is megugrotta még a szilárd karámot is, igaz, kicsit hanyag volt a hátuljával és romba döntötte 20 méteren a karámot, de legalább próbálkozott. biggrin.gif
Unicorn
kikeresem a pöttyös képeit a szabadonugróban. elájultok.
zapolya
Okés, várjuk! smile.gif Csak pontosítom magamat: akiket hidegvérűnek hívunk az üllőiek közül, ők tulajdonképpen sodrottak, persze inkább hidegvérűek, mint nem.

Uni! Te Pöttyösöd milyen fajta?

Unicorn
ööö UV. hivatalosan. amúgy meg többségben van benne a noriker vér, de ő sem tiszta. 75% hideg.
Gonoblin
Sziasztok!

Szuper ötlet ez a rendezvény. + 1 fő (én) aki menne, sajna csak nézőnek, esetleg ha szükséges besegítek a szervezésbe.
Unicorn
én tartottam a zabosvödröt, szal nem tudtam igazán jó helyre állni. a csikó fél éves volt, az akadály magassága ezért is ekkora és összesen ha 5öt ugrott rajta. még mielőtt valaki elhül hogy hhhhúúúúú. a zangersheide sportlótenyszetében is megnézik, hogy ugranak fél évesen, gondoltuk, tartjuk a trendet biggrin.gif

ugrik1
ugrik2
a legszebb színe (volt vagy 5-6 színe eddig. vagyis mintázata)
hip-hop csikó
az apja
Gonoblin
Sziasztok!

Lehetne ilyen ügyességi verseny is a rendezvényen. Nézzétek meg:

http://www.youtube.com/watch?v=ZCA8Nuv8EeI
Unicorn
simán lehetne. s mivel ezt a szürkét kizárták, mert visszafelé is átment az utolsó felvételen levő akadályon, ezért jöhetne ő is smile.gif beosztanám valahogy. nagyon tetszik.
Zebrabara
...
Méz
IDÉZET(Unicorn @ 2008.01.31, 16:54) *

én tartottam a zabosvödröt, szal nem tudtam igazán jó helyre állni. a csikó fél éves volt, az akadály magassága ezért is ekkora és összesen ha 5öt ugrott rajta. még mielőtt valaki elhül hogy hhhhúúúúú. a zangersheide sportlótenyszetében is megnézik, hogy ugranak fél évesen, gondoltuk, tartjuk a trendet biggrin.gif

ugrik1

A zangerscheide sportlóménes vezetősége belesápad a szégyenbe, amint meglátja ezt a képet. Komolyan fontolóra fogják venni a tenyésztés eddigi menetét, majd új tenyészirányként hidegvérű mének bevonását fogják eszközölni a ménesben az ugróvonal erősítésére. cool.gif
Unicorn
ugyehogyugye gmano.gif
zapolya
Itt csorgatom a nyálam arra az óriásra a videón. biggrin.gif

Ez fórumunk egyszerűsített külsővel rendelkező minimalista változata. A teljes, képeket és több információt tartalamazó verzió megtekintéséhez kérjükkattints ide.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.