Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Teljes verzió: Magyar hidegvérű
Lóbarátok fórumai > Lovas fórumok > Lófajták
Oldal: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
Méz
IDÉZET(kamilla @ 2006.09.10, 08:46) *

Dorszika barátném megkötötte Sári parellis kötőfékét. Kemény 8m zsinór kellet hozzá.

biggrin.gif

Nálunk hamarosan be lesz kerítve az egész legelő vadhálóval, hogy a lovak ne kiránduljanak akkor se, ha a villanypásztort miszlikbe aprították. Addig Szőkének sajnos bent kell lennie, mert ő a fő szökős. Ezért minden nap kiviszem az istálló elé a kis rétre, hadd mozogjon és legeljen. Tegnap is kint voltam vele. Van ott valami tartályautó a réten. Leültem mellé és nekitámasztottam a hátam. Sikerült elbóbiskolnom többször is, és arra ébredtem, hogy Szőke bököd az orrával. smile.gif Aztán láttam, hogy bogáncs ragadt a bokaszőrébe. Szóltam neki, hogy "gyere ide, bogáncs van a lábadon, leszedem". Odajött (pedig nem hittem, hogy szót fogad), hagyta hogy kiszedjem a bogáncsot, még adta is a lábát. Tök ari volt. smile.gif
kamilla
Tegnap közel 4 órás terepen voltunk. Sári egy tündér volt. Nekünk pont a lábfeladással vannak gondjaim. Ugyanis hiába könnit ki, felemelni, megtartani és pucolni... na ez nem megy. gmano.gif
kamilla
Ma megérkezett Sári csikóbélyegzési jegyzőkönyv másolata.

Az apuka: Kaposvár-50
Esetleg nem tudna nekem valaki fényképet felrakni, vagy küldeni e nagy legényről?

Előre is köszi
kamilla
Sziasztok!

http://www.sattlereikoch.at/

Balról a 3.link.

Jó nézelődést! wink.gif
kamilla
IPB képSári
zapolya
Még egy a gyönyörűségről, és egy szőke bombázó, Csinos.
Eva
..és Ő már nem is számít???
Természetesen Dömpilla van a képen biggrin.gif

Itt is, és itt is
zapolya
Köszi, nem a mi lovaink, "csak" lovagoljuk őket néha. Nagyon aranyosak, Dömpivel és Dulcsival egy gond van csak, kicsik maradtak, rövid a lábuk és hátulról a nagy farával, rövid lábacskáival Dömpilla egy vízilóra hasonlít leginkább. Édesek, nyugodtak, rendszeresen szabadlábra teszik magukat, bár mióta elkészült az új villanypásztor rendszer, azóta vége a régi szép időkben megszokott szabadon kószálásaiknak. biggrin.gif Sok akadály nincs előttük. Most szoktatják éppen fogatba őket, de Csinos és a párja már fogatban kezdtek, később lettek belovagolva, nagyon hamar megtanulták hogy mit kell csinálni. Egyiknek sem okozott lelki megrázkódtatást, hogy nyereg van rajtuk, mindent a világ legtermészetesebb dolgának fognak fel. smile.gif Mindegyiknek megvan a maga kis hóbortja, az egyik nem szeret egyedül lenni, és folyamatosan nyerít a többi után kis cérnahangon, a másikat boxban nem lehet hagyni, mert le akarja bontani. Mindegyik külön egyéniség, nagyon szeretjük őket.

Karesz nagyon szép. Nálunk is van egy hatalmas sárga hidegvérű fedezőmén, egyszer lefényképezem amikor ki van fésülve a sörénye és a bokaszőre, egyszerűen lenyűgöző, és ilyenkor mintha tudná magáról, hogy nagyon menő.
Méz
angel.gif
Most már Szőke se néz furán, ha a hátára teszek nyerget. Eleinte megnézte hogy mi az, de már nem is érdekli. Remélem, ha majd nagy lesz, engem is megtűr a hátán és nem kezd rodeóba.

A sörényfésüléstől frászban vagyok, ha arra gondolok, hogy Szőkének naponta kellene kifésülni, hogy ne úgy nézzen ki, mint Balázs Pali... devil.gif Egyszer nem fésültem ki neki, persze pont akkor jöttek megnézni Szőkét az ismerőseim. Egyből "lebalázspalizták" szegényemet. Most, hogy nem voltam nála két hete, el tudom képzelni, hogy néz ki. rolleyes.gif
Karesz már külön eset a méteres hosszú sörényével. Arra minimum egy teljes nap kell majd, hogy rendbe szedjem.
zapolya
Ez jóóóó, a "mi" hidegvérű ménünket Dömének hívják, de rendszeresen lekóborozzák. biggrin.gif

Szőke sem az az idegbeteg, izgága típus, aki minden kis fűszáltól a világgá fut, ugye? Nem hinném, hogy nagy balhé lenne a belovaglásánál, nálunk egyik lovat sem viselte meg túlságosan a négyből. A két "kis" hároméves csikóval a legnagyobb kihívást a vezetés jelentette, hogy jöjjenek el velünk a többiektől, és ne homoksízzünk utánuk, de néhány alkalom után megtanulták, ti meg már rég túl vagytok ezen. Aztán a szokásos módon szoktattuk őket, az volt a legnagyobb pánikroham, hogy az egyikük gyorsabban lépett kettőt, mikor először felültünk rájuk.
Méz
biggrin.gif Na igen, jellemző a hidegvérűekre az "összesodródó", göndörödő sörény.

Szőke valóban bárhol, bármikor tök nyugiban vezethető, egyet kivéve: ha mozgó, zajos jármű halad el a közelében. Na attól meg tud vadulni, ha szabadon vagy vezetve. Ha kikötve áll, akkor csak idegesen nézelődik a zaj irányába.

Chany a másik hidegvérű kancacsikó, aki egy hónappal idősebb Szőkénél nagyon nehéz eset minden értelemben. Pici korában gyakoroltuk, hogy jöjjön vezetőszáron. Már akkor sem volt egyszerű "elvontatni", de most már aztán ha megáll egy helyben, akkor onnan ki nem lehet mozdítani semmilyen eszközzel. Nem is tudom, hogy lehet majd valaha munkára fogni. Csak néz nagy bambán, egy roszz mozdulata sincs, de nem mozdul semerre. biggrin.gif
Mikor megsérült a legelőn(felnyársalta magát), akkor az anyja után próbáltuk vezetni. Hatalmas küzdelmek árán úgy negyed óra alatt tettünk meg vele 30 métert.
A sebe amúgy meggyógyult teljesen mostmár. 5 hónap kelett a teljes gyógyuláshoz.
kamilla
Sziasztok!

Nem szeretek a saját lovamról, csúnyákat mondani, de Sári ma reggel kiérdemelte a "kolbásztölteléknek való-csekéjértelmű" stb jelzőket.
A Vasárnapi lovaglásunka az Én részemről, de szerintem ő is ezt mondaná kész szenvedés volt.
Mindentől megijedt, (traktor, cross motor, őzikék, bagoly, kutya) és ha semmi sem volt elöttünk ill. a láthatáron, lehetett látni rajta, hogy keresi a lehetőségeket mitől ugorhat az elöttünk nyugodtan álló Sanyi nyakába. (persze ezzel rá is a fárszt hozva)
Sajnos nem voltam a toppon én sem, így a szenvedést már hallhatóvá is tettem, na meg a hazafelé vezető útból két km. már sétálva tettem meg.
Hasogatott a hátam a derekam, de bemagyaráztam magamnak, hogy valami az ülésemmel nincs rendben, és itt jön ki a - Saját károdon tanulod meg! mondás hatása.
Hazasétáltunk, még vittem két kis kört Noémit a karámban, aztán kikötöttem Sárit, a patamosóhoz.

Utál állni, várni meg főleg. Először a műa.széket próbálta meg elroppantani, majd a diófát közelebb húzni, végül az önitató slagját próbálta meg zsiráf módon leszedni. Ekkor bedurrant az agyam, és lenyomtam neki egyet. Szerintem nem értette miért kapta, mert csak állt, és nézett banbán.
Nekem sem kellett több, mondom feladatt kell?- akkor patát kérek!
Ez is egy gyenge pontja közös kapcsoltunknak, ugyanis teljes erővel nyomon a lovat, lilulok az erőlködéstől, az meg szeretetből nyaldossa a hátam, jelezvén- Tolj el ha bírsz!. Persze,hogy nem tudom, de a jutifalt meghozta hatását, én meg egyből megnyugodtan nem hülye ez a ló !
Hétfő reggelre, meghozta a hátfájás előfutárként a betegséget, kidőltem rendesen. Borzalmas mennyire megviselnek a gyerekbacik.
Kedden a férjemnek, -Csináljunk valamit! hangulata volt, így fél tüdő kapacitással próbáltam segíteni neki, de hiába küzdöttem, győzött az oxigénhiány, kinthagytam egyedül a kertben.
Röpke pillantásom a karámra vetem, mikor is látom, lent a kapu felső oszlopa, a rugó elszállva, és Sári megpróbál az alsó rúdon átlépni.
Nagylevegővel lemegyek, visszarakok mindent a helyére, felkapcsolom az áramot, elmormolok egy ejnye-bejnyét, és elindulok a lakás felé.
Az Úr kérdez valamit a pincéből, megállok, szemem a karámra szegezem, a felső rúd lent a rugó leakasztva újból. Villanypásztor ki, még kiabálni sem tudok levegő híján, elönt a méreg, miért Szivat engem ez a LÓ!
Arra bezzeg van esze, hogy kiengedje magát. Mindezt olyan ártatlan pofával csinálja, hogy csak szidom és magyarázok neki, persze közben követ mint egy kutya és bökdös, hogy simizzem.
(Kicserélte férjem-uram a drótot szallagra, biztos ,ami biztos, hátha megpróbál legközelebb máshol kimenni.)

Ma reggel hétkor hangos nyerítésekkel fogadnak a karámlakók. Azt hittem rosszul látok, a komplet etető, ami 5 teliraklapból, zsanérokkal,pántokkal van megerősítve, 1,5 m-re arrébb van mint szokott lenni.
Az etetőt a karám egyik sarkába tettük, hozzáfúrtuk a karámfákhoz. Ez az egész hóbelebanc, most kimozdítva a helyéről, mintha elköltöztették volna.
A csavarok eltörve, vagy kiszakadtak a raklapból. Gyors ellenörzés, igen ám, de nem bírom megmozdítani. Húzni sem tudom, tolni meg pláne, így emelnem kell az egész szerkezetet.
Agyam elpattam, sűrű átkokat zúdítok lovamra, aki érdeklődve nézi mit csinálok és kíváncsian áll a sarkamban,- Miben tudok segíteni kifejezéssel? az arcán.

Kicsit lehiggadtam, megtöltöttem az etetőt, és bejöttem.

Örömmel olvastam, hogy ez a rombolás náluk genetikai, nemcsak nálunk van ez így, most kicsit megnyugodtam.

Úgyhogy necsak szépet írjatok a mamutokról biggrin.gif
Csuti
Nyugi, mindenkinek van olyan érzése néha, hogy: "ELADOM A P*CSÁBA"!
De ettől csak még jobban szeretjük őket az összes többi pillanatban! smile.gif

Na azért a hidegvérűek a kisapostagi lovarában sem semmik. Számukra nincs akadály és tényleg nagyon bárgyún tudnak utána nézni az emberre.
Méz
Kamilla! Ezen most jót nevettem, pedig tudom milyen idegesítő, mikor az ember gyanútlanul halad az istálló/karám felé, aztán minden romokban hever, köszönhetően a "meláknak".

Szőke eddig még "csak" a bokszajtót törte le egy erőteljesebb nyakvakarás közepette. De ő még kicsi, mi lesz később? wot.gif biggrin.gif Egyébként valóságos szabadulóművészek. Szőke ajtójánál most már használni kell a biztonsági reteszt, mert megtanulta kinyitni a zárat.
A mamája mint már többször emlegettem, simán romba döntött egy kisebb betonfalat.

Fánink bokszajtóval a nyakában lófrált a tágassá tett bokszban(miután kettő bokszot egybe nyitott úgy, hogy kidöntötte a közfalat).

Csillag fejezte be a munkát ennél a boksznál, miután a Fáni által leakasztgatott ajtót egy rúgással elröpítette az istálló másik végébe, egy másik rúgással pedig a bokszok főfalát (fa deszkából volt) tette ártalmatlanná.
Csillag pusztítása az új istállóban teljesedett ki.
Kényszerből be kellett tenni egy új bokszba, aminek még nem volt bedeszkázva az ajtaja, csak ideiglenesen pár léc került bele. De ettől még értelmes ló bent marad a bokszban. Csillag az nem. rolleyes.gif Vas tolóajtóról van szó, amit úgy istenigazából még tolni is nehéz, embernek egyedül megemelni szinte lehetetlen. Csillagunk az ideiglenes léceket ártalmatlanította, majd leemelte az ajtót a sínről, de csak félig... Az egyik csiga a sínen maradt. Csillag kibújt a résen, az egész fém szerkezet elferdült/deformálódott. Csillag pedig vígan szálazgatott az istállófolyosón lévő szénakupac tetején állva. Na most a tulajdonosa az totál kikészült, mivel egymaga gyártotta az összes ajtót és bokszokat. Csillagot kikergette az istállóból, az kapott egy szépet a segérre, de még csak nem is gyorsított és bambán nézett, hogy mi rosszat tett ő, amiért ezt érdemli...

Ez csak természetes, mindennapi, hogy ha hidegvérű van a karámban, ez történik. Itt is Csillag volt a főludas.
kamilla
Sajnos volt már rá példa, hogy a szomszédok szóltak, hogy a lovaink náluk falatoznak hupp.gif

Sűrű bocsánatkérések, fő a jó viszony! gmano.gif

IPB képnálunk 3 m.van kétsorban a karmáfa, alul és a két karámfa között pedig villanypászot.
Legalább ezt tiszteli, egyenlőre,remélem ez így is marad wink.gif
Méz
Egy időben nálunk is így volt a karám: rendes fa karám és villanypásztor. De Fáni azt is romba döntötte. Most készül a legelőt teljesen körülvevő vadháló. Remélem, hatásos lesz. cool.gif
Méz
Zap, nem linkeled Dömét?

Hétvégén végre lejutottam Szőkéhez. Szépen rendbe tettem a ruháját, aztán kimentünk a rétre. Ilyen jó volt a réten! kiraly.gif
zapolya
Nem küldte el nekem Verocs, így nem tudok linkelni.

Hidegvérű napot tartottunk tegnap. Felhoztuk Dusi öreglányt (nagyon rossz bőrben van), meg a többieket egy kis ápolásra, etetésre, sétáltatásra. Tetszett nekik, azt hiszem.

Nekem nem töltődik le a linked. frown.gif
Méz
Zap!

Küldtem mailt a képekkel.

Másoknak bejön a videó. Nálad lehet valami gubanc. frown.gif
arikan
Nekem is bejött. Mindkét értelemben.
És ilyenkor dübörög a föld, meg minden?
Tök jó lehet...
Méz
Még nem dübörög annyira a föld, de majd ha még nől egy kicsit Szőke, akkor aztán fog. biggrin.gif
Muki
Mez! Nagyon jo a video!!!
zapolya
Sikerült megnéznem, nagyon jó! Hogy örömködik Szőke, és milyen szép! smile.gif Köszi, hogy feltetted.
Méz
IDÉZET(zapolya @ 2006.10.31, 08:36) *

Sikerült megnéznem, nagyon jó! Hogy örömködik Szőke, és milyen szép! smile.gif Köszi, hogy feltetted.

Örülök, hogy sikerült megnézni! angel.gif
Még csináltam néhány videót róla. Alkalomadtán majd még lehet, hogy azokat is felteszem.

Muki! Köszi. smile.gif
Ford
IDÉZET(Ilusta @ 2005.11.17, 21:02) *

Méz!
Tök aranyosak vagytok Szőkével!
Remélem tényleg a tiéd lesz! cheers.gif

hello eza a rigo nem véletlenül zalaegerszegen van?mertha ige akkor tudom már láttan és öt is szintén rigonak hivják ha igen lécci szolj köszike elöre is !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?
PozitívFeri
IDÉZET(Ford @ 2006.11.02, 18:58) *

hello eza a rigo nem véletlenül zalaegerszegen van?mertha ige akkor tudom már láttan és öt is szintén rigonak hivják ha igen lécci szolj köszike elöre is !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?

Nem-nem! ezt Nyiregyházán fotozta, nálam. Ez nem az a ló amit ismersz,igaz ez is rigó.
Ford
IDÉZET(PozitívFeri @ 2006.11.02, 19:30) *

Nem-nem! ezt Nyiregyházán fotozta, nálam. Ez nem az a ló amit ismersz,igaz ez is rigó.

ja amugy én nem a ford vagyok hanem a öcse csak az ö nevén irok néha.rigora vasza térve okkor ez nem az amugy tök ugy néz ki és ennek is az a neve hogy RIGÓ és azis fedezömén.amugy köszi hogy szolltál!!!!!!!!! rockon.gif
Gonoblin
Sziasztok!

Akinek van a magyar hidegvérűről képe vagy videója az légyszi küldje már el nekem a ravalohn@gmail.com címre. Nekem eddig még egyet sem sikerült lefotóznom. Köszi.
Méz
Ezt nézzétek meg! Csúcs! smile.gif
kamilla
IDÉZET(Méz @ 2007.01.02, 20:38) *

Végre!!!

Nagyon jó az oldal!
Én balga még azt hittem ,hogy Sári nagy ! biggrin.gif
SOMA
Üdv!
Engedélyel rendelkező mént keresek(6éves fed-állomás vezetői gyakorlattal bér fedeztetésre
tel:30-419-4714
kamilla
IDÉZET(Méz @ 2007.01.02, 20:38) *

Beszéltem egy hölgyel, az idénre 15-20 csikót várnak.
Szeretném meglátogatni majd őket, így ha valakinek van kedve, befér a kocsimba.
Időpontot még nem tudok mondani, de valahogy Április-május környékére gondoltam.

üdv
Kocka
Nem hangzik rosszul az ötlet. Ha nem jön közbe semmi, és lesznek konkrétabb elképezelések kérlek szólj!
kamilla
IDÉZET(Kocka @ 2007.01.04, 13:15) *

Nem hangzik rosszul az ötlet. Ha nem jön közbe semmi, és lesznek konkrétabb elképezelések kérlek szólj!

Konkrét elképzelésem, hogy útba ejtjük, Szőkét, megnézzük Kareszt, és még a többi fedmént. Tehát szervezünk egy hidegvérűs napot!
Bár Méz jelezte, hogy van egy Lipp tenyészet a környéken, oda is behetünk ha van kedvetek.
Egyenlőre 4-en vagyunk, veled együtt. biggrin.gif

Zapolya! hozzátok is el lehet menni Üllőre lovat nézni? smile.gif
kamilla
Ma kirándultam, Felsőpeténybe! Kicsit elvarázsolt a kocsiban kicsit sem érezhető szél, így kétszer is eltéveszetettem az utcát.
A karámban két gyönyörűségfogadott. Szépen komótosan szénázgattak, bár ha mozgásról volt szó, bizony rengett a föld.
Az idősebbik kancagyönyőrű szinével, levett a lábamról. 2000-ben OMÉK nagydíjas let a kanca. Minnél jobban telt az idő, egyre többször éreztem, hogy típusában a pej kancaáll közelebb hozzám.
Mindkét ló vemhes, májusra várják a csikókat. Sajnos az időmbe már nem fért bele, hogy meglátogassam a mént, de remélem hamarosan eljutok hozzá is.
Köszönöm Muraközinek a segítséget, hogy felvehettem a kapcsolatot Váczi Andrással, nagyon sokat tanuhatok tőle! Annyi infót szívtam magamba amennyit tudtam, még most is zsong az agyam! biggrin.gif

Addig is két kis videó:
video1
video2.

Méz
Aranyosak. angel.gif
Látszik, hogy a pej a fiatalabb. Az kicsit élénkebben futkosik a videókon.
Méz
Ma nap közben a legelőn Fáni életet adott egy méncsikónak. rockon.gif Este már a csikóval ballagott be az istállóba. kiraly.gif
Ha valakinek van ötlete F betűs névre, az jelezze felém. Évről-évre nehezbb kitalálnom neveket Fáni gyerkőceinek. Frici és Franci már volt... devil.gif
Unicorn
fecni gmano.gif
hol lakik ez a fáni ló?
kamilla
IDÉZET(Méz @ 2007.01.15, 20:32) *

Ma nap közben a legelőn Fáni életet adott egy méncsikónak. rockon.gif Este már a csikóval ballagott be az istállóba. kiraly.gif
Ha valakinek van ötlete F betűs névre, az jelezze felém. Évről-évre nehezbb kitalálnom neveket Fáni gyerkőceinek. Frici és Franci már volt... devil.gif

Gratulálunk az anyukámak!

Kérünk majd képeket is a gyerekről.

Figura és Firenze egyenlőre ez jutott eszembe biggrin.gif
Unicorn
volt régen egy szép sárga kanca ismerősöm. fintor volt a neve. nekem tetszett. a név is.
Kocka
Tetszik az ötlet, ha már megünk, akkor menjünk sok helyre.

Csikó név: Filkó
Eva
Felhő, Fergeteg, Fantom, Fagot, Fánk, Fárosz, Ferkó, Futrinka, Fürge
(csak elszabadult a fantáziám smile.gif
Gratula a csikóhoz!
kiraly.gif
Gyöngyi
Gratulálok a kicsihez! rockon.gif

Frodó, Fincsi, Filcsi, Fabó, Fedor, Félix, Ferdinánd(i), Flórián, Frederik, Fülöp, Fáraó...
Méz
IDÉZET(Unicorn @ 2007.01.15, 20:43) *

fecni gmano.gif
hol lakik ez a fáni ló?

Balatonszőlősön.
Szőke féltestvére apáról. smile.gif Úgyhogy csak értelmes, okos, szép, nyugodt stb. lehet... devil.gif
Természetesen sárga színű, orrcsíkkal a fején, és egyenlőre még vörös sörénnyel.

Tudtam, hogy Rátok számíthatok!
Köszi mindenkinek. 34 F-betűs név került a noteszkámba.
Ha lejutok Balatonra, akkor természetesen fotózok, és majd a lóápolókkal közösen választunk a névek közül. Aztán a tenyésztő vagy elfogadja, vagy... gmano.gif
Remélem hamar le tudok utazni. smile.gif
zapolya
Üllőn is született két hete egy hidegvérű csöppség, de még nincs róla fénykép.

Kamilla! Hát persze hogy lehet jönni Üllőre is hidegvérűeket nézni. smile.gif Most van egy újabb fedmén, egy fekete, de róla azt mondják, hogy aranyos, de csapott a fara, szóval nem akkora ász, mint Döme.
lilith
Két fedezőmén a falunkból a rajongóknak:
http://gallery.site.hu/u/szotskata/fedmenek/
Balázs
Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni: Dél-Dunántúl területén keresek bekocsizott, nyugodt, forgalomhoz szokott, fekete, vagy fekete deres hidegvérű heréltet 7 éves korig. Keresek továbbá fekete, vagy fekete deres hidegvérű méncsikót, vagy heréltet két éves korig. Ha tudtok valahol olyan eladó lovakat, melyek megfelelnek a leírt kritériumoknak, legyetek szívesek értesíteni. Előre is köszönöm!
micus7
Sziasztok!Ha valaki tud valamit Kaposvár-138 Reményről(hol vn,hogy van stb.),kérem segítsen!köszi
Ez fórumunk egyszerűsített külsővel rendelkező minimalista változata. A teljes, képeket és több információt tartalamazó verzió megtekintéséhez kérjükkattints ide.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.