Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Teljes verzió: Magyar hidegvérű
Lóbarátok fórumai > Lovas fórumok > Lófajták
Oldal: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
És meddig lesz itt? smile.gif (Majd jóóóól lefényképezem, olyan kis fotogén! cheers.gif)
És hogy kerültetek pont ide? Vagy ez már bejáratott hely, és szokás nálatok? smile.gif
Foltos 2
Eddig itthon volt.Sokáig volt vele másik ló is.De elvitték,és így egyedül maradt.Jön a tél,kevesebbet tudok vele lenni ezért gondoltam mindenképp jobb lenne neki társaságban.Nem tudom meddig marad.Ha minden a terveim szerint alakul tavasszal hazahozom......

Néhány ismerősöm itt tartja a lovát.
Értem! smile.gif
Írtam magánt, mert még kíváncsiskodnék, ha lehet, viszont nem ezzel akarom telefirkálni a topicot. cool.gif smile.gif
kamilla
http://www.expressz.hu/allas-munka/mezogaz...detes-17226046/

hátha valakit érdekel. biggrin.gif
Méz
IDÉZET(kamilla @ 2009.11.22, 12:22) *

Hentes végzettségűek előnyben? gmano.gif
Öhm, amúgy szépek azok a belgák a képen.

A hidegverulo.hu -ra felkerült a 400. ló is. Mostanában az archívum bővül erőteljesen. smile.gif
hitetlen
Méz, ég a pofám, de azóta nem fényképeztem csődört. Egyszerűen nem jutok ki, hiszen sötét van már mire elindulok a munkahelyről, hétvégén meg megérem magam utolérni...

Viszont, van egy igen-igen archív biggrin.gif ménről fotóm, akit már egyszer ide belinkeltem, a II. világháborús idők után-környékéről. Nem hiszem, hogy használható adatot szolgáltatok vele, de mindenesetre érdekességnek jó lehet, hogy mégis, milyen lovakkal fedeztettek anno. Rábaszentandrás volt a neve, kevéske adatot össze tudok róla szedni, ha érdekes.
Méz
IDÉZET(hitetlen @ 2009.11.23, 15:56) *

Méz, ég a pofám, de azóta nem fényképeztem csődört. Egyszerűen nem jutok ki, hiszen sötét van már mire elindulok a munkahelyről, hétvégén meg megérem magam utolérni...

Viszont, van egy igen-igen archív biggrin.gif ménről fotóm, akit már egyszer ide belinkeltem, a II. világháborús idők után-környékéről. Nem hiszem, hogy használható adatot szolgáltatok vele, de mindenesetre érdekességnek jó lehet, hogy mégis, milyen lovakkal fedeztettek anno. Rábaszentandrás volt a neve, kevéske adatot össze tudok róla szedni, ha érdekes.

Szia!

Dehogy baj! Pláne, hogy már úgy is téli szőrben vannak a lovak. Mi is majd csak tavasszal indulunk neki újra a fotózásnak. angel.gif

Perszehogy érdekes lehet ez a ló. Minden "régiség" érdekell. wink.gif
Még a nem túl jó minőségű fotók is. pl. Bizsuról. Már nagyon kiváncsi vagyok, hogy nézhetett ki, hogy ennyire sztárolták.
hitetlen
Ú, affene. El is felejtettem, hogy ígértem Bizsuképet. kv.gif
Megyek most azonnal és elkezdem keresni.

*Meg is van! rockon.gif Két darab, egyik rosszabb mint a másik. biggrin.gif Mingya szkennelem.

** mad.gif Nem szkennelem. Úúúútálom a Windows Vistát. Nem lehet ezzel a fos programmal semmit csinálni. Marad holnap az MVH-s sutyiban-szkennelés.

Bizsuhoz és a patáihoz annyi hozzáfűznivalóm van, így elöljáróban, hogy ŐBizsusága nem szerette feladogatni a lábacskáit (a hátsókat pláne), ezért félévente egyszer elbódították, felborult, és fekvő állapotában körmözték meg. Ez látszik is a képeken, kicsit olyanok a patái, mintha egy óriási körömcsipesszel szedték volna le neki.
hihi
Sziasztok!

Tud valaki, mi lett a Bicsérd 235 Pötyivel? Múltkor még fent volt a bázisban nulla adattal, de már nem találom. Veszprém megye, fekete mén.
hitetlen
Méz, elküldtem Neked a Bizsuképeket emilben. smile.gif
Méz
IDÉZET(hihi @ 2009.11.24, 09:58) *

Sziasztok!

Tud valaki, mi lett a Bicsérd 235 Pötyivel? Múltkor még fent volt a bázisban nulla adattal, de már nem találom. Veszprém megye, fekete mén.

A mi adatbázisunkban még mindig fent van. És még mindig Veszprém-megyében van. Ha tudsz mondani olyan adatot, ami még itt nincs beírva, akkor szólj, hogy ki tudjam egészíteni. smile.gif

Hitetlen, köszi! smile.gif Nem rosszak a képek. Ez a Bizsu olyan átlagos. Kicsit izomszegénynek tűnik. Nem tudom még mindig, hogy miért volt ekkora szerepe a hidegvérűtenyésztésben.
hihi
Köszi, sajnos reggel nem találtunk rá biggrin.gif biggrin.gif
Van kép róla, ezért kerestük annyira.
Majd küldjük még, amit tudunk róla.
Bicsérd 236 Pötyi- re nem dobott ki a kereső semmit.
Méz
IDÉZET(hihi @ 2009.11.24, 18:24) *

Köszi, sajnos reggel nem találtunk rá biggrin.gif biggrin.gif
Van kép róla, ezért kerestük annyira.
Majd küldjük még, amit tudunk róla.
Bicsérd 236 Pötyi- re nem dobott ki a kereső semmit.

Én csak Bicsérd-et írtam be és kidobta. A képeket nagyon várjuk. Előre is köszi. smile.gif
hihi
Megvan. Mert én magyar hidegvérűre kerestem. smile.gif
Méz
Esetleg a származását is tudod? Ha hemzseg a magyar ősöktől, átírom magyar hidegvérűre. Csak míg nem ismerem egy ló papírját, addig sima hidegvérűnek írom.
hitetlen
IDÉZET(Méz @ 2009.11.24, 18:15) *

Hitetlen, köszi! smile.gif Nem rosszak a képek. Ez a Bizsu olyan átlagos. Kicsit izomszegénynek tűnik. Nem tudom még mindig, hogy miért volt ekkora szerepe a hidegvérűtenyésztésben.

Én is azt mondom, hogy nem kiemelkedő, viszont abszolút korrekt. Szép szárazak a lábai is, az idegrendszere is rendben volt (az ominózus körmölést leszámítva gmano.gif). Egész évben egy 3*3-as boxban állt, néha kiengedték oda a csillagistálló mellé egy kis karámba. Amikor odakerült a szomszéd boxba az a gyönyörű, de brutálisan csüdsömörös sárga, a Kehida nemtudomhányas (nem találom az adatbázisban), akkor sem volt egy szava sem, gyönyörűen eléldegéltek egymás mellett.
Miért volt ekkora szerepe? Gondolom, olcsó volt, és az egyetem révén könnyen hozzáférhető. De amúgy tényleg megdöbbentő, hogy mekkora arányban szórta meg a magyarországi hv állományt...
Méz
A Hitetlen által küldött képek felkerültek 2734 Perseron-201 Bizsuhoz. Ezúton is köszönjük. cheers.gif

Az éjjel nekiugrottam a lovak színének kiegészítéséhez. Már csak néhányról nem tudjuk, hogy milyenek.

És ha továbbra is bárkinek bármilyen (akár jelentéktelennek tűnő) infója/fotója van hidegvérű lóról, azt továbbra is várjuk. wink.gif
Méz
Szőke mostanában kicsit nagyon energikus. A mai napról egy kis videóválogatás. biggrin.gif
messi
IDÉZET(Méz @ 2009.11.30, 20:47) *

Szőke mostanában kicsit nagyon energikus. A mai napról egy kis videóválogatás. biggrin.gif

Nagyon jól néz ki! biggrin.gif Hogy tele van a segge, de jó kedvű! Jó volt nézni a rotyót biggrin.gif

A sörénye midig be van fonva? Nem törik így nagyon meg/át/ki/szét? Nem tudom mi a helyes szó. Csak kérdezem, mert érdekel. smile.gif
Méz
IDÉZET(messi @ 2009.12.01, 09:38) *

Nagyon jól néz ki! biggrin.gif Hogy tele van a segge, de jó kedvű! Jó volt nézni a rotyót biggrin.gif

A sörénye midig be van fonva? Nem törik így nagyon meg/át/ki/szét? Nem tudom mi a helyes szó. Csak kérdezem, mert érdekel. smile.gif

Igen, nagyon jó kedélyű lovacska. smile.gif

A sörényét így óvom. Ha 2-3 napig ki van bontva, akkor borzalmasan összegubancolódik, beleragad minden, no meg ha megizzad, egyszerűen nem képes megszáradni alatta (ez nyáron még nagyobb probléma, akkor a meleg miatt is inkább így van, hogy tudjon szellőzni a nyaka alatta). Ezért inkább befonom, így kevésbé károsodik. Átlag havonta egyszer kibontom neki, kifésülöm. Akkor kijönnek belőle az időközben kihullott szálak.(Ez először ijesztően soknak tűnt, aztán rájöttem, hogy végül is ami napi szinten kijönne, az ilyenkor egyben jön ki, mert ugye a fonás miatt nem tud kihullani azonnal. Legutóbb is mikor kifésültem neki, azt tapasztaltam, hogy jóval dúsabb már, mint nyáron volt, és nőtt megint pár centit. Szóval nem lesz baja tőle, sőt. smile.gif A farkát azt a szokolyai verseny óta nem fontam be, meg is bántam. Tegnap 2 órán át pucoltam, bontottam. Aztán felül befontam, hogy ne szennyeződjön annyira.
messi
Jé, én vmiért azt hittem, hogy nem egészséges úgy tartani... De örülök, hogy mégis! Na ja nyáron neki is könnyebb, hogy nem izzad a sörény alatt. smile.gif
Amikor Szelcsinek még volt haja (pár éve ugye már G.I. Jane séróval nyomul biggrin.gif), akkor én is rendszeresen fontam neki, és nem lett tőle semmi baja (mondjuk elakadás-mentes helyen volt mindig, ha sokat tudja dörzsölni a sörényélét a ló a karámfán, stb., akkor nem érdemes fonni, m fél fonatokat téphet le egyszerre rolleyes.gif), nem ártott a hajának, sőt, valamennyit segített is rendbeszedni, erősíteni, bár neki sajnos emellett sincs túl jó minőségű sörénye, ezért is nyírom le most már...
Csinibaba
Sziasztok!

Erdeklődni szeretnék,tudtok-e valahol olyan helyet,ahol hidegvérű lovon lovagoltatást vállalnak, vagy legalább ki lehetne próbálni, milyen érzés. Tavasszal szeretnénk a félvér kancánk mellé egy abszoltue hobbilovat venni a férjemnek. Sokat gondolkodtunk, hogy milyet, itt sok jót olvastam a hidegvérűekről, mivel a férjem kb 100 kg, egy vékony, ideges telivér nem éppen neki való. Itt a környéken (Miskolc) nem tudok olyan helyet, ahol lovagolható hidegvérűt tartanának,de mindeképpen szeretnénk kipróbálni. Szóval ha tudtok esetleg segíteni, vagy akár lebeszélni az ötletemről, irjatok!
Foltos 2
IDÉZET(Csinibaba @ 2009.12.03, 11:04) *

Sziasztok!

Erdeklődni szeretnék,tudtok-e valahol olyan helyet,ahol hidegvérű lovon lovagoltatást vállalnak, vagy legalább ki lehetne próbálni, milyen érzés. Tavasszal szeretnénk a félvér kancánk mellé egy abszoltue hobbilovat venni a férjemnek. Sokat gondolkodtunk, hogy milyet, itt sok jót olvastam a hidegvérűekről, mivel a férjem kb 100 kg, egy vékony, ideges telivér nem éppen neki való. Itt a környéken (Miskolc) nem tudok olyan helyet, ahol lovagolható hidegvérűt tartanának,de mindeképpen szeretnénk kipróbálni. Szóval ha tudtok esetleg segíteni, vagy akár lebeszélni az ötletemről, irjatok!

Na hát itt lebeszélni azt nem fognak. smile.gif Bár a vékony ideges telivérek,csodálatos módon tudnak megnyugodni a súlyom alatt. biggrin.gif

Az enyémen pl.lehetne,de helyileg kicsit kiesik.

Én amikor megvettem,nagyon sokat foglalkoztam a dologgal.Elkerültem pl.Hortra is,ott lehetett lovagolni hidegvérűn.Ahogy én tudom elköltöztek onnan.De ami a jó hír,hogy Miskolc felé,a rossz,hogy nem tudom pontosan hova.

Egyébként,nyugodtan állíthatom,hogy egészen biztosak lehettek,hobbilónak tökéletes választás.

Magam is hasonló súlyban vagyok,és azt mondom mindig,ha "kinövöm" majd hajtani fogok. biggrin.gif
Csinibaba
Köszi a választ, megpróbálok utánajárni a helynek, ha nem sikerül, Érdig elautózunk. Egyre többet nézegetem ezeket a lovacskákat és egyre jobban tetszenek, ráadásul megvehető áron hirdetik őket. Nem tudom árulnak-e belovagolt hidegvérűt, lehet inkább csikóban kellene gondolkozni, hátha mi is meg tudjuk oldani a belovaglást, bár tapasztalatunk csak spotlovakkal van. Gyönyörű a lovad, nem is értem minek a nagyar embernek shire meg fríz ha vannak ilyen jóképű hidegvérűek:)
Foltos 2
IDÉZET(Csinibaba @ 2009.12.03, 22:26) *

Köszi a választ, megpróbálok utánajárni a helynek, ha nem sikerül, Érdig elautózunk. Egyre többet nézegetem ezeket a lovacskákat és egyre jobban tetszenek, ráadásul megvehető áron hirdetik őket. Nem tudom árulnak-e belovagolt hidegvérűt, lehet inkább csikóban kellene gondolkozni, hátha mi is meg tudjuk oldani a belovaglást, bár tapasztalatunk csak spotlovakkal van. Gyönyörű a lovad, nem is értem minek a nagyar embernek shire meg fríz ha vannak ilyen jóképű hidegvérűek:)

Köszönöm szépen,főleg Árva nevében.

A magyarországon kapható hidegvérű lovakat két változatban ajánlják :

-nyolc hónapos bekocsizva
-kancaló nyolc mázsa.

Viszont ahonnan én vettem,most (mióta ilyen híresek lettünk biggrin.gif )hívott a előző gazdája,hogy van két hasonló lova.
Nem tudom,talán azt gondolta beállok kupecnek.
Egyébként gyertek,szivesen látunk.

A belovaglást,mi három nap alatt prezentáltuk.Szerintem nektek is menni fog.

kamilla
Jó estét!

A horti hidegvérűek elköltöztek, Selyp-Petőfibányára. ( Hatvantól a 21-esen Salgótarján felé). wink.gif

Csinibaba
A kereső nem talál semmit ha beírom, hogy Selyp-Petőfibányát és a hidegvérűt. Tudsz valami telefont vagy valami elérhetőséget? Most olvastam csak a cikket a lovas életben, nem is mertem volna remélni, hogy megláthatok egy ilyen híres lovat:) (Most ilyenek történnek velem, pár napja Richter Flóriánnal beszélgettem személyesen legalább 10 percig:)
Tibó
IDÉZET(Csinibaba @ 2009.12.07, 18:40) *
A kereső nem talál semmit ha beírom, hogy Selyp-Petőfibányát és a hidegvérűt. Tudsz valami telefont vagy valami elérhetőséget? Most olvastam csak a cikket a lovas életben, nem is mertem volna remélni, hogy megláthatok egy ilyen híres lovat:) (Most ilyenek történnek velem, pár napja Richter Flóriánnal beszélgettem személyesen legalább 10 percig:)

Üdv. Én ezeket a Horti hidegvérűsöket ismerem www.hippoteka.agria.hu itt a fülemüle vendégháznál Ecséden hirdetik magukat.
Csinibaba
Felhívtam ezt a Fülemüle vendégházat, nagyon kedves volt a tulaj, de sajonos már az összes hidegvérűt eladták és nem is tud másk ilyen helyet az országban. De azt mondta, nagyon jól funkcionáltak nyereg alatt, szerinte is megéri ilyennel próbálkozni:)
Méz
A sokoldalú hidegvérű smile.gif

Western
Angol

Külföldieknél rengeteg ilyen jellegű videót találni. Ők már tudják a tutit. biggrin.gif
Gonoblin
Sziasztok!

Na akkor egy újabb "hasznosítás", elég érdekes. A videón holland hidegvérűek vannak.
http://www.youtube.com/watch?v=g-VXVNsdYKw
Méz
Múltkor épp ezen ámuldoztam, hogy mi mindent csinálnak a hollandok a kancatejből. Itt van rá pár példa.
Unicorn
ausztriában is csinálnak mindenfélét, kozmix szereket is.
viszont mi a frásznak kell csonkolni a belgák farkát? hogy jól csípjék őket a legyek? ok, h így nem tudja a farka alá venni a hajtószárat, de tenyészkancáknál nincs logikája, miért ne lehetne meghagyni hosszúra.
Méz
Ott fajtastandard? Van egy pár történet, hogy miért csonkolják, de igazából egyik se igazán ok. Pl. hogy így jobban kijön a far formája. Hát akkor fonják be inkább... rolleyes.gif
Unicorn
nyilván standard, de értelme mi van? a kutyáknál van, amelyiknél megértem, ok. de itt nincs értelme nekem.
a percheronnak és a suffolk punchnak is csonkolják, de azt hiszem, a bretonnak is. szerintem ronda. (arról nem szólva, a lónak mennyire nem praktikus a legyek, szúnyogok, bögölyök szezonjában)
kamilla
" Kívánd, hogy mindaz, amit ma éjjel gondoltál, ugyanúgy igaz legyen holnap s holnapután!
Kívánj igazi ünnepet, kívánj igazabb életet, békés karácsonyt mindenkinek!"

wink.gif
Méz
Békés karácsonyi ünnepeket! angel.gif
Gonoblin
Sziasztok!

Minden kedves Fórumosnak Boldog Karácsonyt Kívánok!

Plussz itt egy link:
http://onp.nemzetipark.gov.hu/a-murakozi-lo
nagyimre6405
üdv mindenkinek és békés boldog ünnepeket valamennyi fórumos társamnak és családjának méz ment azüzi további szép ünnepet
nagyimre6405
heló hidegvérűs társak heló méz meg kaptad az adatokat közbe nem találom a kérdő jelet na nem baj ... és néztem a hidegvérüs adat lapot csak annyit akarok hogy vannak fotók az uj hv ménekröl nagycenki vizsgárol és meg lessznek amének adata i is
Méz
Szia! Köszönöm, megkaptam az adatokat. Éjszaka feltöltögetem. A képeket és a további adatokat pedig várom e-mailben. smile.gif
Méz
Nagyon boldog és sikerekben gazdag új évet kívánok Mindenkinek! angel.gif rockon.gif
KisbérisDíjlovas
IPB kép

IPB kép
IPB kép
IPB kép
IPB kép

IPB kép

IPB kép
IPB kép
IPB kép
IPB kép

IPB kép

IPB kép
IPB kép
Unicorn
ha valaki idézve beteszi még egyszer, kinyírom gmano.gif
Méz
Hűh, köszi a képeket. Elfogadnám itthonra mindegyiket (nem csak a lovakat.) biggrin.gif
KisbérisDíjlovas
Szívesen , de még töltök fel mindjárt mikor snowboardosokat húztak a lovak smile.gif
KisbérisDíjlovas
IPB kép
IPB kép

IPB kép

IPB kép
IPB kép
IPB kép
IPB kép

IPB kép
IPB kép

hát ezekből nem igazán látszik sok frown.gif
kamilla
hello

Nincs kedvetek egy hideges túrához?

Ha lenne egy jó célpont, szerintem Méz, Foltos, Bandi és én is benne lennék egy kis barangolásba.

wink.gif
Méz
Ebben a hidegben tényleg elég hideges lenne. Mikorra gondoltál? És melyik környékre?
Most max. lovasszánon ülve tudnám elképzelni magam, mint túrázót. biggrin.gif
Ez fórumunk egyszerűsített külsővel rendelkező minimalista változata. A teljes, képeket és több információt tartalamazó verzió megtekintéséhez kérjükkattints ide.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.