IDÉZET(kamilla @ 2007.07.19, 17:05)

Sziasztok!
Akit tudtam elértem telefonon, tehát Keszthelyen, Hegymagason és Zalalövőn szeretettel várnak minket.

Valamint Balatonszőlősön és Kisvásárhelyen (+Sümegen) is várnak minket.
Hétvégén Békés-megyében jártam, és Szabadkígyóson lencsevégre kaptam
Kaposvár-82 Szivar-t. Szerintem gyönyörű, hatalmas méretű hidegvérű fedezőmén. A képen biztos látszik, hogy hiányzik róla jópár kiló. Sajnos beteg, lábát műtötték nemrég betegségéből kifolyólag, ezért fogyott le kicsit. Barátságos, jófejű ló.
Talán itt látszik legjobban, mekkora darab.
kamilla
2007.07.25, 07:08
Jézus!!

Baromi nagy ez a lú
Remélem nemcsak mi pezsgünk ennyire a jövőhétvégi találka miatt.
Muraközi!!!
Boldog Szülinapot!
Zebrabara
2007.07.25, 07:31
Nem tudjátok, Bizsu él még, Kaposváron?
Unicorn
2007.07.31, 19:20
nem tudom, mi lesz akkor a hétvégével. amik tények: a kocsim felajánlása és a közreműködésem, ha megyünk, áll. az egyetlen dolog az, hogy holnap reggeltől péntek estig elmegyek miskolcra. ottan pedig nem van netem, hacsak be nem bumlizok a városba, amire nem biztos, hogy lesz időm. szóval ha kiderül valami fix, akkor szóljatok rám. a publikus számom 30-5-322-322. ezt úgyis mindenki tudja, aki régen az oldalamon járt, mert ki volt írva, mindegy, hogy még ide is kiteszem. szóljatok rám, hogy kit hol kell felvennem, s főleg hogy mikor. várnak a hidegvérűek, jejeje
Igen, nem ártana letisztázni, pontosan ki jön, és ki honnan jön. Hol legyen találkahely, ahol minket autónélkülieket könnyedén fel lehet venni.
Én megyek, ha törik, ha szakad. És a XII.kerületben lakom. Nekem megfelelő hely Moszkva tér, "Osztyapenkó", vagy ami nektek autósoknak útba esik.
Mint gyalogos, beszállnék valakihez, hajnalban Újpalotán kelek (vagy amikor szükséges

).
Unicorn
2007.07.31, 19:36
éva, veled számoltam, ha már itt laksz, egy kerületben velem

méz, lehet, hogy reggel megtakarítunk időt, ha picit jobban bejössz arrafelé, ami nem olyan nagy kerülő az m1-m7 kivezetőhöz képest.
na találjatok ki valamit, holnap reggel még benézek.
kamilla kellene pl, hogy mikor kell indulni
IDÉZET(Unicorn @ 2007.07.31, 20:36)

méz, lehet, hogy reggel megtakarítunk időt, ha picit jobban bejössz arrafelé, ami nem olyan nagy kerülő az m1-m7 kivezetőhöz képest.
Az Osztyapenkó tulképpen pont az m1-m7 kivezetőnél van.
Van ott egy benzinkút meg meki is, ott meg lehet állni.
IDÉZET(Eva @ 2007.07.31, 20:44)

Van ott egy benzinkút meg meki is, ott meg lehet állni.
Vagy egy kicsit előrébb, a felüljáró után a Profi előtt.
kamilla
2007.07.31, 19:54
Hali!
Én az M3-ason dübörgök befelé. A keletinél felvesszük Gonoblint, és ha szeretne még jönni valaki akkor őt is
A Mc-is parkoló tökéletes nekünk is.
Többiek? Gyalogosok?
Dia01-ről mit tudni?
Méz!
Pestről hányor induljunk, hogy Fenyvesre érjünk 8-9 között?
(ha jó láttam az az első megálló)
IDÉZET(Eva @ 2007.07.31, 20:58)

Méz!
Pestről hányor induljunk, hogy Fenyvesre érjünk 8-9 között?
(ha jó láttam az az első megálló)
Fenyves nem szerepel az útitervben, mert az déli part. Nem Szőlősre gondoltál?
Oda úgy másfél óra az út.

Upsz..., na jó, legyen Szőlős (2 perce olvastam utána, eddig sem tartott a memóriám, időnként majd emlékeztessetek ki is vagyok

)
kamilla
2007.07.31, 20:09
Az uticélok a következő képpen módosultak. Két tenyésztőt nem tudta melérni, viszont Hegymagason 15 lovat lehet megnézni a méneken kívül.
Budapest-
Hegymagas
Kisvásárhely
Keszthely
Zalalövő
majd irány haza...
+ Sümeg
7-kor de legkésőbb 8 felé kéne elindulni a közös találka helyről.
Unicorn
2007.08.01, 07:22
baromi jó vagyok a környéken, budán annyit szoktam járni, amennyit muszáj - tehát amikor kifelé megyek a városból.
éva, hívj majd fel légyszi, hogy merrefelé vegyelek fel itthon. aki még velem jön, az is hívjon, ezt találjátok ki.
dia nem jelentkezett, megkérdem, de szerintem kiesett.
Sziasztok!
Csak kérdezem, hofgy esetleg, ha már erre jártok, Zalalövőn, onnan pár kilóméter Őriszentpéter, ott meg a Nemzeti Park hidegvérűi vannak. Van egy közel 20 éves fedmén, jópár kanca és a csikók. Esetleg megkérdezzem, hogy lerohanhatók-e szombaton? Ismerem a gazdasággal foglalkozó srácot, és nem hiszem, hogy elutasítanák a látogatást... Na?
Zebrabara
2007.08.01, 07:36
Kamilla, a kötőfékedet oda is tudnám adni az M1-M7 kezdeténél szombat reggel, ha nem is találkozunk Zalalövőn.
kamilla
2007.08.01, 07:41
IDÉZET(Zebrabara @ 2007.08.01, 08:36)

Kamilla, a kötőfékedet oda is tudnám adni az M1-M7 kezdeténél szombat reggel, ha nem is találkozunk Zalalövőn.
ÓÓ milyen kedves hírek ez füleimnek

Köszönöm szépen.
Uni számát tudom, akkor a MC-nél találkozzunk reggel 7-kor.
Unicorn
2007.08.01, 08:34
m1-m7 kezdeti mekinél? a benzinkútnál?
bocsi, reggel van, csak hogy tuti legyen.
kamilla
2007.08.01, 08:57
IDÉZET(Unicorn @ 2007.08.01, 09:34)

m1-m7 kezdeti mekinél? a benzinkútnál?
bocsi, reggel van, csak hogy tuti legyen.
Igen, de oda Méz nem tud kijönni gyalog. Őt a Profi parkolóban tudnátok felvenni.
Az én számom: 06-30/33-81-810
Unicorn
2007.08.01, 08:58
meg éva nem tudom, hol csatlakozik. azt is csak gondolom, hogy hozzám, mert nem reagál

hol van ott profi parkoló?
te kiket hozol?
kamilla
2007.08.01, 09:06
IDÉZET(Unicorn @ 2007.08.01, 09:58)

meg éva nem tudom, hol csatlakozik. azt is csak gondolom, hogy hozzám, mert nem reagál

hol van ott profi parkoló?
te kiket hozol?
Éva a XV.-ben lakik, ha jó neki fel tudom nyalábolni és kivinni a találka pontig.
(upsz most nézem, hogy te is ott laksz)
Velem jön az egyik lóbolond barátom és Gonoblin ( vonattal a Keletibe) ha addig előkerül a fiatalúr
A profi parkoló a gyalogos felüljáró tövében van, a buszmegállónál, jobb oldalt.
Ha nem álltok szóba velem, az azt jelenti, nem?
kamilla
2007.08.01, 09:11
Panni!
Ha a többiek ráérnek, tőlem beugorhatunk! 13km Zalalövőtől Őriszentpéter.
Olvashatod, még mi se tudjuk honnan -hová.
Unicorn
2007.08.01, 09:22
nekem tök mindegy, kivel megyek, csak ne toljatok úgy ki velem, hogy az én kocsim üresen lesz és fizethetem én a benzint, az egyedüllét nem zavar, a ti kocsitok meg tele lesz és osztjátok a benzint. ennyi.
nem tudjuk, honnan hova? az volt a te reszortod, hogy útvonalat készíts
Ne haragudjatok, ha tolakódónak tűnt, amit írtam, nem volt szándékos. Csak örültem, hogy erre jártok, gondoltam hátha érdekelnek azok a lovak is, és kell majorságban kalauzolás.
De olvashatom ....
kamilla
2007.08.01, 09:32
IDÉZET(Unicorn @ 2007.08.01, 10:22)

nekem tök mindegy, kivel megyek, csak ne toljatok úgy ki velem, hogy az én kocsim üresen lesz és fizethetem én a benzint, az egyedüllét nem zavar, a ti kocsitok meg tele lesz és osztjátok a benzint. ennyi.
nem tudjuk, honnan hova? az volt a te reszortod, hogy útvonalat készíts

Egyenlőre 6-an vagyunk. Ebből nem lesz vita. 3-3 fő kocsinként. Senkivel nem tolunk ki, én is örülnék ha mindkét kocsi megtelne.
Az állomások megvannak, letelcsiztem mindenkivel mindent.
Tegnap még Sümeg beugrott, de útba esik (Méznek van egy 10perces dolga).
Az útvonal megvan,
Bp- Hegymagas- Sümeg-Kisvásárhely-Keszthely-Zalalövő-
Őriszentpétert szerintem majd eldöntjük, ha már látjuk hogyan állunk idővel.
zapolya
2007.08.01, 09:43
Jó nektek, hogy sok szép hidegvérűt fogtok látni, készítsetek minél jobb képeket! Addig én próbálok vigasztalódni egy "kis" hidegvérű hátán. Majd egyszer már csinálunk a "mieinkről" fotókat, hogy lássátok milyen ügyesek.
Uni! Éva csak este jut nethez, addig nem látja.
kamilla
2007.08.04, 23:04
Jó estét!
Jelentem hazaértem, szupi volt ez a mai nap.

Képek holnap
Unicorn
2007.08.05, 09:46
a képek itt:
oldalam, fényképek, hidegvérű-nap. nem lehet mappát linkelni.
kami, elküldenéd a linket a zalalövői néninek is?
kamilla
2007.08.05, 11:57
Nagyon gyorsak voltatok.
Én még sehogy sem állok, de addig is....
Eva és a kiscsikó

Szőke
Unicorn
2007.08.05, 12:06
a taknyos és az éhező
IDÉZET(Unicorn @ 2007.08.05, 13:06)

a taknyos és az éhező

Tezsvírek.
Unicorn
2007.08.05, 12:35
dzsesszika és rómeó?

(ha kell kép róla, rólatok, akkor csak írj)
IDÉZET(Unicorn @ 2007.08.05, 13:35)

dzsesszika és rómeó?

(ha kell kép róla, rólatok, akkor csak írj)
Már írtam. Remélem jó címre.
kamilla
2007.08.05, 15:58
Loreal... mert megérdemled.
Botond mén

Botond csikó

Herold a másik mén

..a legelőn..

Mikor megyünk a másik irányba? Nézhetnénk már pöttyösöket is. Uncsi ez a sok kenderhajú
Köszönöm a szép napot és a szervezést, nagyon jól éreztem magam.
Nagyon jó képek sikeredtek!
Menjünk
Igenigen, menjünk!
Kamilla! Utánanéztem a hidegvérű kancák "előírt" méreteinek. Marmagasság bottal: 150-160 cm, szalaggal: 160-173 cm... Övméret: 190-210 cm.
kamilla
2007.08.05, 20:29
IDÉZET(Méz @ 2007.08.05, 21:22)

Igenigen, menjünk!
Kamilla! Utánanéztem a hidegvérű kancák "előírt" méreteinek. Marmagasság bottal: 150-160 cm, szalaggal: 160-173 cm... Övméret: 190-210 cm.
Köszönöm!
Azt az 1cm csak elcsalom valahogy

Az övmérete 213cm és nem kövér.
Zebrabara!
A kötöféken csak minimálisat kellett állítanom. A sót is átvettem, köszönöm.
IDÉZET(kamilla @ 2007.08.05, 21:29)

Köszönöm!
Azt az 1cm csak elcsalom valahogy

Az övmérete 213cm és nem kövér.
Azon gondolkozom, hogy ez az előírás, vagy ez az átlag méret. De szerintem 1-2 cm ide-oda az nem kellene, hogy számítson. Csak hát a sütés...
kamilla
2007.08.05, 20:36
Hát éppen ezért hajtanám azt a fránya B törzskönyvet. Legalább ha eljutnék oda, a csikót süssék le rendesen. Bár lehet kivárom amíg bevezetik a chippet
Zebrabara
2007.08.06, 06:50
IDÉZET(kamilla @ 2007.08.05, 21:29)

Zebrabara!
A kötöféken csak minimálisat kellett állítanom. A sót is átvettem, köszönöm.
Örülök neki! Használjátok egészséggel! Egy fényképet azért szívesen megnéznék...

Mármint a kötőfék viselőjéről, nem a sóról...
IDÉZET(Méz @ 2007.08.05, 21:22)

Igenigen, menjünk!
Nézz utána jobban

:
Tenyésztési szabályzatÜdv:
Kocka
U.I.: Aki lusta elolvasni a linket:
"4.2.2. Kancák
Bottal mért marmagasság: 150-170 cm muraközi: 150-160 cm között.
Szárkörméret minimálisan: 22 cm. Muraközi: 21 cm. /Marmagasság 15 %-a./
Övméret minimálisan a bottal mért marmagasság 125 %-a.
Hivatalos bíráló személy által végzett küllemi bírálaton a jelenleg érvényes szabvány szerint a 100 pontos minősítési rendszerben legalább 78 pontot kell elérni. Mozgásbírálaton a maximális 36 pontból 18 pont szükséges. Kizáró ok, ha valamely részpontszám nem éri el az adott tulajdonságra maximálisan adható pontszám 50 %-át."
Muraközi
2007.08.07, 18:49
Sziasztok!
Ami itt nincs mind leírva, de mindehhez még hozzátartozik:
...felmenőiben nincsenek belga és persheron (ardenni) ősök,
- kevés bokaszőr,
- szimpla sörény,
- szép fej,
- ívelt nyak.
Mivel nem volt egységes genetikailag, ezért nehéz "megtalálni".
Már a muraközben sem tudnak találni hasonló lovakat sem. Csákváron is jártak Markos Lászlóék, mégis üres kézzel jöttek vissza, amikor az Őrségi tenyészetet próbálták összehozni.
Nem véletlen, hogy a régi nóri fajtából újra kiindulva könnyebb lenne elkezdeni a fajta kialakítását.
Még a murányi nóriker lovak hasonlítanak legjobban a muraközi fajtára, de ez már az én személyes véleményem.
kamilla
2007.08.15, 22:18
IDÉZET(Unicorn @ 2007.08.05, 10:46)

a képek itt:
oldalam, fényképek, hidegvérű-nap. nem lehet mappát linkelni.
kami, elküldenéd a linket a zalalövői néninek is?
Jelentem elküldtem, köszöni szépen!
Én viszont kérnék egy zene számot. Duette énekelnek rajta. Jaj annyira szar a névmemoriám.
Éva!
Indultok a tájékozódási versenyen? Sajnos mi épp nyaralni fogunk, pedig tuti jó móka lesz.
Végig gondoltam a dolgokat és rájöttem nem akarok csikót. Ha már az ember tenyésztésre adja a fejét, legalább jó alapokra építsen. Namost nekem ez hiányzik, úgyhogy nem lesz fedeztetés.
Majd ha egyszer gazdag leszek
Unicorn
2007.08.16, 08:30
nelly furtado és juanes, te busque. hétfő este elküldöm, addig dobj egy emilt az én címemre és rendben is leszünk
Gonoblin
2007.08.16, 12:33
Sziasztok.
Akit érdekel a murányi nóri fajta, itt van egy link a fajtáról (Nem tom, hogy hova tegyem, mert a muraközi témához már rég nem szólt hozzá senki. Kár!!!):
http://www.horses.sk/chov/2005/bonit_jar05.htm
Ez fórumunk egyszerűsített külsővel rendelkező minimalista változata. A teljes, képeket és több információt tartalamazó verzió megtekintéséhez kérjük
kattints ide.