Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Teljes verzió: Magyar hidegvérű
Lóbarátok fórumai > Lovas fórumok > Lófajták
Oldal: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
nagyimre6405
heló mindenkinek előszöris minden hölgy fórumosnak boldog Nőnapot .a másik csinibabának hogy igy kép alapján erősebbnek tünik a bal alsó lábszár de lehet hogy a kép csalóka , de nem ugy tünik a kovácsmeg lehet oda haver jártatáskor nem mindig látni meg a mozgás hibát de ha kicsit erősebben mozgatják teszem nagyobb terhet húz lehet hogy mutat némi kis sántaságot minden esetre meg kéne mutatni független órvosnak hogy mi a véleménye mert gondolom nem száz ez er ft rolvan szó ce félre ne értsél nem okoskodni akarok tudok rá példát hogy mire ment a vevő kapott egy inyjekciót és nem sántitott csak kétnapmulva vagy erősebb munka után mert ha dolgozik be melegszik a végtag és utána pihenéskor meg sántit de ez csak az én véleményem
nagyimre6405
most találtam egy hirdetést az expressen fülöpszálláson hirdetnek ilyen kancát azthiszem őaz 7 éves 380 ezer
Csinibaba
Köszi a sok-sok infot! Mindenképpen megmutatjuk állatorvosnak,de túl sokat sem akarok odamenni, még azt gondolja a gazda, nagyon érdekel:) Ezt tuti nem Fülöpszálláson hirdetik, útlevele, szárm lapja, sütése van. (nyakon és combon) a tulaj 500-ra tartja, de szrintem ha 400-at a kezébe adunk, elvihető.

Jaaa, a kovács meg remélem nem oda haver, vagy ha igen, tuti nem lesz foga.... (én csinálom)
hitetlen
Csinibaba, nekem szimpi a ló. Olyan kedves, bizalomgerjesztő kinézete van, nem az a nehéz típus, pont lovaglásra való. Nézessétek át alaposan, aztán hajrá! Drukkolok. smile.gif

Méz, Laci hívott, hogy jól rémlik-e neki, miszerint ígért valamit, csak nem tudja mit. Öregszik. biggrin.gif Szóval újra elmondtam neki, hogy a Csongi TK száma kell, meg Botond új gazdájának adatai.
Az előbbit tőlem kérdezte, honnan nézze meg, mert hogy ugye én már egyszer végigböngésztem a papírokat, amikor először szóltál, és nem találtam meg. És amúgy ez azért is izgi, hogy nem találjuk, mert elvileg ők Egonnal mindenhová együtt mentek, egyszerre mozogtak, vizsgáztak, költöztek, szóval nem is értem, hogy lehet, hogy Egonnak megküldték, Csonginak meg nem. Aztán lehet, hogy Kaposvár miatt amaz valahogy SOS-ben elintéződött, emez meg elmaradt.
A Botondgazdiról meg csak egy telefonszámot tudunk meg a települést, ahova ment Őezüsthajúsága, de mást nem, még egy keresztnevet sem. Holnap felhívom a bácsit, és megkérdezem tőle, hogy hívják. biggrin.gif
Méz
Szerintem az egyesületet kellene felhívni a tkvi. szám ügyében. Laci kapott csekket tavaly a tagdíjhoz? Balatonszőlősön se tavaly, se idén nem érkezett még meg.
hitetlen
Nemtom. Ezek után szerinted érdemes őt megkérdeznem? gmano.gif biggrin.gif
Méz
Próba cseresznye. devil.gif biggrin.gif
hitetlen
Botond új lakcíme:

8497 Adorjánháza, Petőfi út 54. A tulaj neve Kovács Kálmán, telefonszáma 30/571-7537, és nagyon köszönte az infót (nem tudott a honlapról), meg hogy megkerestük.
kedves
Méz!

Kicsit késni fogok, addig itt egy kis ízelítő, hogy bíbelődhess vele:

IPB kép

IPB kép
Méz
IDÉZET(hitetlen @ 2010.03.09, 16:10) *

Botond új lakcíme:

Köszi, átírtam. wink.gif

Kedves, köszönöm a képeket. smile.gif
Timsili
sziasztok! tudnátok nekem képet mutatni erről a ménről?
2930 Vókány-5 Bitang
Gonoblin
Sziasztok!

Ismét ajánlom figyelmetekbe az ehavi kistermelők lapját!
Méz
Milyen cikk van benne? smile.gif
suplatyi
IDÉZET(Méz @ 2010.03.10, 20:17) *

Milyen cikk van benne? smile.gif

Szia
Örültem a cikknek,Nagyon jó,hogy egyre több cikk van a hidegvérűkről!
A gölleiekről mit "illik gondolni"egy tudatlan rajongónak?
Méz
IDÉZET(suplatyi @ 2010.03.10, 20:40) *

Szia
Örültem a cikknek,Nagyon jó,hogy egyre több cikk van a hidegvérűkről!
A gölleiekről mit "illik gondolni"egy tudatlan rajongónak?

A Fakitermelős van benne?

A ménes nem nagy. A tenyésztésben álló kancák típusos magyar hidegvérűek. A most ott felállított ménnek szerintem nagyon jó a papírja, és a kancákról is azt feltételezem. Tehát az alapanyag jónak tűnik. A ménesvezető Zsiga Lajos bácsi pedig nem ma kezdte a szakmát. smile.gif Ahogy észre veszem, törekedik arra, hogy a lovak származásában max. csak a 4. ősi sorban legyen idegen vér. Az onnan kikerült mének közt van elit kategóriás is.
suplatyi
IDÉZET(Méz @ 2010.03.10, 21:06) *

A Fakitermelős van benne?

A ménes nem nagy. A tenyésztésben álló kancák típusos magyar hidegvérűek. A most ott felállított ménnek szerintem nagyon jó a papírja, és a kancákról is azt feltételezem. Tehát az alapanyag jónak tűnik. A ménesvezető Zsiga Lajos bácsi pedig nem ma kezdte a szakmát. smile.gif Ahogy észre veszem, törekedik arra, hogy a lovak származásában max. csak a 4. ősi sorban legyen idegen vér. Az onnan kikerült mének közt van elit kategóriás is.

Ja,hogy nem láttad még az újságot?Igen a fakitermelős.Van másik is?A gölleieket azért kérdeztem mert róluk is van egy oldal.java script:emoticon(':guny:',%20'smid_10')
Méz
Még nem hozta az újságos. Remélem holnap reggelre idér vele. smile.gif gmano.gif Tőlem a Fakitermelős van most. De van még 2 téma a zsebemben. smile.gif Kiváncsi vagyok a göllei cikkre is.
Méz
Gonoblin, sikerült többet megtudni a lengyel hidegvérűekről? Ahogy nekem rémlik, szerintem sztum és sokolski típusú hidegeket láttunk a lengyel lóvásárban. A többi típus nem ismerős.
Gonoblin
IDÉZET(Méz @ 2010.03.10, 23:21) *

Gonoblin, sikerült többet megtudni a lengyel hidegvérűekről? Ahogy nekem rémlik, szerintem sztum és sokolski típusú hidegeket láttunk a lengyel lóvásárban. A többi típus nem ismerős.

Szia!

Még nem, de most küldtem el a kérdéseimet egy lengyel (remélem) szakembernek. Várom a válaszát, de ha megtudok valamit, jelzek. Egyébként a sokolski és a sztum változat valóban létezik, de a többi típus kérdéses.
A göllei hidegvérű kancák a Kistermelők lapjában gyönyörűek. Én is ilyen tömegeseket szeretnék majd.

Nem tudom, ezt a fajtát ismeritek-e:

Novo-alekszandrovszki: Ukrán fajta.
Képek:
http://kepfeltoltes.hu/view/100311/novo-al...ltoltes.hu_.jpg
Méz
Engem kezd zavarni, hogy nem tudok lengyelül, pedig most is találtam egy nagyon érdekesnek tűnő blogot: http://konie-z-zimna-krwia.bloog.pl/?ticaid=69ca6
Tetszenek a lengyel hidegvérűek.

Erről az ukránról nem hallottam még. A nyakuk nem tetszik. Max az utolsó képen.

Viszont egy számomra szomorú tény, ismerősöm kérésre ide is beírom:

"Eladó magyar hidegvérű fedezőmén.

Érdeklődni: +36-20-387-1220

Ugyanitt eladó 2 hidegvérű kanca és egy csődörcsikó. Bővebbet magánban tudok mondani, vagy a fenti telefonszámon lehet kérdezősködni."
Timsili
van egy ismerősöm, aki pöpec lengyelből, esetleg felvessem neki a dolgot? smile.gif
laan
Tudnátok írni valamit a hidegvérűek (sodrottak) lovagolhatóságáról.
Elsősorban túralovaglás tekintetében. mekkora távokat bírnak, milyen iramban? (most van egy könnyűsodrott szíjjas farú 3 éves lovam, jó kis rámás, nagyon jó kocsis és szeretném nyereg alatt is jártatni.)
ördögdora
IDÉZET(ördögdora @ 2010.03.08, 16:02) *

szi! úgy látszik minden képtár megőrült... napkitörés, v. világvége, de én sem tudok képet prezentálni. de szinte minden hozzászóló írt róla, azaz: az a vasderes, fekete lábú (szerintem: belga) mén lett volna a képemen a kérdés... ezek a lovak nyeregalá mennyire jók, milyen a menőkedvük?

nos egy hasonló kérdésem már nekem is vóóóót... egy hidegvérűs-találkozós topicban.
ördögdora
hűűűűűűűűűű

no meg ezt is most találtam...
Gonoblin
IDÉZET(Méz @ 2010.03.11, 21:43) *

Engem kezd zavarni, hogy nem tudok lengyelül, pedig most is találtam egy nagyon érdekesnek tűnő blogot: http://konie-z-zimna-krwia.bloog.pl/?ticaid=69ca6
Tetszenek a lengyel hidegvérűek.

Erről az ukránról nem hallottam még. A nyakuk nem tetszik. Max az utolsó képen.

Viszont egy számomra szomorú tény, ismerősöm kérésre ide is beírom:

"Eladó magyar hidegvérű fedezőmén.

Érdeklődni: +36-20-387-1220

Ugyanitt eladó 2 hidegvérű kanca és egy csődörcsikó. Bővebbet magánban tudok mondani, vagy a fenti telefonszámon lehet kérdezősködni."

A fent nevezett oldalt már régóta ismerem. Keresd meg a fenti sorban (a shire kanca és csikója alatt) a "Rasy" feliratot. Ez jelenti azt, hogy fajták. Az oldal legalján van a lengyel hidegvérűről szó (polski kon zimnokrwisty), és a két létező típusa is ott van a szövegben, azaz a sztum és a sokolski. Esetleg, ha bemásolod a szöveget a google fordítójába, egy kissé nyers fordítás lesz, de többnyire érthető.

Egy kis újabb fajtaérdekesség:
Lett hidegvérű: már nagyon kevés van belőle. Itt olvashattok róla, de sajna németül van.
Képek:
http://kepfeltoltes.hu/view/100312/lett_ww...ltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/100312/lett000...ltoltes.hu_.jpg
Méz
Köszönöm, meg fogom próbálni a fordítást. smile.gif

Nagyon jó a göllei cikk is a Kistermelőkben. Jó sok lovas téma van most benne. rockon.gif
kedves
Lengyel weblap google fordítóval

gmano.gif
Méz
Nem rossz ez, csak pont a lengyel hv. nincs lefordítva. De viszont a Wstepy-ről (lóvásár) írtak egész jól értelmezhetőek. smile.gif
laan
IDÉZET(laan @ 2010.03.12, 16:05) *

Tudnátok írni valamit a hidegvérűek (sodrottak) lovagolhatóságáról.
Elsősorban túralovaglás tekintetében. mekkora távokat bírnak, milyen iramban? (most van egy könnyűsodrott szíjjas farú 3 éves lovam, jó kis rámás, nagyon jó kocsis és szeretném nyereg alatt is jártatni.)

senkinek nincs ilyen lova? frown.gif
Timsili
IDÉZET(laan @ 2010.03.17, 08:19) *

sodrottaknak van külön topic. wink.gif
Csuti
Iaan! Terepre, túrára kíválóan alkalmasak a hidegvérűek. Max. nem bírnak annyit vágtában közlekedni, mint a melegvérűek, de lépésben, ügetésben elmennek akármeddig. Foltos2 pl 500 km-es túrát ment tavaly nyáron Árva nevű herélt(vagy mén?) lovával, melegvérű lovak közt és Árvácska megállta a helyét köztük. smile.gif Én Kamilla Sári nevű hidegvérűjét ismerem, mentünk együtt több túrát is és nem volt semmi gond. Méznek is hidegvérű hátasa van és most már Évának is. rockon.gif

A szokolyai hidegvérűs találkozó pont a hidegvérűk sokoldalúságát hivatott bemutatni és népszerűsíteni őket. Biztos idén is lesz, majd nézd meg. Van neki külön topik.

Bocs hidegvérűsök, hogy belepofáztam. Javítsatok ki, ha valamit nem jól írtam. smile.gif
PIPACS
IDÉZET(laan @ 2010.03.17, 08:19) *

Szia! Az én kancám valami ilyesmi,én lovagolom(nem igazán könnyű a súlyom) nagyon kényelmes,egyáltalán nem fárad sőt ő az első állandóan nem botlós keresztül megy árkon bokron és ugyan meglepet,de kisebbeket ugrik is,nehezebb súlyu lovasnak szerintem tökéletes ő 700 kg. kiraly.gif
Méz
A hidegvérűek lépésben és ügetésben a világ végéig is elmennek. Pláne egy könnyű sodrott. Ha könnyű sodrott, akkor tán a vágta se jelent neki különösebb "megerőltetést". Egy rendes hidegvérű annyira nem tud kitartóan vágtázni sztem, mint melegvérű társai, de rövid távon ők is tudnak menni.

Esetleg vissza lehet itt olvasni pár oldalt, kb a topic 99%-a arról szól, mire jók a hidegvérűek. wink.gif
KisbérisDíjlovas
Mekkora... eek.gif
hitetlen
IDÉZET(KisbérisDíjlovas @ 2010.03.20, 16:33) *

Ez azért érdekes, mert hivatalosan Szombathelyen van a ló... Lehet, rá kéne kérdezni, megvette-e vagy miaszösz.

Tényleg, Méz, ez hogyan van, hogy az anyai oldal lényegében ismeretlen (a Baba nevű anyukán kívül), mégis fedezhet hivatalosan?
Méz
IDÉZET(hitetlen @ 2010.03.20, 18:00) *

Ez azért érdekes, mert hivatalosan Szombathelyen van a ló... Lehet, rá kéne kérdezni, megvette-e vagy miaszösz.

Tényleg, Méz, ez hogyan van, hogy az anyai oldal lényegében ismeretlen (a Baba nevű anyukán kívül), mégis fedezhet hivatalosan?

Lehet hogy eladták, lehet hogy kölcsön adták, lehet hogy a ménlistában szerepel rosszul, és állami. Átírtam minden esetre. cool.gif
Hol látsz ismeretlent írva a származásba? smile.gif Nincs beírva, mert még nem tudtam kideríteni. wink.gif
hitetlen
IDÉZET(Méz @ 2010.03.20, 19:35) *

Nincs beírva, mert még nem tudtam kideríteni. wink.gif

jaaaaaaa. Bocs. Azt hittem, ennyit lehet tudni az anyai oldalról. smile.gif
kamilla
Sziasztok!

Kapott már valaki meghívót a hétvégi közgyűlésre? gmano.gif
Méz
Mély csend. gmano.gif
kamilla
IDÉZET(Méz @ 2010.03.22, 11:32) *

Mély csend. gmano.gif

2010.03.27 Magyarhertelend, 9 órai kezdettel közgyűlést tart az Egyesület!

A tavalyi év pénzügyi beszámolója
Alapszabály módosítás
Beszámolók

...és sok fincsi téma gmano.gif

Mi hárman, mint a hobby és a " nemcsak húsló" nézet támogató, a szíves meghívásnak eleget téve, résztveszünk eme rendezvényen.

Akinek kérdése lenne, szívesen tolmácsolom, amennyiben megírja IDE!

wink.gif

Hosszúhomlok
Csak most olvastam a Kistermelőket (elfoglalt voltam, kistermeltem smile.gif). Jó cikk, gratu Méz. cheers.gif
Méz
Köszönöm. angel.gif
Méz
IDÉZET(kamilla @ 2010.03.22, 09:53) *

Sziasztok!

Kapott már valaki meghívót a hétvégi közgyűlésre? gmano.gif

Megérkezett. És csoda történt: kaptam tagdíjbefizetéses csekket. devil.gif
Méz
A közgyűlés napirendi pontjait feltettem a honlapra.

Jó lenne, ha minél több egyesületi tag részt venne!
Csikasz
Méz - nemrég olvastam a cikkedet, nagyon szép kerek írás, gratulálok hozzá!
Timsili
Nah, nekem is most sikerült megkaparintanom az újságot végre, több, mint egy hétig kerestem az "iroda" útvesztőjében... biggrin.gif Gratulálok én is hozzá! smile.gif
És nemsokára mennek a képek Csillagvárról, csak ma már nincs idegzetem ehhez a zokni nethez... Egyébként gyönyörű ló! smile.gif
hitetlen
IDÉZET(Méz @ 2010.03.24, 11:30) *

csoda történt: kaptam tagdíjbefizetéses csekket. devil.gif

biggrin.gif Nem kapkodták el.
kamilla
IDÉZET(hitetlen @ 2010.03.25, 08:01) *

biggrin.gif Nem kapkodták el.

...és úgy gondolták ha már küldtek, akkor visszamenőleg is beszedik a tagdíjat. Nevetséges.
Adrienn
Méz, felteszed majd a cikket a honlapra?
Méz
IDÉZET(Adrienn @ 2010.03.25, 13:12) *

Méz, felteszed majd a cikket a honlapra?

Igen, majd fel, sok-sok képpel. smile.gif
Ez fórumunk egyszerűsített külsővel rendelkező minimalista változata. A teljes, képeket és több információt tartalamazó verzió megtekintéséhez kérjükkattints ide.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.